Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
12100 - 12001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
kicsit sírásra görbült a szám, mert én nagyjából most fejeztem be a tojástartó projektet, vagyis sakktábla elrendezésben borítottam be a falat és a plafont.
de nem festettem le őket sötét színre.
viszont a szoba a pincében van, teljes sötétet tudok produkálni.
számottevő különbség lenne még ez esetben is, tekintve a teljes elsötétítés lehetőségét, a sötétre festett falakhoz képest?így utólag már nem tudom lefesteni a tojástartókat.

így utólag már nem tudom lefesteni a tojástartókat.
Miért nem?Veszel 3-4 flakon fekete-sötétzöld/kék/bordó festékspray-t,kimaszkolod,és lefújod.
-
deedee
őstag
kicsit sírásra görbült a szám, mert én nagyjából most fejeztem be a tojástartó projektet, vagyis sakktábla elrendezésben borítottam be a falat és a plafont.
de nem festettem le őket sötét színre.
viszont a szoba a pincében van, teljes sötétet tudok produkálni.
számottevő különbség lenne még ez esetben is, tekintve a teljes elsötétítés lehetőségét, a sötétre festett falakhoz képest?így utólag már nem tudom lefesteni a tojástartókat.

-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Tegnap szerettem volna kérni 1 kis felvilágosítást vetítővásznakkal kapsc.ban, de nem kaptam kielégítő választ, úgyhogy most újra megkérdezném: Milyen fajta vásznat ajánlotok? mire kell figyelni vásárláskor? ill. minden olyan dolgot, amit érdemes a témával kapcs.ban tudni, szeretném, ha leírnátok! Pl. ha ebayen veszem meg, mire kell figyelnem. Köszönöm!
Nem akarok 20-30, vagy 50.000 ft-os vászonnal befürödni, gondolom megértitek...

Köszi
-
c4
őstag
Többfunkciós helyiségekben nem árt a vetítés miatt sötétebb tónusokkal is tervezni. Dedikált moziszobában többnyire fekete falak ajánlottak, tükröződésmentes berendezés tárgyakkal. Hiába vesz valaki prémiumkategóriás vetítőt, ha a körülményeket nem teremti meg hozzá. Kidobott pénz.
-
Norbi 72
veterán
-
Wucky
senior tag
Nem tudom, kinek mik az igényei, de... Annak idején a MM hálózatokban lehetett nézni vetítőket beszűrődő műfényes környezetben. Na, soha nem vettem volna projektort az ott látottak alapján. Egy hátulvetítős projektort nagyon nem kéne idekeverni. A sportesemények még azt mondom, hagyján. A kontrasztot mondjuk el lehet felejteni alapból, natív kontrasztról szót se ejtsünk. Minőségről se. A játékfilmek 80%-a sötét jelenetekből áll. Mit szeretnél látni erősebb bevilágítottság esetén, mikor már a falakról visszavert fény is ront a képminőségen?
Ezért írták itt, hogy sötét tónusú falakat kell alkalmazni... Ha már fekete nem lehet az asszony miatt. Ha nem teremted meg a vetítéshez a lehető legjobb feltételeket, kár százezreket elkölteni rá. Venni kell egy százezres vetítőt, fehérre festeni a falat és hadd menjen.Na látod. Ezért kérdeztem, mivel én nem értek hozzá. Nektek fekete fal? Mindenkinek aki projizik?
-
c4
őstag
Annyira azért nem rossz a helyzet. Az ablakon nem közvetlen süt be a nap. Azért az én TV-m is élvezhető nappal is. Igaz, ha filmet nézek, mindig sötétítek.
Néztem kalkulátort. 4.5 méteres vetítési távolságból nem is lehet 149*266 cm-es képet vetíteni? A legtöbb kalkulátor szerint nagyobb lesz a kép, vagy közelebb kell tenni a projit. Ez mennyire valós?
Nem tudom, kinek mik az igényei, de... Annak idején a MM hálózatokban lehetett nézni vetítőket beszűrődő műfényes környezetben. Na, soha nem vettem volna projektort az ott látottak alapján. Egy hátulvetítős projektort nagyon nem kéne idekeverni. A sportesemények még azt mondom, hagyján. A kontrasztot mondjuk el lehet felejteni alapból, natív kontrasztról szót se ejtsünk. Minőségről se. A játékfilmek 80%-a sötét jelenetekből áll. Mit szeretnél látni erősebb bevilágítottság esetén, mikor már a falakról visszavert fény is ront a képminőségen?
Ezért írták itt, hogy sötét tónusú falakat kell alkalmazni... Ha már fekete nem lehet az asszony miatt. Ha nem teremted meg a vetítéshez a lehető legjobb feltételeket, kár százezreket elkölteni rá. Venni kell egy százezres vetítőt, fehérre festeni a falat és hadd menjen. -
ManUnited
aktív tag
-
Wucky
senior tag
Annyira azért nem rossz a helyzet. Az ablakon nem közvetlen süt be a nap. Azért az én TV-m is élvezhető nappal is. Igaz, ha filmet nézek, mindig sötétítek.
Néztem kalkulátort. 4.5 méteres vetítési távolságból nem is lehet 149*266 cm-es képet vetíteni? A legtöbb kalkulátor szerint nagyobb lesz a kép, vagy közelebb kell tenni a projit. Ez mennyire valós?
-
c4
őstag
-
StLui
veterán
Sziasztok!
W1070-es projektorom van, és amikor a PowerDVD átkapcsol 3D módba, akkor megnő a kép és lelóg a vászonról. 2D-ben teljesen jó, windows asztalon is jó mpc-hc-ben is, csak akkor vált át valamiért nagyobb képre amikor bekapcsol a 3D mód. Találkozott már valaki ilyennel? Vagy menjek ezzel a kérdéssel a HTPC topikba?
Nekem meg kb 5-10%-kal kisebb lesz a 3D-s kép mint a 2D, tehát keret marad a vásznon kb 10-15cm körbe, a 2D kép meg pont kitölti
-
deedee
őstag
Sziasztok!
W1070-es projektorom van, és amikor a PowerDVD átkapcsol 3D módba, akkor megnő a kép és lelóg a vászonról. 2D-ben teljesen jó, windows asztalon is jó mpc-hc-ben is, csak akkor vált át valamiért nagyobb képre amikor bekapcsol a 3D mód. Találkozott már valaki ilyennel? Vagy menjek ezzel a kérdéssel a HTPC topikba?
én is 1070-et használok power dvd-vel és semmi ilyet nem tapasztaltam még.
alap beállítás van a power dvd-ben egyébként. -
Devid_81
félisten
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
-
Bobolit
aktív tag
Hát nem tudom, én 1200 lumennel - papíron - simán tudok nappal sportot nézni, nyilván nem afrikai futókat alagútban, de bőven nézhető minőségben.
-
devil-k
nagyúr
Pedig sok asszonyt hallottam már akinek bejött a vetítő varázsa és most már azon nézi(k) a romantikus filmek garmadáját.
Nem lefutott meccs ez. -
Wucky
senior tag
Első lépésként érdemes a falakat is sötétebbre festeni. Vicc nélkül.
Ha használt vetítő is szóba jöhet, akkor nagyobb sikerrel fogtok olyan projektort találni használtan, ami az újnál is "jobb", pontosabban jobban megérné. De vannak itt szakavatott kollégák, akik segítenek neked, biztos vagyok benne.Köszi!
Továbbítom az infókat. A festés nem hiszem hogy megoldható, mivel úgy bérli a lakást. Valamint a nappaliról van szó. A felesége meg bele van őrülve az ilyen világos színekbe.
-
devil-k
nagyúr
Szia!
Én csak az igényeit tolmácsoltam, a szomszédnak.. Nem lehurrogni kell engem sem. Azért kérdeztem én meg itt, mivel régóta olvasom a PH-t, és én még rossz tanácsot nem kaptam innen. Ha netalántán én is ilyenre adom a fejem, hidd el megfogadom a tanácsokat. De speciel még csak 3 napja olvasom a projektor fórumot. Még nem vagyok tájékozott.
Speciel én tuti csak filmezésre használnám.bajnokpityu: Értem. Tehát döntse el hogy mit akar. Vagy film sötétben, vagy hang kép nélkül világosban

Ha viszont filmre használja csak, akkor ilyen árban jobb a DLP-s? Vagy milyenre lenne érdemes áldozni kezdetnek?Első lépésként érdemes a falakat is sötétebbre festeni. Vicc nélkül.
Ha használt vetítő is szóba jöhet, akkor nagyobb sikerrel fogtok olyan projektort találni használtan, ami az újnál is "jobb", pontosabban jobban megérné. De vannak itt szakavatott kollégák, akik segítenek neked, biztos vagyok benne. -
Wucky
senior tag
Nem hiszem, hogy c4 bántásként/rosszindulatból írta volna amit, csak egy jó pár pontban megdől az otthoni mozizás ténye ilyen feltételekkel. De mindenkinek szíve joga azt venni, amit szeretne, csak nehogy csalódás legyen a vége.
A Grandview valóban egy jó vászon, sokan használják, de ahogy bajnokpityu is írta, csak óvatosan a vásárlással. A közvetítő segíteni fog!

Szia!
Én csak az igényeit tolmácsoltam, a szomszédnak.. Nem lehurrogni kell engem sem. Azért kérdeztem én meg itt, mivel régóta olvasom a PH-t, és én még rossz tanácsot nem kaptam innen. Ha netalántán én is ilyenre adom a fejem, hidd el megfogadom a tanácsokat. De speciel még csak 3 napja olvasom a projektor fórumot. Még nem vagyok tájékozott.
Speciel én tuti csak filmezésre használnám.bajnokpityu: Értem. Tehát döntse el hogy mit akar. Vagy film sötétben, vagy hang kép nélkül világosban

Ha viszont filmre használja csak, akkor ilyen árban jobb a DLP-s? Vagy milyenre lenne érdemes áldozni kezdetnek? -
bajnokpityu
félisten
Ennél valamivel értelmesebb beszólást vártam.
De bocs hogy kérdeztem. Többé ezt a hibát nem követem el.Bajnokpityu: Én nem projizom, csak 2006 óta ilyen a TV-m.
Azért egy valamire való gépet ajánljatok már. Majd ő eldönti mit akar. Engem nem érdekel hogy mire költi el a pénzét.
Vászonból akkor milyet érdemes? Mintha olvastam volna már itt a Funscreen vagy milyen vásznat.legyen annyi fényereje a projinak hogy nappal is lehessen azért látni a sport műsort
erre irta,h ilyen nincs 3d,fullhd-ben. ezek mozis projik lennének, ahol nem hiszem,h létezik 3-4000es Lumen
-
devil-k
nagyúr
De bocs hogy kérdeztem. Többé ezt a hibát nem követem el.Bajnokpityu: Én nem projizom, csak 2006 óta ilyen a TV-m.
Azért egy valamire való gépet ajánljatok már. Majd ő eldönti mit akar. Engem nem érdekel hogy mire költi el a pénzét.
Vászonból akkor milyet érdemes? Mintha olvastam volna már itt a Funscreen vagy milyen vásznat.Nem hiszem, hogy c4 bántásként/rosszindulatból írta volna amit, csak egy jó pár pontban megdől az otthoni mozizás ténye ilyen feltételekkel. De mindenkinek szíve joga azt venni, amit szeretne, csak nehogy csalódás legyen a vége.
A Grandview valóban egy jó vászon, sokan használják, de ahogy bajnokpityu is írta, csak óvatosan a vásárlással. A közvetítő segíteni fog!

-
Wucky
senior tag
Vászonból akkor milyet érdemes? Mintha olvastam volna már itt a Funscreen vagy milyen vásznat. -
bajnokpityu
félisten
Sziasztok!
Van egy kedves szomszédom(szembe szomszéd), és projizásra adta a fejét.
Szegény körülnézett és elszörnyülködött hogy milyen árak vannak. Kapásból erre kért ajánlatot mint vászonra:
[Grandview Speciális Házimozi vetítővászon].
Ebből a 16:9-es legnagyobb potom 465000 Huf + Áfa.
Ahogy olvasgattam a topicot, mondtam is neki hogy nem kell az. Olcsóbban vehet plafonról motorosat ami 149*266 cm-es. Bár ezeket a Grandview vásznakat nem ismerem, de többen is ajánlották itt a fórumról másoknak.Viszont kellene neki egy értelmes proji max 3-400000-ig.
Ebben kellene a segítség.
Szoba:
2.5 méter a magassága, 5m a szélessége.
Tehát a vetítési táv kb 4,5 méter lenne a plafonról.A projektor: Full HD, 3D, motoros zoommal, mivel TV-t is ezen szeretne nézni. Gondolom akkor olyan kellene neki ami tudja a Lens Shiftet is(ha jól írtam). Nem akar állandóan létrázni, max a távírányítón gombot nyomni.
Fontos neki hogy 2 HDMI 1.4a legyen a projin, mert a beltérit és a számítógépet dugná rá. Hangszóró nem kell a projiba.
A falak nála világos citromsárgák. A sötétítés megoldható, de legyen annyi fényereje a projinak hogy nappal is lehessen azért látni a sport műsort.
Nem vakító a szoba mikor kint süt a nap, de pl nálam a projektoros TV-m felén alig látszik a kép.
Mint írtam szembe szomszéd, és ugyan olyan a lakása mint nekem.Tudtok erre valamit ajánlani?
Feltételekkel ajánlottuk a Grandview vásznat. Legfőképpen, hogy ne az importőtől direktbe vedd, mert, ha pont kifogsz egy hibás darabot, akkor saját költséged lesz az ide-oda fuvaroztatás (3700/út)
Nem jellemző, de a forgalmazó ott tart, hogy azonos fórumról érkező két érdeklődőnek el akarta adni ugyanazt a rossz vásznat...

Közvetítővel ugyanannyiért kapod, csak jobb a garanciális feltétel.

Jelen esetben egyébként nem kéne erőltetnie egyikteknek se a projizást. Ha a projis TVden nem tudtad megoldani, akkor projival még kisebb az esélyed. Nálam is olyan, hogy ha be tud szűrődni egy sávon a napfény,akkor ott kb nincs kép.
Elsőre én is keveseltem az egyébként nem éppen alacsony fényerejét a Micsunak,de igaza volt azoknak, akik úgy fogalmaztak: proji első alapfeltétele a tökéletes besötétítés.
-
c4
őstag
Sziasztok!
Szegény körülnézett és elszörnyülködött hogy milyen árak vannak. Kapásból erre kért ajánlatot mint vászonra:
Ahogy olvasgattam a topicot, mondtam is neki hogy nem kell az. Olcsóbban vehet plafonról motorosat ami 149*266 cm-es. Bár ezeket a Grandview vásznakat nem ismerem, de többen is ajánlották itt a fórumról másoknak.Viszont kellene neki egy értelmes proji max 3-400000-ig.
Szoba:
Tehát a vetítési táv kb 4,5 méter lenne a plafonról.A projektor: Full HD, 3D, motoros zoommal, mivel TV-t is ezen szeretne nézni. Gondolom akkor olyan kellene neki ami tudja a Lens Shiftet is(ha jól írtam). Nem akar állandóan létrázni, max a távírányítón gombot nyomni.
Fontos neki hogy 2 HDMI 1.4a legyen a projin, mert a beltérit és a számítógépet dugná rá. Hangszóró nem kell a projiba.
A falak nála világos citromsárgák. A sötétítés megoldható, de legyen annyi fényereje a projinak hogy nappal is lehessen azért látni a sport műsort.
Nem vakító a szoba mikor kint süt a nap, de pl nálam a projektoros TV-m felén alig látszik a kép.
Mint írtam szembe szomszéd, és ugyan olyan a lakása mint nekem.Tudtok erre valamit ajánlani?
"de legyen annyi fényereje a projinak hogy nappal is lehessen azért látni a sport műsort."
Na, itt véget is ért a projektorozása. Olcsón megúszta.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Szoba:
-
Spuri2000
senior tag
-
Satyricon
addikt
Mindenképp dobok fel Nektek is képeket róla!

Am itt egy paintes kép a tervről:
És egy leírás hozzá: Az ajtóból nézve így látjuk a szobámat. Ha felcsukjuk a vásznat, akkor az ablak körül látható feketés-szürkés rész, egy vastagabb, feketére fújt szegőléc lenne, természetesen fixen rögzítve a falhoz. Ha pedig lenyitjuk, akkor pontosan a falra fixen rögzített szegőléc közé esne a lenyiott vászon. A vászon keretét fenyőből csinálnám(aminek a másik oldalát a képen is látható módon le álmennyezetezném, hogy felcsukott állapotban ne legyen otromba kinézete), A mennyezeten látható szegőléc is ugyanúgy fixre lenne felfogatva, pontosan közé illeszkedne a vászon felcsukott állapotban. ezt szerintem hagynám fehéren(csak a képen jelöltem ugyanolyan színnel, mint ami a falon látható)
Érdekelne a tervről a véleményetek, hogy szerintetek mennyire mondható jónak ez a megoldás, ill. mennyire mondható szépnek, vagy otrombának. (praktikusnak praktikus
)Szerk.:
Na meg hogy az előző hsz-be belinkelt két vászon közül melyik a jó/jobb

Szerk2.:
(#12073) devil-k:

-
devil-k
nagyúr
-
spiky03
veterán
Sziasztok
Egyik ismerősömtől most fogom megvenni az Optoma HD72i projektorját, amit a gépemmel fogok használni. Eddig minden oké, viszont vászon témában nem vagyok otthon. Milyen lehetőségek vannak, ill. honnan tudnék beszerezni vásznat jó áron? Elsősorban home made megoldás érdekelne. 110"-os vásznat szeretnék 16:9-es arányban, aminek magassága:1,5m, a szélessége pedig 2,5m.
Szóval elsősorban az érdekelne, hogy milyen vásznat ajánlotok, honnan tudnám beszerezni a legolcsóbban(pl: ikea, méteráru bolt, stb stb...). A vászon ki lesz feszítve egy fa keretre, és a vászon alá matt fehérre festett, fehér színű farost lemezt fogok tenni, majd az egészet megcsinálom plafonról lenyithatós megoldásúra. Padlás szobába lesz, és a helyhiány miatt sajnos csak így tudom megoldani.
Köszi előre is a segítséget!
Szerk.: Fogalmam sincs mennyit szánnék rá, mert abszolút nem vagyok tisztában az árakkal, és az egész vásznas témával!.
Majd erről kérünk képeket, ha kész lesz.

