Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
-
68100 - 68001
78027 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
-
sony89
aktív tag
Hu pedig itt már sokan várjuk, hogy milyen lesz a véleményed róla ..ill ha esetleg Vhiktor fogja kalibrálni akkor tőle is a véleményt...
-
Khaosz55
addikt
Úgy néz ki ebből nem lesz karácsonyi ajándék a fa alatt. Hétről-hétre csak tologatják a kiszállítást. Legutolsó időpont dec 23. ,de én már csak azt hiszem el ami megtörtén, úgy álltalában mindenre is.
-
Vhiktor
nagyúr
Fejből nem tudom mennyi a natív kontraszt aranya pl az ls5-nek, de annak a sim2-nek 4-5000:1 körül van és egy sima jvc mellett így sem tud labdába rúgni feketeszint tekintetében. Dreamvision heliost nem láttam, így arról nem tudok nyiltakozni.
-
BBéci
legenda
Volt nálam az a SIM2 és még jó néhány másik is. Feketeszintben nem tartom jobbnak, mint az LS-5-öt. A Lumis és a Superlumis jobbak.
-
Joshi
titán
Tudom, de "számomra nem volt eladó". Másrészt pedig időközben megnéztem, mi van a JVC-nél és ez az új széria megtetszett, abból fogok választani.
Szóval meghagyom másnak, majd megveszi más, kaibrálással, házhozszállítással, installal, macskaetetéssel, egyéb kutyafülével.
Azért még mindig nem tollas a hátam, na. Még mindig ezen lovagolsz, egyszerűen nem kell tőle megvenni. A Sony XW5000 pedig egy jó projektor habár az új ára nekem se ér ~2-2,5millát.
-
PBA
aktív tag
Tudom, de "számomra nem volt eladó". Másrészt pedig időközben megnéztem, mi van a JVC-nél és ez az új széria megtetszett, abból fogok választani.
Szóval meghagyom másnak, majd megveszi más, kaibrálással, házhozszállítással, installal, macskaetetéssel, egyéb kutyafülével.
Azért még mindig nem tollas a hátam, na. -
-KP-
veterán
Én a héten majdnem vettem használtan egy 5000-es SONY-t, de hála istennek az eladóval történő lehetetlen egyeztetés miatt meghiúsult a dolog.
Most JVC vonalon nézelődök, Viktor is ezt javasolta, úgy döntöttem hogy nem leszek türelmetlen, és ha visszaérek Budapestre, megrágom a dolgot. Szerintem meg fogom várni az újonnan érkező JVC lézeres szériát. Igen, drágább mint az eredeti büdzsém, de... hosszú távra veszem.Azt mondjuk sajnálom, hogy a 3D támogatást kivették az új széria belépő modelljéből, de erről le tudok mondani.Pedig azt nyugodtan megvehetted volna.
-
Vhiktor
nagyúr
Én a héten majdnem vettem használtan egy 5000-es SONY-t, de hála istennek az eladóval történő lehetetlen egyeztetés miatt meghiúsult a dolog.
Most JVC vonalon nézelődök, Viktor is ezt javasolta, úgy döntöttem hogy nem leszek türelmetlen, és ha visszaérek Budapestre, megrágom a dolgot. Szerintem meg fogom várni az újonnan érkező JVC lézeres szériát. Igen, drágább mint az eredeti büdzsém, de... hosszú távra veszem.Azt mondjuk sajnálom, hogy a 3D támogatást kivették az új széria belépő modelljéből, de erről le tudok mondani.3D-re lehet venni egy másik projektort használtan, nagyon olcsón

Én is várom az új szériát, 2 db JVC NZ700 kalibráció már lassan a küszöbön

-
PBA
aktív tag
Most JVC vonalon nézelődök, Viktor is ezt javasolta, úgy döntöttem hogy nem leszek türelmetlen, és ha visszaérek Budapestre, megrágom a dolgot. Szerintem meg fogom várni az újonnan érkező JVC lézeres szériát. Igen, drágább mint az eredeti büdzsém, de... hosszú távra veszem.Azt mondjuk sajnálom, hogy a 3D támogatást kivették az új széria belépő modelljéből, de erről le tudok mondani. -
-KP-
veterán
Kerüld a használt Sonykat. Ilyen egyszerű. Az új 5000/7000 széria elvileg nem érintett, de nem abban az ársávban keresgélsz.
-
Vhiktor
nagyúr
Na akkor az a lényeg, hogy ne olyan legyen a feketéje mint a jelenlegi projektorodnak, hanem sokkal jobb.
-
pcbrr
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
Dlp fekete az is, igaz a jobb fajtából. Nekem dlp fronton ami eddig a legjobban tetszett az egy SIM2 Grand Cinema C3X1080 Projector volt. Igaz nem láttam mindent dlpből.
-
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
Ha nem tudod milyennek kell lennie a képének akkor nem fog feltűnnni. Egyébként meg világít a fekete mint egy ips paneles tvnél, egy kis túlzással. Tehát szürke a fekete helyett. De ehhez persze tudnod kellene mennyire kellene feketének lennie. Ha olyan a feketéje mint egy dlp gépnek akkor baj van. És kikapcsopt dinamikus irisszel nézd, már amelyikben van ilyen. És jobb ha nem teljesen fekete képet nézel, hanem egy nagyon sötét jelenetet valamelyik filmből.
leginkább ott látszik, ahol szélesvásznú a kép és 16:9-ben alul , felül elég zavaró, ha nem fekete (kb ez zavar a benq-nál is)
-
BBéci
legenda
Ha nem tudod milyennek kell lennie a képének akkor nem fog feltűnnni. Egyébként meg világít a fekete mint egy ips paneles tvnél, egy kis túlzással. Tehát szürke a fekete helyett. De ehhez persze tudnod kellene mennyire kellene feketének lennie. Ha olyan a feketéje mint egy dlp gépnek akkor baj van. És kikapcsopt dinamikus irisszel nézd, már amelyikben van ilyen. És jobb ha nem teljesen fekete képet nézel, hanem egy nagyon sötét jelenetet valamelyik filmből.
Láttam pár vetítőt és azt mondom, hogy a Runco LS-5 feketéje nagyon rendben van.
Kétségtelen, hogy a DreamVision Helios (tuningolt JVC) feketeszintje valamivel alacsonyabb, három különböző helyen láttam a képét. Ám annak 7 éve 13 millió volt az ára. -
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
A visszafejlődést abszolút látom még full laikus felhasználói oldalról is. Redditen is olvasgattam ebben a témában, ott pl nagyrészt csak lifestyle vetítőkkel foglalkoznak, van vmi széthypolt kickstarteres vetítő, ahol többek közt az is nagy ficsör, hogy van benne OPTIKAI ZOOM
. Én amúgy az egész lifestlye vetítő műfajt nem tudom értelmezni, hogy kinek és mire jó pontosan, de ez én boomer felfogásomra vezethető vissza 
Azért azt veszik, mert sokan albérletben ilyesmit használnak, jóval egyszerűbb a költözködés, ha sűrűn kell utazni-költözni, és mégis nagyobb képet ad, mint a laptop vagy a tablet képernyője. Szerintem ezekkel nem is 100-120"-t vetítenek, hanem csak 50-60-at, arra elég a kevesebb fényerő is.
-
pcbrr
csendes tag
Persze, vannak jó és rosszul sikerült szériák is. Epsonomnak (9300) két hibája is volt, pedig én vettem ki a gyári dobozából először.
Ha van kiszemelt, akkor rá kell írni az eladóra. Tenni kell egy ajánlatot, ha el akarja adni, akkor meg lehet találni a közös árat. Vannak extra hüJe hirdetők, akik konkrétan megsértődnek az ajánlaton, de akkor lépni kell tovább. Ha magasabb áron vásárolnál, mindenképpen nézd meg élőben a gépet. Magyarországon belül egy tank üzemanyaggal megfordulsz bárhonnan. Mondjuk Kisvárda-Sopron necces
. De annyit megér, hogy ne kidobott pénz legyen a vásárlás.próbálkozom akkor, megnézni szeretném ha van lehetőség, bár pl ez a Sony kontraszt vesztés nem tudom mennyire olyan dolog ami rögtön lát az ember, főleg ha gyengébb vetítőm volt előtte. Nálam csak kb 400 km teletank a hatótáv, de max másfél tankból megúszom

-
Aby_2014
aktív tag
Elvileg fordítva. A kevés használat és a nagy páratartalom stb pár év alatt szétvágja. Ha nem degradált most, személyesen megnézve akkor nyugodtan vedd meg.
Aby_2014: Minden projektor típusban más és más. Van amiben csak az aktuális izzót lehet, de van amiben van szervíz menü a teljes élettartamról.
Köszönöm, utána nézek, hogy jvc x55r -nél elő lehet-e hozni a service menu-t valahogy...
Esetleg valaki kapásból nem tudja ?
-
Q
senior tag
Igen, ez lehet egyes gépekre igaz, viszont amiket nézek azokra akkor pont nem, kicsit utánaolvasva: pl Epson TW9xxx sorozat -csíkok a képen - alaplap csere , Sony HW4x/5x sorozat - kontraszt vesztés - optikai blokk csere, JVC X3/30/35 sorozat - ballaszt tönkremegy. Lehet a felsoroltak nem gyakori hibák, vagy el vannak túlozva, én ezekről csak olvastam, nem tapasztalat. Ezek a javítások a kb a teljes használt vételárhoz mérhető költségek. A fenti vetítőkre keresve a kleinanzeige-n a kínálat felét már eleve hibásan árulják, tehát annyira nem lehet ritka jelenség. DLP-k lehet tartósabbak, nálam most kiestek mert nagy lens shift szükséges az elhelyezéshez és 3 méterről 100"-as képet szeretnék, a legtöbb DLP ezt nem tudja sajna.
Persze, vannak jó és rosszul sikerült szériák is. Epsonomnak (9300) két hibája is volt, pedig én vettem ki a gyári dobozából először.
Ha van kiszemelt, akkor rá kell írni az eladóra. Tenni kell egy ajánlatot, ha el akarja adni, akkor meg lehet találni a közös árat. Vannak extra hüJe hirdetők, akik konkrétan megsértődnek az ajánlaton, de akkor lépni kell tovább. Ha magasabb áron vásárolnál, mindenképpen nézd meg élőben a gépet. Magyarországon belül egy tank üzemanyaggal megfordulsz bárhonnan. Mondjuk Kisvárda-Sopron necces
. De annyit megér, hogy ne kidobott pénz legyen a vásárlás. -
Bikkrom
senior tag
Elvileg fordítva. A kevés használat és a nagy páratartalom stb pár év alatt szétvágja. Ha nem degradált most, személyesen megnézve akkor nyugodtan vedd meg.
Aby_2014: Minden projektor típusban más és más. Van amiben csak az aktuális izzót lehet, de van amiben van szervíz menü a teljes élettartamról.
-
pcbrr
csendes tag
Egy Sony HW4X-5X-6X már nem lesz kontraszt vesztett ha az elmúlt 6-8 évben nem lett az. Az kijön az első években. Ezért mondjuk mindig, hogy meg kell nézni, vaktában nem szabad régebbi Sony-t venni. De ha a kontrasztja ezek után rendben akkor best buy.
Az Epsonokkal sincs ilyen téren nagy gond. Meg kell nézni, járatni kell keményen. Ha csíkoz, kijön pár óra alatt.
Szóval meg kell nézni élőben, hogy mit veszel és meg kell járatni. Ha bizalmatlan vagy kérj próbagarit. Erre hajlandóak az eladók többnyire.
3 mérerről 100"-ra neked egy W1070/1090 vagy ha találsz w1110/w2000 kell. Ha nagyobb a kereted más is szóba jöhet.
köszönöm a tanácsokat, a sony-nál azt hittem ez a használattal arányos folyamat, tehát minél többet ment, annál gyengébb lesz a kontraszt. Majdnem vettem egyet, de elbizonytalanított amit olvastam evvel kapcsolatban az avsforum-on.
-
pcbrr
csendes tag
Főleg DLP fronton nem volt túl nagy fejlődés az elmúlt 10 évben. Sok esetben inkább csak visszafejlődés. Másik, hogy ezek a gépek nem a hulladékudvarban kötnek ki. Javíthatóak és érdemes is javíttatni, ellenben sok új műanyag kínai trágyával.
De a legfontosabb. Régen is voltak hulladék képű projektorok, meg most is. Nem a kora számít. Egy 12 éves C3X Lumis-ért 10-ből 9 itteni tag odaadná az új gépét. Projektornál csakis a tudás kellene, hogy számítson. Kontraszt, színek, élesség. Ebben meg a régi bevált 200 ezer körüli gépek agyonvágnak bármilyen idei újat 500 ezer alatt. Ez az az ársáv amiért újonnan csak ipari hulladékot fogsz kapni 99%-ban.
Szóval nem a kor, hanem a tudás meg a vetített kép minősége. Javítani meg lehet őket.
Jól vannak azok az árak belőle többnyire. Csak idő míg valaki utána jár, megérti, megnézi. Inkább megveszi a gyengébb képű újat. Mert az új. Nem mellesleg az a 10 éves gép még 10-et el fog muzsikálni. Az újak meg...
A visszafejlődést abszolút látom még full laikus felhasználói oldalról is. Redditen is olvasgattam ebben a témában, ott pl nagyrészt csak lifestyle vetítőkkel foglalkoznak, van vmi széthypolt kickstarteres vetítő, ahol többek közt az is nagy ficsör, hogy van benne OPTIKAI ZOOM
. Én amúgy az egész lifestlye vetítő műfajt nem tudom értelmezni, hogy kinek és mire jó pontosan, de ez én boomer felfogásomra vezethető vissza 
-
Bikkrom
senior tag
Igen, ez lehet egyes gépekre igaz, viszont amiket nézek azokra akkor pont nem, kicsit utánaolvasva: pl Epson TW9xxx sorozat -csíkok a képen - alaplap csere , Sony HW4x/5x sorozat - kontraszt vesztés - optikai blokk csere, JVC X3/30/35 sorozat - ballaszt tönkremegy. Lehet a felsoroltak nem gyakori hibák, vagy el vannak túlozva, én ezekről csak olvastam, nem tapasztalat. Ezek a javítások a kb a teljes használt vételárhoz mérhető költségek. A fenti vetítőkre keresve a kleinanzeige-n a kínálat felét már eleve hibásan árulják, tehát annyira nem lehet ritka jelenség. DLP-k lehet tartósabbak, nálam most kiestek mert nagy lens shift szükséges az elhelyezéshez és 3 méterről 100"-as képet szeretnék, a legtöbb DLP ezt nem tudja sajna.
Egy Sony HW4X-5X-6X már nem lesz kontraszt vesztett ha az elmúlt 6-8 évben nem lett az. Az kijön az első években. Ezért mondjuk mindig, hogy meg kell nézni, vaktában nem szabad régebbi Sony-t venni. De ha a kontrasztja ezek után rendben akkor best buy.
Az Epsonokkal sincs ilyen téren nagy gond. Meg kell nézni, járatni kell keményen. Ha csíkoz, kijön pár óra alatt.
Szóval meg kell nézni élőben, hogy mit veszel és meg kell járatni. Ha bizalmatlan vagy kérj próbagarit. Erre hajlandóak az eladók többnyire.
3 mérerről 100"-ra neked egy W1070/1090 vagy ha találsz w1110/w2000 kell. Ha nagyobb a kereted más is szóba jöhet.
-
Bikkrom
senior tag
elnézést, kis rant következik:
írtam ide nemrég, hogy keresek vmi használt vetítőt, amivel leváltanék egy régi epson tw3200-at. Azóta figyelem a hirdetéseket, (nyilván ez kis piac, kevés eladó vetítő van), de furi, hogy ahhoz képest, hogy amiket nézek 10-12 + éves készülékek, az árak relatív magasak ( akár 200k felett), pedig ilyen korú gép gyakorlatilag egyik napról a másikra produkálhat olyan hibát, hogy vihetem egyenest a hulladékudvarba. Tudom infláció, meg lehet új vetítőt venni
, de akkor sem érzem reálisnak. Legtöbb cuccot pl az AVX-en is hónapokig hirdetik, nem lenne ésszerűbb reális árat kérni és akkor nyilván gyorsabban elkelne. Főleg DLP fronton nem volt túl nagy fejlődés az elmúlt 10 évben. Sok esetben inkább csak visszafejlődés. Másik, hogy ezek a gépek nem a hulladékudvarban kötnek ki. Javíthatóak és érdemes is javíttatni, ellenben sok új műanyag kínai trágyával.
De a legfontosabb. Régen is voltak hulladék képű projektorok, meg most is. Nem a kora számít. Egy 12 éves C3X Lumis-ért 10-ből 9 itteni tag odaadná az új gépét. Projektornál csakis a tudás kellene, hogy számítson. Kontraszt, színek, élesség. Ebben meg a régi bevált 200 ezer körüli gépek agyonvágnak bármilyen idei újat 500 ezer alatt. Ez az az ársáv amiért újonnan csak ipari hulladékot fogsz kapni 99%-ban.
Szóval nem a kor, hanem a tudás meg a vetített kép minősége. Javítani meg lehet őket.
Jól vannak azok az árak belőle többnyire. Csak idő míg valaki utána jár, megérti, megnézi. Inkább megveszi a gyengébb képű újat. Mert az új. Nem mellesleg az a 10 éves gép még 10-et el fog muzsikálni. Az újak meg...
-
pcbrr
csendes tag
-
pcbrr
csendes tag
A 10-12 éves felső polcos gépek megépítettsége, tartóssága és javíthatósága se indokolja, hogy alacsony áron hirdessük őket. Pláne a megjelenített képük. Az más, hogy itthon nincs rá fizetőképes kereslet.
Saját példa: volt 24ezer órás DLP-m ami mai napig hibátlanul működik más felhasználónál és nap mint nap látok gépet, amit 87ezer óránál szervizeltek először. Természetesen az égők és szűrők ebben folyamatosan cserélve vannak.Igen, ez lehet egyes gépekre igaz, viszont amiket nézek azokra akkor pont nem, kicsit utánaolvasva: pl Epson TW9xxx sorozat -csíkok a képen - alaplap csere , Sony HW4x/5x sorozat - kontraszt vesztés - optikai blokk csere, JVC X3/30/35 sorozat - ballaszt tönkremegy. Lehet a felsoroltak nem gyakori hibák, vagy el vannak túlozva, én ezekről csak olvastam, nem tapasztalat. Ezek a javítások a kb a teljes használt vételárhoz mérhető költségek. A fenti vetítőkre keresve a kleinanzeige-n a kínálat felét már eleve hibásan árulják, tehát annyira nem lehet ritka jelenség. DLP-k lehet tartósabbak, nálam most kiestek mert nagy lens shift szükséges az elhelyezéshez és 3 méterről 100"-as képet szeretnék, a legtöbb DLP ezt nem tudja sajna.
-
Aby_2014
aktív tag
Hmmm... le lehet valahogy kérdezni egy projector működési idejét?
Az izzót megtaláltam a menüben. -
Q
senior tag
írtam ide nemrég, hogy keresek vmi használt vetítőt, amivel leváltanék egy régi epson tw3200-at. Azóta figyelem a hirdetéseket, (nyilván ez kis piac, kevés eladó vetítő van), de furi, hogy ahhoz képest, hogy amiket nézek 10-12 + éves készülékek, az árak relatív magasak ( akár 200k felett), pedig ilyen korú gép gyakorlatilag egyik napról a másikra produkálhat olyan hibát, hogy vihetem egyenest a hulladékudvarba. Tudom infláció, meg lehet új vetítőt venni
, de akkor sem érzem reálisnak. Legtöbb cuccot pl az AVX-en is hónapokig hirdetik, nem lenne ésszerűbb reális árat kérni és akkor nyilván gyorsabban elkelne. A 10-12 éves felső polcos gépek megépítettsége, tartóssága és javíthatósága se indokolja, hogy alacsony áron hirdessük őket. Pláne a megjelenített képük. Az más, hogy itthon nincs rá fizetőképes kereslet.
Saját példa: volt 24ezer órás DLP-m ami mai napig hibátlanul működik más felhasználónál és nap mint nap látok gépet, amit 87ezer óránál szervizeltek először. Természetesen az égők és szűrők ebben folyamatosan cserélve vannak. -
Vhiktor
nagyúr
, de akkor sem érzem reálisnak. Legtöbb cuccot pl az AVX-en is hónapokig hirdetik, nem lenne ésszerűbb reális árat kérni és akkor nyilván gyorsabban elkelne. Ajánlj nekik árat. Sokszor az eladónak irreális elképzelése van az árról. De még így is sokkal jobbak mint egy 2-4szer ennyibe kerülő új.
-
pcbrr
csendes tag
, de akkor sem érzem reálisnak. Legtöbb cuccot pl az AVX-en is hónapokig hirdetik, nem lenne ésszerűbb reális árat kérni és akkor nyilván gyorsabban elkelne. -
Redsky
csendes tag
Kicsit utána jártam ennek az első darabokra vonatkozó Sony 5000, 6000, 7000 visszahívásra, ami Mo-n nem is került forgalomba egy sem, mert az első darabokat beérkezésük után már másnap le stoppolta a sony és vissza is kellett küldeni.
Akiktől nem sikerült visszahívni, azoknak itt a kampány: [link] De ismétlem itthon nem került forgalomban, tehát nem is fogja a gyári számát megtalálni
A hiba, hogy bizonyos forrásokból a másolásvédelem (HDCP) kompatibilitási probléma miatt nincs kép.
A megoldás, hogy csak gyári géppel és szoftverrel RS232 porton keresztül kapott egy új belső szoftvert, amit csak a gyár, vagy a megbízott Support szervízben végezhető el.
Akik már használatba vették az érintett projektorokat, azoktól 1-100 óra között kerültek vissza a vezérlőmodul frissítésre és a saját dobozukban voltak ide-oda szállítva. Így ezeknek a dobozuk használtak, bontottak, belső eszközök, távirányító, kábelek, papírok bontottak, esetleg a készülékről leszedték a fóliát és újlenyomatosok.
Ezek a készülékek, amilyen ütemben elkészültek úgy szórták ki leértékelt A, B kategóriába sorolva (óraszám, dobozállapot) kerültek meghirdetve az importőröknek. (Nagyon nehéz volt hozzá jutni, elő voltak rá feliratkozva, mi is)
Mivel olcsóbban szórták ki és valamelyikhez support gari kártyát is adtak, vagy nekünk kellett megvenni hozzá, így ezeket olcsóbban is tudtam tovább adni.
Tehát aki ilyen készüléket vett, az semmilyen hátrányt nem szenvedett, ugyanolyan készüléket használ, mint amikor valaki megvette az újat és használtként tovább adta.
Amikor ezekből nem volt, akkor csak újat tudtam adni, de ott is próbáltam a fórumosoknak a legjobb árat adni.
Amikor voltak leértékelt darabok, természetesen azokat ajánlottam hiszen, miért akartam volna elvenni a vevőtől a lehetőséget, hogy olcsóbban hozzájusson.
Amikor nem volt, akkor csak újat tudtam adni.
De volt olyan is, aki azt mondta, hogy ő szeretne inkább újat és fizet érte többet, az olyat kapott.
Nyáron már az összes leértéket gépet kifuttatta a Sony, így már szerintem nem lesz. 1db. van még nálam, azon kívül több nincs.
Ez van
Akkor ezek szerint a Sony által megadott konkrét sorozatszámokból kiderül, hogy valaki ilyet birtokol-e?
VPL-XW5000ES 5100016-5100335 és 5500003-5500024
VPL-XW6000ES 5100002-5100468 és 5500010-5500037
VPL-XW7000ES 5100179 - 5100295 -
Redsky
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi vetítőmet. JVC X3 és Epson 9200 a két lehetséges jelöltem. Állapotuk hasonló. Esetleg látta már valaki őket, mármint mindkettőt? Melyiket érdemes választani vajon? Pro-kontra.
JVC-t ismerem, mert már volt.Fényereje már a JVC-nek is megfelelő volna, és hatalmas a natív kontrasztja, némileg "életlen" képpel. Nem tudom, hogy az Epson képe élesebb-e, illetve jobb ansi kontrassztal bír-e? És mennyi lehet a natívja, erről nem találtam pontos adatot.
106"-os vásznam van, "denevér barlang" jellegű moziszobában.
X3, nem kérdés.
-
Redsky
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi vetítőmet. JVC X3 és Epson 9200 a két lehetséges jelöltem. Állapotuk hasonló. Esetleg látta már valaki őket, mármint mindkettőt? Melyiket érdemes választani vajon? Pro-kontra.
JVC-t ismerem, mert már volt.Fényereje már a JVC-nek is megfelelő volna, és hatalmas a natív kontrasztja, némileg "életlen" képpel. Nem tudom, hogy az Epson képe élesebb-e, illetve jobb ansi kontrassztal bír-e? És mennyi lehet a natívja, erről nem találtam pontos adatot.
106"-os vásznam van, "denevér barlang" jellegű moziszobában.
-
szepi0808
senior tag
A HDCP a nagy sávszélességű digitális tartalom védelmét jelenti. A HDCP célja a digitális, szerzői joggal védett tartalom védelme, miközben eljut egy eszközről a megjelenítőre, általában HDMI-n keresztül. A HDCP szükséges streameléséhez, illetve különböző médialejátszó tartalmak megjelenítéséhez.
Kicsit utána jártam ennek az első darabokra vonatkozó Sony 5000, 6000, 7000 visszahívásra, ami Mo-n nem is került forgalomba egy sem, mert az első darabokat beérkezésük után már másnap le stoppolta a sony és vissza is kellett küldeni.
Akiktől nem sikerült visszahívni, azoknak itt a kampány: [link] De ismétlem itthon nem került forgalomban, tehát nem is fogja a gyári számát megtalálni
A hiba, hogy bizonyos forrásokból a másolásvédelem (HDCP) kompatibilitási probléma miatt nincs kép.
A megoldás, hogy csak gyári géppel és szoftverrel RS232 porton keresztül kapott egy új belső szoftvert, amit csak a gyár, vagy a megbízott Support szervízben végezhető el.
Akik már használatba vették az érintett projektorokat, azoktól 1-100 óra között kerültek vissza a vezérlőmodul frissítésre és a saját dobozukban voltak ide-oda szállítva. Így ezeknek a dobozuk használtak, bontottak, belső eszközök, távirányító, kábelek, papírok bontottak, esetleg a készülékről leszedték a fóliát és újlenyomatosok.
Ezek a készülékek, amilyen ütemben elkészültek úgy szórták ki leértékelt A, B kategóriába sorolva (óraszám, dobozállapot) kerültek meghirdetve az importőröknek. (Nagyon nehéz volt hozzá jutni, elő voltak rá feliratkozva, mi is)
Mivel olcsóbban szórták ki és valamelyikhez support gari kártyát is adtak, vagy nekünk kellett megvenni hozzá, így ezeket olcsóbban is tudtam tovább adni.
Tehát aki ilyen készüléket vett, az semmilyen hátrányt nem szenvedett, ugyanolyan készüléket használ, mint amikor valaki megvette az újat és használtként tovább adta.
Amikor ezekből nem volt, akkor csak újat tudtam adni, de ott is próbáltam a fórumosoknak a legjobb árat adni.
Amikor voltak leértékelt darabok, természetesen azokat ajánlottam hiszen, miért akartam volna elvenni a vevőtől a lehetőséget, hogy olcsóbban hozzájusson.
Amikor nem volt, akkor csak újat tudtam adni.
De volt olyan is, aki azt mondta, hogy ő szeretne inkább újat és fizet érte többet, az olyat kapott.
Nyáron már az összes leértéket gépet kifuttatta a Sony, így már szerintem nem lesz. 1db. van még nálam, azon kívül több nincs.
Ez van
-
Celithrandi
addikt
-
zseko
veterán
nincs az ablak teteje és a plafon között egy 40cm?
~25 centi van, az erkélyajtónál még annyi sincs.
-
Celithrandi
addikt
Az egyedüli hely ahová fixen rakni tudom az a plafon, de akkor meg nem tudom kinyitni az ablakot
Vele szemben szekrénysor, így az sem működik hogy felcserélem a vetítőt meg a vásznat, mert akkor meg ülni nem tudok hova. Keresztirányban erkély van, így erkélyajtó+két ablak, (na meg az állólámpa, de ez a legkevesebb) ám a vele szembeni falon meg klíma, ezért akkor meg abba érne bele a plafonról, megfordítva pedig megint az, hogy nem nyílna az erkélyajtó 
Ha a szekrénysort ki tudnám pakolni akkor előnyösebb lenne, de így jelenleg a legkevésbé macerás még mindig a közelről vetítés és a pakolás lenne, a nyűgjei ellenére is, mert a kölcsönkapott projektort az ágyamon kellett bejátszani és az mellett kellett ülni. Sem zaj, sem meleg szempontjából nem volt ideális megoldás
, de azért még így is nagy élmény volt.
A másik szoba ideálisabb lenne, hosszabb is majd egy méterrel egyik irányban és csak egy falon van ablak (mondjuk pont a hosszabbik oldalon, de így nem a szájában lenne a projektor), az viszont még foglalt, így nem tudom oda berendezni.Bár a szekrénysor fölé be tudom tenni a projektort, az ablak elé meg lehet egyszerűbb lenne tenni a vásznat, azon lehet érdemes elgondolkodnom.
nincs az ablak teteje és a plafon között egy 40cm?
-
zseko
veterán
a GT2000HDR nek akkor van értelme ha asztalról vetítesz kb 1 méterről. szvsz az nem jó ha pakolni kell bármit is, fixen be kell lőni egy rendszert
Az egyedüli hely ahová fixen rakni tudom az a plafon, de akkor meg nem tudom kinyitni az ablakot
Vele szemben szekrénysor, így az sem működik hogy felcserélem a vetítőt meg a vásznat, mert akkor meg ülni nem tudok hova. Keresztirányban erkély van, így erkélyajtó+két ablak, (na meg az állólámpa, de ez a legkevesebb) ám a vele szembeni falon meg klíma, ezért akkor meg abba érne bele a plafonról, megfordítva pedig megint az, hogy nem nyílna az erkélyajtó 
Ha a szekrénysort ki tudnám pakolni akkor előnyösebb lenne, de így jelenleg a legkevésbé macerás még mindig a közelről vetítés és a pakolás lenne, a nyűgjei ellenére is, mert a kölcsönkapott projektort az ágyamon kellett bejátszani és az mellett kellett ülni. Sem zaj, sem meleg szempontjából nem volt ideális megoldás
, de azért még így is nagy élmény volt.
A másik szoba ideálisabb lenne, hosszabb is majd egy méterrel egyik irányban és csak egy falon van ablak (mondjuk pont a hosszabbik oldalon, de így nem a szájában lenne a projektor), az viszont még foglalt, így nem tudom oda berendezni.Bár a szekrénysor fölé be tudom tenni a projektort, az ablak elé meg lehet egyszerűbb lenne tenni a vásznat, azon lehet érdemes elgondolkodnom.
-
Celithrandi
addikt
Ez is azt mutatja, hogy még sokat kell utánaolvasnom

Azért a GT2000HDR rövid vetítési távolsága megfogott, az egyszerűbbé tenne pár dolgot a szobám miatt, de ennyit biztosan nem szánok rá, max. 300e-et.
De feltételezem nem minden nap érsz rá 10órát tolni.
~
Persze, természetesen nem, random most is, meg függne attól mennyire macera ki- és elpakolni hozzá. Az elején azért biztosan sűrűbben használnám az újdonsága miatt.a GT2000HDR nek akkor van értelme ha asztalról vetítesz kb 1 méterről. szvsz az nem jó ha pakolni kell bármit is, fixen be kell lőni egy rendszert
-
zseko
veterán
ha napi 10 órát megy az is csak 3650 óra egy évben.
A 20+ ezer lámpaórát meg felejtsd el, előbb hullik atomjaira egy ilyen gép mint hogy 20ezer órát elmenjen.
Fogyasztásban tudsz max nyerni egy 50-100wattot ha ez számít bármit is. Napi 10 óra esetén 15-30ft különbség kb. De feltételezem nem minden nap érsz rá 10órát tolni.Ez is azt mutatja, hogy még sokat kell utánaolvasnom

Azért a GT2000HDR rövid vetítési távolsága megfogott, az egyszerűbbé tenne pár dolgot a szobám miatt, de ennyit biztosan nem szánok rá, max. 300e-et.
De feltételezem nem minden nap érsz rá 10órát tolni.
~
Persze, természetesen nem, random most is, meg függne attól mennyire macera ki- és elpakolni hozzá. Az elején azért biztosan sűrűbben használnám az újdonsága miatt. -
Celithrandi
addikt
Az a baj, hogy inkább sorozatokat nézek, aztán van amikor elkap a gépszíj ha nagyon ráérek - meg ha eléggé bejön a sorozat amit nézek -, és akkor képes vagyok akár tíz részt is ledarálni egy nap...
Ennyiből tartanám előnyösebbnek elképzelésem szerint a 20+ezer órás lámpát, na meg a kisebb fogyasztást. Mérem a szobám fogyasztását, volt hónap mikor 88kWh-volt
, az átlag 60kWh, egy pc-vel két monitorral és egy tv-vel
ha napi 10 órát megy az is csak 3650 óra egy évben.
A 20+ ezer lámpaórát meg felejtsd el, előbb hullik atomjaira egy ilyen gép mint hogy 20ezer órát elmenjen.
Fogyasztásban tudsz max nyerni egy 50-100wattot ha ez számít bármit is. Napi 10 óra esetén 15-30ft különbség kb. De feltételezem nem minden nap érsz rá 10órát tolni. -
zseko
veterán
Az a baj, hogy inkább sorozatokat nézek, aztán van amikor elkap a gépszíj ha nagyon ráérek - meg ha eléggé bejön a sorozat amit nézek -, és akkor képes vagyok akár tíz részt is ledarálni egy nap...
Ennyiből tartanám előnyösebbnek elképzelésem szerint a 20+ezer órás lámpát, na meg a kisebb fogyasztást. Mérem a szobám fogyasztását, volt hónap mikor 88kWh-volt
, az átlag 60kWh, egy pc-vel két monitorral és egy tv-vel
-
Celithrandi
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
az is egy laser projektor, szoval passz. jellemzoen elobb doglik le a fenyalagut, mint a lampa.
egyebkent ha kizarolag filmezni veszed akkor 3-4000 ora nem annyira keves.
-
zseko
veterán
laser. viszont maxon 140W alatt van
ok, kozben nem vettem figyelembe, hogy a forint a szokasosnal is gyengebb. Asus H1 talan?
az a baj, hogy 600-650 euroert lifestyle projektorokat kapni. a samsung freestyle 2 meg ugyan az elejen elfogadhato lesz (ez fer bele akcioban a keretbe), de elessegre nem lesz a 720ps folott (sokkal), tetejeben a fenyereje gyenge. nem mozira talaltak ki.
Ah, köszi. Gondolom a GT2000HDR a rövid vetítési távolság miatt fényerőben is jó. Bár egy lámpacsere valószínűleg nem 20e

-
proci985
MODERÁTOR
laser. viszont maxon 140W alatt van
ok, kozben nem vettem figyelembe, hogy a forint a szokasosnal is gyengebb. Asus H1 talan?
az a baj, hogy 600-650 euroert lifestyle projektorokat kapni. a samsung freestyle 2 meg ugyan az elejen elfogadhato lesz (ez fer bele akcioban a keretbe), de elessegre nem lesz a 720ps folott (sokkal), tetejeben a fenyereje gyenge. nem mozira talaltak ki.
-
zseko
veterán
-
zseko
veterán
Redőny van, majdnem vaksötétet tudok csinálni nappal is, de legalább 90+%-os sötétséget biztosan. A zaj, hát, nem szeretem a zajt
Hangot egyelőre nem tudom. Nekem megfelel sztereó is, nem hoz lázba az 5.1
Akár használt is, ha jó/jobb mint egy új, ezért írtam simán csak árat.55"-ös 4k oled tévém van
, viszont kaptam innen kölcsönbe egy projektort ~2 éve pár hónapra (és azóta is hálás vagyok érte), és bár az csak 720p volt, de még így is nagy élmény volt, és hát a 100" az mégsem 55"... 
Egyébként ~280cm-ről nézem a tévét és érzem hogy 65" jobb lenne erre a távra, és ha ha közelebb ülök ~1m-el, akkor érződik az 55" jónak. -
proci985
MODERÁTOR
Akkor ahogy gondoltam, humbug.
És akkor már lenne egy extrém kérdésem is.
Létezik-e olyan projektor amibe nem 60+e a lámpa és lehetőleg nem 3-4e óránként kell cserélni (emiatt jobban hajlanék a led felé), ~3 méterről tud 100"-t (sajna nincs nagyobb helyem), 1080p, és nem fogyaszt 300+W-ot?
Van egy 4K Max stick-em, így beépített Netflix, ilyesmi nem szempont.
Ár, hát a fene tudja, 250e-ig mennék el vga-ban, gondolkoztam cserélni, legfeljebb nem azt veszek.3.3 meterrol kb ezt az Optoma HZ40HDR tudja akcioban. Optoma GT2000HDR ugyanezt kb 1.2 meterrol is. Epson EF21 es EF12 van meg talan ennyiert, de nezz throw calculatort.
-
Celithrandi
addikt
ez elvileg max 250w, de sajnos lemérni nem tudom, meghalt a fogyasztásmérőm

-
makkmarce
őstag
Most küldtem a kollégának hogy lesse meg az Optoma hd29hlv gépemet. 3 méterről 128,5 öt tud vetíteni max.
igen, ezek a kis optomák jók kezdésnek, a hugom is el van a régivel, berakták a hálószobába. De a 300 wattos fogyaasztást nem tudja megúszni lámpással, de komolyabb lézer/led-del sem. TV-nek ezért se jó, ha egész nap megy, akkor gyorsan elkopik minden.
-
Q
senior tag
-
Celithrandi
addikt
Most küldtem a kollégának hogy lesse meg az Optoma hd29hlv gépemet. 3 méterről 128,5 öt tud vetíteni max.
-
makkmarce
őstag
Létezik-e olyan projektor amibe nem 60+e a lámpa és lehetőleg nem 3-4e óránként kell cserélni (emiatt jobban hajlanék a led felé), ~3 méterről tud 100"-t (sajna nincs nagyobb helyem), 1080p, és nem fogyaszt 300+W-ot?
Ár, hát a fene tudja, 250e-ig mennék el vga-ban, gondolkoztam cserélni, legfeljebb nem azt veszek.Be tudsz sötétíteni? Nem zavar a projector zaja? hangot hogy akarod megoldani?
Új vagy használt is jöhet?250ért már egész normális TV-t tudsz venni, 100" az már nagyon határeset vetítésnél, hogy megéri e a vesződséget.
-
zseko
veterán
ez egy pici, ultraportable megoldas. egy kozepesen olcso lifestyle projektor.
1080pt rezgetve tud, fenyereje a kis haz miatt nincs, cserebe a hasonlo gepeket jellemzoen akksival szerelik.
lifestyle projektornak jo, egyebkent Viewsonic M1 hasonlo kategoriabol meglepoen hasznalhato kepet tudott vetiteni 65"re.
mozis projektornak nem alkalmas
Ár, hát a fene tudja, 250e-ig mennék el vga-ban, gondolkoztam cserélni, legfeljebb nem azt veszek. -
tobias40
veterán
Igen egy U alakú alagút van a tápcsati felől ahol szívja a hideg levegőt és hátul fent fujja ki a langyos levegőt.Semmiképpen nem írnám melegnek mert eleve csak 20 fok van a szobában és inkább langyos a levője mint meleg.

szerk:még annyi talán a hiba a hushbox-nak hogy az aljában nincs hangszigetelő,csak oldalt és fent.Nem tudom hogy ez hiba-e,mert ha sokat javít a dolgon akkor teszek alulra ls hangszigetelőt.
Habár már kicsit unom ezt a nagy dögöt fel-le emelgetni a polcra mert van súlya rendesen a box-al együtt, de a kényelemért és a komfortért meg kell szenvedni!
-
Celithrandi
addikt
de mit számít, hogy lézer? nincs felbontása, fényereje és kontrasztja. Olyan mintha a tescoban megállnál a játékosztályon egy kis elektromos autó mellett és azt mondanád, hogy túl szép ahhoz az ára, hogy elektromos autó legyen

-
proci985
MODERÁTOR
-
zseko
veterán
Mi a szép ezen? Gyerekszobába harmad ennyiért jó vétel lehet diázni. (0,23 hüvelykes DMD) Én eddig konkrétan azt se tudtam, hogy ilyen kicsi DMD létezik.
Arra gondoltam alatta, hogy túl szép hogy ennyiért lézer.
-
proci985
MODERÁTOR
Ne kövezzetek meg érte
de szembejött ez, és kissé hihetetlen, és hitetlen vagyok. Bár a fogyasztásáról nem találtam infót, az alap ami nem tetszik a projektoroknál a lámpa; a lámpa ára; a meleg amit csinál; és a fogyasztása. Na de ez használható-e, mert túl szép hogy igaz legyen, és ahhoz nem olcsó.ez egy pici, ultraportable megoldas. egy kozepesen olcso lifestyle projektor.
1080pt rezgetve tud, fenyereje a kis haz miatt nincs, cserebe a hasonlo gepeket jellemzoen akksival szerelik.
lifestyle projektornak jo, egyebkent Viewsonic M1 hasonlo kategoriabol meglepoen hasznalhato kepet tudott vetiteni 65"re.
mozis projektornak nem alkalmas
-
Celithrandi
addikt
Ne kövezzetek meg érte
de szembejött ez, és kissé hihetetlen, és hitetlen vagyok. Bár a fogyasztásáról nem találtam infót, az alap ami nem tetszik a projektoroknál a lámpa; a lámpa ára; a meleg amit csinál; és a fogyasztása. Na de ez használható-e, mert túl szép hogy igaz legyen, és ahhoz nem olcsó.Mi a szép ezen? Gyerekszobába harmad ennyiért jó vétel lehet diázni. (0,23 hüvelykes DMD) Én eddig konkrétan azt se tudtam, hogy ilyen kicsi DMD létezik.
-
zseko
veterán
Ne kövezzetek meg érte
de szembejött ez, és kissé hihetetlen, és hitetlen vagyok. Bár a fogyasztásáról nem találtam infót, az alap ami nem tetszik a projektoroknál a lámpa; a lámpa ára; a meleg amit csinál; és a fogyasztása. Na de ez használható-e, mert túl szép hogy igaz legyen, és ahhoz nem olcsó. -
-KP-
veterán
Jaaa... látod, az el is kerülte a figyelmem, hogy a kolléga már rendelkezik a hushbox-szal.
Akkor a nehezén már túl is van.Illetve bocs, van egy U alakú alagút még ahol tud befelé szívni levegőt. Legalábbis ha azt a hushboxot használja, amit sejtésem szerint használ.
-
cinemazealot
addikt
-
-KP-
veterán
Sokszor már egy szimpla "kipufogó" is alkalmas lehet a kifújt levegő által hordozott zaj csökkentésére (lásd autók esetét), de egy projektornál nem feltétlenül ott keletkezik a zaj nagy része, hanem a hangszigeteletlen (rácsos) gépházban. És míg egy modern autónál a teljes motortér hangszigetelt, így a motor duruzsolása is alig hallatszik, ez a linkelt megoldás csak arra lesz alkalmas, hogy a termelt hőt elszállítsa a projektorból, a zajt alig (vagy sehogy sem) fogja csökkenteni.

Van egy hushboxa, amin az egyetlen luk a kifújt levegő hátrafelé, ill. a lencsénél elöl. Szóval a kipufogó csökkentené a zajt is nagy eséllyel.
-
-KP-
veterán
-
Q
senior tag
A HDCP a nagy sávszélességű digitális tartalom védelmét jelenti. A HDCP célja a digitális, szerzői joggal védett tartalom védelme, miközben eljut egy eszközről a megjelenítőre, általában HDMI-n keresztül. A HDCP szükséges streameléséhez, illetve különböző médialejátszó tartalmak megjelenítéséhez.
Igazad van, HDCP-ről van szó én meg DHCP-re gondoltam.
-
szepi0808
senior tag
-
Q
senior tag
A HDCP hiba miben befolyásolta a projektor működését? Csak a hálózatban működést zavarta, (pl. okos otthon vezérlőkkel a kommunikációt) vagy ha a projektor a hálózatra van kötve, van valami egyébb előnye is? Diagnosztika, kalibrálás...stb?
-
Morph76
senior tag
Sokszor már egy szimpla "kipufogó" is alkalmas lehet a kifújt levegő által hordozott zaj csökkentésére (lásd autók esetét), de egy projektornál nem feltétlenül ott keletkezik a zaj nagy része, hanem a hangszigeteletlen (rácsos) gépházban. És míg egy modern autónál a teljes motortér hangszigetelt, így a motor duruzsolása is alig hallatszik, ez a linkelt megoldás csak arra lesz alkalmas, hogy a termelt hőt elszállítsa a projektorból, a zajt alig (vagy sehogy sem) fogja csökkenteni.

Ez nem teljesen igaz. Valamennyit lehet csökkenteni a termelt zajon. A legjobb persze egy hushbox.
-
Az üzleti vitának, más fórumon indult konfliktusnak nincs helye a fórumon, legyetek szívesek most már fejezzétek be.
-
cinemazealot
addikt
Köszi!
Ezeket ki kell vezetni a szobából hogy hatékonyan csökkentse a venti zaját vagy maradhat a szobában?Az első esetben nálam nem jó megoldás....Vki csinál ilyet magyarban esetleg 3D nyomtatóval vagy csak a gyári vehető meg?
Jó lenne kipróbálni mit tud és mennyit csökkent a zaj-on.
Lehetne használt is engem nem zavar csak működjön..

-
Q
senior tag
Köszi!
Ezeket ki kell vezetni a szobából hogy hatékonyan csökkentse a venti zaját vagy maradhat a szobában?Az első esetben nálam nem jó megoldás....Vki csinál ilyet magyarban esetleg 3D nyomtatóval vagy csak a gyári vehető meg?
Keresd -KP-t, Morph-ot vagy Atomgeszi-t. Úgy tudom, hogy ők használták. De azt nem tudom, hogy eredetit vagy nyomtatottat.
-
tobias40
veterán
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
68100 - 68001
78027 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Elite screens 120 col Fix vetitővászon eladó
- Epson EH-TW6000 Full HD projektor eladó 3 db elérhető!
- Vivtek D5380U-WNL - 5000 Ansis projektor - Full HD 3D - Bekapcsol de kis képet ad
- Ricoh PJ wx2240 - projektor - 3100 lumen- PC 3D ready- HDMI
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

. De annyit megér, hogy ne kidobott pénz legyen a vásárlás.

Janaboy