Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
-
4100 - 4001
78026 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
vééégre, megjött ma a konténer, jövő héten megkapom a projektort..

-
zsolt999
tag
Ma megérkezett az Optoma HD 600x-em. Eddig egy LG HS200-am volt. Nem hittem volna, hogy ekkora külömbség van. Az optomán a fekete az fekete, a fehér az fehér, a kép tű éles, a színek tökéletesek, a fényerőről ne is beszéljünk. Teljesen beleszerettem.
-
marciart11
aktív tag
Ezt nem tudtam hogy váltottak, elég rég voltam, jó rossz lehet. Egyre több a digitális mozi.

-
törölt tag
Az a baj, hogy Pécs mellett, egy völgyben lakom, amihez még egy jó antenna is kellene, de úgy már drágább a dolog. A digitális tunerre pedig szerintem hiába dugom rá az analóg kábel tv antennáját. Ilyen dvd felvevőket nem nézek, mert akkor majdnem vehetnék egy új tv-t is, azon pedig van hdmi. Valami olcsó megoldás kellene. A számító gépembe is van tv kártya, de annak már a minitoron is ocsmány a képe, úgyhogy meg sem próbálom elvezetni.
olcsó megoldás lehet, ha akad egy régi videó a padláson vagy ismerős padlásán, aminek van scart kimenete. antenna bemegy a vcr tunerjébe, és kijön a scarton, ami belemegy ebbe a linkelt csodajószágba.
általában a régi békebeli cuccokon ráadásnak jó kis tunerek is voltak.
arra azért kíváncsi vagyok, hogyan skáláz és képjavít ez a kütyü. monnyuk, h weben rendeled, 8 napig a jog biztostja az elállást (távollévők közti szerződés), szóval olyan nagy veszteség nem ér. csak a vissza pk költség. -
szaszlaci
addikt
Az a baj, hogy Pécs mellett, egy völgyben lakom, amihez még egy jó antenna is kellene, de úgy már drágább a dolog. A digitális tunerre pedig szerintem hiába dugom rá az analóg kábel tv antennáját. Ilyen dvd felvevőket nem nézek, mert akkor majdnem vehetnék egy új tv-t is, azon pedig van hdmi. Valami olcsó megoldás kellene. A számító gépembe is van tv kártya, de annak már a minitoron is ocsmány a képe, úgyhogy meg sem próbálom elvezetni.
A TV HDMI-je csak fogadásra alkalmas, nem tudod ott kihozni, amit a tunerja vesz!
Tényleg ezek a DVD felvevők a legjobb választások ilyenre, nézegess Vaterán, amik nem olvassák a lemezt. Akár a proji közelébe is teheted, akkor meg SCART-al is összekötheted.
-
zsolt999
tag
-
szaszlaci
addikt
-
zsolt999
tag
Erről mi a véleményetek?
http://www.orfeusz.hutira.hu/product_info.php/products_id/1038?osCsid=b2c1dabdb4c5980f0a368dc1487edf25Talán ez a legolcsóbb megoldás?
-
BBéci
legenda
-
Márton
nagyúr
Illetve azt se feledjük, hogy IMAX be ha egy évben 3 szor elmegyünk, de egy otthoni házimozit sűrübben nézünk, illetve az IMAX hagyományos filmes technologiát használ, emiatt nem pixelek-re épül a kép. Én moziban középre szoktam ülni, mert elöl föl kell nézni, hátul túl messze vagyok, középen meg velem szemben van a vászon, illetve ott tölti be a látóterem.
Mármint a felvevők filmes technológiájúak, bár azok sem hagyományos 35mm-esek.
Viszont a vetítés nemrég váltott az Arénában digitálisra, szóval lehet már vadászni ott is a pixeleket 2k-ban
-
marciart11
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
Illetve azt se feledjük, hogy IMAX be ha egy évben 3 szor elmegyünk, de egy otthoni házimozit sűrübben nézünk, illetve az IMAX hagyományos filmes technologiát használ, emiatt nem pixelek-re épül a kép. Én moziban középre szoktam ülni, mert elöl föl kell nézni, hátul túl messze vagyok, középen meg velem szemben van a vászon, illetve ott tölti be a látóterem.
Bizony ne feledjük!
Nekem azonnal feltűnt, hogy kevés az FPS és homályos a kép (relatíve, hisz nagyon nagy a vászon). -
marciart11
aktív tag
Ha fehér a falad, esetleg vetíts arra egy rövid ideig, hogy mégis lásd, hogy is van ez. Egy ilyen nagy kép lehetséges, hogy előbb okoz fejfájást a vibrálás miatt, de szerintem ettől nem annyira kell tartani.
Azért azt se feledd, az IMAX igen nagy felbontás, ha jól emlékszem, a 4x-es FullHD-nél is több a pixel.Illetve azt se feledjük, hogy IMAX be ha egy évben 3 szor elmegyünk, de egy otthoni házimozit sűrübben nézünk, illetve az IMAX hagyományos filmes technologiát használ, emiatt nem pixelek-re épül a kép. Én moziban középre szoktam ülni, mert elöl föl kell nézni, hátul túl messze vagyok, középen meg velem szemben van a vászon, illetve ott tölti be a látóterem.
-
Sannyy
csendes tag
Ha fehér a falad, esetleg vetíts arra egy rövid ideig, hogy mégis lásd, hogy is van ez. Egy ilyen nagy kép lehetséges, hogy előbb okoz fejfájást a vibrálás miatt, de szerintem ettől nem annyira kell tartani.
Azért azt se feledd, az IMAX igen nagy felbontás, ha jól emlékszem, a 4x-es FullHD-nél is több a pixel.Egyszerű, de nagyszerű ötlet!
Sajnos itthon szekrénysor elé lehúzott/eresztett vászonra leszek "kárhoztatva", de keresek egy ismerőst, ahol alaposan megvizsgálom falra vetítve, így biztos a számomra megfelelő méretű vásznat választok, köszi!!!!!!! -
szaszlaci
addikt
-
Smithh
tag
Ja igen, csak kimaradt egy szó.
flash-: hát ha azt nézzük, ezeket az analóg jeleket elég masszívnak mondják, akár egy próbát megérhet. Tudom, hogy tegnap nem ezt mondtam, de olyan 50 % esélyt tippelek, hogy nálad, abban a környezetben, adott készülékeknél használható lesz.
Béci, most megnyilatkozhatnál!Smithh: esetleg tanítható, univerzális táv? Amelyik netről szedi az adatbázist. Logitech Harmony sorozat vagy Cameleonok mondjuk.
És ilyet hol találok?
-
zsolt999
tag
Tudnátok mondani, olyan beltérit, ami fogadja az analóg antenna jelet, és van rajta hdmi kimenet?
-
szaszlaci
addikt
Azért azt se feledd, az IMAX igen nagy felbontás, ha jól emlékszem, a 4x-es FullHD-nél is több a pixel. -
Sannyy
csendes tag
Köszönöm a megerősitést, amúgy nem a pixelek miatt nézem ilyen távolság-ból, ha nem hogy az egész ernyő bent legyen a látóteremben, mert elég zavaró ha követni kell a szemmel a képet. Sajnos a messzebb nem tudok ülni, igazad van még lehetnék messzebb tőle. Amúgy a lámpás projimnál még láthatóak a pixelek.
Szerintem a látómező 2,5 méterről legalább 6, de inkább 8 méter és - szintén csak szerintem - annál nagyobb csoda a mozi - főleg a 3D - minél nagyobb a vászon.
Én a gyerekkel egy ideje mindig az első sorból nézem az ilyen animációs filmeket, mert attól, hogy a vászon széle nem látszik élesen, nagyot ugrik a feeling. Nagyban az Imaxnak is ez a lényege nem?
Ez persze leginkább a "mesékre" vonatkozik, az Avatar részletgazdagsága ilyen távolságból már nekem is sok volt, bele is fájdult kicsit a fejem..
Lehet azonban - és ezért kérdezem a tapasztalatokat - hogy egy DLP vetítő - eltekintve most a pixelektől - csak a technológia okán, (pl. periférikus látásnál esetleg intenzívebb szivárvány) sokkal kisebb képet "kíván".
Azt sem akarom, hogy - ahogy szaszlaci írta - olyan ernyőt vegyek, ami túl nagy a képpontok számához és vissza kelljen vinnem.
Tehát kb. 2,5-3m-re 720p-s acer H5360BD projihoz ne vegyek 225-ös vásznat, max a 2m-eset? -
Sannyy
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ki hogy köti rá a tv-t a projektorra? Nekem egy öreg sony tv-m van, tehát csak rca kábellel tudom vinni a projektorig, de a 10 méteres kábelon akkorát romlik a kép, hogy élvezhetetlen. A tv alatt közvetlen van egy oplay lejátszó, de abba csak usb, vagy e-sata bemenet van. Nem akarom én folyamatosan nézni, de ha egy jó meccs , vagy forma 1 van, azt megnézném nagyban. Minden jó ötletet szívesen veszek. Ja a kábelen sajnos csak sd adás jön egyenlőre.
.
-
Integra
titán
így van, kell egy minőségi komolyabb beltéri, illetve legalább ilyen fontos, hogy maga a tévé adás hogy jön, milyen minőségben, kábel vagy műhold. komoly beltérik vannak azért már, különösen a műholdasok között, de ezeket nem találja mo-n az ember soha a upc meg tkábel meg a többi szolgáltató kínálatában.. sajnos ezeket külön kell megvenni.
-
szaszlaci
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy ki hogy köti rá a tv-t a projektorra? Nekem egy öreg sony tv-m van, tehát csak rca kábellel tudom vinni a projektorig, de a 10 méteres kábelon akkorát romlik a kép, hogy élvezhetetlen. A tv alatt közvetlen van egy oplay lejátszó, de abba csak usb, vagy e-sata bemenet van. Nem akarom én folyamatosan nézni, de ha egy jó meccs , vagy forma 1 van, azt megnézném nagyban. Minden jó ötletet szívesen veszek. Ja a kábelen sajnos csak sd adás jön egyenlőre.
Valami beltérit kellene nézni, amin van HDMI kimenet, az még fel is skáláz, ha szerencséd van, nem olyan rosszul. Persze pocsék a TV adás, de még ezzel lenne a legjobb.
Vagy komponens kimenet, ha a HDMI foglalt már és nincs elosztód.
-
zsolt999
tag
-
marciart11
aktív tag
Köszönöm a megerősitést, amúgy nem a pixelek miatt nézem ilyen távolság-ból, ha nem hogy az egész ernyő bent legyen a látóteremben, mert elég zavaró ha követni kell a szemmel a képet. Sajnos a messzebb nem tudok ülni, igazad van még lehetnék messzebb tőle. Amúgy a lámpás projimnál még láthatóak a pixelek.
-
M@trixfan
addikt
Nálam is hasonlóan alakultak a viszonyok: 220cm széles kép 3.5 méterről. Ennél szélesebb képnél, már ha valaki direkt ezt figyeli sasszemmel akkor ki lehet szúrni, hogy pixelekből van a kép, persze még egyáltalán nem zavaró. Nálam ez a határ 1080p vetítővel.
-
Integra
titán
-
BBéci
legenda
Én a 200cm széles vászonomat nézem 3 méterről. Így pont betölti a látó terem, ha közeleb-ről nézem fárrasztó, és nem látom rendesen.
Szerintem az (3 m) pont jó távolság a 2 m széles vászonhoz. Még fél méterrel messzebb is ülhetnél, közelebb semmi szín alatt.
42 colos tévét, ha full HD film megy rajta, körülbelül 1,6 méterről kellemes nézni.
-
marciart11
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
Épp ez az, hogy látod a pixeleket.
De ha téged nem zavar, örülj neki! Csak nehogy pár hét múlva gyere rá, hogy mégis, mert ha onnét visszaveszel, már minden kicsi lesz. -
marciart11
aktív tag
Én a 200cm széles vászonomat nézem 3 méterről. Így pont betölti a látó terem, ha közeleb-ről nézem fárrasztó, és nem látom rendesen.
-
Sannyy
csendes tag
Sziasztok, lehet, hogy az újdonság varázsa kissé "megrészegített" de tényleg nagyon szépnek, élesnek láttam. A feliratnál láttam a pixeleket, de a filmnél nem. Lehet, hogy fel kellene keresnem egy szemészt?

-
Fr3eWar
őstag
Az a másfél méter tényleg durva!
Vettem egy helyi boltban 5K-ért 10m hdmi kábet és azzal tökéletes az 50Hz-em. Lehet játszani!
-
Márton
nagyúr
Sziasztok,
pár napja fél órára kipróbáltam egy acer H5360BD projektort.
Szerelem volt első látásra.
Mivel még újonc vagyok ebben a témában nagyon kellemesen meglepett, hogy kb. 1,5 méterről élesnek láttam az egyébként csak 720p-s, kb. 225cm széles képet, de az igazi tuti a 3D volt.
Kérdésem a következő: ha a pixelek, élesség megfelel nekem, van-e okom arra, hogy 2,5 méteres távolságből nézésre kisebb, mint 225cm széles vásznat szerezzek be? Pl. fejfájás, szem fáradása v. ilyesmi várható probléma?
Mert ha nincs akkor nem veszek kisebbet, hogy igazán tuti legyen a 2 ls főleg 3D.Kérem, hogy írjátok meg a tapasztalataitokat!
Köszönöm szépen!
1,5méter? Ez tuti?

Én ugyanekkora képet nézek 3,5méterről az még épp határeset.
3méterről már látszanak a pixelek, és annál közelebb már
egyértelműen zavaró, csirkehálós a kép. Nade 1.5m??
Ott már rendesen látod a kontrasztos részek elkenődését is,
pl fehér betű körül kékes árnyalat. -
OddMan
őstag
sziasztok!
olvasgattam a fórumtémát, de szerintem nem várható el hogy 4000 oldalt végigolvasson az ember. így én is felteszem a kérdést: milyen projektort vegyek?

a pénztárcám korlátos, mindenképp 300k alatt szeretnék venni
főként házimozira, nappaliban használnám
ezt néztem ki: [link]
érdemes ilyet venni? esetleg tudtok jobbat hasonló árkategóriában?
előre is kösz a válaszokat!Epson EH-TW3200 teszt!
Szerintem nézd még meg a Samu SP-A600 projit vagy talán a Mitsu HC4000-et, bár ez már picit drágább, mint amilyen árkategóriában keresgélsz. -
szaszlaci
addikt
Sziasztok,
Mivel még újonc vagyok ebben a témában nagyon kellemesen meglepett, hogy kb. 1,5 méterről élesnek láttam az egyébként csak 720p-s, kb. 225cm széles képet, de az igazi tuti a 3D volt.
Kérdésem a következő: ha a pixelek, élesség megfelel nekem, van-e okom arra, hogy 2,5 méteres távolságből nézésre kisebb, mint 225cm széles vásznat szerezzek be? Pl. fejfájás, szem fáradása v. ilyesmi várható probléma?
Mert ha nincs akkor nem veszek kisebbet, hogy igazán tuti legyen a 2 ls főleg 3D.Kérem, hogy írjátok meg a tapasztalataitokat!
Köszönöm szépen!
Max a nagy fénytől fájdul meg a fejed. Bér ekkora képnél tán attól sem.
De azért vigyázz a túl nagy képpel, mert lehet, egy hét múlva már zavarni fognak a pixelek. -
jasszka
csendes tag
sziasztok!
olvasgattam a fórumtémát, de szerintem nem várható el hogy 4000 oldalt végigolvasson az ember. így én is felteszem a kérdést: milyen projektort vegyek?

a pénztárcám korlátos, mindenképp 300k alatt szeretnék venni
főként házimozira, nappaliban használnám
ezt néztem ki: [link]
érdemes ilyet venni? esetleg tudtok jobbat hasonló árkategóriában?
előre is kösz a válaszokat! -
Sannyy
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm szépen!
-
szaszlaci
addikt
Ja igen, csak kimaradt egy szó.
flash-: hát ha azt nézzük, ezeket az analóg jeleket elég masszívnak mondják, akár egy próbát megérhet. Tudom, hogy tegnap nem ezt mondtam, de olyan 50 % esélyt tippelek, hogy nálad, abban a környezetben, adott készülékeknél használható lesz.
Béci, most megnyilatkozhatnál!Smithh: esetleg tanítható, univerzális táv? Amelyik netről szedi az adatbázist. Logitech Harmony sorozat vagy Cameleonok mondjuk.
-
Smithh
tag
Toshiba TLP XD-2000 (CT90264) távirányító kellene!
Kérem akinek volna és megválna tőle jelezze nekem,gyakorlatilag még 5 percre kellene csak,de megvásárolnám ha úgy van!Vagy ha esetleg Magyarországon valahol lehetne kapni rendelni,és tudnátok segíteni,hogy hol merre nagyon megköszönném!Ebay köszönöm nem!Sajnos eltűnt a távirja költözéskor,és a jelszó be van állítva!Használhatatlan így...

-
flash-
veterán
-
BBéci
legenda
Nem inkább a vetítő/objektív síkja és - elhelyezéstől függően - a kép alja vagy teteje közti távolság?
-
szaszlaci
addikt
20 méter analóg VGA kábelnél nagyon sok, ezért kell igen magas minőség, hogy a kép értékelhető maradjon. Az meg sajnos nem 5.5k.
Mutatsz linket a kábelről? -
flash-
veterán
Igen, csak az adatvesztés, de az sok mindentől előállhat. Ezen felül zavart vihet a rendszerbe, ami annak analóg részeit megzavarhatja.
Viszont ezek egyértelmű hibák, ettől nem a kontraszt lesz rosszabb (max ha az analóg zaj bezavar), vagy nem a megjelenített színek száma lesz kevesebb.flash-: nem lenne egyszerűbb HDMI-vel megoldani? Ezek a professzionális néven futó kábelek baromi drágák, egy prezis gép árával összemérhető akár.
de gondoltam már hdmi-re de a laptopon nincs hdmi.
akkor azt is meg kéne oldani
van valami pcmcia-s hdmi csatoló?amúgy vga kábel a 20 méteres 5500 lenne
-
szaszlaci
addikt
húúú, új calculator van a mitsubishi oldalán

gyorsan be is vertem az adataim, ez lett a vége:

ha jól értelmezem az ábrát, akkor a 200.9x113-as vásznamhoz, ami 70 cm magasan kezd, 277 és 414 cm között tehetem fel a mennyezetre bárhova a projektort, aminek a 262cm belső magasság esetén 31.9 cm-es tartó kell, a készülék alja és a padló között 217.9 cm kell legyen. jól gondolom?
és az az offset value (38) mit jelent?Az offset érték gondolom, mint a képen is látszik, az objektív közepe és a vetített kép közti különbség.
Minél távolabb van a gép, annál lejjebb lesz a kép. A zoommal meg szintén változik, ha jól tévedek. -
Integra
titán
húúú, új calculator van a mitsubishi oldalán

gyorsan be is vertem az adataim, ez lett a vége:

ha jól értelmezem az ábrát, akkor a 200.9x113-as vásznamhoz, ami 70 cm magasan kezd, 277 és 414 cm között tehetem fel a mennyezetre bárhova a projektort, aminek a 262cm belső magasság esetén 31.9 cm-es tartó kell, a készülék alja és a padló között 217.9 cm kell legyen. jól gondolom?
és az az offset value (38) mit jelent? -
Integra
titán
-
marciart11
aktív tag
-
OddMan
őstag
Na, kezdődik...

-
BBéci
legenda
-
szaszlaci
addikt
-
BBéci
legenda
Nem akarok a HDMI temaba beleszolni mert baj lesz.

A Quantumrol pontos mereseket nemsokara felteszem enis az oldalra.
Nekem nem hisznek, hátha Te hitelesebb vagy a kétkedők szemében.
A szakértelmed, tapasztalatod előtt én is fejethajtok!
-
M@trixfan
addikt
Az Epson EH-R2000 és EH-R4000 már reflektív paneles, de még nem 3D. Mondjuk ettől még bírhatja a frekvenciát, vagy inkrementális fejlesztést csinál a Panasonic. Viszont egy jó íriszes 3D DLP-t szívesen látnék ilyen kategóriában a Panasonictól.
-
yodamastah
őstag
-
BBéci
legenda
Melyik modell? A quantum nagyon jo, a prisma mar nem annyira. Kb 3-4 honapja nyuzom a quantumot es beteg hogy ebbe a pici hazba meg tudtak csinalni ezt a minoseget. Az mondjuk igaz hogy kifinomult kalibracio kell hogy kihozd belole az igazit, viszont elkepeszto preciz a kalibracios rendszere. Ami dobbenet az optika minosege a quantumban. Szerintem ugy kb 2-3ezer euro a gepben csak az optika

Sanyi nemrég hívott ezügyben, fogalmam sincs, melyik vetítőjéről akar cikket.
Mi a véleményed a HDMI és tápkábelek képminőségre gyakorolt hatásáról?
-
Integra
titán
-
OddMan
őstag
Nem tudom, hogy az Epson elkészült-e már a saját LCOS paneljével, de ha igen, akkor a Pana valószínűleg azt fogja használni és nem a DLP-t.
-
yodamastah
őstag
Melyik modell? A quantum nagyon jo, a prisma mar nem annyira. Kb 3-4 honapja nyuzom a quantumot es beteg hogy ebbe a pici hazba meg tudtak csinalni ezt a minoseget. Az mondjuk igaz hogy kifinomult kalibracio kell hogy kihozd belole az igazit, viszont elkepeszto preciz a kalibracios rendszere. Ami dobbenet az optika minosege a quantumban. Szerintem ugy kb 2-3ezer euro a gepben csak az optika

-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Bocs, az offért, de mivel sürgős a dolog, ezt ide is megírom:
szeretnék kölcsönkérni valakitől egy projektort: július közepén egy hétre.
Cserébe tudok adni kölcsön radeon 4850-es VGA-t, esetleg egyebet.
Előre is köszönöm s segítséget:piadex2
-
Integra
titán
-
Integra
titán
nem tudom feltenni a hátsó falra, mert túl messze van a fal, kiesik a projektor vetitő távolságán. a kanapé mögé meg nemtok állványt rakni, útban lesz. azon kivül a fejemnél zúgjon a projektor??
milyen márkákat nézzek végig konzol ügyben szerinted?
200x113cm netto felületet kell megvetitenem. azért még egyszer utána fogok mérni ennek az egésznek. tény, a szemközti fali vagy az álló állvány a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.de az álló esetén pl mindig mozgatnom kéne a projektort, azt meg mindig újra és újra beállitani... -
BBéci
legenda
Eszembe nem jutna a vásznat mozgatni, az szinte berendezési tárgy. Sokkal egyszerűbb állítható konzolra tenni a vetítőt.
Jövő héten AVIELO (Projectiondesign) vetítőt fogok tesztelni, kíváncsi vagyok rá! -
Integra
titán
Mondjuk nekem olyan konzolom van, amin vertikálisan semmit nem lehet állítani. Ez egy fix magasságú cső, ezért nekem a vásznat kellett hozzáigazítanom a vetítőhöz.
Amúgy a felhasználói kézikönyvben lévő értékek nem teljesen pontosak, ezért érdemes a vetítőt elhelyezni és a vetített kép alapján felszerelni a vásznat, különben tuti lesz 1-2cm eltérés.
hejj, érzem én, vicces lesz ez

mert a tok fix méretű és a tokban is rögzitve lesz már a vászon. igy kb marad a másik oldal, hogy a konzolra erősitett projektort kell mozgatnom a mennyezeten és úgy megfúrni.. -
OddMan
őstag
természetesen a későbbi már lens shiftes lenne, de most nem voltam hajlandó millióért venni, nem nézem én annyit.
a mitsu manualjában benne van a pontos távolság és hogy a lencse milyen magasságban lehet max a vászon tetejétől, ezzel nem lesz gond. nekem a vászon egy fatokba lesz elrejtve, és a tok lesz felfúrva a falra. természetesen minden szépen vizmértékkel szintezve. a projektorhoz egy -tól -ig távolság van megadva, ebbe teszem fel és ahova felteszem, ahhoz igazitom a belógatás mélységét is.
262-264cm a belmagasságom, a vászon fehér vetitő felülete kb 70 cm-nél fog kezdődni, ez nettó 113cm-t jelent, igy már 183cm-nél tartok, ehhez kell megnéznem hogy hány cm lehet még a vászon teteje és a lencse mértani közepe között, kb talán 40 cm, akkor 220-nál kell legyen a lencse.
tudom hogy macerásabb lenshift nélkül venni, de most csak ennyit voltam hajlandó kiadni erre, van még bőven más kiadásom is

Mondjuk nekem olyan konzolom van, amin vertikálisan semmit nem lehet állítani. Ez egy fix magasságú cső, ezért nekem a vásznat kellett hozzáigazítanom a vetítőhöz.
Amúgy a felhasználói kézikönyvben lévő értékek nem teljesen pontosak, ezért érdemes a vetítőt elhelyezni és a vetített kép alapján felszerelni a vásznat, különben tuti lesz 1-2cm eltérés.
-
Integra
titán
Nekem is DLP-s projim van mennyezeti konzolon ezért talán tudok segíteni egy picit. Én ezt úgy csináltam, hogy először kiszámoltam, hogy kb., mennyire kell belógatni a projit. Aztán vettem egy nagyjából jó mennyezeti konzolt és felszereltem rá a projektort és beállítottam, hogy pontosan vízbe legyen, ne bukjon semmilyen irányba. Ezután bekapcsoltam a projit és a proji tesztábrái közül kiválasztottam egy szép kék színű hátteret. Ezután a vásznat ketten szépen addig mozgattuk, amíg a proji tökéletesen a vászonra nem vetített. Aztán bejelöltem a szükséges lyukakat és felraktuk a vásznat.
A hátulütője ennek az egésznek, hogyha később veszel egy hasonló lens-shift nélküli DLP projit, akkor az tuti nem lesz jó helyen a vászonhoz képest. Innentől 2 lehetőséged van, vagy feljebb/lejjebb rakod a vásznat vagy olyan projit veszel, amiben van lens-shift.természetesen a későbbi már lens shiftes lenne, de most nem voltam hajlandó millióért venni, nem nézem én annyit.
a mitsu manualjában benne van a pontos távolság és hogy a lencse milyen magasságban lehet max a vászon tetejétől, ezzel nem lesz gond. nekem a vászon egy fatokba lesz elrejtve, és a tok lesz felfúrva a falra. természetesen minden szépen vizmértékkel szintezve. a projektorhoz egy -tól -ig távolság van megadva, ebbe teszem fel és ahova felteszem, ahhoz igazitom a belógatás mélységét is.
262-264cm a belmagasságom, a vászon fehér vetitő felülete kb 70 cm-nél fog kezdődni, ez nettó 113cm-t jelent, igy már 183cm-nél tartok, ehhez kell megnéznem hogy hány cm lehet még a vászon teteje és a lencse mértani közepe között, kb talán 40 cm, akkor 220-nál kell legyen a lencse.
tudom hogy macerásabb lenshift nélkül venni, de most csak ennyit voltam hajlandó kiadni erre, van még bőven más kiadásom is

-
OddMan
őstag
Nekem is DLP-s projim van mennyezeti konzolon ezért talán tudok segíteni egy picit. Én ezt úgy csináltam, hogy először kiszámoltam, hogy kb., mennyire kell belógatni a projit. Aztán vettem egy nagyjából jó mennyezeti konzolt és felszereltem rá a projektort és beállítottam, hogy pontosan vízbe legyen, ne bukjon semmilyen irányba. Ezután bekapcsoltam a projit és a proji tesztábrái közül kiválasztottam egy szép kék színű hátteret. Ezután a vásznat ketten szépen addig mozgattuk, amíg a proji tökéletesen a vászonra nem vetített. Aztán bejelöltem a szükséges lyukakat és felraktuk a vásznat.
A hátulütője ennek az egésznek, hogyha később veszel egy hasonló lens-shift nélküli DLP projit, akkor az tuti nem lesz jó helyen a vászonhoz képest. Innentől 2 lehetőséged van, vagy feljebb/lejjebb rakod a vásznat vagy olyan projit veszel, amiben van lens-shift. -
Integra
titán
jaja, ugyanis pár autó nem érkezett meg időben, így a konténer se zárult tervezetten..
de mennyezeti tartó konzolt még mindig nem tudom milyet vegyek hozzá. de vagy kb 40 cm-t kell belógatnom hogy pontosan függőlegesre tudjam majd a képet állítani -
M@trixfan
addikt
nehezen hiszem, hogy a kábel lenne a ludas, szerintem ez az asus simán ennyit tud. frissitek benne majd egy fw-t, egy éve megy a régebbivel, aztán megnézem változik e valami. a 9 cimű animációs filmnél reccsent be kegyetlenül, amikor a könyvtárban az egyik az ikrekből a múlt béli felvételeket játszotta le a filmben. szaggatott a hang, meg a kép is bedarált. aztán pause-ra nyomtam, újra inditottam és akkor 1-2 másodpercig megint folyamatos volt, majd ugyanezt csinálta. és igy tovább. és csak ennél a résznél. ezért gondolom azt, hogy egyszerűen annyira nagy adatmennyiség ezen a részen a film, hogy megfeküdhette az asus prociját. ez tényleg nem egy dune kategória, ráadásul ez a legelső oplay.
jelenleg még csak a g30 van meg, a projektor még mindig valahol az óperenciáson úszik valamerre..

Azta, mióta rendelted meg a HC4000-et? Több mint két hónapja jön?
-
Fr3eWar
őstag
-
BBéci
legenda
Én is hasonló problémákkal szenvedek ha leengedem a vásznat takarja a 42" es tv met.
Az a normális, ideális felállás.
(#4030) Fr3eWar
Remélem nem vagy annyira elvetemült, hogy a 1080p/24 filmeket 50/60 hertzen nézed?
-
marciart11
aktív tag
-
Fr3eWar
őstag
Na sikerül valami fos hdmi kábelt vennem. Itt az aprón ócsó vót. 1080P-ben nem tud 50/60 Hz-et... 10méteres.
Most kell valami normális után néznem. (a 3méteres hdmi-DVI kábel megy 50/60Hz-en meg az 1méteres noname HDMI is, ez maximum 24hz-en de az nem jó, mert clone módban akkor a monitor is 24Hz-re áll. Ráadásul játékok alatt hogy is mondjam ....

-
BBéci
legenda
Én is örülnék ha ilyen gépeket használhatnék, még kölcsönbe is!
Az a baj, hogy nem tudok egyszerre tévét és vetítőt is tesztelni, mert maximum 46 colos fér el két ablak között a falon, viszont a hifiállványra téve már a 42-es is takarja a vásznat.
-
marciart11
aktív tag
A rögzítés az menetes szárakkal lesz a padlástérben kereszgerendákkal (szendvics szerűen keresztül a gipszen a szigetelésen a mindenen felül rögzítve). Csak a kábel elvezetésnél a furat a kérdés. Alapból Vögles tartót néztem, ahol elvileg a konzolba menne a kábel, de végül egy Omnimount tartót rendeltem, és abban ilyen nincs. lehet hogy rosszul döntöttem.
Jah értem furcsáltam is volna. Ha nem zavarnak a kábelek az is jó.
-
marciart11
aktív tag
-
BBéci
legenda
BBéci nem ilyen géped volt?

Ha jól olvasom, akkor 903 lumen fényerőt mért a srác. Hát szerintem ez eszméletlen világos. A mostan HC3100 vetítőmnek így 3000 óra után jó ha van 200-250 lumen a fényereje.Nem az enyém volt, a Házimozi Stúdiótól kaptam tesztelésre, akárcsak a többi SIM2 vetítőt.
Némelyik sok (8-10) hónapig vendégeskedett nálam. -
Integra
titán
Nem sokat tudok a media centerekről, viszont az a film nálam is problémázott. Igaz, hogy SD BluRay ripben néztem, de a hang recsegett (az erősítő rossz beállításából kifolyólag). De csak ennél és még egy pár filmnél, szóval erre fele kellene keresni a gubancot.
Meg aztán az is lehet, a rippet készítő túl magas bitrátát adott neki.
erre nem is gondoltam, természetesen lehetséges, köszi a tippet

amúgy a hirtelen belassulás más filmeknél is feltűnt, de ott csak egy hangyányira, és valszeg nem is mindenki veszi észre. no, ezt majd akkor tudom eldönteni, ha megveszem ősszel a dune-t. addig meg nem nézem meg újra
-
OddMan
őstag
BBéci nem ilyen géped volt?

Ha jól olvasom, akkor 903 lumen fényerőt mért a srác. Hát szerintem ez eszméletlen világos. A mostan HC3100 vetítőmnek így 3000 óra után jó ha van 200-250 lumen a fényereje. -
BBéci
legenda
Számszerűsítve kb. mennyi a fényereje 6500K-ra kalibrált állapotban alacsony lámpamódban a SIM2-nek?

Az LG CF181D SXRD paneles projektora most 400e ft. körül kapható. Ennyiért meg is venném, de félek, hogy a 608 lumen fényereje egy kicsit sok lenne a 180-as vásznamhoz.
A Benq W6000 egy picit drágább, de még ez is beleférne a költségvetésembe. Ennek a fényereje még durvább, alacsony lámpamódban 726 lumen.
Akkor még nem volt eszközöm a mérésekhez, de nem kellett hozzá napszemüveg.
-
OddMan
őstag
Számszerűsítve kb. mennyi a fényereje 6500K-ra kalibrált állapotban alacsony lámpamódban a SIM2-nek?

Az LG CF181D SXRD paneles projektora most 400e ft. körül kapható. Ennyiért meg is venném, de félek, hogy a 608 lumen fényereje egy kicsit sok lenne a 180-as vásznamhoz.
A Benq W6000 egy picit drágább, de még ez is beleférne a költségvetésembe. Ennek a fényereje még durvább, alacsony lámpamódban 726 lumen.
-
BBéci
legenda
Eddig DLP projim volt és tuti, hogy a mostani konzolomra nem fogok tudni felszerelni úgy egy másik "új" lens-shift nélküli DLP vetítőt, hogy az pont a vászonra vetítsen. Ráadásul ennyi pénzért szerintem nincsen normális DLP projektor. A másik gond, hogy csak 180cm-es a vásznam és ezért moderált fényerejű projektort keresek. Nekem 300-400 lumen már bőven elég lenne.
Pár hétig moziztam SIM2 C3X vetítővel, 2 méter széles vásznon, egy pillanatig sem tűnt soknak, zavarónak a fényereje.
-
OddMan
őstag
Eddig DLP projim volt és tuti, hogy a mostani konzolomra nem fogok tudni felszerelni úgy egy másik "új" lens-shift nélküli DLP vetítőt, hogy az pont a vászonra vetítsen. Ráadásul ennyi pénzért szerintem nincsen normális DLP projektor. A másik gond, hogy csak 180cm-es a vásznam és ezért moderált fényerejű projektort keresek. Nekem 300-400 lumen már bőven elég lenne.
-
szaszlaci
addikt
Jól emlékszem, hogy neked nélkülözhetetlen a lens shift? Mert akkor leszűkül a kör.
-
szaszlaci
addikt
nehezen hiszem, hogy a kábel lenne a ludas, szerintem ez az asus simán ennyit tud. frissitek benne majd egy fw-t, egy éve megy a régebbivel, aztán megnézem változik e valami. a 9 cimű animációs filmnél reccsent be kegyetlenül, amikor a könyvtárban az egyik az ikrekből a múlt béli felvételeket játszotta le a filmben. szaggatott a hang, meg a kép is bedarált. aztán pause-ra nyomtam, újra inditottam és akkor 1-2 másodpercig megint folyamatos volt, majd ugyanezt csinálta. és igy tovább. és csak ennél a résznél. ezért gondolom azt, hogy egyszerűen annyira nagy adatmennyiség ezen a részen a film, hogy megfeküdhette az asus prociját. ez tényleg nem egy dune kategória, ráadásul ez a legelső oplay.
jelenleg még csak a g30 van meg, a projektor még mindig valahol az óperenciáson úszik valamerre..

Nem sokat tudok a media centerekről, viszont az a film nálam is problémázott. Igaz, hogy SD BluRay ripben néztem, de a hang recsegett (az erősítő rossz beállításából kifolyólag). De csak ennél és még egy pár filmnél, szóval erre fele kellene keresni a gubancot.
Meg aztán az is lehet, a rippet készítő túl magas bitrátát adott neki.
-
Fr3eWar
őstag
Gipszkarton mennyzetre vászon? Milyen vastag?
A rögzítés az menetes szárakkal lesz a padlástérben kereszgerendákkal (szendvics szerűen keresztül a gipszen a szigetelésen a mindenen felül rögzítve). Csak a kábel elvezetésnél a furat a kérdés. Alapból Vögles tartót néztem, ahol elvileg a konzolba menne a kábel, de végül egy Omnimount tartót rendeltem, és abban ilyen nincs. lehet hogy rosszul döntöttem.
-
Integra
titán
röviden azért mert nativ fullhd dlp projektor, tartós lámpával és meglepően jó fényerővel. megnéztem pár projektort, nem látom igazán a szivárványt, igy dlp lett, ez nekem a legmozisabb kép. mármint az én szememnek

félre értés ne essék, nem várok csodákat tőle, de ezért az árért ingyen van (1300usd volt asszem). valóban 1 hdmi van rajta csak, nekem az elég, ez megy e receiverbe, nekem ez pont elég. nem kell lens shift nekem mert be tudom helyezni mennyezetre pontosan, megfelelő távolságra és magasságra. ha pedig valamiért nem tetszene mégsem, akkor eladom.amit még nem tudok, hogy milyen mennyezeti konzolt vegyek hozzá. ehhez hülye vagyok
-
OddMan
őstag
-
OddMan
őstag
A HC4000-nek csak 1 hdmi bemenete van, nekem legalább 2 kell, nincs lens-shift, hangos és kevésbé kontrasztos, mint az AE4000 vagy a HW15. A színei biztos jobbak az LCD-nél vagy az SXRD-nél, de ez csak egy tulajdonság amiben jobb.
-
Integra
titán
Szinte már végleges volt, hogy veszek egy AE4000-es projit, de picit elbizonytalanodtam miután elolvastam a projectorreviews.com-on az AE4000, HW15 összevetéséről szóló cikket. A srác azt írja, hogy a HW15-nek picit pontosabbak, "jobbak" a színei és picit élesebb a képe az AE4000-nél. Viszont azt is megemlíti, hogy az AE4000-nek több szolgáltatása van a HW15-höz képest.

Esetleg ha valaki látta mindkettőt az írhatna egy pár soros véleményt, hogy neki melyik tetszett jobban.
Lassan fél éve azon tökölök, hogy milyen projit vegyek, mostanra eléggé leszűkítettem a listát. Mivel több pénzem nincs, így ezeknél drágább nem jöhet szóba a többi hasonló árú projinak (pl. Benq W6000, LG CF181D) pedig túl nagy a fényereje a 180-as vásznamhoz. Így az alábbiak közül kell választanom. A Pana-t már láttam a Sony-t még nem, valószínűleg nem is fogom tudni megnézni vásárlás előtt.- PANASONIC PT-AE4000
- SONY VPL-HW15néztem én is a panát, de mégis a mitsu lett, és nem az ár miatt.
-
BBéci
legenda
Egyetértek, de a max. 500e ft.-os árkategóriában amiben én keresgélek nincsen normális DLP. A W6000 tetszett volna, de sajnos iszonyatos a fényereje még alacsony lámpamódban is a 180cm széles vásznamhoz. A HC4000 ami még esetleg szóba jöhetne, de ez is gyengébb szerintem az AE4000-nél és a HW15-nél.
Mindezek ellenére a Mitsut választanám. Tévéből sem kedvelem az LCD-ket.
-
OddMan
őstag
Egyetértek, de a max. 500e ft.-os árkategóriában amiben én keresgélek nincsen normális DLP. A W6000 tetszett volna, de sajnos iszonyatos a fényereje még alacsony lámpamódban is a 180cm széles vásznamhoz. A HC4000 ami még esetleg szóba jöhetne, de ez is gyengébb szerintem az AE4000-nél és a HW15-nél.
-
marciart11
aktív tag
Bocs hogy ide írok, de ez a topik pörög legjobban ilyen téren.
Azt szeretném kérdezni, ha van valaki rajtam kívül aki gipszkarton mennyezetre rögzítette a cókmókot (projektor+vászon) az hogy oldotta meg a kábelvezetést. Igazából a kábelkivezetés lyuk-ját hogy tüntettétek el. (mert nálunk most volt festés 4hónapja és akkor még nem volt tervben projektor beszerzés). A fal színe narancssárga... Emeleti szobáról van szó így az felett már csak a padlástér van. Ott nem gond ha a közetgyapot alatt rohangászik a HDMI kábel.Gipszkarton mennyzetre vászon? Milyen vastag?
-
BBéci
legenda
Szinte már végleges volt, hogy veszek egy AE4000-es projit, de picit elbizonytalanodtam miután elolvastam a projectorreviews.com-on az AE4000, HW15 összevetéséről szóló cikket. A srác azt írja, hogy a HW15-nek picit pontosabbak, "jobbak" a színei és picit élesebb a képe az AE4000-nél. Viszont azt is megemlíti, hogy az AE4000-nek több szolgáltatása van a HW15-höz képest.

Esetleg ha valaki látta mindkettőt az írhatna egy pár soros véleményt, hogy neki melyik tetszett jobban.
Lassan fél éve azon tökölök, hogy milyen projit vegyek, mostanra eléggé leszűkítettem a listát. Mivel több pénzem nincs, így ezeknél drágább nem jöhet szóba a többi hasonló árú projinak (pl. Benq W6000, LG CF181D) pedig túl nagy a fényereje a 180-as vásznamhoz. Így az alábbiak közül kell választanom. A Pana-t már láttam a Sony-t még nem, valószínűleg nem is fogom tudni megnézni vásárlás előtt.- PANASONIC PT-AE4000
- SONY VPL-HW15HW15 volt nálam (a 85-ös is), nem változtatta meg abbéli véleményemet, hogy mozizásra jobb a DLP.
-
OddMan
őstag

- SONY VPL-HW15 -
Integra
titán
Mert ha az OPlay kimenete 1080-ra van állítva, akármit is nézel rajta, ott akkor is 1080-as jel fog a kábelre menni. Lehet a videó SD, HD vagy FHD. Szóval ilyen szempontból a kábelnek mindegy, gondolom a lejátszó röccen meg időnként. 720-as beállításnál ugyan ez a helyzet.
Ha viszont mindig átáll (kiírja gondolom a TV, proji), akkor valóban lehet a kábellel hiba. Bár ilyen készülékkel még sose találkoztam.

-
szaszlaci
addikt
Mert ha az OPlay kimenete 1080-ra van állítva, akármit is nézel rajta, ott akkor is 1080-as jel fog a kábelre menni. Lehet a videó SD, HD vagy FHD. Szóval ilyen szempontból a kábelnek mindegy, gondolom a lejátszó röccen meg időnként. 720-as beállításnál ugyan ez a helyzet.
Ha viszont mindig átáll (kiírja gondolom a TV, proji), akkor valóban lehet a kábellel hiba. Bár ilyen készülékkel még sose találkoztam.
-
Fr3eWar
őstag
Bocs hogy ide írok, de ez a topik pörög legjobban ilyen téren.
Azt szeretném kérdezni, ha van valaki rajtam kívül aki gipszkarton mennyezetre rögzítette a cókmókot (projektor+vászon) az hogy oldotta meg a kábelvezetést. Igazából a kábelkivezetés lyuk-ját hogy tüntettétek el. (mert nálunk most volt festés 4hónapja és akkor még nem volt tervben projektor beszerzés). A fal színe narancssárga... Emeleti szobáról van szó így az felett már csak a padlástér van. Ott nem gond ha a közetgyapot alatt rohangászik a HDMI kábel. -
Integra
titán
-
BBéci
legenda
ilyet én is tapasztaltam, inakustik premium kábeleim vannak, ez valahol az 5-10e ft-os kategória hossztól függően. 1080p filmnél van olyan, hogy beszaggat egy pillanatra, belassul a kép és vagy a hang is megakad. viszont, amiért nem merem mondani, hogy a kábel rossz, az az, hogy egy sima asus oplay játsza hdmi-n keresztül a tévére, és a hdd meg usb-n van rádugva az asus-ra. nem éppen egy dune média lejátszó, de azt csak összel veszek majd. szóval szerintem simán lehet, hogy ezeknél a komolyabb hdmi filmeknél egyszerűen a lejátszóban található chipset is a szűk keresztmetszet lehet, vagy maga az usb-s átjátszás, nem tudja az adott sávszélességen átnyomni a teljes anyagot amit abban a másodpercben kéne.
Béci erről mit gondolsz?Több oka lehet, lejátszó, film és kábel is.
-
szaszlaci
addikt
ilyet én is tapasztaltam, inakustik premium kábeleim vannak, ez valahol az 5-10e ft-os kategória hossztól függően. 1080p filmnél van olyan, hogy beszaggat egy pillanatra, belassul a kép és vagy a hang is megakad. viszont, amiért nem merem mondani, hogy a kábel rossz, az az, hogy egy sima asus oplay játsza hdmi-n keresztül a tévére, és a hdd meg usb-n van rádugva az asus-ra. nem éppen egy dune média lejátszó, de azt csak összel veszek majd. szóval szerintem simán lehet, hogy ezeknél a komolyabb hdmi filmeknél egyszerűen a lejátszóban található chipset is a szűk keresztmetszet lehet, vagy maga az usb-s átjátszás, nem tudja az adott sávszélességen átnyomni a teljes anyagot amit abban a másodpercben kéne.
Béci erről mit gondolsz?Az OPlay kimenete a hibátlanul futó 720-as videóknál is 1080-ra van állítva?
-
Integra
titán
Béci erről mit gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
4100 - 4001
78026 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Epson Europe EB-2247U - 4200 Ansis Full HD projektor - távirányitóval - több darab -
- Új Panasonic ET-LAV400 projektor lámpa
- Epson Projektorok számlával, akár 1 év garanciával, kevés üzemórával, LCD, 3LCD
- Vivtek D5380U-WNL - 5000 Ansis projektor - Full HD 3D - Bekapcsol de kis képet ad
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

. Meg passziv 3D.

Janaboy