- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Februári hardvervirradat
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #50098 üzenetére
Talán van olyan, de biztosan ritka, mint a fehér holló. Feltételezve, hogy a vászon/kép alja kb. 80 centire van a padlótól.
Miért akarod annyira magasra tenni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Van olyan projektor amit a talpara lehet tenni ha kb 255 cm magasan van?
Vagy ilyen magasan mindenképp fejjel lefelé kell elhelyezni őket?
Mert egy polcot gondoltam, hogy arra rakom majd a projektort mert így könnyebb cserélni is ha kell. nem kell csavarozgatni.
Vagy esetleg milyen rögzítését tudtok ajánlani ami kulturáltan néz ki?
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz redwhite78 #50096 üzenetére
Szerintem mindenképpen érdemed tévét is tartani. Nálam 2003-óta az a felállás.
Vasárnap délután kezdtünk el sorozatot nézni, az első epizódot tévén, mert kellemes hangulatot adott a kert látványa. Amikor besötétedett, akkor engedtem le a vásznat és a folytatás nagy méretben vetítve ment.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
redwhite78
aktív tag
válasz cinemazealot #50091 üzenetére
Köszi. Megnéztem a gyártónál és a kiemelésed is, de így sem lettem sokkal okosabb. Megéri a drágább, vagy igazából a felhasználási szokásom mellett nincs nagy különbség? Nincs tapasztalatom a projektorokkal, de gondolom este már mindegy, hogy 1000 vagy 1500 lumen a fényerő. Én meg 95%-ban este tévézek. Kivételes esetben meg ott a redőny.
never go full retard
-
Taki46
tag
válasz redwhite78 #50086 üzenetére
-
válasz redwhite78 #50090 üzenetére
-
redwhite78
aktív tag
Nem szeretnék vásznat, mert nem szép és a fal szinte hibátlan, de max. tökéletesre becsiszolom. Ha így se jó, akkor meg vmi diszkrét motoros vásznat felrakok, de az külön költségvetés lenne, nem számít bele a projektor árába. Utóbbira ahogy írtam olyan 500e körül szánok, de feleslegesen nem áldoznék olyanra, amit nem használok ki.
Amúgy alig találok választékot, eddig ezt a kettőt néztem. Nagyon nem látom a különbséget sem a kettő között a +500lumen fényerőn kívül. De tényleg 100+ e Ft különséget okoz a másfélszeres fényerő? Vagy vmi mást is tud pluszban?
https://www.arukereso.hu/projektor-c88/lg/hf65lsr-p458190186/
https://www.arukereso.hu/projektor-c88/lg/hf85lsr-p462099993/[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
péjé
őstag
válasz redwhite78 #50088 üzenetére
UST vetítőhöz ajánlott a fix vászon mivel a vetítő a fal hibáit kihozza.
Milyen vetítőt néztél ki? nappali fényben nem fog szépen működni de ha tudsz sötétíteni meg esetleg egy ALR vásznat veszel hozzá akkor elég jó lehet de ez így azért nem olcsó dolog összesen. Mekkora a keret? -
Vhiktor
veterán
válasz redwhite78 #50086 üzenetére
Ha teljesen ki szeretnéd váltani vele a TV-t akkor én nem ajánlom, főleg, ha nem dedikált, sötét falú szobába kerül.
Esetleg ha sötétítés sem megoldható akkor a nappali tv-zés is ugrott.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok!
Láttam reklámban ultra rövid vetítési távolságú projektort, ami nagyon megtetszett. Egy olyat keresek, amit integrálni lehet különösebb gond nélkül (=hazaviszem és összedugom) meglévő Telekom TV-box-hoz, internetes stream tartalmakhoz (Netflix, HBO Go), Blueray lejátszóhoz, illetve hangrendszerhez. Lényegében azt szeretném, ha minden ugyanúgy működne rajta, mint most a TV-n.
Hagyományos vetítő nem érdekel, nincs helyem, kedvem messze elhelyezni a faltól. (Max 50-60 cm lehet a távolság) Egyáltalán életképes megoldás ilyen rövid távolságról képet vetíteni?
Legalább FHD felbontást tudni kellene és hosszú élettartamú égő legyen benne.
Tudtok ajánlani max. 500e Ft körül ilyen készüléket?És elég, ha egy sima, fehér falra vetítem a képet, vagy mindenképp kellene vászon is?
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
Vhiktor
veterán
válasz Hiccusz #50084 üzenetére
Natív alatt természetesen a valós pixelek számát értem.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
m3ss
veterán
válasz Vhiktor #50081 üzenetére
ertem, hat ha nem egyertelmuen elorelepes, akkor biztos napolom a dolgot
amugy kinai olcso lampakkal/izzokkal tapasztalata van vkinek? vehetek persze 2x aron osramot is, ami elmegy 5-6+ e orat, de 3e ora utan mar nem nagyon akarok pl 3d filmet nezni annyira keves lesz a fenyero...ennyi erovel raprobalhatnek vmi 10e ft-os kinai lampamodulra is, lehet 3e orat ez is elmegy...tenyleg ha mar latom hogy kalbiralsz, megy egy pu.
(#50082) péjé jaja, brutto 350 a legolcsobb. nettoban szamoltam.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
Én egyikre sem cserélném, nem hiszem, hogy bármiben is lenne előrelépés, kontrasztban viszont lenne visszalépés.
Egyik sem natív 4k-s. A natív 4K bőven millió felett kezdődik.
Szerintem az optoma nem mondja meg az igazat a specifikációknél, kizártnk tartom, hogy natív 4k-s legyen.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
m3ss
veterán
"A 0.47-es dmd miatt nem túl combos kontrasztjuk ezeknek"
azert gondolom nem visszalepesigen, azt neztem en is, hogy a 9300/9400 ara is kezd egyre baratsagosabb lenni. az a baj sajat szememmel egyiket sem lattam meg, nem tudom milyen lehet pl az emlegetett optomahoz kepest. neha azert jatszok is, alacsony input lag vonzo...lehet el kellene mennem demozni valahova...10+ eve nem lattam lcd vetitot
sok jatek meg film azert mar tamogatja a 4k-t meg a hdr-t is, persze en is mindenhol ezt hallom, hogy belepobb vetitoknel sok ertelme nincs. lehet vmi rendes optikas full hd vetitovel is ellennek meg 1-2 évig. plane hogy x4000-et is cserelnem kellene 4k miatt,sot gondolom a hdmi kabeleket is.. viszont hasznaltan 500 kornyeke mar sok nekem, optoma hd30 pl. nettoban ujan most kijon 280 kornyeken. lehet ev vegen meg tobb akcio lesz...
ez az uhd30 nativ 4k-s, ugye?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
péjé
őstag
Az optoma sztem a jobb választás kettő közül.
Ha fontos az input lag akkor az Optoma sokkal jobb, ezt a benq-t nem is ajánlják játékra.
A 0.47-es dmd miatt nem túl combos kontrasztjuk ezeknek, cserében részletesebb a kép és kicsit jobb a színkép mint a w1070-nek.
Vetítőknél a HDR-t igazából el lehet felejteni így ne keresd itt a tévés 4K-HDR képet.
Ha nem tartasz a használt gépektől most akciós áron van jvc x5900 az avx-en, az megeszi ezeket reggelire ,de van ott epson 9300, 9400 is.
Akadnak régebbi felsőkat. DLP-k is ebben az árban már bőven, amíg nincs elérhető áron használt natív 4K JVC addig sztem azok a legjobb választások..:-) -
m3ss
veterán
hello
vetito cseren gondolkodok, valos tovabblepes 1070+-rol egy w2700 vagy optoma uhd30? black level, kontraszt eszrevehetoen jobb sotetitett szobaban? kb 4m-rol nezem, 113"-os vaszon, kerdes 4k-nak is mennyi ertelme van ilyen tavolsagrol. legalabb kep elesseg biztos jobb lenne, na meg mozgasmegjelenites is remelem. ha viszont nem oriasi tovabblepes kontrasztban, feketeben akkor lehet inkabb varok mar 1-2 évet es nem fizetek most 3-4x arat vetito cserere..
w2700 input lagja hogy alakul 1070+ -hoz kepest?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Pro Koryak
addikt
válasz Retekcloud #50056 üzenetére
Van ott avx-en egy JVC X5900 550e-ért! Ez most eléggé best buy, ennyiért. Ezt pár évig nem kellene lecserélned.
-
arsenix
tag
Sziasztok,
Tudom, hogy nem teljesen illik egy ilyen HC topikba a low end kerdesem, de azt szeretnem megtudni, hogy szerintetek [link] egy ilyen projectorban oldaliranyu keystone correction is van, vagy csak vertikalis?
Koszi -
Quetz
őstag
válasz Retekcloud #50069 üzenetére
Régebben írtam, az árak némileg változhattak már:
3m széles, DIY vászon anyagok:
- Center Stage XD: 230 USD + Áfa + Vám + szállítás Amerikából
- Center Stage UF: 140 USD + Áfa + Vám + szállítás Amerikából
- Dreamscreen Ultraweave V6: 999EUR, free shipping
16:9 fix keretes vásznak:
- Center Stage XD 130" átló: 1746 USD + Áfa + Vám + szállítás Amerikából
- Center Stage UF 130" átló: 1746 USD + Áfa + Vám + szállítás Amerikából
- Dreamscreen Ultraweave 129" átló: 1999 EUR, free shipping
- Lumene Movie Palace UHD 4K Acoustic 300C 138": 1300 EUR
Egyébb, jó minőségű vásznak - ár ismeretlen:
- Screen research ClearPix 4k
- Seymour Screen Excellence Enlightor Neo 4kItt pedig találsz egy részletes tesztet különböző vetítő vásznakról: accucal_front_projection_screen_report.pdf
-
Cseneles
őstag
A JVC X5000 egy jó alap együtt lehet vele élni de az árazása kicsit túllőtt. Azért a pénzért jóval jobbat is kapsz a használt piacon. Mind dlp mind LCD fronton.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Ijk
nagyúr
0.95" DMD-s DLP-ből kvázi minden jó, szoktak lenni AVX-en, kb. 250-600k tartományban. Ezeknek jellemzően 1500-6000:1 között van a natív kontrasztjuk írisztől és lámpától függően. Szivárvány probléma lehet, érdemes megnézni különböző technológiákat vásárlás előtt.
JVC szerintem jó, bár nem ismerem, ezek újonnan 1-2 milliós gépek, Sony-ból a HW65,55 az olcsóbb de állítólag műanyag objektív miatt nem olyan penge élesek, magasabb kategóriái kb mind jók úgy tudom, de nem hiszem hogy millió alatt találsz. EPson 9000-es széria is jó mozizni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Retekcloud
tag
Szia! Tudnál pár linket küldeni erre a vászonra? Mint látod hely lenne bőven. De a másik verzióra is lenne hely, szóval nem tudom, hogy megér e plusz 1-200k-t rákölteni, csak azért, hogy elmondhassam hangáteresztő.
ljk: Runco vagy JVC vetítőkre gondolsz? 3-400 körül használtan? Azok ennyire jó minőségűek? Mondjuk egy DLA-X5000BE használtan? -
Hiccusz
csendes tag
Van, de azok más tulajdonságban lesznek gyengék. Ha nem értesz hozzá és kezdő vagy, azt javaslom, menj el pár helyre, nézz meg élőben vetített képeket, beszélj az eladókkal és ez alapján dönts! A nap végén rá fogsz jönni, ebben az ársávban, valamilyen mértékű kompromisszumot kell, hogy köss.
-
Quetz
őstag
válasz Retekcloud #50053 üzenetére
Hangáteresztő szőtt vászon a világ legjobb megoldása, dedikált szobába nem is használnék mást. Viszont az ára 200-800k között van, attól függően, hogy hogy DIY keretet csinálsz, vagy készen veszed, illetve milyen minőséget keresel.
Arra is számolnod kell, hogy ebben az esetben 50-60cm-t elvesz majd a szobából az előtétfal amit építened kell, de ennek akusztikai előnyei lesznek. -
Ájvé
veterán
válasz Retekcloud #50061 üzenetére
Rendben, de UST esetén senki nem fog a vetítő elé állni, ha többen játszatok akkor megeshet (ha plafonra szereled persze kevésbé). Jobb képet csak UST miatt nem adna. Ez mellett közvetlen a fal előtt van vagyis semmilyen helyett nem foglal szemben és nincs vetítési távolság sem (50 cm maximum). Ez mellett ha lézer projektor lámpával sem kell foglalkozni. Ez egy ötlet ha nem tetszik akkor ne így csináld.
-
Q
senior tag
A 3-500ezres kategóriában van most Epson 9300. Azt is meggondolnám.
-
BBéci
legenda
válasz Retekcloud #50061 üzenetére
Dehogy adna jobb képet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ájvé
veterán
UST projektor lenne legjobb erre a célra szerintem, egy speciális vászonnal nem ideális fényviszonyok között is tudnád használni (szórt nem közvetlen napfény). Ez viszont nem lenne olcsó, 1 millió alatt szerintem nem nagyon állna meg.
-
péjé
őstag
Azért írtam a tw9400-et mert könnyen elhelyezhető, halk gép, kvázi 4K képet is tud, nem kell egy ideig cserélni és ez még garis is, ha nem jön be eladható elég könnyen.
Én személy szerint használt felsőkat. DLP-t is javasolnék de én úgy vettem észre hogy aki idegenkedik a használt gépektől az ilyenbe ne vágjon bele. Denevér moziszobába jó a normál vászon hiszen gyakorlatilag nincs fényviszaverődés a vászonra ezért nem kell speckó vászon, a fix előnye meg hogy nem hullámosodik. Egy moziszobában tud igazán kibontakozni egy gép tudása így ez nagy előny lesz neked. -
devil-k
nagyúr
Ha nem érted, hogy mit kell nézni, akkor nem mindegy, melyik ársávban vagy?
- mozi bolondéria -
-
Retekcloud
tag
Köszönöm, de tényleg nincs más proji ami szóba jöhetne? Ez a gép elviszi a 700-1 milliós ársávot? A vásznakat nem nagyon értem, hogy mit kell néznem. Láttam Alzán 50.000 ért is és máshol 400.000 ért is. :/ Lényegében nekem olyan kellene ami nem másfele veri vissza a fényt ugye?
-
péjé
őstag
szia, ez egy tw9400, használt, garis, keveset futott és minden gondod megoldva.... [link]
Vászonnak jó választás a fix, érdemes használtan levadászni egy jó minőséget, ekkora fényerejű géphez pedig elég bőven az 1.0 gain-es is. Ha moziszoba akkor legyen denevérbarlang és mindenki irigyelni fog a kontraszt miatt....:-)
kis olvasnivaló... [link] -
Retekcloud
tag
-
Retekcloud
tag
Sziasztok! Úgy néz ki elkezdenék nézelődni projektor ügyben. Pár tanácsra szükségem lenne.
mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
Házimozi, Ps4-Ps5
- mire szeretnél vetíteni,
Fix keretes vászon, nem kell motoros csak egy feszített-keretes darabra gondoltam a hang áteresztő is szóba jöhet, de nem létszükség. Bevallom ezt max 100.000 körülre gondoltam, mivel a szoba adottságai nem rosszak, de ebben is kérnék tanácsot.
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
100"-120" ahogy majd kényelmesnek látom 4-5 méter körül lenne a nézési távolság
- mekkora a szoba,
~25Nm2 (A szoba elülső része, a hátsó rész leválasztásra kerülne)
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
nem nagyon van, 520 Cm a legtávolabbi pontom ahova tehetem plafonra tervezném
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
3 kategóriára is szeretnék ajánlásokat. Még nem győződtem meg róla, hogy mennyit is érdemes erre szánnom.
3-500.000Ft
5-750.000Ft
7-1.000.000Ft (TW9400 Eddig erről olvastam csupa jót külföldi oldalakon is) Nem zárkózom el a használttól, de 900.000 et nem raknék lutri használt cuccba)
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
Moziszoba lenne, kompromisszum nélkül a sötétítésre vonatkozólag ablak nincs. (fal-plafon színe bármi lehet)Egy képet berakok alulra a szoba elrendezése és méretére vonatkozólag. Van egy Beugró a szoba 3/4 részénél. Ez egy beton áthidaló ami a plafonon is végigfut meg oldalt is. (teraszt tartja ) . Odáig bárhova tudom tenni. Belmagasságom csak 235 Cm. Elég sokmindent meg tudok csinálni magamnak, de tanácsot elfogadnék több dologra is. Szoba gipszkartonozás szükségessége, elrendezés Stb.
Szeretném ha viszonylag éles képet kapnék, tudom hogy ennyiért max felskálázós 4k-t kapok, de nincs 2 millióm erre. Amit tudok mondani, hogy Aréna Imax moziban én nagyon sokszor elmosódottnak látom a képet 3D ben, sima moziban pedig mindenhogy. Mozgás közben pedig végképp. Ennél élesebbet szeretnék. Nem tudom, hogy DLP vagy LCD. Kérnék alternatívát mindkettőre. Nézelődök egy ideje, de nem sok értelmezhetőt látok tesztekben. Lényegében a 300 ezresre is azt írják, hogy nem rossz, Meg a 600 ezresre is....
Konkrét típusok, esetleg linkeket is írhatnátok. Külföldi Webshop is szóba jöhet, ha szállít itthonra és nem 2 Ft a különbség. Black Friday projektornál segíthet?
Köszi előre is
-
Gabbana
aktív tag
Zsaluzia lesz kívül, csak töksötétben vetítünk majd, és elég ritkán... de akkor nagyon, illetve általában este. A baloldali üvegfelület tükröződésétől tartok...
A hálózati kábelre nem gondoltam, megfogadom! A NAS régóta tervben volt, eljött az ideje.
Hangszórókról fogalmam nincs. Kis méretű kell mint Logitech hangszórói méretben, de lehet hogy el kell mennem a kétutasokig (Wharfedale Diamond 9.1 fehérje pl tetszik esztétikailag, nem hallottam még [link] ). Denonnak Yamahának Pioneernek van pici hangszórója, de nem hallottam őket még, nem szeretnék csalódni.
[ Szerkesztve ]
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
BBéci
legenda
válasz cinemazealot #50049 üzenetére
A vetítőd felfüggesztése minden elismerést megérdemel!
Viszont a Studio 170 hangdobozok a legborzalmasabbak, amikkel 35 éves hifis és 23 éves házimozis pályafutásom alatt találkoztam. Itt egy bemutató: [link].
A trágár beszéd rémes, ám szakmai szempontból minden szava teljesen helytálló.
Az alumínium hangszóróvezeték maga a rémálom, bármit meg szabad venni, még a tömör rezet is, csak azt ne!Azért nem ajánlok itt a kérdezőnek semmiféle hangcuccot, mert a házimozis topikban már kapja a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Gabbana #50047 üzenetére
A hangfalakat (főleg ha kicsik) szerintem le tudod lógatni a mennyezetről is, akár valamilyen felhajtható/lehajtható állványzattal is. A vászon nyilván macerásabb, de erre is született már megoldás.
1. Természetesen mind a projektornak, mind a hangfalaknak, mind a vászonnal szüksége lesz vezetékezésre, ezt úgy a legkényelmesebb, ha jó sok és nagy átmérőjű csöved van a falban. Így ha a gipszkarton még nincs kiglettelve, most pattintsd le és húzz be egy jó adag gégecsövet, mert a nélkül később csak szívni fogsz.
Én a helyedben a projektorhoz még egy hálózati kábelt is behúznék, mert ha tudsz szerezni egy kis méretű médialejátszót, akkor azt felszerelve a projektor mellé, a laptopot ki tudnád váltani és mindent kiszolgálhatna egy NAS. A médialejátszótól viszont vihetnél egy optikai kábelt az erősítőhöz, így a hanggal sem lesz gondod. Én pont így vagyok berendezkedve, csak polcról lövök, nem mennyezeti állványról (a képen látható kábelköteg az UTP, a 230 V és az optikai+koax alapú SPDIF).
2. Nem tudom, hogy ez polcsugárzónak számít-e, de én sok-sok éve a Jamo Studio 120 Limited-ből vásároltam be Tesco-ból (2 pár volt 50 eFt), egy Onkyo mélynyomóval máig imádom a hangjukat. Viszont ezek feketék. Ha a fehér szín kötelező, akkor esetleg le lehet matricázni és bevonni az előlapját fehér harisnyával.
3. Erre majd a nálam okosabbak válaszolnak.
4. Én ha jól emlékszem, ilyen 2×2,5 m²-es hangfal kábelt vettem. Hátránya, hogy a szálak csak kívülről vannak rézből, belül alumíniumok. Így olcsóbb, viszont törékenyebb és nyilván nem lesz tökéletes a jelátvitel... már ha ebben az árkategóriában lehet ilyesmire számítani. Az én botfülemnek megfelelnek.
5. Valamilyen árnyékolót terveztek? Anélkül a vetítés elég gázos lesz...
-
rainman72
nagyúr
válasz Gabbana #50047 üzenetére
1-2 Full HDs projektor tipust tudok 200e körül,ami jónak tünik,én is nézegetem őket!
Nekem mediaplayerről megy,Himedia Q30,erősítőn keresztül,hdmi-n!
BENQ TH535-585
Optoma HD144X,HD28E
Acer H6522-6531BD
Kb 4 méterről tudnak már ezek 120"-t,az előző 2 HD-sem is ilyen volt!
Vászon pedig 4World 120" 33 ezer volt motoros![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Feltenném a kérdést itt is...
Pár évvel ezelőtti a házimozimat el kellett adnom (Dali C8 szett) helyhiány miatt, de lehetőségem nyílt új építésére.
Mellékelek egy képet a nappaliról, az abban látható panoráma üveg fölé kellene raknom a vásznat, mellé meg felcsavarozni a hangfalakat úgy, hogy a lehető legkevesebb kilátást takarja ki, és a lehető legrejtettebb legyen a cucc... (jobb oldali tolóablak már a konyha, bal oldali ablak alatt egy windowbench lesz a feleségem kérésére, így az álló hangfal kilőve... meg a center is felvet kérdéseket)
Lenne pár kérdésem, eléggé eltávolodtam a témától:1. A motoros vászonnak (120") egy hagyományos konnektorra van szüksége a vászon közélében? Ebben az esetben a már felszerelt gipszkartonban kellene vezetéket elvinnem... Erre ötlete, tanácsa valakinek?
2. Megmaradt egy Denon1908 erősítőm és egy Jamo sub amiket felhasználnék a hangrendszerhez, találnom kellene hozzá egy 5.0 szetett, ami lehetőleg kapható fehérben is, és a négy méter széles öt méter hosszú szobába (szobarészbe) elég. Hallott valaki már meglepően jó POLC hangszórót közületek? Zenehallgatás is fontos lenne, de a lehetőségek adottak. Visszasírom a Dali C8-at de nem fér el. Tippje valakinek esetleg?
3. 1080P-ben gondolkodom (hálóba lesz 4k TV), kellene hozzá egy projektor, ami 3 m magasról 5 méterre kellene, hogy vetítsen egy 120"-os képet. Milyen projektort ajánlanátok, milyen kábeleket kellene behúznom a falba előre. Gondolom kell konnektor oda is, meg egy hdmi-re gondoltam) Laptopról mennének a filmek, zenék hdmin keresztül. Legalábbis régen így csináltam. Van jobb ötletetek manapság?
4. Hangfalkábelből több mint 50 méter fog kelleni. NEm költenék rá túl sokat, főleg ha kisméretű hangszórók lesznek. Ár/értékben mi most a best?
Nem akartam kicsi hangfalakat, de ha egy Bose Lifestyle 650 több mint másfél milla, akkor csak ki lehet hozni a kis hangfalakból is vmit...nem csak a brandet
5. Valami amire nem gondoltam, jótanács, bármi?Köszönöm ha valaki időt szakít rám...
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget!
-
Ijk
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #50042 üzenetére
Hát ehhez nem kell nagy információ búvárkodás. Bállítod most a shiftet maximumra, megjelölöd a nulla pozíciót és a max pozíciót, fogsz egy mérőszalagot megméred.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ctrlaltdel13
őstag
F22 tulajokat kérdezném első soron.
Jelenleg vízszintesen és függőlegesen is középről vetítek.
De át lesz rendezve a nappali és csak a nenyóról le lógatva tudom majd elhelyezni a vetítőt.
Kérdésem, ha fejjel lefelé lógatom, mennyivel mehetek függő irányba felfelé?
Ugye csak ebbe az irányba módosítható az eltolás.
De mennyit?[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz #98221312 #50039 üzenetére
Ebbe véletlenül botlottam bele, a belépő kategóriában jó kis gép ez és fullhd.... [link] érdemes ránézni. Vetíthetsz fehér falra ha nincs más, ha összejön a pénz rá akkor azért érdemes egy használt vásznat nézni.
Kis pénz kis foci de kompromisszumokkal lehet vetíteni ennyiből is, ez alá azért már nagyon ne menj.
A sötétítés fontos ill előny ha nem világosak a falak a vászonra visszaverődő fény miatt.
itt egy kalkulátor meg tudod nézni hova lehet helyezni a vetítőt.... [link]
alapfogalmak... [link] -
-
törölt tag
Sziasztok!!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy használtan kb 70-80 körül vetítőt+vászont ki lehet-e hozni??
Illetve ha igen érdemes-e ebben az árkategóriában vetítéssel foglalkozni?A Cél: Full HD Blu-ray filmek megjelenítése!
Köszönöm!
-
Vhiktor
veterán
válasz Dißnäëß #50032 üzenetére
Benq W2000-et keresnék használtan ebben az ársávban.
Bár az olyan 130-150 körül szokott mozogni.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok !
Pár napja kérdeztem itt komolyabb projektor ügyben és kaptam is nagyon hasznos segítséget Tőletek, amit előre is köszönök.
Úgy alakultak a dolgaim, hogy nem fogok tudni mindent egyszerre behúzni és az audio láncom szeretném inkább komolyabbra venni, így tanácsot kérnék kezdő projektor ügyben is. Továbbra is fehér, tisza konyhafal felületre, majd vászonozok később.
Van valami best buy ilyen 100k körül (+/- 20k), ami becsukott szemmel leemelve polcról most nagyon jó kis szerkezet ? (És akár eladható később is némi apróért, ha komolyabbra váltok).
Netflix egy Mi Box S-ről + néha TV a Digi set-top-box-áról (gyerek régi tv-je miatt van egy ilyenem).
Jó állapotú használt szóbajön itt is.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fap333
aktív tag
Helló!
Kicsit gondolkozok projektor beszerzésén, de egyenlőre nagyon lowcost kategóriában, max 60000HUF.
Használva ablak nélküli pincében lenne elsősorban némi filmnézésre, a felület pedig csak egyszerűen a fehérre glettelt fal.
Létezik akár használt, akár új, akár helyben, akár kínából ilyen kategóriában eszköz, amit nem bán meg az ember az első bekapcsolás után?
Előre is köszönöm a tanácsokat![ Szerkesztve ]
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
péjé
őstag
válasz gratzner #50028 üzenetére
szia,
mindegyik jó irodai gép, magas felbontás nagy fényerő, ezek kellenek nektek.
az Epson EB-2255U tűnik a legjobb ár/érték arányúnak, 10,000 órát írnak a lámpára.
A másik epson lézeres de majdnem 2x drágább, mondjuk megy kb 20,000 órát de ez talán nem ér ennyit.
A benq ha jól olvasom alapban tud vezeték nélküli kapcsolatot, az acernél ehhez külön adapter kell.
itt egy oldal ahol találsz kalkulátort és ki tudod számolni hova lehet elhelyezni őket.
[link] -
gratzner
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a "bele a közepébe kérdésért", de most sajnos nincs időm durvábban utána olvasgatni a dolognak, hátha tudtok spontán segíteni... Melóhelyre (főként előadásokhoz, prezikhez, kb 100 nm-es terembe, kb 3x3m-es vászonhoz) kell választani az alábbi típusok közül projektort:
- Optoma EH470
- Maxell MC-EU5001
- Benq MH760
- Acer P6500
- Epson EB-L510U
- Epson EB-2255UCsak ezek közül lehet választani, indokolt esetben (jobb kép, nagyobb megbízhatóság, több üzemóra, stb.) lehet a legdrágább is akár.
Köszönöm szépen előre is!
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #50022 üzenetére
Akkor ott a válasz
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Vhiktor #50022 üzenetére
Szerintem is lassabb a színkereke az enyémnek. 2x vs 4-6x.
"With a six-segment RGBCMY color wheel spinning at 7200RPM, the H6510BD has a 2X-speed color wheel. " (H6510=P1500)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Vhiktor
veterán
válasz Márton #50021 üzenetére
Nem néztem utána, hogy a projektorodnak pontosan milyen a hw specifikációja. De ha a többi projektornak gyorsabb a színkereke, akkor ott fogunk kilyukadni, hogy az a projektor prezentációs célokra való.
Nálam nem látszik semmiféle szellemkép, pedig az én projektorom is nagyon messze van a csúcsgépektől.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #50020 üzenetére
Hmm, valóban, akkor csak az agyban/retinán van még ott az előző kép nyoma.
És az zavar, hogy látok egy, teszemazt 60*5= 300fps képfrissítésű jelet a vásznon, amelyben sosincs együtt, egy időpillanatban az összes szín (=rainbow). És amikor jön a következő frame, annak látszik a színcsúszása.
És ez mozgásnál jobban látszik, ami van akit zavar, van akit nem.
Itt a 120-ból 60-ra lassított videó. Az elsőnek beérő (fekete ruhás) fiú arca nagyon szellemképes DLP-n. Kb. negyedarcnyi eltolódás látható. Akinél nem, annak gyorsabb a színkereke vagy nem 1chip dlp-s.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
válasz Márton #50010 üzenetére
Tehát úgy gondolod, hogy még ha véletlenszerűen lőtt fényképek igazolják is, hogy a projektor szellemképtől mentesen vetít, valójában lesznek véletlenszerű pillanatok, amikor mégis szellemképesen vetítene? Ez számomra azért elképzelhetetlen, mert egy olyan nyugodt és könnyen követhető felvételen, mint pl. a "60p", könnyen észrevehető lüktetés lenne érzékelhető. Ilyet pedig szerintem egyikőnk sem tapasztalt.
Viszont szívesen vetnék egy pillantást az atlétikás videódra. Volna rá lehetőség?
"...amikor elkezdi a vászonra vetíteni a proji a következőképkockát, azt a színkerék miatt nem azonnal, egy időpillanatban teszi minen színnel, hanem lesz olyan időpillanat, amikor az új képkocka magenta összetevője már látható, de a többi szín még a régi frame-ből van a vásznon."
Ezt szerintem nem így akartad fogalmazni. Egy-chipes DLP projektornál nem létezik olyan, hogy elkezd vetíteni egy színt, miközben "a többi szín még ott van a vásznon". Ha ezt fényképezőgéppel akarod elcsípni, akkor viszont tényleg tapasztalhatsz ilyet:
Vetítés: [R1 G1 B1][R1 G1 B1][R2 G2 B2][R2 G2 B2]
Fénykép: ···[XXXXXXXXXXXXXXXXXXX]················
Itt egy RGB színkerekes projektor 120 Hz-cel jeleníti meg a 60 fps-es videót. Ebből a fényképezőgép 1/60 s-os zársebességgel, de 1/360 s-os (tehát egy "alapszínnyi") késleltetéssel exponál, ezért az első képkockából csak 5 alapszín, a másodikból pedig 1 alapszín lesz rögzítve: türkizes főkép piros szellemképpel.
(#50011) Márton
Tetszik ez a módszer. A baj vele csak az, hogy a vetítendő tartalmat a vetítőhöz dedikáltan kell előállítani: nem mindegy ugyanis, hogy az adott projektor milyen sorrendben és milyen időzítéssel lövi az alapszíneket. -
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #49998 üzenetére
Köszi a tesztet, az imént én is megcsináltam és valóban nálam is van 1/60s záridő mellett olyan kép - kb. minden negyedik -, ahol nincs szellemkép. Ellenben én ebből nem azt a következtetést vontam le, ami te, hogy "a projektor szellemkép nélkül vetít."
Miért is? Már az elején gyanakodtam erre a fránya színkerékre. Ismét megnézve az atlétikás videót, mintha enyhe színes szellemképet láttam volna a futó arca körül. Ez a színes jelenség felfedezhető a 60p scroll ábrán is, ha pl. 2x sebességgel játszod le mpc-vel.
Tehát a jelenségre egész egyszerűen az a magyarázat, hogy amikor elkezdi a vászonra vetíteni a proji a következőképkockát, azt a színkerék miatt nem azonnal, egy időpillanatban teszi minen színnel, hanem lesz olyan időpillanat, amikor az új képkocka magenta összetevője már látható, de a többi szín még a régi frame-ből van a vásznon. Máris ott a szellemkép. Aztán fokozatosan felzárkóznak a színek, mígnem lesz olyan időpillanat mikor minden szín az adott frame-et ábrázolja, ekkor helyes a kép, tiszta, éles, aztán megyünk a következőre ami miatt, ugyanúgy kezdődik a folyamat előlről. Nyilván a színkerék sebességétől, a szegmensek számától erősen függ a jelenség mértéke.
Hogy ez eddig miért nem zavart senkit? Egyrészt a nem ennyire folyamatos mozgásnál nehéz kiszúrni, másrészt a 24p-s hollywood-i filmek egy pásztázásnál eleve ricegnek, vagy akkora motion blur van rajtuk, ami mindent elmos és eltakar.
Na, gondolom LCD és 3chip DLP-sek nem szenvednek ettől az articaft-tól. De vajon van olyan 1 chipes is, ahol nem látható, mert olyan gyors a színkereke?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Q
senior tag
válasz Sony60 #50008 üzenetére
Van egy ilyenem is. Annyiban jobb, mint az A400-am, hogy lejátszik 4k-t. Egyébként egy katasztrófa a kezelése és a fw a pophoz képest. És mielőtt ebből vita lenne a projektor topikban, van még egy Dune HD pro 4k, egy Pop-c300, egy Beelink gt iii-ii és egy Oppo203-is itthon. Ebből a sorból messze a Popcornok a legproblémamentesebb lejátszóim.
-
Ijk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest