Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
48100 - 48001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
ja, azt neztem az Optoma HD31UST is hasonlo (kisebb kepatloval), meg hasonlo lazeres USTt lattam meg mastol is 1080pben kb 1500-2000 eurokert. egyik targyaloban tippre egy ilyesmi van es teljesen jol mukodik (vaszonnal) napfenyes idoben is. viszont az targyaloba valo cucc, nem pedig filmezni.
4Ks USTk jellemzoen 2500 eur korul indulnak, en azokkal meg varnek 1-2 evet, mire realisan normalizalodnak az arak.
Amit írtam az kb 1800€ Kínából (Bangood), persze 4K csak eltolással van, de valós 4K-s UST lézer projektor talán nem is nagyon van egyébként vagy csillagászati áron. Szóval 0,47 DMD van Xiaomitól (Vava UST szinte ugyan olyan, csak drágább, bár lehet van rá support legalább, illetve van új Fengmi is az olyasmi mint amit linkeltem is), illetve Optoma UHZ65UST szinten 0,47" DMD eltolással 4K-s több mint 3000€ de van support ellentétben a Xiaomival.
UST ALR vászon kell a nappali használathoz, de akkor sem jó a közvetlen napfény csak szórt fényben, nem néztem de gondolom ilyen videót linkeltél (ez a vászon fix frame esetében is ott van az 1000€ körül). -
proci985
MODERÁTOR
UST projektorhoz van külön ALR vászon ami nem is közvetlen napfényben de egy világosabb nappaliban is tűrhető már. 5000-et nem tud, még felét se igazán (2000 körül).
Másrészt akkor inkább az újabb Xiaomi Mijia MJJGTYDS01FM 4K verzió a jobb (nem valós, 0,47"-es ez is persze), ez már újabb chipet tartalmaz ami jobb már, kevesebb a kép hiba (hot spot nem annyira jellemző) szóval érdemes ezt választani inkább.
Nem nagyon van support ezekre, amit linkeltél első generációsból van Global változat, de nem hiszem hogy nagy support lenne hozzá. Mást kell nézni ilyen igényekre, több nagy márka is csinált már hasonló UST lézer projektor.ja, azt neztem az Optoma HD31UST is hasonlo (kisebb kepatloval), meg hasonlo lazeres USTt lattam meg mastol is 1080pben kb 1500-2000 eurokert. egyik targyaloban tippre egy ilyesmi van es teljesen jol mukodik (vaszonnal) napfenyes idoben is. viszont az targyaloba valo cucc, nem pedig filmezni.
4Ks USTk jellemzoen 2500 eur korul indulnak, en azokkal meg varnek 1-2 evet, mire realisan normalizalodnak az arak.
-
Ájvé
veterán
nappalra necces.
xiaomi 150 laser UST az ami tud 5000 lument papiron, es ha megnezed a tesztet, igazabol jol megvilagitott szobaban meg az is bajban van. meg 0.47es DMD. meg a kerdes, hogy hol tudod megvenni es kapsz e supportot.
UST projektorhoz van külön ALR vászon ami nem is közvetlen napfényben de egy világosabb nappaliban is tűrhető már. 5000-et nem tud, még felét se igazán (2000 körül).
Másrészt akkor inkább az újabb Xiaomi Mijia MJJGTYDS01FM 4K verzió a jobb (nem valós, 0,47"-es ez is persze), ez már újabb chipet tartalmaz ami jobb már, kevesebb a kép hiba (hot spot nem annyira jellemző) szóval érdemes ezt választani inkább.
Nem nagyon van support ezekre, amit linkeltél első generációsból van Global változat, de nem hiszem hogy nagy support lenne hozzá. Mást kell nézni ilyen igényekre, több nagy márka is csinált már hasonló UST lézer projektor. -
Morph76
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok,
Milyen full HD projektort ajánlotok? Érdemes short throwval foglalkozni?
Falra vetíteni ami spéci festékkel van kezelve vagy vászon?
Értelmes árú 4K projektor van, értem én 400 alatt?
Mi az lumen szám ami még nappal is élvezhető?
köszönömSzerintem nappalra nem szabad semmilyen projektort venni, arra ott a tv.
Bár ha kint nappal van, bent meg koromsötét akkor nem szóltam
-
proci985
MODERÁTOR
Sziasztok,
köszönömnappalra necces.
xiaomi 150 laser UST az ami tud 5000 lument papiron, es ha megnezed a tesztet, igazabol jol megvilagitott szobaban meg az is bajban van. meg 0.47es DMD. meg a kerdes, hogy hol tudod megvenni es kapsz e supportot.
-
danieltailor
csendes tag
-
danieltailor
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm -
ctrlaltdel13
őstag
-
gyeniko
őstag
Én pont 9300- hoz hasonlítottam a kis f 22-est.
Dedikált szobába az Epson, sima nappali az f22.
120 col körül, 3 méterről az epson.
3,5 méterről 100" a barcó.
"4k" kép nem revleváns, ezért azt nem minősítem.
Full hd kép ami érdekelt, én jobbnak láttam mindenben a Barcot.
Ami nagyon zavart az epson-ba hogy pixelesnek láttam a képet, hogy miért azt nem tudom.
Hangra nem tudok mit mondani, referencia hangerőn ment a mozi😊Főleg kontrasztban volt jobb, vagy mégsem? Ugyan már!
-
Taki46
tag
... és mennyivel volt jobb egy ál HDR kép egy fullos Barco képéhez képest?
Az álom azért nem teljesen igaz.
Nem az a lényeg,hogy jobb vagy nem jobb. A barco fantasztikus vetítő, mindig ámulok mikor megnézek rajta egy filmet Viszont a lézer vetítő+HDR a 4k filmek 90%-hoz adott egy olyan pluszt amiért érdemes vele foglalkozni. A barco pontosan kalibrált vetítő, és soha nem akarok belenyúlni a képbe, mert az úgy jó ahogy van.Az optománál 4k HDR filmenként is variáltam kényemre-kedvemre mert jól ált neki. Pedig kalibrálva volt az is. Persze soha nem lesz olyan a HDR, mint a tévémen...de mégis is látod,érzed azt a pluszt amit ad neki.
De ki hogy szereti, ennyi a sztori. Az, hogy esetleg másnak más a véleménye, az legyen az ő gondja
-
Pro Koryak
addikt
Ami nagyon zavart az epson-ba hogy pixelesnek láttam a képet, hogy miért azt nem tudom.
Hangra nem tudok mit mondani, referencia hangerőn ment a mozi😊A kérdésem lényege a HDR megjelenítés lenne, ami projin ugye még csak álom. Akár a többtízmilliós gépeken is.
-
ctrlaltdel13
őstag
... és mennyivel volt jobb egy ál HDR kép egy fullos Barco képéhez képest?
Hangra nem tudok mit mondani, referencia hangerőn ment a mozi😊 -
Pro Koryak
addikt
Tudod, hogy mindig azt keresem ami nincsen
Gyerekek, csak 1 ártatlan kérdés volt...
Nem kell mindjárt ölre menni
Amúgy a Barco nagyon jó nekem. Csak hát nem kezeli a 4k HDR - t. Ennyi.
Az Optoma uhz65 egy jó kompromisszum volt, míg meg nem adta magát... 0,67 chip nem 0,47 élesebb kép, tisztességes HDR kezelés.
Inkább a pénzt kértem vissza.
De azért mindig jár az agyam, hátha találok egy megfelelő kompromisszumot.
De ettől függetlenül a Barco maradna.... és mennyivel volt jobb egy ál HDR kép egy fullos Barco képéhez képest?
-
c4
őstag
-
Taki46
tag
Tudod, hogy mindig azt keresem ami nincsen
Gyerekek, csak 1 ártatlan kérdés volt...
Nem kell mindjárt ölre menni
Amúgy a Barco nagyon jó nekem. Csak hát nem kezeli a 4k HDR - t. Ennyi.
Az Optoma uhz65 egy jó kompromisszum volt, míg meg nem adta magát... 0,67 chip nem 0,47 élesebb kép, tisztességes HDR kezelés.
Inkább a pénzt kértem vissza.
De azért mindig jár az agyam, hátha találok egy megfelelő kompromisszumot.
De ettől függetlenül a Barco maradna. -
c4
őstag
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
c4
őstag
Bizony ez különbség a professzionális gépekhez képest. És ez így van brand Pc-k estén is sokszor. Bolondok ezek a professzionális gyártók biztos.
(#48073) beluudj
Volt már róla szó. Komoly.
A vetítő izzója kikapcsol, de mivel rendszerbe integrálhatók, így az elektronika egy része továbbra is áram alatt van. De neked, szakembernek, ezt tudnod kéne alapból."Szerintem lassan ADMIN lesz ebből!"
Hajrá!
-
Viszlát
addikt
-
c4
őstag
"minél nagyobb a felbontas annal kisebb probléma konvergencia hiba."
Miért is? Nem lóg ki a zöld a piros és kék alól? (A színek felcserélhetőek, a látványos a zöld és a piros)
-
Ijk
félisten
Jobb objektivvel eppen felerositeset ered el, tisztabban fog latszani a nem tokeletes gyartastechnologia, pontatlansag a 3chippes gepek eseten. Ugyanis nem az objektiv vegett homalyos a kepuk hanem azert mert 3 kulonallo lcd, d-ila, xsrd vagy akar dlp panel kepet kell pixelhelyesen egymasra illeszteni a vetitett kepen. Ezt robot vegzi kisebb nagyobb szerencsevel. Lattam mar jo par jobb es rosszabb felsokategorias gepet. Egysem volt ugyan olyan. Hiaba van a menuben fel pixel eltolas es tudsz metszespontokat fogni a kepen, en meg tokeletes 3chipes gepet nem lattam. Persze mar 1meterrol jobb gepeknel kevesbe lathato ez a konvergencia hiba, viszont az egy chipes dlp elessege mondhato csak tokeletesnek egy jo optikava. Tudoom jon a szivarvany mizeria de ez csak az olcso gepek hibaja! Majd ha sikerult megnezni egy olyan gepet amely nem 5cm vagy 5,5cm meretu szinkerekkel rendelkezik hanem mondjuk 9cm akkor atertekelodik ez a szivarvanyozas problema🙂
Felerositesnek nem mondanám, inkább úgy mondanám nem fedi el annyira a gyengébb optika. Nyilván egy kepalkoto mindig előnyben lesz elessegben, de minél nagyobb a felbontas annal kisebb probléma konvergencia hiba.
-
Cseneles
őstag
Jobb objektivvel eppen felerositeset ered el, tisztabban fog latszani a nem tokeletes gyartastechnologia, pontatlansag a 3chippes gepek eseten. Ugyanis nem az objektiv vegett homalyos a kepuk hanem azert mert 3 kulonallo lcd, d-ila, xsrd vagy akar dlp panel kepet kell pixelhelyesen egymasra illeszteni a vetitett kepen. Ezt robot vegzi kisebb nagyobb szerencsevel. Lattam mar jo par jobb es rosszabb felsokategorias gepet. Egysem volt ugyan olyan. Hiaba van a menuben fel pixel eltolas es tudsz metszespontokat fogni a kepen, en meg tokeletes 3chipes gepet nem lattam. Persze mar 1meterrol jobb gepeknel kevesbe lathato ez a konvergencia hiba, viszont az egy chipes dlp elessege mondhato csak tokeletesnek egy jo optikava. Tudoom jon a szivarvany mizeria de ez csak az olcso gepek hibaja! Majd ha sikerult megnezni egy olyan gepet amely nem 5cm vagy 5,5cm meretu szinkerekkel rendelkezik hanem mondjuk 9cm akkor atertekelodik ez a szivarvanyozas problema🙂
-
Ijk
félisten
Én az elessegrol beszéltem, amit az optika hataroz meg. Nyilvánvaló hogy egy másfél milliós objektív élesebb mint egy jóval olcsóbb egy 800k-s vetitoben.
Más tulajdonságok is fontosak, de a legfontosabb a kepalkoto mérete és az objektív minősége. -
devil-k
nagyúr
-
c4
őstag
-
Ijk
félisten
-
c4
őstag
-
Taki46
tag
Oké
Köszi mindenkinek a segítséget. -
c4
őstag
"Emellett szeretik az LCD tévéhez hasonló kvalitású képminőséget."
Magyarul igénytelenek.
Grat.
Ez nem igénytelenség, hanem ízlés, szubjektivitás kérdése.
De emlékeim szerint a Sony VPL-VW1000-esben már elég jó optika volt.
Az olcsóbb natív 4K-s gépekből sajna már kimaradt... -
alphamooncam
őstag
Azt mondod, hogy nézni sem érdemes?
Magam részéről azt. De néztem én a Sonykat, JVC-ket is. Egyik se rúg labdába nálam.Mit néznél rajta? Az életlen képet?
Eleve nem natív 4K. A HDR kezelési képesség meg a lejátszóidban megvan, a HDR amúgy se sokat hoz a konyhára vetítők esetén. Nagyobb fényárammal bír, mint a mostanid. De annak is elég a fényereje. A színei meg sose lesznek olyanok, mint amit ma is nézel. A konvergenciahiba is bekerül az optikai aberráció mellet a szobádba.
A képi dinamika 0,95"-es DLP után sajna siralmas.
A 3LCD technológiát azok favorizálják, akik szivárványlátók, nagyon halk vetítőt akarnak.
Emellett szeretik az LCD tévéhez hasonló kvalitású képminőséget."Emellett szeretik az LCD tévéhez hasonló kvalitású képminőséget."
Magyarul igénytelenek.
Grat.
-
c4
őstag
Azt mondod, hogy nézni sem érdemes?
Magam részéről azt. De néztem én a Sonykat, JVC-ket is. Egyik se rúg labdába nálam.Mit néznél rajta? Az életlen képet?
Eleve nem natív 4K. A HDR kezelési képesség meg a lejátszóidban megvan, a HDR amúgy se sokat hoz a konyhára vetítők esetén. Nagyobb fényárammal bír, mint a mostanid. De annak is elég a fényereje. A színei meg sose lesznek olyanok, mint amit ma is nézel. A konvergenciahiba is bekerül az optikai aberráció mellet a szobádba.
A képi dinamika 0,95"-es DLP után sajna siralmas.
A 3LCD technológiát azok favorizálják, akik szivárványlátók, nagyon halk vetítőt akarnak.
Emellett szeretik az LCD tévéhez hasonló kvalitású képminőséget. -
gyeniko
őstag
-
Taki46
tag
-
gyeniko
őstag
-
Taki46
tag
-
gyeniko
őstag
A vele egykorú és ugyanabba a kategóriába tartozó LCD gépek közül a legélesebb képe van. Saját tapasztalat.
Csak a Sony és a JVC modellekkel hasonlítottam össze, más gyártókéval nem. -
c4
őstag
Hagyd ki Barco optika után...
-
Taki46
tag
"epson tw9300 alatt nem érdemes foglalkozni ezzel de ez is kvázi 4K-s,,
Én még nem láttam Epsont vetíteni,de állítólag elég homályos a képük.
Ebből mi igaz? Valakinek esetleg van tapasztalata?
Kíváncsiságból megnéznék én is egyet.De most inkább nem erőltetem a mozgást, csak munkába
-
péjé
őstag
Azért egy belépő kat. fullhd és egy felsőkat. gép képe között erősen észrevehető az ugrás, nyugodtan elindulhatsz ebbe az irányba.
-
Badb0y
addikt
Értem, koszi sracok, valahogy azt nem erzem, hogy full hd-t lecserelnek egy masik full hd-ra :/
inkabb marad meg 1-2 evig, ugy is van egy tartalek lampam ami meg ki sincs bontva. -
BBéci
legenda
-
Ijk
félisten
Ha jól tudom a w1070-ben nincs dinamikus írisz így elképzelhető hogy a fényerő rovására lehetne beletenni egy állandó íriszt ami némi kontrasztnövekedést hozhat, más ötletem nincs, persze ehhez vmi hozzáértő kellene mint pl. a gyulaipal itt a fórumon, mondjuk jellemzően a nagy 0.95" dmd chipes gépeket szokták tuningolni.
Esetleg váltasz egy szürke 0.8-as vászonra ami dlp-k esetén tuti módszer a fekete szintet emelni...pl ilyen... [link] ...ez lenne a legegyszerűbb, a géped fényereje elbírja.En komolyabb gépet tuningolnek, amiben komolyabb optika van. Ha magasabb igenyek vannak túl kell lépni a benq-n.
-
Viszlát
addikt
-
lemmy9
őstag
-
Viszlát
addikt
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
péjé
őstag
Ha jól tudom a w1070-ben nincs dinamikus írisz így elképzelhető hogy a fényerő rovására lehetne beletenni egy állandó íriszt ami némi kontrasztnövekedést hozhat, más ötletem nincs, persze ehhez vmi hozzáértő kellene mint pl. a gyulaipal itt a fórumon, mondjuk jellemzően a nagy 0.95" dmd chipes gépeket szokták tuningolni.
Esetleg váltasz egy szürke 0.8-as vászonra ami dlp-k esetén tuti módszer a fekete szintet emelni...pl ilyen... [link] ...ez lenne a legegyszerűbb, a géped fényereje elbírja. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
Epson EH TW6000-t váltanék egy 4K HDR-esre.
Létezik valami alternatíva nem horroráron,vagy egyenlőre ne ugráljak ?
-
Badb0y
addikt
Talán még annyit hozzá hogy parádés minőségű használt dlp fhd gépek vannak most eladó sorban, ha nem vagy jvc-fekete mániás akkor nagyon komoly képet lehet otthon vetíteni relatíve kis pénzért...avx-en pl. sim2 Ht3000e + hozzádobod az isco anamorf lencsét + az íves vásznat amit szintén ott hirdetnek és kész a perfekt kép jóval 1 misi alatt. Én ezt venném ha most építenék házimozit leszámítva hogy van egy Barco már itthon...:-)
Benq w1070+w-m van jelenleg illetve egy elite screenem.
Ezt is erdemes vagy lehet tuningolni?
Minek egyebkent ez az isco lencse? -
péjé
őstag
Talán még annyit hozzá hogy parádés minőségű használt dlp fhd gépek vannak most eladó sorban, ha nem vagy jvc-fekete mániás akkor nagyon komoly képet lehet otthon vetíteni relatíve kis pénzért...avx-en pl. sim2 Ht3000e + hozzádobod az isco anamorf lencsét + az íves vásznat amit szintén ott hirdetnek és kész a perfekt kép jóval 1 misi alatt. Én ezt venném ha most építenék házimozit leszámítva hogy van egy Barco már itthon...:-)
-
Badb0y
addikt
Oks, koszi, maradok akkor 1080p-nel
-
péjé
őstag
Natív 4K 2 misi körül van, alatta e-shift stb, van...esetleg használtakat ebay-en nézegesd hátha...
Belépő kat. 4k pénzkidobás, epson tw9300 alatt nem érdemes foglalkozni ezzel de ez is kvázi 4K-s. -
Badb0y
addikt
-
Badb0y
addikt
Ar/ertek aranyban mi a jelenleg legjobb vetel 4K projektor teruleten 1millio ft alatt?
Nezegettem Optoma uhd60, optoma cinemax p1-et, de nem tudom ezek-e a legjobb vetelek vagy van mas?
Ahogy neztem ezek pixel shiftesek, nem tudom native 4K vagy True 4K van-e ebben az arkategoriaban. -
Vhiktor
nagyúr
Világos falaknál, lehetséges, hogy jobbnak látom a 2.0 körüli gamma értéket mint a 2.2-t? Vagy csak az agyam csap be
-
LanyUs
őstag
Ha színes falra vetítesz akkor a színek nem lesznek pontosak. Persze egy kerti vetítésnél ez azért nem akkora gond de ha megoldható a vászon akkor jobban jártok, vhogy hasonlítsd össze. Pl ha egy fehér papírt odaraksz a képre akkor látni lehet azonnal a különbséget.
A projektor szívó oldalán lehet gond a bogarakkal, erre mondjuk eddig nem is gondoltam, a bogárcsapda jó ötlet kerti vetítéshez.Tök jó ötlet ez a fehér papír vagy lepedő! Köszönöm!
Ez [link] a csapda pl. nyári csúcsidőben 15 perc alatt telt fel úgy, hogy nem látszott a fénycső!!! De ezért inkább átmeneti időszakban tervezem kint.
-
péjé
őstag
Akkor a nézési táv igazolva
Jelenleg még nincs sok, de idővel egyre több apró rovar lesz. Ezek nyáron pillanatok alatt százasával töltik be a rovarcsapdám. A projektoron van olyan rés, ahol be tud menni és beleég a képbe
( gondolom én ), ezért komolyabb gépet soha nem fogunk kivinni.
Az a véleményed, hogy még ennél az olcsó gépnél is van jelentősége, hogy vászonra jelenítek? Azért kérdem, mert egy itteni barátomnak van éppen egy jó minőségű vászna, amit nekem laikusként kellene feszítenem. Ha megéri vele dolgozni, akkor megpróbálom!Ha színes falra vetítesz akkor a színek nem lesznek pontosak. Persze egy kerti vetítésnél ez azért nem akkora gond de ha megoldható a vászon akkor jobban jártok, vhogy hasonlítsd össze. Pl ha egy fehér papírt odaraksz a képre akkor látni lehet azonnal a különbséget.
A projektor szívó oldalán lehet gond a bogarakkal, erre mondjuk eddig nem is gondoltam, a bogárcsapda jó ötlet kerti vetítéshez. -
LanyUs
őstag
Akkor a nézési táv igazolva
Jelenleg még nincs sok, de idővel egyre több apró rovar lesz. Ezek nyáron pillanatok alatt százasával töltik be a rovarcsapdám. A projektoron van olyan rés, ahol be tud menni és beleég a képbe
( gondolom én ), ezért komolyabb gépet soha nem fogunk kivinni.
Az a véleményed, hogy még ennél az olcsó gépnél is van jelentősége, hogy vászonra jelenítek? Azért kérdem, mert egy itteni barátomnak van éppen egy jó minőségű vászna, amit nekem laikusként kellene feszítenem. Ha megéri vele dolgozni, akkor megpróbálom! -
péjé
őstag
Most kimentem 20:20-kor. Vajszínű, kis szemcsés nemes vakolaton teszteltem egyet. Nézhető kategória. Gyerkőcnek jó lesz lehet vászon nélkül is ( nem is értem eddig miért nem próbáltam ki ). Sötétben jól észrevehető az eco/normál különbség és van szoftveres brightness/contrast állítás a menüben
Igazán a 340x200-as méret fogott meg, viszont 7 méterről már kicsinek találtam a képet. 5,5 méteres szemtávolságban már mozi feelinget éreztem, közelebb meg nem mehettem, mert ott a kép volt már túl nagy + a "minőség" is rontotta a hatást. Minden esetre a teszt nem árt + a későbbiekben tudom, hogy mit is szeretnék.Az ajánlott nézési táv 16:9-es képméretnél a kép szélessége * 1,5. Persze ettől el lehet térni de kb. itt van a "mozi feeling". Kertmozihoz jobban jársz ha rendelsz vmi vásznat olcsón és szegelsz hozzá keretet ha mégis vásznazol, ekkora méretben a gyári kiadás nagyon drága lenne.
-
Real_Necro
veterán
A tápegység által elszenvedett sokkhatást valamelyest még elfogadom. De az esetleges túlfeszültség vagy zárt hurkokban villámok által indukált impulzusok miatti kinyiffanástól jobban féltem a készülékeket. Továbbá a sok stand-by módban lévő táp össz. fogyasztása is szemmel látható egy idő után, azt meg ugye minek fizetni, ha nem muszáj.

Erre jó a több szintes villámvédelem (kismegszakítós dobozban B+C, valamint az eszközök előtt D). [link]
Nem újkeletű dolog és az eszközeid tápjai sem hasalnak le korábban a ki-be kapcsolgatástól, igaz ez akkor jellemzőbb, ha sűrűn van így használva. Pl nappaliban tv-nél már nagyobb az esélye, de ha pár évente cserélgeted, nem valószínű, hogy észre fogod venni.
Amíg nem volt beépítve, én is áramtalanítottam...
Szerk.:
Annyit még megjegyeznék, hogy önmagában egy D-s védelem nem elég, kell a szekrénybe a B+C és megfordítva, a B+C mellé is erősen ajánlott a D-s elosztósor használata. -
LanyUs
őstag
Most kimentem 20:20-kor. Vajszínű, kis szemcsés nemes vakolaton teszteltem egyet. Nézhető kategória. Gyerkőcnek jó lesz lehet vászon nélkül is ( nem is értem eddig miért nem próbáltam ki ). Sötétben jól észrevehető az eco/normál különbség és van szoftveres brightness/contrast állítás a menüben
Igazán a 340x200-as méret fogott meg, viszont 7 méterről már kicsinek találtam a képet. 5,5 méteres szemtávolságban már mozi feelinget éreztem, közelebb meg nem mehettem, mert ott a kép volt már túl nagy + a "minőség" is rontotta a hatást. Minden esetre a teszt nem árt + a későbbiekben tudom, hogy mit is szeretnék. -
péjé
őstag
Ennyiért viszont már Sony hw55/JVC x3 is van használtan. Sőt olcsóbban Benq w5000/w6000/w10000 ... stb.
Ezért kérdeztem hogy esetleg jó-e a használt is, sokan idegenkednek ettől...nekem a w2000 kivételével minden projim használt.
-
Pro Koryak
addikt
-
péjé
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
tenyleg, ott a 144X, az nekem a throw ratioja miatt esett ki es tenyleg olcsobb a w2000nel.
-
péjé
őstag
üdv.
Tippeket szeretnék kapni milyen projektort lenne érdemes vennem?
Valami belépő szintű érdekelne, árat nem írok, mert nem tudom hogy mérik ezeket, de átlagosan havi 1-2 filmet nézek, így ha nem muszáj nem nyúlnék nagyon mélyen zsebbe, de azért a legbóvlibbat se akarom megvenni.
(Jelenleg egy 1000 éves benq van, de már döglődik, még sima vga csatlakozós)
Vászon: 220cm x 100cm.
Vetítési távolság 3,7m
A gép egy polcon lenne.
hdmi,dvi csatlakozás tökéletese, de ha pl. van rajta usb bemenet az még jobb.Használt szóba jöhet? Új fullhd ismert márkás belépő kat. gépek cc. 160eft-tól indulnak.... [link] pl. optoma hd144x...igazi alap mindenes gép.
Használtan ki lehet fogni keveset ment jó gépeket is. -
proci985
MODERÁTOR
üdv.
Valami belépő szintű érdekelne, árat nem írok, mert nem tudom hogy mérik ezeket, de átlagosan havi 1-2 filmet nézek, így ha nem muszáj nem nyúlnék nagyon mélyen zsebbe, de azért a legbóvlibbat se akarom megvenni.
Vetítési távolság 3,7m
A gép egy polcon lenne.
hdmi,dvi csatlakozás tökéletese, de ha pl. van rajta usb bemenet az még jobb.hasonlo cipoben jartam par hete, az emlitett hozzaszolas es a ket kapcsolodo kb harom honap nezegetes eredmenye. ami lenyeges, hogy te 3.7 meterrol vetitesz max 100"t (illetve inkabb 80"at), nekem 120-130" volt a kriteria kb 3.5 meterrol, szoval ahogy nezem neked lehet akar 1.6-2.0 koruli throw is kellhet. arak egy resze SEKben (sved korona) van, egyszeruseg kedveert vagj le egy nullat es saccperkabe megkapod az euros arakat.
500 euro alatt nagyon nem fogsz ertelmeset talalni. jellemzoen vannak az olcso kinaiak meg a philips neopix szeria olcsobb tagjai (de a neopix prime ami nativ fHD mar ugyanugy 500 eur korul mozog). 500 eur korul en ket Epson LCDt talaltam, de azok lehet hangosak.
600-700 kb az a kategoria, ahol van mar vallalhato projektor, ami ekkora meretben kb stabil. az egyik a Benq W2000 (en vegul azt vettem). esetleg ha ledes kell a Xiaomi Mijia Smart projektor is kb ennyiert megy, igaz az gyanus, hogy nagyon le kell sotetiteni. a Benqnak ket HDMI bemenete van ha chromecastozni akarsz. a benqnak megy 1080p okes szinekkel, elfogadhato hangero mellett, amennyit hasznalod a DLP lampa relativ rovid uzemideje se problema. viszont, a Benq max 1.3mas throwot tud, tehat figyelembe veve a 100 centis vaszonmagassagot (kb 178centis szelesseggel es 200centis atloval -> 80"et fogsz vetiteni) lehet mindkettonek kisasztalrol kene vetiteni.
efolott ugy 1200-1800 eur korul van a kovetkezo kategoria (szubpixeleltolasos "4K" kategoria). meg ennyiert lehet altalaban hasznaltan regi mozis / ipari projektorokat is vadaszni.
-
MaciG
addikt
üdv.
Vetítési távolság 3,7m
A gép egy polcon lenne.
hdmi,dvi csatlakozás tökéletese, de ha pl. van rajta usb bemenet az még jobb. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
Cseneles
őstag
Ha optikat kell bontani akkor megertem az osszeget. Ultrahangos tisztitas Dlp gep eseten indokolatlan. A gepek 90% eseten nem az optikaba megy bele a por ami galibat okoz, vagy csal olcso belepo gepeknel! Tobnyire az lcd panelok, polarszurokon rakodik le, mivel azokat huteni kell es levegővel vannak atfujatva. dlp eseten a dmd vagy valamelyik prizman/tukron szokott lerakodni
-
péjé
őstag
szia,
papírforma szerint igen, fontos hogy ez a HDR-t nem tudja. Előnye hogy magyar webshopból rendeled, 2 héten belül vissza lehet küldeni ha nem jól működik. Én sokfélét kipróbáltam szinte mindnek volt vmi nyavajája. -
cikasz
őstag
Egy ötlet: van olyan hogy hdmi switch...mondjuk 4be/ 2 kimenetes...minden eszköz bemegy hdmi-vel, egyik hdmi a soundbar másik a proji felé megy így mindegyik képét ki lehet küldeni a projektor felé. Erről pl. külön le lehet venni a hangot optikaival/3.5-es jackkel is és akkor még egy tv felé is mehet hdmi..... [link]
Jobb minőségű lenne ebben az esetben a hang mintha BT-vel vagy 15-20m rca-val hoznád vissza a projektor nem túl acélos kimenetéről.Szia.
Akkor ezzel meg tudnám oldani azt, hogy ebbe be megy a médiaplayer, tvbox,xbox és kifelé pedig a tv és a projektor? Mert pl sorozatokat a tv-n szoktuk nézni, de a filmek is a media playerről mennek. De lenne alkalom, hogy az xbox menne a projektorhoz.
köszi. -
Cseneles
őstag
-
Cseneles
őstag
Valami féleszű pillanatban nekiálltam sűrített levegővel a projektor szellőzőinek. Clearly it was a mistake
Most sötét háttéren igen jól látható világos foltok vannak vászon-szerte. Szétszedtem, minden elérhető helyet portalanítottam (lámpa belsejét, DLA kereket, tükröket). Nyilván nem mentem be az LCD-ig, lencsét se álltam neki műszer nélkül szétszedni. Változatlan. Szóval szervíz
Mennyit gombolnak le az emberről egy alapos tisztításért?Elkerülhetetlen a fényalagut és az lcd panelek tisztitása! 10-12000Ft
Milyen vetítőtől van szó? -
RetepNyaraB
nagyúr
Valami féleszű pillanatban nekiálltam sűrített levegővel a projektor szellőzőinek. Clearly it was a mistake
Most sötét háttéren igen jól látható világos foltok vannak vászon-szerte. Szétszedtem, minden elérhető helyet portalanítottam (lámpa belsejét, DLA kereket, tükröket). Nyilván nem mentem be az LCD-ig, lencsét se álltam neki műszer nélkül szétszedni. Változatlan. Szóval szervíz
Mennyit gombolnak le az emberről egy alapos tisztításért? -
Tamoo
nagyúr
Sziasztok!
Lassan esedékessé válik a vetítővászon vásárlás. Kb. 2 méter széles, motoros vászonról van szó, az olcsóbbak közül. A kérdésem az lenne, hogy ezek kieresztik a vásznat, ami csak van bennük feltekerve, vagy nekem kell megállítanom minden alkalommal, esetleg egyyszer beállítja az ember, és azt az állást megjegyzik?
Előre is köszönöm a választ.
Nekem a screenline-on van végállást állító csavar, de bízom benne, hogy a többi motoros vásznon is.
Szóval egyszer beállítod és utána addig megy le. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Lassan esedékessé válik a vetítővászon vásárlás. Kb. 2 méter széles, motoros vászonról van szó, az olcsóbbak közül. A kérdésem az lenne, hogy ezek kieresztik a vásznat, ami csak van bennük feltekerve, vagy nekem kell megállítanom minden alkalommal, esetleg egyyszer beállítja az ember, és azt az állást megjegyzik?
Előre is köszönöm a választ.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
cinemazealot
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
48100 - 48001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Egy igazi klasszikus, furcsán felújítva – R-Type Dimensions III teszt
- Pearl Abyss: átlépte a 6 milliós eladást a Crimson Desert
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- bitpork: Balcsis tali 2026
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EAFC 26
- További aktív témák...
- LENOVO TINY THINKCENTRE M700 és M710Q FÉLKONFIG
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI Vector 16 HX AI Gamer notebook - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- AKCIÓS!!! Dell 16 Plus 2-in-1 360 QHD+ 360 TOUCH Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB 1 év gar
- Apple iMac M4 24" 16GB Ram 256GB SSD 8CPU/8GPU Ezüst & Kék Bontatlan / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

? Rajtam kívül még Kertész Attila(Batyo) van aki ezzel foglakoznik és igen...még a márkaszervíz

Janaboy