Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
válasz
szaszlaci #6199 üzenetére
köszi!
a szempontjaid alapjan leszukitettem a kort...
2000 lumen
contrast 2500-4000 korul
16:9
minimum 720p
es DLPOPTOMA-bol ezeket talaltam:
[B-GRADE-OPTOMA-3D-HD-READY-720P-DLP-PROJECTOR]HD Projector With 1000w Surround Sound
HD Optoma Pro100S DLP Projector 1080i 720p 1080p HDTV HDMI INPUT
OPTOMA DW318 DLP PROJECTOR 1080p 720p 1080i HDMI HDTV 3D-XL
Optoma EH1020 1920 x 1080 DLP Projector - HD 1080p - 3000 ANSI lumens
Optoma Themescene HD65 HD DLP 720p Projector - 3D Ready
(esetleg van más jo marka is? ACER mondjuk nem jo marka? Mi szamit jo markanak?)
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Szia.
16:9 kell.
Felbontás 1280 x 720 (ez a HD, azaz 720p*), 1920 x 1080 értelemszerűen jobb (ez a FullHD, azaz 1080p*), csak nem találsz ilyen árban.
MPN: típuskód lehet, nem érdekes.
Fényerő: névlegesen 1 – 2000 Lumen, főleg, ha 3 métereset szeretnél vetíteni. Kevesebb nem jó, nagyobb szintén kerülendő, főleg, hogy ezen az áron jó eséllyel prezentációs lesz, amit te nem akarsz.
Kontraszt minél több, de úgyis hazudoznak össze-vissza, tehát nem kell nézni. Ebben az árkategóriában biztosan DLP-t kell venni, ott nagy gondok nem lesznek vele. Vagyis kisebbek, mint LCD-nél.Inkább HD forrást szerezz be, avi/mpeg felett eljárt az idő. (Persze azokból is van HD, de gondolom ez alatt az SD TV felbontást érted.)
*:p= progresszív, tehát teljes kép. i= interpolált, tehát félkép.
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
ezek az adatok szoktak lenni a leirasban:
Image Aspect Ratio: 16:9
Native Resolution: 1920 x 1080
MPN: 95.8EG011E
Image Brightness 2200 ANSI lumens
Contrast Ratio 2200:1ezeknél mi szamit jonak?
a 16:9 az okes, nem?
x 720, vagy x 1080 az gondolom a felbontas (1080 a jobb, ha jol gondolm)
az MPN micsoda?
LUMENS az nagy legyen, vagy alacsony?
Contrast 4000:1, vagy 2200:1 a jobb? (minel nagyobb annal jobb?) -
csyo
senior tag
válasz
yodamastah #6196 üzenetére
nem magyarban élek, hanem eszaknyugaton, szoval nekem az messze van...
Ebay lesz belole sztem
mi ez hogy 720p meg 1080p?
Mi van ha laptoprol AVI/MPG filmeket szeretnek a nappaliban jatszani?
Vaszon: 3 x 3 méter
Projektor és vaszon tavolsaga kb 4-5 méter...Szoval ehhez milyen kell?
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
-
csyo
senior tag
válasz
yodamastah #6194 üzenetére
Hasznalt 720p DLP. Optoma HD65/70 ... es az ehhez hasonlok....
Ez 3D projektor, igaz?
3D annyira nem kellene... Mik johetnek még szoba ebben a kategoriaban? Ami ilyen, v ehhez hasonlo...
-
csyo
senior tag
olvasgattam kicsit, és azt látom, hogy DLP projektort erdemesebb venni...
Nah, de milyet vegyek?
kb 100 ezer forintom lenne rá (+/- 20 ezer)
szobai használat, esti mozizgatásokhoz a nappaliban, falra vetitve
-
jamdom
csendes tag
Üdv,
Egy 1500 lámpa órás,jó állapotban lévő Mistsu HD1000-nek mennyi lenne a reális ára?
-
kovi831
aktív tag
Ja, nagyon jó ötlet
Ilyen már előfordult vga-val is, úgy is kiábrándítják előbb-utóbb a vevőket.Amúgy van egy optoma hd65 vetítőm.Plafonra lenne felszerelve tartóval.
2.5-es átlójú vászonra lenne vetítve.Az lenne a kérdésem, hogy hova kell helyezni a projektort?3.52 méternél legyen a felfogatás? jól értelmezem-e?
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Na ez tuti elírás. [link]
800 ezer magyar korona akarna az lenni.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz
Pro Koryak #6184 üzenetére
HD1. De azert meg kellene nezni milyen allapotban van az a HD1. Ha nagyon sok benne az uzemora akkor homogenitast kellene tesztelni 100% teljes kepernyos tesztabrakkal RGBCMYW es szurke abrakra gondolok itt. elszinezodest, inhomogenitast keresni... Persze ez igaz a tobbi LCD-re is....
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak #6147 üzenetére
kössz a kimerítő válaszokat... = 0
... azért akadnak még segítőkész emberkék
-
M@trixfan
addikt
Milyen cégek vannak akik belső árnyékolástechnikával foglalkoznak, vagy árulnak erre használható dolgokat? Szétkerestem már magam az interneten, de mindenhol külső naprolókat és redőnyöket látok. A másik véglet meg az a pár cég aki csak komplett megoldásként 10 000 000 Ft alatt meg sem mozdul, amíg meg nem építi a működő Holodeckket otthonra.
Egyszerűen szeretném látni mennyibe kerül pl. egy motoros roló, amiből egy fekete árnyékolást ki lehet húzni. Talán a projektoros topikban nagyobb a merítée ezen a téren. Köszönöm.
-
python1
veterán
válasz
yodamastah #6177 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Én is a H78 mellet vagyok jobban.Egyébként,batyo-tól venném mindkettőt,vagy is az egyiket,nekem az több mint garancia.
-
Konflikt
addikt
van aki vallal projektor kalibralas godolloi kiszallassal? 2 het mulva lenne kb. esedekes.
-
yodamastah
őstag
válasz
python1 #6176 üzenetére
A h78/79 jo gepek voltak, kepminosegre valoban en is ezt valasztanam a ketto kozul. Bar inkabb a h78DC3/H79 az igazi. Sajnos ennek a sorozatnak egy ideig lampa problemai voltak, de lehet nem erinti azt amit kineztel.
Amivel gond lehet, a 24p meghajtas. Lehet hogy csak 48hz-en meghajtva fog menni az akadozas mentes 24 fps lejatszas. Sajnos erre nincs semmi infom, amikor ezt a projektort teszteltuk, meg PAL dvd-vel hajtottuk. Ezt vitte jol (25 fps). A 1080p/24 akkor meg nem volt szabvanyositva.
Azt irod, nincs ra modod, hogy megnezd. Hasznalt, garancia nelkuli projektort szerintem ne vegyel meg ugy hogy nem nezed meg.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz
yodamastah #6174 üzenetére
Sajnos nincs rá módom.
De természetesen tudom,hogy a legmegfelelőbb eljárás ebben az esetben.
Képminőségben DLP felé hajlanék.
Igazából mellé egyikkel sem nyúlnék,mivel nem lenne nagy a vetítési távolság/kép és közel ideálisra tudom varázsolni a vetítési környezetet.
H78 javára írható,hogy 2x-es árkategóriába tartozott,közel azonos gyártási időben.Ja,nagyon színvonalas írásokat,cikkeket lehet olvasni az oldalatokon(projektor,hu)
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Sziasztok!
Projektor vásárlásom utolsó fázisába léptem 2 modell maradt ami közül választanom kell,ebben kérem a segítségeteket.
1 Sanyo Z4
2 Optoma H78
Mindkettő zajszintje elég halk ami nekem előnyös,különösebb követelményem nincs egyik modellel szemben sem,mindent tartalmaznak műszakilag ami nekem kell.
Képminőség viszont annál inkább tudom,hogy kicsi pénz kicsi mozi,de most ez a szitu.Válaszokat köszi!
-
python1
veterán
válasz
Mittu88 #6169 üzenetére
Azzal vigyázni kell!
Kérdeztem erre már itt én is,minden kritériumnak meg kell felelnie a ventilátornak,légszállítás,szabályozás ,kompatibilis ventit nem fogsz találni csak gyárit az meg ugyanolyan hangos lesz.
Nem PC,pl be lehet dobozolni ami jó ötlet,csak a doboz szellőztetését kell megoldanod,viszont azt nem nehéz,és készíthetsz pofás dobozokat.De szerintem,mindenképpen csendes üzeműt keress ha zavar a hang.
-
python1
veterán
válasz
Mittu88 #6166 üzenetére
Rendben!
Igazából az Optomát a második otthonomba szánom.
Viszont kompromisszumos megoldásként csendes LCD-t fogok venni,saját otthonba,közeli vetítési távolságot,elhelyezési problémákat figyelembe véve.
DLP-nél figyelj oda a hangra,elég hangosak tudnak lenni,némely modellek,HD65-nek azért kell mennie.Ha meglesz a vásznam,hozzám is jöhet bárki nézelődni,hallgatózni.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
projektor vásárlás előtt állóknak:
esetleg meg kellene próbálni proji tulajokkal beszélni, h megnézhessétek élőben, milyen is az adott projektor képminősége.a megfelelő fórumokon meg lehetne próbálni, biztosan lenne olyan, aki belemenne... talán vannak segítőkész emberkék
-
Mittu88
senior tag
válasz
python1 #6163 üzenetére
1080p-sek közül nézegettem ezeket:
DLP-sek:
Optoma HD20
Acer H6500
Acer H7531D
BenQ W1060
BenQ W1100
BenQ W1200
LCD-sek:
Epson EH-TW3200
Epson EH-TW5900
Használtat Optomát találtam 160-ért, úgyhogy most kevés a használt a piacon. Még van pár hónapom, nézegelődök, hátha belefutok egy bestbuy ajánlatba.
Amúgy jó meglátás, rengeteg a változó, nehéz a döntés. És a legrosszabb: valószínűleg nincs nagy különbség köztük, de hosszú hetekig lehetne nézegetni, hogy melyik a legjobb közülük.
Ha jutsz valamire, megkérhetlek, hogy oszd meg itt a fórumon? Csak a kíváncsiság kedvéért -
Pro Koryak
addikt
erre vki???
ezek közül melyiket ajánlanátok???
(áruk kb.170-230e között)
JVC HD1
Sanyo PLV-Z3000
Panasonic PT-AE2000E
Epson EH-TW 3000akit érdekel:
eladó lehet epson emp-tw700 hd ready lcd proji, tisztítva + új izzó by batyo,
kb220 óránál jár most.köcce
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
-
python1
veterán
válasz
Mittu88 #6160 üzenetére
Nagy fába vágtad a fejszédet,mint én.
Már egy hete az adatokat nézem,rengeteg emberrel beszélgettem erről.Nem irigyellek,
ráadásul az sem mindegy,hogy mire fogsz vetíteni,milyen lesz a vetítési környezet stb...Nekem jelenleg van egy Optoma HD65-ös projim azt szeretném helyettesíteni valami köztes megoldással.100-150e ig tényleg van egy nagy lyuk,használtban gondolkodva.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
KOntraszt temaban oriasi hazudozas megy ez egy kulon cikket megerne mar
A lenyeg hogy kb 4-6000:1 valos nativ kontaszttal mar nagyon szep kepet lehet vetiteni. Kb 10000:1-ig jol lathato a kontraszt novekedes, utana kezd ellaposodni a dolog. Ami erdekes, hogy pl az 1500:1 es a 4000:1 kozott sokkal erzekelhetobb a kulonbseg, mint 4000:1 es mondjuk 100000:1 kozott.
A gond az, hogy az egyebkent egeszen nezheto olcsobb DLP projektorok valos nativ kontrasztja, olyan 1300:1 es 2000:1 kozott szokott lenni. Az olcso LCD hasonlo, de ott segit a dinamikus irisz vezerles (tobb kevesebb sikerrel)
Amit a papirra irnak azmindegy. Most mar ott tartunk, hogy 50000:1-et irnak egy 1500:1 nativ kontrasztos projektorra
-
Kvazár
őstag
válasz
yodamastah #6156 üzenetére
És egy jó HD ready-s újonnan kb. mennyiért vehető?
Sokfélét lehet látni, sokféle áron...(A Full HD nálam is off-os 8-900 e-ért.)
-
Mittu88
senior tag
válasz
Mittu88 #6159 üzenetére
a kontrasztnak utána olvastam, gyakorlatilag mindegy, hogy mit írnak rá, annyit ferdít.. Ha ez változott az általam olvasott cikk írása óta, szóljatok légyszi. Ezt addig készpénznek veszem
-
Mittu88
senior tag
válasz
yodamastah #6158 üzenetére
köszi szépen, a 200e már nagyon maximum, a 8-900e Ft rengeteg és pár év alatt 2-300e Ft-ra amortizálódik. Ennek tudatában ez nekem irreális, akármilyen szép képe van, nem tudnám élvezettel nézni.
Köszi még egyszerszerk.:
kontrasztból mennyi a "legjobb", ha számok alapján meg lehet határozni? Minél kisebb, minél nagyobb, vagy van egy intervallum?[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz
Mittu88 #6157 üzenetére
Amit hazimozira erdemes az ugy 800-900e magassagaban vannak. Ennyiert kapsz mar egesz jo kepminoseget, es ezek meg nem extrem dragak.
200-300e kornyeke hatarozottan gyengebb. Amit esetleg itt erdemes vadaszni: epson tw3200 (nem szeretem, de arahoz kepest elfogadhato), samsung a600 (ez meglepoen jo, de uj mar nincs), optoma h20 (alapvetoen jo, keves a kontrasztja), es meg van egy-ket alap 1080p DLP amit ezen az aron le lehet vadaszni hasznaltban. De nincs nagy valasztek.
Esetleg van 1-2 nezheto LCD is, ami hasznaltban mar 200-300e kornyekeree beesett. Pl Pana AE2000. Vagy mondjuk sanyo z3000. Avforumon ez utobbi van is elado ha jol emlekszem.
[ Szerkesztve ]
-
Mittu88
senior tag
válasz
yodamastah #6154 üzenetére
köszi-köszi. 1080p-t melyik típusokat érdemes és használtan mennyibe kerülnek nagyjából?
-
-
Kvazár
őstag
válasz
yodamastah #6154 üzenetére
1-2 ajánlott új full HD-sat tudnál nekem linkelni 200 alatt?
Vagy, azok mind fölötte vannak? -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Csak érdeklődésképp, milyen widescreen projektort ajánlotok használtan 50-100e Ft között? Nem kell nagy fényerő, 0 lumenes sötétség varázsolható a szobámba
Igazából 3-4 hónap múlva lenne aktuális a dolog, de azért már elkezdek érdeklődni. 3D meg ilyen extrák nem kellenek, viszont a videokártyával "csak" HDMI, DVI(ebből van több fajta is, nem tudom milyen van a videókártyámon, egy Sapphire HD5830 eXtreme-ről van szó, hátha így tudjátok) vagy VGA kábellel lehet összekötni, itt kompatibilisnek kellene lennie.
1080p-s natív felbontásút lehet kapni ilyen árfekvésben? Ja, a megbízhatóság is fontos, a bulb-on kívül más ne menjen tönkre rajta lehetőleg (nem tudom szokott-e).
Még egy kérdés, mert az 1080p nagyon buzergálja a fantáziámat. Ha ilyen árfekvésben nem lehet kapni, mennyiért lehet használtan kapni és megéri-e arra beruházni, vagy a 720p-s jobb ár/érték arányú? (bár ha írtok fajtát, vagy linkeltek hirdetést, jó eséllyel el tudom dönteni)
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.szerk.: nem baj, ha rövid az égő üzemideje, csak filmezéshez használnám hétvégéken, a többire elég a 22"-os monitorom.
[ Szerkesztve ]
-
Plutor
aktív tag
Én ezért nézek ledes projektorokat.
Ahogy számolgattam a ledes megoldással kb 7-8 évig nem kell izgulni.
Még extrém esetben is kibír 5 évet.Utána meg már úgy is elavul,és lehet venni hasonló áron fejlettebbet.Játékra is jó a ledes megoldás,csak oda(nekem)több fényerő kell.
A kis LG rendszeresen van játékra is használva.(BF3,World of Tanks)szaszlaci 2000 óra az semmire nem elég nálunk.Évente kéne lámpát cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz
kovi831 #6143 üzenetére
Igen, ezekről beszéltem, egy csomó kicsi LED van egy tokban. A 100 Wattos 100 darabot tartalmaz.
Valóban változik idővel a lámpa, viszont ha nem laksz különösen pormentes helyen, akkor esélyes, hogy tisztítani kell.
700 Lumen: tuti, hogy nem jön ki belőle annyi. + a képe sem lesz túl szép, alapul véve az elődöket.
Hát ha sokat játszol, az bizony tudja koptatni a lámpát, de ez neked is biztos feltűnt
Kvazár: 3D Ready: tudja fogadni a 3D jelet.
3D DLP: DLP Link, az aktív szemüveg vezérlőjelét a képkockák közé teszi be.
Szemüveg hozzá nem 1500, hanem inkább 15 ezer.
Belépő mozis cuccok 2000 órák szoktak lenni. Ha filmre használod, időnként játékra is akár, úgy is baromi sokáig elég. Számold ki!
Van, ahol lámpagaranciát is ad a gyártó, akár üzemórára.
Azért nem fog egyik lámpa sem tönkremenni 500 óra után, kivéve, ha gyárilag túl van húzva, hogy hozza a spec.-ben megadott értéket. Ez sajnos előfordul, ahogy olvasom.1 – 200 óra után áll be normál szintre a fényerő, utána pedig folyamatosan csökken. A kezdeti értékhez képest az élettartam vége-fele elképzelhető az 50 %-os esés.
LED-ek fényereje is csökken, de értelemszerűen nem pár száz - vagy pár ezer óra után.
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Bocs, teljesen igaz 3D ready, tehát 3d-s...na mindegy ezt nem gondoltam át.
Minden lámpás vetítő fénye csökken valamelyest, de nem 50%-ot, azt túl sok, olyan 15-20% max.
Ledeseknél nem csökken, de arra nincs még tapasztalata szerintem senkinek hogy 15-20000 ezer óránál milyen a fényerő.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz
kovi831 #6148 üzenetére
Hát, nem hinném, hogy ready szó arra utal, hogy valamit frissíteni kéne rajta.
Viszont hallottam olyanokat is, hogy oké, hogy 3-5 e órát írnak üzemórára, de a fele üzemóra elérésétől eléggé erőteljesen csökken a lámpák fényereje?! Ez igaz, vagy téves?
LED-es projektoroknál a fényerő változik az üzemóra előre haladtával?
-
kovi831
aktív tag
3D ready - ebben nem vagyok biztos, de sztem szoftver frissítés után lesz 3d-s, de oda nagy fényerő kell.De javítsatok ki, ha tévedek.Azt hiszem passzív szemüveg kell hozzá, kb. 1500Ft/db-tól már van.
Talán a benq-nak van olyanja ami tud 6000 órát, de az sem garancia, hogy nem dobja fel a talpát 3000 óránál.
-
Pro Koryak
addikt
hali,
ezek közül melyiket ajánlanátok???
(áruk kb.170-230e között)
JVC HD1
Sanyo PLV-Z3000
Panasonic PT-AE2000E
Epson EH-TW 3000kössz
-
Kvazár
őstag
válasz
kovi831 #6140 üzenetére
Én még nagyon kezdő vagyok ebben a témában, de a 3D ready meg a 3D DLP, az mit jelent?
Pl. ezzel 3D-s filmet lehet nézni: Acer H5360BD Valamilyen szemüveggel?!(De, nem piros kékre gondolok.)
Szerk.
Az üzemórákkal is most ismerkedem, ha jól látom mindegyik lápás vetítő üzemideje 3-5 ezer óra között van? Ezekből nincs olyan, ami többet tud?[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz
szaszlaci #6141 üzenetére
pont lejárt az időlimit, az előzőt nem tudtam már szerkeszteni
De még annyit tennék hozzá, hogy mostanában más szenvedélyem
van.
Játékra kellene a ledes technika, ne keljen a lámpáért aggódni.Persze filmnél ez teljesen rendben volt, mert 2-3 óránál tovább nem néztem a vetített képet.Sokat szoktam Race 07-el szimulátorozni, ezért is kellene egy ledes gépezet vagy a saját magam által szerkesztett...stb.Plutor:
Hát 2-3 év és lesz használható ledes gépezet, igaz nem full hd-s, de nekem az nem is kell.
Igaz már most is van, amit linkeltél.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz
szaszlaci #6141 üzenetére
Azt nem tudom, hogy ez hány darabból van összerakva.Ezért először arra gondoltam, hogy haveromnak úgy is van egy 25 wattos fehér power ledje.Igaz a fénye kevés, de letesztelni biztosan jó lenne.pl. hogy a kép egyes része mennyire térnek el fényerőben stb. kicsi fehér felületre tesztelve.
Más:
Nem tudom csak nekem lett-e furcsa a hd65 képe régen nem volt "ilyen". Igaz már most nem vászonra vetítek, mert azóta le lett szedve.Átvittem egy olyan szobába ahol rengeteg a fehér fal felület.Na most nem tetszett a képe mint régen.(Nem rossz a vetítő)Csak a színek, kontraszt, gamma stb. mintha más lett volna mint régen ahol vetítettem vászonra.
Vajon miért van ez? -ilyeneket olvastam az av fórumon is, hogy bizony 300-500 óránként a vetítő színeit, a lámpa miatt újra kell kalibrálni.No meg a "régi" szobába sötét tapéta van/volt.
Szóval ezek akkor nagyban befolyásolhatják egy vetítő képeit?
Szóval szenvedtem mire viszonylag nézhető képet hoztam ki a hd65.ből. -
szaszlaci
addikt
válasz
kovi831 #6138 üzenetére
Igen, hatékonyságra. Hiszen akkor csak az a szín világít (fogyaszt), ami el is jut a DMD chip felületéig.
Oda bizony kevés lesz.
Pontosan melyik 100 W-os powerre gondolsz? Amelyik 100 darab 1 Wattos LEDből van összerakva?
Mert arra a gyakorlatban 6 – 7000 Lument mondtak, ha jól emlékszem.
Aztán ott a spektrum nincs ám kiegyenlítve, feltehetőleg annyira sem, mint egy UHP lámpáé. De biztosan nem egyezik meg vele.
A harmadik gond pedig ezzel a darabbal, hogy még fókuszálni is kell.
Persze ha ezeket megoldod, vagy más LEDre gondolsz, az más.Nem az, hogy szar, de ha filmezésre kell, nem túl okos választás, mert a használt lámpásak között féláron sokkal jobbat kapsz. Ha azon akarsz tévézni mondjuk, akkor el lehet rajta gondolkozni, persze akkor sem 2.5 méteren.
Kvazár: előtted lévő három hozzászólást olvasd el!
kovi831: "nem egy Lg vagy Samsung" Ez inkább negatív példának jó, ha általános minőségről beszélünk
[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Ez ár nem olyan rossz, de engem is lebeszéltek ezekről.Meg hát nem egy Lg vagy Samsung.
Én se láttam még élőben ilyet működés közben, meg kellene néznem mit tudnak ezek a ledes cuccok.Végül is már tudnék mihez viszonyítani. Csak, hogy hol lehet megnézni ezeket azt már nem tudom.Biztos fel kéne menni Pestre...stb. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Projektor vásárlásán gondolkozom és ezt találtam: [link]
Mi a véleményetek? Vagy ennyiért jobbat is lehet kapni?
-
kovi831
aktív tag
válasz
szaszlaci #6137 üzenetére
Már mint a hatékonyságot mire érted? Fényerőre?
Nekem van egy 2.5-es képátlójú vászon.Akkor gondolom ezek nem tudnák kihajtani azt a felületet.Gondolkoztam led vásárlásán, ami 100wattos 10000 ezer lument tud, de lehet még ez is kevés lenne.Persze van 200Wattos led is. Csak hát már borsos az ára.
Szerk.
Szóval nem ilyen kis teljesítményű ledre gondoltam, hanem valami nagy teljesítményű power ledre.
Akkor a hardveraprón azért árulja mindenki mert, annyira sz@r?
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz
kovi831 #6136 üzenetére
Szia!
Azt a kategóriát nem érdemes, kevés még a fény. De eggyel feljebb, akár az LG, akár az Acer által gyártott pl. K330 is kevés még.
Minőségben elmarad.
Vigyázz, ezekben 3 darab színes LED van, nem kis teljesítményűek, és mivel nem a színkerék veszi ki a nem kívánt spektrumot, hanem csak a szükséges fényforrás van épp bekapcsolva, ezért közel 3x-os a hatékonyság!
Szóval ha egy darab fehér "elemlámpa-LED"-re gondoltál, nem lesz extázis, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Már ezer éve nem jártam itt.De a kérdésem: érdemes-e LED-es projektort venni mozira?
Persze 720p-s érdekelne.Láttam is, hogy az Lg-nek van 1-2 olyan típusa ami "nyom" vagy 300 Lument. Ez elég ez a fényerő full sötétbe, vagy esetleg egy kis szürkületbe?(szóval mire elég)Voltak már épített vetítőim, meg 2 gyáriak is stb. De már vagy 4 éve van nekem egy optoma hd65 vetítőm. A mostani Ledes vetítők verik ennek(hd65) a képminőségét?
Eddig el akartam adni a hd65-öt, de letettem róla mert sikerült a lámpafigyelőt kiiktatni.Szóval akár led is mehetne bele, így lehet értelmét veszítené egy ledes projektor.
-
python1
veterán
Vászonnal kapcsolatos kérdéssel fordulok hozzátok.
Grandview screen vásznak,mennyire jók érdemes vele foglalkozni?
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz
yodamastah #6132 üzenetére
Köszi fiuk!
-
jracz
tag
válasz
yodamastah #6132 üzenetére
Z4 UP!!!
-
python1
veterán
Ismét én.
Véleményetek 2 LCD projektorról?
1:Sanyo Z4
2: Epson EMP TW700.
Kettő közül melyik a jobb választás? -
python1
veterán
válasz
yodamastah #6127 üzenetére
Köszi,az infót!
Olcsónak számít(110e)
Egyébként,az már jó jel lehet,hogy nézhetőnek tartod.
-
boba6
senior tag
irodai felhasználásra 150-250k között mit érdemes most?
nem LED-es, relatív nagy fényerő, plafonra, trapéz korrekcióval, normális lámpaárakkal, megbízható, sok gar, nem hangos, ilyesmi -
python1
veterán
Sziasztok!
Planar PD 7010-ről,vagy csak általánosságban tudtok infót adni a márkáról.
Érdemes ilyenbe befektetni? -
yodamastah
őstag
-
rsf
senior tag
Sziasztok egy kis segítség kellene.
Projektorral szeretnék nézni pár filmet, de az 5.1-es hang miatt a media lejátszómnak kell lejátszania a hangot. De a lejátszón nincs csak HDMI és kompozit kimenet de a projektoron csak kompozit/svideo/VGA bemenet van. Mi lenne a legjobb megoldás?
Ja és ráadásul az összekötettésnek kb. 5méter hosszúnak is kellene lennie.
Előre is köszi. -
Plutor
aktív tag
Tud esetleg valaki olyan bemutatótermet Budapesten,ahol meg lehetne nézni élőben több modellt?
-
Plutor
aktív tag
válasz
Golyo69 #6114 üzenetére
Ez hasonló modell,mint ami a haveromnak van. Lg HW300G.
Meglepő,de szép a képe.(nem láttam még nem LED-s projektort élőben)
A pixelek rombusz alakban vannak,ezért még 109"-s képen is csak nagyon közelről látszanak.(50cm)
Otthoni használatra szerintem megfelelő,ha tudsz sötét szobát csinálni.
Haver külső hdd-ről és pc-ről használja.
Pc-ről HDMI kábelen megy ki a jel.
Szépen visz mindent.
Teszteltük PS3-ról Blu-Ray filmet nézve is,és jó volt a kép.(miután fehér lett a fal)
Egy hátránya van,hogy le kell rögzíteni,mert nagyon könnyű,és még a kábelek is el tudják mozdítani.[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz
yodamastah #6110 üzenetére
Hmmm. Ha tudsz valakit, akit csak rá kellene beszélni (Pana 4000 eladására), jöhet priviben. Hátha meg tudok vele egyezni.
-
Kattt01
tag
Üdv,
projektor-vásárláson gondolkozom, mivel új lakásba költöztem és valahogyan ki is szeretném használni a jó nagy belmagasságot, szóval a nappalit moziteremmé alakítomPersze nem fotelekkel meg mindennel, hanem az egyik falrészen csak beépített szekrények vannak, szóval, ha valami nagy felülettel eltakarnám őket nagyban lehetne ott filmezni.
Ezért is rögtön két kérdésben is tanácsot kérek, egyrészt hogyha egy sima fehér lepedővel, vagy valami anyaggal eltakarom a szekrényeket, akkor azon jól fog látszódni a kép, vagy érdemes venni valami baszomnagy profi vásznat?
A másik pedig, hogy milyen projektort vegyek, mivel totál tájékozatlan vagyok a témában... Mint mondottam filmezésre, esetenként kockulásra, számítógépet, xbox-ot, ps3-at kötnék rá. A fullHD felbontás a minimum, és hát igazából ennyik a kritériumok, persze az ár ne a csillagos egekben legyen, olyan 300 ezer forint az amit kiadnék érte, +/- 30 ropi, azt mondták ennyiért már lehet normálisabbat is venni.
Előre is köszi a válaszokat!
-
yodamastah
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
yodamastah #6108 üzenetére
Ezt pl. LCD vetítő tulajdonosként megnyugtatólag olvasom.
Csak azt nem értem, hogy ha általában mindenhol (itt is) mindenkinek DLP-t ajánl mindenki (tényleg), akkor miért nem válik eladóvá pl. fél éve már egy nyamvadt Pana 4000-es sem...? Pedig az fúj LCD a fórumon, de csak nem adják el a bitangok...
-
yodamastah
őstag
válasz
Vikthor #6107 üzenetére
Tartani lehet az optikai elemek elszinezodesetol, de nekem sincs pontos adatom hogy ez mennyi ideig tart egy mai LCD/LCOS projektornal. Hazimozi felhasznalas viszont altalaban keves uzemorat jelent. Azaz ha csak filmekre kell a projektor, akkor nagyon nem izgulnek hogy 4-5 even belul sarga lesz a kep
Ha nagyon sokat menne, akkor lehet hogy valoban jobb a DLP. De gondolom akkor nem csak mozira kell.
Sok szempontbol jobb most is a DLP, viszont jelenleg 1millio ft alatt nem nagyon van kiemelkedoen jol sikerult DLP modell. Pontosabban a tobbi technologia szep lassan megkozelitette, sot van amiben el is lepett a DLP mellett. Pl nativ on/off kontrasztban most mar LCD es LCOS technologiaval is letezik projektor ami lenyomja a DLP-t. persze ez csak 1 jellemzo a sok kozul, de fontos parameter a mozi projektorok eseteben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
yodamastah #6106 üzenetére
azt mondod, hogy nem kell a besárgulástól tartani ami az LCD projektorokat illeti? Meg aztán a DLP mégis egy jobb technológia nem?
-
válasz
yodamastah #6104 üzenetére
Köszönöm szépen, el is olvastam, és a kedvem is elment az ACER-től. Maarad jelenleg a HD87. LCD-től tartok a besárgulás miatt. Ebben az árkategóriában te mit vennél? 500-700 rongy?
-
Sziasztok!
Ez megéri a pénzét? ACER H9500BD vagy inkább gyűjtsek egy kicsit az Optoma HD87-re?
-
Plutor
aktív tag
válasz
yodamastah #6101 üzenetére
akkor nincs gond,minden más sötétebb.
csak a kép helye matt fehér.kb:109"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest