Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
34100 - 34001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Ennek a vetítőnek (Lg pf1000u) pont az a lényege, hogy nem kell TV! Minden rákötött műsorforrást nagy képen élvezheted. Sok órát mehet naponta anélkül, hogy stresszelne a lámpa élettartama.
(Legalábbis amikor lámpás vetítőm volt engem stresszelt. Még szünetmentes tápot is vettem nehogy egy áramszünet betegyen neki. Akkor még nem volt Batyo, a vetítőmbe 85e HUF lett volna a lámpa.
Érdekesség képen említem meg, hogy a régi vetítőmben 800 óra után eldurrant a lámpa, szerencsére gariban cserélték. Az új lámpa több mint 6000-órát ment, pedig ebben a vetítőben nem volt Eco mód. Nyilván egyedi eset, de érdekes.)Márklár
"Akkor még nem volt Batyo" "ebben a vetítőben nem volt Eco mód"
Whoa, akkor te sem tegnap kezdtél projektort használni.
Emlékszem a suli első projektora egy 3M MP8610 valami irdatlan pénz volt, és egy villámkár vittel el kb. fél évesen.

-
Márklár
tag
A projektort csak filmezésre használnám, minden egyébre a tv-t. Úgy képzeltem el, hogy a vásznat a tv elé lógatom (megfelelő hely kihagyással), majd hátulról fentről vetítek. Így az eszközök el vannak rejtve, nincs semmi útban stb.
De lehet az lesz a vége, amit írtál is, hogy a vászon megy a falra (vagy tv elé lógatva) és elölről vetítek.Egyébként a projektort (LG PF1000U) tudjátok ajánlani? Hoz egy Benq 3050/W2000 minőséget? Nagyából ezt az árat lőttem be és az LG-ben sok lehetőséget látok főleg a rövid vetítési távolság miatt.
Ennek a vetítőnek (Lg pf1000u) pont az a lényege, hogy nem kell TV! Minden rákötött műsorforrást nagy képen élvezheted. Sok órát mehet naponta anélkül, hogy stresszelne a lámpa élettartama.
(Legalábbis amikor lámpás vetítőm volt engem stresszelt. Még szünetmentes tápot is vettem nehogy egy áramszünet betegyen neki. Akkor még nem volt Batyo, a vetítőmbe 85e HUF lett volna a lámpa.
Érdekesség képen említem meg, hogy a régi vetítőmben 800 óra után eldurrant a lámpa, szerencsére gariban cserélték. Az új lámpa több mint 6000-órát ment, pedig ebben a vetítőben nem volt Eco mód. Nyilván egyedi eset, de érdekes.)Márklár
-
AVhelper
senior tag
Köszi a válaszokat!
Tudnátok esetleg vásznat ajánlani? Adott esetben fix méret is szóba jöhet (gondolom azzal lehet a legsimább felületet képezni).
A hátsó vetítésen azért is gondolkoztam el, mert elég sok jót olvastam róla (kevésbé fény érzékeny, jobb kontrasztok) és el tudnám helyezni a projektort (LG PF1000U) a vászon mögé. Bár hasonló elven a vászon elé is el tudom helyezni a projektort, szóval ha "normál" vásznat is tudtok ajánlani, azt megköszönném.A Projecta Da-Tex vászonanyaga, ami egy hátulról vetítésre való felület, és ami jól működik nagyobb környezeti fényben is csökkentett látószöggel. Az oldal alján az "Electric Screens" és a "Fixed Frame Screens" füleknél található linkek mutatnak azokra a vetítővásznakra, amelyek ebből a vászonagyagból is készülnek.
-
Exian
addikt
-
tl-x
addikt
"Néztél már DLP-n filmet?"
Pécsen tudna nekem valaki mutatni egy DLP-s vetítőt? Megnézhetném valakinél, ha van itt közeli tag, akinek olyanja van?
Engem is érdekelne.Nálunk melóhelyen csak 3 LCD-s cuccok vannak (azokból is ezer évesek, minimum 10 évesek).
Még mindig nem teljesen tuti, hogy milyen vetítőm lesz, eddig 3 LCD-s volt a terv, de képbe került 1-2 DLP-s is.
Viszont csak megnézném, hogy mit is jelent ez a szivárvány effekt, mert nem tudom, hogy láttam e már ilyet.
Szóval, ha van itt pécsi DLP-s tag, aki hajlandó lenne megmutatni, azt megköszönném!
Persze. Optomám volt kb 10 napig.
-
Exian
addikt
"Néztél már DLP-n filmet?"
Pécsen tudna nekem valaki mutatni egy DLP-s vetítőt? Megnézhetném valakinél, ha van itt közeli tag, akinek olyanja van?
Engem is érdekelne.Nálunk melóhelyen csak 3 LCD-s cuccok vannak (azokból is ezer évesek, minimum 10 évesek).
Még mindig nem teljesen tuti, hogy milyen vetítőm lesz, eddig 3 LCD-s volt a terv, de képbe került 1-2 DLP-s is.
Viszont csak megnézném, hogy mit is jelent ez a szivárvány effekt, mert nem tudom, hogy láttam e már ilyet.
Szóval, ha van itt pécsi DLP-s tag, aki hajlandó lenne megmutatni, azt megköszönném!
-
tl-x
addikt
Helyet sajnos nem tudok majd mások. Viszont mázlim volt mert online rendeltem meg a DLP-s projim és 14 napon belül visszavittem és elhoztam helyette egy 3LCD-set. De ne érts félre nem akarlak a 3LCD-re rábeszélni ha nem bántaná a szemem a DLP akkor olyanom lenne.
-
Boolash
aktív tag
Még sajnos nem. Terveztem, hogy vásárlás előtt valahol nézelődnék. Esetleg Budapest vagy környékén tudtok ajánlani helyet, ahol lehet tesztelni?
-
tl-x
addikt
A projektort csak filmezésre használnám, minden egyébre a tv-t. Úgy képzeltem el, hogy a vásznat a tv elé lógatom (megfelelő hely kihagyással), majd hátulról fentről vetítek. Így az eszközök el vannak rejtve, nincs semmi útban stb.
De lehet az lesz a vége, amit írtál is, hogy a vászon megy a falra (vagy tv elé lógatva) és elölről vetítek.Egyébként a projektort (LG PF1000U) tudjátok ajánlani? Hoz egy Benq 3050/W2000 minőséget? Nagyából ezt az árat lőttem be és az LG-ben sok lehetőséget látok főleg a rövid vetítési távolság miatt.
Nekem is tetszik az LG LED miatt és hogy 30.000 órát bír. A szivárványosodást sajnos én nem bírom, nem a látványt hanem a szemem fájdul meg filmnézéstől. Ezért lett 3LCD-m. Néztél már DLP-n filmet?
-
Boolash
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy irodai célra milyen projektort érdemes venni 150.000-200.000 Ft-os sávban?
Főleg egy nagyobb teremben használnák kivetítésre. Jellemzően PowerPoint dokumentumok, videók, weboldalak bemutatására használnák. Nem szükséges a FullHD, de ha tudja az sem baj. Ami szükséges, hogy legyen rajta VGA illetve HDMI bemenet is.
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
kulturg
tag
Első blikkre én is nagyon erős CA-ra gondoltam, de ha az egész képen látszik, nemcsak a sarkokban, akkor (#34078) .DLL tippjét osztom. Lehet, hogy a gép kapott egyszer egy pofont, a lencserendszer hangyányit elmozdult, és ezért kerül most eladó sorba? Vagy lehet, hogy csak egyszerűen egy határértéken lévő lencsehibával rendelkező darab, ami még épphogy átcsúszott a gyári ellenőrzésen.
Ha távolról is zavaró az elszíneződés, akkor nem kell megvenni.
Batyo szerint "Igen ez CA. Ebben a kategóriában kb átlagos , megjavítani felsőbb kategóriába lépéssel lehet."
amúgy már megvettem :3 meg amúgy távolról nem vehető észre egyáltalán, jól fókuszálva is pedig csak az veszi észre, aki direkt a műszer hibáit keresi és hasogatja a szőrszálat
, és valóban igen kicsi "normális" elváltozásról van szó (nem pixelsor elcsúszás, hanem CA).
köszi az eddigi válaszokat -
tl-x
addikt
-
.DLL
veterán
Első blikkre én is nagyon erős CA-ra gondoltam, de ha az egész képen látszik, nemcsak a sarkokban, akkor (#34078) .DLL tippjét osztom. Lehet, hogy a gép kapott egyszer egy pofont, a lencserendszer hangyányit elmozdult, és ezért kerül most eladó sorba? Vagy lehet, hogy csak egyszerűen egy határértéken lévő lencsehibával rendelkező darab, ami még épphogy átcsúszott a gyári ellenőrzésen.
A CA nem csak a képsarkok jellemzője lehet, jelentése csupán annyi, hogy színi hiba, torzulás.

(#34085) Boolash : Különleges felület kell hozzá, egy időben árultak is ilyen filmfóliát amit üvegre lehetett felvinni [link], de egy ilyen 100" méretben szerintem brutál drága lett volna...
-
Boolash
aktív tag
Felhívnám a figyelmed, hogy ezzel a vetítővel csak nagyon sima felületre lehet jó minőségben vetíteni. A legkisebb hullám, behajlás is meglátszik, nem kívánt görbületet okoz a képben, ami zavaró.
Véleményem szerint, ha vászonban gondolkodunk akkor oldal feszített, vagy fix jöhet szóba. A sima falnak is szó szerint simának kell lenni.
Márklár
Köszi a válaszokat!
Tudnátok esetleg vásznat ajánlani? Adott esetben fix méret is szóba jöhet (gondolom azzal lehet a legsimább felületet képezni).
A hátsó vetítésen azért is gondolkoztam el, mert elég sok jót olvastam róla (kevésbé fény érzékeny, jobb kontrasztok) és el tudnám helyezni a projektort (LG PF1000U) a vászon mögé. Bár hasonló elven a vászon elé is el tudom helyezni a projektort, szóval ha "normál" vásznat is tudtok ajánlani, azt megköszönném. -
cinemazealot
addikt
-
a2d2
addikt
Üdv! Van valakinek tapasztalata mennyit bírnak az EPSON izzók?
Mert van egy EH-TW 2900-as házimozi projektorom.
A gyári első izzó ECO módban meghalt 2000 óra körül.
A második izzóm most halt meg 1800 óra után.

Mindig ECO módban használtam.
Gyári adat szerint 4000 órát kéne bírnia ECO módban... Ennek a felét sem értem el, pedig mindig kikapcsolom rendesen, soha nem kapcsoltam ki lehűlés előtt... (Na jó 2 éve előfordult egy áramszünetkor)Ha csak 2000 órát bírnak ezek a szarok ECO módban akkor nem veszek soha többet EPSON projektort, de új lámpát se ebbe a ganéjba, inkább utánanézek valami más márkának amik nem húznak le 100 ezret a zsebemből 2000 ECO óra után...
Szóval van valakinek tapasztalata mennyit bírnak általában az EPSON izzók?
Egész pontosan 7500Ft-tól kezdődnek foglalattal és postával együtt: [link]
A csere meg kb 3 perces művelet.
-
Exian
addikt
Nagyon rossz helyeken nézed akkor

Utángyártottat ingyen postával azonnal látok 10-20e között, de amúgy megkaptad a tuti linket péjé-től

-
D.Va
őstag
-
péjé
őstag
-
D.Va
őstag
(#34077) Exian
Most néztem guglival, 1 helyen találtam (EREDETI-t) az bruttó 143.000 Ft. De egy utángyártott is 70 ezer, ami még lehet annyit se bír...
-
.DLL
veterán
Sziasztok !
Egy Panasonic PT AE500E projektort használunk már vagy 4-5 éve, kb. 400 órás volt a lámpa , most
már 1000-et is túllépte. Szerintem nem olyan éles a kép mint mikor megvettem, (ugyanazt az anyagot nézve)
és nem tudom, hogy elkoszolódás vagy a lámpa esetleges elöregedése okozza inkább.Mivel kezdjem ?
Gondolom a beáramló levegő porszűrőjét sem tisztítottátok ki 4-5 éve... pedig kéne. Sajnos a leírt dolgok összessége amúgy is eredményezheti azt, hogy egy LCD proji képe nem lesz olyan éles, mint új korában új lámpával, mert a lámpa ív hossza is befolyásolja az élességet (is).
(#34057) Kultúrgúda: Kromatikus aberráció, elég erős... lehet hogy a lencserendszer tagjai egymáshoz képest sem tökéletesen vannak tengelyben...
-
Exian
addikt

Gyári adat szerint 4000 órát kéne bírnia ECO módban... Ennek a felét sem értem el, pedig mindig kikapcsolom rendesen, soha nem kapcsoltam ki lehűlés előtt... (Na jó 2 éve előfordult egy áramszünetkor)Ha csak 2000 órát bírnak ezek a szarok ECO módban akkor nem veszek soha többet EPSON projektort, de új lámpát se ebbe a ganéjba, inkább utánanézek valami más márkának amik nem húznak le 100 ezret a zsebemből 2000 ECO óra után...
"utánanézek valami más márkának amik nem húznak le 100 ezret a zsebemből 2000 ECO óra után..."
100ezerbe kerül egy izzó csere? Nem sok az egy kicsit?
-
c4
őstag
Szerintem nem színkerék... Várd meg a w1070 tulajok válaszát, max addig nem veszed meg a készüléket.
De Batyo sokat szervizel, rákérdezhetsz nála is akár.
-
bajnokpityu
félisten
-
kulturg
tag
-
D.Va
őstag

-
c4
őstag
-
AVhelper
senior tag
-
Beni2360
félisten
-
Lui76
őstag
-
tl-x
addikt
Próbált már valaki sötét szürke vagy fekete felületre vetíteni Epsonnal?
-
c4
őstag
Mi ez a végpontozás?
Sok mindent szétszereltem már(van amit össze is
) , tehát ha azt mondjátok hogy az elsősorban vmi optikai rész elporosodása , és tisztítani lehet , akkor vsz. nekiesnék , de ha izzó akkor feleslegesen
nem pazarlom az időmet .Projit még nem szereltem szét, nem tudom hol tud mozogni a levegő ami port szállíthat és keresztezi e a fény útját egyáltalán.Elég sok buktatója lehet az LCD-s vetítők tisztításának... szóval szétszedés és belenyúlás előtt tájékozódj.
-
Lui76
őstag
A jelenség esetleges egyediségéről a w1070 tulajok nyilatkozhatnak, ha nem látható a normál nézési távolságról, még a feliratoknál sem, akkor a magam részélről nem foglalkoznék vele.
Ha többen nem tapasztalják majd ezt a képi anomáliát, akkor egyedi hiba lehet; magyarán kifoghatsz egy jobb darabot is.(#34063) Lui76:
Ha nem értesz a szét-összeszereléséhez, akkor első körben a végpontozást javaslom, amivel az esetleges fényerőváltozást tudod korrigálni, ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor Batyo vagy szerviz elvégzi a tisztítást.
Mi ez a végpontozás?
Sok mindent szétszereltem már(van amit össze is
) , tehát ha azt mondjátok hogy az elsősorban vmi optikai rész elporosodása , és tisztítani lehet , akkor vsz. nekiesnék , de ha izzó akkor feleslegesen
nem pazarlom az időmet .Projit még nem szereltem szét, nem tudom hol tud mozogni a levegő ami port szállíthat és keresztezi e a fény útját egyáltalán. -
c4
őstag
A jelenség esetleges egyediségéről a w1070 tulajok nyilatkozhatnak, ha nem látható a normál nézési távolságról, még a feliratoknál sem, akkor a magam részélről nem foglalkoznék vele.
Ha többen nem tapasztalják majd ezt a képi anomáliát, akkor egyedi hiba lehet; magyarán kifoghatsz egy jobb darabot is.(#34063) Lui76:
Ha nem értesz a szét-összeszereléséhez, akkor első körben a végpontozást javaslom, amivel az esetleges fényerőváltozást tudod korrigálni, ha ez nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor Batyo vagy szerviz elvégzi a tisztítást.
-
kulturg
tag
Nem tudjuk, hogy mekkora nagyításban készült a kép, milyen távolságról...
Elméletben még 1 pixel elcsúszást sem látsz 2-3 méterről. A 3LCD-nél viszont zavart, hogy a feliratok szélén a zöld vagy a piros szín látszott. De majd a w1070 tulajok biztos írnak a saját tapasztalatukról. Előfordulhat, hogy hibás az az optika.
(#34061) Kocka Jakab:
Én tuti legaranciáztatnám ilyen jelenséggel.
közvetlen közelről, a vászontól kb. 10-15 cm-re, aki direkt nem csekkolja, normál nézési távolságból föl se tűnik.
-
Lui76
őstag
Sziasztok !
Egy Panasonic PT AE500E projektort használunk már vagy 4-5 éve, kb. 400 órás volt a lámpa , most
már 1000-et is túllépte. Szerintem nem olyan éles a kép mint mikor megvettem, (ugyanazt az anyagot nézve)
és nem tudom, hogy elkoszolódás vagy a lámpa esetleges elöregedése okozza inkább.Mivel kezdjem ?
-
c4
őstag
kontrasztos résznél a kép közepén is van színes keret, nem csak a szélén.
ill. teljes fehér képnél mind a 4 szélén vékony egyenlő vastagságú zöld csík van. ha ezek normálisak, akkor ok, vagy inkább úgy értem, ha ENNYI még normális. (a proji használt, 200 órás, szinte új, 1x volt szervizben portalanítva)Nem tudjuk, hogy mekkora nagyításban készült a kép, milyen távolságról...
Elméletben még 1 pixel elcsúszást sem látsz 2-3 méterről. A 3LCD-nél viszont zavart, hogy a feliratok szélén a zöld vagy a piros szín látszott. De majd a w1070 tulajok biztos írnak a saját tapasztalatukról. Előfordulhat, hogy hibás az az optika.
(#34061) Kocka Jakab:
Én tuti legaranciáztatnám ilyen jelenséggel.
-
Kocka Jakab
csendes tag
Köszi a választ, és elnézést, hogy én meg eltűntem..
Szóval ahogy korábban írtam, 3LCD-s projektornál, a fullscreen fehér nem tökéletesen homogén, egyharmada zöldes árnyalatú, míg a nagy része inkább vöröses.
De ez egy nagyon halványan jelentkező probléma, átlag nézőnek nem tűnik fel, ha nem kifejezetten ezt vizsgálja. Én színekkel dolgozok és észrevettem. Haverom szintén. Természetesen nem csak a fehér tartományról van szó, csak azon látszik a legjobban.
Új volt a gép, és nem is forrósodik (ha jól tudom az elszínezheti a színszűrőt idővel)
Csak szeretném megtudni, hogy mi okozhatja ezt. Lehet, hogy ilyen a technológia és halványan ez egy elterjedt jelenség, tehát nincs mit javítani? -
kulturg
tag
kontrasztos résznél a kép közepén is van színes keret, nem csak a szélén.
ill. teljes fehér képnél mind a 4 szélén vékony egyenlő vastagságú zöld csík van. ha ezek normálisak, akkor ok, vagy inkább úgy értem, ha ENNYI még normális. (a proji használt, 200 órás, szinte új, 1x volt szervizben portalanítva) -
_Smooth
senior tag
-
c4
őstag
-
kulturg
tag
-
kulturg
tag
hali
bocs ha értelmetlen a kérdés, de egy DLP proji képének (w1070) így kell kinéznie közelről? messziről nem látszik így szétbontva a szín.
-
tl-x
addikt
Hali! Nekem is ilyen "füles" vászon van.

Melyik kategória amelyik sík marad?Sajnos még én se találtam meg az igazit. Oldalt feszítettek drágák 2-300e a 100"-as fix már 110e körül megvan ami sok helyet foglal még nincs vele tapasztalatom. Ezzel még szemezek de ez se garantált hogy nem hullámosodik: [link]
-
bajnokpityu
félisten
Hali! Nekem is ilyen "füles" vászon van.

Melyik kategória amelyik sík marad?nem feltétlen kategórián múlik, érdekes módon. méregdrága motoros is képes fülesedni, és pl a grandview CNVm (újonnan 120e körül volt) kb 3 évesen is pont annyira ( néhány mm a fekete kereten) füles, mint újkorában. hullámosodása is olyan, mint újkorában (elhanyagolható, ha van egyáltalán)
-
zsoltika74
tag
-
tl-x
addikt
Fixet nem akarnék felrakni, mert tükörre húznám rá a vásznat.
Mi az ami kevésbé hullámosodik? Textil vagy a pvc? Motoros vagy kézi húzós?
Találtam egy ilyet, 265 széles motoros, távirányítós 40.000-ért. Nagyon kevésnek hangzik, de ha csak pár évig jó ennyi pénzért akkor is megéri és még az is kiderülhet, hogy tovább bírja.
-
Márklár
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az LG-PF1000U projektorról?
Mivel a leírás alapján elég neki 38cm egy 100" méretű kép előállításához arra gondoltam, hogy beraknám a vászon mögé és hátulról vetítenék (van ~50cm helyem a vászon és fal között). Ez így működhet? Vagy ehhez már nagyon speciális vászon kellene? Ebben a felállásban hozna olyan minőséget, mint a Benq HT3050/W2000 (elölről vetítve)?Felhívnám a figyelmed, hogy ezzel a vetítővel csak nagyon sima felületre lehet jó minőségben vetíteni. A legkisebb hullám, behajlás is meglátszik, nem kívánt görbületet okoz a képben, ami zavaró.
Véleményem szerint, ha vászonban gondolkodunk akkor oldal feszített, vagy fix jöhet szóba. A sima falnak is szó szerint simának kell lenni.
Márklár
-
Geretnero
csendes tag
Fixet nem akarnék felrakni, mert tükörre húznám rá a vásznat.
Mi az ami kevésbé hullámosodik? Textil vagy a pvc? Motoros vagy kézi húzós?
Találtam egy ilyet, 265 széles motoros, távirányítós 40.000-ért. Nagyon kevésnek hangzik, de ha csak pár évig jó ennyi pénzért akkor is megéri és még az is kiderülhet, hogy tovább bírja.
-
BBéci
legenda
Sziasztok!
Mivel a leírás alapján elég neki 38cm egy 100" méretű kép előállításához arra gondoltam, hogy beraknám a vászon mögé és hátulról vetítenék (van ~50cm helyem a vászon és fal között). Ez így működhet? Vagy ehhez már nagyon speciális vászon kellene? Ebben a felállásban hozna olyan minőséget, mint a Benq HT3050/W2000 (elölről vetítve)?"Vagy ehhez már nagyon speciális vászon kellene?"
Igen, speciális és drága. A normál vásznak semmi fényt nem engednek át, ez alapkövetelmény.
-
tl-x
addikt
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Mivel a leírás alapján elég neki 38cm egy 100" méretű kép előállításához arra gondoltam, hogy beraknám a vászon mögé és hátulról vetítenék (van ~50cm helyem a vászon és fal között). Ez így működhet? Vagy ehhez már nagyon speciális vászon kellene? Ebben a felállásban hozna olyan minőséget, mint a Benq HT3050/W2000 (elölről vetítve)? -
lemmy9
őstag
-
Geretnero
csendes tag
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Van arról valahol valami infó, hogy mik az ajánlott vásznak és mik a kerülendők?
Nem találtam ilyen jellegű fórumot...
Nekem egy kb 270 szélesre volna szükségem és 25.000-től van 250.000-ig.
Nyilván nem fizetnék feleslegesen többet a kelleténél.
Evvel van valakinek tapasztalata? [link]Mi lenne a tipped a legolcsóbb vászonnal kapcsolatban? Viaszkos vászon minőség kb. Ráadásul textil?

-
Geretnero
csendes tag
Sziasztok!
Van arról valahol valami infó, hogy mik az ajánlott vásznak és mik a kerülendők?
Nem találtam ilyen jellegű fórumot...
Nekem egy kb 270 szélesre volna szükségem és 25.000-től van 250.000-ig.
Nyilván nem fizetnék feleslegesen többet a kelleténél.
Evvel van valakinek tapasztalata? [link] -
tl-x
addikt
-
c4
őstag
-
tl-x
addikt
Azért írtam nehogy megtévesztő legyen és a fókuszt gondolja zoomnak. Én is azt gondoltam, hogy alap a zoom de pl a Lg HD led-eseken nincs csak fókusz. Tudom itt most Epsonról van szó azon meg van.
-
.DLL
veterán
-
tl-x
addikt
-
Beni2360
félisten
-
Joshi
titán
Azért írtam 3m vetítő távolságot, mert faltól falig 3,4m a szoba szélessége. - ha szabad nekem is szólnom. Ebből a 3,4m távolságból vedd le a Vászon távolságot a faltól,(nem nagy de az is cm) és a vetitési oldalróla a proji mélységét és a kábelek kiállását és máris 3m alatt vagy. megmértem minimum 30 cm a proji a faltól. 15-20 cm a TV előtt a vászon. Máris lehet kalkulálni.
Persze, de feltételezem hogy egy projinál van némi mozgástér a vetítési távolságot illetően.
-
Beni2360
félisten
Azért írtam 3m vetítő távolságot, mert faltól falig 3,4m a szoba szélessége. - ha szabad nekem is szólnom. Ebből a 3,4m távolságból vedd le a Vászon távolságot a faltól,(nem nagy de az is cm) és a vetitési oldalróla a proji mélységét és a kábelek kiállását és máris 3m alatt vagy. megmértem minimum 30 cm a proji a faltól. 15-20 cm a TV előtt a vászon. Máris lehet kalkulálni.
-
tl-x
addikt
Abszolút nem sötét, egyébként ha meg végre kész leszek a sötétítéssel is lehet még lejjebb kell majd vegyem. Neked 5210-esed van, talán itt lehet a bibi...
Mire gondolsz? Úgy tudom nincs nagy különbség a kettő modell között, kontrasztarány ami más.
-
alphamooncam
őstag
-
tl-x
addikt
Az 5300-át ECO módban 33% fényerővel használom, mert nekem pont így kényelmes, meg ha erősebbre venném kiverné a szemem nagy fényesség
.Nem sötét úgy a kép? Nekem 50%-on van. Én bekapcsolva hagytam az auto irist úgy nekem jobban tetszik képe.
-
alphamooncam
őstag
Az 5300-át ECO módban 33% fényerővel használom, mert nekem pont így kényelmes, meg ha erősebbre venném kiverné a szemem nagy fényesség
. -
.DLL
veterán
Vagy ott a W2000, ami még halkabb is a népszerű W1070-nél.
-
c4
őstag
-
Joshi
titán
Nyilván a kerethez mérten értettem, és pont ezért játszana a használt is.
(#34025) c4 Akkor eddig az Epson 5350 tűnik a legjobbnak, aránylag olcsó és új. Egyébként DLP projiból mik azok a típusok amik 2,5-3m-ről tudják a 2m széles vetített képet rodukálni?
-
Pro Koryak
addikt
"A mostani belépő dlp-k/lcd-k messze vannak még képminőségben, ezek csak az árukhoz képest jók"
Nem kötözködés képpen, de ezt első kézből tapasztaltad, vagy csak olvastad valahol?
Régebbi dlp-m van(nekem bejön a képe).
Amikor szóba került, hogy lecserélem új(abb)ra, batyo-val többször beszélve, mindig elvette a kedvem a mostani belépő gépektől, sőt.
Azért nem véletlen az üvegoptika + a körítés.
Én is azt reméltem, már fejlődtek annyit az olcsóbb projik az enyém óta.
(egy normális optika több százezer forint vagy misi)Persze lehet velük mozizni, de egy régi felsőbb kat. gép, ha tökéletesen működik, még mindig jobb alternatíva ráadásul ugyanannyiért vagy pár ezerrel többért, pláne kevesebbért.
-
.DLL
veterán
A hátsó falon van egy kép amibe belelógna, különben nem érdekelne.
(#34018) Márklár szerintem az az LG inkább prezentációs projektor, meg aztán a vetített kép minősége főleg az optikán múlik. Kétlem hogy ez a megoldás házimozira tökéletes lenne. Egyébként neked ilyen van hogy ajánlod vagy csak egy ötlet volt?
Azt a képet át lehetne tenni a szemözti falra a filmlemeztartó polcot levéve. A vetítővászon ezek elé ereszkedhetne le, a hátsó fal pedig szabaddá válna a projektortartó számára.

-
c4
őstag
Olvastam "tesztet" erről a modellről, de egyáltalán nem győzött meg. Inkább maradnék a hagyományos projektoroknál.
Már annyi féle ajánlást kaptam, hogy zavart érzek az erőben.
Most akkor milyen projektor a legjobb megoldás mozizásra? DLP? LCD? Közelről vetítős vagy mi? Nem akarom tévéként használni, egyszerűen csak néha megnéznék 1-2 filmet.Azt választasz, amit csak akarsz. Technológiai eltérésekben térnek el egymástól. A DLP, mint már sokan írták, szivárványozik, de például a szerinted prezentációs LG-ben LED engine van, így a szivárványozás is kisebb mértékű, mint a színkerekes DLP-s, hagyományos vetítőkben. A normál optikás, ST vagy UST optikák csak az elhelyezési távolságot határozzák meg. Lehet egy "hagyományos" gépnek is pocsék képe. Szóval: a DLP szivárványos, a belépő LCD meg csirkehálós és gyenge a fekete szint, viszont halkabbak lehetnek. Az LCoS (Sony, JVC...) gépek jobb feketével és a legjobb kitöltési tényezővel megáldottak, de más árkategória; használtban már elég jóárasítottakat foghatsz ki. Viszont a lágy képpel számolni kell, sosem lesz olyan képi dinamika, mint egy DLP vetítővel. Legalábbis ezt állítják a DLP tulajok.
Egy szó mint száz, rá kell bírni magad és saját szemmel kell meggyőződnöd a milyenségükről...
Szerintem.Tökéleteshez közelit talán Xtreme barátunknál láthatsz, ő Sim2-es géppel, egy ISCO III-as optikával Stewart vásznacskára vetít 21:9-es képaránnyal. De a vászontartó többe kerül nála szerintem, mint amit összesen erre a projektre szánsz...

-
Márklár
tag
(#34018) Márklár szerintem az az LG inkább prezentációs projektor, meg aztán a vetített kép minősége főleg az optikán múlik. Kétlem hogy ez a megoldás házimozira tökéletes lenne. Egyébként neked ilyen van hogy ajánlod vagy csak egy ötlet volt?
"Kétlem hogy ez a megoldás házimozira tökéletes lenne"
Ha tökéletesség a cél, akkor szerintem nem jó topicba írsz és a pénzügyi keretet is jócskán bővíteni kellene.

A vetítés tele van kompromisszumokkal.
Márklár
-
Joshi
titán
Olvastam "tesztet" erről a modellről, de egyáltalán nem győzött meg. Inkább maradnék a hagyományos projektoroknál.
Már annyi féle ajánlást kaptam, hogy zavart érzek az erőben.
Most akkor milyen projektor a legjobb megoldás mozizásra? DLP? LCD? Közelről vetítős vagy mi? Nem akarom tévéként használni, egyszerűen csak néha megnéznék 1-2 filmet. -
Márklár
tag
Tavaly október óta van ilyen vetítőm. Ez nem prezentációs vetítő, már csak a fényereje miatt sem.
Már egyszer írtam, hogy az első projimat 2002-ben vettem az még konzolról lógott a plafonról, ezért pici fogalmam van a vetítésről.
Én is filmeket nézek rajta, valamint tv-műsort, pl: természet filmeket, sorozatot.
Márklár
-
c4
őstag
Az LG PF1000U nem prezentációs vetítő. Végszükség esetén egy jól sötétíthető helyiségben arra is alkalmas lehet, de elsődlegesen házi célra készítették.
-
Exian
addikt
"A szóban forgó vetítő megvásárlását is hosszas utánjárás, tüzetes próba előzte meg."
A #34018-as hozzászólás szerint van neki ilyen.
-
Joshi
titán
-
Márklár
tag
Á én az ilyen kompakt eszközökben nem bízom, nekem kimondottan mozira kell és tudom hogy nincsenek csodák. A Benq W10000 egész jó lett volna mert új izzóval 220-ért elhozhattam volna, de a vetítési távolsága túl nagy ami miatt nekem nem jó. Még nézelődök és olvasok a témában. Azért köszi.

2005-ben vettem egy memória kártyára rögzítő videó kamerát. Megmutattam a kamera fórumban, hogy milyen klassz újdonság. Akkoriban mindenkinek miniDv-je volt (kazettás), és lehurrogtak , hogy mekkora szar a kártyára rögzítő cuccom. Ma már az eszközök zöme memkártyára rögzít a miniDvt meg mindenki elfelejtette.
Ezt csak azért írom, mert engem vonzanak az újdonságok. Én nem mások véleménye alapján vásárolok, hanem az igényeim szerint. Csak tapasztalati véleményt fogadok el. A szóban forgó vetítő megvásárlását is hosszas utánjárás, tüzetes próba előzte meg. Így nem ért csalódás hiszen tudtam, hogy mit veszek.
Sok sikert kívánok a vetítő kiválasztásához!
Márklár
-
AVhelper
senior tag
Nem minden projektornál van pontosan ugyanígy, de mivel a projektor a hátsó falnál lenne, szerintem nem gond, hogy milyen magasan van.
-
Joshi
titán
Írod, hogy nulla tapasztalatod van vetítés ügyileg. Ezért a figyelmedbe ajánlanám ezt a vetítőt: [link] .
Igaz a kereten túl van az ára, de:
- Nem kell projektor tartó
- Nem kell extrém hosszú kábelezés
- Talán vászon semA vetítő FHD felbontású, nagyon csendes, TV-ni is lehet vele, a képméret tetszőlegesen beállítható a vetítő előre hátra mozgatásával. Nem kell izzót cserélni, mert 30000-órát bír a LED.
A mostani center sugárzód fölé, kellene egy lábon álló kis polc és mehetne rá a vetítő. A TV-t meg el lehetne adni, hiszen nem lenne szükség rá.
Csak egy ötlet, úgyis Te döntesz.
Márklár
Á én az ilyen kompakt eszközökben nem bízom, nekem kimondottan mozira kell és tudom hogy nincsenek csodák. A Benq W10000 egész jó lett volna mert új izzóval 220-ért elhozhattam volna, de a vetítési távolsága túl nagy ami miatt nekem nem jó. Még nézelődök és olvasok a témában. Azért köszi.

-
Márklár
tag
Írod, hogy nulla tapasztalatod van vetítés ügyileg. Ezért a figyelmedbe ajánlanám ezt a vetítőt: [link] .
Igaz a kereten túl van az ára, de:
- Nem kell projektor tartó
- Nem kell extrém hosszú kábelezés
- Talán vászon semA vetítő FHD felbontású, nagyon csendes, TV-ni is lehet vele, a képméret tetszőlegesen beállítható a vetítő előre hátra mozgatásával. Nem kell izzót cserélni, mert 30000-órát bír a LED.
A mostani center sugárzód fölé, kellene egy lábon álló kis polc és mehetne rá a vetítő. A TV-t meg el lehetne adni, hiszen nem lenne szükség rá.
Csak egy ötlet, úgyis Te döntesz.
Márklár
-
Joshi
titán
A 300 eFt-os árkorlátba beleférő Epson EH-TW5210/5300/5350 projektorokkal 3 m vetítési távolságból (vigyázat ez a vetített kép és a projektor lencséje között mérve értendő) 2,04 és 2,44 m közötti bármilyen szélességű kép vetíthető.
Egy 2 m széles képet ezek a vetítők 2,46 és 2,95 m távolságból vetítenek, és amennyiben ennek a képnek az alja 0,7 m-re van a padlótól, akkor a teteje 0,78 m-re van mennyezettől, és a megfordított projektort úgy kell felszerelni, hogy az 0,84 m távolságban legyen a mennyezettől. Mindezek 2,6 m belmagasság esetén érvényesek, és én is az Epson kalkulátorából olvasom ki. Nem olyan ördöngösség annak használata.
Telepített házimozi projektorok esetében nem használunk trapézkorrekciót, mert az a vetített kép felbontásának rovására korrigálja a geometriai hibát.
Azért írtam 3m vetítő távolságot, mert faltól falig 3,4m a szoba szélessége. Akkor az Epson 5350 vetítőtávolsága pont megfelelő a 2m széles képhez. Viszont plafontól mérve a közel 1m belógás elég gáz, gondolom ez minden projinál így van?
-
AVhelper
senior tag
Nagyon jó az Epson kalkulátor, viszont a nyíllal bejelöltek fel vannak cserélve, szerintem.
A kalkulátor azt mutatja, hogy 3m távolságból 2,44m széles vászon kell ami nekem már nagy. Nagyjából még 2,2m széles elférne de nagyobb nem. Lehet ezt korrigálni vagy ezek nem zoomos optikásak? A másik pedig a plafontól elhelyezett távolság ami ~60cm ami egész jó, de ezt se lehet trapéz korrekcióval változtatni? Vagy ezek az értékek már a korrekciósak?(#34003) motoroskanál tudom túl világos a fal, de egyelőre ez van majd valamit kitalálok.

A 300 eFt-os árkorlátba beleférő Epson EH-TW5210/5300/5350 projektorokkal 3 m vetítési távolságból (vigyázat ez a vetített kép és a projektor lencséje között mérve értendő) 2,04 és 2,44 m közötti bármilyen szélességű kép vetíthető.
Egy 2 m széles képet ezek a vetítők 2,46 és 2,95 m távolságból vetítenek, és amennyiben ennek a képnek az alja 0,7 m-re van a padlótól, akkor a teteje 0,78 m-re van mennyezettől, és a megfordított projektort úgy kell felszerelni, hogy az 0,84 m távolságban legyen a mennyezettől. Mindezek 2,6 m belmagasság esetén érvényesek, és én is az Epson kalkulátorából olvasom ki. Nem olyan ördöngösség annak használata.
Telepített házimozi projektorok esetében nem használunk trapézkorrekciót, mert az a vetített kép felbontásának rovására korrigálja a geometriai hibát.
-
.DLL
veterán
A c4 által belinkelt videóban 3:11-nél azt lehet látni, hogy függőlegesen nem bántja, csak vízszintesen húzza szét a képet.
Igen, mondjuk láttam már ezt a videót tavaly is, csak elfelejtettem. Agyam olyan, mint a szivacs.
Mindenesetre így akkor jó
mert ha függőleges összenyomással hozná létre a szélesvásznú képet akkor állandóan zoom-olni kéne ki-be amit nem minden projektor tud motorosan, szóval nem sok értelme lenne. így logikus. Kéne egy nekem is.
egy 2,35:1 vászon nagyon ütősen nézne ki, de jelenleg nem tudok szélesebb képet vetíteni a hosszú vetítési távolságú obj. miatt. -
alphamooncam
őstag
Ha tudod, nézd meg mindkét(dlp/lcd) gépet működés közben. Valakihez bekéredzkedsz itt a fórumon.
Annyira írják itt a szivárványozást, hogy zavaró, meg mindig látja, nem bírja, hányinger, leesik a feje, kiesik a szeme, szétmegy az agya ...stb.
Nekem is dlp van, én is látom, abszolút nem zavar, ráadásul plazma tv-n is, ha akarom. Nabumm.Nyugodtan nyithatsz egy régebbi felsőbb dlp felé, nem fogod megbánni, ami a képminőséget illeti.
A mostani belépő dlp-k/lcd-k messze vannak még képminőségben, ezek csak az árukhoz képest jók.Esetleg kérdezd meg batyo-t, szokott nála lenni eladó proji.
"A mostani belépő dlp-k/lcd-k messze vannak még képminőségben, ezek csak az árukhoz képest jók"
Nem kötözködés képpen, de ezt első kézből tapasztaltad, vagy csak olvastad valahol?
-
Joshi
titán
Ha tudod, nézd meg mindkét(dlp/lcd) gépet működés közben. Valakihez bekéredzkedsz itt a fórumon.
Annyira írják itt a szivárványozást, hogy zavaró, meg mindig látja, nem bírja, hányinger, leesik a feje, kiesik a szeme, szétmegy az agya ...stb.
Nekem is dlp van, én is látom, abszolút nem zavar, ráadásul plazma tv-n is, ha akarom. Nabumm.Nyugodtan nyithatsz egy régebbi felsőbb dlp felé, nem fogod megbánni, ami a képminőséget illeti.
A mostani belépő dlp-k/lcd-k messze vannak még képminőségben, ezek csak az árukhoz képest jók.Esetleg kérdezd meg batyo-t, szokott nála lenni eladó proji.
Én is úgy gondolom, hogy a használt de minőségi cucc jobb lenne. Nulla tapasztalatom van projektor téren és nem akarom elkapkodni a vételt. Most már mindenképpen megnézem a szivárvány effektet.
-
cinemazealot
addikt
Jó lenne ha lenne egy nagylátószögű előtét a W1/20000-hez, olyan mint az anamorh lencsék, hogy széthúzza a képet, csak ez minden irányban, a nagyobb képméret/kisebb vet.távolság eléréséért. De maga az anamorph vetítés sem lenne elvetendő, csak egy ilyen prizma mégegyszer annyi lenne használtan, mint amit a projektorra szánsz, de egy sima nagylátó előtét sem lenne olcsó jó minőségben...

Szerk.:
Erről van egy további kérdésem a nagyérdeműhöz:
Az anamorf lencsék és prizmák vízszintesen megnyújtják a képet, vagy függőlegesen összenyomják (az eredeti képmérethez képest)?
A c4 által belinkelt videóban 3:11-nél azt lehet látni, hogy függőlegesen nem bántja, csak vízszintesen húzza szét a képet.
-
Pro Koryak
addikt
Nagyon jó az Epson kalkulátor, viszont a nyíllal bejelöltek fel vannak cserélve, szerintem.
A kalkulátor azt mutatja, hogy 3m távolságból 2,44m széles vászon kell ami nekem már nagy. Nagyjából még 2,2m széles elférne de nagyobb nem. Lehet ezt korrigálni vagy ezek nem zoomos optikásak? A másik pedig a plafontól elhelyezett távolság ami ~60cm ami egész jó, de ezt se lehet trapéz korrekcióval változtatni? Vagy ezek az értékek már a korrekciósak?(#34003) motoroskanál tudom túl világos a fal, de egyelőre ez van majd valamit kitalálok.

-
c4
őstag
Jó lenne ha lenne egy nagylátószögű előtét a W1/20000-hez, olyan mint az anamorh lencsék, hogy széthúzza a képet, csak ez minden irányban, a nagyobb képméret/kisebb vet.távolság eléréséért. De maga az anamorph vetítés sem lenne elvetendő, csak egy ilyen prizma mégegyszer annyi lenne használtan, mint amit a projektorra szánsz, de egy sima nagylátó előtét sem lenne olcsó jó minőségben...

Szerk.:
Az anamorf lencsék és prizmák vízszintesen megnyújtják a képet, vagy függőlegesen összenyomják (az eredeti képmérethez képest)?
Nem értek hozzá, de az anamorf prizma a függőlegesen megnyújtott (letter box) képet széthúzza.
Belépőszinten nem nagyon támogatják ezt a formát a vetítők, így lejátszóoldalon lehet a megoldás.
-
alphamooncam
őstag

Jól látod, valóban fel van cserélve, de ennek ellenére jól használható.
A vászon szélességet állítsd 2m-re, és akkor azt az eredményt kapod amit írtam, tehát 2,47-2,97m, között lehet változtatni a vetítési távolságot, hogy 2 méter széles legyen a kapott képed, és igen van rajta zoom.
Úgy számolj, hogyha plafonról vetítesz, a vászon tetejétől a lencse vízszintes tengelyéig lefelé, még további kb.13.cm távolságra lesz szükség, hogy ne kelljen trapézkorrekciót alkalmazni. ( Javítsatok, ki ha rosszul számoltam ! )
-
.DLL
veterán
A belmagasság ~2,60m és a centersugárzó fölött lenne a vászon alja ami a plafontól 1,90m-re van. Nagyjából így képzeltem el, de jó lenne ha a tévét eltakarná a vászon. A vászon szélessége 2m lenne, ez még kényelmesen elfér. A W10000 kiesett a kosárból, mert nem tud ekkora képet vetíteni csak ~4mről nekem meg csak 3m-em van.

Szerk.:
-
Joshi
titán
Nekem ilyen Epson EH-TW5300-s belépő szintű LCD projektorom van.
A nagy tesó ( Epson EH-TW5350 ) annyiban különbözik az 5300-tól, hogy van benne olyan vezeték nélküli szolgáltatás, amit én soha az életbe nem használnék ki, mivel nem hordozom.2016 év legjobb belépő szintű projektora a What Hifi magazin szerint 600 font alatt az Epson EH-TW5350 volt.
Magyar nyelvű teszt: [link]
Elhelyezéshez info: [link]
Vetítési távolság 2,47-2,97m között. 2 méteres vászonszélesség esetén.

-
motoroskanál
tag
A belmagasság ~2,60m és a centersugárzó fölött lenne a vászon alja ami a plafontól 1,90m-re van. Nagyjából így képzeltem el, de jó lenne ha a tévét eltakarná a vászon. A vászon szélessége 2m lenne, ez még kényelmesen elfér. A W10000 kiesett a kosárból, mert nem tud ekkora képet vetíteni csak ~4mről nekem meg csak 3m-em van.
Nem éppen vetítéshez optimalizált színkombináció.

-
alphamooncam
őstag
Nekem ilyen Epson EH-TW5300-s belépő szintű LCD projektorom van.
A nagy tesó ( Epson EH-TW5350 ) annyiban különbözik az 5300-tól, hogy van benne olyan vezeték nélküli szolgáltatás, amit én soha az életbe nem használnék ki, mivel nem hordozom.2016 év legjobb belépő szintű projektora a What Hifi magazin szerint 600 font alatt az Epson EH-TW5350 volt.
Magyar nyelvű teszt: [link]
Elhelyezéshez info: [link]
Vetítési távolság 2,47-2,97m között. 2 méteres vászonszélesség esetén.
-
Joshi
titán
Van pedig bőven LCD-s megoldás is, AVhelper biztos fog majd tudni ajánlani valamit. Sőt, tl-x kolléga is a szivárvány miatt döntött inkább az LCD mellett.
A vásznadat milyen magasságban képzelted el? Arról még nem tudunk semmi pontosat a rajzod alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
-
34100 - 34001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M2 Pro 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Most akkor milyen projektor a legjobb megoldás mozizásra? DLP? LCD? Közelről vetítős vagy mi? Nem akarom tévéként használni, egyszerűen csak néha megnéznék 1-2 filmet.

Janaboy