Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
8100 - 8001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
Hát szerintem egy projektor képe soha az életbe nem lesz olyan mint egy plazmáé. Nekem van fullhd proji és full hd plazma is. Nem mondom, hogy a projinak nincs szép képe, de nem lehet összehasonlítani a tv-vel. Azt a kontrasztot amit ezek a tv-k tudnak szerintem soha nem fogják utolérni a projik.
Lehet élni a számok bűvöletében, de nem erről szól a dolog. Végül is ez egy projektoros topik. Húzd szét a plazmatévéd képméretét gondolatban 3 méter szélesre, aztán rájössz, elfogyott a kontraszt...Tévés hasonlattal: anno egy 37 cm-es tévének sokkal jobb képe volt egy 72 vagy 84 cm-es tévéhez képest.De teljesen igazad van, nem kell mindenkinek projektor, sok a macera, be kell sötétíteni, megfelelő méretű vetítési felületet kell biztosítani, egyéb költségekkel jár, sötétítés, konzol az elhelyezésre, esetleg vászon, ne adj' Isten kalibráció... azért ha nem csak prezentációs gépeket nézel egy MM teljesen alkalmatlan bemutatószobájában, lehet meglepődnél, mit is tudnak ma már a kissé drágább vetítők. De van még egy gond manapság a nagyjátékfilmek többségével. 21:9-es képarányúak. Máris kicsi lesz a 40-50"-os tévé. Projektoron is megjelenik a két fekete csík, de azért méreteiben más a kép, így nagyobb "moziélménnyel" bír. Persze lehet 21:9-ben is vetíteni, akkor már fekete csíkok sem lesznek.

-
Pali79
aktív tag
Hát szerintem egy projektor képe soha az életbe nem lesz olyan mint egy plazmáé. Nekem van fullhd proji és full hd plazma is. Nem mondom, hogy a projinak nincs szép képe, de nem lehet összehasonlítani a tv-vel. Azt a kontrasztot amit ezek a tv-k tudnak szerintem soha nem fogják utolérni a projik.
-
c4
őstag
Mint írtam, olyan sok választék nincs sajna.
Vagy a már említett BenQ vagy azAcer K750, vagy mostanában olvastam valahol valamelyik Infocus vetítőt akciós árban 250e körül. Sajna mindegyiknél 30 DB-es hűtési zajjal kell számolni. Ha halkabb kéne, akkor LCD technológia felé kell tekintened, ha szereted a képét. -
vasii
senior tag
-
c4
őstag
A DLP technológiában igazából oldalirányú mozgás van. A fejlődés inkább az LCD fronton van/volt az utóbbi pár év során.
Ennek ellenére még ma is szignifikáns különbségről beszélhetünk a két technológia között. És nem csak a fekete kérdéskörben, amiben lassan az LCD maga mögött hagyja a DLP-t.
Természetesen árban ugyanúgy alakul a kérdés, mint Tv esetén. A ma drágának mondott készülékek holnapra elavultakká, korszerűtlenné válnak (pár százezerért vehetsz Runco, Sim2 720p projikat, amikért milliókat kértek anno), gyakorlatilag néhány év alatt a belépőkategória lekörözheti a ma erős közép vagy felső kategóriás készüléket. Sosem éri utol egy 50-60"-os Tv egy 2-3 méter széles kép élményét. Akit meg nem érdekel ez a "fíling", annak teljesen felesleges erre költenie, elhitetni magával, hogy 100 ezer forintból olyan mozit rittyent, hogy csudájára járnak. Ezen a fórumon most rettentő divat lett az LG LED projira (színes falra vetítve). Jó kis gép az, második készüléknek, gyereknek vagy Tv nézésre. Sajnos egy valóban használható gép közel a duplájába kerül és nincs is nagy választék. Az igazán jó gépek itt ritkán kerülnek szóba a milliós árakkal. Nézegettem a tévéket mostanában, mert arra gondoltam, lecserélem a több éves HD ready készülékemet. Háááát... Amire valóban azt mondtam volna, hogy jobb képe van, mindjárt 350-400 ezerbe került. Na annyit egy kis minividiért/egérmoziért nem adok. Az olcsóbbak képe szinte élvezhetetlen, így maradt a régi, na meg a proji. Úgyhogy szerintem csak illúziókergetés, hogy jó képű Tv-t lehet venni újonnan 120 ezer forintért. Tv-nek látszó tárgyat azt lehet. Természetesen nem azt mondom, hogy azonnal milliós gépeket kell venni, de legalább vegye a fáradtságot az érdeklődő és járjon utána, mit is akar venni, illetve a saját igényeinek, ízlésének mely készülékek jelentenek megfelelő kompromisszumot. Visszatérve az LG-re, bizony kalibrálatlan 700 ANSI ma nem számít soknak. Valamikor 800 ANSI-t milliós kategória tudott csak, 15 éve. Bár az lehet közel annyi is volt. Ma meg osztjuk kettővel a gyári adatokat.
-
Pali79
aktív tag
Meg ha valaki el szeretne adni 1 projit miért hirdetné?? Miért hazudna

Na ez egy jó kérdés, de én is megtaláltam a hirdetés korábbi változatát és nem "cseszlaii" állítja a valótlant.

-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Sokat olvastam utána a napokban a projektor témában. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Mit gondoltok, mi lenne a megfelelő út? Nem félek a használt termékektől...
nettó áron tudok vásárolni... ennek tükrében
új, garanciás
lg pa70g netto 105.000
acer H5630 netto 105.000vagy használt
optoma hd65 100.000
optoma hd70 70.000esetleg más alternatíva, ajánlott vétel ebben az ársávban?
Előre is kösz a tanácsokat pro és kontra.
-
törölt tag
130k-ért vegyél egy kifutó acert a h sorozatból. lásd lentebb. dupláért kapod ugyanazt a szélesvászonszűzként hűbazmeg fílinget.

-
törölt tag
-
bestdav3333
csendes tag
-
Mittu88
senior tag
Na ez egy építő jellegű hozzászólás volt

És a projektorok árában van csökkenő tendencia, vagy a technológia fejlődik és stagnálnak az árak? Mert 120ezernél többet nekem nem ér meg a "széles vászon". Ha egy 400e Ft-ost ajánlanának fel 200e-ért úgy, hogy nem adhatom el 3 évig, nem kéne. -
bestdav3333
csendes tag
-
bestdav3333
csendes tag
Honnan tudod hogy hazug az ember? Én úgy Látom elszeretni adni 1 projit.. Mingyáá felhivom azt
mondom.. Ne hazudjááá Jóska gyerek!!

-
SF90
csendes tag
Nem Hanem ezt!! http://www.expressz.hu/lg-pa70g-45565806/
Ezt a hirdetést már láttam pár napja, akkor még a te email címeddel futott, ugyanezzel a szöveggel. Hazug embert...
-
c4
őstag
Annak.
Még nem volt projektorom és modern tv-m amúgy, ergo nem tudom, hogy feelingbe mi a különbség köztük. Ha viszont veszek egy leharcolt projektort, ami 2 év múlva tönkre megy, azzal garantáltan rosszabbul járok, mintha veszek ugyanannyi pénzből egy plazmát, amire alapból van 3-5 év garancia. De igazad van valamilyen szinten, viszont nem a hülye a jó szó, hanem a tapasztalatlan.
Szerintem jó plazmát 120-ért nem veszel. Projektorral is így van ez. Van az olcsó, meg a jó és tartós. De ez végül is OFF itt.
-
c4
őstag
-
Mittu88
senior tag
Annak.
Még nem volt projektorom és modern tv-m amúgy, ergo nem tudom, hogy feelingbe mi a különbség köztük. Ha viszont veszek egy leharcolt projektort, ami 2 év múlva tönkre megy, azzal garantáltan rosszabbul járok, mintha veszek ugyanannyi pénzből egy plazmát, amire alapból van 3-5 év garancia. De igazad van valamilyen szinten, viszont nem a hülye a jó szó, hanem a tapasztalatlan.
-
bestdav3333
csendes tag
-
Peti78
őstag
Van valami program, vagy akármi amivel a színeket lehet kalibrálni?
-
Pali79
aktív tag
"Hülye vagy.
Vagy mert feladod a vetítést egérmoziért, vagy mert tévére van szükséged, mégis projektorokat nézegetsz."Hát ezen besírtam

-
szaszlaci
addikt
Köszi a válaszokat, én is a vetítő-felület távolságra gondoltam, csak kommunikációs problémákkal küzdök

Ugyanezt a projektort néztem, írtam is az eladónak, de a személyes átvételt preferálja, ami kb. 20e Ft-tal dobja meg a költséget (Kaposvár-Mezőberény-Kaposvár) és az izzó is elhalóban van (bár azt mondja, hogy még nem csökkent a fényereje, de jobb a gyárival élettartammal kalkulálni). Attól félek lehet érdemesebb lesz egy 47"-os lcd-t/plazmát venni
"bár azt mondja, hogy még nem csökkent a fényereje"
Ennek?
Hazudik."lehet érdemesebb lesz egy 47"-os lcd-t/plazmát venni"
Hülye vagy.
Vagy mert feladod a vetítést egérmoziért, vagy mert tévére van szükséged, mégis projektorokat nézegetsz. -
Pali79
aktív tag
Gondolom Előrébb tudja hozni fél méterrel
Amugy tudok eladó LG PA70G-t 130 Ezer ft!! Zsír ujj 3 év garival!! 3 Film lett rajta nézve..Most a sajátodat kínálod?
-
bestdav3333
csendes tag
-
Mittu88
senior tag
Nem az a légyeg, hogy milyen messziről nézed, hanem, hogy milyen messze lesz a felülettől a vetítő.

Köszi a válaszokat, én is a vetítő-felület távolságra gondoltam, csak kommunikációs problémákkal küzdök

Ugyanezt a projektort néztem, írtam is az eladónak, de a személyes átvételt preferálja, ami kb. 20e Ft-tal dobja meg a költséget (Kaposvár-Mezőberény-Kaposvár) és az izzó is elhalóban van (bár azt mondja, hogy még nem csökkent a fényereje, de jobb a gyárival élettartammal kalkulálni). Attól félek lehet érdemesebb lesz egy 47"-os lcd-t/plazmát venni
-
Plutor
aktív tag
Sziasztok! Egy "kis" segítséget szeretnék kérni én is tőletek. Projektor vásárlás előtt állok, és sehogy sem sikerül döntenem. Teljesen besötétíthető szobában szeretnék kb 3,8 méterről vetítetni 100" körüli képet, nagyrészt filmezésre, alkalmanként xboxozni. Új gépek között nézegettem a pa70g-t, míg használtak közül ilyen kb árban TW2900, W1000+, X10, illetve HD20 jött szóba, 600-1000 órával. Melyiket ajánlanátok ezek közül? Esetleg mást? Ezen a szinten mennyit érdemes vászonra költeni? Vagy hagy szóljon fehér bútorlapra?
Előre is köszönöm!Ilyen távolságra az LG PA70 alkalmatlan,maximum 3,5m-t tud.
Nagyobb távolságon már nincs jó fókusz,csak ha buherálsz. -
vasii
senior tag
Sziasztok,
egyelore csak elgondolkoztam a projektoron, kicsi mar az 50"

Kb mennyitol indulnak az ajanlott fhd projektorok?
Csak mozira kellenne sotetben, max 5 meterre tudnam szerelni, ~100"ban, BD25 filmekkel.Esetleg vannak ajanlott tipusok?
Köszi
-
Pali79
aktív tag
-
belfiapu
csendes tag
Az 1.4-es passzív hdmi 20m-es tökéletesen működik és 10k huf alatt kapható!

-
Pali79
aktív tag
A kolléga kérdése az volt, hogy 120 körül mit tud venni. Értem én, hogy van ennél sokkal jobb csak az sokkal drágább is...
-
DjKoxi
senior tag
Nekem az X10 utódja van, IN81. Nem azt mondom, hogy halk, de a hangját csak akkor hallom ha figyelek rá.
Kb 250 órát néztem rajta filmeket, de még most is vigyorgok ha vetítek, annyira feldob a látvány, minőség, méret, feeling. A leengedett vászon miatt még a hangzás is másabb a nappaliban. -
c4
őstag
Nem az a légyeg, hogy milyen messziről nézed, hanem, hogy milyen messze lesz a felülettől a vetítő.

Azért a DC1 chip ma már eléggé korszerűtlennek számít. Alap a DC2, bár igazán középkategóriában is kívánatos a DC3-as. A 30DB-es zajszint sem a legjobb. Ha nem a fej fölött lesz, határeset.
A 2500 órát tudó izzót (és ebben már közel 2000 óra van) Batyó értelmes áron fel tudja újítani. -
Pali79
aktív tag

-
Mittu88
senior tag
Sziasztok! Egy "kis" segítséget szeretnék kérni én is tőletek. Projektor vásárlás előtt állok, és sehogy sem sikerül döntenem. Teljesen besötétíthető szobában szeretnék kb 3,8 méterről vetítetni 100" körüli képet, nagyrészt filmezésre, alkalmanként xboxozni. Új gépek között nézegettem a pa70g-t, míg használtak közül ilyen kb árban TW2900, W1000+, X10, illetve HD20 jött szóba, 600-1000 órával. Melyiket ajánlanátok ezek közül? Esetleg mást? Ezen a szinten mennyit érdemes vászonra költeni? Vagy hagy szóljon fehér bútorlapra?
Előre is köszönöm!Ejj, te részletesebben tetted fel a kérdésedet

Szóval korrigálva az enyémet, én is kb. 4 méterről nézném és kb. 2 méter széles lenne a kép, 16:9-es képaránnyal (magasság több, mint 2 méter, ergo irreleváns) -
SF90
csendes tag
Előre is köszönöm! -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Filmezésre, játszásra keresnék natív fullHD projektort 100-120e Ft-os árkategóriában. Természetesen használtat (bár ha van újonnan, az sem elvetendő
).
Plusz írtátok, hogy lefestve a fal nagyon sokat dob a látványon. Melyik festék ajánlott? -
bestdav3333
csendes tag
-
Devid_81
félisten
Megpróbálok pár képet felrakni! Csak 1 bibi van Telóm van csak..
Annak meg nincs szép képe !!
De igen ezt élőbe lehet látni igazán 
Mikor ersz ra?
Elmegyunk megnezzuk mindannyian!
-
Peti78
őstag
-
Chal
addikt
-
Pali79
aktív tag
A HDMI kb 15m-ig tud működni, utána kell bele egy aktív egység ami felpumpálja a jelet, utána megint jó 15 m-ig. Nemrég volt itt az apróban 15 m-es kábel amiben már benne van alapból, 1.4-es aktív kábelnek hirdették.
-
bestdav3333
csendes tag
Megpróbálok pár képet felrakni! Csak 1 bibi van Telóm van csak..
Annak meg nincs szép képe !!
De igen ezt élőbe lehet látni igazán 
-
Chal
addikt
-
Peti78
őstag
Mit is mondott itt valaki a HDMI kábelről? 10 méterig szabad csak vinni? Vagy félreolvastam?
-
szaszlaci
addikt
Mielőtt nagyon felkapjátok ezt az agyonárazott egyszerű festéket.. Sima szürke festék is tökéletes. Sárga fal után pedig a fehér is csodaszámba ment volna.
-
Devid_81
félisten
Sajnos ezt nehez kepekben visszaadni.
Lehet latni a kulonbseget ha csinalsz festes elott majd utan kepeket...de teljesen mas elmeny elesben latni.
-
Peti78
őstag
LG PA70G ! Végre sikerült belőjjem a projimat Tikurulla H499 el!! Tegnap festettük le a Falat!! Hát és majdnem le esett az álllam !! Mekkora különbség lett.... Minta ha Teljesen más projinak a képét nézném mint amit eddig ismertem
Nagyon szép Élénk szinek!! A TEXT is sokkal élesebb lett!! A filmeknél a jelenetek tisztábbbak Jóval!! És amit eddig azt hittem (elmosodott) volt.. többé nincsen.. Minden 1 kis festegetés miatt!! Ezt nem gondoltam volna soha... Köszi szépen az ötleteket!! Nagyon Nagyon Hasznosak voltak!!
És mindeszt 9 ezer ft ból össze hoztam
!! TANÚSÁG
Hát igen aki nem ért a projikhoz az ne itéljen 1 ső benyomásra Citrom Sárga falra vetitve..)Gratulálok, jó olvasni, ilyen sikersztorikat.
Az én falam is sárga, de ha ilyen jó tapasztalataid vannak ezzel a festékkel, kipróbálom. Valóban jó lenne képeket látni. -
Devid_81
félisten
LG PA70G ! Végre sikerült belőjjem a projimat Tikurulla H499 el!! Tegnap festettük le a Falat!! Hát és majdnem le esett az álllam !! Mekkora különbség lett.... Minta ha Teljesen más projinak a képét nézném mint amit eddig ismertem
Nagyon szép Élénk szinek!! A TEXT is sokkal élesebb lett!! A filmeknél a jelenetek tisztábbbak Jóval!! És amit eddig azt hittem (elmosodott) volt.. többé nincsen.. Minden 1 kis festegetés miatt!! Ezt nem gondoltam volna soha... Köszi szépen az ötleteket!! Nagyon Nagyon Hasznosak voltak!!
!! TANÚSÁG
Hát igen aki nem ért a projikhoz az ne itéljen 1 ső benyomásra Citrom Sárga falra vetitve..)Akkor meg ne dobd ki az ablakon a gepet!

Sejtettem, hogy ez lesz festes utan a velemenyed. -
69Raizen69
tag
!! TANÚSÁG
Hát igen aki nem ért a projikhoz az ne itéljen 1 ső benyomásra Citrom Sárga falra vetitve..)Tudnál esetleg pár fényképet csinálni és itt közzétenni?

-
bestdav3333
csendes tag
!! TANÚSÁG
Hát igen aki nem ért a projikhoz az ne itéljen 1 ső benyomásra Citrom Sárga falra vetitve..) -
Chal
addikt
Nincs eltérés a kettő között ilyenformán.
Viszont szerintem ne DVI-HDMI kábelt vegyél, hanem egy DVI-HDMI átalakítót a kártyádhoz, és arra köss egy normális HDMI kábelt. Ez azért előnyös, mert ha lecseréled egyszer a VGA-d, vagy akarsz mást kötni a vetítőre (amin nem lesz DVI, de HDMI igen), akkor nem leszel gondban.
-
c4
őstag
Mivel mindkettő digitális kapcsolat, csak a csatlakozó más, így nem jobb vagy rosszabb egyik a másiknál. Az analóg D-sub viszont nagy lépés. Visszafelé.
-
Peti78
őstag
-
szaszlaci
addikt
Az érdekes, mert tudtommal már egy teljes értékű GeForce 4-et se adtak ki DVI nélkül.. (Kb. eddig követtem a PC-s cuccokat.)
Minden esetre akkor egy normális kártyát is érdemes lenne venni. Vagy egy médialejátszót, mert a gyakorlatban ilyen eszközökkel nagyon komoly hibák tudnak lenni analóg összeköttetés után.Most olvasom, hogy van rajta DVI, akkor meg nincs is miről beszélni. Ebayen postával megkapod 300 Ft-ért.
-
Chal
addikt
-
Peti78
őstag
Szerintem nagyon mellé fogsz menni, ha azzal nyugtatod magad, hogy az új analóg bemenetes prezis cucc jobb lesz mint a használt 720p-s hdmi-s. Egyszerűen olyan mintha fizetnél azért pluszban egy halom pénzt, hogy sokkal rosszabb legyen a végeredmény. Persze a használt cucc mindig kockázatos, de ezeket a kockázatokat lehet minimalizálni, mint ahogy azt írták is itt sokan.
Ráadásul az Acer 95eFt a legolcsóbb helyen ha jól látom (ami egy tájékoztató jellegű adat, lehet hogy ha tényleg a kezedben szeretnél tudni egyet akkor 105-110 lesz az). Én 115-ért vettem egy 2 hónapos 90 órás Acer H5360-at, itt a hwapron. A minőség ég föld, árban pedig szinte ugyanaz volt.
Lejárt a szerkesztés...
Ilyen VGA van a gépemben, és ezen nincs HDMI kimenet szal csak analógban gondolkodhatok... -
Peti78
őstag
Mindenképpen elgondolkodtató hszeket olvastam, köszönöm.
Átgondolom -
Chal
addikt
Na igen, itt is hirdeti DCS a prohardveren, de nekem kicsit soknak tűnik az az 1000 óra. Ezen kívül garanci a sincs rá, kidobni pláne nincs pénzem, ha 2 hónap múlva beadja a kulcsot. És mintha valaki azt írta volna itt, hogy ez az acer jobb mint ez a Benq. Vagy rosszul olvastam volna?
Jut esuembe, ebbe a Benqba menyni lehet egy égő?Szerintem nagyon mellé fogsz menni, ha azzal nyugtatod magad, hogy az új analóg bemenetes prezis cucc jobb lesz mint a használt 720p-s hdmi-s. Egyszerűen olyan mintha fizetnél azért pluszban egy halom pénzt, hogy sokkal rosszabb legyen a végeredmény. Persze a használt cucc mindig kockázatos, de ezeket a kockázatokat lehet minimalizálni, mint ahogy azt írták is itt sokan.
Ráadásul az Acer 95eFt a legolcsóbb helyen ha jól látom (ami egy tájékoztató jellegű adat, lehet hogy ha tényleg a kezedben szeretnél tudni egyet akkor 105-110 lesz az). Én 115-ért vettem egy 2 hónapos 90 órás Acer H5360-at, itt a hwapron. A minőség ég föld, árban pedig szinte ugyanaz volt.
-
c4
őstag
Na igen, itt is hirdeti DCS a prohardveren, de nekem kicsit soknak tűnik az az 1000 óra. Ezen kívül garanci a sincs rá, kidobni pláne nincs pénzem, ha 2 hónap múlva beadja a kulcsot. És mintha valaki azt írta volna itt, hogy ez az acer jobb mint ez a Benq. Vagy rosszul olvastam volna?
Jut esuembe, ebbe a Benqba menyni lehet egy égő?Gondolom, autót is csak újat veszel. Vegyél egy jó TV-t, bár az is drágább 70.000 forintnál.
Batyónál egy izzó felújítása 25 ezer körül van. De még tud az izzó 2000 órát. -
jracz
tag
Prezis vagy nem prezis, ennél többet nem engedhetek meg magamnak, használtan pedig nem találtam olyat ami megbízható forrásból van. Viszont nem találtam olyan oldalt, ahol lenne ehhez a típushoz vetítési kalkulátor.
AZ Acer X1161P típushoz leltem csak sajna. Nem tudom ez mennyire lehet mérvadó a ACER X1311KW hez.
Ezen felül olvastam, hogy illik kalibrálni a projektorokat, és mindezt a gép konfigjának ismeretében. Ez mennyire igaz?Irjál batyónak, írd meg, hogy mennyi a kereted.
Jobb egy szervizelt 720p-s vetítő MEGBÍZHATÓ forrásból,mint egy új prezis. -
Peti78
őstag
Jut esuembe, ebbe a Benqba menyni lehet egy égő? -
c4
őstag
Prezis vagy nem prezis, ennél többet nem engedhetek meg magamnak, használtan pedig nem találtam olyat ami megbízható forrásból van. Viszont nem találtam olyan oldalt, ahol lenne ehhez a típushoz vetítési kalkulátor.
AZ Acer X1161P típushoz leltem csak sajna. Nem tudom ez mennyire lehet mérvadó a ACER X1311KW hez.
Ezen felül olvastam, hogy illik kalibrálni a projektorokat, és mindezt a gép konfigjának ismeretében. Ez mennyire igaz? -
Peti78
őstag
Ezen felül olvastam, hogy illik kalibrálni a projektorokat, és mindezt a gép konfigjának ismeretében. Ez mennyire igaz? -
törölt tag
Ez az amit fentebb már említettünk. Mivel nem tud a vetítő HD felbontást (1080p) ezért lespórolták. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem jó gép, de a linkelt oldalon ott a leírás: "WXGA 1280 x 800 Pixel"
A D-SUB csatival csak az a gond, hogy nagy és 10m-nél messzebbre nem nagyon lehet elvinni.meg ha épp nem egy ámítógépet kötnél rá, amin van egy dvi, akkor a hdmi-s dobozból ki sem tudod lőni rá a jelet.
valamit valamiért, nem véletlenül ment le 100 alá. prezis cucc ez, csak tettek bele egy jobb színkereket, de még ez sem biztos. -
Pali79
aktív tag
Üdv. ismét. Először is az ünnepre való tekintettel... bódogat

Ezen hol van a HDMI csatlakozó helye?
ACER X1311KW hátulja.Ez az amit fentebb már említettünk. Mivel nem tud a vetítő HD felbontást (1080p) ezért lespórolták. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem jó gép, de a linkelt oldalon ott a leírás: "WXGA 1280 x 800 Pixel"
A D-SUB csatival csak az a gond, hogy nagy és 10m-nél messzebbre nem nagyon lehet elvinni. -
c4
őstag
-
Peti78
őstag
Üdv. ismét. Először is az ünnepre való tekintettel... bódogat

Ezen hol van a HDMI csatlakozó helye?
ACER X1311KW hátulja. -
c4
őstag
-
mandju
senior tag
-
c4
őstag
-
mandju
senior tag
-
c4
őstag
Sziasztok!
Erősen elgondolkodtam egy projektor vásárlásán. Eddig egy panasonic 42G30 tévén néztük a filmeket. A hét végére hazahoztam a cégtől egy sony vetítőt... lehet nem kellett volna, mert megindult a bogár a fejemben....
jelenleg (ezt azért írom, mert jelenleg építkezünk, bár hosszú a projekt...) 16 m2-en mozizunk egy denon 4310 és dali szett társaságában. Plusz az említett 42 G30. Ide szeretnék egy projektort.
A nézési távolságunk 2,5 méter, a vetíthető kép kb 180X120 cm. Ez egy tetőtéri szoba oldalsó fala, ennél nagyobb méretet jelen körülmények között nem tudunk vetíteni.
A vetítő jelenleg 2,5 méterre van a faltól. Ha a plafonra tenném, akkor kb. 4 méterre lenne.
Az anyag egy htpc-ről van szolgáltatva 1080p/24p-ben. Szinte az összes filmem ilyen.
Kezdetben falra vetítenék, később lenne vászon. Heti 1-2 film... Erre a felhasználásra mit tudnátok nekem ajánlani 100-120 ezer környékén? Vagy olcsóbban is meg lehetne úszni?
elsősorban használt készülék érdekelne, de mivel tudok nettóban vásárolni, nem elvetendő az új gép sem, netto 100-120 ezres áron...
Előre is kösz a segítségeket!
A helyedben elgondolkodnék egy short-throw vetítőn, viszonylag kicsi a vetítési távolságod, hogy valódi "moziélmény" legyen.
-
szaszlaci
addikt
A konkrét hirdetéseket kell megnézni, milyen állapotban vannak.
mandju: olyasmiket érdemes venni, mint az előtted szóló is írt.
De ha nettó áron kapod meg, akkor újként egy Acer 5360-at javaslok, az alig lóg ki a keretből. -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Erősen elgondolkodtam egy projektor vásárlásán. Eddig egy panasonic 42G30 tévén néztük a filmeket. A hét végére hazahoztam a cégtől egy sony vetítőt... lehet nem kellett volna, mert megindult a bogár a fejemben....
jelenleg (ezt azért írom, mert jelenleg építkezünk, bár hosszú a projekt...) 16 m2-en mozizunk egy denon 4310 és dali szett társaságában. Plusz az említett 42 G30. Ide szeretnék egy projektort.
A nézési távolságunk 2,5 méter, a vetíthető kép kb 180X120 cm. Ez egy tetőtéri szoba oldalsó fala, ennél nagyobb méretet jelen körülmények között nem tudunk vetíteni.
A vetítő jelenleg 2,5 méterre van a faltól. Ha a plafonra tenném, akkor kb. 4 méterre lenne.
Az anyag egy htpc-ről van szolgáltatva 1080p/24p-ben. Szinte az összes filmem ilyen.
Kezdetben falra vetítenék, később lenne vászon. Heti 1-2 film... Erre a felhasználásra mit tudnátok nekem ajánlani 100-120 ezer környékén? Vagy olcsóbban is meg lehetne úszni?
elsősorban használt készülék érdekelne, de mivel tudok nettóban vásárolni, nem elvetendő az új gép sem, netto 100-120 ezres áron...
Előre is kösz a segítségeket!
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Ha választani lehet szerintetek mozira Optoma HD65 vagy HD70-t vegyek? ...és miért?

...előre is köszi....

-
PNP
őstag
Ez most csak ledes lesz, semmi hibrid megoldas, ha jol tudom.
Oke uj es a tudasa sem rossz, de fel millio es millios arert ezt nem adjak el szvsz.
En tudom, hogy fejlesztesi koltseg, haszon egyeb dolgoknak vissza kell jonnie, de remelem nem lesz ilyen borsos ara, mert akkor csere sem most lesz, hanem csak 3 ev mulva
Az Acer laser+led hibridje sem realis meg mindig.
Amit olvastam róla, abban lézert is említettek. Fényerő elég meggyőző, de ha szeptemberben jelenik meg, akkor karácsonyig nyilván nem fog esni az ára, tehát idén még mindig nem tudom mit lenne érdemes venni. Acer ha lemenne mondjuk 250-re, akkor már érdekelne.
-
Devid_81
félisten
Ez most csak ledes lesz, semmi hibrid megoldas, ha jol tudom.
Oke uj es a tudasa sem rossz, de fel millio es millios arert ezt nem adjak el szvsz.
En tudom, hogy fejlesztesi koltseg, haszon egyeb dolgoknak vissza kell jonnie, de remelem nem lesz ilyen borsos ara, mert akkor csere sem most lesz, hanem csak 3 ev mulva
Az Acer laser+led hibridje sem realis meg mindig.
-
PNP
őstag
Az Acer K750 épp most futott be 300 alá, de az is 550 körül indított, és az Optoma vélhetően jobb lesz.
-
c4
őstag
-
Devid_81
félisten
Neztem en is ezt miket irnak rola.
Ha valoban tudni fogja azt akkor jo esellyel lecserelem a kis 70-es LG-t.
Az mar egy igen jo elorelepes lehetne...kerdes az ara,en olyan 300k kezdore tippelek...de ne legyen igazam! -
syler123
veterán
-
Pali79
aktív tag
Hogy a kérdésedre is választ kapj: a natív felbontást nézd!
-
syler123
veterán
Kompatibilitás az az, hogy át tudja skálázni a gép pl nagyobb felbontásra, ettől nem lesz nagyobb a felbontásod, csak nem kell piszkálnod a lejátszót, amiről megy a film.
A natív meg a tényleges, amit ki is vetít a gép. -
Peti78
őstag
Hello!
Köszi az eddigi értékes hszeket. Van pár kérdésem:
Mi a különbség a felbontás (vagy natív felbontás) és a felbontási kompatibilitás között? Nagy eltérések vannak a kettő között, és nem tudom melyiket érdemes figyelembe venni. -
RoyalFlush
őstag
Szép estét! Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ténylegesen ennek a típusú vászonnak a váza fehér vagy fekete
Ezt a típust nem is találom a weboldalukon, a neten pedig mindenféle változat van. -
Pali79
aktív tag
-
pusi1981
aktív tag
Koszonom mindenkinek!
Jok ezek az avforumod hirdetesek!
-
szaszlaci
addikt
-
jracz
tag
-
pusi1981
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
Optoma hd 73 85.000 Ft-ért jó ár?
Heti 1-2 alkalomra 3,5-4 méterről kb. max 2 méter átmérőjű képet vetítenék. WD média lejátszóval hajtanám full hd tartalmakkal.
Használtat szeretnék és max 110-120 ezerért.
Ti mit ajánlotok? A felbontás fontos lehet a hd tartalom miatt...
Lámpásba kell gondolkoznom a heti 1-2 vetítés miatt ugye?Szia..
Igen, ívlámpásat érdemes. Linkeld a konkrét hirdetést! -
pusi1981
aktív tag
-
Pali79
aktív tag
Heti 1-2 alkalomra 3,5-4 méterről kb. max 2 méter átmérőjű képet vetítenék. WD média lejátszóval hajtanám full hd tartalmakkal.
Lámpásba kell gondolkoznom a heti 1-2 vetítés miatt ugye?Ha full hd-val akarod etetni, miért nem veszel full hd projektort?
-
pusi1981
aktív tag
Lámpásba kell gondolkoznom a heti 1-2 vetítés miatt ugye? -
szaszlaci
addikt
Sokmindenre képes az emberi agy, illetve az idegrendszer. Egy tökéletes látású ember szeme is hozzá tud romlani bármilyen dioptriához ha elegendő ideig visel szemüveget. Még ha hozzá is szokik az ember, tény, hogy fárasztja a szemet és az agyat. Bizony nagy katasztrófa az RBE azoknak akiknek kellően gyors az észlelésük. Katonai specifikációban a 27-30x színkerék az a sebesség ami elfogadható lenne, nemhogy a 3x-4x amit ezek a belépő Acerek tudnak. Ezeken konkrétan néha a rendes képet látom összeállni az RBE folyam között. Bármilyen mikro szemmozgásra szétesik a kép. A demó ideje sem teljesen mérvadó sajnos. Az igazi teszt egy több órás moziest vagy játék lenne.
Egyébként nagyon várom milyen árszintre fog megérkezni az Optoma HD91 (lehet más neve lesz). Az egychipes DLP-nél nagyon sokat számít a LED-es vagy lézeres fényforrás, maga a DMD jóval többet bírna mint amit a mechanikus színkerék nyújtani képes. Habár én maximálisan ellene vagyok az időosztott kép nézésenek, de emellett persze van számos előnye is az egychipes rendszereknek.
Lábjegyzet:
4x-es színkerék, PAL jel, 3 színösszetevő = 600 Hz (NTSC: 720 Hz)
30x-os, PAL, 3 szín = 4500 Hz (NTSC: 5400 Hz)
Nem hétköznapi látórendszered lehet, ha fej- és szemmozgás nélkül látod az állóképet összeállni. -
syler123
veterán
Sokmindenre képes az emberi agy, illetve az idegrendszer. Egy tökéletes látású ember szeme is hozzá tud romlani bármilyen dioptriához ha elegendő ideig visel szemüveget. Még ha hozzá is szokik az ember, tény, hogy fárasztja a szemet és az agyat. Bizony nagy katasztrófa az RBE azoknak akiknek kellően gyors az észlelésük. Katonai specifikációban a 27-30x színkerék az a sebesség ami elfogadható lenne, nemhogy a 3x-4x amit ezek a belépő Acerek tudnak. Ezeken konkrétan néha a rendes képet látom összeállni az RBE folyam között. Bármilyen mikro szemmozgásra szétesik a kép. A demó ideje sem teljesen mérvadó sajnos. Az igazi teszt egy több órás moziest vagy játék lenne.
Egyébként nagyon várom milyen árszintre fog megérkezni az Optoma HD91 (lehet más neve lesz). Az egychipes DLP-nél nagyon sokat számít a LED-es vagy lézeres fényforrás, maga a DMD jóval többet bírna mint amit a mechanikus színkerék nyújtani képes. Habár én maximálisan ellene vagyok az időosztott kép nézésenek, de emellett persze van számos előnye is az egychipes rendszereknek.
Gondolom jó drága lesz az Optoma hd91. 1300 lument írnak, az már elég is lehet. Meg 1080p felbontás, hát meglátjuk.
-
M@trixfan
addikt
Jól érted, de nem akkora katasztrófa az mint sokan gondolják, illetve egyénfüggő hogy ki mennyire érzékeny rá. Emlékszem, hogy mikor először szerettem volna projectort venni (úgy 6 éve), elmentem egy bemutatóterembe, vittem az asszonyt is, nehogy sírás legyen a vége hogy zavarja (mert a TV-től megváltunk volna). Neki elég érzékeny a szeme, és az átlagnál sokkal jobb a látása. Azonnal közölte hogy látja a szivárványt (valamelyik akkori Infocus volt, egy olcsóbbat és egy 720p-s modell-t néztünk meg), és nagyon zavarja, 10 perc után már fáj tőle a feje. A látása nem romlott azóta, és vettem nemrég egy Acer H5360-at, aminél csak akkor vette észre a szivárványt mikor közöltem vele, hogy figyeljen rá, de akkor sem zavarta

Szóval elég változó ez, és a technológia is sokat fejlődött. De ha tartasz ettől a dologtól, akkor mindenképpen próbáld ki vásárlás előtt.
-
Devid_81
félisten
-
Pali79
aktív tag
A Benq-nak elég kevés a lámpa élettartama a leírás alapján és a használt már félidős, ráadásul az Acer-nek jobbak a paraméterei és ha már úhy is 100-ban állapítottad meg a keretet akkor ezt újonnan is megveheted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8100 - 8001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- ÁRZUHANÁÁÁS- mini projektor Acer K135
- Epson Europe EB-2247U - 4200 Ansis Full HD projektor - távirányitóval - több darab -
- Elite screens 120 col Fix vetitővászon eladó
- Epson EB-2247U - 4200 Ansis Full HD projektor - - elszineződött kép alul felül
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Nintendo Switch használt játékok
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- CSAK MA 69.990FT KERESKEDŐK FIGYELEM! AZONNAL- egybe eladó 19 db 2,5 SATA SSD (128GB) FIX ÁR!!!
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16 Gamer notebook - Intel i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Janaboy