- NVIDIA® driverek topikja
- Notebook hibák
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, megszáradt a festék, szürke lett ez azért, nem fehér. Itt egy fotó a végeredményről:
Tudom hogy:
- a bordó "kifutó" nem ideális
- hogy nagyon gáz hogy nincs kétoldalt kifutó
- hogy fehér a plafonDe ez van, ennyit lehet kihozni a család életteréből. B verzió a gagyesz, fele ekkora plazma. Azt gondolom hogy ez még mindig mérföldekkel nagyobb élmény annál.
A szürke csík a H499-el van, 3 rétegben. kb 95 inches kép vetíthető rá. Két réteg is elég lett volna amúgy, nagyon nagyon jól fed, sötétszükrés-barnás festék van az egész alatt, nem szedtem le, nincs alapozó rajta, simán csak rá lett festve a Tikkurila.
Egyébként ahogy száradt, sokat sötétedett, szépen kijött az az ezüstös szürke ami a színkártyán is van, illetve amit a neten is lehet látni. A kép jobb oldali részén a polcoknál látszik hogy mennyire szürke, mert a csík melletti falrész már fehér. Amúgy sok napfény volt a fotó idején, ezért is látszik világosabbnak.
Ha valakit érdekel este csinálok a vetítésről is fotókat.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Ismét előtérbe került egy proji vásárlás. De egyelőre csak szemezgetek a kínálattal. Epson EH-TW420-ról és InFocus X3-ról mi a vélemény?
-
Plutor
aktív tag
válasz
szaszlaci #8334 üzenetére
Ahogy már írtam inkább ez halvány ezüst.Nekem bőven elég ez a fény,amit innen kapok.
Rendesen be tudok sötétíteni.
Festés előtt csiszoló vászonnal,majd papírral elég simára sikerült csiszolnom.
Egy rétegben is jól fedett,de ha már volt annyi festékem,ezért még egyszer átmentem rajta. -
szaszlaci
addikt
Hát pedig az árnyalatot úgy kellene beállítani, amit a vetítő fénye még elbír, tehát nem lesz túl sötét.
Egy olyan kép jönne jól, Plutor, ahol a vászon mellé van téve egy fehér papír, ott egyértelműen eldönthető, hogy mennyire sötét is. (Meg engem is érdekelne ez.)
Aham, szóval így keverik. Nem tudtam.
-
válasz
szaszlaci #8329 üzenetére
Ejj látom nem érted
Én H499-et akartam, nem arról van szó hogy amit látok az nem tetszik, vagy hogy sötétebb kéne. Abban nem vagyok biztos hogy ez H499, ezért a krédés.
A kételkedés abból fakad(t), hogy bizonyos fényviszonyok között sötétebbnek tűnik (és a legtöbb netes ilyen), nálam meg világosabb. De szerintem nem cseszték el, a Plutor által küldött képen (nagyon köszi!) meg egyéb képeken is látszik hogy olyan mint amit nekem is kikevertek.
Ja merthogy ha nem tudtad, akkor itt az infó, hogy a H499-et keverik, nincs ilyen készen. Ennek a sorozatnak az alapja a Feelings nevű szürke festék (meg nem mondom a kódját most), és abból keverik ki az összes *499-et.
-
szaszlaci
addikt
Na látja, tetszett volna kevertetni, az lehetett volna sötétebb
Vigyázz, a fedőképesség egy dolog, ha túl gyorsan szívja be a fal, foltos lesz. Azért kell az alapozó, hogy lassítson és egyenletessé tegye. Na ennél nem valószínű, hogy baj lesz, de azért megvan rá az esély.
-
szaszlaci
addikt
De az legalább javítható egy kondicserével jó esetben. Míg ha a LED égne el, nem 200 Ft lenne..
Chal: egyrészt gondolom ezt is alapozni kell, mint minden színes falfestéket, a már említett nedvszívás miatt, mert ha nem egyenletes, foltos lehet.
Másrészt ebből több árnyalat van, nem? Legalábbis az oldalukon mintha kb. öt fajta lenne. -
Vettem h499 tikkurilat a napokban (ne rugózzunk most azon, hogy nem éri meg az ára miatt, én nem csak ezt nézem, kitárgyaltuk már ezerszer). Hétvégén fogok festeni, feldobtam viszont teszt jelleggel egy tenyérnyi helyre belőle, hogy lássam mégis miről van szó. Namost ez inkább fehér mint szürke.... Normális ez? Lehet hogy rosszul keverték ki? A neten igaz hogy nagyon világos, kicsit ezüstös mintafotókat látok a H499-ről, de azért határozottan szürke mindenhol, nálam ennél világosabb, már-már fehér. Egyébként nagyon szép, bársonyos matt textúrája van, a feleségfaktor ebből adódóan kipipálva. 4500Ft volt csak a kívánt mennyiség (két rétegre elegendő)
Ha valaki más is festett ilyennel, erősítse már meg hogy rendben van e az, hogy ennyire világos, vagy cáfolja, és akkor visszaviszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest