Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
-
14100 - 14001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Lehetséges optikát cserélni/módosítani, hogy a projektor kisebb távolságtól tudjon nagyobb képet vetíteni?
Régebbi Epson EPL-7250-es gép. -
KisTücsök
addikt
Ha W1070-ről van szó, akkor inkább a hanggal. Sokkal jobban járnál.
Amúgy szép a fal.
-
Norbi 72
veterán
Na,azért az 1070(is) megérdemel egy normális rendszert,hogy teljes legyen a hatás/élmény.

-
spiky03
veterán
Hidd el azért egy "jó" hang is van olyan, mint amikor jó képet nézel.
Nagyobb lesz az élmény egy rendesebb rendszerrel.Mondjuk én pont fordítva vagyok.
Nekem most állt össze a jó rendszerem, és a projektor várat még magára. Jelenleg egérmozim van csak. 
De én is a W1070 felé kacsingatok, ha lehet még mondjuk kapni jövőre is, pl 0%THM-re.

-
Neoteric
addikt
Amíg nem hallom milyen egy normális erősítővel ellátott több százezres kütyü, addig nekem bőven megfelel ez az 500W-os Z5500. Egy ilyen belépős projektorhoz amúgy árban szvsz nem is érdemes komolyabb, előbb lépnék kategóriát a vetítővel.
-
devil-k
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
-
CyDoN
senior tag
-
Neoteric
addikt
-
Smek
senior tag
-
Bobolit
aktív tag
Esetleg egy fotót tudnál lőni róla?
-
Neoteric
addikt
Nekem az egyik fal tele Tikkurila, másik 3 meg halvány sárga. Illetve a h499es falra merőleges sárga falak egy fél méteres sávban sötétszürkék, hogy a fényvisszaverődés ne legyen annyira nagy. Szerintem nem néz ki idétlenül, nekem tetszik.

-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki telibe festett egy falat Tikkurilával? Nekem valszeg ez lenne a megoldás, de nem tudom nem lesz-e idétlen egy szürke és három fehér fal egy szobában?

-
Smek
senior tag
Van itt köztetek LG PF80G tulajdonos?
Ha igen, PM please...Köszi!

-
c4
őstag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a segítségét, tényleg hasznos ötletekkel láttatok el.
A végeredmény (mivel a hasonló tudású LCD pont kétszer annyiba került volna) BenQ SH915 lett.
És mi újság a fakó színekkel?

-
CyDoN
senior tag
Sziasztok!
A végeredmény (mivel a hasonló tudású LCD pont kétszer annyiba került volna) BenQ SH915 lett.
Szia,
Nem fogod szerintem megbánni!AV-s cégtől vásároltad, ha szabad ilyet kérdezni ?
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
-
Gyeptegla
tag
C4.:.Szerintem felejtsd el, vegyél egy használt CRT tévét inkább ennyi pénzből.
Sziasztok !!
Van tv-nk 4db minden szobában egy + a gépem is rá van kötve 1re jelenleg is!! Ez csak amolyan futo ötlet volt az egyik haverom felvetette mi lenne ha vennénk egyet hogy tudjunk mortálozni, fifázni stb..... sokkal nagyobb képben az élvezhetöség érdekében !!
Miért kell csufságolodni hogy ezt vegyél meg azt vegyél enyi pénzböl ?!Enyi van rá jelenleg ! Egy egyszerü --nem találsz enyiért-- is megtette volna !! Vagy pár alternativa hogy ez + ez a legolcsobb amit érdemes megvenni !! És akkor talán egy kis gyüjtögetés után megvehettem volna azt .....
Igy viszont a kedvem is elvetéttek eme ötlettöl köszi szépen !!+ezt találtam [link]
További szép napot !!
Üdv.: Joker_5x
30-ból kb. tudnál venni egy Infocus 4805-öt, de általában mindegyikre költeni kell ( lámpa 30 K, színkerék ha cserélni kell nem tudom mennyi, tüköralagút megint csak nem tudom mennyi ).
Igazából ha rendben van a gépezet akkor DVD nézéshez adott méretben kezdetnek nem rossz.
De én is inkább azt mondom, spórolj még egy kicsit, 70-100 K magasságában találsz patika állapotú 720p-s projektort.
A Benq W 700-al például nem nagyon tudsz mellényúlni.
-
szepi0808
senior tag
A plafonra szerelhető konzolt saját magam készítettem, ami elég fix. Csak sajna az én esetemben nem igazán jó. Holnap csinálok másikat majd.
random. Gondol egyet és elkezd vibrálni! Mintha nem érintkezne a dvi-hdmi kábel valamelyik végén. De megmozgattam őket, és akkor se lett jobb. Szóval nem mindig csinálja, csak mikor gondol egyet.
Nálam a PC-re van kötve, és mikor bekapcsolom, alapjáraton el van mozdulva a vetített kép, pedig a projihoz hozzá nem nyúltam se én, se senki! És a kép se vízszintes/függőleges, hanem össze vissza. Mondom, mintha nem jegyezné meg a beállításokat.

A fényerő kezd vibrálni vagy a kép? Mert ha a fényerő, akkor az új lámpára jellemző termikus villogás.
Nem Fodesztől vetted ezt a projit véletlenül? -
KisTücsök
addikt
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok !!
Van tv-nk 4db minden szobában egy + a gépem is rá van kötve 1re jelenleg is!! Ez csak amolyan futo ötlet volt az egyik haverom felvetette mi lenne ha vennénk egyet hogy tudjunk mortálozni, fifázni stb..... sokkal nagyobb képben az élvezhetöség érdekében !!
Miért kell csufságolodni hogy ezt vegyél meg azt vegyél enyi pénzböl ?!Enyi van rá jelenleg ! Egy egyszerü --nem találsz enyiért-- is megtette volna !! Vagy pár alternativa hogy ez + ez a legolcsobb amit érdemes megvenni !! És akkor talán egy kis gyüjtögetés után megvehettem volna azt .....
Igy viszont a kedvem is elvetéttek eme ötlettöl köszi szépen !!+ezt találtam [link]
További szép napot !!
720ps projit 100któl kapsz normálisat, full hd-t pedig 200któl... Fullhd alá nem adnám, minek nagy kép, ha pixeles?
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok !!
További szép napot !!
Adj el 1-2 TV-t vagy 70-80-at gyűjts össze, annyiért már kapsz régebbi 720p-s gépet. Lehet utána a maradék 2 TV-től is megválnál... Ez alatt egyszerűen nincs értelme foglalkozni ezzel.
Egyébként meg nagy élmény projin játszani. Szóval szerintem megéri, de ez alá ne add, akkor csak adsz a szarnak egy pofont.
-
Norbi 72
veterán
-
Neoteric
addikt
Sziasztok !!
További szép napot !!
Ennyi pénzből inkább használt lcd-t apróról. Amit linkeltél "projektort" pedig maximum papírnehezéknek vedd meg.
-
Vikthor
nagyúr
Sziasztok !!
További szép napot !!
adj el 3 TV-t annak az árából meg lesz egy használható fullHD projid...
-
Joker_5x
tag
Sziasztok !!
További szép napot !!
-
Uzi74
senior tag
-
Uzi74
senior tag
-
spiky03
veterán
Többek között az ilyen hozzászólások miatt ( távol álljon tőlem, hogy megsértselek ), kellene már egy alapos topicnyitó összefoglaló, amiben az összes alapfogalom ( offset, lencseeltolás, zoom stb... ), vetítő típus le van írva.
Temészetesen lehetne benne egy épp aktuális készülék ajánló is árkategóriánként, és lehetne a használt régebbi készülékekből is felsorolni párat.+1
Ez nagyon jó dolog lenne, ha lenen olyan összefoglaló.
A szakik vehetnek példát a Házimozis topoikból.
Valami olyasmi kellene ide is.
-
Vikthor
nagyúr
Többek között az ilyen hozzászólások miatt ( távol álljon tőlem, hogy megsértselek ), kellene már egy alapos topicnyitó összefoglaló, amiben az összes alapfogalom ( offset, lencseeltolás, zoom stb... ), vetítő típus le van írva.
Temészetesen lehetne benne egy épp aktuális készülék ajánló is árkategóriánként, és lehetne a használt régebbi készülékekből is felsorolni párat.+1
-
Spuri2000
senior tag
Meg kellene nézetni megint azzal a "szakemberrel" mert amit itt olvasok a projidról az nem a normális állapothoz közeli! Esetleg keress egy másik szakit aki tényleg ért hozzá!
-
Gyeptegla
tag
Sziasztok
Van egy Optoma HD72i tipusú projektorom, aminek van 1 kis, általam felfedezett hibája: Ha a projektort szemből nézzük, ami be van kapcsolva, az optikájába nézve nem középen, hanem az optika középpontjától kb másfél centivel fentebb látható a fény. Magyarán, ha szemből nézem az optikát, nem vakít a szemembe, csak ha jóval fentebbről nézem az optikát. Ez nem is lenne zavaró, mert nagy ívbe lesz.rnám, csak hát emiatt a vetített kép jóval fentebb kerül, és emiatt nem tudom belőni a képet. Hogy értsétek is miről beszélek, mutatok 1 móricka rajzot róla:
Amint látjátok, a projektor tartó állvány durván meg van döntve, plusz még a projektor hátsó talpa is tökig ki van csavarva, de még így is nagyon felfelé vetíti a képet!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehetne a projektoron beállítani, hogy egyenesen vetítsen, ne pedig felfelé? A menüjébe semmi ilyesmi beállítási módot nem találtam, minden beállítási lehetőséget kimaxoltam, és nem mentem vele semmire!
Akinek van ötlete hogy mit lehet tenni ez ellen, legyen szíves, segítsen nekem!Köszönöm!

Temészetesen lehetne benne egy épp aktuális készülék ajánló is árkategóriánként, és lehetne a használt régebbi készülékekből is felsorolni párat. -
Satyricon
addikt
A plafonra szerelhető konzolt saját magam készítettem, ami elég fix. Csak sajna az én esetemben nem igazán jó. Holnap csinálok másikat majd.
random. Gondol egyet és elkezd vibrálni! Mintha nem érintkezne a dvi-hdmi kábel valamelyik végén. De megmozgattam őket, és akkor se lett jobb. Szóval nem mindig csinálja, csak mikor gondol egyet.
Nálam a PC-re van kötve, és mikor bekapcsolom, alapjáraton el van mozdulva a vetített kép, pedig a projihoz hozzá nem nyúltam se én, se senki! És a kép se vízszintes/függőleges, hanem össze vissza. Mondom, mintha nem jegyezné meg a beállításokat.

-
c4
őstag
Értem! Szóval akkor ez gyárilag van azért úgy, mert ezzel a megoldással lehet a legjobban belőni a projit! Ha nagyon felfelé kell vetíteni, akkor a talpára állítva, ha nagyon lefelé kell vetíteni, akkor pedig fejjel lefelé kell a projinak állnia!
szerk.:
A még két dolog: Néha vibrál a vetített kép. Ez miért lehet? Monitornál semmi vibrálás nincs, csak ha úgy gondolja a proji, akkor vibrál a kép.És az utolsó kérdésem: Általába a beállított kép is elmozdul ilyen-olyan irányba. Le lehet rögzíteni a beállításokat úgy, hogy a proji megjegyezze azt? eléggé irritáló, hogy 10 alkalomból 6x 7x újra állítgatni kell a vetített képet!

Ha elmozdul fizikailag a kép, akkor mégsem olyan jó az az optika. Lötyög, ha rezgés éri vagy hőterhelésre elmozdul. Sajna egyes projektoroknál a melegedés hatására elmászik az élesség. A vibrálásra nincs ötletem.
devil-k:
Ne válogassál, BMW és kész.
-
KisTücsök
addikt
Értem! Szóval akkor ez gyárilag van azért úgy, mert ezzel a megoldással lehet a legjobban belőni a projit! Ha nagyon felfelé kell vetíteni, akkor a talpára állítva, ha nagyon lefelé kell vetíteni, akkor pedig fejjel lefelé kell a projinak állnia!
szerk.:
A még két dolog: Néha vibrál a vetített kép. Ez miért lehet? Monitornál semmi vibrálás nincs, csak ha úgy gondolja a proji, akkor vibrál a kép.És az utolsó kérdésem: Általába a beállított kép is elmozdul ilyen-olyan irányba. Le lehet rögzíteni a beállításokat úgy, hogy a proji megjegyezze azt? eléggé irritáló, hogy 10 alkalomból 6x 7x újra állítgatni kell a vetített képet!

Húha...
Vegyél egy konzolt és úgy rögzítsd a plafonra.
Randomra kezd el vibrálni vagy bizonyos esetekben?
A kép miért mozdulna el? Nem kell azt lökdösni, miután beállítottad.
c4: Erre mondjuk nem gondoltam.
-
devil-k
nagyúr
-
c4
őstag
-
devil-k
nagyúr
Hali !!
Projektort vennék max ::25-30k körül ebben az árkategoriában van valami értelmes, ami alkalmas filmnézésre és játszásra (( azaz aránylag éles képet ad )) ?? No meg mit jelent azaz izzó óraszám ? ha az lejár kuka a projektor vagy csak izzot kell cserélni?
Válaszotok elöre is köszi !!
Hihetetlen, mi nem jut az eszedbe...
Nekem meg egy BMW kellene 100.000 Ft-ért. -
Satyricon
addikt
szerk.:

-
jracz
tag
Persze, hogy létezik.
A vetítő megfordítása és menüben a vetítési pozíció megadása.
Azokat a vetítőket amikben nincs lencse eltolás, jellemzően lefelé fordítva szokták felrögzíteni. -
Satyricon
addikt
Most lett benne cserélve színkerék, és lámpa! Hozzáteszem, szakemberrel! Az a baj, hogy megfordítani a gépet nem tudom, mert az állványra nem tehetem úgy. Az aljára se tudom felcsavarozni, mert akkor nagyon alacsonyan lenne.
Biztos létezik erre valami beállítás... Nem?
-
c4
őstag
Sziasztok
Van egy Optoma HD72i tipusú projektorom, aminek van 1 kis, általam felfedezett hibája: Ha a projektort szemből nézzük, ami be van kapcsolva, az optikájába nézve nem középen, hanem az optika középpontjától kb másfél centivel fentebb látható a fény. Magyarán, ha szemből nézem az optikát, nem vakít a szemembe, csak ha jóval fentebbről nézem az optikát. Ez nem is lenne zavaró, mert nagy ívbe lesz.rnám, csak hát emiatt a vetített kép jóval fentebb kerül, és emiatt nem tudom belőni a képet. Hogy értsétek is miről beszélek, mutatok 1 móricka rajzot róla:
Amint látjátok, a projektor tartó állvány durván meg van döntve, plusz még a projektor hátsó talpa is tökig ki van csavarva, de még így is nagyon felfelé vetíti a képet!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehetne a projektoron beállítani, hogy egyenesen vetítsen, ne pedig felfelé? A menüjébe semmi ilyesmi beállítási módot nem találtam, minden beállítási lehetőséget kimaxoltam, és nem mentem vele semmire!
Akinek van ötlete hogy mit lehet tenni ez ellen, legyen szíves, segítsen nekem!Köszönöm!

Ha megfordítod a projit, pont jót vetítene, nem? Egyébként nézesd meg a gépet, lehet optikahibás.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok

-
korgpa600
csendes tag
Sziasztok projektor vásárlás előtt álok segítséget szeretnék kérni melyiket ajánlnátok inkább a kettő közül ?
NEC L102W vagy LG PA72G
-
c4
őstag
Hali !!
Projektort vennék max ::25-30k körül ebben az árkategoriában van valami értelmes, ami alkalmas filmnézésre és játszásra (( azaz aránylag éles képet ad )) ?? No meg mit jelent azaz izzó óraszám ? ha az lejár kuka a projektor vagy csak izzot kell cserélni?
Szerintem felejtsd el, vegyél egy használt CRT tévét inkább ennyi pénzből.
Az izzót kell cserélni, ha kiég. De 30 ezres gépnél lehet, érdemesebb kompletten kidobni a géppel együtt. -
Joker_5x
tag
Hali !!
-
Neoteric
addikt
Overscan adjustment menüpontot (vagy vmi hasonlót, benqnál így hívják) keress.
-
devil-k
nagyúr
Már a YouTube videókon olyanok a színek? Mert pont a pirosra nem panaszkodik egy DLP tulaj se. Beég a retinájukba annyira túlszaturált.
És devil-k jól írta. Kalibrálni, kalibrálni, kalibrálni... És nem csak DLP vetítőket. Az LCD és az LCoS-re épülő gépeknek sem szokott megártani.
Vagy egyszerűen tolod neki színeket, amíg neked jólesik, meg a poti engedi. 
Az a baj, hogy sokan nem látják ennek létjogosultságát. Nem hiszik el, hogy nem lehet szemmel belőni pl. a színhelyességet. Megnézném, hogy pl. egy 300 c. filmnél ki tudja ezt megcsinálni.

-
c4
őstag
Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy a DLP-s projektorok pirosa inkább tégla színű, a sárga fakó, szóval a színhelyesség nem az igazi. Ezen lehet változtatni, vagy olyan mértékben nem, hogy a színhelyesség meglegyen?
Már a YouTube videókon olyanok a színek? Mert pont a pirosra nem panaszkodik egy DLP tulaj se. Beég a retinájukba annyira túlszaturált.
És devil-k jól írta. Kalibrálni, kalibrálni, kalibrálni... És nem csak DLP vetítőket. Az LCD és az LCoS-re épülő gépeknek sem szokott megártani.
Vagy egyszerűen tolod neki színeket, amíg neked jólesik, meg a poti engedi. 
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy a DLP-s projektorok pirosa inkább tégla színű, a sárga fakó, szóval a színhelyesség nem az igazi. Ezen lehet változtatni, vagy olyan mértékben nem, hogy a színhelyesség meglegyen?
Kalibrálás!
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
-
robi222
senior tag
Ide is írom hátha tudja valaki.
Mede miért csinálja azt, hogy a film nem tőlti ki a teljes kép méretet, hanem beljebb egy jóval kisebb kockában van. Régebben jól működött csak valamit el álíthattam. Elég idegesítő, hogy minden filmnél a projin utána kel álítgatni.
Van valami ötletetek? -
c4
őstag
Sziasztok. Információra lenne szükségem
projektorokat nézegetek mert tv csak 82 centis aztán jó lenne mozizni
ledeset akarok venni. vélemények vannak róla? tippek hogy milyet vegyek. érdemes drágábbat ami már 700 lumenes? vagy elég a kis pico gépek? olyat szeretnék venni ami akár tv pótlására is megfelel
A tévét nem tudod pótolni, ha nem sötétítesz be eléggé. Magam részéről lebeszélnélek a pico készülékekről, a 700 Ansi már elfogadható (sötétítés ehhez is kell).
-
yamaha162
tag
Sziasztok. Információra lenne szükségem
projektorokat nézegetek mert tv csak 82 centis aztán jó lenne mozizni
ledeset akarok venni. vélemények vannak róla? tippek hogy milyet vegyek. érdemes drágábbat ami már 700 lumenes? vagy elég a kis pico gépek? olyat szeretnék venni ami akár tv pótlására is megfelel
-
Uzi74
senior tag
Akkor pontosítva
. Abban a szegmensben, amelyikben keresgélek (5-700e Ft), a DLP technológia hátránya (rainbow) nem domborodik ki annyira, hogy emiatt inkább az LCD-t válasszam?1M Ft körül már van fullHD 4000 lumenes LCD, csak azt láttam, hogy DLP-ből van 500e Ft körül is. A 2300 lumenes Epsont csak a 2300 lumen miatt nem vettem meg, az ugye LCD-s.
Azt el tudom képzelni, hogy az árak végtelenjében a DLP jobb legyen, de a videókon, az elérhető árú DLS-s projektorok hát finoman szólva nem győztek meg.
Acer P1510 3500 Lumen papíron, az nem lenne elég?
-
c4
őstag
-
CyDoN
senior tag
-
c4
őstag
-
CyDoN
senior tag
-
epzon
őstag
-
c4
őstag
Igazából ez nem neked szólt. A DLP vs LCD marketing köpködéshez volt komment

De ha már...Nem sok emberrel találkoztam akinek a kalibrált kép nem tetszett. Max a szarul kalibrált
Voltam pár vetítőt más után beállítnai. Volt meló velük 
Régebben egyébként sokan elkövették azt a hibát (én is), hogy a 100% szaturációs reefrencia pontok kalibrálásával megelégedtünk. Profi colorist szakembertől is láttam ezt. Ez az olcsó vetítőknél nagy hiba, hiszen ez csak akkor jó ha a színkeverő rendszer valóban pontos. Emiatt gyakran volt az, hogy belőtted a 100% értéket, és fakó lett a kép, mert 0-100% között baromságokat csinált a vetítő. Emiatt terjedt el hogy a kalibrált kép fakó. És pedig marhára nem az

Ez a probléma persze ma is fennáll, kérdés ki az aki érti a témát anniyra hogy ezt felismerje és kezelje

A kalibráláshoz nem értek. Nem finanszíroznám be a méregdrága műszert néhány alkalom miatt. Na meg hosszú hónapokat tölteni a betanulással. És sose jönnék rá, hogy szarul csinálom.
Meghagyom a jó értelemben vett "megszállottaknak" ezt a melót. 
-
yodamastah
őstag
Igazából ez nem neked szólt. A DLP vs LCD marketing köpködéshez volt komment

De ha már...Nem sok emberrel találkoztam akinek a kalibrált kép nem tetszett. Max a szarul kalibrált
Voltam pár vetítőt más után beállítnai. Volt meló velük 
Régebben egyébként sokan elkövették azt a hibát (én is), hogy a 100% szaturációs reefrencia pontok kalibrálásával megelégedtünk. Profi colorist szakembertől is láttam ezt. Ez az olcsó vetítőknél nagy hiba, hiszen ez csak akkor jó ha a színkeverő rendszer valóban pontos. Emiatt gyakran volt az, hogy belőtted a 100% értéket, és fakó lett a kép, mert 0-100% között baromságokat csinált a vetítő. Emiatt terjedt el hogy a kalibrált kép fakó. És pedig marhára nem az

Ez a probléma persze ma is fennáll, kérdés ki az aki érti a témát anniyra hogy ezt felismerje és kezelje

-
c4
őstag
Ha már "valósághű" színek:
A színek élénksége (telítettsége, fényessége) pontosan mérhető megfelelő műszerrel, és az ide vonatkozó szabványban rögzített referencia értékekhez viszonyítható. Nem az a jó ha minél színesebb, világosabb (stb) hanem ha pont olyan amilyennek lennie kell.
Röviden: nem a "több" a jobb, hanem a pontos a jobb.
"Röviden: nem a "több" a jobb, hanem a pontos a jobb."
Tudom. Kalibrált képet nézek.
Talán azon kevesek közé tartozom, akiknek jobban is tetszik így a kép. -
CyDoN
senior tag
A színek élénksége (telítettsége, fényessége) pontosan mérhető megfelelő műszerrel, és az ide vonatkozó szabványban rögzített referencia értékekhez viszonyítható. Nem az a jó ha minél színesebb, világosabb (stb) hanem ha pont olyan amilyennek lennie kell.
+1
-
CyDoN
senior tag
Akkor pontosítva
. Abban a szegmensben, amelyikben keresgélek (5-700e Ft), a DLP technológia hátránya (rainbow) nem domborodik ki annyira, hogy emiatt inkább az LCD-t válasszam?1M Ft körül már van fullHD 4000 lumenes LCD, csak azt láttam, hogy DLP-ből van 500e Ft körül is. A 2300 lumenes Epsont csak a 2300 lumen miatt nem vettem meg, az ugye LCD-s.
Azt el tudom képzelni, hogy az árak végtelenjében a DLP jobb legyen, de a videókon, az elérhető árú DLS-s projektorok hát finoman szólva nem győztek meg.
Én úgy két éve feltettem egy SP840 egy étterembe! Nincs sötét, és minden este amikor van foci közvetítés akkor megy .... most 1.5 évesen a foci vb miatt kicsit megvolt hajtva, de hibátlan. Ez mondjuk kb napi 300-400 embert jelent, és nem panaszkodtak, hogy baj lenne a képpel.
Nyilván ezt tudja egy LCD is, de azt még nem próbáltam. -
yodamastah
őstag
-
c4
őstag
Akkor pontosítva
Videókból pont vásárolni nem lehet. Tessék elmenni mondjuk olyan helyre, ahol mindkét technológiájú gép kipróbálható és kiválasztod, amelyik neked jobban megfelel.
Ha mondjuk szimulátornak kéne használnod, LCoS-t ajánlanék. -
access_denied
senior tag
"Valamit benéztem?"
Valamit nagyon. A prémiumkategória kizárólag DLP-re épít.
(Nem hinném, hogy 20-40000 euróért bárki venne fakó képű vetítőket. )
Emellett sokan kalibráltatjuk a készüléket, így a színhelyesség a lehető legközelebbi a szabványhoz.
Na persze akkor az álomvilágban létező színmegjelenítések rögtön megsemmisülnek.
UI: Ideje lenne talán végre megnézned egy korszerű DLP vetítőt, mert szavaidból az derül ki, még sosem láttál.
Bala is egyszer majdnem vett egy JVC vetítőt, aztán mégse. Inkább egy ProjectionDesign-et választott. Vatzak DLP.
Akkor pontosítva
-
c4
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Youtube-os videókon azt látom, hogy a DLP-s projektorok képe nem élénk, valamint erősebb villogást is látok az egész képre kivetítve.
Azt értem, hogy prezentációnál talán nem annyira fontos a színhelyesség, de jelen pillanatban azt sem tudom elképzelni, hogy valaki otthon DLP-s projektort használ és annak színhelyességével elégedett lehetne.
Valamit benéztem?

"Valamit benéztem?"
Valamit nagyon. A prémiumkategória kizárólag DLP-re épít.
(Nem hinném, hogy 20-40000 euróért bárki venne fakó képű vetítőket. )
Emellett sokan kalibráltatjuk a készüléket, így a színhelyesség a lehető legközelebbi a szabványhoz.
Na persze akkor az álomvilágban létező színmegjelenítések rögtön megsemmisülnek.
UI: Ideje lenne talán végre megnézned egy korszerű DLP vetítőt, mert szavaidból az derül ki, még sosem láttál.
Bala is egyszer majdnem vett egy JVC vetítőt, aztán mégse. Inkább egy ProjectionDesign-et választott. Vatzak DLP.
-
access_denied
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Youtube-os videókon azt látom, hogy a DLP-s projektorok képe nem élénk, valamint erősebb villogást is látok az egész képre kivetítve.
Azt értem, hogy prezentációnál talán nem annyira fontos a színhelyesség, de jelen pillanatban azt sem tudom elképzelni, hogy valaki otthon DLP-s projektort használ és annak színhelyességével elégedett lehetne.
Valamit benéztem?

-
c4
őstag
-
CyDoN
senior tag
ez már csak a marketing xarság....SZERINTEM.
Nekem pl nincs kedvem 100-200 óránként az 5m magasba lévő projektort levenni kitakarítani, hogy nyugodt legyek, mert ha jól tudom akkor ez a tevékenység hasznos az LCD-nél.
-
c4
őstag
-
epzon
őstag
-
c4
őstag
prezentációhoz LCD egyértelműen
a DLP és LCD fényerő közötti különbség a színes fénynél jelentkezik bővebben CLO - color light output
DLP-n kapcsold be a brilliant colort aszt jóvan.
-
epzon
őstag
Több kérdés is van.
1. DLP vagy LCD, de ez eldőlt.
2. mivel nem tudom tesztelni a 2300 lument, ezért vakon kell bíznom a szubjektív véleményetekben, hogy ez elég lehet-e. 4000 lumenes projektorunk van, 3.5 méterre vetít, de azt akár sötétítés nélkül is élvezhetően teszi.2300 lumen cca. 500k, 4000 lumen cca. 1000k Ft. Ezért kutakodok.
3. A DLP és LCD projektoroknál megadd lumen érték azonos fényerőt jelent? Tehát ha mindkettő 3000 lumenes akkor azt lehet egyenlőként kezelni?
prezentációhoz LCD egyértelműen
a DLP és LCD fényerő közötti különbség a színes fénynél jelentkezik bővebben CLO - color light output
-
c4
őstag
Pont azt látom, hogy a házimozi projektoroknál kisebb fényerő a jellemzőbb, amit dedikáltan bemutatózáshoz készítenek, ott 3-4000 lumentől indulunk.
Azt láttam, hogy alacsony fényerejű projektor szinte használhatatlan képet nyújt. Teljesen elsötétíteni a helységet nem tudjuk.
Az irány még mindig az LCD technológia lenne, mert ha jól tudom, akkor a DLP-s projektorok képminősége (?) gyengébb, vagy inkább a villódzás észrevehetőbb.
Akkor inkább újabb kérdést tennék fel, milyen hátránya van a DLP-s projektoroknak? Mert ha nem számottevő akkor pl. a BenQ SH910 is szóba jöhet.
A szivárványeffektus a "hátránya".
A házi-mozi egy teljesen más célcsoport ott inkább a tökéletes gamma, színhelyesség, magyarán a kalibrált kép a fontos. Megközelíteni azt, amit a filmstúdiókban megálmodnak, illetve a stúdiómonitoron beállítanak.
Egy excel táblázatnál, grafikonnál mindez kevésbé érdekes. -
access_denied
senior tag
Az örök kérdés LCD vagy DLP .... ezt mindenki maga dönti el!
Szerintem ugyanannyi előnye van mint hátrány, és ez fordítva is igaz.
A prezentációkat szerintem nem "vájtszeműek" fogják nézni
SH910-et már ne keres, mert kifutott, helyette SH915 van/lesz!
házimozinál azért jellemzőbb a kisebb fényerő, mert amikor otthon vetítesz akkor besötétítesz, és nem kell akkora fényerő.
"Szerintem ugyanannyi előnye van mint hátrány, és ez fordítva is igaz."
Ezt egy kicsit tudnád részletezni?
-
CyDoN
senior tag
Pont azt látom, hogy a házimozi projektoroknál kisebb fényerő a jellemzőbb, amit dedikáltan bemutatózáshoz készítenek, ott 3-4000 lumentől indulunk.
Azt láttam, hogy alacsony fényerejű projektor szinte használhatatlan képet nyújt. Teljesen elsötétíteni a helységet nem tudjuk.
Az irány még mindig az LCD technológia lenne, mert ha jól tudom, akkor a DLP-s projektorok képminősége (?) gyengébb, vagy inkább a villódzás észrevehetőbb.
Akkor inkább újabb kérdést tennék fel, milyen hátránya van a DLP-s projektoroknak? Mert ha nem számottevő akkor pl. a BenQ SH910 is szóba jöhet.
Az örök kérdés LCD vagy DLP .... ezt mindenki maga dönti el!
Szerintem ugyanannyi előnye van mint hátrány, és ez fordítva is igaz.
A prezentációkat szerintem nem "vájtszeműek" fogják nézni
SH910-et már ne keres, mert kifutott, helyette SH915 van/lesz!
házimozinál azért jellemzőbb a kisebb fényerő, mert amikor otthon vetítesz akkor besötétítesz, és nem kell akkora fényerő.
-
access_denied
senior tag
A kérdés mindig az, a megadott fényerő mekkora képméreten és milyen színhőmérséklet mellett lett mérve. Előfordulhat, hogy hiába magas az Ansi, nézhetetlen minőségű képet kapsz (zöld alma prezentációhoz esetleg jó lehet). Persze prezentációhoz nem kel annyira ragaszkodni a videózásban szokásos 6500K körüli értékhez.
Na de látom, CyDoN már ajánlott is készüléket.Pont azt látom, hogy a házimozi projektoroknál kisebb fényerő a jellemzőbb, amit dedikáltan bemutatózáshoz készítenek, ott 3-4000 lumentől indulunk.
-
c4
őstag
Több kérdés is van.
2. mivel nem tudom tesztelni a 2300 lument, ezért vakon kell bíznom a szubjektív véleményetekben, hogy ez elég lehet-e. 4000 lumenes projektorunk van, 3.5 méterre vetít, de azt akár sötétítés nélkül is élvezhetően teszi.2300 lumen cca. 500k, 4000 lumen cca. 1000k Ft. Ezért kutakodok.
3. A DLP és LCD projektoroknál megadd lumen érték azonos fényerőt jelent? Tehát ha mindkettő 3000 lumenes akkor azt lehet egyenlőként kezelni?
A kérdés mindig az, a megadott fényerő mekkora képméreten és milyen színhőmérséklet mellett lett mérve. Előfordulhat, hogy hiába magas az Ansi, nézhetetlen minőségű képet kapsz (zöld alma prezentációhoz esetleg jó lehet). Persze prezentációhoz nem kel annyira ragaszkodni a videózásban szokásos 6500K körüli értékhez.
Na de látom, CyDoN már ajánlott is készüléket. -
CyDoN
senior tag
Durván 3.5 méter távolságról durván 2-2,5 méter átmérőjű vetített képet szeretnék.
A javasolt BenQ DLP-s. DLP-ben pedig találnék akár 4000 lumenest is.
Akkor most a legjobb szerintem neked a SP840-en ,,,, kifutott ezért jó az ára, de lehet még itthon kapni!
3.5m-ről 2.5m-es képet ad. (igaz max zoomal)
Még be se kell sötétítened. -
access_denied
senior tag
-
CyDoN
senior tag
Sziasztok!
Egy 2300 lumen fényerejű projektor 3.5 méterre vetítendő képe elégséges lehet prezentáláshoz? A helység enyhén szűrt fénnyel táplált, a diszkrétebb sötétítés lehetséges.
A probléma a következő. Szükséges a fullhd felbontás, viszont a büdzsé nem engedi meg az 1M körül található 4000 vagy magasabb lumenes projektor beszerzését. LCD technológiát javasoltak, így a DLP-s projektorok kiestek. Valóban észrevehető a különbség a két technológia között, mert DLP-s, magas fényerejű projektort lehetne találni olcsóbban.
Ha esetleg típust is tudtok ajánlani, annak örülnék (jelenleg Epson EH-TW6100 a befutó).
Kérdés, hogy mekkora képet szeretnél vetíteni.
Azért egy BenQ MH680-at is megnéznék a helyedbe. -
access_denied
senior tag
Nem értettem félre. Valóban látható a két technológiai közt különbség. Csak azt nem tudjuk, mi érdekelne úgy igazából. Mert a fényerőkérdés olyan, mint mondjuk a kiló. Szabványhoz kötött valamennyire.
Tehát: ha azt kérdezed, vehetnél-e DLP vetítőt, hogy nagyobb fényerőt tudj elérni, a válasz: igen.Több kérdés is van.
-
c4
őstag
Az a mondat kicsit félreérthető volt, mert kérdőjel lenne a végén. Javítani már nem tudok.
Lényeg hogy akkor LCD-nél maradnék. Köszi a részleges választ
.Nem értettem félre. Valóban látható a két technológiai közt különbség. Csak azt nem tudjuk, mi érdekelne úgy igazából. Mert a fényerőkérdés olyan, mint mondjuk a kiló. Szabványhoz kötött valamennyire.
Tehát: ha azt kérdezed, vehetnél-e DLP vetítőt, hogy nagyobb fényerőt tudj elérni, a válasz: igen. -
access_denied
senior tag
-
c4
őstag
Sziasztok!
Egy 2300 lumen fényerejű projektor 3.5 méterre vetítendő képe elégséges lehet prezentáláshoz? A helység enyhén szűrt fénnyel táplált, a diszkrétebb sötétítés lehetséges.
A probléma a következő. Szükséges a fullhd felbontás, viszont a büdzsé nem engedi meg az 1M körül található 4000 vagy magasabb lumenes projektor beszerzését. LCD technológiát javasoltak, így a DLP-s projektorok kiestek. Valóban észrevehető a különbség a két technológia között, mert DLP-s, magas fényerejű projektort lehetne találni olcsóbban.
Ha esetleg típust is tudtok ajánlani, annak örülnék (jelenleg Epson EH-TW6100 a befutó).
"Valóban észrevehető a különbség a két technológia között..."
Valóban.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
-
szepi0808
senior tag
1070/ 1109 @ 7359 with Eco lamp (ez még nem kalibrált)
HW55 940 @ 6401 Mid-point on the zoom, eco lamp
Bala mérése:
Kontraszt és fényerő mérésekBenQ W1070
Max. fényerő és kontraszt (natív lámpa): 1750 lumen / 2150:1
Kalibrált fényerő és kontraszt: 740 lumen / 1860:1
-
spiky03
veterán
-
c4
őstag
Na schön, 20 éves vetítési tapasztalatból mán igazán megoszthatnál pár aktuális morzsát a kis/nagyérdemű kedvéért, ha épp lesz kedved+időd

Yoda és más szakfütyik is biztos zabálnák az ötletet, és belekukkantanának ama témaösszefoglaló kéziratba, legyen az akármekkora. Amit én láttam belőle az teccccett!!

--------
BTW
nagyon kezdtek megfőzni, mán piszokul kacsingatok egy ilyen mini mozigép irányába!
Ezt szerencsétlen pénztárcám paleolitikus diétára fogása és szoros fűzője is jelzi...
Van pár sci-fi film, amin moziban lebabáztam még anno. Pl. Világok harca - első felében a lépegetők pörzsölgetik a T. lakosságot a közterületeken.Inkább a "szakfütyik" üssenek össze egy első hozzászólást.

Az éppen aktuális best buy vételeket lehet frissíteni utána. -
elodman
aktív tag
Bizony.
DVD! Az már a csúcs volt. Finom VHS, akinek jobban ment, SVHS videója volt. 500 ANSI már milliós tétel volt.
Akkoriban szóba sem került a kontrasztarány.... Régi szép idők.
Jó kis 8" CRT vetítők! Ma is megállják a helyüket, ha nem nézzük a fényerőt. Casio zsebtévéből kiszerelt LCD panellel írásvetítővel nyomatni... A DIY netovábbjai voltak akkoriban kishazánkban. 
Na schön, 20 éves vetítési tapasztalatból mán igazán megoszthatnál pár aktuális morzsát a kis/nagyérdemű kedvéért, ha épp lesz kedved+időd

Yoda és más szakfütyik is biztos zabálnák az ötletet, és belekukkantanának ama témaösszefoglaló kéziratba, legyen az akármekkora. Amit én láttam belőle az teccccett!!

--------
BTW
nagyon kezdtek megfőzni, mán piszokul kacsingatok egy ilyen mini mozigép irányába!
Ezt szerencsétlen pénztárcám paleolitikus diétára fogása és szoros fűzője is jelzi...
Van pár sci-fi film, amin moziban lebabáztam még anno. Pl. Világok harca - első felében a lépegetők pörzsölgetik a T. lakosságot a közterületeken. -
c4
őstag
Benq w1070 = BenQ W1070 Calibrated: User 1 "best" mode = 1711 lumens
Sony HW55ES = With almost 1000 lumens calibrated, (közel 1000 lumen)
Mindkét adat 2D-re van megadva.
De tök mindegy, mivel mindkét gép kevés - mint mackósajtban a brummogás -, 9 méter távolságú vetítéshez.
-
c4
őstag
-
szepi0808
senior tag
-
c4
őstag
Én csak olyan 15 éve. Elég sokat fejlődtunk azóta. Mekkora fos gépek voltak akkor. Reszelték otthon az emebrek a DIY ásványi olajos anamorf prizmát hogy a 800x600 projektornak 16:9 legyen a képe
Mondjujk DVDhez felbontásilag kb jó is volt az 
Bizony.
DVD! Az már a csúcs volt. Finom VHS, akinek jobban ment, SVHS videója volt. 500 ANSI már milliós tétel volt.
Akkoriban szóba sem került a kontrasztarány.... Régi szép idők.
Jó kis 8" CRT vetítők! Ma is megállják a helyüket, ha nem nézzük a fényerőt. Casio zsebtévéből kiszerelt LCD panellel írásvetítővel nyomatni... A DIY netovábbjai voltak akkoriban kishazánkban. 
-
yodamastah
őstag
Én csak olyan 15 éve. Elég sokat fejlődtunk azóta. Mekkora fos gépek voltak akkor. Reszelték otthon az emebrek a DIY ásványi olajos anamorf prizmát hogy a 800x600 projektornak 16:9 legyen a képe
Mondjujk DVDhez felbontásilag kb jó is volt az 
-
c4
őstag
(#13976) c4:
20 éves vetítés ?!!!!!
akkor csak ideje lenne mán nyilvánosságra hozni ama 1.hsz-t, hadd örvendjenek a néptömegek.
Ha meg vkinek lesz észrevétele hozzá, az se baj.------------
(#13992) Pro Koryak:Akkor gondolom, a rágcsálómozi értelmezése:
2 m-en belüli küzdőtérre tódult nézősereg megütközése a szűkös férőhelyekért és a sikeres egyedek (survival of the fittest & last man standing) heves nyálkiválasztódása a megvilágosodott vászon ill. fal felé fordulva némi eyegasm reményében.
Jól hangzik, úgy is szeretem a testmozgást, semi / full-contactot pár rokonnyal.Szóval annyira lebabáztató a távolabbra csücsülés egy kb. 2,5-3m-es vászon kedvéért?
(moziban is kb. 6 éve voltam, mán nem emléxem)A vetítés régebbi, én vetítek kb. annyi ideje. De úgyis letagadom.

-
elodman
aktív tag
(#13976) c4:
20 éves vetítés ?!!!!!
akkor csak ideje lenne mán nyilvánosságra hozni ama 1.hsz-t, hadd örvendjenek a néptömegek.
Ha meg vkinek lesz észrevétele hozzá, az se baj.------------
(#13992) Pro Koryak:Akkor gondolom, a rágcsálómozi értelmezése:
2 m-en belüli küzdőtérre tódult nézősereg megütközése a szűkös férőhelyekért és a sikeres egyedek (survival of the fittest & last man standing) heves nyálkiválasztódása a megvilágosodott vászon ill. fal felé fordulva némi eyegasm reményében.
Jól hangzik, úgy is szeretem a testmozgást, semi / full-contactot pár rokonnyal.Szóval annyira lebabáztató a távolabbra csücsülés egy kb. 2,5-3m-es vászon kedvéért?
(moziban is kb. 6 éve voltam, mán nem emléxem)
Új hozzászólás Aktív témák
-
14100 - 14001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Óra topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- iPhone topik
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Új IKEA DUBBLA laptopállvány eladó
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával - update: 05.23
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- AKCIÓ! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Nekem most állt össze a jó rendszerem, és a projektor várat még magára. Jelenleg egérmozim van csak. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem meg egy BMW kellene 100.000 Ft-ért.

Akinek van ötlete hogy mit lehet tenni ez ellen, legyen szíves, segítsen nekem!
Janaboy