Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
-
70100 - 70001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanpec
senior tag
-
m3ss
veterán
-
makkmarce
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
-
yanpec
senior tag
Több min 300 Hdr filmem van, átlagban 1 filmben jó ha van 5 perc éjszakai jelenet. Legyen 10 perc.
Persze van sok film ami túlnyomó részt sötét jeleneteket tartalmaz, de nem ez az általános.
-
Atomgeszi
nagyúr
Jól hangzik, akkor a Hisence C2 Ultra-ál jobb eredményekre számíthatunk. Ezt az automatikus képbeállítást nem igazán értem. (Keystone, méret illesztés)
Ez mind digitális, tehát mind ront a felbontáson ha nem tökéletes a projektor helyzete.
Valjuk be, ha a sötét jeleneteknél gyenge is, attól még ütős a világos jeleneteknél, és azért a filmek 90%a nappal játszódik.
"Valjuk be, ha a sötét jeleneteknél gyenge is, attól még ütős a világos jeleneteknél, és azért a filmek 90%a nappal játszódik."
Ennek azért nézz utána.
-
yanpec
senior tag
Vidda C2S tapasztalatok röviden
Bekapcsolásnál a főmenu kínai nyelven jelenik meg, nem is lehet átállítani (leglaábbis nekem nem sikerült).
Viszont a beálíltások már angolul vannak.Nem mondanám mozis projektornak, inkább lifestyle projektor, automatán beállítja a fókuszt, poziconálja a képet és kesytonet is állít, szinte tökéletesen, ez a funkció kb. hibátlan
A JBL hangszóró meglepően jól szól, ezen sokan meglepődnének.
De ami a lényeg az a kép:
Elsőre élesnek tűnik, de jobban szemügyre véve messze van élestől, teszt ábrákon egyértelműen homályos. KMinimális konvergencia hiba megfiygelhető.
A natív kontraszt arány 1.000:1, dinamkusan 6.000:1 körül van, adlb-e nem számít bele, szóval 1.000:1-el számoljunk.
Gyári kalibráció borzalmas, deltaE 16 körül mozog, rettentően hideg a kép. Kalibrálás után viszont deltaE 1.5 körülre könnyen be lehet hozni a szürkeskálát, az elsődelges és másodlagos színeket (saturation sweeps) pedig 2 alá. A kevert színek (color checker) átlagban deltaE 2 körül mozognak, de vannak tónusok melyek elérik a deltaE 5-öt.
Csak referencia spectroval kalbiráható, minden más deltaE 6-al félre méri, aminek oka RGB lézer SPD-je, mint a tűhegy.

Cserébe 100%-ban lefedi a BT2020 színteret.
110"-ot vetítve a 1.0 gaines vásznon mérve a maximális fénysűrűség CIE 1931 D65-re kalibrálva 85 nit.
Szivárványozás megfigyelhető.
Amiben nagyon jó, az a dinamikus HDR tone mapping (külön opció, van rá) az egyszerűen 10/10-es, kiegészítve a 100% BT2020 színtér lefedetséggel látványosak a HDR tartalmak. A nagyok tanulhatnának.
Nagyon halk a gép.
Távirányító teljesen használható, bár, hogy minek van rajta egy lyuk azt nem tudom, újjra ráhúzva klasszúl lehet pörgetni

Az anyaghasználat telejesen rendben van, nem gagyi műanyag, masszív darab.
Nagyjából ennyi, hogy megéri e az árát azt döntse el mindneki maga, egy biztos, nem olcsó, de RGB lézer.

Jól hangzik, akkor a Hisence C2 Ultra-ál jobb eredményekre számíthatunk. Ezt az automatikus képbeállítást nem igazán értem. (Keystone, méret illesztés)
Ez mind digitális, tehát mind ront a felbontáson ha nem tökéletes a projektor helyzete.
Valjuk be, ha a sötét jeleneteknél gyenge is, attól még ütős a világos jeleneteknél, és azért a filmek 90%a nappal játszódik.
-
Vhiktor
nagyúr
Vidda C2S tapasztalatok röviden
Bekapcsolásnál a főmenu kínai nyelven jelenik meg, nem is lehet átállítani (leglaábbis nekem nem sikerült).
Viszont a beálíltások már angolul vannak.Nem mondanám mozis projektornak, inkább lifestyle projektor, automatán beállítja a fókuszt, poziconálja a képet és kesytonet is állít, szinte tökéletesen, ez a funkció kb. hibátlan
A JBL hangszóró meglepően jól szól, ezen sokan meglepődnének.
De ami a lényeg az a kép:
Elsőre élesnek tűnik, de jobban szemügyre véve messze van élestől, teszt ábrákon egyértelműen homályos. KMinimális konvergencia hiba megfiygelhető.
A natív kontraszt arány 1.000:1, dinamkusan 6.000:1 körül van, adlb-e nem számít bele, szóval 1.000:1-el számoljunk.
Gyári kalibráció borzalmas, deltaE 16 körül mozog, rettentően hideg a kép. Kalibrálás után viszont deltaE 1.5 körülre könnyen be lehet hozni a szürkeskálát, az elsődelges és másodlagos színeket (saturation sweeps) pedig 2 alá. A kevert színek (color checker) átlagban deltaE 2 körül mozognak, de vannak tónusok melyek elérik a deltaE 5-öt.
Csak referencia spectroval kalbiráható, minden más deltaE 6-al félre méri, aminek oka RGB lézer SPD-je, mint a tűhegy.

Cserébe 100%-ban lefedi a BT2020 színteret.
110"-ot vetítve a 1.0 gaines vásznon mérve a maximális fénysűrűség CIE 1931 D65-re kalibrálva 85 nit.
Szivárványozás megfigyelhető.
Amiben nagyon jó, az a dinamikus HDR tone mapping (külön opció, van rá) az egyszerűen 10/10-es, kiegészítve a 100% BT2020 színtér lefedetséggel látványosak a HDR tartalmak. A nagyok tanulhatnának.
Nagyon halk a gép.
Távirányító teljesen használható, bár, hogy minek van rajta egy lyuk azt nem tudom, újjra ráhúzva klasszúl lehet pörgetni

Az anyaghasználat telejesen rendben van, nem gagyi műanyag, masszív darab.
Nagyjából ennyi, hogy megéri e az árát azt döntse el mindneki maga, egy biztos, nem olcsó, de RGB lézer.

-
yanpec
senior tag
Az elszineződés(inhomogenitás) minden lcd projektornál a fényút elkoszolódására vagy sérülésére ad okot. így képről elmodható h a kék panelhez vezető útban van a probléma. Ahol sárga oda nem érkezik megfelelő fénysűrűség a kékből. Ahol lilás ott a zöld panelhez köthető a probléma forrása. Feltéve ha jó pozícióban van a lámpa a lámpaházban.
Az LCD projektorok hosszútávú üzemeltetése foglalkozós! Teljes fényút tisztítást igényelnek 1000 üzemóránként ha hosszútávon fennszeretnénk tartani a gyárközeli állapotot.
Köszönöm a kimerítő magyarázatot. Vissza ment az eladóhoz.
-
Cseneles
őstag
Az elszineződés(inhomogenitás) minden lcd projektornál a fényút elkoszolódására vagy sérülésére ad okot. így képről elmodható h a kék panelhez vezető útban van a probléma. Ahol sárga oda nem érkezik megfelelő fénysűrűség a kékből. Ahol lilás ott a zöld panelhez köthető a probléma forrása. Feltéve ha jó pozícióban van a lámpa a lámpaházban.
Az LCD projektorok hosszútávú üzemeltetése foglalkozós! Teljes fényút tisztítást igényelnek 1000 üzemóránként ha hosszútávon fennszeretnénk tartani a gyárközeli állapotot.
-
-KP-
veterán
-
Gabesz87
veterán
Egy kis pozitív tapasztalat-megosztás: nemrég írtam, hogy a tavaly novemberben Németországban vásárolt, és hazajuttatott Esmart XTS 120" vásznamról most felszerelés után derült ki, hogy rosszat kaptam. Fehéret rendeltem, de szürkét küldtek. Ami végül is nem tragédia. A support számomra abszolút pozitív, a hibát elismerték, és fel is ajánlották a cserét, csak hát tekintve, hogy nem szállítanak Mo-ra, eléggé körülményes, és bonyolult lenne (én is úgy vettem, hogy egy német kollégáémhoz rendeltem, és onnan szállítmányozó/költöztető cég hozta haza). MOndtam, hogy ebben az esetben ez sajna nem járható út, szóval találjanak ki valamit kompenzálásként. Erre 125EUR-t vissza is térítettek nekem gond nélkül. Úgyhogy ezzel a megoldással, és pláne a pozitív hozzáállásukkal abszolút elégedett vagyok! Ha megoldanák a külföldre szállítást, főnyeremény lenne

-
Q
senior tag
-
yanpec
senior tag
Így néz ki a fehér vetített kép. A sárga elszineződést mi okozhatja?
Megégett az biztos, de hol?

-
yanpec
senior tag
Tudtok valakit ajánlani aki vállal tisztítást?
-
péjé
őstag
szia,
ezeknek a gyenge pontja a por. ha ráég az optikai elemekre akkor foltos lehet a kép, te is ellenőrizd le, homogén fehér/fekete képet vetíts, ott kijön ez, durva esetben nem is lehet eltávolítani.
Van benne szűrő, keresd meg, lehet cserélni is kell nem csak takarítani. Na meg persze egy nagytakarítást érdemes megejteni, a dlp gépekhez képest erre érzékenyebbek. -
yanpec
senior tag
Sziasztok
Vettem egy Espon tw9400-t. Izzót cseréltünk benne és égett szag jön belőle. (por, műanyag,elektronika) Ez normálisnak mondható, vagy valami gáz lehet? A lámpa körül a műanyag burkolat meleg, de nem forró.
-
Janaboy
Topikgazda
Politizálásba bele se kezdjetek.
Arra van pol. topik. -
-KP-
veterán
Friss hír, úgy tűnik annyi a Sony vetítőknek európában egy ideig. Az egyik február végi EU-s szankció miatt tiltólistára került az a kínai gyár, ahol a Sony vetítőket készítik mivel a gyanú szerint olyan termékeket is készítenek ott, amiket Oroszország a háborúban felhasznál. Az eddigi már európai raktáron levő termékeket még el lehet adni, de újakat nem lehet behozni. Mivel a gyártást ilyen rövid időn belül képtelenség áthelyezni, ezért a Sony úgy döntött, hogy ideiglenesen(?) megszünteti a vetítők forgalmazását. Kivétel a GTZ380, mert az máshol készül.
Ja még annyi, hogy ez csak európára vonatkozik. Amerikában és máshol ugyanúgy kaphatóak lesznek továbbra is, mint eddig.
-
-KP-
veterán
Friss hír, úgy tűnik annyi a Sony vetítőknek európában egy ideig. Az egyik február végi EU-s szankció miatt tiltólistára került az a kínai gyár, ahol a Sony vetítőket készítik mivel a gyanú szerint olyan termékeket is készítenek ott, amiket Oroszország a háborúban felhasznál. Az eddigi már európai raktáron levő termékeket még el lehet adni, de újakat nem lehet behozni. Mivel a gyártást ilyen rövid időn belül képtelenség áthelyezni, ezért a Sony úgy döntött, hogy ideiglenesen(?) megszünteti a vetítők forgalmazását. Kivétel a GTZ380, mert az máshol készül.
-
makkmarce
őstag
óó, nekem is megmagyarázta a benq, hogy összejön az a 2milliós kontraszt, csak akarni kell

Hát, még szépíthetnek, de ki se kellett volna ezeket postázni -
Khaosz55
addikt
Persze mit írna mégis egy forum adminisztrátor... A hit hal meg utoljára. Ugyan ez megy a DJI fórumon amikor a népnek már lincselési hangulata van hogy fél év után sincs az OA5 hibái kijavítja.
-
yanpec
senior tag
A valerion válasza, ugyanonnan:
"Kedves Támogatók!
Nagyra értékeljük a ma megosztott visszajelzéseket, és a lehető legkomolyabban vesszük az ügyfélélményt érintő minden aggályt. Az alábbiakban a hivatalos válaszunk:
1. Elkötelezettség a Kickstarter támogatói felé
Amint azt korábbi közleményeinkben is jeleztük, az európai Kickstarter-megrendelések teljesítése továbbra is elsődleges prioritásunk. A mai napig nem engedélyeztünk egyetlen EU-s harmadik fél kiskereskedőt sem. Minden hivatalos csatornákon keresztül forgalmazott egység szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül.
2. Minőségbiztosítás
A Valerion szigorú gyártási szabványokat tart be, és minden termék többszörös minőségellenőrzésen megy keresztül a szállítás előtt.
3. Európai szerviz és partnerségek
Újraszámoljuk az Awol Vision európai partnereit, hogy biztosítsuk a helyi szolgáltatások nyújtását Európában. Becsléseink szerint az európai vásárlói megrendelések leszállítása után a véglegesített Valerion európai partnerforgalmazóink megkapják a projektor termékeket.
4. Átláthatóság és együttműködés
A Valerion mindig is nagyra értékelte az átláthatóságot, K+F és műszaki csapataink rengeteg nagyon értékes visszajelzést kaptak az ügyfelektől, beleértve a szoftverhibákat is, és keményen dolgoznak azon, hogy az OTA szoftver a lehető leghamarabb megjelenjen.
5. Továbblépés
Megértjük az ügyfelek kifejezett aggodalmát, és biztosítjuk közösségünket, hogy a minőség és az ügyfelek bizalma a prioritásunk.
A Valerion elkötelezett a következők iránt:
1. A bejelentett problémák megoldása közvetlen ügyféltámogatással.
2. Az európai lokalizált szolgáltatási partnerségek felgyorsítása.
3. Nyílt kommunikáció fenntartása hivatalos csatornákon (weboldal és közösségi média) keresztül.
Támogatóinknak:
Köszönjük türelmüket és bizalmukat. Elkötelezettek vagyunk, hogy olyan termékeket szállítsunk, amelyek megfelelnek a Valeriontól elvárt magas színvonalnak. További kérdéseivel kérjük, forduljon közvetlenül csapatunkhoz a info@valerion.com címen.
Üdvözlettel,
A Valerion csapata
Translated with DeepL.com (free version)"Az Avs fórum threadjait követve úgy tűnik amúgy, hogy minden hardver hibát azonnal orvosolnak, a szoftver hibákat gyűjtik, a közösség visszajelzéseire odafigyelve fejlesztik a frimwaret. Számomra szimpatikus a hozzáállásuk, a FB csoportban is mindig reagálnak szinte minden felvetésre, láthatóan fontos nekik a maximumot kihozni a projektoraikból.
A felhasználói visszajelzésekből úgy tűnik, a többség igencsak elégedett.
Akkor döntse el mindenki maga, hogy kinek van igaza. Nekik vs. jövőbeni forgalmazó. Írni szépet mindenki tud. A benq is olyan szépen válaszol nekem, tiszta pozitívan. Aztán egy kalap szart nem érnek, mert annyit se csinálnak. Nekem egyenlőre hihetőbb a selejtes történet.
-
Ogard
tag
Figyelemfelhívás
Szeretném veletek megosztania egy NÉMETORSZÁGI Valerion forgalmazó válaszlevelét egy ügyfélnek, hogy miért nem kapta meg a várva várt Velerion Pro 2 projektorát.
Elgondolkodtató!!
Mennyire hülyének nézik a vásárlókat. Pedig én is befizettem, de hál isten lemodtam.Forrás Facebook - Valerion csoport
https://www.facebook.com/share/p/1BiTKtkWrx/#Valeriontech Csak hogy tudd. Ma kaptam ezt a levelet a németországi boltból, ott rendeltem a Valerion VisionMaster Pro 2-t.
Kedves Vásárlónk!
Ezen a héten megkaptuk az első szállítmányunkat a Valerion VisionMaster Pro 2-ből, és minőségellenőrzéseink során megállapítottuk, hogy a készülékek nem felelnek meg az elvárásainknak, és nem teljesítik a Valerion ígéreteit.
Ezért alaposan átvizsgáltuk a teljes szállítmányegységet egységenként - elkeserítő eredménnyel. A készülékek több mint 50%-a jelentős minőségi hibákat mutatott, a PreSample modellünkhöz képest minden egyes egység érzékelhető teljesítményeltérést mutatott.
Az általunk azonosított legkritikusabb problémák közé tartozik:
Ventilátorzaj: A ventilátorok nem működnek következetesen, ami jelentős eltéréseket okoz a működési zajszintben. Építési minőség: Számos egység gyenge kidolgozást mutat, és hiányzik a pontos befejezés. Kép teljesítmény: Az elvileg kulcselőnyt jelentő EBL technológia (Enhanced Black Level) lényegesen rosszabbul teljesít, mint a PreSample egységen. Egyes jelenetekben erős zöld árnyalatot mutat be és agresszív fényerő-pumpálást okoz, így nem praktikus a való világban.
A Valerionnal folytatott beszélgetésünk ezekről a kérdésekről rendkívül kiábrándító volt. Ahelyett, hogy foglalkoztak volna az aggályainkkal, megkísérelték ezeket a súlyos hibákat "normális állapotként", amelyet az ügyfeleknek egyszerűen el kellene fogadniuk.
Amitől ez még problémásabb, hogy a Valerionnak nincs szolgáltató partnere Európában. A garanciális igényeket közvetlenül Kínában kellene kezelni, saját kritériumaik és eljárásaik szerint.
A Valerion testvérmárkájával az AWOL Vision-nal kapcsolatban korábban pozitív tapasztalataink alapján meglepődünk ez a drasztikus megközelítési változás. Az elmúlt hónapokban úgy tűnik, Valerion olyan irányba fordult, amely már nem igazodik minőségi szabványainkhoz és a tisztességes és átlátható üzleti gyakorlat filozófiánkhoz.
A döntésünk:
Fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy eltávolítjuk a Valeriont termékcsaládunkból, és határozatlan időre felfüggesztjük a márka értékesítését.
Aki követte utunkat, tudja, hogy támogattuk Valeriont a 2024-es IFA-n Berlinben, Las Vegasban és a különböző interakciók során. Ezért még elkeserítőbb, hogy a vállalat nem hajlandó együttműködni vagy foglalkozni ezekkel a kérdésekkel.
Kiállunk a minőségért, az átláthatóságért és az őszinte tanácsokért - és továbbra is fenntartjuk ezeket az értékeket.A valerion válasza, ugyanonnan:
"Kedves Támogatók!
Nagyra értékeljük a ma megosztott visszajelzéseket, és a lehető legkomolyabban vesszük az ügyfélélményt érintő minden aggályt. Az alábbiakban a hivatalos válaszunk:
1. Elkötelezettség a Kickstarter támogatói felé
Amint azt korábbi közleményeinkben is jeleztük, az európai Kickstarter-megrendelések teljesítése továbbra is elsődleges prioritásunk. A mai napig nem engedélyeztünk egyetlen EU-s harmadik fél kiskereskedőt sem. Minden hivatalos csatornákon keresztül forgalmazott egység szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül.
2. Minőségbiztosítás
A Valerion szigorú gyártási szabványokat tart be, és minden termék többszörös minőségellenőrzésen megy keresztül a szállítás előtt.
3. Európai szerviz és partnerségek
Újraszámoljuk az Awol Vision európai partnereit, hogy biztosítsuk a helyi szolgáltatások nyújtását Európában. Becsléseink szerint az európai vásárlói megrendelések leszállítása után a véglegesített Valerion európai partnerforgalmazóink megkapják a projektor termékeket.
4. Átláthatóság és együttműködés
A Valerion mindig is nagyra értékelte az átláthatóságot, K+F és műszaki csapataink rengeteg nagyon értékes visszajelzést kaptak az ügyfelektől, beleértve a szoftverhibákat is, és keményen dolgoznak azon, hogy az OTA szoftver a lehető leghamarabb megjelenjen.
5. Továbblépés
Megértjük az ügyfelek kifejezett aggodalmát, és biztosítjuk közösségünket, hogy a minőség és az ügyfelek bizalma a prioritásunk.
A Valerion elkötelezett a következők iránt:
1. A bejelentett problémák megoldása közvetlen ügyféltámogatással.
2. Az európai lokalizált szolgáltatási partnerségek felgyorsítása.
3. Nyílt kommunikáció fenntartása hivatalos csatornákon (weboldal és közösségi média) keresztül.
Támogatóinknak:
Köszönjük türelmüket és bizalmukat. Elkötelezettek vagyunk, hogy olyan termékeket szállítsunk, amelyek megfelelnek a Valeriontól elvárt magas színvonalnak. További kérdéseivel kérjük, forduljon közvetlenül csapatunkhoz a info@valerion.com címen.
Üdvözlettel,
A Valerion csapata
Translated with DeepL.com (free version)"Az Avs fórum threadjait követve úgy tűnik amúgy, hogy minden hardver hibát azonnal orvosolnak, a szoftver hibákat gyűjtik, a közösség visszajelzéseire odafigyelve fejlesztik a frimwaret. Számomra szimpatikus a hozzáállásuk, a FB csoportban is mindig reagálnak szinte minden felvetésre, láthatóan fontos nekik a maximumot kihozni a projektoraikból.
A felhasználói visszajelzésekből úgy tűnik, a többség igencsak elégedett.
-
Khaosz55
addikt
-
yanpec
senior tag
Mivel elég hamar kiderülnek a turpisságok, még simán van idejük változtatni, javítani rajta. Aki befizetett korai madárnak, az sajna vállalta a bétateszter szerepét. Én továbbra is szurkolok, hogy sikersztori legyen a Valerion. Mert valljuk be mindannyiunk érdeke. A Benq Acer Optoma LG stb. évek óta a langyos pocsolyában úszkálnak és igencsak rájuk férne egy alapos seggberúgás. Ha pedig jó lesz a Valerion, akkor szerintem az is várható még, hogy a Hisense és társai pikk pakk lemásolják, ha már eleve nem tették meg eddig, ami simán elképzelhető... (a fényforrás eleve ugyanaz) ami további nyomás, ill. árkényverseny is lehet akár. Szóval én továbbra is bizakodóan figyelem a dolgokat, de biztos hogy adnék egy fél évet - évet, hogy a kezdeti problémákat orvosolják. megköszönve minden pénzes amerikainak, aki befizetett előttem bétateszternek
Itt semmi bétatesztről nincs szó. Elhúzzák a mézesmadzagot, csinálnak egy hiperszuper gépet amit mutogatnak és igérgetik, hogy x összegért te is megkaphatod. A lényeg, hogy hitvány szarok mint az összes többi gyártó. 0-a minőségellenőrzés, busmanokkal szereltetik össze, olcsó alkatrészekből, átvágva a vásárlóikat. Miért? Mert megtehetik, Több mint 6 millió dollárt kerestek csak a kickstarteren. Szállítják a terméket? Igen, olyan minőségben amire a vásárlók befizettek?Nem. Érdekel valakit?Nem. Teljesíti a szállítás?Igen 3 millió dollárból legyártanak valamit, másik fele meg megy a zsebbe.
Ennyi a történet. Ha hosszútávra terveznének ezt nem engednék meg maguknak. Meg azt a hozzá állást se amire a levél szintén kitér.
De ne legyen igazam. Jó lenne valami lendület már a piacnak.
-
-KP-
veterán
Mivel elég hamar kiderülnek a turpisságok, még simán van idejük változtatni, javítani rajta. Aki befizetett korai madárnak, az sajna vállalta a bétateszter szerepét. Én továbbra is szurkolok, hogy sikersztori legyen a Valerion. Mert valljuk be mindannyiunk érdeke. A Benq Acer Optoma LG stb. évek óta a langyos pocsolyában úszkálnak és igencsak rájuk férne egy alapos seggberúgás. Ha pedig jó lesz a Valerion, akkor szerintem az is várható még, hogy a Hisense és társai pikk pakk lemásolják, ha már eleve nem tették meg eddig, ami simán elképzelhető... (a fényforrás eleve ugyanaz) ami további nyomás, ill. árkényverseny is lehet akár. Szóval én továbbra is bizakodóan figyelem a dolgokat, de biztos hogy adnék egy fél évet - évet, hogy a kezdeti problémákat orvosolják. megköszönve minden pénzes amerikainak, aki befizetett előttem bétateszternek
-
makkmarce
őstag
-
makkmarce
őstag
Figyelemfelhívás
Szeretném veletek megosztania egy NÉMETORSZÁGI Valerion forgalmazó válaszlevelét egy ügyfélnek, hogy miért nem kapta meg a várva várt Velerion Pro 2 projektorát.
Elgondolkodtató!!
Mennyire hülyének nézik a vásárlókat. Pedig én is befizettem, de hál isten lemodtam.Forrás Facebook - Valerion csoport
https://www.facebook.com/share/p/1BiTKtkWrx/#Valeriontech Csak hogy tudd. Ma kaptam ezt a levelet a németországi boltból, ott rendeltem a Valerion VisionMaster Pro 2-t.
Kedves Vásárlónk!
Ezen a héten megkaptuk az első szállítmányunkat a Valerion VisionMaster Pro 2-ből, és minőségellenőrzéseink során megállapítottuk, hogy a készülékek nem felelnek meg az elvárásainknak, és nem teljesítik a Valerion ígéreteit.
Ezért alaposan átvizsgáltuk a teljes szállítmányegységet egységenként - elkeserítő eredménnyel. A készülékek több mint 50%-a jelentős minőségi hibákat mutatott, a PreSample modellünkhöz képest minden egyes egység érzékelhető teljesítményeltérést mutatott.
Ventilátorzaj: A ventilátorok nem működnek következetesen, ami jelentős eltéréseket okoz a működési zajszintben. Építési minőség: Számos egység gyenge kidolgozást mutat, és hiányzik a pontos befejezés. Kép teljesítmény: Az elvileg kulcselőnyt jelentő EBL technológia (Enhanced Black Level) lényegesen rosszabbul teljesít, mint a PreSample egységen. Egyes jelenetekben erős zöld árnyalatot mutat be és agresszív fényerő-pumpálást okoz, így nem praktikus a való világban.
A Valerionnal folytatott beszélgetésünk ezekről a kérdésekről rendkívül kiábrándító volt. Ahelyett, hogy foglalkoztak volna az aggályainkkal, megkísérelték ezeket a súlyos hibákat "normális állapotként", amelyet az ügyfeleknek egyszerűen el kellene fogadniuk.
Amitől ez még problémásabb, hogy a Valerionnak nincs szolgáltató partnere Európában. A garanciális igényeket közvetlenül Kínában kellene kezelni, saját kritériumaik és eljárásaik szerint.
A Valerion testvérmárkájával az AWOL Vision-nal kapcsolatban korábban pozitív tapasztalataink alapján meglepődünk ez a drasztikus megközelítési változás. Az elmúlt hónapokban úgy tűnik, Valerion olyan irányba fordult, amely már nem igazodik minőségi szabványainkhoz és a tisztességes és átlátható üzleti gyakorlat filozófiánkhoz.
A döntésünk:
Fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy eltávolítjuk a Valeriont termékcsaládunkból, és határozatlan időre felfüggesztjük a márka értékesítését.
Aki követte utunkat, tudja, hogy támogattuk Valeriont a 2024-es IFA-n Berlinben, Las Vegasban és a különböző interakciók során. Ezért még elkeserítőbb, hogy a vállalat nem hajlandó együttműködni vagy foglalkozni ezekkel a kérdésekkel.
Kiállunk a minőségért, az átláthatóságért és az őszinte tanácsokért - és továbbra is fenntartjuk ezeket az értékeket.tehát maga a termék jó volt (presample), csak aztán megkérték a benq gyárat, ahol a w4000 is készül, hogy gyártsanak
köszönjük az infót, akkor kb ugyanazt tudja... szebb napokon csendes és jó a kép, ha meg rossz napja van, akkor jön a zöldülés... kabaré. -
sony89
aktív tag
Amíg nem olyan jelenet van ahol csak a sötét szürke árnyalatai vannak, addig nagyon meggyőző képe van. Mérni még nem mértem, mert még mindig nem kaptam vissza az ehhez való műszerem...
Ami viszont egyértelmű, hogy olyan HDR tone mappingel rendelkezik, amiért a nagy nevek vidáman odaadnák a jobb karjukat.
Dolby vision nincs, az a hisense kiváltsága, a kínaiak nem licenszelték.Értelek...
Nos akkor azt hiszem tovább gyűjtök egy JVC NZ500-ra...
-
Khaosz55
addikt
Figyelemfelhívás
Elgondolkodtató!!
Kedves Vásárlónk!
A döntésünk:
Kiállunk a minőségért, az átláthatóságért és az őszinte tanácsokért - és továbbra is fenntartjuk ezeket az értékeket.Hogy is mondják? Nagyobb a füstje mint a lángja.
-
Vhiktor
nagyúr
Amíg nem olyan jelenet van ahol csak a sötét szürke árnyalatai vannak, addig nagyon meggyőző képe van. Mérni még nem mértem, mert még mindig nem kaptam vissza az ehhez való műszerem...
Ami viszont egyértelmű, hogy olyan HDR tone mappingel rendelkezik, amiért a nagy nevek vidáman odaadnák a jobb karjukat.
Dolby vision nincs, az a hisense kiváltsága, a kínaiak nem licenszelték. -
sony89
aktív tag
-
yanpec
senior tag
Én is úgy voltam vele, ha úgy adódik és tényleg olyan jó lesz, mint a hype, akkor akár kifizetem a normál árát is, de nem akartam ígéretekbe beleugrani. Házimozis "pályafutásom" alatt láttam már jó pár nem beváltott ígéretet (khm khm Emotiva). Mondjuk egyelőre még egy hibás batch miatt nem temetném a céget. Volt ilyen más gyártónál is.
Azért elég kiábrándító pláne úgy, hogy már sok 1000 darabot kiszállítottak világszerte.
Az a baj, hogy olyan világban élünk, hogy a törvények a bűnözőket védik, és mindenki mindent hazudhat következmények nélkül a vásárlóknak, és beszedi a súlyos pénzeket teljesítés meg elmarad. És nem tud az ember semmit tenni. Nem csak erre gondolok. Pl. Én próbálom a Benq projektorom garanciáztatni és egyszerüen november óta nincs előrelépés, ott is csak hülyének néznek.

-
-KP-
veterán
Figyelemfelhívás
Elgondolkodtató!!
Kedves Vásárlónk!
A döntésünk:
Kiállunk a minőségért, az átláthatóságért és az őszinte tanácsokért - és továbbra is fenntartjuk ezeket az értékeket.Én is úgy voltam vele, ha úgy adódik és tényleg olyan jó lesz, mint a hype, akkor akár kifizetem a normál árát is, de nem akartam ígéretekbe beleugrani. Házimozis "pályafutásom" alatt láttam már jó pár nem beváltott ígéretet (khm khm Emotiva). Mondjuk egyelőre még egy hibás batch miatt nem temetném a céget. Volt ilyen más gyártónál is.
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem ehhez képest a viddá C2S-el kifejezetten jó híreim lesznek

-
yanpec
senior tag
Figyelemfelhívás
Elgondolkodtató!!
Kedves Vásárlónk!
A döntésünk:
Kiállunk a minőségért, az átláthatóságért és az őszinte tanácsokért - és továbbra is fenntartjuk ezeket az értékeket. -
szepi0808
senior tag
Sziasztok.
Van egy Sony VPL HW 65ES projektorom 2300 üzemóra van a lámpában szerintem vegyesen. Mennyi üzemóra után kellene bent cserélni? Még nem volt bent cserélve.
Tudnátok ajánlani,hogy hol érdemes venni hozzá?3000 óra környéken elveszti a lámpa a 50% fényerejét, így érdemes cserélni, de én már ilyenkor szoktam javasolni egy belső tisztítást is. Érdemes Batyónak elküldeni a projit, hogy cseréljen benne lámpát egy tisztítással egybe kötve. kb 50eft környékén lehet ez a művelet, azután megint mehet.
A lámpát érdemes high módban is használni, de ha látod a termikus villogását a lámpának, akkor úgy is fel kell tenni és pár órát megjáratni ebben az üzemmódban. -
Sándor198212
csendes tag
-
makkmarce
őstag
Én is azon gondolkodtam,hogy eredetit kellene venni modul nélkül,de így,hogy írtad is így biztos azt veszem.
ha cseréled, akkor azt kesztyűben tedd, ha zsír kerül rá, akkor elpattanhat az üveg
-
Sándor198212
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
Köszönöm
En eredetit vennék modul nélkül.
-
Sándor198212
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok.
Van egy Sony VPL HW 65ES projektorom 2300 üzemóra van a lámpában szerintem vegyesen. Mennyi üzemóra után kellene bent cserélni? Még nem volt bent cserélve.
Tudnátok ajánlani,hogy hol érdemes venni hozzá? -
Sándor198212
csendes tag
Köszönöm. Tudnál abban segíteni,hogy hol tudnék hozzá rendelni lámpát?
Philips 215/150W 0.8 volt benne,de láttam már,hogy hirdettek ilyen projektort más lámpával is. Mivel használtan vettem a projektort így nem tudom és nem is értek hozzá,hogy jó-e egy ilyen lámpa hozzá vagy milyen kell bele? -
deexteer
csendes tag
Tudja esetleg valaki hogy miért van ekkora szórás film és film között? Sok verziót megnéztem 720p 1080p és 1080p hdr, az új avatar és a trónok harca sötét rész is nagyon jól néz ki sötét és világos jelenetekben is, viszont vannak filmek amik sötét mosott valaminek néznek ki fullos minőségben is bármivel is játszom le őket. Ez mitől lehet?
-
MrZenan
tag
Sztem nem írtam semmi bullshit dolgot, a villogásra reagáltam, te jöttél elő vmi eco-nem eco dologgal.
Volt h 500 órás gyári lámpám halt meg, hálisten ki tudtam cseréltetni. Elvileg kellene hogy számítson az eco-bright üzemmód a lámpa élettartamába valóban, ebbe néha beleszól a lámpa és nem világít tovább, ha szerencséd van ki tudod cseréltetni, ez sajna benne van a pakliban. Az új projik izzójára ha adnak is garit az messze nem 5-10,000 óra.
Jó minőségű izzót 30-40eft körül lehet szerezni egy átlagos gépbe, 1-2000 óra élettartamnál ez 30-40-15-20 ft per óra, nem a világ vége.
Lámpás fhd gépeknél valóban elmászhatnak kis mértékben 500 óra után a színek, régebben ezért is volt szinte mindenkinek vmi kalibrálós cucca otthon hogy rá tudjon mérni. Lézeres-ledes gépeknél felesleges mert ami műszer valóban jó lenne az rohadt drága, értelmetlen otthonra megvenni, majd Viktor esetleg megmondja ezekre hány óránként érdemes ránézni.Általánosságban írtam, nem neked szántam!
Köszi az infót! -
péjé
őstag
Ez rendben van, de nehogy ne számítson már, hogy eco, vagy bright-ban használja az ember, mert így is úgy is 2000 óra és vége? !
Persze értem hogy a használati utasításban szereplő 10000 óra marketing, de azért na...Ez is olyan túlzás mint ha fehér a mennyezet akkor már nem érdemes vetíteni bullshit dolgok.
A kedvencem az 500 óránkénti kalibráltatás 50-60000 ért!
Sztem nem írtam semmi bullshit dolgot, a villogásra reagáltam, te jöttél elő vmi eco-nem eco dologgal.
Volt h 500 órás gyári lámpám halt meg, hálisten ki tudtam cseréltetni. Elvileg kellene hogy számítson az eco-bright üzemmód a lámpa élettartamába valóban, ebbe néha beleszól a lámpa és nem világít tovább, ha szerencséd van ki tudod cseréltetni, ez sajna benne van a pakliban. Az új projik izzójára ha adnak is garit az messze nem 5-10,000 óra.
Jó minőségű izzót 30-40eft körül lehet szerezni egy átlagos gépbe, 1-2000 óra élettartamnál ez 30-40-15-20 ft per óra, nem a világ vége.
Lámpás fhd gépeknél valóban elmászhatnak kis mértékben 500 óra után a színek, régebben ezért is volt szinte mindenkinek vmi kalibrálós cucca otthon hogy rá tudjon mérni. Lézeres-ledes gépeknél felesleges mert ami műszer valóban jó lenne az rohadt drága, értelmetlen otthonra megvenni, majd Viktor esetleg megmondja ezekre hány óránként érdemes ránézni. -
Vhiktor
nagyúr
Ez rendben van, de nehogy ne számítson már, hogy eco, vagy bright-ban használja az ember, mert így is úgy is 2000 óra és vége? !
Persze értem hogy a használati utasításban szereplő 10000 óra marketing, de azért na...Ez is olyan túlzás mint ha fehér a mennyezet akkor már nem érdemes vetíteni bullshit dolgok.
Nem muszaly ennyi időközönként kalibraltatni és nem is törvény szerű, van amikor bír többet is. Akkor kell amikor már szemmel Te is eszreveszed, hogy valami nagyon nincs rendben. Illetve lámpcsere után.
-
-KP-
veterán
2000 óra eco az kvázi 1000 óra nem eco. Hulljon a férgese.
-
MrZenan
tag
Van olyan lámpa ami folyamatos eco üzemmódban hajtva hajlamos villogni egy idő után, ilyenkor teljes/high módban járata egy ideig ez általában megszűnik. Ez nem általános de páran írtak ilyenről.
Sajna a gyári minőségű lámpáknál is elég nagy a szórás h mennyit bírnak, ez egy ilyen biznisz :-)Ez rendben van, de nehogy ne számítson már, hogy eco, vagy bright-ban használja az ember, mert így is úgy is 2000 óra és vége? !
-
péjé
őstag
Van olyan lámpa ami folyamatos eco üzemmódban hajtva hajlamos villogni egy idő után, ilyenkor teljes/high módban járata egy ideig ez általában megszűnik. Ez nem általános de páran írtak ilyenről.
Sajna a gyári minőségű lámpáknál is elég nagy a szórás h mennyit bírnak, ez egy ilyen biznisz :-) -
MrZenan
tag
-
lemmy9
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
En a sajátomat függetlenül hogy eco vagy high, 2000 pra után biztos cserélném. Van aki kihajtja, mozikban főleg
, de észreveszed ha már kevés a fényerő vagy megváltoztak nagyon a színek. -
MrZenan
tag
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani,hogy hol érdemes venni hozzá?Szerintem max 2000 óra. Ez már rég cserés.
-
Sándor198212
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani,hogy hol érdemes venni hozzá? -
bgergo1984
csendes tag
Ez az optoma egy mindenes belépő kat. vetítő, nagy színes kép lesz, kompromisszumokkal....pl. a műa. lencse miatt esetleg nem lehet tökéletesen kiélesíteni a képet de ez ebben az árkategóriában sajna jelen van....esetleg ezt is megnézheted... [link]
Kalkulátorral be tudod lőni kb hogy tudod elhelyezni... [link]
Vászon már nem olyan egyszerű, ekkora méretben vagy fix vagy motoros lenne jó, használtak között nézz körül hátha akad vmi jobb, 100eft-ért új és viszonylag jó is nem lesz. ....pl ez... [link]
Használtan 300eft-ért már elég jó vetítőket ki lehet fogni ha rászánod magad.Köszi!!! Sokat segített már ez a hozzászólás is. Fix vászon nem lehet sajnos, mindenképpen rolós kell. Figyelem az avxforumot, köszi megint
-
péjé
őstag
Sziasztok, projektor max 300e ft, 120" vászon max 100e keretbe mi férhet bele? Használtat nem szeretnék. Az Optoma HD146X-ről olvastam jókat, bár nem vagyok teljesen képben mindennel. Köszi előre
Ez az optoma egy mindenes belépő kat. vetítő, nagy színes kép lesz, kompromisszumokkal....pl. a műa. lencse miatt esetleg nem lehet tökéletesen kiélesíteni a képet de ez ebben az árkategóriában sajna jelen van....esetleg ezt is megnézheted... [link]
Kalkulátorral be tudod lőni kb hogy tudod elhelyezni... [link]
Vászon már nem olyan egyszerű, ekkora méretben vagy fix vagy motoros lenne jó, használtak között nézz körül hátha akad vmi jobb, 100eft-ért új és viszonylag jó is nem lesz. ....pl ez... [link]
Használtan 300eft-ért már elég jó vetítőket ki lehet fogni ha rászánod magad. -
yanpec
senior tag
Természetesen csak a termék/szolgáltatás beállítása után lehetséges a kártalanítást kérni (+3,5%), Friends felejtős ott nincs. Azért egy pár 1000€ eurós tételnél nem árt, de pár száz eurósnál sem főleg azért, mert akkor csak pár euróba kerül. Mindenki maga dönti el mekkora összeget kockáztat. Én inkább fizetek egy kicsit többet és akkor nem ér meglepetés.
-
-KP-
veterán
Igen, csak PP service-nél működik. Én fel szoktam ajánlani hogy kifizetem az extra 3-4%-os felárat. Nagyon ritkán vagyok hajlandó bármit PP friends-en keresztül venni már.
-
Gabesz87
veterán
De ez csak PP service-el működik nem? PP Friends-el elvileg nem. Előbbit meg a plusz ktg miatt sajna kevesen használják. Nekem eddig szerencsém volt. Pl. az erősítőm is kleinanzeigen-ről van, a Shield Pro, Fanatec kormányom. Most így ezek jutnak eszembe amik nagyobb értékek voltak.
-
makkmarce
őstag
-
péjé
őstag
-
Q
senior tag
A kapott élmény szempontjából az egyik legjobb befektetésem volt a hangáteresztő vászon. A képen nem veszem észre, hogy romlott volna, de a hang a vászon mögül a három egyforma dobozból, nagyon más élmény. És méretben is ugorhattam egyet.
-
-KP-
veterán
Tisztában vagyok vele. 3 mozis ismerősöm használ Screen research szőtt vásznat. Másik 3 Xyscreen Sound Max 4k-t. Az xyscreennek még finomabb a szövése mint a Screen Researchnek, ellenben hangáteresztésben jobb a Screen Research. További 2-3 ismerősöm használ mikroperforáltat (Garriets Opera White microperf 1.1). De ezt jó ha minimum 3 méterről tudod nézni, hogy ne látszódjon a perforáció és hangban elég vastagon elnyel a szőttekhez képest. Végül, de nem utolsó sorban akad még egy szőtt Seymourscreens-es ismerősöm is. Mindegyikük imádja. Számomra dedikált moziszobába fel se merülne, hogy ne áteresztő vásznat használjak.
-
yanpec
senior tag
-
M@trixfan
addikt
Screen Research eléggé top kategória akusztikusban. A szövet el van fordítva 7’ körül, hogy ne legyen moire és kérhető black backing, hogy ne csillanjon be a TV mögötte, illetve az akusztikai csillapítása is a legjobbak közt van.
-
sony89
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
Nem tudom milyen márkájú volt, de szőtt, hangátersztő volt. A nézési arány nem 1:1 volt hanem sokkal több, a vetítési arány is, gondolom a vászon volt a ludas.
-
-KP-
veterán
9400-nál nagyon félő, hogy a pixel struktúra összeakad a hangáteresztő vászon textúrázottságával és akkor nézhetetlen lesz a kép, 9400-nál láttam párszor ilyet. Ezen az eshfit ki/be kapcsolása segített, de nem emlékszem már, hogy ki vagy be kellett kapcsolni, lehet a gép arrébb mozgatása is megoldotta volna. Érdekes jelenség.
Én screen research vásznakkal láttam, és nem volt ilyen gond. Szerintem xyscreennel, vagy elite screensel se lenne. De egy vászon minta sokat segítene. Nem kell 1:1 arány alá menni. Az sokat segít

-
Vhiktor
nagyúr
9400-nál nagyon félő, hogy a pixel struktúra összeakad a hangáteresztő vászon textúrázottságával és akkor nézhetetlen lesz a kép, 9400-nál láttam párszor ilyet. Ezen az eshfit ki/be kapcsolása segített, de nem emlékszem már, hogy ki vagy be kellett kapcsolni, lehet a gép arrébb mozgatása is megoldotta volna. Érdekes jelenség.
-
-KP-
veterán
-
yanpec
senior tag
Az eladó mindig valós, csak mikor kifizetted az árut eltünnek, se píz se cucc.
Feljelenteni Őket nem lehet, nincs mivel, meg 15000€ alatt a kutya nem foglalkozik vele. 
-
sony89
aktív tag
Nem is vettem ..semmit
De volt akikkel felvettem a kapcsolatot e-mailben és telefonon is azok normális valós eladók voltak de aztán nem lett üzlet mert nem mertem bele vágni... -
yanpec
senior tag
Igen én is tudom miről beszélsz ...nekem most már kb 5 hónapja nincs projektorom itthon nem igazán lehet venni használtban olyant amit szerettem volna , aztán sokat nézegettem a német "kleinanzeigen" használt piac teret...de ott is 2500 EUR egy JVC N5-ös vagy van amikor még az is többe kerül...( Nativ 4K, viszonylag elfogadható HDR, lens shift ami lényeges nálam)
Mint tudjuk azok sem mai darabok már fél az ember hogy belecsúszik egy hibába és a akkor kidobta az ablakon a sok pénzt! Ezen korosztályú SONY-k megint nagyon lutrik...
Egyelőre ott tartok várok és pénzt gyűjtök
..talán majd összejön egy JVC NZ500-as ami nekem jó lenne, de újban az is rohadt drága...
Amire meglesz a pénzem rá lehet már jönnek az új szériás készülékek is...
Kleinanzeige-n nagyon vigyázni
Rengeteg a csaló. Csak paypal biztonságos fizetéssel szabad utalni.
-
Vhiktor
nagyúr
-
sony89
aktív tag
Én is úgy gondolom, hogy muszáj lejjebb menni az áraknak, mert 2500€ig nem tudsz normális projektort venni. Max ennyiért akartam projektort beszerezni de nincs, valami mindig hiányzik vagy kevés. ,,Szégyenemre" egy használt 3 éves epson tw9400-t kellett vennem. 2500ig egy projektor se üti meg ennek a szintjét.

Igen én is tudom miről beszélsz ...nekem most már kb 5 hónapja nincs projektorom itthon nem igazán lehet venni használtban olyant amit szerettem volna , aztán sokat nézegettem a német "kleinanzeigen" használt piac teret...de ott is 2500 EUR egy JVC N5-ös vagy van amikor még az is többe kerül...( Nativ 4K, viszonylag elfogadható HDR, lens shift ami lényeges nálam)
Mint tudjuk azok sem mai darabok már fél az ember hogy belecsúszik egy hibába és a akkor kidobta az ablakon a sok pénzt! Ezen korosztályú SONY-k megint nagyon lutrik...
Egyelőre ott tartok várok és pénzt gyűjtök
..talán majd összejön egy JVC NZ500-as ami nekem jó lenne, de újban az is rohadt drága...
Amire meglesz a pénzem rá lehet már jönnek az új szériás készülékek is...
-
yanpec
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
yanpec
senior tag
Szerintem is az fejlesztések ebben az irányban fognak folytatódni a SONY és a JVC háza táján is!
De ha kijönnek megint az új készülékek, akkor talán a mostani termékeknek amelyek 2-3 milla alatt nincsenek... még a legkisebb modellek is ...lejjebb megy az áruk...mert szerintem sokan elfogadnák bőven a mostani SONY vagy JVC projektorok bármelyikét is otthon mozizni
Bár lehet nem... mert a projektorozás világ szerte kevés embert ér el (kevesebben foglalkoznak vele, réteg termék) ...akarom mondani azért a TV piac sokkal nagyobb...ott csökkenek is az árak ahogy kijön egy új termék

Én is úgy gondolom, hogy muszáj lejjebb menni az áraknak, mert 2500€ig nem tudsz normális projektort venni. Max ennyiért akartam projektort beszerezni de nincs, valami mindig hiányzik vagy kevés. ,,Szégyenemre" egy használt 3 éves epson tw9400-t kellett vennem. 2500ig egy projektor se üti meg ennek a szintjét.

-
yanpec
senior tag
Mit gondoltok, moziszobába Epson tw9400-hoz 1;-1,1; vagy 1,2 gain vásznat vegyek? A vászontól 1,5 méterig a fal Adamantium szövettel lesz bevonva.
-
bgergo1984
csendes tag
Sziasztok, projektor max 300e ft, 120" vászon max 100e keretbe mi férhet bele? Használtat nem szeretnék. Az Optoma HD146X-ről olvastam jókat, bár nem vagyok teljesen képben mindennel. Köszi előre
-
sony89
aktív tag
Lázert nem használ egyik sem. És nem is fog!

De lézert lehetne, és lesz is. Az lesz a következő nagy lefejése a piacnak, a jelenlegi modellek után fognak támasztani igényt a rec2020 lefedettség révén. Most bevásárolt (sok) mindenki az új Sony és JVC vetítőkből, aztán majd jön a nagy fényerejű rec 2020-as modell. mert ugye az RGB lézerrel nőni fog a fényerő is megint. ez a tippem. Hogy mikor? Talán 2026-27 ben. Úgymond nem olyan soká. lesz még egy ok majd árat is emelni, pedig már ugye 10 millió felett járunk a csúcs LCD vetítőknél...Szerintem is az fejlesztések ebben az irányban fognak folytatódni a SONY és a JVC háza táján is!
De ha kijönnek megint az új készülékek, akkor talán a mostani termékeknek amelyek 2-3 milla alatt nincsenek... még a legkisebb modellek is ...lejjebb megy az áruk...mert szerintem sokan elfogadnák bőven a mostani SONY vagy JVC projektorok bármelyikét is otthon mozizni
Bár lehet nem... mert a projektorozás világ szerte kevés embert ér el (kevesebben foglalkoznak vele, réteg termék) ...akarom mondani azért a TV piac sokkal nagyobb...ott csökkenek is az árak ahogy kijön egy új termék

-
Morph76
senior tag
Lázert nem használ egyik sem. És nem is fog!

De lézert lehetne, és lesz is. Az lesz a következő nagy lefejése a piacnak, a jelenlegi modellek után fognak támasztani igényt a rec2020 lefedettség révén. Most bevásárolt (sok) mindenki az új Sony és JVC vetítőkből, aztán majd jön a nagy fényerejű rec 2020-as modell. mert ugye az RGB lézerrel nőni fog a fényerő is megint. ez a tippem. Hogy mikor? Talán 2026-27 ben. Úgymond nem olyan soká. lesz még egy ok majd árat is emelni, pedig már ugye 10 millió felett járunk a csúcs LCD vetítőknél... -
Joshi
titán
-
yanpec
senior tag
Kínai piacra szánt verzió. A vidda a Hisence almárkája. Szoftveres eltérések vannak. A Hisensen VIDAA rendszer fut, a Vidda projektorokon JUUI.
-
Joshi
titán
Mi az hogy egy kínai verzió? A Hisense nem kínai? Vagy most nem értem mi van. Még az is lehet, hogy ennek a Vidda C2S-nek kb semmi köze nincs a Hisense C2-höz.
-
yanpec
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
Hozzateszem meg be sem kapcsoltam. Lehet ezen android rendszer van míg a hisensen vida. Meg lehet ezen nem megy a dolby vision sem. Viszont én fordítva gondolom, hogy ez az eredeti, hisense Kínából rendeli meg ugyanezt, rateszi saját sw-ét, plusz licensze, aztán kész.

-
Janaboy
Topikgazda
Ez simán lehet csak külső doboz.
Belül meg van a csicsás
-
Vhiktor
nagyúr
Majd teszek fel róla képeket. Egyébként a lencsénél rá van írva hogy hisense, a vida is egyezik. Papíron lehet hogy nem, de szerintem belsőleg és külsőleg is tök ugyanaz.
-
yanpec
senior tag
Igen csak szerintem ez nem Hisence!!! Neki nincs C2S projektora. Létezik Hicense C2,- C2 Pro,C2 Ultra. És egyik sem ilyen olcsó. Az ultra 1 misi felett van, de a sima C2 is 500 fölött.

Az alább képen látható az eredeti doboz.
-
Vhiktor
nagyúr
Ez mind remek, de az 500:1 natív kontraszt borít minden pozitív jellemzőt. Inkább nézek REC907-et 2-3k kontraszttal. Nem jut eszembe felhasználási terület ahova jó lenne egy ilyen gép, még játékhoz, kép-videoszerkesztéshez is kell szvsz 1k kontraszt, nem mintha utóbbit bárki is projektoron akarná csinálni.
Inkább 40k-ért PD F22.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyetértek.
Attól hogy esetleg best buy adott árkategóriában nem jelenti azt hogynl jó is.
Viszont ha valaki mindenképpen újat szeretne, akkor ennyiért nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
70100 - 70001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- iPhone topik
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy igazi klasszikus, furcsán felújítva – R-Type Dimensions III teszt
- Pearl Abyss: átlépte a 6 milliós eladást a Crimson Desert
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5593
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Mennyire hülyének nézik a vásárlókat. Pedig én is befizettem, de hál isten lemodtam.