Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
38100 - 38001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
AVhelper
senior tag
Az a "túl nagy fényerő" a lámpaórák számának növekedtével szépen csökken majd. Úgyhogy az sosem baj, ha egy projektornak van fényereje. Tényleg nem lenne rossz egy néhány fokozatban állítható fix fényrekesz, de sajnos ebbe a modellbe ilyet nem építettek.
-
a2d2
addikt
Én is lejjebb vettem a vászon méretet 100"-ról 85"-ra, ugyanakkor világosabb szürkére festettem a vásznat mint amilyen volt utána meg csak hüledeztem hova tűntek a feketéim. Erről tettem fel múltkor képeket.
Próbáltam letekerni a brightness-t amennyire csak lehetséges de nem lett az igazi.
Lehet most már a festés mellé is veszek egy szűrőt az optikára. 3100 lumenes a vetitő, ECO módban is megvan a fele. Egyszerűen sok. Ezért is utasítottam végül vissza az 1.4-es diamond vászonos ajánlatodat. Fényárban úszna a szoba
Nincs bent a vetítőben valami kis poti amivel le lehetne csökkenteni a fényerőt? (És ezzel együtt a hőtermelést és a fogyasztást?)
-
a2d2
addikt
-
szepi0808
senior tag
Nem lenne rossz, csak sajnos natural, eco módban túl nagy fényerővel rendelkezik kb 1600 lumen (valós). Ami 300cm szélesség alatt elég vakító, de még nálam 300cm-nél is túl sok volt a fényerő. Emiatt is a kontraszt viszont gyenge. Na, ehhez ajánlott a szürke vászon.
-
BBéci
legenda
-
Vhiktor
nagyúr
Szia!
Ha nem tudsz kábelezni és HDMI kimenettel rendelkező forráskészülékeid vannak (UPC box, PC, játékkonzol, stb.), no és hajlandó vagy többet költeni a belépő szintnél, akkor az Epson EH-TW6700W az ajánlott vetítő. Ez ugyanis csak hálózati 230V-ot igényel, a forráskészülékek jelét egy WirelessHD Transmitter (60 GHz-en működő tömörítetlen AV jelátvitelt támogató vezeték-nélküli interfész szabvány) sugározza a vetítőhöz. Az adó szinte bárhol elhelyezhető és négy HDMI forrásjelet fogadhat, amiből egy MHL is lehet (okostelefonhoz, táblagéphez).
Erről a vetítőről mindenhol csak jót olvastam, a tesztek külön kiemelik az árhoz képes meglepően jó feketéket és a kontrasztot is. Nekem is egy ilyenre fáj a fogam csak nem a W végűre, hanem a sima TW-6700-ra.
-
a2d2
addikt
-
Q
senior tag
-
péjé
őstag
-
BBéci
legenda
-
péjé
őstag
Sajna nincs annyi a fizum és nincs a rokonságban menő gázszerelő sem...:-)
Sim2 C3X
-
BBéci
legenda
Ez alá ne menjél, otthoni kezdő mozizásra teljesen jó gépek ezek.
kb. 10 éve kezdtem egy infocus géppel aminek 1024x768 volt a felbontása de az is hűha volt és amikor vettem egy 720p-s acert (mai szemmel nézve nagyon fapados volt szegénykém) az már csúcs volt.
Ezért a mostani belépő színvonalért akkoriban nagyon nagy pénzeket kellett fizetni.
Most teljesen vállalható sztem a belépő modellek színvonala persze az alacsony ár kompromisszumot jelent.
Amit szívem szerint hazavinnék az használtan 1.5 millió, ez teljesen értelmetlen egy fizetésből élő emberkének...:-)Ha nagyon belejön vki akkor érdemes használt prémium gépek között kutakodni, 300eft körül már nagyon jókat ki lehet fogni.
"Amit szívem szerint hazavinnék az használtan 1.5 millió, ez teljesen értelmetlen egy fizetésből élő emberkének...:-)"
Attól függ, mekkora összegű az a fizetés. Havi nettó 0,8-1 millióból nem gond megvenni.
Áruld el, melyik vetítőre gondoltál. -
péjé
őstag
Köszönöm a korrekt tájékoztatást..
A szobát teljesen be tudod sötétíteni szóval az nem probléma. Amúgy az Optoma felé hajlok..főként az esetlegesen opciósan megvehető wifi packja miatt..
Ha esetleg úgy döntenék, hogy nem kell a 3D..."csak" FHD akkor ezeknél a gépeknél választhatok olcsóbbat is?..Te mit javasolsz?Ez alá ne menjél, otthoni kezdő mozizásra teljesen jó gépek ezek.
kb. 10 éve kezdtem egy infocus géppel aminek 1024x768 volt a felbontása de az is hűha volt és amikor vettem egy 720p-s acert (mai szemmel nézve nagyon fapados volt szegénykém) az már csúcs volt.
Ezért a mostani belépő színvonalért akkoriban nagyon nagy pénzeket kellett fizetni.
Most teljesen vállalható sztem a belépő modellek színvonala persze az alacsony ár kompromisszumot jelent.
Amit szívem szerint hazavinnék az használtan 1.5 millió, ez teljesen értelmetlen egy fizetésből élő emberkének...:-)Ha nagyon belejön vki akkor érdemes használt prémium gépek között kutakodni, 300eft körül már nagyon jókat ki lehet fogni.
-
CyDoN
senior tag
A szobát teljesen be tudod sötétíteni szóval az nem probléma. Amúgy az Optoma felé hajlok..főként az esetlegesen opciósan megvehető wifi packja miatt..
Ha esetleg úgy döntenék, hogy nem kell a 3D..."csak" FHD akkor ezeknél a gépeknél választhatok olcsóbbat is?..Te mit javasolsz?"Wifi packot" tudsz venni a W1070-hez is WDP02, amúgy a 3D-t eléggé általános speckó már a projektoroknál. Nem fogy olcsóbbat kapni a 3D hiánya miatt.
-
Télapó1564
csendes tag
Szia!
Ha nem tudsz kábelezni és HDMI kimenettel rendelkező forráskészülékeid vannak (UPC box, PC, játékkonzol, stb.), no és hajlandó vagy többet költeni a belépő szintnél, akkor az Epson EH-TW6700W az ajánlott vetítő. Ez ugyanis csak hálózati 230V-ot igényel, a forráskészülékek jelét egy WirelessHD Transmitter (60 GHz-en működő tömörítetlen AV jelátvitelt támogató vezeték-nélküli interfész szabvány) sugározza a vetítőhöz. Az adó szinte bárhol elhelyezhető és négy HDMI forrásjelet fogadhat, amiből egy MHL is lehet (okostelefonhoz, táblagéphez).
Mocsok erős az ára,,több mint fel milla..azért az sok..annyit nem szeretnék erre áldozni (van két gyerekem
..)
de biztos szuper a gép..köszi
-
Télapó1564
csendes tag
szia,
itt egy link ahol a tulajdonságokat együtt látod, remélem működik...[link]
Van hozzájuk kalkulátor ott meg tudod nézni hogy mekkora képet vetítenek xx távolságról.
semmiképpen ne vetíts oldalról, keystone-t felejtsd el.Az epson tw5350-et tettem bele, abban van direkt wifi, az optomához van külső wifi egység ha kell.
Mind3 belépő kategória, jó kis gépek de csodák nincsenek.
A benq w1070 nagyon bevált DLP proji, sokan kedvelik, éles kép szép színekkel ráadásul van egy kismértékű lensshit is benne, ez az elhelyezést könnyíti.
Az optoma 142x kb. ue. a tudás, ahogy olvasom komolyabb kalibrációs lehetőség van benne mint általában a belépő kat. gépekben ez előny lehet és elég jó az input lagja, online játéknál előny...ez is DLP, szivárványt nem tudom látod v. sem. 3D-hez kell a böszme fényerő, ennek van a legnagyobb.Az epson LCD-s gép, szivárvány nincs, jobb kontrasztja van mint az előző kettőnek de kép élességben a DLP szinte mindig ráver az LCD-re. Ezt ne úgy értsd hogy homályos a képe de egymás mellé téve lehet észrevennéd.
Mivel belépő kat. gépek:
-kis testű gépek ezért nagyon halkak (20-22dba) nem tudnak lenni, jellemzően 27-32dba körül működnek
-műanyag lencserendszer, általában a sarkokat nem lehet hozzáélesíteni a kép egészéhez
.nincs bennük komolyabb lens shift és kicsi a zoomátfogás ezért jól meg kell nézni hova helyezed
-gyors mozgások megjenetítése időnként nem a legjobb ezért érdemes a lehető legjobb minőséggel etetni a gépet( én ha lehet akkor csak bd iso fájlból nézek filmet), sd filmet ne használj
-a kontraszt és fekete szint nem túl acélos de a mozi fíling, nagy kép kárpótol...:-)A sötétített szoba sokat számít, világos környezetben a legdrágább gép képe sem lesz jó. A TV képminőségét nem fogja tudni de mint mondtam a mozi fíling számít.
15m felett a hdmi-t erősíteni kell v. keress rá a hdmi-utp kábel szavakra, hdmi-t lehet toldani erősítés nélkül kb. 30m-ig utp kábellel.
hirtelen ennyi majd mások is irogatnak tuti..:-)
Ha esetleg úgy döntenék, hogy nem kell a 3D..."csak" FHD akkor ezeknél a gépeknél választhatok olcsóbbat is?..Te mit javasolsz? -
m3ss
veterán
Ha bárkinek segít:
A héten felrobbant az izzó a benq w1070-es projektoromba ~3500 óra volt benne. Már elég kicsi is volt a fényerő és a fehér színek inkább sárgák voltak. Végig smart eco módba volt használva.
A hivatalos benq szervízben a 13.kerben a westend mellett 1 nap alatt kicserélték, kitakarították 54e-ért. 1 órás megvárást is meg tudják ált oldani. 1 év vagy 2000 óra garit adnak rá és gyári izzót tesznek bele.
Nem reklám, csak pozitív tapasztalat
az nem sok. nekem most 53xx oranal tart 1070+, cimboramnak ugyanennyinel 1070. mondjuk 80% eco-ban.
mar varom a pukkanast
elozo vetitoimmel ellentetben ennek otezer orasan is teljesen vallalhato fenyereje/kepe van.
ebayrol nem probalt senki izzot rendelni? mondjuk az 54 brutto takaritassal egyutt tenyleg korrekt.
nekem is pozitiv tapasztalatom van a benq szervizzel. nekem izzot is csereltek 1xxx orasan amikor nem volt homogen a fenyeroeloszlas...(#38077) Télapó1564 2x szinkerek miatt en inkabb a 1070-et vennem, nem a 142x-et..de mindenkepp megneznem vasarlas elott a 142x-et, engem zavart a szivarvany.
-
sgery
őstag
Nincs előjele (azon kívül hogy mikor túljutsz a várt élettartamon akkor azért sejthető hogy eljön előbb utóbb), mondtak olyat hogy elvileg szól a kivetítő hogy ideje cserélni, nekem nem írta ki.
Itt is csak neteztem és bumm. Kb olyan, mint ha egy régi üvegizzót földhöz vágnál. Apró szilánkokra robban benne az izzó burkolata de a kivetítőből nem jött ki. Picivel drágább így a lámpa csere mert ki is kell takarítaniuk . Kárt nem tett a robbanás, de elvileg elő tud fordulni az is.
Illetve ahogy néztem neten videót, az izzócsere ennél a 1070-esnél gyerekjáték - ha nem robban fel. Bár azt a pár ezer Ft-ot megéri, hogy a gyártó cserélje és garanciát adjon érte (a takarításos csere 6e Ft volt, sztem teljesen korrekt a mai világban és márkaszervízben) -
AVhelper
senior tag
Értem nagyjából
, köszönöm..
Szóval akkor ezek közül egyikben sincs..És a három közül melyik vetítőt ajánlanád?Az Amiko beltérire való rákötést ..na azt meg nem értem, hogy azt hogy tudom megoldani..
Ja és a vászon mérete az jó?..valamint a távolsághoz ezen a típusok?
Szia!
-
péjé
őstag
Sziasztok!
Megtetszett ez a projektor téma és szeretném én is élvezni az ebben rejlő élményeket..

3,90m-ről néznénk a mennyezet vagy oldalfalra felszerelt vetítő képét, amit a vászonnal pont szemben (függ. tengely) fel is tudnám majd szerelni. Beszereztem már egy vásznat abból is a 240 széleset, mert ahogy itt a javaslatok is mondják az a szélesség kell (1,5...1,6 os szorzó)
A kábelekkel lesz a legnagyobb problémám. A hálózati csatlakozó aljzatot még ki tudom építeni a falon egy közeli dobozból kivezetve..de a számítógép, TV, UPC beltéri összeköttetés nagyon problémás. A számítógép még csak csak..mert ugyanannál a falnál van..de a többi..na azok pont szemben.:-( (nagyon nem szeretnék festést bolygatni ..parkettát felszedni..)Elsősorban filmnézésre használnám a vetítőt ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy ezen típusok közül melyikre lehet közvetlen csatlakoztatni külső merevlemezt (hiszen azt gond nélkül rá tudnám tenni a gépre), amiről egyből tudom vetíteni a rajta tárolt filmeket. Tehát melyikben van médialejátszó? Vagy ezen a szinten nincs egyikben sem?
-Optoma HD142x
-Benq W1070
-Epson EH-TW5300
Ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat ezek a típusok eléggé kedveltek, ezért gondolkodom ezek közül valamelyikben. Ja és hogy kell e nekem ez egyáltalán HD filmek nézésére..(azt sem tudom még kell e a 3D nekem..de nem szeretném megbánni ha esetleg mégis jó dolog de a gép mégsem tudja.
Valamint milyen lehetőségek vannak arra hogy a UPC (Amiko-HD 8150 beltéri) beltérit is rákötném.
Úgy látom elég sok itt a profi
..segítsetek nekem légyszi..
Tudom..sokat kérdeztem:-/szia,
itt egy link ahol a tulajdonságokat együtt látod, remélem működik...[link]
Van hozzájuk kalkulátor ott meg tudod nézni hogy mekkora képet vetítenek xx távolságról.
semmiképpen ne vetíts oldalról, keystone-t felejtsd el.Az epson tw5350-et tettem bele, abban van direkt wifi, az optomához van külső wifi egység ha kell.
Mind3 belépő kategória, jó kis gépek de csodák nincsenek.
A benq w1070 nagyon bevált DLP proji, sokan kedvelik, éles kép szép színekkel ráadásul van egy kismértékű lensshit is benne, ez az elhelyezést könnyíti.
Az optoma 142x kb. ue. a tudás, ahogy olvasom komolyabb kalibrációs lehetőség van benne mint általában a belépő kat. gépekben ez előny lehet és elég jó az input lagja, online játéknál előny...ez is DLP, szivárványt nem tudom látod v. sem. 3D-hez kell a böszme fényerő, ennek van a legnagyobb.Az epson LCD-s gép, szivárvány nincs, jobb kontrasztja van mint az előző kettőnek de kép élességben a DLP szinte mindig ráver az LCD-re. Ezt ne úgy értsd hogy homályos a képe de egymás mellé téve lehet észrevennéd.
Mivel belépő kat. gépek:
-kis testű gépek ezért nagyon halkak (20-22dba) nem tudnak lenni, jellemzően 27-32dba körül működnek
-műanyag lencserendszer, általában a sarkokat nem lehet hozzáélesíteni a kép egészéhez
.nincs bennük komolyabb lens shift és kicsi a zoomátfogás ezért jól meg kell nézni hova helyezed
-gyors mozgások megjenetítése időnként nem a legjobb ezért érdemes a lehető legjobb minőséggel etetni a gépet( én ha lehet akkor csak bd iso fájlból nézek filmet), sd filmet ne használj
-a kontraszt és fekete szint nem túl acélos de a mozi fíling, nagy kép kárpótol...:-)A sötétített szoba sokat számít, világos környezetben a legdrágább gép képe sem lesz jó. A TV képminőségét nem fogja tudni de mint mondtam a mozi fíling számít.
15m felett a hdmi-t erősíteni kell v. keress rá a hdmi-utp kábel szavakra, hdmi-t lehet toldani erősítés nélkül kb. 30m-ig utp kábellel.
hirtelen ennyi majd mások is irogatnak tuti..:-)
-
vcsabika
tag
Sziasztok ugy nez ki lehetosegem van egy kcisit feljebb lepni, igy eladova fogom tenni a Benq W1110-et. Ha valakit erdekeln irjon!
-
Télapó1564
csendes tag
Szia!
Ne is foglalkozz ilyennel. Sőt pont olyant keress amiben nincs beépített lejátszó mert úgysem lesz tökéletes csak feleslegesen fizetnéd ki érte a pénzt.
Vegyél egy 10e Ft-os androidos TV boxot és egy rövid HDMI kábellel kösd össze a projektorral, ennyi.
Abban van wifi, LAN, tehető rá HDD (külső táppal), mindent lejátszik, médiatárként használható, meg FTP/SMB szerverként esetleg torrent kliensként.Értem nagyjából
, köszönöm..
Szóval akkor ezek közül egyikben sincs..És a három közül melyik vetítőt ajánlanád?Az Amiko beltérire való rákötést ..na azt meg nem értem, hogy azt hogy tudom megoldani..
Ja és a vászon mérete az jó?..valamint a távolsághoz ezen a típusok?
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Megtetszett ez a projektor téma és szeretném én is élvezni az ebben rejlő élményeket..

3,90m-ről néznénk a mennyezet vagy oldalfalra felszerelt vetítő képét, amit a vászonnal pont szemben (függ. tengely) fel is tudnám majd szerelni. Beszereztem már egy vásznat abból is a 240 széleset, mert ahogy itt a javaslatok is mondják az a szélesség kell (1,5...1,6 os szorzó)
A kábelekkel lesz a legnagyobb problémám. A hálózati csatlakozó aljzatot még ki tudom építeni a falon egy közeli dobozból kivezetve..de a számítógép, TV, UPC beltéri összeköttetés nagyon problémás. A számítógép még csak csak..mert ugyanannál a falnál van..de a többi..na azok pont szemben.:-( (nagyon nem szeretnék festést bolygatni ..parkettát felszedni..)Elsősorban filmnézésre használnám a vetítőt ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy ezen típusok közül melyikre lehet közvetlen csatlakoztatni külső merevlemezt (hiszen azt gond nélkül rá tudnám tenni a gépre), amiről egyből tudom vetíteni a rajta tárolt filmeket. Tehát melyikben van médialejátszó? Vagy ezen a szinten nincs egyikben sem?
-Optoma HD142x
-Benq W1070
-Epson EH-TW5300
Ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat ezek a típusok eléggé kedveltek, ezért gondolkodom ezek közül valamelyikben. Ja és hogy kell e nekem ez egyáltalán HD filmek nézésére..(azt sem tudom még kell e a 3D nekem..de nem szeretném megbánni ha esetleg mégis jó dolog de a gép mégsem tudja.
Valamint milyen lehetőségek vannak arra hogy a UPC (Amiko-HD 8150 beltéri) beltérit is rákötném.
Tudom..sokat kérdeztem:-/Szia!
Ne is foglalkozz ilyennel. Sőt pont olyant keress amiben nincs beépített lejátszó mert úgysem lesz tökéletes csak feleslegesen fizetnéd ki érte a pénzt.
Vegyél egy 10e Ft-os androidos TV boxot és egy rövid HDMI kábellel kösd össze a projektorral, ennyi.
Abban van wifi, LAN, tehető rá HDD (külső táppal), mindent lejátszik, médiatárként használható, meg FTP/SMB szerverként esetleg torrent kliensként. -
Télapó1564
csendes tag
Sziasztok!

-Optoma HD142x
-Benq W1070
-Epson EH-TW5300
Tudom..sokat kérdeztem:-/ -
péjé
őstag
-
BBéci
legenda
Ezt én is így látom (nekem is ilyen van)...3D gyengusz, a többi beállítás után teljesen rendben van 1-0ás vászonnal is bár frissen cseréltem izzót benne talán ezért.
Meglepően jó feketék vannak rajt és elég nagy tudású projektor de mivel nem a divatos jvc-sony ezért az ára nyomott. Pár hónapja elmentem egy jvc x30-at megnézni mert megkaptam volna elég kedvező áron és végül nem cseréltem le, nem jobb annyival. Épp azt sasoltam vmelyik nap hogy esetleg nem akciózzák le vhol az újakat mivel 2017 végétől megszűnt a hivatalos forgalmazása...:-)
(Titokban azért egy sony hw65-el meglephetne a párom...:-) )"Ezt én is így látom (nekem is ilyen van)"
Panasonic? -
péjé
őstag
Ezt én is így látom (nekem is ilyen van)...3D gyengusz, a többi beállítás után teljesen rendben van 1-0ás vászonnal is bár frissen cseréltem izzót benne talán ezért.
Meglepően jó feketék vannak rajt és elég nagy tudású projektor de mivel nem a divatos jvc-sony ezért az ára nyomott. Pár hónapja elmentem egy jvc x30-at megnézni mert megkaptam volna elég kedvező áron és végül nem cseréltem le, nem jobb annyival. Épp azt sasoltam vmelyik nap hogy esetleg nem akciózzák le vhol az újakat mivel 2017 végétől megszűnt a hivatalos forgalmazása...:-)
(Titokban azért egy sony hw65-el meglephetne a párom...:-) ) -
Márton
nagyúr
Ha bárkinek segít:
A héten felrobbant az izzó a benq w1070-es projektoromba ~3500 óra volt benne. Már elég kicsi is volt a fényerő és a fehér színek inkább sárgák voltak. Végig smart eco módba volt használva.
A hivatalos benq szervízben a 13.kerben a westend mellett 1 nap alatt kicserélték, kitakarították 54e-ért. 1 órás megvárást is meg tudják ált oldani. 1 év vagy 2000 óra garit adnak rá és gyári izzót tesznek bele.
Engem ez a robbanás érdekel, mert te vagy a 2. rövid időn belül, akitől hallom.
Hogy kell elképzelni? Nagy hanghatás? Jön kifelé is valami? Szilánkok, stb?
Semmi figyelmeztetés nincs a proji részéről előtte? (hogy ideje lenne izzót cserélni..) -
sgery
őstag
Ha bárkinek segít:
-
Q
senior tag
Akkor vagy ott van elrontva valami, vagy nálam. De nekem még 0.9-es vásznon sem sötét a kép. De én elfogult vagyok a sajátommal. Viszont az tény, hogy a HW55 1,5x többe került mint az AT6000.
-
szepi0808
senior tag
Tonykánál 7,5fL maradt kalibrálás után. Nadtomnál még tiszta zöldes hideg képpel is kevés az 1,4-es vásznon, Fireman mikor kicserélte HW55-re ódákat zengett, a javulásról

-
törölt tag
Szia!
Mivel ez egy új modell, ezért majd ha kapni lehet az EB-990U-t, akkor annak ára bruttó 380.000 Ft körül lesz, de a EB-W28-nál nagyobb a fényereje, a zoom tartománya, ECO módban a lámpája élettartama (12.000 óra), és egyebek.
Gondot jelentett, hogy az EB-W28 lámpás? Ugyanolyan megbízható lesz, mint az eddigi vetítőtök.
Egyébként, ha ilyen fényerejű LED (pontosabban ColorSpark High Lumen Density (HLD) LED fényforrású) vetítőt akarnál, olyan csak egy van, a Hitachi LP-WU3500, ami kb. 770.000 Ft (2.400 €).
Hello,
Köszönöm a választ!

Nem, nincs a lámpával gond igazából.
Ami fontos kritérium hogy FullHD-legyen. És lehessen vele vetíteni hálózatról is! (wifi és/vagy Ethernet)
Fontos még hogy legyen HDMI és VGA bemenete is.Ezek azok amik igazán lényegesek.

-
Q
senior tag
-
AVhelper
senior tag
Üdv!
Az Epson EB-980W kb. 290.000 Ft áron lesz rövidesen kapható jelentős fényerővel és minimális karbantartási igénnyel.
-
Vikthor
nagyúr
-
AVhelper
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi projektort néztem ki egy cégnek: Epson EB-990U
Azért esett erre a választás, mert ami most van (EB-W28) megfelelőnek bizonyult viszont az új már FullHD-s.
Új projektor mindenképpen kell, viszont az, hogy ez égős és nem LED-es. Ez nem jelent gondot?
Mennyire megbízható ez a modell? Van LED-es alternatíva?Köszi előre is!

Honkydoo
Szia!
Mivel ez egy új modell, ezért majd ha kapni lehet az EB-990U-t, akkor annak ára bruttó 380.000 Ft körül lesz, de a EB-W28-nál nagyobb a fényereje, a zoom tartománya, ECO módban a lámpája élettartama (12.000 óra), és egyebek.
Gondot jelentett, hogy az EB-W28 lámpás? Ugyanolyan megbízható lesz, mint az eddigi vetítőtök.
Egyébként, ha ilyen fényerejű LED (pontosabban ColorSpark High Lumen Density (HLD) LED fényforrású) vetítőt akarnál, olyan csak egy van, a Hitachi LP-WU3500, ami kb. 770.000 Ft (2.400 €).
-
szepi0808
senior tag
Aki középkategóriás, vagy annál gyengébb képességű, legfeljebb 50 colos LCD TV után kezd hozzá a projektorozáshoz és előtte nem látott csúcsminőségű házimozit, annak tetszhet egy 100-150000 forintos gép falra vetített produkciója.
A még kapható 1080-as vetítők közül, műanyag optikája ellenére együtt tudnék élni Epson TW9200-zal, (talán Panasonic PT-AT6000-rel), ezek tudnak akkora kontrasztot produkálni, ami Panasonic plazmához szokott szemeim számára elfogadható. Az 1 millió alatti DLP-k feketéje nem éri el az általam elvárt minimumot, ezért csak használtak jöhetnének szóba: Barco, Runco, SIM2, Mitsubishi, stb. JVC-ken is elgondolkoznék.
4K/UHD és 3D egyáltalán nem érdekel.(#38054) c4
Ne ess túlzásokba, SIM2 D80 - bár kissé hangos - azonnal jöhetne, vagy Runco LS-3, bár az LS-5 sokkal jobban tetszett.A Pana 6000-ret láttam már több helyen is, az nagyon tré kalibrálás nélkül, ha be van, akkor meg fényereje nincs

-
c4
őstag
-
Vikthor
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
sith7
félisten
Aki középkategóriás, vagy annál gyengébb képességű, legfeljebb 50 colos LCD TV után kezd hozzá a projektorozáshoz és előtte nem látott csúcsminőségű házimozit, annak tetszhet egy 100-150000 forintos gép falra vetített produkciója.
A még kapható 1080-as vetítők közül, műanyag optikája ellenére együtt tudnék élni Epson TW9200-zal, (talán Panasonic PT-AT6000-rel), ezek tudnak akkora kontrasztot produkálni, ami Panasonic plazmához szokott szemeim számára elfogadható. Az 1 millió alatti DLP-k feketéje nem éri el az általam elvárt minimumot, ezért csak használtak jöhetnének szóba: Barco, Runco, SIM2, Mitsubishi, stb. JVC-ken is elgondolkoznék.
Ne ess túlzásokba, SIM2 D80 - bár kissé hangos - azonnal jöhetne, vagy Runco LS-3, bár az LS-5 sokkal jobban tetszett.köszönöm a választ/véleményt

jelenleg egy 37 colos LCD tv van, ez után szerintem egy lg pw800g vetítő is hanyattvágna

-
Vikthor
nagyúr
-
c4
őstag
Ne ess túlzásokba, SIM2 D80 - bár kissé hangos - azonnal jöhetne, vagy Runco LS-3, bár az LS-5 sokkal jobban tetszett.Ma már fillérekért vehetnél D80-at, Runco-t, de még C3X 1080-at is.
-
BBéci
legenda
Ne ess túlzásokba, SIM2 D80 - bár kissé hangos - azonnal jöhetne, vagy Runco LS-3, bár az LS-5 sokkal jobban tetszett. -
sith7
félisten
jaaaaaaaaaaaaa ... akkor vissza az egész

nem ám, a véleményét nyugodtan leírhatja

-
c4
őstag
BBécinél nagyon magas a mérce, nem tart otthon semmilyen vetítőt, mivel nem elégedett a képükkel - még a prémiumkategóriával sem békült meg. TV-ből a plazma csúcsait tán még elviseli. Szóval senki ne várja, hogy ideír egy belépő vagy egy középkategóriás vetítőmárkát.

-
ace05
senior tag
Üdv
Segítséget kérnék, lenne iskolánknak 250-300k kerete egy projectorra. Iskolai célra lenne használva. Fehér falra lenne kivetítve. Az jó lenne ha tudná a szélesvásznú megjelenítést, de leginkább 4:3 -arányban lenne használva. Köszönöm.
-
Vikthor
nagyúr
Na és melyik vetítő tud olyan képminőséget, ami alá nem szabadna menni?
SIM2 pl.?
-
sith7
félisten
-
Vhiktor
nagyúr
-
BBéci
legenda
Tök mindegy, mit írnék, mindenképpen jönne az ellenvélemény, a savazás.
-
AVhelper
senior tag
Sziasztok,
a meglévő BENQ MW523 helyett keresünk natívan 1920 px szélesen vetítő projektort irodánkba.
Igazából a jelenlegi minden parametere megfelel, csak nagyobb felbontás kellene a jelenlegi 1280 px helyett: 1920 px széles (website-okat nézünk rajta jellemzően).
Tovabbra is a polcról vetítünk majd a fehér falra, más extra nincs.
Árban kb. 200 bruttóban gondolkodunk.Tudnátok tippet adni? Köszi!
Szia!
Epson EB-U05 -
Pro Koryak
addikt
Sim2, barco, dpi...és a többi alapkategóriás szutyi.

-
CyDoN
senior tag
Sziasztok,
a meglévő BENQ MW523 helyett keresünk natívan 1920 px szélesen vetítő projektort irodánkba.
Igazából a jelenlegi minden parametere megfelel, csak nagyobb felbontás kellene a jelenlegi 1280 px helyett: 1920 px széles (website-okat nézünk rajta jellemzően).
Nézd meg a BenQ TH530-at. Ugyanaz a a széria mint az mw533 csak fullad-s.
-
motoroskanál
tag
20 éve tudom, hogy a TV az TV és nem mozi, de egy 65 colos plazma vagy Sony, Panasonic OLED elé 2,3 méterre leülve olyan élményben lehet része az embernek, amit a 2 millió alatti vetítők félmilliós vásznon sem adnak. Kitölti a teljes látómezőt, az még a THX ajánlás szerint is rendben van, a képminőség pedig vetítővel utolérhetetlen.
Ne érts félre, nem a vetítés ellen vagyok, csak a képminőséget illetően húztam egy határt, ami alá szerintem nem szabadna menni. Ezt már sokszor leírtam és mindannyiszor megkaptam érte a magamét, de mivel szabad ország, szabad vélemény nyilvánítást megengedő fórumán vagyunk, annyiszor írom le, ahányszor szükségét érzem.Na és melyik vetítő tud olyan képminőséget, ami alá nem szabadna menni?
-
cinemazealot
addikt
Egy a mögötted lévő falra akasztott és az előtted lévő vászonra néző tükörrel, majd a projektor tükörre irányításával (majd a kép vízszintes tükrözésével) megnövelheted a vetítési távolságot (ezzel pedig a képméretet). Ezzel tulajdonképpen a projektort optikailag kirakod a falon kívülre.
Ha a fénysugarak jelentős szöget zárnak be a függőlegessel, akkor lehet, hogy "front surface mirror"-ra lenne szükséged, ami nem okoz többszörös reflexiót, de ez nagy méretben elég drága/macerás és eléggé sérülékeny.
Csak ugye ezzel meg oda jutunk, hogy moziszobába tükröző felületet tenni nem túl okos dolog.

-
yanpec
senior tag
-
c4
őstag
-
yanpec
senior tag
Ezèrt kèrdeztem, ha estleg költözès lesz, ès nem pont így jönnek ki a mèterek milyen lehetősègek vannak kèpmèret változtatás szempontjából. De ez akkor erőse felejtős. 🤔
-
c4
őstag
-
cinemazealot
addikt
-
yanpec
senior tag
Sziasztok!
Azért esett erre a választás, mert ami most van (EB-W28) megfelelőnek bizonyult viszont az új már FullHD-s.
Új projektor mindenképpen kell, viszont az, hogy ez égős és nem LED-es. Ez nem jelent gondot?

Honkydoo
Mi a vèlemènyetek a projektor elè szerelhető optikáról?
-
törölt tag
Sziasztok!

Honkydoo
-
vcsabika
tag
20 éve tudom, hogy a TV az TV és nem mozi, de egy 65 colos plazma vagy Sony, Panasonic OLED elé 2,3 méterre leülve olyan élményben lehet része az embernek, amit a 2 millió alatti vetítők félmilliós vásznon sem adnak. Kitölti a teljes látómezőt, az még a THX ajánlás szerint is rendben van, a képminőség pedig vetítővel utolérhetetlen.
Ne érts félre, nem a vetítés ellen vagyok, csak a képminőséget illetően húztam egy határt, ami alá szerintem nem szabadna menni. Ezt már sokszor leírtam és mindannyiszor megkaptam érte a magamét, de mivel szabad ország, szabad vélemény nyilvánítást megengedő fórumán vagyunk, annyiszor írom le, ahányszor szükségét érzem.Ha van egy kicsit nagyobb nappalid, akkor egy 65-os tv nem tunik tul nagynak (nincs mozi elmeny). Egy 100-as vaszon nagysagu tv-t pedig, meg sokaig nem fogsz megkapni 200-korul.(ennel a meretnel kezdodik a projektorozas) Hiaba van szuper oled keped, ha a tartalom koze, neha-neha becsuszik egy kis 720p vagy sd anyag. A mozi elmeny pedig mindig garantalt a projival a kepmeret miatt, mondhatnam, hogy a meret a lenyeg es nem a minoseg. A jovoben persze a mozibol is eltunik majd a vetito es oled lesz helyette, sot ez mar el is kezdodott.(Samasung the Wall)
-
kikkoman
csendes tag
Sziasztok,
-
cinemazealot
addikt
Megmondom őszintén, nekem ezért is (meg a szemlencse erőteljesebb igénybevétele miatt) van egy olyan érzésem, hogy a minőségre utazó VR is ki fog költözni a HMD-kből valamilyen vetítős megoldásba (mint a Holodeck), ahol max. egy könnyű szemüvegre lenne szükség. Fingom sincs még, hogyan lehet megvalósítani a több résztvevős, ezáltal egymástól független 3D-t egyetlen felületen (vagy térben), de egy nagy térbe talán egyszerűbb egy erőmű által generált nagyfelbontású képe(ke)t vetíteni, mint egy kis, fejre szerelhető sisakba.
-
Márton
nagyúr
+1 ... valahogy így.
Bizony, teljesen más 3-4-5méterre ülni a képtől és így tölti ki a látómezőt, mint 1,5-2,5méterre.
Én is az 50" tv előtt kb 1,2méterre ülök, de kép szempontjából köze nincs a moziélményhez + filmeknél még lejön az alsó+felső fekete csík, szóval még kisebb lesz a kép.relax, relax a szemtengelyeknek..
ez 4-5 métertől kezdődik
-
Pro Koryak
addikt
Érthető és elfogadom amit írsz, de nekem a mozi a nem tökéletes kép ellenére is az élményről szól. Kép, hang, környezet együtt. A 2,3m nézési távolság nálam ebből egyet ki is zárna. Hang: center majdnem az ölemben (kicsit eltúlozva), hátsó dobozok 3+ méterre mögöttem. És a környezet is hozzátesz az élményhez, amihez hozzátartozik a nagy vászon, helyiség kialakítása vetítéshez. Könnyen beszélek, mert ezekre van kialakított helyiségem, amit akár festhettem volna feketére a jobb képminőség eléréséhez, de azzal olyan környezetet alakítok ki, ami nem tölt el jó érzéssel. Röviden, az otthoni mozizás egy csomó kompromisszum, viszont nagy élmény. Aki csak az OLED minőségre koncentrál, (és nem gázszerelő) az bele se kezdjen! 😉
+1 ... valahogy így.
Bizony, teljesen más 3-4-5méterre ülni a képtől és így tölti ki a látómezőt, mint 1,5-2,5méterre.
Én is az 50" tv előtt kb 1,2méterre ülök, de kép szempontjából köze nincs a moziélményhez + filmeknél még lejön az alsó+felső fekete csík, szóval még kisebb lesz a kép. -
Vikthor
nagyúr
Megjottek a szemuvegek csak idom meg nem volt elesben probalni, de fogasra kb mindegyik fogja tudni amit kell. Ami erthetetlen az az hogy miert sz ornyereg kozt van mindegyknek az elektronika emiatt osszeszukul a resz ahol az orr van es feljebb kerul az uveg vagy elolre tolodik.
Ugy tunik akkor nalunk gigakep van a 3.3m szelessegevel. Feher falra pillanatnyilag. De megindult a harc a feluletert.
asszony megvolt rola gyozodve hogy ott ahova vetitek kepek lesznek a falon en meg arrol hogy a minimalista designt tartva ott feher fal lesz. Naszoval a vaszon oldana meg a konfliktust de meg nem mertem ekkora vasznak arait nezni
regen manualis rugos volt 2.5m szeles. Motorosnal mostmar nem adnam alabb. Bar ahogy ragondolok csak problema jut rola eszembe emlekezve hogy a 2.5meteres milyen nehez voltJaja faterommal raktuk fel ketten azt a 60 kg-os vászontokot... Először a bejelölést néztük, majd az effektív felfüggesztést. Nem semmi mutatvány volt.
-
a2d2
addikt
Megjottek a szemuvegek csak idom meg nem volt elesben probalni, de fogasra kb mindegyik fogja tudni amit kell. Ami erthetetlen az az hogy miert sz ornyereg kozt van mindegyknek az elektronika emiatt osszeszukul a resz ahol az orr van es feljebb kerul az uveg vagy elolre tolodik.
Ugy tunik akkor nalunk gigakep van a 3.3m szelessegevel. Feher falra pillanatnyilag. De megindult a harc a feluletert.
asszony megvolt rola gyozodve hogy ott ahova vetitek kepek lesznek a falon en meg arrol hogy a minimalista designt tartva ott feher fal lesz. Naszoval a vaszon oldana meg a konfliktust de meg nem mertem ekkora vasznak arait nezni
regen manualis rugos volt 2.5m szeles. Motorosnal mostmar nem adnam alabb. Bar ahogy ragondolok csak problema jut rola eszembe emlekezve hogy a 2.5meteres milyen nehez voltNyugtasd meg hogy most is képek lesznek ott a falon - csak mozgó
-
Q
senior tag
Ne érts félre, nem a vetítés ellen vagyok, csak a képminőséget illetően húztam egy határt, ami alá szerintem nem szabadna menni. Ezt már sokszor leírtam és mindannyiszor megkaptam érte a magamét, de mivel szabad ország, szabad vélemény nyilvánítást megengedő fórumán vagyunk, annyiszor írom le, ahányszor szükségét érzem.Érthető és elfogadom amit írsz, de nekem a mozi a nem tökéletes kép ellenére is az élményről szól. Kép, hang, környezet együtt. A 2,3m nézési távolság nálam ebből egyet ki is zárna. Hang: center majdnem az ölemben (kicsit eltúlozva), hátsó dobozok 3+ méterre mögöttem. És a környezet is hozzátesz az élményhez, amihez hozzátartozik a nagy vászon, helyiség kialakítása vetítéshez. Könnyen beszélek, mert ezekre van kialakított helyiségem, amit akár festhettem volna feketére a jobb képminőség eléréséhez, de azzal olyan környezetet alakítok ki, ami nem tölt el jó érzéssel. Röviden, az otthoni mozizás egy csomó kompromisszum, viszont nagy élmény. Aki csak az OLED minőségre koncentrál, (és nem gázszerelő) az bele se kezdjen! 😉
-
qqzs
őstag
regen manualis rugos volt 2.5m szeles. Motorosnal mostmar nem adnam alabb. Bar ahogy ragondolok csak problema jut rola eszembe emlekezve hogy a 2.5meteres milyen nehez volt -
BBéci
legenda
Èn mèg csak fèl ève vetítőzök, de azt már tudom, hogy egy TV mozièlmènyt soha nem fog produkálni. Nekem 1000x jobban tetszik a projektor, akár TV-i akár mozizni, játszani stb. Arról nem is beszèlve, hogy sokkal praktikusabb felcsavarható vászonnal, legyen az elektronikus, vagy manuális. A TV-t nem lehet elrejteni, míg a vásznat seperc alatt eltüntetem, ès egy 6ch vagy 8-12ch házimozival űberfa...a. 😁
Ne érts félre, nem a vetítés ellen vagyok, csak a képminőséget illetően húztam egy határt, ami alá szerintem nem szabadna menni. Ezt már sokszor leírtam és mindannyiszor megkaptam érte a magamét, de mivel szabad ország, szabad vélemény nyilvánítást megengedő fórumán vagyunk, annyiszor írom le, ahányszor szükségét érzem. -
cinemazealot
addikt
van egy benq pe7700-as projektorom. Most azt vettem észre a képen, hogy a színek vízszintesen elcsúsztak egymásról. Egyébként éles a kép

Ennyiből tudja valaki, hogy mi lehet a baja? Esetleg azt is, hogy kuka érett lett, vagy ez egy párezer forintos alkatrész és érdemes javíttatni? KösziKépet tudsz róla mutatni? Próbáltad már más forrással, másik kábellel is?
-
törölt tag
van egy benq pe7700-as projektorom. Most azt vettem észre a képen, hogy a színek vízszintesen elcsúsztak egymásról. Egyébként éles a kép

Ennyiből tudja valaki, hogy mi lehet a baja? Esetleg azt is, hogy kuka érett lett, vagy ez egy párezer forintos alkatrész és érdemes javíttatni? Köszi -
yanpec
senior tag
Èn mèg csak fèl ève vetítőzök, de azt már tudom, hogy egy TV mozièlmènyt soha nem fog produkálni. Nekem 1000x jobban tetszik a projektor, akár TV-i akár mozizni, játszani stb. Arról nem is beszèlve, hogy sokkal praktikusabb felcsavarható vászonnal, legyen az elektronikus, vagy manuális. A TV-t nem lehet elrejteni, míg a vásznat seperc alatt eltüntetem, ès egy 6ch vagy 8-12ch házimozival űberfa...a. 😁
-
Pista0001
veterán
Szia!
Én TV helyett vettem, ezért ledest választottam. Legkisebb fényerőn használom 72" fix vászonnal. Most is be van kapcsolva, egyáltalán nincs besötétítve és nézhető, M4 sport, kézilabda megy.Szivárvány gyakorlatilag nulla, de ha a vetítőből kijövő fénybe nézel oldalról akkor látszik. HD anyaggal szerintem nagyon jó képe van. SD is élvezhető. Gyárilag elég jól be van állítva, gondolok itt a színekre, pl: bőrszín.
Márklár
Köszönöm
-
BBéci
legenda
Ahogy egyre jobban fejlődik a tv panel gyártás és egyre olcsóbbak lesznek a nagyobb panelek, egyre inkább emelkedik az az átmérőhatár is ahonnan érdemes már projektort venni.
Én most maszkoltam le a 100"-os vásznam 85-re (illetve kb 90-re ha úgy döntök nem csökkentem le a szélességet a 16:9 miatt), így úgy gondolom van még pár évem projektorozni ekkora méretben.Jelenleg 70"-os méretnél és 300e+-os vetítővel egyből váltanék inkább egy ugyanolyan árú 65-ös TV-re a képminőség és a zaj miatt.
Pár éven belül ez felmegy majd 75 majd 80"-ra.
Én jóval olcsóbban vettem a projektort és 100"-ra vetítettem, így biztos voltam benne hogy nagyon jó nyomon vagyok, de be kell valljam az elmúlt egy hónap csalódásai kicsit megingattak.
Nem értem hogy ha egy 100e Ft-os TV-be bele tudják tenni az interpolációt akkor egy kb 200e-es projektorba miért nincs ilyen?@Márklár: 250e-ért már megint más a felállás. Ennyiért én is belevágnék.
Természetesen szoba mérettől és nézési távolságtól is függ, de véleményem és tapasztalaton szerint 2 méteres vászon szélességtől felfelé van értelme és létjogosultsága a vetítésnek.
Átlója van a képnek, átmérője a körnek van.
Tévéből a 65 colos is túl nagy lehet egy átlagos, 20-25 négyzetméteres szobába, mert kikapcsolt állapotban egy hatalmas sötétszürke vagy fekete lap. A még nagyobbak esetében fokozódik ez a hatás, valamint az elhelyezés is okozhat nehézségeket. Tévés topikokban olvasni, hogy már az 50-55 colosakat sem merik megvenni, mert nem tudják hová tenni. Egy plafontól leereszkedő vászonnal nincs efféle probléma.
A zaj egy bizonyos határig nem zavaró, mert házimozi hangrendszer nélkül kutyafülét sem ér a vetítés, az meg a maga 75-85 decibelével elnyomja a vetítő 25-28 dB-ét. Ettől függetlenül én sem kedvelem a zajos készülékeket.
Tévékbe azért kell az interpoláció, mert anélkül egy full HD LCD-nek csupán 300 soros a mozgóképfelbontása. 23,976 és 24 fps-es filmekhez botorság lenne bekapcsolni az interpolációt, nem is szoktuk. Az olyanokat a tévék négyszerezve jelenítik meg, ez a 4:4 pulldown.
Szerintem vetítőbe annyira kell az interpoláció, mint kóc a s.ggembe, mert egyéb digitális képhibákat eredményez. Pláne az olcsóbb (félmillió alatti) készülékekben durvák azok a hibák. 2003-óta vetítőzöm, de 1-2 perces kipróbálásokat kivéve, soha nem kapcsoltam be. -
Márklár
tag
Ahogy egyre jobban fejlődik a tv panel gyártás és egyre olcsóbbak lesznek a nagyobb panelek, egyre inkább emelkedik az az átmérőhatár is ahonnan érdemes már projektort venni.
Én most maszkoltam le a 100"-os vásznam 85-re (illetve kb 90-re ha úgy döntök nem csökkentem le a szélességet a 16:9 miatt), így úgy gondolom van még pár évem projektorozni ekkora méretben.Jelenleg 70"-os méretnél és 300e+-os vetítővel egyből váltanék inkább egy ugyanolyan árú 65-ös TV-re a képminőség és a zaj miatt.
Én jóval olcsóbban vettem a projektort és 100"-ra vetítettem, így biztos voltam benne hogy nagyon jó nyomon vagyok, de be kell valljam az elmúlt egy hónap csalódásai kicsit megingattak.
Nem értem hogy ha egy 100e Ft-os TV-be bele tudják tenni az interpolációt akkor egy kb 200e-es projektorba miért nincs ilyen?@Márklár: 250e-ért már megint más a felállás. Ennyiért én is belevágnék.
Nekem 2002-óta van vetítőm, nagyon jól tudtam, hogy mit akarok venni. Nem a TV volt az.
Márklár
-
a2d2
addikt
-
Márklár
tag
-
Márklár
tag
-
BBéci
legenda
-
a2d2
addikt
Szia!
Én TV helyett vettem, ezért ledest választottam. Legkisebb fényerőn használom 72" fix vászonnal. Most is be van kapcsolva, egyáltalán nincs besötétítve és nézhető, M4 sport, kézilabda megy.Szivárvány gyakorlatilag nulla, de ha a vetítőből kijövő fénybe nézel oldalról akkor látszik. HD anyaggal szerintem nagyon jó képe van. SD is élvezhető. Gyárilag elég jól be van állítva, gondolok itt a színekre, pl: bőrszín.
Márklár
Hát, 72"-nál én már nagyon elgondolkoztam volna inkább egy 4k-s 65"-os TV-n, ami nézhető éjjel nappal és képminőségben nagyon elveri a projektorokat.
Pl egy ilyenen: [link]
De 70"-ost is láttam Hisense-t hasonló áron. -
Márklár
tag
Szia!
Márklár
-
Pista0001
veterán
Szia. A fényerejéről mit tudnál mondani? Eco módhoz mennyire kell besötétíni? És normálhoz? A képminősége milyen? Gondolok elsősorban a szivárványra, kromatikus aberrációra, képélességre és mozgás megjelenítésre.
-
menpee
aktív tag
Írtam múltkor hogy a festők által világosszürkére bekevert fél éves maradék falfestéket használtam fel vászon átfestéshez, és hogy pont a második réteg végére felkapta a feloldatlan kis fehér festékrészecskéket és hogy ez miatt nem lett teljesen homogén a festés.
Na múlt héten bementem a legközelebbi festékboltba körbenézni, ez hivatalos polifarbe kereskedés volt, volt nekik készleten minden szín és a palettáról kinéztem a legvilágosabb szürkét. Ennek az a neve hogy "lisztes üröm" és 1 liter kb 2200Ft lehetett belőle.
Megcsináltam újabb 2 rétegben a festést hétvégén, immáron teljesen homogén felületet kaptam. Ráadásul a 4 réteg festéknek köszönhetően teljesen megszűnt a fehér jeleneteknél a rácsosság ami az üvegszálerősítéses vászon saját téglalap alakú textúrázottságából adódott.
Száradás után bekereteztem a velúr tapétával. Sajnos este 9 után értem csak oda hogy elkezdjem felvágni a tapétát, nem gondolkodtam csak csináltam, úgyhogy végig körbe sikerült 10cm-es keretet gyártani. Persze az csak akkor esett le hogy ilyenkor torzul a 16:9-es arány mikor feltettem fél 11-kor a falra és rákapcsoltam a projektort
Gondoltam a maradék tapétából vágok még a két szélére egy-egy 2cm széles csíkot, de igazából egészen élvezhető így is. Kodi alatt az óra fele kilóg a keretre ennyi, de amúgy úgyis szélesvásznú filmeket nézünk szóval abszolút nem zavaró, lehet hogy marad így:
Valahova elkevertem a nyomtatott H499-es lapot, ez az árnyalat pont a kettő között van. Ha annál 0,8-as a gain, akkor ennél kb 0,9-es:

Nem adják jól vissza a képek de ilyen vastag keret mellett még jobban kijön hogy a fekete valójában csak sötét szürke:

Amúgy pont a Warcraft miatt döntöttem megint úgy hogy visszaküldöm a projektort.
Pár filmet sikeresen végignéztem már a projektoron a Majmok bolygójás stresszhatás után, erre ezt meg tegnapelőtt nyomtam ki kb a 38. perc környékén. Mikor az orkok egy dombtetőn beszélgetnek és a kamera végigpászáz lent a falun. Azt hittem kiesik a szemem. A film végén meg ugyanez volt csak ott a városon ment végig a kamera. Teljesen szétesett a sok kis ház. akinek meg van a film esetleg nézzen rá. Nálam hányinger volt.Az a jelenet nekem is megkérdőjelezhető volt. A moziban is szétesett, akkor még azt gondoltam, hogy a 3D miatt. Az otthoni próbán eléggé kusza maradt, de egy fokkal jobb. A 2 ork a kép két szélén mondjuk éles volt, gondolom rajtuk volt a fókusz.
-
a2d2
addikt
Írtam múltkor hogy a festők által világosszürkére bekevert fél éves maradék falfestéket használtam fel vászon átfestéshez, és hogy pont a második réteg végére felkapta a feloldatlan kis fehér festékrészecskéket és hogy ez miatt nem lett teljesen homogén a festés.
Na múlt héten bementem a legközelebbi festékboltba körbenézni, ez hivatalos polifarbe kereskedés volt, volt nekik készleten minden szín és a palettáról kinéztem a legvilágosabb szürkét. Ennek az a neve hogy "lisztes üröm" és 1 liter kb 2200Ft lehetett belőle.
Megcsináltam újabb 2 rétegben a festést hétvégén, immáron teljesen homogén felületet kaptam. Ráadásul a 4 réteg festéknek köszönhetően teljesen megszűnt a fehér jeleneteknél a rácsosság ami az üvegszálerősítéses vászon saját téglalap alakú textúrázottságából adódott.
Száradás után bekereteztem a velúr tapétával. Sajnos este 9 után értem csak oda hogy elkezdjem felvágni a tapétát, nem gondolkodtam csak csináltam, úgyhogy végig körbe sikerült 10cm-es keretet gyártani. Persze az csak akkor esett le hogy ilyenkor torzul a 16:9-es arány mikor feltettem fél 11-kor a falra és rákapcsoltam a projektort
Gondoltam a maradék tapétából vágok még a két szélére egy-egy 2cm széles csíkot, de igazából egészen élvezhető így is. Kodi alatt az óra fele kilóg a keretre ennyi, de amúgy úgyis szélesvásznú filmeket nézünk szóval abszolút nem zavaró, lehet hogy marad így:
Valahova elkevertem a nyomtatott H499-es lapot, ez az árnyalat pont a kettő között van. Ha annál 0,8-as a gain, akkor ennél kb 0,9-es:

Nem adják jól vissza a képek de ilyen vastag keret mellett még jobban kijön hogy a fekete valójában csak sötét szürke:

Amúgy pont a Warcraft miatt döntöttem megint úgy hogy visszaküldöm a projektort.
Pár filmet sikeresen végignéztem már a projektoron a Majmok bolygójás stresszhatás után, erre ezt meg tegnapelőtt nyomtam ki kb a 38. perc környékén. Mikor az orkok egy dombtetőn beszélgetnek és a kamera végigpászáz lent a falun. Azt hittem kiesik a szemem. A film végén meg ugyanez volt csak ott a városon ment végig a kamera. Teljesen szétesett a sok kis ház. akinek meg van a film esetleg nézzen rá. Nálam hányinger volt. -
a2d2
addikt
Hú ez nagyon jól hangzik az epson minimum 28dB értékéhez képest!
Csak az nem tetszik hogy 2 év alatt semmit nem csökkent az ára. Pedig itt az új modell is.
Ezen is látszik ilyen a fenti képen látható effektus? -
Devid_81
félisten
Kozben megerkezett nekem az LG PF1500G
Sok idom nem volt tesztelgetni.
Viszont ami egybol szemet szurt az, hogy van egy bizonyis "glow" de csak akkor latszik amikor full fekete minden.
Meg nem sokat jatszottam a kontraszt/fenyero/gamma dolgokkal de ez erosen hatterfeny ateresztesnek tunik.
Amugy film kozben nem latszik, es egyaltalan nem ilyen borzalmas mint itt a kepen.
Viszont annak tokre orulok, hogy sikerul visszaadni ezzel a keppel,azt hittem ezt hiaba fotozom ebbol sokat nem lattok majd.
Kepernyo jobb reszen kozepetol jobbra erosebben latszik.
Ezek mennyire "altalanos" problemak?
Vagy ez akkor mehet is vissza ahogy van mert ilyennek nem szabadna lenni?Mert ezt leszamitva csak a huuuhaaa ez milyen szep es brutalisan eles-kontrasztos gondolataim vannak amikor film megy.
Ossze se lehet hasonlitani a regi 700as HDs tesojaval.
Fenyeroben is mar a medium is majdnem sok.
Szoval mindent osszeteve nagyon jo a gep, csak ez a glow nekem uj, a reginel ilyet nem lattam...
-
Márklár
tag
Három fokozatban lehet állítani a fényerőt. Legkisebb fokozatban 21dB, legnagyobban 30dB a zaj.
Azt ne felejtsük el, hogy a vetítő a vászonhoz van közelebb (sokkal), nem a nézőhöz, így azért kevésbé hallható a ventilátor.
Márklár
-
Norbi 72
veterán
kell adnom rá kakaót az AVRen, hogy elnyomja a projektor hangját még a halk jeleneteknél is.
Miért nem rendesen 85dB felett mozizol?A büdös életben nem hallanád.
-
Vikthor
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
a2d2
addikt
Köszi az infót.
Azt olvastam hogy ECO módban alig halványabb a projektor, de jóval lejjebb megy a zajszint. Konkrét adatokat sajnos nem láttam mondjuk. Azt meg tudod még mondani hogy ha be van kapcsolva a plafon mód akkor nem pörgeti-e jobban a ventit?
Köszi! -
Márklár
tag
Körbenéztem kicsit és ez a frame interpoláció nem túl elterjedt a belépő szintnél sajnos.
Ami jó lehet: LG PF1000U vagy az Epson 5210-es vonal, de itt már nem tudná teljesen a 85"-t az adott távolságból.LG PF1000U-t lehet a plafonra is rögzíteni? Rákerestem neten de egy ilyen infót sem találtam, minden képen az asztalon van.
Igen, lehet plafonra szerelni az LG Pf1000u-t.
Márklár
-
yanpec
senior tag
Körbenéztem kicsit és ez a frame interpoláció nem túl elterjedt a belépő szintnél sajnos.
Ami jó lehet: LG PF1000U vagy az Epson 5210-es vonal, de itt már nem tudná teljesen a 85"-t az adott távolságból.LG PF1000U-t lehet a plafonra is rögzíteni? Rákerestem neten de egy ilyen infót sem találtam, minden képen az asztalon van.
Epson 5210 szerintem egy jó választás lenne, ilyet akartam, de sehol nem lehetett már èsszerű árèrt beszerezni 2 hèttel ezelött(kifutott szèria), ezèrt más lett. De nem bántam meg ezt se, pedig az elejèn nagy volt a parám, kiderült alaptalanul.
-
a2d2
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
38100 - 38001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- GoPro akku , Hero 9/10/11/22, bontatlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 I i3 I 4GB I 320HDD I 14" HD I W10 I 2 féle akku I Gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP Pavilion 15 AMD Ryzen 5500U / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Janaboy