-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Egyik ismerősömtől most fogom megvenni az Optoma HD72i projektorját, amit a gépemmel fogok használni. Eddig minden oké, viszont vászon témában nem vagyok otthon. Milyen lehetőségek vannak, ill. honnan tudnék beszerezni vásznat jó áron? Elsősorban home made megoldás érdekelne. 110"-os vásznat szeretnék 16:9-es arányban, aminek magassága:1,5m, a szélessége pedig 2,5m.
Szóval elsősorban az érdekelne, hogy milyen vásznat ajánlotok, honnan tudnám beszerezni a legolcsóbban(pl: ikea, méteráru bolt, stb stb...). A vászon ki lesz feszítve egy fa keretre, és a vászon alá matt fehérre festett, fehér színű farost lemezt fogok tenni, majd az egészet megcsinálom plafonról lenyithatós megoldásúra. Padlás szobába lesz, és a helyhiány miatt sajnos csak így tudom megoldani.
Szerk.: Fogalmam sincs mennyit szánnék rá, mert abszolút nem vagyok tisztában az árakkal, és az egész vásznas témával!.
Ebay --> DIY projektor vásznak
-
robi222
senior tag
-
devil-k
nagyúr
A FW-k a legújabbak? Ha nem, akkor érdemes frissíteni. Nekem ez oldotta meg a bajom amikor ez volt. Az erősítő, a TV és a Popi is kapott új FW-t.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
-
robi222
senior tag
Ha úgy érted ,hogy a kettő nem szereti egymást, akkor arra én is gondoltam .De ugyan azt csinálja egy asus médiával is.
Pedig a amikor működik, akkor sokkal szebb a hangja a hdmi-n keresztül.Ezért erőltetem a megoldást. -
Norbi 72
veterán
Mert a vason át kellene haladnia az adatnak,és arra már karcsú a noname kábel.Hogy érthető legyek:Simán bedugod a forrásba ott müködik,de ha át kell haladnia még egy eszközön,ott már elvérzik.Remélem érted.
-
devil-k
nagyúr
-
robi222
senior tag
Igen csak akkor hogyan lehet az, ha nem az erősítőbe megy hanem egyből a médiábol a projiba akkor tökéletes.
-
Norbi 72
veterán
10 m noném, de ha azt a méiába dugom sosincs gond. A másik kábelek mind névtelenek ,1.5 m. 4 fajta a mediábol az erősítőbe,és onnan a 10 m a projiba de eggyikel sem javult.vissont ezekel a kábelekkel a tvn jol működik.
De ha kihúzok mindent és újra indítom, akkor jó egy ideig, pontosabban amig ki nem lépek egy filmből, mert utána jem jön be a média menüke hanem azt íra, hogy nem támogatot. Viszont amig megy a film teljessen tökéletes A kép minőség .Itt lesz a probléma.Nálam is volt egy 10m-es noname,volt is vele probléma..ezután a kácsától megvettem ezt[link],és semmi probléma,a 3D-t is simán viszi.Az erősítőn keresztül.
-
robi222
senior tag
10 m noném, de ha azt a méiába dugom sosincs gond. A másik kábelek mind névtelenek ,1.5 m. 4 fajta a mediábol az erősítőbe,és onnan a 10 m a projiba de eggyikel sem javult.vissont ezekel a kábelekkel a tvn jol működik.
De ha kihúzok mindent és újra indítom, akkor jó egy ideig, pontosabban amig ki nem lépek egy filmből, mert utána jem jön be a média menüke hanem azt íra, hogy nem támogatot. Viszont amig megy a film teljessen tökéletes A kép minőség . -
Norbi 72
veterán
Ezt a másik topikban is kérdeztem de hátha itt hamarabb tudtok vállaszolni: mitől lehet az ha a mede8er média lejátszóra dugom a projektort akkor probléma nélkül megjelenik miden,de ha a pioneer 2022-re tugom és onnan a projira ,akkor meg azt írja ki a projektor hogy nem kompatibilis az eszköz.De ha megnyomom az erősítő menüjét az hibátlanul megjelenik a vásznon.
Kicsit gyenge minőségü a hdmi kábel.A tiéd milyen tipus,és hány méter?
-
StLui
veterán
-
djxp01
senior tag
Távtartó helyett létezhet olyan motoros vászon, amit szinte a földig leengedhetsz?

-
robi222
senior tag
Ezt a másik topikban is kérdeztem de hátha itt hamarabb tudtok vállaszolni: mitől lehet az ha a mede8er média lejátszóra dugom a projektort akkor probléma nélkül megjelenik miden,de ha a pioneer 2022-re tugom és onnan a projira ,akkor meg azt írja ki a projektor hogy nem kompatibilis az eszköz.De ha megnyomom az erősítő menüjét az hibátlanul megjelenik a vásznon.
-
Norbi 72
veterán
Főleg projin...és DD hangsávon

Szerk:Sejtettem..

-
StLui
veterán
Na ez a bahreini pálya elég látványos volt, tetszettek a szuperlassítások is. Ez legalább jól nézett ki

szerk: Norbi72: hát nem másért írtam ide, a 40-es tévén nem is szoktam nézni egy ideje, amikor még vetítő nem volt akkor sem.
-
Norbi 72
veterán
Lehet,hogy benéztem azt a 6 centit,30%-t ír a manual,a vászon magassága 130 cm,tehát 39 centi.De végülis teljesen mindegy,mert ha állítható magasságú konzolt veszel,majd ott beállítod.
-
devil-k
nagyúr
-
StLui
veterán
-
devil-k
nagyúr
-
StLui
veterán
Hát igazából nem tudom, de minél lejjebb legyen a vászon azt szeretném. Gondolom egy 110"-es vászonnál nem nagyon lehet megoldani, hogy a vászon közepe szemmagasságba, vagy annál egy kicsit feljebb kerüljön.
A motoros vásznak közül 100-110"-es méretben melyikek azok, amiket szinte olyan alacsonyra lehessen leengedni, hogy a fenti kívánalmam teljesítse? Vagy annyira leengedhető motors vászon nem létezik?
Távtartóval mélyebbre eresztheted a vásznat. Én 270cm-ről mézem a padlótól 80cm magasan lévő vásznat, és bizony örülnék ha legalább 20cm-rel lejjebb lenne , és minél közelebbről nézed, annál fontosabb hogy lejjebb legyen
-
Norbi 72
veterán
Hát igazából nem tudom, de minél lejjebb legyen a vászon azt szeretném. Gondolom egy 110"-es vászonnál nem nagyon lehet megoldani, hogy a vászon közepe szemmagasságba, vagy annál egy kicsit feljebb kerüljön.
A motoros vásznak közül 100-110"-es méretben melyikek azok, amiket szinte olyan alacsonyra lehessen leengedni, hogy a fenti kívánalmam teljesítse? Vagy annyira leengedhető motors vászon nem létezik?
Az attól függ,mennyi nálad a belmagasság.Nálam a 106-os Grandview CNV motoros a földtől 55 centire áll meg,de 69 centire van az állvány miatt.2,7 méter a belmagasság,panel.
A proji fix helyzetében lehet állítani a magasságot kb. 6 centin belül.
-
djxp01
senior tag
Ja akkor ezek szerint igazából felesleges a proktor tartó le-fel mozgatása, mert ha már fent van egy fix helyzetben, akkor csak lefelé kell dönteni a projektort, és a kívánt irányba vetít? Nem szeretném mozgatni, csak flexibilisebbé tenném a projektor vetítési magasságát, irányát. (?)
-
djxp01
senior tag
sztem baromi sokat dob,ha minél lentebb tudod tenni a vásznat.
-
StLui
veterán
sztem baromi sokat dob,ha minél lentebb tudod tenni a vásznat.
Csak ugye ha úgy érti, hogy rendszeresen állítgatni akarja a magasságot olyat kevés konzol tud, és nem biztos mire gondolt.
-
bajnokpityu
félisten
-
bcs74
csendes tag
Miért kell, hogy le és fel mozgatható legyen?
Lehet úgy gondolja hogy a vászonra való beállításnál jöhet esetleg jól, ha pl.: 260 a belmagasság, és mondjuk a vásznat lejjebb szeretné tenni, stb. De akkor nem számít a magasság állítás ilyen esteben (?).
-
andrew-msi
aktív tag
Üdv!
Tud valaki esetleg ajánlani W1070-hez plafonra szerelhető tartót, ami 20 ezer alatt van, és le-fel mozgatható?
A második kérdésem az lenne, hogy pl.: egy 100"-as vászonra ezzel a projektorral mi az abszolút minimum távolság, ameddig lehet még vetíteni normálisan? Mert jelenleg egy 4 méter "mély" szobám van, motoros vásznat gondoltam a plafonra, de ha a tv elé megy majd a vászon, akkor kb. 3 méter maradna a projektor lencséje és a vászon között. (régebben linkeltétek a projektor vetítési táv kiszámoló linket, de igazából nem tudtam értelmezni 100%-osan)
A harmadik kérdés pedig elég noob lenne: ha a W1070-t például ha 2.5 méterről nézzük (látótér beterítés a mániám), nem lenne ez a távolság túl közel? Nem fogom látni a "pixeleket" vagy amikből összeáll a kép?

Miért kell, hogy le és fel mozgatható legyen?
-
Norbi 72
veterán
Üdv!
Tud valaki esetleg ajánlani W1070-hez plafonra szerelhető tartót, ami 20 ezer alatt van, és le-fel mozgatható?
A második kérdésem az lenne, hogy pl.: egy 100"-as vászonra ezzel a projektorral mi az abszolút minimum távolság, ameddig lehet még vetíteni normálisan? Mert jelenleg egy 4 méter "mély" szobám van, motoros vásznat gondoltam a plafonra, de ha a tv elé megy majd a vászon, akkor kb. 3 méter maradna a projektor lencséje és a vászon között. (régebben linkeltétek a projektor vetítési táv kiszámoló linket, de igazából nem tudtam értelmezni 100%-osan)
A harmadik kérdés pedig elég noob lenne: ha a W1070-t például ha 2.5 méterről nézzük (látótér beterítés a mániám), nem lenne ez a távolság túl közel? Nem fogom látni a "pixeleket" vagy amikből összeáll a kép?

-
djxp01
senior tag
Üdv!

-
lemmy9
őstag
-
StLui
veterán
Van esetleg valakinek tapasztalata kínai vásznakkal/rendeléssel? Gondolom, hogy nem ők az IMAX beszállítói, de vajon használható minőség? ~110 collos, oldal-feszített motoros vászon:
[Aliexpress 106" 16:9, a szállítás is benne van]
[Ebay ]
Az E-bay-es eladónál rákérdeztem a 106"/110"-osra: 750/800 dollár (+35dollár a távirányító) és ebben a szállítás is benne van.
Erre nyilván rájön az ÁFA, azaz 170e és 240e Ft között lenne. Érdemes ezért már itthon is szétnézni, vagy ennyit megérhet?Olvass vissza az elmúlt hetekben sok ajánlás volt ez ügyben itt
-
Norbi 72
veterán
-
c4
őstag
Van esetleg valakinek tapasztalata kínai vásznakkal/rendeléssel? Gondolom, hogy nem ők az IMAX beszállítói, de vajon használható minőség? ~110 collos, oldal-feszített motoros vászon:
[Ebay ]
Az E-bay-es eladónál rákérdeztem a 106"/110"-osra: 750/800 dollár (+35dollár a távirányító) és ebben a szállítás is benne van.
Erre nyilván rájön az ÁFA, azaz 170e és 240e Ft között lenne. Érdemes ezért már itthon is szétnézni, vagy ennyit megérhet?Ha nem az unióból jön, akkor vám, ÁFA jön rá. Ha unióból, akkor semmi.
-
Neoteric
addikt
-
bod.6hazy
csendes tag
-
Norbi 72
veterán
Üdv! Előrebocsátom, hogy teljesen járatlan vagyok a dologban, úgyhogy nagyon egyszerű útbaigazítást kérek.
Van egy UPC-s médiaboxom, amin ilyen csatlakozók vannak:
Ezt szeretném összekötni egy Epson EMP X3 projektorral, amin pedig ezek a csatlakozók találhatók:
Melyik csatlakozót melyikkel kössem össze és milyen kábellel, hogy a lehető legjobb képet kapjam?Úgy látom,egy Scart-RCA átalakító kell neked.

-
Adamo_sx
aktív tag
[Ebay ]
Erre nyilván rájön az ÁFA, azaz 170e és 240e Ft között lenne. Érdemes ezért már itthon is szétnézni, vagy ennyit megérhet? -
bod.6hazy
csendes tag
Üdv! Előrebocsátom, hogy teljesen járatlan vagyok a dologban, úgyhogy nagyon egyszerű útbaigazítást kérek.
Van egy UPC-s médiaboxom, amin ilyen csatlakozók vannak:
Ezt szeretném összekötni egy Epson EMP X3 projektorral, amin pedig ezek a csatlakozók találhatók:
Melyik csatlakozót melyikkel kössem össze és milyen kábellel, hogy a lehető legjobb képet kapjam? -
CyDoN
senior tag
köszi a választ / kérdéseket ... igazából nem tudom mi fontos egy projektornál ...
utazó projektor:
- elég ha pcről tud prezentálni
- jó lehet a WXGA felbontás (bár nem látom mi előnye van erre a célra az XGA-hoz képest)
- Wifi nem rossz felvetés (gondolom ezzel kábel nélkül lehetne megosztani pl a laptop képét ...) mondjuk annyira nem életbevágó (inkább attól függ mennyivel drágább ami ezt is tudja...
- árakkal abszolút nem vagyok képben. Olyan 100e körül gondoltam erre szánni (max 150e)otthoni vetítő:
- jelenleg kb 3 méterre lenne vetítve (később 4-5 méter körülire a terv)... Mindkét esetben a plafonra akarom majd szereltetni. Jelenleg nincs házi-mozi AV vevőerősítőd HDMI bemenetekkel... Egy pc lenne jelenleg rákötve amiről menne a videó
- ár ebben az esetben 250e körül lehetneSzia,
WXGA mindenképpen jobb választás! Ezt már érdemes megnézni!
Otthonra BenQ W1070 most szerintem a legjobb ár/érték arány! De ha van kedved € 100 előre finanszírozni és regisztrálni stb ... akkor jó az Epson is!
-
AVhelper
senior tag
köszi a választ / kérdéseket ... igazából nem tudom mi fontos egy projektornál ...
utazó projektor:
- jó lehet a WXGA felbontás (bár nem látom mi előnye van erre a célra az XGA-hoz képest)
- Wifi nem rossz felvetés (gondolom ezzel kábel nélkül lehetne megosztani pl a laptop képét ...) mondjuk annyira nem életbevágó (inkább attól függ mennyivel drágább ami ezt is tudja...
- árakkal abszolút nem vagyok képben. Olyan 100e körül gondoltam erre szánni (max 150e)otthoni vetítő:
- jelenleg kb 3 méterre lenne vetítve (később 4-5 méter körülire a terv)... Mindkét esetben a plafonra akarom majd szereltetni. Jelenleg nincs házi-mozi AV vevőerősítőd HDMI bemenetekkel... Egy pc lenne jelenleg rákötve amiről menne a videó
- ár ebben az esetben 250e körül lehetneUtazó projektornak akkor az Epson EB-X18 (XGA) vagy EB-W18 (WXGA) valamelyikét ajánlanám. Azért tanácsos a WXGA-t választani, mert a ma használatos laptopok képernyője kivétel nélkül 16:10 képarányú és az összes rajtuk készült dokumentum és prezentáció erre optimalizált. A fenti vetítőkről itt egy adatlap. Az áraik beleférnek az általad kívántaknak.(Áfa nélkül biztosan).
Otthoni vetítőnek az Epson EH-TW5200-at ajánlanám, amiről meg itt egy adatlap. Ez ugyan most bruttóban többe kerül, mint 250.000 Ft, de a hazai márkaképviselet rövidesen egy akcióban 100€ visszatérítést ad az idehaza hivatalos viszonteladótól vásárolt vetítőhöz.
-
Rolly
veterán
Az alkalmas vetítő kiválasztásához tisztázni kéne néhány elvárást...
az utazó projektorral kapcsolatban:
- milyen legyen a felbontás XGA/WXGA (én az utóbbit javasolnám)?
- tudjon PC vagy más külső eszköz nélkül (USB-ről) prezentálni?
- tudjon Wi-Fi-t?
- kb. mennyibe kerüljön?az otthoni vetítővel kapcsolatban:
- kb. milyen távolságból és mekkora képet szeretnél vele vetíteni?
- milyen műsorforrásokat és azokból is hányat szeretnél csatlakoztatni a vetítőhöz (van-e házi-mozi AV vevőerősítőd HDMI bemenetekkel)?
- kb. mennyibe kerüljön?köszi a választ / kérdéseket ... igazából nem tudom mi fontos egy projektornál ...
utazó projektor:
- ár ebben az esetben 250e körül lehetne -
AVhelper
senior tag
remélem tudtok segíteni,
két projektor beszerzését tervezem:
- egy kisebb utazó projektorét prezentációkhoz. Irodai ppt / projekt bemutatókra 10-20 fő max
- egyet pedig hálószobába vagy nappaliba (helyszín változni fog költözés miatt ... jelenleg tuti a hálószoba ...) filmnézésre lenne a sötétítést megoldom majd (optikai bemenet van a hangrendszeren) néha 3d film is ha lehet fullhd-s...Előre is köszi

Az alkalmas vetítő kiválasztásához tisztázni kéne néhány elvárást...
az utazó projektorral kapcsolatban:
- milyen legyen a felbontás XGA/WXGA (én az utóbbit javasolnám)?
- tudjon PC vagy más külső eszköz nélkül (USB-ről) prezentálni?
- tudjon Wi-Fi-t?
- kb. mennyibe kerüljön?az otthoni vetítővel kapcsolatban:
- kb. milyen távolságból és mekkora képet szeretnél vele vetíteni?
- milyen műsorforrásokat és azokból is hányat szeretnél csatlakoztatni a vetítőhöz (van-e házi-mozi AV vevőerősítőd HDMI bemenetekkel)?
- kb. mennyibe kerüljön? -
Norbi 72
veterán
-
mhmpista
aktív tag
Igy van!
Nagyszeru teszt volt!
Jo a szett nagyon.
Koszi Norbi
Most mar megvan a kovetkezo szett amire gyujtok
-
andrew-msi
aktív tag
Szerintem erre gondolt:
http://www.allcam.biz/catalog/product_info.php?cPath=75&products_id=813
De vigyázz ez nem 16:9!
Én ilyet szerettem volna, de már nincs nekik:
http://www.allcam.biz/catalog/product_info.php?cPath=75&products_id=1215
Így ez lett:
http://www.allcam.biz/catalog/product_info.php?cPath=75&products_id=547 -
Spuri2000
senior tag
Egy tipust fogsz találni 40-50e körül, ami feszitett, és 1:35ös.
jracz: ebben reménykedem én is. Sokkal több boldog tulaj van,mint elégedetlen.
Hát én nem találom!
Megkérhetlek, hogy mellékeld a linket ? -
Spuri2000
senior tag
kicsit off leszek...
eddig csak felezett 3d-vel etettem az én kicsikémet /benq 1070/,de már nagyon közeleg a médialejátszó és BD 3d.
ám! kicsit elbizonytalanodtam, hogy biztosan kell e nekem egy újabb kütyü?
ugyanis ma délután belebotlottam a vinyómon ücsörgő, ki tudja mióta ott lévő, imax 3d korallzátonyos függőlegesen felezett dokumentumfilmecskére és.... leesett az állam!
olyan 3d élményt láttam, hogy majd lehu...oztam a bokámat.
a halak, a korallok belemásztak a pofikámba és tényleg az az érzésem volt, hogy megfogom őket azonnal.
ez nálam különösen megszokott dolog, mert a való világban már évek óta búvárkodom.
szóval nem értem a dolgot!
ez csak egy elvileg gagyi, 5 gb-os felezett, 40 perces filmecske de mégis ez a csúcs, amit eddig néztem a projin.
a többi normál felezett film /akció,sci-fi stb/, sehol nem volt ehhez az élményhez képest.
talán még a tűzgyűrű c. alkotás adott elég jó 3d-t, ha visszagondolok.miért volt ez a dokumentumfilm ennyire jó térhatással rendelkező?
azért, mert imax?
de akkor is csak 5 gb....szóval úgy látom, a "half" izével is lehet jó térhatást produkálni.
/itt most ne menjünk bele, hogy a képpontszám és a képminőség milyen, mert az más kérdés. a csupasz 3d a lényeg/Attól függ a film készítői mennyi időt és energiát fektettek bele a 3D látvány elkészítésébe!
-
KisTücsök
addikt
Ha az eredendően 720p-s projektorom tudja az 1080i-t, akkor érdemesebb inkább abban használnom? Gond nem lehet belőle, ugye?
-
andrew-msi
aktív tag
létezik az amazonon egy nem túl drága tipus. Viszont fel kell készülni arra az esetre, hogy két napig szereli az ember, mert ismerősé pl gyárilag rosszul volt összerakva.
Már csak volt.
Én is olyat akartam venni, de már nem rendelhető. -
devil-k
nagyúr
kicsit off leszek...
eddig csak felezett 3d-vel etettem az én kicsikémet /benq 1070/,de már nagyon közeleg a médialejátszó és BD 3d.
ugyanis ma délután belebotlottam a vinyómon ücsörgő, ki tudja mióta ott lévő, imax 3d korallzátonyos függőlegesen felezett dokumentumfilmecskére és.... leesett az állam!
a halak, a korallok belemásztak a pofikámba és tényleg az az érzésem volt, hogy megfogom őket azonnal.
ez nálam különösen megszokott dolog, mert a való világban már évek óta búvárkodom.
ez csak egy elvileg gagyi, 5 gb-os felezett, 40 perces filmecske de mégis ez a csúcs, amit eddig néztem a projin.
a többi normál felezett film /akció,sci-fi stb/, sehol nem volt ehhez az élményhez képest.
talán még a tűzgyűrű c. alkotás adott elég jó 3d-t, ha visszagondolok.miért volt ez a dokumentumfilm ennyire jó térhatással rendelkező?
azért, mert imax?
de akkor is csak 5 gb....szóval úgy látom, a "half" izével is lehet jó térhatást produkálni.
/itt most ne menjünk bele, hogy a képpontszám és a képminőség milyen, mert az más kérdés. a csupasz 3d a lényeg/Az IMAX 3D a 3D-k 3D-je, ha érted, mire akarok kilyukadni. Nyugodtan nézz meg egy BD 3D-t is, hidd el, hogy a felezett vackokat a kukába fogod kívánni.

-
deedee
őstag
kicsit off leszek...
azért, mert imax?
/itt most ne menjünk bele, hogy a képpontszám és a képminőség milyen, mert az más kérdés. a csupasz 3d a lényeg/ -
bajnokpityu
félisten
-
jracz
tag
Nézd, a kinai márkákat el se hoztam haza, annyira foltosak, csikosak voltak a boltban 100ezerért. MEg jóval véknyabb anyagból is vannak,mint CNV, tehát logikám szerint hamarabb hullámos lesz.
Valamelyik ujjadat meg kell harapd, tuti jó vásznat csak nagyon sok pénzért kapsz. én kifogtam egy hibásat CNVből, de a másodikkal nem hiszem,h baj lesz. CNVből aránylag emberi áron kis rizikóval ki lehet fogni jót. ezek ugyanis azért még aránylag olcsó vásznak ám.
Az importtőr 8 napon belül cseréli, de a futár dija tied. Szepi0808al érdemes beszélni, vásárlás előtt, lehet, h tud segiteni.
Én használtan vettem CNV-t és még így sem hullámos.(2-3 éves)
Azért ez egy jobb vászon, elfogadható áron.
Az a ritkább, ha gond van vele.
-
Spuri2000
senior tag
létezik az amazonon egy nem túl drága tipus. Viszont fel kell készülni arra az esetre, hogy két napig szereli az ember, mert ismerősé pl gyárilag rosszul volt összerakva.
Melyik az a típus?
-
bajnokpityu
félisten
Nem régóta van projektorom,még vacilálok a festés és a vászon között,utóbbi időben afelé terelődtem,hogy mégis csak veszek egy vásznat,de nem valami biztató ez a hullámosodás dolog.. Csak a CNV vásznakkal volt baj eddig vagy más márkákkal is előfordul? (bydium,elite screeens..stb..)
A hullámosodott vászon hibának számít és visszacserélik legalább?Nézd, a kinai márkákat el se hoztam haza, annyira foltosak, csikosak voltak a boltban 100ezerért. MEg jóval véknyabb anyagból is vannak,mint CNV, tehát logikám szerint hamarabb hullámos lesz.
Valamelyik ujjadat meg kell harapd, tuti jó vásznat csak nagyon sok pénzért kapsz. én kifogtam egy hibásat CNVből, de a másodikkal nem hiszem,h baj lesz. CNVből aránylag emberi áron kis rizikóval ki lehet fogni jót. ezek ugyanis azért még aránylag olcsó vásznak ám.
Az importtőr 8 napon belül cseréli, de a futár dija tied. Szepi0808al érdemes beszélni, vásárlás előtt, lehet, h tud segiteni.
-
c4
őstag
Nem régóta van projektorom,még vacilálok a festés és a vászon között,utóbbi időben afelé terelődtem,hogy mégis csak veszek egy vásznat,de nem valami biztató ez a hullámosodás dolog.. Csak a CNV vásznakkal volt baj eddig vagy más márkákkal is előfordul? (bydium,elite screeens..stb..)
A hullámosodott vászon hibának számít és visszacserélik legalább?Fess előbb. Dehogy cserélik vissza! Ha vászonon töröd a fejed, gyűjts egy (nem noname) oldalfeszített vászonra. Az is meghullámosodhat, de sokkal később.
-
Akos1994
aktív tag
A hullámosodott vászon hibának számít és visszacserélik legalább? -
bajnokpityu
félisten
Szerintem egyik sem megoldás.

Viszont létezik oldalfeszített vászon, de sajnos eszméletlen drága.
-
andrew-msi
aktív tag
-
Gyeptegla
tag
-
Spuri2000
senior tag
Most kérdezek egy hülyeséget?
Ezeket a hullámokat a vászon szélén nem lehet kivasalni?
Esetleg nem lehet megfeszíteni a vászon szélét, úgy hogy a hullámok eltűnjenek? -
rudi77
tag
Ma sajna észrevettem hogy kb egy hónapos Grandview cnv motoros vásznam hullámosodik.
Gyors kameramozgásoknál enyhén zavaró.
Ezzel együtt kell élnem vagy gariba visszalehet küldeni? -
rudi77
tag
Nekem Benq w1500 készülékem van. És nagyon megvagyok elégedve.
De egy valamit nem értek a 3d mélységet miért nem tudom állítani.
3D-hez már közel ülök a vászonhoz (3méter) és sajna zavaró. -
Hooper
őstag
Én pedig végül a Benq W1300-ast választottam - CNV 106" manuál vászonnal (motoros sajnos elfogyott
)ha minden jól megy jövőhét elején megjön mindkét megrendelés.
Az utolsó lökést ez a teszt adta (mért értékek vannak a 1070ről és az 1300asról is), bízom ebben a mondatban:
"The BenQ W1300 is a great update of the W1070, improving image quality with more accurate colour fidelity." - még ha számottevően jobb nem, rosszabb csak nem lesz mint a 1070
Valamint a kényelem is döntött - van egy felfúrt, bekábelezett konzol a mennyezeten. Az 1300as jobban állítható, a jelenlegi helyre feltéve csak a zoomal és a lensshiftel kell játszani. A 1070est előrébb kelett volna raknom fél métrerrel, és ha jól számoltam hosszabb konzolt is kellett volna vennem.
Ja és remélem lesz szemüveg a dobozban, annyira nem vonzz a 3D de sokan dícsérik. Magamtól biztos nem próbálnám ki, nem vennék szemüveget.. de így kísérteni fog.. még a végén megtetszik.
Köszönöm mindenkinek aki segített (bár a 1070est mondta mindenki, de végül így jutottam el az 1300ashoz
) 
ha megjön beszámolok.
-
Norbi 72
veterán
Jó estét!
Ma le lett tesztelve a 3D mindkét verzióban(Prometheus,Shrek 3)a Benq 1070-en,és kíválóan teljesített a proji!

A lánc Onkyo 608+Samsung BD-D8200+Kácsa KCS-HH10+Hama 83056 1 m,ha valakit érdekelne.
-
Rolly
veterán
remélem tudtok segíteni,
két projektor beszerzését tervezem:
- egy kisebb utazó projektorét prezentációkhoz. Irodai ppt / projekt bemutatókra 10-20 fő max
- egyet pedig hálószobába vagy nappaliba (helyszín változni fog költözés miatt ... jelenleg tuti a hálószoba ...) filmnézésre lenne a sötétítést megoldom majd (optikai bemenet van a hangrendszeren) néha 3d film is ha lehet fullhd-s...Előre is köszi

-
tobias88888
őstag
Újabb kérdés:
Ennél a projektornál Optima HD131Xe azt írják, hogy: Projection Distance 3.9'–32.8' (1.5–10 m) és Image Size (Diagonal) 37.6"–301.1" (0.7–7.62 m). Ez mennyire valós? 10 méter távolságnál gondolom azért már nem olyan szép a képe nem? Nem erős gondolom. De egy 3 méteres képet azért simán kivetít? Vagy annál is többet? (az is azért szép eredmény szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
-
12100 - 12001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFE4MG/A) Citrus -3 év gari - 40 ciklus
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad 9th Gen 64GB Wifi 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Nem lefutott meccs ez.
Ha használt vetítő is szóba jöhet, akkor nagyobb sikerrel fogtok olyan projektort találni használtan, ami az újnál is "jobb", pontosabban jobban megérné. De vannak itt szakavatott kollégák, akik segítenek neked, biztos vagyok benne.

)

Janaboy