Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mini-ITX
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
padika11
tag
Szisztok!
Előző héten vettem egy Synology DS418 NAS-t. A hálózatokhoz és a routerekhez ezelőtti tudásom a nullát súrolta és most is ahhoz konvergál... A nast sikerült rendesen beüzemelni. A problémám a Webdav szerverrel lenne. Megnéztem minden tutorialt a neten. Ennek megfelelően beállítottam a dolgokat:
1. letöltöttem a csomagközpontból a webdav szervert
2. az ez-internet appal elvileg beállított a nas mindent (mindent zölddel kipipált.)
3. a routeren a port forwarding be van állítva
4. ddns be van állítva és a böngészős felületen be is tudok jelentkezni a címmel
5. firewall is
6. a router fülnél a csatlakozás ellenőrzésénél minden rendben van.Otthon úgy van beállítva a rendszer, hogy a UPC-s router áthidaló módban megy. A routerem tp-link archer c1200. Erre van a nas rácsatlakoztatva.
Amikor megpróbálok csatlakozni a számítógépen (http://xy.synology.me:5005), ezt dobja ki.
Örülnék, neki, ha valaki aki jártasabb nálam ebben a témában, tudna segíteni. Előre is köszönöm!
Üdv.
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
padika11
tag
válasz #29810560 #41019 üzenetére
Köszi a választ!
A munkahelyemről és mobilnetről is ugyanezt írja ki. (ugyanazzal az URL-lel másik porton böngészőből teljesen jó) LAN-ról egy másikat ír ki, valami olyasmit, hogy a NAS-hoz csak egy felhasználó csatlakozhat. Ezt azért nem írtam le, mert LAN-on úgyis AFP-vel használom. De hátha segít még valamit. Attól tartok, hogy a UPC-nél nem stimmel valami. Ami még talán gond lehet, hogy a router dinamikus ip-re van állítva, de ezt nem mertem nagyon állítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
padika11
tag
válasz #29810560 #41021 üzenetére
A NAS-nak fix az IP címe a LAN-on, de tp link routernek meg dynamikusra van állítva. Igen biztos, hogy úgy van beállítva. A dinamikus az internet connection type-nál van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
-
padika11
tag
Sziasztok!
Mostanában elkeztem a külbözöző helyekről centralizálni az adataimat a nasomra, ami az icloudból meg a külső hdd-ről való másolást jelentette. Elkezdtem összerendezgetni a fájlokat meg sokat letöröltem közben. A lényeg, hogy ha összeadom a megosztott mappák méretének összegeit (a filestationben számolt adatok alapján), akkor az 2,7 terrára jön ki, de a nas szerint pedig 5,14 a használt, ami azt jelenti, hogy a 5,4 terrás kapacitásom kvázi megtelt, de enni adatom nincs az 100%, mint, ahogy az összeszámolásból is kijön.
A megosztott mappák közül csak 1-ben engedélyeztem a lomtárat de az is üres.
Time Machine be van állítva de az csak 450 giga.
Cloudstation is be van állítva de ezt most nem használom.
Ha valakinek van valami ötlete azt előre is megköszönöm!
(Synology DS418, 2db 6tb hdd, shr)
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest