Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
100 - 1
78159 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
játékra mennyire jó?
-
loosht
senior tag
Venni akarok egy olcsó projektort ,havi 1-2 nap használatra, kb. 20 fő részére prezentáció céljából.
Az alábbiakat néztem ki, szerintetek megfelelőek ilyen használatra, illetve ezek közül melyik a legjobb vétel?(megbízhatóság, minőség...szervíz....stb)
-ACER XD1150
-ACER X1160
-TAXAN U6-112
-TOSHIBA S8
-OPTOMA EP720Még sosem használtam projektort, de úgy adódott hogy a munkámhoz csak nagy ritkán kell, ezért akarok olcsót venni.
Előre is köszi a javaslatokat.Én egy hónapja vettem egy xd1150-et. Nekem bejött. Kizárólag mozizásra használom, de szerintem prezentációra is tökéletesen megfelel. Árához képest tökéletes képe van, elég csendes, fényereje is nagyon jó. A távirányitón prezentációs funkciók is vannak (időmérő stb.).
-
törölt tag
régebben problémás volt az lcd megjelenítési gyorsasága, nagyon nem szerettem volna utánhúzást látni, mint pl az előző moncsimnál, na ilyen nincs a dlp-nél az eleve k. gyors, ott a színkerék a gyenge pont, de csak az 1 chip-eseknél
ha majd lesz led-es(lézeres?) 3 chip-es dlp emberi áron akkor váltok
-
törölt tag
na igen, az epson-okról azért tettem le, mert a dlp mellett döntöttem
változó van amikor napota egy, van hogy három filmet megnézek egy nap, van amikor napokig hetekig nem megy, teljesen a hangulatomon múlik, csak filmhez használom -
Breki
veterán
pff, már nem tudom a pontosan,
rég volt,
fontos volt, hogy legen rajta dvi, jó legyen a kép, halk legyen, lehetőleg olcsó legyen, 2 méterről jó képátlót kapjak, ...
csinálj elvárás és fontossági listát, azóta már változtak a dolgok, de próbálj ki egy lcd-st mielött abban gonolkodsz, hogy elég jó és gyors lessz-e a játék miatt
benq w100-ast vettemmostanában épp azon kezdtem gondolkodni, hogy kellene egy szünetmentes is hozzá, nehogy egy áramszünet miatt elszálljon az izzó, hiszen kb. 70e bele.
halk legyen, lehetőleg olcsó legyen, 2 méterről jó képátlót kapjak, ...
ezek fontosak szintén
Az EPSON LCD-s
hogy elég jó és gyors lessz-e a játék miatt??
Naponta mennyit használod?
-
törölt tag
pff, már nem tudom a pontosan,
rég volt,
fontos volt, hogy legen rajta dvi, jó legyen a kép, halk legyen, lehetőleg olcsó legyen, 2 méterről jó képátlót kapjak, ...
csinálj elvárás és fontossági listát, azóta már változtak a dolgok, de próbálj ki egy lcd-st mielött abban gonolkodsz, hogy elég jó és gyors lessz-e a játék miatt
benq w100-ast vettemmostanában épp azon kezdtem gondolkodni, hogy kellene egy szünetmentes is hozzá, nehogy egy áramszünet miatt elszálljon az izzó, hiszen kb. 70e bele.
-
törölt tag
Venni akarok egy olcsó projektort ,havi 1-2 nap használatra, kb. 20 fő részére prezentáció céljából.
Az alábbiakat néztem ki, szerintetek megfelelőek ilyen használatra, illetve ezek közül melyik a legjobb vétel?(megbízhatóság, minőség...szervíz....stb)
-ACER XD1150
-ACER X1160
-TAXAN U6-112
-TOSHIBA S8
-OPTOMA EP720Még sosem használtam projektort, de úgy adódott hogy a munkámhoz csak nagy ritkán kell, ezért akarok olcsót venni.
Előre is köszi a javaslatokat.Szerintem akkor bármilyen üzleti felhasználású vetitő jó neked.
Olyan márkát nézz aminek van hivatalos magyarországi szervíze, és saját gaijegyet is adnak hozzá. -
Breki
veterán
-
törölt tag
-
Breki
veterán
-
Breki
veterán
nincs vászon
közben már nézelődöm kicsit jobb típusok felé
Epson EMP-TW700 projektor
Az Epson legújabb csúcskategóriás HD-ready projektora az EMP-TW700 kategóriája egyik legjobb fényerejével büszkélkedhet. Az 1600 ANSI lumen fényerő mellett natív 16:9 képaránya, 1280 x 720 pixeles felbontása és 10000:1 kontrasztaránya is figyelemre méltó. A 3LCD technológián alapuló készülék HDMI bemenetének köszönhetően nagy felbontású (High Definition) lejátszásra is alkalmas.
Az Epson EMP-TW700 projektor ajánlott kiskereskedelmi ára 459 990-Ft.
A projektor főbb jellemzői:
LCD felbontása: 922e pixel ×3 (1280×720)
Lámpa: 170W UHE; 1700/3000 óra élettartam
Fényteljesítmény: 1600 lumen
Kontrasztarány: 10000:1
Objektív: 2,1× zoom
Zaj: 26 dB
Képméret: 0,762-7,62 m (átlós)
Méretek: 310×406×124 mm (Sz × Ma × Mé)
Tömeg: 5,4 kgSAJTÓKÖZLEMÉNY
Epson EMP-TW700: HD ready-kivetítő a házimozi-rajongóknak
A 3LCD technológiát, kiváló kontrasztarányt, 1280 x 720 képpontos felbontást, 1600 ANSI lumen fényerőt és nagyfelbontású lencséket tartalmazó EMP-TW700 kiemelkedően éles, tiszta képeket vetít.
2006. november 22. – Az Epson EMP-TW700 egy élenjáró technológiájú HD-ready projektor házimozi-rajongóknak. Natív 16:9 arányú, 1280 x 720 képpontos felbontása és HDMI bemenete révén valódi nagyfelbontású (High Definition) tartalmat jelenít meg1. A 10000:1 kontrasztaránynak és az 1600 ANSI lumen fényerőnek köszönhetően képminősége kategóriájában az egyik legjobb. Az új 2,1-szeres zoommal rendelkező lencsék éles, világos képeket vetítenek és csökkentik a színszóródást. A karcsú, fekete vagy fehér színű EMP-TW700 vonzó kiegészítője lehet minden otthonnak.
A kiemelkedően magas, 10000:1 kontrasztarány az Epson Auto Iris Optical System nevű rendszerének köszönhető, amely a lámpa intenzitását vezérli. Ez a gyakorlatban sötétebb feketéket és szebb szürkeátmeneteket jelent a sötét jeleneteknél, ugyanakkor nagyobb élességet és tisztaságot a világosaknál. A továbbfejlesztett, 2,1-szeres zoommal rendelkező, 80 vonalpár/mm felbontású lencsék éles, tiszta képet vetítenek. A nagyfelbontású lencserendszer 14 további eleme, közöttük két aszférikus lencse szolgál például a színszóródás csökkentésére, hogy az álló- és mozgóképek egyaránt kiemelkedő minőségben legyenek élvezhetők.
Az EMP-TW700-ben megtalálható az Epson Cinema Filter funkciója is, hogy a kép a környezettől függetlenül a lehető legjobb minőségű legyen. Világos szobában is láthatók a fényes képek és sötét szobában is a kontrasztok. Az Epson Cinema Filter hét különböző színmódjával hűségesen reprodukálja a színek egészen széles tartományát. Mindenki kiválaszthatja közülük a környezethez legjobban illőt, világos szobákhoz a dinamikus módot ajánljuk, sötétebb környezethez pedig a filmszínházi sötét beállítást.
Az sem gond, ha valakinek nem áll rendelkezésre nagy vetítőterem: az EMP-TW700 1,8 méterről már másfél méteres átlójú képet tud vetíteni. Az Epson vízszintes és függőleges lencseeltolási technológiájával pedig a projektor pozícionálható a középponttól távolabb is, vagy akár a plafonra. A lencsék 102,3 százaléknyit mozgathatók fel és le, valamint 50 százaléknyit balra és jobbra – vagyis az EMP-TW700 igen szabadon helyezhető el anélkül, hogy ez rontaná a vetített kép minőségét.
Phillip Oldham, az Epson Europe vezető termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az EMP-TW700 a legjobb választás azok számára, akik igazi házimozi-élményre vágynak. A ’HD ready’ felbontás és az Epson 3LCD technológiájának együttese elképesztően tiszta képeket eredményez – tényleg olyan, mintha magunk is ott lennénk az akció közepén. A kiváló kontrasztarány és a speciális lencsék tovább javítják az élességet – az eredmény a lehető legtisztább képek.”
Az Epson EMP-TW700 legfontosabb jellemzői:
Házimozi-projektor, ideális a házimozi-rajongók számára
Kiemelkedő minőségű képek 1280 x 720 képpontos felbontással; az Auto Iris funkció rendkívüli, 10000:1 kontrasztarányt biztosít
Epson 3LCD technológia a fényesebb képek, pontosabb színvisszaadás és finomabb szürkeátmenetek érdekében
1600 ANSI lumen fényerő
Epson Cinema Filter technológiája a jobb képminőség érdekében
Képforrások széles választéka csatlakoztatható: HDMI, video, YUV S-Video, RGB és SCART
Hét különböző színmód a környezetnek megfelelően; Dynamic (dinamikus), Living Room (nappali szoba), sRGB, Natural (természetes), Theatre (Filmszínház), Theatre Black 1 (Filmszínház sötét 1) és Theatre Black 2
Egyszerűen pozícionálható a kép a lencse vízszintes és függőleges eltolásával
10 bites színfeldolgozás: rendkívüli részletesség és finomabb színátmenetek
Natív 16:9-es képarány az autentikus házimozi-élmény érdekében
Az automatikus képarány-beállítási funkció megtalálja a képforráshoz legmegfelelőbb méretet és arányt
2,1-szeres optikai zoom -
RoyalFlush
őstag
Ismerősöm vett egy projektort 20k -ért
, nem mai darab, van hangja, de .. nekem is jó lett volna ennyi pénzért. Ha tud vki hasonló árkategóriában vkitől, vagy vhol, szóljon
Direkt nem apróba írtam, emiatt nem akarom naponta 2x up -olgatni a hirdetést időtlen időkig .. thx 
-
fireman
tag
-ACER XD1150
-ACER X1160
-TAXAN U6-112
-TOSHIBA S8
Előre is köszi a javaslatokat. -
törölt tag
Sziasztok
Kaptam egy ilyem e-mailt a helybéli boltból
"Epson EMP-TWD1 ............................................ 139 900,- Ft
projektor, JVC DVD lejátszó és surround hang egy készülékben, kiváló
képminőség 3LCD technológiával minden fényviszonynál, játékkonzolokhoz
és digitális kamerához is használható, könnyen mozgatható
Telephelyünkön megtekinthető, raktárról azonnal vihető!"Utánnanéztem de máshol 200 ezer körüli árakat látok erre a készülékre
Ez elég jól hangzik!
Talán nincs hozzá vászon, vagy miért ilyen olcsó?
Vagy valami sumák árú? -
Breki
veterán
van vkiek infója erről a készülékről?
főleg játékra és filmnézésre kellene
-
Breki
veterán
EPSON EMP-TWD1 WVGA 1200 lumen
Vetítőrendszer
GB Liquid Crystal Shutter Projection System,Objektív:nagyítás kézi beállítása kézi fókuszbeállítás,Lámpa:üzemórák: ? 3000 óra,Vetítési távolság: 0.73 - 11.37 m Trapézkorrekció (digitális):? 15 ° (függőleges), Videojelek:SECAM, PAL60, PAL-N, PAL-M, PAL, NTSC 4,43,S-Video, kompozit video, Csatolófelületek:Sub-Woofer-Out,optical Audio-Out
Audio-In,S-Video,Video Zajszint:< 28 dB(A)Epson EMP-TWD10
Bármely helyiségét átalakíthatja mozivá
Az Epson EMP-TWD10 otthoni szórakoztató központ egyetlen dobozban tartalmaz HD-kompatibilis kivetítőt, DVD-lejátszót (DivX-kompatibilis) és surround hangrendszert. Csak csatlakoztassa, válasszon ki egy DVD-t, és pár másodperc múlva már nézheti is saját moziját. Még 80"-es vetítővászon is jár hozzá.Az Epson EMP-TWD10 egyszerűvé teszi a kiváló minőségű házimozizást. A készülék egy teljes értékű otthoni szórakoztató központ bámulatos képminőséggel az Epson 3LCD technológiáinak köszönhetően, és kompatibilis a legújabb HD és DivX formátumokkal.
A kivetítő telepítése egyszerű, a forgó talp és a vízszintes/függőleges objektíveltolás tökéletes képet ad akkor is, ha a készülék nem merőleges a vászonra. Alkalmazkodó képessége kiváló, elhelyezheti a dohányzóasztalon vagy a kanapé mögötti polcon is. A hozzá tartozó 80"-es vetítővászonnal szélesvásznú képet nézhet szinte bárhol és azonnal.
A 3 éves garancia révén (ami a lámpára is vonatkozik) sok órán át élvezheti az óriásképernyőt.
Fő szolgáltatások:
- Kompakt rendszer– kivetítő, DVD-olvasó és négy sztereó hangszóró egyetlen stílusos készülékben
- Valódi házimozi – HD-kompatibilis, 16:9 szélesvásznú formátum, káprázatos hang és kép
- Több célra is alkalmas – USB portot is tartalmaz USB-s memóriák csatlakoztatásához
- Egyszerű telepítés és kezelés– a forgó talp révén sokféleképpen elhelyezheti
- Házimozivá alakíthat bármilyen méretű helyiséget – vízszintes/függőleges objektíveltolás, rövid vetítésű zoom objektív, forgó talp
- Nagyszerű képminőség – az Epson 3LCD, az Epson Cinema Filter technológiák és a 720p felbontás révén
- Kiváló kép világosban és sötétben is– A 6 előre beállított színmód maximális képminőséget ad a különféle fényviszonyoknál – új, optimalizált játék mód
- Minőség és megbízhatóság – alacsony teljesítményű, de nagy fényerejű lámpa 3 év garanciával -
Breki
veterán
Sziasztok
Kaptam egy ilyem e-mailt a helybéli boltból
"Epson EMP-TWD1 ............................................ 139 900,- Ft
projektor, JVC DVD lejátszó és surround hang egy készülékben, kiváló
képminőség 3LCD technológiával minden fényviszonynál, játékkonzolokhoz
és digitális kamerához is használható, könnyen mozgatható
Telephelyünkön megtekinthető, raktárról azonnal vihető!"Utánnanéztem de máshol 200 ezer körüli árakat látok erre a készülékre
-
tothm
őstag
Köszi a segítségeteket!
-
tothm
őstag
Igen én is láttam annyiért!
-
törölt tag
-
tothm
őstag
Na esetleg valaki?
-
tothm
őstag
Nekem csak a monitor helyett lenne!Semmi extrára nem kéne!
-
Naota
tag
-
tothm
őstag
ÜDV!Szerintetek otthoni használatra mennyi lenne legolcsóbban egy projektor?
-
törölt tag
A plazma beégést sajna tapasztaltam
, de szerencsére csak fehér résznél látszik egy kicsit. A projit szerelőhaveromtól venném azt mondta, hogy megmutatja hogy kell beállítani, minden állítás digitális, van benne sornégyszerező is 4*1280*1024, 4*50Hz , azt mondta hogy nagyon szép képe van, a projektort csak a tv2 studióban a megasztárnál használták, aztán leselejtezték,mert a hűtőrendszere a lencséknél bekoszolódott és homályos volt a képe, meglett javítva és elvileg így kerülne hozzám
Igazából azért néztem ezt mert elég jó a felbontása és a kontraxt, meg van rajta HD bemenet is, elvileg ez azt jelenti, hogy pl egy BD lejátszót ha csatlakoztatok, akkor gondnélkül működni fog? 
Gondolom igen.
De azért kérdezd meg a haverod ő biztos tudja pontosan.
Azt hiszem a helyedben meg venném.
A Barco igen csak nagy névnek számít, nem hinném hogy csalódás lesz főleg ilyen árban. -
gandras
tag
Hello!
Én is keresgéltem anno ilyesmit, csak én nem találtam jó árban.
Meg van egy két negatíum is:
-nem egyszerű beállítani, állítólag komolyabb tipushoz szakember kell(már ha nem képzed ki magad valahogy
)
-nehéz
-sokat fogyaszt (három 10.000-30.000 órás izzó van benne)
-gondolom csak analóg a bemenet ezért pc vagy komolyabb player kell neki.
Viszont én azt hallottam a képe mindent visz.
Nem hinném hogy beégne a logó, esetleg csak úgy mint a sima monitorba, vagy tv-be.
Nem csak a plazmába ég bele?A plazma beégést sajna tapasztaltam
, de szerencsére csak fehér résznél látszik egy kicsit. A projit szerelőhaveromtól venném azt mondta, hogy megmutatja hogy kell beállítani, minden állítás digitális, van benne sornégyszerező is 4*1280*1024, 4*50Hz , azt mondta hogy nagyon szép képe van, a projektort csak a tv2 studióban a megasztárnál használták, aztán leselejtezték,mert a hűtőrendszere a lencséknél bekoszolódott és homályos volt a képe, meglett javítva és elvileg így kerülne hozzám
Igazából azért néztem ezt mert elég jó a felbontása és a kontraxt, meg van rajta HD bemenet is, elvileg ez azt jelenti, hogy pl egy BD lejátszót ha csatlakoztatok, akkor gondnélkül működni fog? 
-
törölt tag
Sziasztok projektorvásárlás előtt állok, házimozit szeretnék csinálni,de nem szeretnék sokat költeni (pl:lámpára), ezért CRT projektorban döntöttem, aztmondják állítólag annak a képe is szebb, az lenne a kérdésem, hogy a crt projektorok bebírnak égni pl tv logó? A gép amit kinéztem egy Barco Data 708 1280*1024 28000:1 kontraxt 1100 ANSI lumen, sok bemenet köztük HD is , szerintetek ez a gép megér 150e Ft-t (vízhűtéses, és minden működik rajta)
Hello!
Én is keresgéltem anno ilyesmit, csak én nem találtam jó árban.
Meg van egy két negatíum is:
-nem egyszerű beállítani, állítólag komolyabb tipushoz szakember kell(már ha nem képzed ki magad valahogy
)
-nehéz
-sokat fogyaszt (három 10.000-30.000 órás izzó van benne)
-gondolom csak analóg a bemenet ezért pc vagy komolyabb player kell neki.
Viszont én azt hallottam a képe mindent visz.
Nem hinném hogy beégne a logó, esetleg csak úgy mint a sima monitorba, vagy tv-be.
Nem csak a plazmába ég bele? -
gandras
tag
Sziasztok projektorvásárlás előtt állok, házimozit szeretnék csinálni,de nem szeretnék sokat költeni (pl:lámpára), ezért CRT projektorban döntöttem, aztmondják állítólag annak a képe is szebb, az lenne a kérdésem, hogy a crt projektorok bebírnak égni pl tv logó? A gép amit kinéztem egy Barco Data 708 1280*1024 28000:1 kontraxt 1100 ANSI lumen, sok bemenet köztük HD is , szerintetek ez a gép megér 150e Ft-t (vízhűtéses, és minden működik rajta)
-
törölt tag
Sziasztok Hölgyek/Urak!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egyáltalán érdemes-e projektoros TV-ben gondolkozni? Nagyon tetszik egy DLP-s Samsung, de van aki azonnal lebeszélne róla, hogy 7 hónap, max. 1 év és már lehet is cserélni egy TV-ben a lámpát. Ez igaz lehet? Valóban nem "fejlődött"-e a technika, hogy azért tartósabb legyen egy ilyen szép (és nem olcsó) TV?
Esetleg egy led-es, de azok nem tudom hogy elég jók-e már.
Az izzós asszem még mindíg 2000-4000 óra között mozog.
Tv-zni inkább lcd-tv szerintem,
reklámot nézni minek olyan nagy kép. -
loosht
senior tag
Kinéztem egy projektort (Benq MP510), de a specifikációban az áll, hogy a lencse fix. De ha fix, akkor hogy lehet éles a kép 1m-ről és 10m-ről is?
Optoma projektorokról tud valaki valamit? Mennyire jók? Mert volna egy DS309-es is nagyon jó áron. -
Geryson
addikt
Sziasztok Hölgyek/Urak!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egyáltalán érdemes-e projektoros TV-ben gondolkozni? Nagyon tetszik egy DLP-s Samsung, de van aki azonnal lebeszélne róla, hogy 7 hónap, max. 1 év és már lehet is cserélni egy TV-ben a lámpát. Ez igaz lehet? Valóban nem "fejlődött"-e a technika, hogy azért tartósabb legyen egy ilyen szép (és nem olcsó) TV?
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy projektort a vállalatunk számára. Főleg prezentációra használnánk.
A projektorra fordítható összeg kb. bruttó 400-500 ezer forint.
Ilyen árban milyen készüléket javasoltok?
Amit én kinéztem az egy Acer PD726W. Erről van valakinek tapasztalata, véleménye? -
törölt tag
Milyenek voltak eddig?
Én gipszkartonra nyomom, az jól bírja
Állítólag a vásznakat(is) le kell majd festeni(vagy újat venni) mert besárgulnak idővel, ráadásúl a rolós nem is teljesen sík, ha nem feszíted ki valahogy. -
BITBOYS
addikt
Vettem egy Sanyo Z1-et. 400 óra van benne. Még nem tudtam a végleges helyére rakni, de már így is látszik, hogy jobb képe van mint az eddigi vetítőimnek. Viszont egy vászon jól jönne. A rolós cuccok nem mennek szét hamar?
-
törölt tag
Sziasztok!
Havernak kellene filmnézésre egy projektor. Melyiket ajánljátok 250K alatt?
Gondolom ennyiből nem lehet válogatni a kiválóbbnál kiválóbb típusok közül, de csak akad egypár jó vétel, amelyet figyelmébe ajánlhatok.
-
4d
aktív tag
Szóval megnéztem azt az awx fórumot. Az a véleményem, hogy informatív, de eléggé részrehajló. Nem titkolják, hogy disztríbútorok nagyrészt a fórumozók, tehát esetlegesen azt fogják ajánlani amit forgalmaznak.
-
klambi
addikt
helló
ebben a témában kezdő vagyok ezért kérek segítséget! itthonra kéne 1 projrktor kb 4m es távot kéne átnyomnia és nemtoom itthonra mijet vegyek valaki tud segíteni mit kell nézni mik a szempontok meik márka megbízható?!
-
törölt tag

Hello!
Miért ki mondta, hogy itt van?
(ott is reggelve vok és már linkeltem azt a forumot nekik, mert ez elég lapos, de attól még nem kell zárni)
Üdv!
[Szerkesztve] -
micsu
tag
-
godan
csendes tag
Hi!
A segitségetek kérném!
Nec Lt 245 projektor 2200 Lumen vagy
Mitsubishi HC900 DLP projektor
A fenti két projektorrol lenne szó. Filmnézés és esetleg játékra
lenne.
Használtan 160.000 körül van. Mi a véleményetekjó vétel? -
Spirit
őstag
Na látod, ilyesmire gondoltam. Ezt pl. nem tudtam. Na majd hajtok valamit, figyelembe véve ezt. Mondjuk elképzelem a Test Drive Unlimited-et kormánnyal, 5.1-el, 3 méterben..wááá

-
törölt tag
Sziasztok. Projektor vásárlásán töröm a fejem, mert egy komolyabb lcd vagy palzmára nincs pénzem, a 72-es tv-mnél meg a 21''-os moncsim is jobb filmezésre. Mivel nem szeretnék túl sokat rákölteni, 100-150k-s árkategóriát céloztam meg. Ebben ha jól látom, két választásom van: Vagy dlp-s, vagy lcd-s, de mindkettő 800*600-as natív felbontással. Filmezésre úgy gondolom jobb egy dlp-s, de félek,hogy azonos árban talán jobb lcd-set kapok. A gond ott van,hogy játékra is szeretném használni, és nem tudom a dlp erre alkalmas-e. Nem merültem még el ebben a témában, de ez nagyon impozáns, ha csak az adatait nézem:
[link]
Depon nézve 115-ért lehetne hozzájutni, ami számomra abszolút ideális lenne.Mért ne lenne alkalmas játékra a dlp-s?
Pl. a késleltetése talán fényévekkel jobb mint egy lcd-sé, viszont vigyázz mert lehet hogy vannak még 2x-es szintácsások irodai vetitőknél(ezek a 4:3-asok) az viszont nem lenne jó választás játékra meg filmre. -
Spirit
őstag
Sziasztok. Projektor vásárlásán töröm a fejem, mert egy komolyabb lcd vagy palzmára nincs pénzem, a 72-es tv-mnél meg a 21''-os moncsim is jobb filmezésre. Mivel nem szeretnék túl sokat rákölteni, 100-150k-s árkategóriát céloztam meg. Ebben ha jól látom, két választásom van: Vagy dlp-s, vagy lcd-s, de mindkettő 800*600-as natív felbontással. Filmezésre úgy gondolom jobb egy dlp-s, de félek,hogy azonos árban talán jobb lcd-set kapok. A gond ott van,hogy játékra is szeretném használni, és nem tudom a dlp erre alkalmas-e. Nem merültem még el ebben a témában, de ez nagyon impozáns, ha csak az adatait nézem:
[link]
Depon nézve 115-ért lehetne hozzájutni, ami számomra abszolút ideális lenne. -
törölt tag
Sziasztok!
Ez milyen?
BenQ MP611c
ADEO 1,78m X 1,78m INVIDEO CYBER 1:1
Ezt a vásznat teljesen bevilágítja képpel ez a projektor?
Ez a projektor, és vászon jó játékhoz és filmnézéshez?
Ez egy HTPC-hez kéne.Hello!
Linket tehettél volna, pl.:[link]
Ez egy native 4:3-as vetitő de tudja a 16:9-et is.
A vászon 1:1-es tehát soha nem fogja teljesen telenyomni.
Ha főleg filmre kell akkor 16:9-es kéne(a vetitőből is), akkor az teljes képpel mehet.
Persze 4:3-ast is lehet nézni rajta csak lesz a két oldalán egy-egy függőleges csík, de ha a játék támogatja a 16:9-et akkor az is teljes képpel fog menni.
Ja és a vászon méretét aszerint kell megválaszatni, hogy mekkora képet tudunk vetiteni a projival mert itt vannak bizonyos korlátok.
Az enyém pl kb. 250cm-ről kb. max 140cm képátlót tud vetiteni. Tehát ha mondjuk nem tudnám messzebb tenni akkor felesleges lenne nagyobb vásznat vennem.
De ha korlátlanúl tehetném bárhova a vetitőt akkor már csak a nézési távolságon múlhat hogy mekkora is legyen a vászon vagy a vetített kép.
Azt mondják, hogy a mozi fílinghez az az ideális, ha a vászon és a néző közötti távolság fele-háromnegyede a képátló mérete.
[Szerkesztve] -
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Ez milyen?
BenQ MP611c
ADEO 1,78m X 1,78m INVIDEO CYBER 1:1
Ezt a vásznat teljesen bevilágítja képpel ez a projektor?
Ez a projektor, és vászon jó játékhoz és filmnézéshez?
Ez egy HTPC-hez kéne. -
törölt tag
Mire használható?
Olyan mint egy monitor csak vetíti a képet, a nagyteljesítményű izzó miatt sokat eszik és melegszik, olyan dolgokra használható mint egy monitor csak kb. 1-7 méteres képátlóval, ez állítható.
Én filmnézésre használom.
A legjobb a feszített vásznon, ami rolós vagy motoros az sose lesz teljesen sík, de nem muszály, bármilyen felületre lehet vetíteni, akár a fal is jó csak sima legyen és lehetőleg fehér.
Vannak akik nem is vesznek vásznat hanem készítenek maguknak.
Én nem is vettem még, lehet hogy nem is fogok, egy gipszkarton lapra vetítek.
Jóval olcsóbb volt mint az a vászon amit ki néztem, legalább 76 gurigával, ha mondjuk valami űber festéket használok akkor is kb. 70e.
[link] -
Mbazsika
tag
Acer XD1170D DLP projektor
XD1170D - Sharp colors, nice value!
Fő tulajdonságok:
- DLP™ (Digital light processor)
- felbontás: valós SVGA (800 x 600) legfeljebb SXGA (1280 x 1024)
- fényerő: 2300 ANSI lumen (normál), 1840 ANSI Lumen (eco)
- kontrasztarány 2200:1
- zajszint 32 dBA (normál üzemmód), 28 dBA (eco üzemmód)
- képarány 4:3 (valós), 16:9 (kompatibilis)
- 16,7 millió szín
- 2,17 kg
- 230 x 238 x 12mm
- Titániumszürke
- video-kompatibilitás NTSC (3.58/4.43), PAL (B/D/G/H/I/M/N), SECAM (B/D/G/K/K1/L),HDTV (720p, 1080i), EDTV (40p, 576p), SDTV (480i, 576i)
- IR (infravörös) távirányító
- Lapozás (PgU/PgDn) funkció
- Plafonra szerelető funkció
- digitális zoom
- függőleges trapézítás-korrekció +/-16 fok
- 1db beépített hangszóró, 2 W-os menettel
- lámpa élettartma 2000 óra (normál), 3000 óra (eco)
Bemeneti/kimeneti csatlakozók:
- HDB 15 tűs D-Sub (VGA/Component/HDTV)
- 3,5 mm audio mini csatlakozó
- RS232 csatlakozó
- 29 tűs DVI-I csatlakozó (VGA/komponens/HDTV)
- kompozit video RCA csatlakozó
- S-Video mini DIN
- 15 tűs D-Sub (a Monitor Loop Through technológiához)
- USB csatlakzó a számítógépes távvezérléshez
Tartozékok:
- Hálózati tápkábel
- VGA-kábel (15 tűs D-Sub)
- kompozit videokábel (RCA)
- DVI kábel
- S-Video-kábel
- VGA (D-Sub) komponens–HDTV adapter
- USB-kábel
- audio-kábel (mini–mini jack)
- távirányító lapozás funkcióval
- 2db elem a távirányítóhoz
- felhasználói kézikönyv (CD-ROM-on)
- üzembehelyezési kézikönyv
- objektívsapka
- hordtáska
Garancia:
- projektor 2 év szervizgarancia
- lámpa 90 nap garanciát biztosítunk
Garancia: 2 év -
TothMG
aktív tag
Igazán nem akartam projektort venni, de sikerült egyre licitálni a bestbyte-on 87 ezerért és a sors úgy hozta, hogy az enyém lett. ACER 1170D Ki tud róla valamit mondani elméletileg a jövőhéten jön meg. Mire használható?
És milyen vásznat ajánlotok hozzá?
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
-
Stalker-2572
veterán
Nem nagyon értek Projektorokhoz, de mennyi lenne egy ''nagyon jó'' minőségű ~2x3m-es vetítéshez? Konkrétan melyik?
-
törölt tag
-
klambi
addikt
helló
tud valaki a projektorokról adni 1 fejlődéstörténetet.?

-
HpTomi
csendes tag
Sziasztok!
Van tapasztalatotok Acer projektorokat illetően?
Mennyire megbízható ez a márka projektorban?
Hordozható kategóriában kellene majd, nem drágán
köszi -
macilaci78
nagyúr
Amolyan sörsátor módjára szeretnénk kidobni 6 kamera képét egy nagyobb felületre. Ez lehet LCD, vagy projektor is. A cél, hogy verőfényes napsütésben is felhúzunk fölé egy sátrat, mögé egy oldallapot, meg a napos oldalra egy másikat, így tudunk neki az árnyékolással kedvezni. A hangereje mindegy, mert a tömeg morajlását nem zavarja, a cél viszont a hosszú üzemidő, vagyis akár 8-12 órán át is menjen. Illetve hogy élvezhető legyen rajta a mozgó kép, felismerhető alakok, stb. Milyen projektor-vászon kombót ajánlotok, illetve mekkora összegekről van szó ilyenkor?
-
Devid_81
félisten
Úgy tudom a benq-nak nagy tapaszatlata van ebben, az acer-t passzolom.
A dlp egy kiforrott most már olcsónak mondható technológia, az lcd gőzerőver nyomúl, gyorsan változnak a dolgok meg az árak.
A dlp-st állítólag tovább lehet használni(három izzót is megetethetsz vele mire cserélni kell) mert az lcd-s hamarabb elszineződik.
Viszont a dlp-nél(1 chip) van szivárvány effektus, de mostmár csak jelentéktelen én csak akkor látom ha direkt azt vizslatom, az enyém 4×-es, meg elméletileg nem stabil a képe de mivel a 4×-nél már 240MHz szerintem ez nem lényeges.
Nem vagyok szakértő csak ráálltam a témára mielött vettem az enyém. Nem bántam meg hogy egy benq w100-ast vettem(philips izzója van)
[Szerkesztve]Köszönöm válaszod!
Megnézem neten hogy milyen is ez a te projectorod meg hogy mennyibe mérik
-
törölt tag
Úgy tudom a benq-nak nagy tapaszatlata van ebben, az acer-t passzolom.
A dlp egy kiforrott most már olcsónak mondható technológia, az lcd gőzerőver nyomúl, gyorsan változnak a dolgok meg az árak.
A dlp-st állítólag tovább lehet használni(három izzót is megetethetsz vele mire cserélni kell) mert az lcd-s hamarabb elszineződik.
Viszont a dlp-nél(1 chip) van szivárvány effektus, de mostmár csak jelentéktelen én csak akkor látom ha direkt azt vizslatom, az enyém 4×-es, meg elméletileg nem stabil a képe de mivel a 4×-nél már 240MHz szerintem ez nem lényeges.
Nem vagyok szakértő csak ráálltam a témára mielött vettem az enyém. Nem bántam meg hogy egy benq w100-ast vettem(philips izzója van)
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Akkor ledmnetes projector kérdés

Viszonylag olcsó kellene,mozi+ néha prezentáció,nem kell nagy felbontás,csak éppen írásvetítő helyett néh-néha.
Márka?Esetleg lehet Benq vagy inkább Acer projector vagy egyik sem?
DLP vagy LCD ? -
törölt tag
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Toshiba ff1 Led videoprojector
Van valakinek közületek ledes projectorja?
Vélemény,megbízhatóság? -
wassermann
addikt
-
csapos2
addikt
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
A gyári projektorokban alkalmaznak UV szűrőt, infravörös szűrőt és hőszűrőt?
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
-
törölt tag
Elolvastam az újság tesztjeit. Hát kissé ellentmondásba keveredtek benne, ezért nem tudom mennyire hihetek nekik, mindenesetre jól összezavartak
Láttam epson tw200-ast 200e-ért abban 1280-as panel van lehet hogy megnézem.
Optoma H31-et nem látott valaki itthon?
Találtam még tesztoldalt:[link]
[Szerkesztve] -
micro
addikt
-
törölt tag
Én aszem döntöttem dlp-s lesz a kicsike!
-
törölt tag
Azt olvastam hogy az első generációs dlp-nél 1×szintárcsa pörgentyűzés volt másodpercenként hatvanat fordult a háromszinű tárcsa 60Hz, vagy 3600 RPM, a második generációsnál rádupláztak 2× 120Hz vagy 7200 RPM-lett, a negyedik generációsnál maradt a sebesség de hatszinű lett a tárcsa ezért a megint duplázódott a sebesség tehát 4× és ezennel megoldották a ''rainbows'' problémát. Remélem nem ront a helyzeten a hét szinű tárcsa, hiszen ott a fehér csak egyszer van.
[link] -
neduddki
nagyúr
-
micro
addikt
A Panasonic AE900-r=l mik a vélemények?
Főleg házimozizásra kellene. -
neduddki
nagyúr
-
törölt tag
-
neduddki
nagyúr
Az Infocusról nincs kétségem hogy jó, de elnéztem az árát, netto 233e és nem brutto sajnos, annyit nem igazán akarok rá költeni, a 4805-ös árban is jó lenne de az a pixmaniaban van, onnan meg nem merek rendelni.
A benq w100 sokkal jobb választásnak tűnik, nagyobb(nem natív 1280×1024) felbontás, 4000 órás izzó, 7-szegmenses tárcsa 2500-as kontraszt, de nem tudom hogy elég jó minőségű-e. ''A komponens videó jel az egyedüli, ami képes 16:9 videó formátumot
natívan közvetíteni.'' Az izzó 100e környékén van asszem.
Ezeknek a dlp-seknek 4× szintárcsájuk van nem úgy mint egy két régebbinek amiknek csak 2× valszeg nem rambosodik
de ezt csak találgatom.
Mint a teszt is bizonyítja (amit belinkeltem fentebb), hogy pixeles az lcd, de a dlp is csak nem annyira. Az lcd-snek atomstabil képe van.
Az Epsonban gondolom hogy jó, a ő cucca ez a 3lcd teknika, meg ott a saját cinema filterük is, viszont nem tudom, hogy elég-e az 1000-es kontraszt, ha azt nézem hogy a monitoromé csak 700-as és szerintem elég, meg abba hogy a sony és a hitachié is sokkal kevesebb akkor az is rendben van.
Ami nagyon tetszik benne az az hogy nemcsak vertikális, de a horizontális trapézkorrekciót is tud ez nekem elég jó lenne. 3év gari van rá. De ellene szól hogy porszűrőt kell bele vennem 500-óránként ami 4-5e és még nem láttam egy boltban sem ilyet, viszont az izzó az epson shopban 67e. Azt írják hogy halk a gépük, echoban 28db ami szerintem nem annyira halk ha 22-25 lenne inkább mondanám hogy halk, és ez a legnyagyobb kifogásom a gépükben.
Nekem se tetszik igazán a szintárcsás pörgenytűs megoldás jobban tetszene egy stabil képes lcd, de mivel a házimozis gépükbe nagyrészt inkább ezt használja sok gyártó ezért igencsak gondolkodom rajta.
Ha tehetném LCOS 3 Panel-os vagy 3chipes dlp-s gépet vennék, de azok nagyon drágák.HI!
Ja elfejtetem irni, hogy a mostnai Eisa-s sztereoban van projector teszt 200 es 400 rugo kornyekre:- ))) [link]
udv
neduddki -
törölt tag
HI!
Tobbsegeben amivle en eddig lcd-vel tlakoztam az mind a 3 db lcd panel athatolo fenhnye odott ameg last a leirasokban a pl'' 3*0.8 inchcsak ujabban hangsujjozka eszt, tudo szip kozkas market ing: - (((
teremszetesen ott is racsos a kep
a pana 900-as a samu z3 es ne mtom mejjik hitachiban volt az a lcd panel ahol eltotak egymaso a joszagokat es jola kevesbe laccodtak a racsok azot amindeyiknek vna uj vlatozata de errol nehenyan reszletesebben emeleksztek meg vhol korabban, amugy tenylegl nem votl rossz
mint mar emlioteettem, omindkeik magan kell dontei, inkabb aldozon ra kicsi ttobbet az ember, DE legey lehetosege kicsit kivesezni a joszagot, tusom ez nehez fer ossze a magyar mentalitassal, de hat ez van.
udv
neduddki
p.s. amugy a lcd vs. dlp az lassan egy vallashaboruhoz hasonlit, nem hinnem, hogy az lcd a gyoztes, de korrekt dlp a korababn emlegetett arkategoriban lattam es anagy kedvencem a Infocus nagyobbik dogje, eve-masfel eve ~1.7M korneyken volt de a szmara sme emlexem annyira esejejs hogy nekem ojjan lesz:- )))Az Infocusról nincs kétségem hogy jó, de elnéztem az árát, netto 233e és nem brutto sajnos, annyit nem igazán akarok rá költeni, a 4805-ös árban is jó lenne de az a pixmaniaban van, onnan meg nem merek rendelni.
A benq w100 sokkal jobb választásnak tűnik, nagyobb(nem natív 1280×1024) felbontás, 4000 órás izzó, 7-szegmenses tárcsa 2500-as kontraszt, de nem tudom hogy elég jó minőségű-e. ''A komponens videó jel az egyedüli, ami képes 16:9 videó formátumot
natívan közvetíteni.'' Az izzó 100e környékén van asszem.
Ezeknek a dlp-seknek 4× szintárcsájuk van nem úgy mint egy két régebbinek amiknek csak 2× valszeg nem rambosodik
de ezt csak találgatom.
Mint a teszt is bizonyítja (amit belinkeltem fentebb), hogy pixeles az lcd, de a dlp is csak nem annyira. Az lcd-snek atomstabil képe van.
Az Epsonban gondolom hogy jó, a ő cucca ez a 3lcd teknika, meg ott a saját cinema filterük is, viszont nem tudom, hogy elég-e az 1000-es kontraszt, ha azt nézem hogy a monitoromé csak 700-as és szerintem elég, meg abba hogy a sony és a hitachié is sokkal kevesebb akkor az is rendben van.
Ami nagyon tetszik benne az az hogy nemcsak vertikális, de a horizontális trapézkorrekciót is tud ez nekem elég jó lenne. 3év gari van rá. De ellene szól hogy porszűrőt kell bele vennem 500-óránként ami 4-5e és még nem láttam egy boltban sem ilyet, viszont az izzó az epson shopban 67e. Azt írják hogy halk a gépük, echoban 28db ami szerintem nem annyira halk ha 22-25 lenne inkább mondanám hogy halk, és ez a legnyagyobb kifogásom a gépükben.
Nekem se tetszik igazán a szintárcsás pörgenytűs megoldás jobban tetszene egy stabil képes lcd, de mivel a házimozis gépükbe nagyrészt inkább ezt használja sok gyártó ezért igencsak gondolkodom rajta.
Ha tehetném LCOS 3 Panel-os vagy 3chipes dlp-s gépet vennék, de azok nagyon drágák. -
neduddki
nagyúr
Hi!
Senki nem mondta még, hogy zavaró írásmódod?
Azt mondod, hogy sivít a dlp? Én azt hittem hogy jobbak a színei.
Infocusról, vagy a benq w100-ról tudsz mondani valamit?
3lcd-s milyen? Ott rácsos a kép, vagy nem? Porszűrő kell meg nagyobb hűtés ergo hangosabb és költségesebb.
Hitachi PJLC9 nagyon gáz?
Üdv!HI!
Tobbsegeben amivle en eddig lcd-vel tlakoztam az mind a 3 db lcd panel athatolo fenhnye odott ameg last a leirasokban a pl'' 3*0.8 inchcsak ujabban hangsujjozka eszt, tudo szip kozkas market ing: - (((
teremszetesen ott is racsos a kep
a pana 900-as a samu z3 es ne mtom mejjik hitachiban volt az a lcd panel ahol eltotak egymaso a joszagokat es jola kevesbe laccodtak a racsok azot amindeyiknek vna uj vlatozata de errol nehenyan reszletesebben emeleksztek meg vhol korabban, amugy tenylegl nem votl rossz
mint mar emlioteettem, omindkeik magan kell dontei, inkabb aldozon ra kicsi ttobbet az ember, DE legey lehetosege kicsit kivesezni a joszagot, tusom ez nehez fer ossze a magyar mentalitassal, de hat ez van.
udv
neduddki
p.s. amugy a lcd vs. dlp az lassan egy vallashaboruhoz hasonlit, nem hinnem, hogy az lcd a gyoztes, de korrekt dlp a korababn emlegetett arkategoriban lattam es anagy kedvencem a Infocus nagyobbik dogje, eve-masfel eve ~1.7M korneyken volt de a szmara sme emlexem annyira esejejs hogy nekem ojjan lesz:- ))) -
neduddki
nagyúr
HI!
Elso es legfontosabb mindekinek maganak kell megneznie, hogy neki mi felel meg!!! ez az alap!
en elsosorban prezentacio projektorok tarsasagaban tengetem eletem /par tipus/ de termeszetesen aze nehe neha megnezni sozktma hazimoziot is:- ))
es akokr hagy nmesejjek nehany sztorit:
- van egy jo baratom ers van nekije ghy sok eves 3M prezentacios projectore, ami egyszer szallitas kozben odautodhetett mert valami elcsuszott az optikaban benne, aminek az akovetkezmenye, hogy a raszterezetseg eljesen megszunt /de teljesen/ cserebe homajjos... nekem minden bajom van tole hgy nem tokeltesn eles, O elleben egyszerun bele van szeretve, hogy nem lat rasztert... lasd: kinek mi a fontos...
- het vegen egy hazi vhs mozit nesztunk egy 12-13 eves szetszakadt sony videon es egy hihetlenul igenyteln mazzagozason keresztul Samu vekony crt-n, a melelt hogy jottek a vhs dogai, a melelt a mazzagnak ha a keo si szar volt, nekem arm minden bajom volt mert eygszerun nem tudott elesrealtiani aszemme es fizikai fajdalmat okozott /sajna kenyteln voltma vegignezni/ es konnyezett a szemem, a tobbieknek csak szar volt, atv-vel semmi gond mert egy pana s47+2e-s scart-on oke volt minden a maga szintjen /tan csak kicsi tnagyon villogot, eszt me gnem ertem???/ lasd: kinek ,iok az igenyei es mit lat
- a foci eb elott arultak a OfficeDepo-ban egy ocso Toshiba projectort, egyuik ismerot vett is belol es elhivott hogy nezzem meg, bementem, es nem szotlam semmit, de az arcomrolleolvasott mindet /nem tom hog yvotl bellitva, de remelm meg lehet volna meg rajt allitani mert katasztrofga:- (((/ inkabb aszonta kkor hagyuik is ennyiben mert halara sertodik ha meg leszolom az O kis cucat amineki ennyi pizi okek. - lasd: kinek mi mennyiert, en inkabb addi gnem veszek mig az igenyeiomnek meg nem felel
udv
neduddki
mod: Partizan182 : nem akarlak megbantani ezert nehany adat a hp rojectorkhoz: a hozzertok szeritn egy tajvani garazsipari vallkozasbol indult /a hp toluk veszi/ dlp technologiaval a leheto legolcsobb dogokkal:- ((( sajnos ez uzemeltetskor meg is laccik, mind akepminosegen emlitett szinek /es itt kivannem felhivni a figyelmet hogy legyen mindig mellet vmi amihez van szived hasonlitanim enkem ez egy nec 1050-es ill. a epson 735-os aprosag emej apro merete ellenre hihetlen jo dog egyszeruen gyonyoru benen a lcd rendszer alkotta kep, ekkor me gigeneys panelok kezultek:- )))/ egynletes hatternel laccodo szinelteres, es ami alegnagyobb baj, a hutes nem megfelelo volta:- ((( e miat tha jol tevedek a hp projectorok ki si titottak nehany felsoktatasi intezmenybol, mert stabil hasznalt mellet /tobbitn 2.-2.5 ora/ nahany 100 orara korlatozodik az izzo eletartama /allitoag ezen mar javiottak nemit/ nekunk van beloel sajnso es ugy vigyazunk nehogy 2 ora fele menyen egy eloadas mert akkor mar tenyelg sut a kicsike...
de hat ha Nked egflel akkor egy rohatt szot se szolok mindkeik maganak kell donteni
[Szerkesztve] -
törölt tag
-Epson EMP-TW20(3lcd)
vs
-Benq W100(dlp)

-
csapos2
addikt
-
törölt tag
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Én egy olyan projektort keresek ami kicsi, de erős, és szép a képe. Minimum 2000-s ansi legyen rajta, és minél kissebb, könnyebb, annál jobb. Olyan 200e ft körül érdekelne. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! -
Partizan182
senior tag
Hi!
3lcd-s milyen? Ott rácsos a kép, vagy nem? Porszűrő kell meg nagyobb hűtés ergo hangosabb és költségesebb.
Üdv!Sziasztok.
Nekünk egy elég olcsó Hp dlp projektor van otthon, és a színekkel kapcsolatban nem értek egyet az alábbi hozzászólásokkal.
Színek szépek, teltek természetesek, csak a szivárványeffektus lép fel.
Ez kb azt jelenti, hogy a színkerék miatt a 3 alapszín bizonyos technikával elkülönül egymástól, és külön-külön látszik, mintha minden kontúr mellett egy-egy kis szivárvány lenne.
A technika pedig az, hogy hatalmas sebességgel mozgatod a szemgolyódat fel-le, miközben a vászon mögé fókuszálsz a szemeddel... Aki így néz filmet, annak marad a fakó és rácsos LCD...
Egyébként egy éve volt 200.000 Ft, és szép 1024x768-as képe van. -
törölt tag
HI!
Preznetacioprojectork 4:3 asok egyellro eitt emg nem gyutt el a wide-os baromkodas:- )))
tobbnyire magsabb fenyero alacsonaybb kontraszt /tobbnyoire nem full sotetben vetittuk, egyre terjed a dlp, aminek a szinei hogy is mongyam ne erdekesek low costban./
hazimnoira wide kicsi fenyero/~1000 kornyej elkeg/ nagy konterszt ugyis settioibennezed a lcd racset soka nem szeritk ezert itt nagyon nyomul a dlp.
izzoarak ujaknak mar nem annyira vesszejes mint regen, aze a 100 rugo kornyeke nem is keves, masreszt a gyari eltartam egy nagy humbug, lasd fel ev garancia, aze normalsi hasznalttamsiman 1000 ora fole el lehet jutni egy 2000 oreassals ha nagyon vigyazol ra kkor meg tnamegis kozletheto
udv
neduddkiHi!
Üdv! -
csapos2
addikt
Hi!
Felevvel ezlottig 800-1000e foritn alatt nem nagyion lattma ojjan dlp/t amink ne lett volna akkor aszinelterese hogy elsirod magag:- ((( masreszt mellerekva egy mas megjelenitot ugyanazzal a keppel igencsak erdekes szinek fele tendelodot a zold es a barna nehol nagyon necces szokott lenni egymasba olvadva:- (((
udv
neduddkiAkkor az LCD felé kell lavíroznom.
Ennek a képarány váltónak tudod a nevét, hogyan kell keresni a leírásokban? -
neduddki
nagyúr
Hi!
Felevvel ezlottig 800-1000e foritn alatt nem nagyion lattma ojjan dlp/t amink ne lett volna akkor aszinelterese hogy elsirod magag:- ((( masreszt mellerekva egy mas megjelenitot ugyanazzal a keppel igencsak erdekes szinek fele tendelodot a zold es a barna nehol nagyon necces szokott lenni egymasba olvadva:- (((
udv
neduddki -
csapos2
addikt
HI!
Preznetacioprojectork 4:3 asok egyellro eitt emg nem gyutt el a wide-os baromkodas:- )))
tobbnyire magsabb fenyero alacsonaybb kontraszt /tobbnyoire nem full sotetben vetittuk, egyre terjed a dlp, aminek a szinei hogy is mongyam ne erdekesek low costban./
hazimnoira wide kicsi fenyero/~1000 kornyej elkeg/ nagy konterszt ugyis settioibennezed a lcd racset soka nem szeritk ezert itt nagyon nyomul a dlp.
izzoarak ujaknak mar nem annyira vesszejes mint regen, aze a 100 rugo kornyeke nem is keves, masreszt a gyari eltartam egy nagy humbug, lasd fel ev garancia, aze normalsi hasznalttamsiman 1000 ora fole el lehet jutni egy 2000 oreassals ha nagyon vigyazol ra kkor meg tnamegis kozletheto
udv
neduddkiÜdv!
Az, hogy a DLP színei érdekesek, az mit jelent a te olvasatodban?
szivarvanyeffektus.. ez miez ?
monstre: Igen?
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
udv
neduddkiHI!
kimaradt: a dlp/nel a sivitas leeht zavaro erzekenybb fulueknek, ill. a szivarvanyeffektus..
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
udv
neduddki -
csapos2
addikt
Ha normál 4:3-as kép 16:9-es megjelenítőre kerül három megoldás lehetséges:
- 1. levágja az eredeti kép tetejét és alját
- 2. a képet beteszi középre, jobb és bal oldalon fekete sávok lesznek
- 3. széthúzza a 4:3-as képet 16:9-re (mintha tésztát nyújtana)
Hát az izzó árát vagy megmondják vagy nem..Ezek a lehetőségek mitől függnek?
Hogyan hívják azt a funciót, ami a képarányt meg tudja változtatni? Értem ezalatt azt, hogy mindegy legyen a képformátum, normálisan meg tudja jeleníteni az összeset (16:9, 4.3)
Elnézést, hogy ilyen sokat kérdezek.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Ha normál 4:3-as kép 16:9-es megjelenítőre kerül három megoldás lehetséges:
- 1. levágja az eredeti kép tetejét és alját
- 2. a képet beteszi középre, jobb és bal oldalon fekete sávok lesznek
- 3. széthúzza a 4:3-as képet 16:9-re (mintha tésztát nyújtana)
Hát az izzó árát vagy megmondják vagy nem.. -
csapos2
addikt
Kéne tudni, hogy mire kell: ha főleg DVD és TV-nézés akkor a 800*600-as felbontás is elég, mert a hazánkban használt PAL DVD szabvány csak 720*576.
Egyébként itt egy magyar oldal: [link]
[Szerkesztve]Érdekes kis oldal, köszönet érte.

Mi van akkor, ha egy 16:9-es saját képformátummal rendelkező készülékbe, más formájú kép kerül? Tudja kezelni?
Mégvalami: Hogyan lehet kideríteni még vásárláselőtt, hogy egy projektorba mennyibe fog kerülni a majdnai izzó csere?
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Kéne tudni, hogy mire kell: ha főleg DVD és TV-nézés akkor a 800*600-as felbontás is elég, mert a hazánkban használt PAL DVD szabvány csak 720*576.
Egyébként itt egy magyar oldal: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Én is akarok venni házimozizni egyet.
Nem tudjátok hogy melyik a jobb a DLP-s vagy a 3LCD-s? Vagy máshogy kérdem van-e olyan jó egy 3LCD-s mint egy DLP-s?
Amit keresek az lehetőleg szélesvásznú, halk és szép képminőségű, olcsó(max 200k környéke).
Eddig ezeket néztem ki, de még nem láttam egyiket se működés közben:
-Epson EMP-TW20(3lcd),
-Benq W100(dlp),
-Hitachi PJLC9(3lcd),
-Toshiba MT200(dlp)
-Sony VPL-EX3(3lcd) -
csapos2
addikt
Csak annyit tudok az anyagokról, hogy van fényes és nem fényes (matt).
A fényesre vetítve ngyobb fényerőt ad, de kisebb belátási szöget, amíg a mattra nagyobb a belátási szög.Üdv!
Köszönöm a segítséget.
Közben találtam egy ilyet [link]
Tehát akkor a kérdés adott, milyen projektort vegyek?
Csak és kizárólag otthoni filmnézésre kellene, nem kell kártyaolvasó bele, az sem baj, ha nem a világ legkissebb, legkönnyebb vetítője. A besötétítés megoldható, így nem kell a legerősebb, legjobb. A lényeg az alacsony ár, és fenttartás
( viszonylag olcsó izzó)
Akinek van tapasztalata, tud segíteni, kérem ne fogja vissza magát.
Előre is köszönöm. -
Racecam
nagyúr
A témát átneveztem, ezentúl ez lesz a ''Milyen Projektor-t vegyek'' topik.
-
Macilaci457
őstag
Csak annyit tudok az anyagokról, hogy van fényes és nem fényes (matt).
A fényesre vetítve ngyobb fényerőt ad, de kisebb belátási szöget, amíg a mattra nagyobb a belátási szög. -
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
A vászonról szeretnék érdeklődni. Sokfele láttam már feketét is, fehéret is.
Melyik szín a legjobb, mi a különbség a vetített képben, más-más színnél? A vászon anyagától függ e valami?
Aki rendelkezik ilyen irányú tudással, kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm.
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
MInnt ahogy a címből látjátok Projektort keresek és nem nagyon tudom, hogy mi lenne a legmegfelelőbb! Fontos volna, hogy jó legyen a felbontás és a fényereének is nagynak kell lennie! Igazából nem filmnézésre lenne használva hanem bizonyos ábrák képek kivetítésére egy adott felületre! Sokat szíámít, hogy sokat bírjon egyszerre menni nem beszélve arról, hogy sokáig bírja benne az a bizonyos lámpa.
Bocsánat, ha nagyon informálatlan lennék, de pont ezért is írok most ide...
Mindenki segítségét előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
100 - 1
78159 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M1 13.3 2020 - 8/256GB 18 Ciklus - Asztroszürke - MAGYAR - 100% Akku - 1,5 év gari
- Ventilátorok és modding termékek kitűnő árakon! Most további extra kedvezmények!
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós touchos! i7-1265U 16GB 512GB FHD IPS 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E15 I i7-10510U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I RX640 2GB I W11 I 6 hó gari
- Új Alienware 16 Aurora QHD+ 120Hz Core7 240H 5.2Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

, nem mai darab, van hangja, de .. nekem is jó lett volna ennyi pénzért. Ha tud vki hasonló árkategóriában vkitől, vagy vhol, szóljon
Direkt nem apróba írtam, emiatt nem akarom naponta 2x up -olgatni a hirdetést időtlen időkig .. thx 
)
reklámot nézni minek olyan nagy kép.

Láttam epson tw200-ast 200e-ért abban 1280-as panel van lehet hogy megnézem.

Janaboy