Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamcsik
aktív tag
válasz gabika1969 #22097 üzenetére
Van olyan 3D-s filmem, ami automatikusan két 2D-ben indul el ha a projektoron nézem. Amit most szeretnék megnézni, az viszont nem indul el 2D-ben. Ez mitől függ?
-
szepi0808
senior tag
Epson EH-TW6600 érkezett hozzám szemrevételezésre, majd írok róla.
Egyelőre annyit, hogy egy alapos kalibrálás ráférne, aki ilyet vásárol, az számítson rá, hogy kalibrálni kell.
Installálni nagyon könnyű, vízszintes és függőleges lens shift is van benne, hatalmas a zomm tartománya. Nálam a mennyezetről talpon simán megvetítette a 3m-es vásznat.
Fényerő: nagyon jó.
Natív kontraszt: közepes.
Ansi kontraszt, közepes.
Dinamikus írisz, lassú és zajos.
Eco módban csöndes.
Optika élessége elfogadható.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
3D-s filmet hogyan lehet nem 3D-s projektoron nézni? Úgy gondoltam, mint a TV-n hogy kiválasztom, hogy 3D-ben akarom nézni, vagy normál módban. (a lemezen mindkét verzió rajta van)[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz adamcsik #22094 üzenetére
Persze javítható, a kérdés csak az hogy mennyiért.
Ha megvan még a garanciapapír érdemes lenne megnézni a hivatalos márkaszerviz elérhetőségét.
Például BP-n itt foglalkoznak javítással:
MEDIUM Magyarország Kft.
1142 Bp. Komáromi út 11 -
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy ACER projektorom. A vetített képen megjelent 3 pixelhiba. Javítható valahogy?
-
M3cK
tag
Üdv!
BenQ TH681+ ről vélemény? Vagy jobban megéri a W1070 vagy a még drágább W1070+?
Esetleg van valami jobb hasonló árkategóriában?
Köszi a válaszokat! -
Rick4
félisten
Le a kalappal a benq szerviz előtt..
Egy belül kissé poros w1070 volt az alany, plusz volt egy zörgős venti, de ugye én nem tudtam, hogy melyik volt az, ők telefonban főleg nem. Mivel Szegedről mentem Pestre, nem szívesen hagytam volna ott a projit egy hétre, de mailben azt ígérték, hogy másfél óra is elég nekik, be kell lépni szerdán, nekifognak, 1.5 óra múlva vihető. Tényleg minden úgy volt ahogy mondták, mivel a zörgős venti volt is raktáron, betették, de ha nem lett volna, lerendelik, egy hét múlva újra megyek a projival, és akkor beteszik.
FW frissítés, takarítás, venticsere cakk pakk belefért. Nem volt szájhúzás, mint sok más helyen, teljesen korrekten álltak hozzá.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
_Smooth
senior tag
válasz cinemazealot #22062 üzenetére
De hülye vagyok, ma már nincs is analóg adás.
Legalábbis földfelszíni...
Anyáméknál UPC-től érkező kábel 3 készülékbe megy, ebből 2 analóg CRT, és csak a digitális LCD alatt van STB. De a többin is megy adás, csak más minőségben és néhány csatorna hiányzik.
Helyesbítek, a box-ból is majdnem ugyanolyan f*s jel jön ki, hiába HDMI-s XD
1280×720/50 forrást ír ki a TV is. De szerencsére legalább nem fizetnek sokat az alap net + alap telefon + sok csatornás baromságért (just kidding 10k+, digi meg 5400ért dobálja a 200as netet, telefonnal meg majdnem fullos tv-vel) - nevetséges.DRB (#22060)
Amúgy én max egy 20-ast adnék érte ennek fényében.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
DRB
senior tag
válasz Bobolit #22061 üzenetére
Annál talán azért többet ér(szerintem), meg mint ahogy írtam is egy 55 centis, kb. 25 éves CRT TV helyett lenne, tehát nagy elvárásaim nincsenek. Nyilván egy nagy tábla Milkát nekem nagyon megérne(kvázi ingyen lenne), de ezt azért én, úgy hogy egyébként nem tudom mit ér egy ilyen cucc, kevésnek érzem.
(#22062) cinemazealot: Mint ahogy írtam, nincs semmilyen TV előfizetésem, MinDig TV-t sem nézek, bár a számítógépben van TV tuner(digitális természetesen), tehát ha akarok tudok TV-t nézni, de nem erre kellene projektor, hanem, mint ahogy írtam volt, néha egy-egy filmet megnézni.
Egyébként, ha ezt nem veszem meg, akkor veszek kb. 5-8000 forintért egy másik CRT TV-t, tehát ekkora marha nagy elvárásaim vannak.
Oké kissé úgy tűnik, hogy magamat akarom rábeszélni, de nem így van, nem kell rábeszélni, valóban szeretném megvenni a azt projektor, mert kell valami a TV helyett és megtetszett, de nyilván az ésszerűség határain belül. Vennék én ledes full HD-s csillivilli újat, de arra nincs(most) pénzem, ennyi. Azért megkérdezem a haverom, hogy mit szól a nagy tábla Milkához(kb 1000 Ft) , de ő sem hülye, így max. egy vigyor lesz a válasz.Szóval valami ésszerű ár kéne nekem, a fentiek tükrében.
Szerk: Megmértem a régi TV fogyasztását, 90 Watt, bár ez lehet azért ennyi mert megmihálylott. Most találtam egy pdf-et a CS6-ról, abban 240 Wattot ír max (a lámpa meg 165 W). Ezt egy héten 2x kibírom.
[ Szerkesztve ]
-
SirAlo
aktív tag
válasz cinemazealot #22062 üzenetére
Azert digitalishoz is kell tuner vagy egy dekoder
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Elromlott a TV-m, egy ezer éves CRT, így nagy veszteség nem ért, meg hát nem is nagyon használtam, néha megnézetem egy filmet rajta, TV előfizetésem sincs, de azért csak kéne valami helyette. Egy haveromnál kallódik egy SONY VPL-CS6-os projektor, ez sem egy mai darab, meg nem is egy nagy durranás(800x600-as felbontás, stb), a távirányítója sincs meg, vagy legalább is nem találja az ember, de ezektől függetlenül az öreg 55 centis CRT tvmet csak tudná helyettesíteni.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy mennyit érhet ez az öreg SONY projektor? Őszintén szólva sokat nem szeretnék kiadni érte, de a haveromat sem akarnám átvágni(nagyon ). Amúgy kérdeztem én mennyit kér érte, de igazából lövése nincsen, na meg nekem se.
Előre is köszi az infókat![ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Lehet, hogy ez gépelési hiba lesz... 266 helyett 662 font akart az lenni
szerk:
ITT inkább €1200-ról beszélnek..."The Acer U5320W projector will be available in EMEA in June with prices starting at €1,199, and in China in June with prices starting at ¥39,999."
Így akkor visszavonulós...
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
Ezekkel biztos találkoztatok már.
A második példány kimondottan tetszetős (Ł266-os árával meg pláne). Van ilyen rövid vetítési távolsággal hasonló gép hasonló áron? Én valahogy mindig csak a Philips kb 280-300k-s gépébe futottam bele.
Itt a cégnél lehet, hogy nem lenne rossz cserélni majd a kis öreg Benq-t, ez pedig kimondottan szimpatikus. Ennél nagyobb felbontás nem indokolt (jelenlegi is csak XGA).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
szepi0808
senior tag
válasz lemmy9 #22041 üzenetére
LCD-kel nem nagyon van gondja, ott a popi lesz a hibás, havernak is, és amikor volt nálam is újra kellett indítani egy párszor, hogy kezet fogjon az umc-vel. Akartam én is váltani, de bosszantó volt a kezelése és a sok probléma, na meg a hangja tuning táp nélkül nagyon gyengécske, ezért visszaküldtem.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
StLui
veterán
válasz rutinka29 #22046 üzenetére
Azzal tudsz cserélni aki irodai vetítőt szeretne, a házimozi vetítő helyett.
Van az az ipad reklám, amikor a nagypapa vágódeszkának használja, nem tudja mire való. Lánya meg elképedve végignézi ahogy a papa a csap alatt elöblíti. Na szóval ipad air is jó vétel mondjuk 50-ért, de nem akkor ha vágódeszkának használod, hanem akkor ha arra használod amire való.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
AVhelper
senior tag
válasz rutinka29 #22023 üzenetére
Mikor ezt a vetítőt utoljára kapni lehetett (2013-ban), akkor több mint 400 eFt volt az ára, ahogy a most kapható utóda, az Epson EB-1771W is 400 eFt körül kapható. Úgyhogy a 200 eFt-os csereérték megérte.
Amúgy tényleg nem házimozi céljára való, mert ez egy könnyű, hordozható, de nagy fényerejű vetítő.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz rutinka29 #22024 üzenetére
Mert ahogy írta devil-k is..ezért a pénzért már a számodra sokkal jobban használható típust vehettél volna, ráadásul full hd felbontásban!
Én is rákerestem és rögtön kidobja, hogy ez inkább prezentációs proji!
Lehet el kellene adnod vagy cserélni egy benq w1070-reJanaboy
-
rutinka29
csendes tag
válasz Janaboy #22022 üzenetére
Igazából csere volt de értékben olyan 200 ezer körül.
Ami nekem fontos volt az a vetítési körülmény rugalmassága,a viszonylag kis méret és a nagy fényerő és 720p felbontás.
Ennek tökéletesen megfelel.
Van benne wifi is és az autómata méretre igazítás is jól jön nekem.
Én 0 perces vadi uj volt !
Nem bántam meg csak érdekelt,hogy lehet e ennél jobb is. -
devil-k
nagyúr
-
rutinka29
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy olcsónak nem mondható Epson EB-1775W projektort.
Főleg TV adás és HD filmnézésre van használva.
Néha PS3.
Kérdésem,hogy lehet jobb lett volna egy DLP HM projektor?
Én keveslem a fekete színt.
Ez egy elég komoly projektor,de nem vagyok elégedett 100%-ban a képpel.
Lehet egy BENQ 130 ezres DLP ugyan ilyen felbontással lenyomná képben?
Van e tapasztalatotok ezen a téren? -
robi222
senior tag
Találkoztatok már olyan problémával h egy emotiva umc 1 -be popi 400 at dugok be hdmi-n de a kép már nem megy át a pana at5000 projiba?
Emotivát most vettem de nem sikerül párosítani. -
c4
őstag
válasz cinemazealot #22007 üzenetére
Szerintem a nézőt nem érdekli az ilyen technikai kérdés... Bár az akkori gépparkkal, lehet ezt is hónapokig renderelnék. Na de majd kiderül a film nézése során, hány bakit követtek el a CGI megjelenítés során. Sokszor látni - komoly, kiemelt filmeknél is - mozgatási hibákat. Ami inkább érdekli/zavarhatja a nézőt.
Na de mindegy. A linkelt videó nálam nem váltotta ki a "Hűha!" kategóriát.
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #22000 üzenetére
Rég volt, tán' igaz sem volt.
#22001) Janaboy:
Emlékszel még az Avatarra?
(#22003) jracz:
Igen, az anamorf vetítésre céloztam.
Maszkolásnál sem használod a vászon 1/3-ad részét.[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz szepi0808 #21995 üzenetére
Köszi Szepi
Nem gondoltam volna, hogy egyszer eljutok a lepedőre vetítéstől majd eddig.
Most úgy érzem , hogy méretben és a felület minőségében is ennél nem akarok jobbat.
Most már csak élveznem kellene.
Persze annyi minden apróság hiányzik még (nem a hangra gondolok)
Az már látszik, hogy a parkettára kell egy sötét futószőnyeg majd.
Jó lenne egy függöny is a vászon elé.
Majd a szoba többi része is kap egy sötétebb árnyalatot.
Van még mit tenni.
A vetítő is új helyre kerül. Hátrébb, hogy minél kisebb zoommal vetítsek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest