Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plutor
aktív tag
Haver most festette át a fal egy részét matt fehérre,a projektora miatt.LG HW300G LED
Az előző hozzászólások szerint ez hiba volt?
Jobb lenne a képe sötét felületen? -
python1
veterán
válasz yodamastah #6098 üzenetére
Köszönöm,sokat segítettél!
Esetleg valami kalibrációs programot tudnál ajánlani pc-re,projektorhoz?
Vagy egyáltalán van értelme,vagy csak szemre belövöm,aztán jó napot?Bocs a sok kérdésért,be már világosodok.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz python1 #6097 üzenetére
Hasznaltam regen en is hushboxot. Ha jol megepited akkor sokkal halkabb lesz, es a hutes nem romlik semmit sem. [link]
A legjobb keped akkor lesz ha a szoba falai sotetek. Sajnos ahhoz hogy igazan sokkal jobb legyen a kontraszt nagyon nagy feluleteket kell bevonni sotetre.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz yodamastah #6096 üzenetére
Akkor megpróbálok megbékélni vele.
Nagyon jó ötlet amit megvalósítottál,gondolkodtam én is hasonló megoldáson,konyha falat kellene bontanom hozzá.
Vagy, bedobozolnám megfelelő segéd szellőztetéssel,csendes pc 12cm-es ventikkel.Más,ha mondjuk a felület ahová vetítenék,valami vászonra gondoltam(gyári vászonra),mennyire befolyásoló tényező lenne kontrasztra,a fal színe?
Szemben sötét mogyoró de a plafon világosabb,fessem át a plafont is sötétebb árnyalatúra,vagy ha meg tudnám oldani a szoba sötétítését az is elég lenne?Szeretném,ha már egyszer belekezdtem a vetítő használatába mozihoz,a lehető legtöbbet kihozni belőle.Most a projektor lényegtelen,későbbiekben biztosan cserélném,viszont a körülményeket szeretném optimálisan megvalósítani.
-
yodamastah
őstag
válasz python1 #6095 üzenetére
Ha hangosnak talalod, es nem tudsz megbekelni vele akkor csereld le NEm lesz az halkabb valoszinuleg sehogy sem. A DLP projektorok kozott keves a nagyon halk. Pl en is a masik szobabol vetitek, ki van vagva a fal. Pedig nem 200ezres projektort hasznalok. De nem halk ez sem.
-
python1
veterán
válasz yodamastah #6094 üzenetére
Igen,levette a srác.
Igazából már letettem a JVC vásárlásáról,tanácsotokra.Viszont van más problémám.
Már kérdeztem ezzel kapcsolatban,hogy van nekem egy Optoma HD65-ös projektorom,de hangosnak találom.Marad ilyen hangos,vagy takarítással lehet halkítani,vagy cseréljem le?Nagyon idegesítő,mondjuk amatőr vagyok nagyon a témában,azt sem tudom,hogy milyen hangosak más projektorok.
-
yodamastah
őstag
válasz python1 #6092 üzenetére
A sulyos homogenitas problema alapbol nem normalis. Vagy iszonyu mennyisegu uzemora van benne, vagy szethullott valami. Serult valamelyik dichoric filter, vagy valamelyik panel stb.... Lehet hogy olcson javithato, lehet hogy dragan. Ez egy draga vetito volt uj koraban, biztos nem kapsz hozza fillerekert alkatreszt. Ha olcso es egyszeru lenne javitani, akkor az elado megcsinaltatta volna mar.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz yodamastah #6091 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor hagyom.Egyébként ez a homogenitási probléma gyakori probléma projektoroknál?
-
python1
veterán
Sziasztok!
Érdemes lenne ezzel a projektorral foglalkozni?
Esetleg javítható? -
endre1989
csendes tag
LOL
A.S.A.P.
-
Konflikt
addikt
koszi a valaszokat.
@tokesz86: ez igenjol hangzik, akkor valszeg ra esik a valasztasCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
plafonra szerelheto konzol kerdesem lenne.
eloszor olyanokat kezdtem el keresgetni, amiknek viszonylag rovid a plafontol valo tavolsaga (10-20cm) pl. Harmantrade ML-PR03, 14cm vagy Cabletech UCH0100 17cm. mert igy a plafonhoz kozel lehet vetiteni (feher falra) alul nem kene elpakolni a polcokrol, stb.
aztan valahol olvastam, hogy lehetnek melegedesi gondok a szuk hely miatt, es ennek kovetkezteben a ventilator hangosabb lesz. van erre valos veszely? (egy W1100, vagy W1060 a terv).
mondjuk van ilyen allithato tavolsagu konzol, de azok jellemzoen 40cm-tol indulnak: Sunne PRO02 43-65cm. ez mar sok lenne, ha ennyivel alacsonyabbra kene vetiteni.ha lenne valami ~15-30 cm allithato konzol az lenne az optimalis, mert ha kiderul h tenyleg hangoskodik, akkor alacsonyabbra lehetne rakni.
mit javasolnatok? koszi.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Phoenix89
csendes tag
Sziasztok!
Acer P1200i-vel van valakinek tapasztalata? Irodai prezentációkhoz kéne. A wifis csatlakozás, hogyan működik rajta? mármint kell valami programot telepíteni arra a laptopra, melyről vetítenénk pl?
Előre is köszi!
Üdv, -
csyo
senior tag
válasz yodamastah #6081 üzenetére
tyuu, ez nekem teljesen kinai amiket irtal:-)
Miert pont ezek jok?
van e valahol leiras ezekrol lamaknak, mint en?
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
sziasztok!
valaki tudna segiteni abban, hogy otthoni moziasra milyet erdemes venni?
Mit kell nezni vasarlaskor?
Milyen lampa/ gyarto, stb a megfelelo?Teljesen lama vagyok:-(
Van ami most nagy slager?
kb 100 ezer HUF korul nezegetek...Legyen szép a napod!
-
python1
veterán
válasz #95590400 #6078 üzenetére
Köszi a választ!
Azért gondoltam a plusz hűtésre,mert elég forró a projektor és szerettem volna kicsit hűteni körülötte a levegőt.
De valóban igazad van,gyári hűtőt azért biztosan megtervezték rendesen felesleges gányolni,mondjuk az eszembe sem jutott.De így már biztosan nem is fogom cserélni.Takarítással esetleg lehet javítani a hűtés hatásfokát,érdemes kipucolni?
-
törölt tag
válasz python1 #6077 üzenetére
külön venti szerintem nem különösebben járható út. ami inkább, a venti vagy ventik cseréje egy nagyon közel megegyező légszállításúra és méretűre, amelynek már csendesebb a járása. és gondolom ugyanúgy szabályhatónak kell lenni, meg a fordulatszám tartománya is megfelelő kell legyen, h ne álljon ki a gép azonnal venti hibával.
ehhez azért tudni kell mit cserélsz mire. nem hülyeség, csak itt nem egy pc 50-70 fok közötti tartományáról van szó, szóval a kísérletezés nem a legjobb megoldás. de elvileg a beépített védelmek, ha nem elegendő a hűtés, teszik a dolgukat, de azért a tűréshatár csúcsán huzamosan járatni a gépet az álmoskönyv szerint nem jelent hosszú élettartalmat. ahogy a túlhűtés sem.
az ilyen mókolás garancia elvesztésével jár, persze ha visszarakod az eredetieket, és nem venni észre, akkor nem. -
python1
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy projektort lehet,szoktak külön hűteni?
Problémám,hogy kicsit zavaró a venti zaja,arra gondoltam ha külön ventivel hűteném,talán csendesebb lenne.
Lehet,hogy hülye ötlet de hirtelen nem jut eszembe más. -
Thom!
veterán
Optoma HD 73 vagy eMachines V700(Acer H5360)?
Nem nagyon értek hozzá, mind2 egy árban volna.... -
csyo
senior tag
Sziasztok!
Itthoni hasznalatra kellene nekem egy jo projektor.
Filmek nezesehet leginkabb.Max 5 meterre lenne a projektor a faltol, és max 3-4 méter magas-széles képet szeretnék vele alkotni a falfeluleten
Legyen megbizhato, hosszu tavon hasznalhato, és elfogadtaho arban.
Kérdes, h milyen arban gondolkozhatok.... (Legyen olcsó, és finom)
(forintban kb 100 ezer forintban gondolkozom, 350 euro, vagy 300 angol font)
[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
szaszlaci
addikt
válasz #95590400 #6072 üzenetére
Csak azt nem értem, minek a kék LED, ha van kék lézer zöld foszforral, a gép pedig egy DPD chipes. Egyszerre csak egy színt lő ki, akkor a kék miért nem jó egyből lézerről? (Gondolom nem tökéletes a hullámhossz spektrális szempontból, de akkor kicsit parasztvakításnak tűnik, vagy csak a gyenge zöld LED-et váltaná ki?)
Avman, téged meg seggbe kéne rúgni, hogy őstag létedre nem bírsz linkelni
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
na, itt van az első fecske, állítólag 650k-nak megfelelő áron.
http://prohardver.hu/tema/re_az_acer_bemutatta_a_vilag_elso_1080p_hibrid_le/friss.html -
mutyi
őstag
200-250 ezer ft-ért szeretne haverom venni ár/teljesítmény szempontjából a legjobb 3D-s projektort.
Olyan kellene, amihez nem kell külön számítógép, média lejátszóról vagy stb-vel közvetlenül összekapcsolva működjön.
Ha van inkább full HD-s lenne a jobb.
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem egy használt projektort beárazni
Panasonic PT-AE500E vetítő
- nagyon keveset használt, mindösszesen 340 órát ment
- csak filmnézésre volt használva
- hiba nélkül üzemel
- rendszeresen karbantartott tisztított gép.Technikai adatok:
http://www.projektoren-datenbank.com/pro/index.php2004-es teszt!!!
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=191KÖSZÖNÖM!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Khelben
nagyúr
válasz yodamastah #6063 üzenetére
Akkor ezt nemnek veszem Köszi.
-
yodamastah
őstag
válasz Khelben #6062 üzenetére
XGA prezentacios keszulek. Ezek mozira nagyon gyengek. Persze kep lesz rajta, meg a film is latszik, szoval ha nincs semmi igenyed, akkor hasznalhato. De elegge kompromisszumos a kepminoseg. Sok fenyero, keves kontraszt, osszevissza szinek. DLP-k meg szivarvanyosak is, mert ezeket altalaban hatterfenyben hasznaljak, ott meg szinte nem is latszik a sziravany egy 2x gepen sem. De a prezis LCD gepek is felejtosek, Meg rosszabb kontraszt, pocsek szinek, oriasi screendoor.... kuka mind.
Minimum egy hasznalt 720p DLP hazimozi projektort keress.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, Benq MP525-ről van valakinek tapasztalata? Otthoni filmezéshez mennyire lehet jó?
-
törölt tag
ehh, megint mehetek a szervizbe az lg-vel, a bal alsó sarkánál egy helyen vékony függőleges vonalban elkezdett vibrálni a kép... olyan, mint amikor a gyertyaláng ég és a hője látszik a falon, miközben a szellő rebegteti. izzót cseréltem, de ugyanaz.
ha egy üzlet beindul... pedig a múltkoriból egész jó kikeveredtem. odavittem, dolgot intéztem a közelben, pár óra múlva telefon, h mehetek érte, visszakaptam szépen kipuceválva, hibaforrás beazonosítva. hazavittem, örültem.
amúgy lehet batyo topikjába beteszem a képet az izzókról, h milyen ostobaságot követtek el rajta gyárilag.[ Szerkesztve ]
-
tokesz86
csendes tag
Nah. Meg volt a vásárlás!
Acer H6500, vászon: EliteScreens Manual (213 x 213)
Vászon a helyén, már csak a projit kell felrakni a plafonra.
Első benyomások bíztatóak, hozzáteszem nincs viszonyítási alapom. 1080p-t szépen kilövi, nagyon szép éles képet ad. Színek is szépek, habár a világos(sárga) szoba ront rajta. Egyedül a 60Hz és a szivárvány-effekt ami nekem kicsit fura, de nem vészes, szerintem hozzá lehet szokni.
Képecske a vászonról:
http://kepfeltoltes.hu/120802/20120727156_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz oroszlanbp #6051 üzenetére
Vagy az LCD-k vannak leamortizálva. Vagy csupa por, de akkor is ráéghetett már az LCD-re.
Ha mondjuk rászánsz kétszer ennyit, akkor vehetsz – igaz, használtan, de nem Apróneten – normális, mozira való gépet.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yodamastah
őstag
válasz oroszlanbp #6056 üzenetére
Ilyesmire gondoltam. A lampa bele tobbe kerul. Jo ar a 45e ha mukodik a lampa jol.
[ Szerkesztve ]
-
oroszlanbp
csendes tag
válasz yodamastah #6055 üzenetére
45-ért vettem ,nem tudom mennyire számít olcsónak.Szerintem akkor vissza küldöm.Köszi a segítséget.
-
yodamastah
őstag
válasz oroszlanbp #6054 üzenetére
A lampa ahogy oregszik folyamatosan csokken a fenyereje es a vege fele besargul a fenye. A leirasod alapjan pont olyan mint amikor dogledezik a lampa. Persze ez nem 100%, de ha egyebkent a vetiton minden rendben van akkor ez a leginkabb eselyes hiba. 936 ora nem sok, kerdes volt e resetelve a szamlalo mert azt is lehet
Szoval valoszinuleg ez a baja, de en nem tudom neked garantalni hogy lampa cserevel tokeletes projektorod lesz. Esetleg meg lehetne mutatni olyannak aki mar latott par projektort.
Nem tudom mennyiert vetted, de gondolom nagyon olcso volt. Az uj lampa ara van vagy 50-60e. Szoval vagy lampa felujitas ami csak kb 25e, vagy visszakuldod.
-
oroszlanbp
csendes tag
válasz yodamastah #6053 üzenetére
Köszi.Ez lehet csak a hiba?936 órát mutat a menüben.Ha esetleg izzót cserélek benne,vagy veszek bele,akkor jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
-
oroszlanbp
csendes tag
Ha tudtok akkor privibe segítsetek,mert azt előbb észre veszem..Köszi
-
oroszlanbp
csendes tag
Sziasztok!Nagyon nagy segítségre lenne szükségem.Ebben a pillanatban hozta meg a postás az általam apróneten vásárolt ,használt,de nagyon jó állapotban lévő Epson s52-es típusú projektort.Sajnos úgy néz ki ,hogy csúnyán át vertek.A jelenség a következő.Teljesen besötétített szobánál is élvezhetetlenül közép sötét képet ad, és mintha a fehér szín inkább halvány sárga lenne,nem tudok fehér színt elérni.Próbáltam állítani a kontraszton,és minden egyéb máson,de semmi változás.Tudna valaki segítséget adni vagy tippet:Esetleg hogy mi lehet a baj,mert ha komoly a gond,akkor azonnal vissza küldöm.Esetleg én is tudom orvosolni?Mechanikusan?Sajna nem igazán értek a dolgokhoz,de ha kell bele nyúlok.S-O.S
Ha tudtok akkor privibe segítsetek,mert azt előbb észre veszem..Köszi[ Szerkesztve ]
-
Phoenix89
csendes tag
Sziasztok!
Mennyitől kezdődnek a wifis projektorok?
Egy tárgyalóterembe kellene prezentációk megtartásához, közepes fényerősségű elég, mivel a sötétítés megoldható.
Előre is köszönöm!
Üdv. -
Real_Necro
veterán
válasz szaszlaci #6048 üzenetére
Igyekszem. Egyelőre hétfőre várjuk, aztán gyors felszerelés, mert a vezetőség szerdán már használja.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szaszlaci
addikt
válasz Real_Necro #6047 üzenetére
Igazán nincs mit. Valami tapasztalatot azért írj már légyszíves, ha használatba vetted!
-
Real_Necro
veterán
válasz szaszlaci #6042 üzenetére
Köszönöm a segítséget, megrendeltem még csütörtökön a Benq-t egy hozzá való fali állvánnyal.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Shummo
senior tag
-
szaszlaci
addikt
A natív felbontás akkor jut szerephez, mikor be van kapcsolva a vetítő
Ennyi pixel van fizikailag kialakítva a készülékben, ennyit fog tudni megjeleníteni, vagyis alapvetően ez határozza meg mennyire lesz részletes a megjelenített kép.
A max felbontás csak azt jelenti, hogy mit tud fogadni, amit aztán leskáláz natívra.
És most nem CRT vetítőről beszélünk.A képarány egy másik dolog, ha nem akarsz torz képet, akkor pl. egy SXGA projektornál alul és felül fekete csík lesz, ha 720-as vagy 1080-as filmet nézel. (Vagy ránagyítasz, és kilóg a két széle.)
[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Kicsit összezavarodtam. A nativ felbontás mikor jut szerephez? Nyilván egy windows ablak megjelenítésénél, azon a méreten fog, torzítás nélkül megjeleníteni. De pl egy 720p-s film vagy 1080p hogy jelenik meg egy SVGA/SXGA projektornál, ha kezeli azokat a formátumokat( pl. amikor a maximális felbontáshoz van írva mondjuk hogy 1600x1200)?
-
szaszlaci
addikt
Tényleg az, nem is tudtam.
Real_Necro: konzolt ajánlani nem tudok, de nem hinném, hogy bármelyik is letörne a 3 kiló alatt. Legalábbis amin nem látszik, hogy mondjuk préselt papírból van
Havi 2 – 3 alkalmat írsz, úgy szerintem nem kell szempont legyen a cserelámpa ára.
Inkább a minél olcsóbb, minél fényesebb DLP-t kell megvenni, mert a minősége nem lesz kritikán aluli egyiknek sem, viszont a drága is megadhatja magát, mert ezek mind érzékeny rendszerek.kisgyerek85: pedig az hittem, az én heppem csak a farost.. Gipszkartonnal az a baj, hogy nehéz illeszteni pontosan, főleg, hogy később ne repedezzen ki a fugázó. (Meg felrakni sem biztos, hogy olyan nagyon egyszerű.)
-
kisgyerek85
senior tag
válasz Real_Necro #6040 üzenetére
6021 postbann van egy link. Itt kivalsztod a kiszemelt projektort es megmutatja mit tud.
-
Real_Necro
veterán
Miből tudom azt meg, hogy egy projektort x távolságra helyezve mekkora falfelületet (y*z) világít meg?
-
_Smooth
senior tag
válasz kisgyerek85 #6024 üzenetére
Atyaég, mekkora felület
Nem lett volna költségkímélőbb a gipszkarton? Vagy az nem jó ilyen célra?
Amúgy f@sza lett, nagyon!
Biztos nagy élmény# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Real_Necro
veterán
válasz szaszlaci #6035 üzenetére
A BenQ, amit ajánlottál is jónak tűnik, garancia is szimpatikus, meg ahogy nézem csereizzó sem vészes áron van bele.
Ha oldalfalra szeretném konzolra helyezni, mire érdemes figyelni? Esetleg tudsz megbízhatót ajánlani? Így beleférne bőven az összegbe az is.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
szaszlaci
addikt
válasz Real_Necro #6034 üzenetére
A cég, ami Japán székhelyű. Nem mindegy.
Amit néztél, egyrészt 177 ezer ott, amit mutattam kicsit 100 fölött kapható.
Másrészt az LCD-s jóval kényesebb, mint a DLP technológiát alkalmazó készülék.[ Szerkesztve ]
-
-
szaszlaci
addikt
válasz Real_Necro #6032 üzenetére
Hitachi -> Japán. Én ilyet vennék, ha találnék
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz szaszlaci #6031 üzenetére
Konkrét nincs, Epson, Hitachi márkákat nézegettem, meg most találtam még egy Sony VPL-EX175-öt.
-
szaszlaci
addikt
válasz Real_Necro #6030 üzenetére
Ezen az áron nem szabad csodát várni egyik prezentációs modelltől sem tartósság szempontjából, de nagy eltérés nincs közöttük. Valamint hulladékot sem tudsz vásárolni.
Van esetleg konkrét kinézetted?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Real_Necro
veterán
válasz szaszlaci #6029 üzenetére
Szia,
sötétítés nem nagyon lehetséges, mert az ablakon nincsen semmi. Kb amennyit a fák eltakarnak. Annyira azért nem vészes a dolog, a jelenlegi projektort is tudtuk azért használni.
Sony és Epson márkák mennyire ajánlottak?
-
szaszlaci
addikt
válasz Real_Necro #6028 üzenetére
Szia,
ha a teremben van bármennyi fény, akkor a kontraszt lényegtelen, mert úgyis nagyon lerontja. A fényerő, ami minél nagyobb legyen!
Viszont az elég világos jellemzésed nem ad okot bizakodásra, be kellene minél jobban sötétíteni.Pl. BenQ MX514.
Ahogy tudom, WiFi-sek inkább 200e fölött kaphatóak.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
céges prezentáláshoz keresek megbízható projektort a korábbi Toshiba TDP-S8 DLP leváltására. A készüléktől a megvilágított felület kb 4-5 méterre lenne, valamint a készülék egy oldalsó vagy hátfalon lévő konzolon kap helyet. Alkalmi használatról van szó, havonta 2-3x. A terem elég világos, így kontrasztosabb és nagyobb fényerejűt keresek. Felbontásban lehet a korábbi 800x600-nál nagyobb, de nem wide.
Szemezgettem wifi megoldásokkal a kábelek csökkentése érdekében, ez nem tudom mennyire javasolt megoldás.
200eFt környékén milyet ajánlatok?Előre is köszönöm!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6025 üzenetére
Sotetbe mozizok :-) viszont a butoron csillog a feny. Ez biztos nem tesz jot neki, meg a feher szonyeg es szinten feher kanape sem. De hat az asszny faktor :-)
Most amugy is meg atalakitasokon megy at a nappali es par honap mulva mar nem lesz ott az a ket szekreny. Helyette allo hangfalak lesznek. Egy masik butor meg atkerul a masik oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
tokesz86
csendes tag
válasz kisgyerek85 #6024 üzenetére
Hát elég necces...de befért, az a lényeg! Viszont ha mellette van a szekrény akkor már nem törik meg rajta úgy a fény abból a szögből, mivel árnyékba került (legalábbis egy része).
Amúgy számolgattam még egy kicsit. egy mérettel nagyobb vászonnal (213 x 120 cm ->átló 245cm). Persze még ez is kicsi :S De ekkora a falam sajna...
Szóval a gyári adatból, miszerint 762cmt lő ki 10méterről, akkor a 245cm-t 3,8 méterről lövi, feltéve ha lineárisan változnak az értékek a távolság függvényében. (vagy négyzetesen változik???) Na mind1, majd kiderül,ha itt lesz a cucc és vászon a helyén. Elvileg csütörtökön jön... Aztán lehet agyalni, hogy plafon, vagy egy talpas állványon ami kicsit 'gagyi' lehet...:/[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6023 üzenetére
Ne is mond. Én is a napokban szívtam a méret miatt, mert lecseréltem a hullámos vásznamat egy fehér bútorlapra amit plusz még lefestettem fehérre. De mivel a vászon nekem a fali távtartón volt és most átkerül ugye a falra a bútorlap ami kb +1 méter így a vetített képem is megnőtt, de két bútor közé kellett beférnie. Hát centizgetni kellett rendesen.
Itt a végeredmény.
Ha már így felhoztam akkor leírom a tapasztalatomat.
Végre megszűnt a hullámosodás
anyagköltség 10K huf. Kezdésnek alapozóval kellett volna lekennem a bútorlapot, hogy a festék jobban tapadjon rá. Viszont a festék boltba azt mondta az eladó, hogy ők nem tartanak, mert nincs rá kereslet. Ok akkor mondom megpróbálom egyből festeni.
3. réteg felkenése után oldalról nézve ilyen
volt az eredmény. Szemből tökéletes volt, de innen ocsmány. Ezután elmentem egy másik festék boltba. Eladónak vázoltam a szitut, de alapozó és bútorlap megfordítása helyett azt tanácsolta, hogy fessem még le vagy 3-4x és hadjak hosszú száradási folyamatot.
Szóval lekentem még párszor és most már szinte 100%-os oldalról is. Egy picit lehet látni, hogy nem egybefüggő helyenként, de én ezt így hagyom most már -
tokesz86
csendes tag
válasz kisgyerek85 #6022 üzenetére
Ettől féltem :/ Kár hogy csak ennyit enged az a fránya zoom... Tervem az volt, hogy szekrénypolcra teszem a projit, és a szemközti falra meg a vászont, de túl nagy a távolság... Úgy néz ki hogy egy állványt kell szereznem, vagy a plafonról lógatom le. Köszi a választ!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6021 üzenetére
4,8m-ről 306-367cm képátlót tudsz vetíteni. Ott van feljebb a zoom.
Ha kisebbet akarsz vetíteni akkor meg kell oldani, hogy kevesebb legyen a távolság. Mennyezetről lelógatás? vagy olyan oldalfali tartó ami sokat kitart. pl ez
Ekkor 4.14m -re lesz a vetítő és ekkora távolságnál már belefér a te képátlód.
-
tokesz86
csendes tag
Illetve egy konkrét kérdésem is lenne, remélem annyira nem off (viszont laikus az biztos)...
Ha ezzel a H6500-al 4,8 méterről vetítek (mert ott lenne a helye), 337cm lesz a képátlóm az alábbi kalkulátor szerint.
Viszont nálam csak 233 cm átlójú vászon fér el. Tudom-e a projival hozzá kicsinyíteni a képméretet? Lejátszó progival tudom, hogy lehet. De ha a projival akarom, lesz-e ilyenre lehetőségem?http://www.projectorcentral.com/Acer-H6500-projection-calculator.htm?remove_compare_list=6843
-
tokesz86
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már kértem segítséget Tőletek projektor vásárlással kapcsolatban, kaptam is. Akkor az ACER H5360-nál ragadtam le, de végül nem vettem meg, hagytam még érni a dolgot, mostanáig.
Újra elkezdtem nézelődni, és felkeltette az ACER H6500 a figyelmemet. 222e-ér már hozzá lehetne jutni, ami szimpatikus a paramétereit nézve. Szerintetek?
Van esetleg valakinek tapasztalata az ACER H6500-al? -
tom_77
tag
Sziasztok,
Ha esetleg van valakinek [Epson EH-TW6000] projektora, akkor irhatna egy rövid, de őszinte véleményt
Köszi előre is. -
törölt tag
válasz yodamastah #6016 üzenetére
5-6 évvel ezelőtt a hazalopkodott levetett prezis projektorok után nekem igenis jó volt a képe... eszembe sem jutott volna prezire használni. csak vagy fél évet töltött szervizben meg vitázgatva, és közben lett helyette az acer.
most cégen belül hordozzuk, h kevésbé kapjak miatta agybajt. évi 20-30 óra, ha belemegy. ha most kellene házimozira, akkor azt mondanám rá hangos, nyúlós szürkéje van (színei szerintem rendben voltak-vannak), és nagyon kevés a felbontása. ja és a szerviz végül úgy adta vissza, h beletüsszentette a göncöl szekeret. is.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
"felbontás fontos valamennyire?" Ezt neked kell tudnod. 1080p mindenestre jo dolog, de lehet sosem hasznalod ki. Ha prezentacios modellek kozul valasztasz, en nem tudok ajalnani semmit, szamomra egyforma hulladek mind
Esetleg valami jo nagy fenyereju 1080p DLP lehetne mozira is. Van par DLP-s modell Optomanak, Acer-nek Benq-nak ami relativ olcso es hasznalhato.
-
yodamastah
őstag
válasz #95590400 #6014 üzenetére
Van hazimozi 1-2 proj ami hasznalhato lenne, de nem jok hordozni. Az epson tw9000 pl cinema filter nelkul eleg szep fenyerot tol ki magabol, na de hurcold mar az a dogot magaddal
W100-al is az a baj hogy a kepminoseg nagyon alap. Van kep, meg a piros az piros. De ha leulsz melle mozizni, akkor igen gyorsan rajossz hogy ezt a projektort nem erre talaltak ki. Mindenesnek nem rossz, de igazabol ez sem jo mindenre.
-
Gh0sT
addikt
válasz yodamastah #6013 üzenetére
Esetleg lenne valami javaslatod, hogy milyen típust nézegessek? Maradnék akkor a prezentáció/karaoke/hordozhatóság vonalon.
Szerk: felbontás fontos valamennyire?
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
törölt tag
válasz yodamastah #6013 üzenetére
azért a mostani 3d-s projik full fényereje egy homályosabb teremben is megállná lehet a helyét. legalábbis, ha abból indulok ki, h a benq w100 prezis beállításon, full fényerőn használjuk épp prezentációkra, és egyelőre a nem telibenapozott helyiségekben nem volt vele különösebb probléma. persze, nem is nagyon-nagy átmérőjű kép lett kivetítve. most így fejből nem tudom, h itt az 1300 lumen az eco vagy full fényerő.
hm-nek meg valami nd szűrőt elé.
nagyapám szokta mondogatni, az igazán univerzális szerszám igazából semmire sem lesz jó a végén.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
Ceges prezentaciokhoz meg karaokezni nagy fenyereju projektor kell, a szinek pontossage es a kontraszt itt lenyegtelen. Itt a hordozhatosag ami fontos.
Hazimozira kozepes fenyereju projektor kell minel jobb szin pontossaggal es kontraszttal. Hordozhatosag lenyegtelen, a halk hutesi zaj fontos.
A fenti ketto ritkan talalkozik. Vannak azert olyan modellek amik mindenesnek egesz jok, de igazabol ezek hazimozira nem a legjobbak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz yodamastah #6009 üzenetére
igen és igen, az anyaga is jobban látszik. nem zavaró (annyira), már megszoktam, csak homogén, világosabb felületeknél csodálkozok rá, jellemzően animációknál, rajzfilmeknél.
egyszer majd átrendezkedek, és akkor távolabbra kerül a dolog, meg nagyobb lesz a kép is. a falak is kapnak némi színt, és a plafon is. fal nagy része fedett, a plafon az, ami sokat kinyír a kontraszton. meg persze vetítőt is cserélek. ja, meg nyílászárót, ami majd kiváltja mindezt. na nem mostanában lesz, de előbb-utóbb bekövetkezik a dolog. azért is lett ez a most óriási, kihasználatlan motoros vászon.[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes beruházni:
a.) egy teljesen alap, belépőszintű projektorra, amit céges prezentációkhoz, illetve karaoke partykhoz használnék, vagy
b.) nincs akkora árkülönbség és célszerűbb egy olyan rendszert venni (akár használtan), ami kiszolgálja az otthoni filmnézést isSoha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
yodamastah
őstag
-
szaszlaci
addikt
válasz yodamastah #6006 üzenetére
A gain érték ugye egy viszonyszám.
Akkor a falról visszavert zavaró fény 0.5-ös értékű vászonnál 0.5 x 0.5 = 0.25. Ezt látjuk, mérjük.
Ehhez hozzájön, hogy a vetített kép is 0.5x-ös fényerő nyereségű. (Azaz veszteséges.)
Tehát a kontraszt javulás 0.25 x 0.5 = 0.125, azaz 12.5 % lesz? (Plusz így az érzékelési küszöb alá eső értékek.)Míg ha a szoba fala 1.0 helyett 0.5, akkor a kontraszt javulás 50 % lenne, ha a vetítő saját értéke nem rontaná. (Akárcsak az szürke vászon esetén.)
Jól értelmezem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
viszont a szürke vásznon jelentkezhet foltokban fényesedés, van rá valami műszakszó, de elfelejtettem, és lehet hülyeséget tippelnék. nekem szerencsém van, mert ahonnan nézem, ott a bal alsó sarokban van. kb. 3 tenyérni, nem zavaró, de lehet találni olyan helyeket, ahonnan jóval nagyobb folt jelentkezik.
igaz, ez valami eredeti kínai vászon, ráadásnak leértékelve vettem.
ellenben az összhatás miatt megéri. -
yodamastah
őstag
válasz szaszlaci #6005 üzenetére
Azert mert eleve a szobaba is keveseb fenyt szor szet. Pl 0.5 gain matt vaszonra vetitesz egy ANSI teszt abrat, akkor a szobaba fele fenyt szor szet mint az 1.0. Es ez utan a fele feny a 0.5 gain vasznon a fekete reszeket ismet fele annyira vilagositja mint az 1.0-an. Persze ez csak saccolt ertek, csak akkor igaz ha csont feherek a falak. Ahhoz hogy latvanyosan jobb legyen az ansi kontraszt, nagyon sotet szurke vaszon kellene. Ilyen meg mattban nincs is
Szoval jobb lesz az ansi kontraszt szurkevel, de sokkal jobb eredmenyt lehet elerni ha a szoba van jol megcsinalva.
-
szaszlaci
addikt
válasz yodamastah #6004 üzenetére
Természetesen csak rossz szót használtam! Nem tudom egyébként, honnét vettem..
A szürke (tehát nem Black Diamond, hanem amit akár sima szürke festékkel a falra kenek) miért is növeli az egyidejű kontrasztot?
Hisz lehet, hogy a nem kívánatos visszaverődés kevésbé látszik rajta, de a közvetlen vetített kép is kisebb fényerővel, ergo a kontraszt változatlan, ha jól sejtem.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yodamastah
őstag
válasz szaszlaci #6003 üzenetére
Az emelt fenyereju vasznak nem polarizalt fenyt vernek vissza. Nemtom ezt a polarizalast honnan szeded, egyszeruen csak fokuszalva veri vissza a fenyt. Lehet csak rosszul fogalmaztal
A szurke noveli az ansi kontrasztot fokuszalas nelkul is. (a szobabol erkezo reflexiok kevesbe adodnak ossze rajta)
1.0 matt feher vaszonra tokeletes kep veittheto, csak jo szoba kell
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Balázs05 #6001 üzenetére
Úgy fekete, mint fekete nincs. Ezek vannak:
-matt fehér, 1.0 gain. Sok vászon mellett gyakorlatilag ilyen a fehér fal is, szinte mindent visszaver, nézési szög szerint egyenletesen elosztva.
-szürke: 1 alatti fényvisszaverés, tehát csökken a visszavert fényerő. Nézési szög nem számít. A kontrasztot nem növeli!
-polarizált: ez a szembe ülőkhöz fókuszálja a fényt, így látszólag többet ver vissza, mint a sima fehér fal. Így 1 fölötti gain lesz, akár 8 – 10-ig is el lehet menni. Oldalról viszont már jóval kevésbé látszik, innét szerzi a nyereséget.
-"fekete": ez is polarizált, és mellé fekete is, tehát pluszban az igaz rá, hogy külső zavaró fénynél jobb lesz az eredmény, illetve a falra is kevésbé szórja a fényt (hisz polarizált), ezért ez valóban jobb ANSI kontrasztot fog eredményezni. Jellemzője, hogy drága, de nagyon Bővebben.Meg akkor említeni kell az ezüst vásznat, polarizált 3D vetítéshez kell, de ez a lineáris és cirkuláris polarizációra vonatkozik, tehát a fény rezgésére, és nem a visszaverési szögre. Szakszerűbben nem tudok fogalmazni, de szerintem érthető. Az IMAX moziban is ezt használják.
Illetve a hátulról vetítős vásznakat.
Remélem, semmi fontosat nem hagytam ki.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yodamastah
őstag
válasz Balázs05 #6001 üzenetére
Hat 150 vagy 200e az kb mindegy A jo hazimozi projektorok 700tol kezdodnek. Bar igazabol most eleg jol el vagyunk latva, mert amit a 700e-1200e kozotti kategoria nyujt az nagyon jo ahhoz kepest ami 4-5 eve volt. Termeszetesen megssze nem ez a teteje, de itt vannak a legjobb ar/teljesitmenyt nyujto modellek. De 150-200 kozt lehet talalni hasznalhatot, csak nem ujat.
Fekete vaszon alatt nem tudom mire gondoltal, de remelhetoleg nem fekete anyagra, hanem a specko fokuszalt szurke vasznakra. Talan a BlackDiamond lenne a legjobb ezek kozul, kerdes hogy szerzed be. Na meg egy normalis meret 600e-1000e ft.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs05
csendes tag
válasz yodamastah #6000 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem, várok még egy kicsit és majd inkább 200 ezer körül nézelődöm.
Nem kötözködni akarok, de mi a helyzet a fekete vászonnal? Vagy az csak városi legenda?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest