- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
codec
senior tag
válasz
Öcsielvtárs #21391 üzenetére
Ez akkor nem opció sajnos!
-
baly81
aktív tag
Egyes laptopokban ugyan úgy mint az asztalik alaplapján van egy gombelem. Szedd szét, hátha ilyen kivitel és az eltávolítása talán segít resetelni. Akku és elem nélkül meg kell nyomnod a bekapcs gombot, hogy a tápáramkörök tekercseiben és kondijaiban lévő feszt kisüsd, így a bios felejt... Talán segít.
-
codec
senior tag
Üdv!
Egy számomra ismeretlen laptop CSL-Computer
CSL18052 modell
Bios jelszavát szeretném resetelni, törölni, de ötletem sincs, hogy lehetne.
A típusról semmit se találok. -
baly81
aktív tag
-
INMOTEP
őstag
Sziasztok, adott egy Hp Envy 17 3D Notebook , olyan problèmàm van vele hogy ha megnyitok egy böngészőt vibràl a kèp full felbontàson .Ha lentebb veszem kisebb lesz a kèp úgy nem ! .Más módon nem vibràl ha nincs böngésző megnyitva , videokàrtya driver friss .Amd mobility 5850 videókàrtya van benne azthiszem , mi lehet a baj ? Nem mai gèp .. i7 es proci 8 gb ram van benne .Megnèztem a videokártya nem melegszik
-
coco2
őstag
Laptop alkatrészek általában mennyi ideig érhetőek el egy specifikus laptophoz? Tehát például nem laptop ram, mert az biztos van temérdek. Inkább olyasmi, mint billentyűzet, kijelző, laptop burkolat, mechanikai részek.
-
ezsolti
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy szervízt a pesti oldalon ami megbízható és normálisan kitakarítják a gépet, jó minőségü hővezetőpasztával kenik újra?
Lehet vidéki is, Kistarcsa környékén 20km-en belül. -
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21377 üzenetére
Az az a link, köszönöm
(feljegyeztem)
-
donjohnson
addikt
-
Nekton
aktív tag
-
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21374 üzenetére
SSD miatt akkor nem aggódok, lövök majd valamit, köszönöm a tippet.
Ram-ról bármi gondolat?
(Valamikor évekkel ezelőtt valakitől kaptam linket laptop alaplapokat listázó szervíz oldalra, ahol volt listázva socket / maximum támogatás, de nem tudtam visszakotorni, és feljegyezve sem találtam meg a linket. Pedig most jól jönne
)
-
coco2
őstag
válasz
donjohnson #21372 üzenetére
Köszönöm a tippet. Beszerzek gitárpengetőt
Még 2 dolog - szétszedés előtti informálódás.
Sata kompatibilitás. A mostani notiban sata hdd 2.5" van. Az ssd-kről nem tudom, hogy ott a sata az minden esetben kompatibilis sata, vagy van vele valami verzió játék, ami miatt tudok olyan sata 2.5" ssd-t vásárolni ipon / temu / ali / akárhol, ami végül nem lesz rádugható a laptop sata csatijára?
Ram. A laptop számláján ami típusról van "Acer Aspire 3 A315-56-324D NX.HS5EU.003", és szerepel rajta "Kingston 4GB RAM DDR4 (1,2V) 2666 MHz (KVR26S19S6/4)" - feltételezésem szerint Acer-ék ezt rakták bele bővítő socket-be (anno ezt az egy opciót kínálták hozzá). Azon gondolkodok, biztos nem támogat többet? Széria számot, ilyesmit tudok, ha bármit segít. Utána lehet járni ennyi alapján, hogy létező opció-e a jelenlegi 8 gigánál nagyobb mennyiséget elérni? (És persze hardveres következmények nem tudom, mint például felére lassul, ha nagyobbat rakok bele, és az alaplapi 4 giga akkor elveszik, vagy bármi olyasmi).
Bármilyen tippet előre is köszönök.
-
efemm
tag
Például https://pcmentor.hu/munkadijak/ "Az adattároló (HDD / SSD) cseréje. 8 000 Ft abban az esetben, ha egy fedélen keresztül megoldható a merevlemez / SSD cseréje. 16 000 Ft abban az esetben, ha a cseréhez szét kell szedni az egész laptopot. +Belső hőmérsékletek, adattároló állapotának és az akkumulátor állapotának az ellenőrzése."
-
coco2
őstag
Köszönöm a kimerítő választ, de én főleg a munkadíjra gondoltam. Laptopot használok idestova 18 éve (sacc/kb), de életemben laptopot összesen szervízbe még csak garanciális alapon vittem kijavítandó hardveres hibával. Szóval simán csak nem tudom, milyen munkadíjak vannak. A szoftveres oldalt rendezni tudom, szót sem érdemel. A hardver más téma. Ahogy hallottam, a laptopok némelyike spec szerszámot igényel, el tud törni benne ez-az ügyetlen szerelésnél, aztán nem lehet rendesen összerakni, azt kerülném el. A hardver jelen esetben A315-56.
-
efemm
tag
Konkrétan arra, hogyha azt csinálják pontosan amit kértél, akkor kiveszik a hdd-t, beteszik az SSD-t. Mivel az SSD-n -tegyük fel- nincs semmi, így rendszer sem fog rajta elindulni. Ha meg már volt rajta működő rendszer egy másik gépről, akkor valószínűleg újra kell majd aktiválnod az SSD-n lévő rendszert. Ha egy szervizbe beviszel egy gépet, általában nincs arra gari, hogy működően, pontosan ugyanazzal a rendszerrel (és ne alaphelyzetbe állított windows-zal) kapd vissza, a felelősségük csak a hardverre vonatkozik!
Ha azt szeretnéd, hogy tegyék át a hdd-ről a rendszered az SSD-re, akkor kérd azt, de ha régebbi a diszk, és meg kellene csinálni még az MBR->GPT átalakítást is, az nem biztos, hogy szervizre bíznám.
Szerezz egy külső SSD házat vagy adapter, Macrium Reflect free-vel tedd át a rendszert, és cseréld ki inkább magad. -
coco2
őstag
Köszönöm a tippet, akkor azt eleresztettem
Más.
Ha szervízbe beviszek egy laptopot (még garanciális, márka partner szervízbe viszem), és kérek hdd -> ssd cserét (viszek kézben 2.5 sata-s ssd-t), gondolom, munka díj van rá cserélni. Mire számíthatok jellemzően?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Közel 5 éves laptopon (acer 3-as) az usb csati oldalt kicsit laza. Az oda bedugott cuccon megszakadozik a kapcsolat.
Nem szedtem szét a laptopot, nem tudom, hogy az a csati alaplapon van-e, vagy külön panel a laptopban, amit esetleg részegység szintjén cserélni lehet benne?
-
voyi
aktív tag
válasz
baly81 #21361 üzenetére
Hivatalos Microsoft weboldaláról letöltött nem mókolt, eredeti Windows-t telepítettem fel. Viszont ha a Windows-ban van a hiba, akkor hogyhogy nincs tele az internet ilyen esetekkel? Illetve ha meg hardveres a gond, akkor konkrétan mi okozhatja ezt egy laptopban? És mennyi az esélye annak, hogy ugyanez a hiba van 2 alaplapon is? Mert ugyebár alaplapcsere volt garanciálisan a laptopomban.
-
voyi
aktív tag
-
baly81
aktív tag
Nem kell driverrel foglalkoznod! A linux elintézi helyetted, csak adj neki netet.... Még telepítened sem kell!
Egy pendrivera is jó lesz akár a Linux Mint, vagy Ununtu is. Kell majd progi, amivel fel tudod tolni az adathordozóra, pl. Rufus.Próba cseresznyeként, én próbálnék egy win10-et is, hogy mit szól a hardverekhez... Külföldi fórumokon, esetleg a Lenovo supportnál nem próbálkoztál?
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Gamer laptopomban (Lenovo Legion Pro 7i 8gen) RTX 4080 GPUnál olyan probléma van, hogy kb 1 óra használat után egyszer csak megakad PCI-E x16 1.1 kapcsolati sebességen, max terhenélsnél is. Max terhenélsnél 4.0-n kéne működnie amit tud az alaplap, ám a csatolt képeken jól látszik hogy csak 1.1-en hajlandó műlödni. Ha alvó módba majd felébresztem a laptopom, akkor újra normálisan működik a GPU kb 1 óráig és megint előjön ez a korlátozás újra. Illetve ha az nvidia control panelben a power management mode-ot átállítom "Normal"-ra, nincs ez a jelenség. Ilyenkor viszont random lefagy az egész laptopom képernyője (semmi kékhalál, caps lock nem világít megnyomásnál) és csak a ki-be kapcsolás segít. Próbáltam régi és új nvidia driverrel is, próbáltam DDU (Display Driver Uninstaller) programmal is, de mindig előjött ez a hibajelenség. Laptopomban volt egy garanciális alaplapcsere, de a régi alaplapnál is ugyanezt csinálta. Legfrissebb BIOS van telepítve, viszont Lenovo-nál nincs olyan beállítási mód ahol a GPU kapcsolati sebességét lehetne beállítani rajta.
Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
-
donjohnson
addikt
válasz
Trohak91 #21353 üzenetére
ha nincs kép, akkor nyomd hosszan a bekapcsoló gombot 5-10 másodpercig. akkor kikapcsol és rövid gombnyomással vissza lehet kapcsolni.
egyébként ezt a hibát tényleg a gyors rendszerindítás okozza win10-en, win11-en régi gépeknél, mert valójában a gyors rendszerindítás mellett nem kapcsolja ki a gépet sosem, hanem egyfajta hibrid alvó-módba teszi, hogy gyorsabban vissza lehessen kapcsolni. sajnos ez régi gépeknél nem működik jól. ezért van a fekete kép.
így kell kikapcsolni:
Start menüre rákattintasz / begépeled kézzel a billentyűzeten, hogy Vezérlőpult / Rendszer és Biztonság / Energiagazdálkodási lehetőségek / bal oldali menüben Főkapcsoló funkciójának megadása / felül A jelenleg nem elérhető beállítások módosítása / és szedd ki a pipát a gyors rendszerindítás mellől.indítsd újra a gépet.
-
baly81
aktív tag
válasz
Trohak91 #21353 üzenetére
Olyan nincs, hogy a gép indulásakor nem tudsz belépni a BIOS-ba, mert nincs kép. Boot screen-nek vagy valaminek akkor is kell lennie. Nyomkodd az Escape-et amikor életre kelted a masinát. Ha semmi sem jön be, akkor azon az alaplapon meghalt valami! És ez lehet valamilyen táp áramkör, vagy akár VGA chip is...
-
Trohak91
csendes tag
Köszi!
Egyelőre egyik sem használ, a gyors rendszerindítást nem találtam meg. Win 10 van rajta.
Egyébként 256os SSD van benne nem HDDA BIOS sem jön be rajta, szerintem max akkor jönne be, ha úgy indulna, hogy kép is van (mert ugye mint korábban említettem nincs kép, hiába megy).
-
Robiba3252
újonc
Sziasztok!
Ma egy nagyon fura jelenséget tapasztaltam. A kb. fél éves Lenovo legion slim 5 gépemen alvó módból megpróbáltam visszalépni az asztalra de fekete maradt a kép és a venti is elkezdett süvíteni miközben kéken villogott a bekapcsológomb. Ilyet általában Bios frissítéskor csinál de windows 11 update szerint nem volt semmi frissítés és a lenovo oldalán se jött ki március eleje óta újabb. Ezt kb. 2 percig csinálta utána visszajött a kép. Mi lehet a gond? -
efemm
tag
válasz
Trohak91 #21349 üzenetére
futtatás: Control (adminként). Rendszer és Biztonság - Energiagazdálkodás - Főkapcsoló funkciójánk megadás: a ki-be kapcsoló gombra Leállítás, az Alvás gombra Alvás, a kijelző lehajtására akunál Alvás, csatlakoztatva semmi.
Szintén arrafelé: Gyors rendszerindítás kikapcsolás, továbbá akunál Alvás 30 perc (ne 3-5), csatlakoztatva semmi.
Amit még javaslom megnézni: Rendszer - Tárterület - Törlési javaslatok, a felesleges (telepítése, letöltési, stb) fájlok lepucolására.
A HDD-t rendszer diszknek pedig el kell felejteni, W10,W11-nek kevés a sebessége! 128-256 GB SSD 3-5000 Ft. -
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LENOVO V330-15 KB-81AX laptopunk, amit oktatásra használunk.
Ha ezt valaki kikapcsolja, akkor nagyon nehezen kel életre. Van olyan, hogy 10-15 percig vagy tovább kell ki és bekapcsolni, hogy életre keljen.
Amikor bekapcsoljuk, akkor a zöldes hatású kijelző szürkéssé változik, mintha elkezdene befelé kapcsolni a gép, de nem történik semmi sem... Megy a gép, hallani hogy dolgozik a HDD, világítanak a LED-ek, de hiába, nem jön be semmi a képernyőn, pedig még a hűtő ventilátor is megy.Mi lehet az, ami miatt ezt csinálja?
Eddig úgy használtuk, hogy nem kapcsoltuk ki, csak a fedelét hajtottuk le, viszont mostanság már az sem jó ha lehatjuk, mivel ebbe a "bekattant üzemmódba lép".
Valaki esetleg tudja, hogy mitől lehet, és mivel tudnánk orvosolni? Van ilyen gépünk még kettő, de azok nem csinálják ezt.
Köszi
-
DerStauner
senior tag
Sziasztok!
A következő a gondom a laptopommal (lenovo thinkpad e580, már lassan 7 éves, de eddig semmi baja nem volt). A múltkor akksiról használtam, és már kiírta, hogy közel a vég, majd le is merült, kép el, és alvó mód (a bekapcsoló gomb lassú ütemben villogott). Rádugtam a hálózatra, de csak nem akart magához térni. Én meg türelmetlen voltam, és kikapcsoltam (hosszan nyomva tartva a bekapcs gombot), majd újra be. Ettől kezdve az a baja lett, hogy bekapcsolás után bejön a bejelentkezés képernyő, beírom a jelszót, és enter, és utána kb. 30-40 percig csak homokórázik, pörög, pörög, közben a gép félhangosan búg. Aztán a 30-40 perc letelte után meg bejelentkezik és rendesen tudom haszálni. Mit tudok csinálni, hogy visszaálljon a rendes rend, azaz hogy azonnal bejelentkezzen? Mi a baja egyáltalán?
Köszi.
-
efemm
tag
válasz
Tigerclaw #21345 üzenetére
Oprendszer W11?
Töltsd le az Asus oldaláról a drivereket és tedd fel kézzel. -
Tigerclaw
nagyúr
Asus Vivobook Go 15, OLED paneles laptopnál a kijelzőt Generic PnP monitornak ismeri fel és egy 2006-os drivert használ hozzá. Nincs hozzá gyári kijelzőpanel driver. A MyAsus app fent van, az letöltött minden frissitést elvileg. Normális hogy ilyen drivert mutat hozzá?
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Z$OLTI1988 #21343 üzenetére
Az egy kifejezetten nem ajánlott típus.
W7 nem tudom hogy szereti az SSD-ket, célszerű-e valamit állítgatni...
Nem ismerem a felhasználó szokásait, mágneses szerszámok, üzemelő ívhegesztőn tárolás töltés közben...
Ha szerencsétek van, csak az SSD minősége a baj. Nincs valami "kóbor amper" valami hibás áramkör, rossz csatlakozó, ami miatt halnak az SSD-k. -
Z$OLTI1988
csendes tag
válasz
shadow1901 #21342 üzenetére
Az előző SSD pontos típusára nem emlèkszem. A jelenlegi egy ADATA SU650 480GB-os SSD volt, emlékeim szerint kb fél évet ment.Egyik pillanatról a másikra meghalt.Másik gèp se látja, se BIOS, se Windows. Windows 7 futott a gèpen, mert a tulaj autodiagnosztikára hasznàlta.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Z$OLTI1988 #21341 üzenetére
Milyen SSD-k voltak? Mire használta a gépet? Egyik pillanatról a másikra lett ilyen?
Előzővel mennyit ment? Milyen OS? Más eszköz, mint pl asztali gép? Annak BIOSában sem volt semmi nyoma? -
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Dell Latitude E6320 típusú laptop. Egyik ismerősömé a gép, kb egy fél éve kapott egy új SSD-t, mert ami benne volt az meghalt teljesen. Se a laptop, se egyéb eszköz nem látta a meghajtót. Most szintén elhozta hozzám, mert nem bootolt a rendszer. A probléma ugyanaz. Az új SSD gyakorlatilag full halott. Mi nyírja ki? Találkoztatok màr ilyennel? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #21324 üzenetére
Ja, közben négy-í-gétől visszajött gariban a Lenovo. Szépen küldözgették a zíméleket, merre jár a gép, alkatrész megrendelve, beépítve, futárnak visszaadva. Patika állapotban jött vissza (nem úgy mint a fémházas tesója anno a téemikszből
)
Egyetlen dolog NEM derült ki, hogy mit és miért cseréltek a gépben
-
-
-
válasz
teptep #21329 üzenetére
1. nem, a régi simán csak öreg volt, kevés ideig bírta.
2. igen, u.gy., igen, beszerelés után sem vette már a töltést
3. most 43%, szép lassanként merül. nincs korlát beállítva (bár próbáltam, hogy bekapcsoltam a MyAsusban ezt a korlátot meg ki, hátha csak beragadt valami)láttam pár videót meg fórumbejegyzést, ahol arról volt szó, hogy a töltésvezérlő firmwarejében szaródik el valami. ha ez van, akkor ezzel nem tudok mit kezdeni, cserébe van egy ugyanilyen, csak kijelzőhibás notim, majd a kettőből építek egyet
-
Asus VivoBook X512F laptop nem tölt.
veszi az áramot, de nem tölti az akkut.
az akku új, a töltő jó.
a Windows is azt írja, hogy "csatlakoztatva", nem azt, hogy töltés.mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
Blackhole13 #21326 üzenetére
valami eltört és mozgatáskor elmozdul vagy rövidre zár valamit.
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Dell 7490-nél Win11re frissítés után gyakran kapok kékhalált, de elég érdekes körülmények közepette:
Ha a baloldalánál fogva felemelem a laptopot, akkor jön elő, viszont nem minden esetben, és csak naponta egyszer.
Hogy kéne nekifogni a debugolásnak szerintetek? -
EA's hit
őstag
Sziasztok!
3 hete vettem egy Asus laptopot. i7, 16GB RAM, RTX 4050, egész pontosan róla van szó. Alapesetben minden szép és jó vele, egy dolgot kivéve.
Viszonylag sűrűn szoktam a gépet hdmi-vel tv-re kötve használni (bizonyos játékokhoz is illetve filmezéshez is). A tv egy egyszerűbb LG okostévé, kb. 5 éves. Viszont az új gépnél amikor a tv-ről visszaváltok a gép kijelzőjére, a kép egy kicsit szaggat, nem fut simán, csak egy újraindítás után. A másik, még furcsább probléma, hogy ilyenkor általában nem működik a touchpad (nem csak nincs bekapcsolva, egyszerűen nem működik). A touchpad 2-3 újraindítás után egyszer csak újra működik, vagy ha eszközkezelőben manuálisan frissítem az illesztőprogramjait és újraindítom a gépet, akkor javul meg. Próbáltam a kijelzők közötti váltást úgy is hogy csak simán kihúzom a hdmi-t, úgy is hogy FN+F8-al váltok, de úgy is, hogy tv-re kötve kapcsolom ki a gépet, kikapcsolt állapotban húzom ki a hdmi-t, és úgy kapcsolom vissza, de mindegyik esetben ugyanúgy előjönnek ezek a hibák, főleg a touchpados probléma.
Tehát alapvetően csak a gépet használva jól működik, ha menet közben rádugom tv-re, ott jól működik, csak a tv-ről gépre visszaváltást nem szereti valamiért. Másik tv-vel/hdmi-vel egyelőre nem tudtam kipróbálni, minden mást, ami az én tudásomba belefér, megpróbáltam.
Mi okozhatja ezt szerintetek? Valamilyen beállítási probléma lehet, vagy a gépnek van gondja? Vagy lehet tv/hdmi hiba? Odáig eljutottam, hogy a gép kijelzője 165Hz, a tv meg csak 60, illetve még a felbontásuk is más (1920x1080 vs. 1920x1200), az apróbb szaggatást gondolom okozhatja ez, de a touchpadra nem kéne hogy ilyen hatása legyen.
Az előző két laptopomat szintén sokat használtam ugyanerre a tv-re rákötve ugyanezzel a kábellel, sosem voltak ilyen problémáim, pedig azok jóval egyszerűbb, kisebb tudású gépek voltak.
-
tserrof77
őstag
Akasztják a hóhért (megint)...
Ismerős behozott egy friss vásárlású Ideapad laptopot, hogy rakjak rá 11-et. Egyszer befagyott telepítés közben, de végül felment simán rá a 11. Szokásos driverezés, egyéb programok telepítése. Kért ez újraindulást, csináld. Bele is fagyott. Valamelyik kumulatív szokott ilyet csinálni, különösebben nem is foglalkoztam vele, de azóta folyamatos bootloop, majd a 2. vagy 3. körbe belefagy, csak kikapcs gombbal lőhető le.
Azóta bármilyen telepítővel próbálkozom, már a nyelv választó ablakig se jut, a saját rendszere még a hibajavítást sem ajánlja fel.
Bármilyen 10 vagy 11 telepítő, legyen az legacy vagy uefi, 1909, 21H2, 22H2, 11-bül 22H2, 23H2, meg a legfrissebb 24H2. Dettó ugyanúgy bootloop, majd fagyás.
Még esetleg live linux-szal hétfőn megnézem, de kifogytam az ötletekből.
Mivel új, garos gép, az alkatrész csere NEM opció.Így még bios-t sem tudok rajta frissíteni... Esetleg... valami 5let, vagy adjam vissza, garoztassák le? (14 napból kifutottak, karácsony előtt vették, a lenovo-s oldal a gyári garit mutatja, nem a vásárlásit).
Előre is köszönöm.
-
blendész
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo IdeaPad Pro 5 14IMH9 laptopom. A kérdésem, hogy jelenleg mi az ajánlás a minél hosszabb akksi- élettartamra? Eddig az összes laptopom jóval hosszabb ideig szolgált, mint bennük az akku, majd a második akku... -
wallace
tag
Sziasztok! T495 az alany akkuhibával (és törött kijelzővel) vettem a gépet, de miután kicseréltem mindkettőt kiderült, hogy az akkunak semmi baja, a gép tölti az eredeti akkut és kicserélt akkut is, de mindkét akku esetén, ha lehúzom a tápot, akkor a gép kikapcsol. Olyan mint amikor, cellahibás egy akku, de ez itt kizárható. Ezt mi okozhatja? Javítható?
-
válasz
shadow1901 #21311 üzenetére
Igen, akkor derült i a turpisság amikor egyesével kezdtem el nézni.
Már sikerült is felhúzni rá egy windows 11-et. -
Strezi
őstag
Üdvözletem,
két hibás eszközhöz keresek alaplap/alkatrész szinten is javítással foglakozó vállalkozót.
1. Acer 1810, valami a töltéssel halt meg, akkuról ment, elindult párszor nullán is, de töltést nem vett fel dugaszról. Próbáltam többel persze. Szentimentális lenne az értéke leginkább.
2. Gigabyte Brix Pro 4770R , ugyan nem laptop, de hátha mert alaplap méretben stimmel. Sajnos sikerült az USB portra adott HDD tömbbel, külső táp bekapcsolása előtt(
) kinyírni. Kattantak akkor párszor a HHDk, próbálkozott mire feleszméltem... Azóta semmi életjel a táp csatlakoztatásakor.
Érdemi útmutatást, esetleg ajánlott szakit megköszönném
Kuka, pocdísz is opció ha teljesen reménytelen, persze...
-
shadow1901
aktív tag
Megkerestem persze, hogyan néz ki szétszedve, azért kérdeztem hová raktad a ramokat. Akkor találtam azt a videot is. Hasonló kuruzslás nekem már segített. 3x jött így(szétszed, tisztít, összerak) vissza a laptop. Volt rajta valami tákolás, de 4. alkalommal már (Nem volt kép külső monitoron sem) elvérzett. Lett volna még ötlet, hogy az összes ram egyszerre benne van, akkor mi van, de kitöröltem. De így, hogy jók, berakhatod mindet is. Jobb a gépben mint a polcon.
Hogy próbáltad akkor végig az összes slotot? -
válasz
szacsee #21309 üzenetére
Igen szvsz is így jobb rendelni, de persze lehet noti típus alapján is. Ott is azért lehet látni, hogy kell-e bontani és megnézni, vagy jöhet azonnal.
De valóban az a tuti, ha LCD típus alapján rendelünk. Lehet más mint ami benne van, de ugye felbontás, pin, és a csati elhelyezés egyezzen, meg a felfogatás. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Előfordulhat az alábbi lcd hiba külső behatás nélkül?
Haver laptopja, elvileg semmi nem érte.
Lehetséges ez?
Javítható, vagy csere?
-
válasz
shadow1901 #21304 üzenetére
"Ugyan abba a slotba tetted a ramokat ahonnan kivetted őket?"
Neked volt igazad!!!
Én voltam a hülye. Ezen a lapon 4 darab memóriafoglalat van és nem az alsó foglalatok az elsődlegesek, hanem a 2 felső. Nem figyeltem meg honnan vettem ki a memóriákat. A képen a memóriák alatt vannak az üres foglalatok. Én végig úgy próbáltam... -
válasz
shadow1901 #21304 üzenetére
Ugyanabba slotba mentek vissza.
1 rammal már végigmentem az összes slot-on.
A videónak nagyon megörültem, mert olvastam hogy
sok embernek segített. De nekem ez sem jött be.
Azért nagyon köszi a segítséget! -
válasz
shadow1901 #21302 üzenetére
Venti pörög, meleg levegőt fúj.
SSD van benne. Szóval azt nem hallom.
Külső monitoron sincs kép.
F2-vel a bios sem ugrik fel.
Bekapcsolást jelző led világít. -
Sziasztok!
Egy ACER 7750-es laptopban akartam memóriát bővíteni,
de én balga nem vettem ki az akksit.
Betettem az új memóriákat, de nem indult vele a gép. A boot képernyő sem jött be.
Visszaraktam a régieket, most már azzal sem indul, csak fekete kép.
Lehet hogy tönkrevágtam az alaplapot ahogy itt írják?
Próbáltam már pihentetni kivett akkuval, memóriákkal, és gomb elemmel, de nincs változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6700 i7-3740QM I 16GB I 500GB SSD I 17,3" FHD I K3000M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest