- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
makkmarce #63942 üzenetére
Sötét jeleneteknél majdnem mindegy milyen falaid vannak, 1% ADL alattiról van szó, amikor a legvilágosabb árnyalatod is sötétszürke, 1000:1 on-off kontraszttal lesz valami 10:1 kontrasztod akkor a vásznon, míg egy JVC-vel 300:1. DLP-vel jóformán nem látsz semmit csak valami derengő árnyjátékot, hiába nincs black crush kalibrálásnak köszönhetően. Egy jó DLP 4000:1-es kontrasztja sem sok, de már nem egy hamuszürke masszát látsz csak. IPS kijelzővel is ez baj, azért nem ajánlott filmezésre.
De OLED-et se istenítsük azért, ilyen jeleneteknél egy kis kameramozgástól bandingol mint a fene. -
Ájvé
veterán
Azért jegyezzük már meg, hogy on/off kontraszttal dobálózol, valóságban vetítés közben közelében sincs ez az érték, ezért sokkal reálisabb az ANSI kontraszt, ezekben meg egyre jobbak főleg a lézer/foszforos gépek, de LED-ek is egyre inkább. W4000i 333:1 ANSI-t tud az 1280:1 on/off mellett, egyelőre elméletileg úgy van hogy egyszer kell kalibrálni, mert nem változik a LED fényereje netalán színe az évek során. Nyilván drága, mert sokkal olcsóbb egy használt lámpás, de mindenkinek mások az igényei.
Ne legyen már hülye az, aki mer venni egy új projektort!
Az meg végképp vicc, hogy pénzért veszel kontrasztot? Ez így menne? Neked Mini LED TV való, annak van kontrasztja, persze nincs 120"-ba (csak 100"-ba egyelőre). -
makkmarce
őstag
tehát te is cseréled 1000 óra után
én mindig maxon nyomattam a lámpát.
2500:1 ha nem filmmakerben van a gép, nem is abban használom.
fehér szobában úgy se lesz ennyi, se a runco-val se mással, ha megnézed a grafikont, amire mindig hivatkoztok, akkor 5% adl-nél már a 650 harcol a 600-al.
(arra meg nem jöttem rá, hogy a gyári 2m:1-et hogy hozzák elő, mert még a mélyűrben se hiszem, hogy van olyan csillagegyüttállás, ahol ez a gép megközelíti a századát ennek). -
Ijk
nagyúr
válasz
makkmarce #63938 üzenetére
1000-1500 óra után fényerőtől függően kicserélem a lámpát ha végig teljes fényerőn volt hajtva. Mennyi egy lámpa, 40k? Szerintem egy takarítás sem árt, legalább minden 2. cserénél.
Az tény hogy LS-5-nek vannak fényerő miatt korlátai, 150"-t főleg ha 1.0 gain vagy kisebb nyereségű vászon oda kevés lesz. Oda 3dlp kell szvsz.
Igen a kontraszt csak egy paraméter, de az 1000:1 olyan csekély filmezéshez hogy felülír minden mást. Nekem nem lenne elég hiába a fényerő, színtér, felbontás, inkább nézek 120" képet, de ha már elköltök gépre 1 milliót akkor legyen legalább 4000:1 kontrasztom. -
m3ss
veterán
válasz
makkmarce #63938 üzenetére
idaig nem errol volt szo, most hoztal egy nulla oras lampat egy 2500 orassal szemben. lefotozva, ki tudja milyen beallitasokkal, ki tudja milyen feheregyensullyal, milyen jpeg konverzioval. raadasul ki tudja melyik izzohoz projektoron miket allitgattal el.
ne sertodj meg, de az a baj, hogy en a sajat szememnek se hiszek, masenak plane nem. muszeres meresre lennek kivancsi, hogy 1000 oras kalibralt mennyire maszik el 1500 oranal. meg ha el is maszik, biztosan nem korrigalhato meg?
nekem egyik lampas projektorom se volt kuka 1500 oranal meg. 2500h korul viszont lehet igazad van, cserelhetok mar. atlag juzer amennyit hasznalja a gepet 2500 oranal venni egy uj izzot sztem nem nagy hatrany.
-
makkmarce
őstag
nem túlzás, most a lámpásom 1500 óránál jár, már nem szép a képe.. nagyon nem.
Nem nyomogatok összevissza mindent, és igen, én cserélem kb 1500-nál a lámpát, lehet téged nem zavar, nem vagyunk egyformák. Most is úgy vettem gépet, hogy gondolkodtam, lámpacsere, vagy új gép. A gyár szerint ugye elmenne 5000 órát is.
Nem nyomkodok semmiféle random filmjelenetet, mert minden képkockán látom, hogy tompák a színek, mosott nagyon a kép, élettelen.
itt egy 2500 órás lámpa és egy új. Mondhatod, hogy nincs különbség, meg kikockázom:
eddig nem akarok már eljutni, és ez fix beállítással készült.
-
m3ss
veterán
válasz
makkmarce #63934 üzenetére
nagyon, ráadásul 500 óra után már nagyon látom a fogyó lámpát, 1000 óra után már csak mesét nézek rajta, 1500 óra után már cserélni akarom.
ezek oriasi tulzasok.mielott megvettem volna a muszert, en is ossze-vissza nyomogattam mindent. reszben sajat hulyesegem miatt sztem, nem is lehet es felesleges is ezt muszer nelkul...persze foleg az epson beepitett tonemapping volt az oka. de ezek szerint a benq tonemappingben is jo.
kivancsi lennek egy meresre 1000 oranal meg 1500 oranal ami neked mar kuka. milyen vetito volt ez? random filmjeleneteknel nyomkodod? mert csomo filmben emelt fekete szint van, vagy nem olyan kontrasztos bizonyos jelenet stb..
nekem meg nem volt olyan vetitom amivel ezt tapasztaltam volna. -
makkmarce
őstag
nekem LS5-nek kevés lenne nekem a fénye... nagyon, ráadásul 500 óra után már nagyon látom a fogyó lámpát, 1000 óra után már csak mesét nézek rajta, 1500 óra után már cserélni akarom.
Azért arra kíváncsi lennék, hol kapsz te most 10 lámpát és egy ls5-öt 1.1m-ért.
Az LS5-nek jobb a feketéje, igen, de csak ott nyer, minden más ponton veszít. Ha megnézünk egy űrbéli robbanást, neked szép mély lesz az űr feketéje, nekem meg gyönyörű fényes robbanásom lesz.
140"-150"-on 3.5-4 méterről már látszanak a fullhd hátrányai. ugyan a pixelek nem látszódnak, de az, hogy mosott, az bizony igen, ekkora méretben, 4k-ban élesebb a kép.
bár küzdhetsz a madvr-rel, de az ócska gépemben van frame-by-frame több zónás contrast, (ami sdr-nél is működik), ezért nem omlik össze a fekete se HDR se SDR alatt, határozottan barátságos, ez a régi gépemnél nagy gondom volt, hogy elvesztek a részletek a sötét jeleneteknél.
Bekapcsolom, működik, és nem kellett egy komplett pc-t megvennem, beállítanom, setupolgatnom, vacakolnom vele. Biztos nem tökéletes, de a dolgát elvégzi.Bár a ledek nem annyira, de elmászhatnak, ezért a gép automatikusan kalibrálja a degradációt, így 10000 óra után is ugyanazt a képet kapom (a gyár szerint, ha nem, akkor majd visszaviszem).
A w4000 csendes, nagyon. Nem igazán értem, hogy mit hogy mérnek, mert papíron zajosabb, mint a régi, de valójában fényévekkel halkabb, csend és nyugalom van végre.
LS5 egy 15 éves gép, jobb esetben. Ott már nem csak a lámpákat kell cserélni idővel.
kb olyan, mintha vennél egy 911-es porsche-t a 2000-res évekből. Ami nem lesz rossz, és lehet, hogy van pár mai autó amit könnyedén elver a pályán, de ne adjuk már úgy elő, mintha minden helyzetben a legjobb választás lenne abban az ársávban.Azt megértem, hogy neked a legjobb, mert kb 1 paramétert nézel, és az egy fontos paraméter, de van akinek ér annyit a többi előny, hogy ezt a fekete dolgot pl szürke vászonnal kompenzálja, mert nem denevérbarlangban vetít, tehát az alap fekete amúgy se lesz túl acélos.
-
proci985
MODERÁTOR
-
m3ss
veterán
jah nem csodalkozok, ha elkezdenenek majd rovidebb vetitesi tavu lencseket szerelni majd uj vetitokbe, vagy legalabbis lenne ilyen opcio. igy kicsit jobban fel tudnak venni a projektor gyartok is a versenyt a tv keszulekekkel. keves az olyan szoba, ahol van eleg hely hogy 3-4m szeles vasznat ki lehessen vetiteni, ellenben sokan szeretnenek ekkora kepet.
eleg fenysuruseg is adott mar uj gepekkel ehhez.. -
Ijk
nagyúr
válasz
Atomgeszi #63927 üzenetére
Nos valóban sokszor nehéz ügy megfelelő vetítési távú gépet találni, főleg ha valaki kisebb nappaliban szeretne vetíteni. Anno nagy szerencsém volt a Rs1100 ultrával 1-1.2 lencsével, azóta sem láttam nem fix lencsés gépet ilyen képességgel. Ráadásul abban lens-shift, zoom, fókusz mind motoros volt.
Egyszerűen nem vinne rá a lélek hogy ilyen 1000:1-es kontrasztos gépért kiperkáljak több mint 1 milliót, akármilyen is a színtere. -
péjé
őstag
+1.
Meglévő LS5(Planar 8150) mellé levadásztam egy IO board hibásat (amúgy működöképes) 200 euróért alkatrésznek.
3dlp csere szóba jöhet de megvárom a "lámpapánikot"....:-)LS5-nek is van rövidebb vetítési lencséje csak ritka nagyon.
Csenelesnek jár egy nagy piros pont mert egy Runco Q750i lencséjét tette bele az enyémbe és megoldódott ez a probléma (azért kellett alakítgatni). A 2 gép belül gyakorlatilag ua csak ugye a fényforrás más.
A ledes gép lencséje ráadásul sokkal magasabb minőségű mint az eredeti volt, nehezen is kaptam meg tőle...:-)Ha ilyesfajta átalakítás szükéges akkor csak őt ajánlom. Nekem fogalmam sem volt hogy ilyen "átjárás" van ezek között és ráadásul nagyon szépen és igényesen megcsinálta.
-
-KP-
addikt
válasz
jurasa #63921 üzenetére
Amit meg végképp nem értek, miért ragaszkodsz a led/lézer vetítőkhöz? Te magad írtad "Csak néhanap ritkán egy-egy filmet akarok rajta levetíteni". Típustól és alkalmazástól (max lámpaerő vagy eco mód) egy lámpa elmegy 1-2 ezer órát, van ahol többet is. A néhanapi ritka filmvetítéssel akkor 5-10 évet kihúzol egy lámpával. Heti 2 órával számolva 104 óra egy évre. 10 év alatt 1040 óra. Vegyél inkább használtan egy vetítőt vagy vegyél egy lámpás gépet. Benq/Optoma/Acer vonalon lesz biztosan, már kaptál is ajánlásokat.
-
péjé
őstag
válasz
jurasa #63921 üzenetére
Ebben az árkategóriában új gépet csak erősen kompromisszumosat találsz. Ha keveset akarod használni, minek neked ledes? Erősen leszűkíti a kört.
Ha jobban belegondolunk a pl. az említett benq w1070 is lifestyle proji, akár el is pakolhatod vetítés után. Ráteszel egy amazon fire tv sticket és okosabb lesz mint bármelyik okosprojektor és sokkal kisebb pénzből megvagy.
Vagy tévézzél, lehet az lenne a legjobb neked, rengeteget szenvedsz itt....:-) -
Ájvé
veterán
válasz
jurasa #63921 üzenetére
Hát nem tudom, azért hogy néha napján nézz egy filmet, érdemes ennyit kiadni? Nagy TV esetleg?
Ha mindenképp projektort szeretnél és tényleg ennyit használod, akkor lehet jobban lenne egy használt kezdésnek, ha mégsem tetszik kisebb a bukó rajta.
Lifestyle kategória meg pont az amit te itt végig felsoroltál, nem azért ez a neve mert vízálló vagy akku van benne, hanem mert egyszerű kis eszközök amit elképzelés szerint te beteszel a nappaliba és vetítesz (éppen vászonra vagy falra), utána pedig elteszed és mindenki boldog (remélhetőleg az okozott élmény hatására). Egyterű eszközök gyakorlatilag gondozás mentesek, jellemzően valamilyen okos rendszert futtatnak így akár közvetlenül is lejátszhatók róluk tartalom, még beépített hangfal (vagy csipogó) is van bennük.
Ha ilyen kell, vagyis nem akarsz lámpát cserélgetni, meg foglalkozni ilyen karbantartással akkor érdemes ilyen LED/Lézer "Lifestyle" projektort néznéd, de használtan sokkal olcsóbban kapsz akár jön lámpás vetítőt.
Lehet LED lenne a jobb, foszfor színkerék a lézerben talán nem olcsó, bár általában jobb a képe mint a LED-nek.
Mi az a jogos tény amiért LED projektort nézel?Legjobb ezek közül az Xgimi Horizon, 400k, de Xiaomi Mijia 2pro se 275 normális garanciával, hanem jóval több (legalább ipon 310-ért). Amúgy Xgimi is 18 ms-es szóval simán jó játékra is, persze azért nem online FPS játékokra (CS és barátai).
Ha nem Xgimi akkor Mijia 2 Pro a jó választás, de normális helyről érdemes rendelni csak, még akkor is ha drágább.
BenQ X3100i nyilván sokkal jobb lenne és függetlenül attól, hogy gamer projektor, mert ugyan úgy jó filmezésre is, 0,65"-os DMD-vel jóval jobb a képe.
Két Epson felejthetō, Viewsonic és Philips szintúgy.
Ha olvastad eddig a topikot akkor tudod hogy a környezet sokat számít (sötétítés, sötét falak stb.). -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jurasa #63921 üzenetére
nezd, probalunk segiteni, hogy mi az amivel erdemes foglalkozni es mi az amit meg szabad venni. neha filmezni stimmel, egyebkent barmilyen hihetetlen, anno 4 eve kb nekem is ekkora budgetbol lett a setupom (vaszonnal egyutt). igaz ott olyan szinten fillereskedtem, hogy a vaszon vegul Daniabol jott ket-harom honap aktiv akciofigyeles utan.
kb 750 euroert van jelenleg 75"os TV (TCL), ami lehet nem OLED kepminosegre, de nappaliban a hasonlo aru projektorokat amiket felsoroltal, korbe fogja rohogni. 1000 euro korul vannak 85-86"os modellek: nagyok, nehezek, nehez oket elrejteni, viszont innentol kb 120" alatti vetitessel nincs ertelme foglalkozni hazimozinal. 100" ala semmikepp se menj, mert gyakorlatilag a vetitesnek csak hatranya van (hacsak nem akarod egyszeruen elrakni, de onnantol lifestyle projektort akarsz).
0.33mas DMDs projektornal (emlekszel a korabbi hozzaszolasomra?) eletlen lesz a kep, a TV lehet kisebb lesz, de minden mas teren korbe fogja rohogni. tetejeben a kis mobil projektorok fenyereje gyenge, szoval ha papiron ki is tudja vetiteni a nagyobb feluletet, gyakorlatban a vegeredmenyhez nem lesz eleg fenye.
ennyi penzert a Benq TH671ST modellre neznek ra: kb 300-350 ezer korul lesz, de elvileg eleg eros a lampaja, es ugyan csak fHD, viszont 0.66os DMDje van es rovid tavrol is ki tudja vetiteni. projectorcentralon nagyon szerettek, de 2019es modell. hatrany, hogy lampas.
Optoma HD146X szinten megbizhato, de ez kb a letezo legolcsobb mozira oke fHD modell, viszont ennek meg a throw ratiojara mindenkeppen nezz ra, mert tavol kell rakni, es ha nincs meg a kepatlo, akkor a TVvel jobban fogsz jarni. hasznalt Benq W1070 elvileg jobb ami megall 80bol, szoval lampacserevel is fele aron lesz egy jobb projektorod es ezert nem ajanljuk itt a topikban. lampas.
jo lenne a benq HT2060 (europai neven a W1140), mert ledes, de ez EUs piacon nem kaphato, ahogy az olcsobb (lampas) W1210 varians sem.
XGimi Horizonrol volt szo nemreg egy francia teszten, az okenak nez ki (nezz ra, hogy a sima es nem a pro). ledes, szoval nincs baj a higanyos lampak betiltasaval.
amit nem irtal:
- mekkora kepatlo, mekkora tavrol?
- mennyire tudsz lesotetiteni a gyakorlatban? -
jurasa
csendes tag
Sziasztok.
Sok estén át olvasgattam itt és már hetek óta bújom mi lenne a jó megoldás.
Keresgétlem, küldtem is be már pár lehetséges verziót, de a fő problémám (nint rájöttem) itt a legtöbben házimozi kategóriába azt soroljátok ami 700.000-1.000.000 körüli összegbe vannak.
Azért biztos is hogy vannak jók.
De én nem olyan házi mozizást tervezek mint a mozikban, nem is minden adott ehhez.
És (ahogy utánuk olvastan a sepc.ben) Én játszani sem fogok rajta, mert nem gémerkedek, semmit nem játszok. Tehát nem is szándékozom plusz százezreket fizetni a villámgyors képfrissítésért ha nem gamerkedek. És life style kategóriában azért sem feltétlen fizetnék, hogy akksis meg vízálló.
Lakásban fix helyen használnám és az sem baj ha nagy a mérete.
Csak néhanap ritkán egy-egy filmet akarok rajta levetíteni, úgy ami körülbelül 350.000 Ft-ig megy el árban.
Elsőnek néztem lámpásokat, de egy jogos tény miatt, elkezdtem a LED-eseket nézni.
Tudnátok javasolni ebben a kategóriánan erre célra -> Zárt rendszerű LED/lézer projektorokat, 350.000-ig otthoni filmezéshez(házimozi)?!
Amiket eddig néztem:
(megvétónátok ami nemjó és ha tudtok ajánlást is szívsen fogadtok, köszi)
Növekvő árban
Philips NeoPix 720 (NPX720) Projektor 222.000
ViewSonic M2 Projektor 271.000
Xiaomi Mijia 2pro 275.000
Epson EF-11 330.000
Epson EF-12 (V11HA14040) Projektor 380.000
Xgimi Horizon 400.000
BenQ X3100i 621.000 - ez már totál esélytelen, csak azért rakom be hogy ne az 1 milliós projektorokkal példálózzatok, mert már ez is esélytelen.Köszönöm.
-
válasz
cinemazealot #63918 üzenetére
Wow! Ezt megnézem köszi és a felfogatás is jó ötlet! Ezzel is szenvedtem, hogy felfúrni nem tudom, de ha egy ilyen állványt csinálok akkor ez letehető bárhova.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Chosen #63916 üzenetére
Nem low budget, de 2-in-1 a folyékony textiltapéta. Megfelelő színválasztással visszaszoríthatóak a nem kívánatos fényvisszaverődések, maga az anyag viszont akusztikailag is nagyon előnyös. Ami nálam low budget kategóriába esett, az az ablak elé választott függöny, ami történetesen pont illeszkedett árnyalatában a sötétbarna textiltapétához. Ráadásul pont olyan méretben találtam egy párat a barkácsáruházban akcióban, amit az ablakok elé kerestem.
-
Ha már manuális dolgoknál tartunk:
Szoba sötétítést ti hogy oldottátok meg? Fehér falak sötétítésében vagyok benne éppen és keresek low budget megoldásokat rá.
-
Így egyben válaszolva mindenkinek köszi a tippeket és a videót az élesség témában.
-
makkmarce
őstag
válasz
Atomgeszi #63912 üzenetére
meglett szerencsére fotóról a gerenda, már fel is rajzoltam, aztán majd holnap nekiállok.
Nekem sajnos ilyen csodagépeim nincsenek, bár fémdetektor lehet van, de meglettek a fotók, hogy hol futott éppen az előzőnél, így pontosan ki tudod mérni, hogy ne fúrjak bele
6-os tiplivel volt előző feltéve, de itt 4 darab 8-as is jó lesz, a hozzá adott csavarokkal. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
cinemazealot #63911 üzenetére
Az ilyen multi gépen még üreg érzékelő is szokott lenni, bár, hogy mennyire pontos..
Mondjuk, ha a fémet pontosan érzékeli, akkor az üreget is kellene.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
makkmarce #63907 üzenetére
Persze, sok mindenről van tanulmány, de attól semmi baja nem lesz, hogy egy 6-os csavart behajtasz 4-5 cm mélyen.
Ha ettől baja lenne, az azért durva lenne.Mi amikor helyileg öntött beton áthidalókba teszünk süllyesztett spotlámpákat, meg be van csövezve az egész, attól sem lesz semmi baja. Sőt még rengetszer el is fúrják sok mindennel..
-
makkmarce
őstag
válasz
Atomgeszi #63906 üzenetére
tilos átfúrni az E gerendában a vasat
erről külön tanulmányok szólnak, sajnos rossz gyakorlat, hogy megfurkálják. 40nm a nappali, elég nagy területet fognak át, nem csak 2-3 métert.
Remélem nem találom telibe a gerendát.
Ha szerencsém lesz, lesz hajszálrepedés, és akkor tudom, hogy hol a gerenda, csak mikor megvettem a házat, becsiszoltunk mindent, és kigletteltem a plafont is. Meg is lepődtem, hogy nem jöttek vissza a repedések, pedig nem hálóztam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
makkmarce #63905 üzenetére
Bocs, félreértettem vacsora közben. Én betontálcába fúrtam, ami nem erősebb szerintem, mint a béléstest.
Igazából bárhova fúrhatod, a bélésteste is fúrhatod, mert semmi baja nem lesz. Az E gerendának sem lesz semmi baja attól, hogy megfúrod(csak oda meg jobb lenne a . Max, ha vasat fogsz benne, akkor olyan fúrószár kell, ami elviszi a vasat is, mert csak nyűglődni fog.
Tehetsz szárnyas tiplit is, ami, mint egy szigony megkapaszkodik belülről.
[link] Ezek közül tudsz válogatni, ha nagyon tutit akarsz.
De mondjuk tényleg nincs szó nagy súlyról. -
makkmarce
őstag
válasz
cinemazealot #63900 üzenetére
BenQ gyári konzol:
BenQ kivetítőkhöz univerzális - CM00G3
hmm.. lehet elég lesz a 8-as lyuk is, ez 25kg-ig bírja.. az a 10-es cucc azért eléggé túlméretes, 8-as lyuk elég lesz
w4000 az 6-7kg.
Feszített gerendás/béléstestes födém az ilyesmi:
szerencsére beton béléstesttel van, nem kerámia, mert akkor még ennyire se tudnám megfúrni. Efelett van nekem még az emeleti padlófűtés is rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Akvarisztika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Marvel Snap
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest