Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
válasz hackeeeee #30617 üzenetére
Akkor ne nyisd meg őket.
A tanúsítványnál elég a létrehozáshoz a forward, újracsináláskor nekem nem dobott hibát anélkül sem, gondolom hosszabbításkor sem fog.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Patice
Topikgazda
válasz hackeeeee #30697 üzenetére
Ez szvsz. úgy lehet, hogy a RAID1 kötet nem volt megosztva a hálózaton és (még) nem tudott hogy átjutni egyik kötetről a másikra.
Külső HDD-t a NAS automatikusan megosztja a belső hálón. Ha belső hálón elkezdett terjedni, akkor ennyi szerintem elég a vírusnak hozzá.
A RAID1 kötet remélem tartalmazza a biztonsági mentést.
A többit lehet formázni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #30697 üzenetére
A felcsatolt mappa jogosultságaival rendelkező usernak vagy a guestnek a külső eszközökre a NAS nem osztott alapból engedélyt ? Mert az, hogy egy mappa nincs az adott gépre felcsatolva csak egy dolog. Viszont a NAS az usb-s eszközöket rögtön berakja megosztásba usbshareXY néven és azoknak oszt rá engedélyt akiknek a vezérlőpult->külső eszközök -> beállításoknál alapértelmezetten be van állítva, hogy legyen, ne legyen és milyen engedélye legyen.
De azt is jó ha tudja mindenki, hogy pld egy mappa elrejtése/ nem fel csatolása is csak a hülye userek ellen véd pld. nem a vírusoktól vagy egy hozzáértő szándékos károkozó ellen. Mert az ellen csak az véd ha nincs joga írni.
Az ilyen vírusok ellen a verzió előzmények beállítása a jó védelem ami iszonyat hely pazarló ugyan de amikor beüt a baj akkor nagyon jól tud jönni...
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz hackeeeee #30699 üzenetére
Ezt most mi is végigdobtuk a cégnél, ami hálózaton csatolt mappa, azt mind bedarálja! Sőt ha nem veszed észre (napi mentés), akkor a biztonsági mentés is lehúzza
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #30702 üzenetére
Ütemezni lehet. Pl hajnali 2kor kezdi el a szinkront, kb 3ra végez. 14 előzményt tart meg, így minden napról lesz egy állapotod 14 napra visszamenőleg. Ugyanakkor ilyenkor pl csak előző napi állapotra tudod visszaállítani, ha ma 16ig sok változás volt, s utána elrontod, csak a hajnali állapotba tudod visszatenni, sajnos...
Az a 14 nap egyébként csak a különbségeket tárolja, így egy teszem azt 1tbos adat nem 14tb lesz, hanem csak 2-3, max (illetve annyi, amennyi új adat keletkezik 14 nap alatt pluszban)(#30703) Patice Dede, a btrfs ebben jobb, de azért csodát nem kell várni tőle Ugyanakkor ahogy fentebb is írtam, csak a változások lesznek lementve, így lényegében az összes adat + a legtávolabbi pontig keletkezett adatmennyiség lesz kb a szumma, ami azért nem vészes.
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #30725 üzenetére
Én azt látom, hogy azok a komplett rendszereket kínáló cégek akik eddig az általad leírt szervert szállították 100% azok most szinte mind a szalagos egység helyett egy NAS-t raknak a csomagba. Árba szinte ugyan ott vannak (mert azért egy jobb sas egység simán van egy 4 lemezes NAS ára most nem Synologyra kell gondolni mert erre nem kell amit tud) de gondolom biztos látták, hogy sok helyen a kinevezett rendszergazda olyan szinten sz@rt bele hogy 4 év után is ugyan azt a 4 kazettát cserélgette amivel ők leszállították a rendszert. Az egyéb amúgy valós előnyit meg ugye ecsetelni sem kell a külön helyiségben elhelyezhetőséget és a szervertől független használhatóságot, elérhetőséget.
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #30729 üzenetére
Az AV Essential settings - update részénél be tudod pipálni, h update-eljen scannelések elött, valamint a scheduled scanbe felveheted h mikor legyen full meg system scaned, uh lefut magától. Szóval full automatikus az egész, ha baj van jön a noti (s ha beállítottad, email is erről)
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #30736 üzenetére
Nem kell saját mailserver ahoz, hogy emailben is elküldje az értesítéseket.
Ennek beállításához a vezérlőpult - értesítés fülön kell felvenni az email fülön egyrészt a címzett email címét, másrészt pedig azon email beállításait, amelyikről szeretnéd, hogy küldje neked az infokat. Ha ezen beállítások sikerültek, akkor a speciális fülön ki/be tudod pipálni, hogy mely esetekben küldjön a rendszer emaileket is számodra.
Az AV magától nem fog tudtommal lefutni, nem olyan ilyen szempontból mint egy asztali AV sajnos. Ütemezd csak be, tudom h eszi a memóriát mint a fene, de ha pl a szinkron minden nap 2kor kezdődik, s megnézed meddig tart, ált. lefut hajnali f3ig, akkor az AV-t meg tudod ütemezni mondjuk minden nap hajnali 3ra, így mire felkelsz minden lefut, ha minden rendben, akkor kapsz egy mailt a sikeres szinkronról, de az AVtől pedig semmit se kapsz
-
Madwe
nagyúr
válasz hackeeeee #30748 üzenetére
Ha kb nem akarsz semmiről se emailt kapni, az nem baj, max kikapcsolod azokat a részeket, de pl arról, h talált e vírust, arra állítsd be szvsz mindenképp Így ugyanis soha a büdös életbe nem kell megnyitnod az AV essentialt, teszi a dolgát. Aztán majd 1 év múlva kapsz egy emailt, h vírust talált, akkor megnyitod, megnézed mi volt a fertőzött, karanténba helyezed/törlöd/feloldod a hibát. Így pl nem kell nézni nason a notikat se feltétlen gyakran, hiszen ha baj van úgyis megy az email. Ezt egyébként más, hasonló dolgokra is érdemes beállítani, ha találsz még ilyeneket... Van sok érdekes, pl akkor kiveszed, h sikeres syncről értesítsen emailben, de azt benthagyod. h sikertelen esetén szóljon - jött email baj van, nézd meg miért. Egyéb dolgok is hasznosak, pl túlmelegedés miatt kikapcsolt stb, azért van pár info, amiről nem baj ha küld emailt s ránézel amint időd engedi
-
törölt tag
válasz hackeeeee #30923 üzenetére
Igen.
Hyper backup tudja. Elindítod és lent "Helyi adatok másolása". Megadod hogy hova mentsen -pd- és utána kiszeded hogy mit.
Utána meg tudod adni mikor fusson le, verzió számokat, etc.
Ezt használom pl raid helyett is otthon, nem shr-ben tartom a vinyókat, hanem a 4 kötet között adott mappákat másolgatok. Vinyó halál esetén minden megmarad, viszont nem bukok annyi helyet.
-
törölt tag
válasz hackeeeee #30926 üzenetére
Így van. Csak az adott időpontot nézi.
Egy dologra viszont figyelni kell. Mentésre direktben kinelolt mappát ha torolsz, hibával szállt el... Pl kézzel kijelolod az elején, hogy mappa 1 2 3 4 legyen athuzva. Ha ezek közül egyet kiszedsz, nem lesz jó. Viszont ha ezek a folderek egy gyujtomappaban vannak és azt jelöld ki csak, akkor nincs gond, amikor hajnalban vagy akármikor odajut, törli a mentesbol.
Be lehet pipalni ezért-is- a verziokovetest az elején ha nem igy szeretnéd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #30936 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan felmerült egy kérdés, miszerint, csak megosztott mappákat lehet létrehozni?
Qnap-nál lehetett a fájkezelőben mappákat létrehozni úgy, hogy azokat csak a NAS-on belül láttam, máshol nem. Nem feltétlen volt rá szükség, de néha jól jött.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #31619 üzenetére
Feladom, van 1-1 darab 3TB-s HDD-m, Alap raid group-ban külön-külön, ezekre 1-1 kötet létrehozva, ez ok. De akkor, mit tegyek? Van 2 darab 2TB-s HDDm, ezeket tenném raid1-be. Az egyik Seagate, a másik egy Toshiba. Ugye kötetet nem tudok létrehozni, amíg nincs raid group, ez is stimm. Akkor, mi a teendőm, mit csináljak, mert csak itt tudom létrehozni magát a tömböt, és itt tudom behúzogatni a 2 HDD-t.
Valszeg rosszul keresem, de Én erre nem találok tényleges leírást, hogy mi a menete a Raid kötet létrehozásának.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Galopp
tag
válasz hackeeeee #31620 üzenetére
A válasz egyszerű.Ha biztosan tudod, hogy csak egy kötetet akarsz létrehozni a most készített Raid-csoporton, akkor az elsőt válaszd. Ha biztosan tudod, hogy több kötetet is létre akarsz hozni ugyanazon a csoporton, akkor a másodikat. Ez esetben később, mikor a kötetet létrehozod, megadhatod, hogy a raid-csoportban létrehozott tárhely mekkora részén akarod az adott kötetet elhelyezni. Ez lehet 100% is, és akkor pont olyan, mintha az első lehetőséget választottad volna.
Ha valamihez mindenképp hasonlítani akarnám, az első esetben egy lemez egy partíció, míg a második esetben egy lemezen több partíció megoldáshoz tenném hasonlóvá.De ez csak a személyes meglátásom. Ha jön egy "guru", majd jól rendet tesz a fejekben.
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31620 üzenetére
How to Create RAID 1 in Synology
Így próbáltad? -
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31626 üzenetére
Nem Xpeno? Vagy milyen típust használsz? Ha megnézed az egy 6 os DSM amiben a videóba a beállítást mutatja. Lehet, hogy 6.1 től megváltoztatták? Utoljára "sima" otthon használatos NAS on én még a videóban mutatott megoldással találkoztam de arra nem emlékszek, hogy 6.0 vagy 6.1 volt csak az , hogy nem 6.2
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31628 üzenetére
Típus függő az SHR (Nem DSM verzió) az XPeno alapja nem egy általánosan otthonra vett modell ugye ebben megegyezhetünk. Hozzá teszem amikből kihagyja a Syno azokba csak a nagyon elvetemültek állítanának be bármilyen hybrid raid megoldást amúgy is ...
Viszont a raidX beállítása attól, hogy az shr nincs ott attól még ezekkel a lépésekkel volt elérhető DSM 6.0 -án biztos.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31630 üzenetére
Az almás DS cloud kliensével volt olyan nem is olyan rég lett javítva, hogy elhasalt ha ékezetes könyvtárhoz, fájlhoz ért. A legjobb, hogy a hiba csak akkor jött elő ha új telepítés volt vagy a már működő le lett választva és utána vissza állítva. Annak akinek már be volt állítva és működött annak jó volt (amíg le nem választotta tesztből ) . Nem azt mondom, hogy nálad is pont ez van de ebből láthatod, hogy az hogy másnak megy még neked nem biztos releváns infó.
Nézd meg nem e mindig ugyan annál a fájlnál akad e el és ha igen nézd meg, hogy ha nincs ott tovább megy e a szinkron.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31633 üzenetére
Az előzményeknél nézd, nem csak az ékezet lehet baja lehet ott egy olyan fájl amivel baja van ...
Nálam pld a google fiókból sose tudta a mentett térképeket szinkronizálni(Ezek a webes felületen nem is látszanak ha belépek a drive-ba). Pedig a fájl szűrésnél már kivételnek is hozzá adtam (Vagyis ugye az adható meg, hogy mit szinkronizáljon és onnan kivettem meg igazából én ezzel le is szűkítettem nagyon, hogy nekem mi kell) mégis a logban ott egy hiba, hogy sikertelen letöltés amikor ilyet talál pedig ugye figyelmen kívül kéne hagynia. Mondjuk nálam ezeken tovább lép utána és most már hibának nem jelenti le.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31635 üzenetére
Azok amik sikertelenek azok csak itt látszanak. Ha fellépek a google drivera ott sem látom őket és kiterjesztésük sincs. A kliensnek figyelmen kívül kéne hagynia ...
Nálad itt minden esemény -> Letöltés . Mégis megáll?Az alap beállított 20000 -es maximális rekordszámot túl léphetted?
Van egy maximum alapból 3 fel/le egy idejű szinkronizálásra, nem lehet hogy valami nagyobb videókhoz ért és csak ki kellet volna várni?
Esetleg nézd meg a fájlszűrés részt, és ott vegyél ki mindent és az egyéninél ad hozzá azokat a fájl tipusokat amikről tudod, hogy kellenek.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31637 üzenetére
Hát kérdeztem most ismerőst aki használja rengeteg fájlal és ő azt mondta, hogy neki se volt jó a kezdő szinkron (De jelentősen régebben csinálta és azt mondja akkor még elég béta volt a CloudSync is) . Ő azt csinálta, hogy a kezdő állapotot megcsinálta a gépén lévő g drive kliensen és SMB -n át bemásolva a NAS-ra a kezdő állapotot és azt állítja a szinkron azóta többnyire jó de így is van amikor behal az egész akkor törölnie kell a kapcsolatot és újra hozzá adni.
Mondjuk nekem ezek után a bizalmam egy kicsit megrendült ez iránt .... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #31640 üzenetére
Félsiker..
Úgy néz ki, valami anomália van a Google oldaláról, sajna ez szinte biztos. Tesómnál is van pár kép, amit nem tud maga a Drive app sem letölteni, ami elég érdekes. Persze ezek törlése még nem oldja meg a letöltést.
Most nagyából szinkronba hoztam, viszont kétirányú szinkronnál nem nagyon akarja letölteni a friss cuccokat.
ha átrakom távoli változások letöltésére, akkor letölti, viszont nem szinkronizálja azokat amiket törlök a fotók közül.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31641 üzenetére
Ha az általánosnál átrakod, hogy :
A helyileg törölt fájlok eltávolításra kerülnek a nyilvános felhőről
akkor is? Persze hagyod 2 irányún és úgy állítod ezt át.
Mondjuk amúgy meg amit nem talált azt kellene letöltenie. Vagy csak nem logikus, esetleg a magyar fordítás tréfál meg és meg kéne nézni egy angolt.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #31643 üzenetére
Én úgy használom, hogy csak távoli letöltése , és ki van pipálva az is, hogy ne távolítsa el a fájlokat a cél mappából, amikor törli azokat a forrás mappából. Ez így biztos úgy működik, hogy leszed mindent ami felkerül és ha ott törlődik is a NAS-on megmarad (Ez neked viszont két irányúan kéne és jól és ez a beállítás meg is van ezért nem is raktam képet). De nálam kb. van 30 fájl inkább ha valaki ezen oszt meg nekem valamit akkor rakom át sajátba, nagyon nem használom ezért nekem sincsen messze menő tapasztalatom vele. ( De most amiket írsz csak arról győzött meg, hogy jobb is )
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #31646 üzenetére
Noh, felb@szott, manuálban felszinkronizáltam minden képem onedrive-ba, és onnan csinálja a szinkronizálást minden gond nélkül... A törlést még nem tudom, hogy működik-e, de folyamatosan tölt most lefelé.
annyi a hátrány, hogy nincs nincs a képeknek előnézete, de megvannak... és tudok rájuk backup-ot csinálni..
Véleményem szubjektív...
-
-
Imco
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Apple asztali gépek
- Apple notebookok
- Tőzsde és gazdaság
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Acer Nitro 16 (Garanciás/G-Sync/165Hz/16:10/1TB)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest