Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Atomgeszi #62885 üzenetére
Leírtam, hogy mekkora a szobám; 5,2x4,3 m. Az szerinted alagút? 2,6 m széleset biztosan tud vetíteni, nem mértem a maximumát. Persze nem mindenkinek jelenti ugyanazt a "nagy kép".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
nem lattam sztem ezek kozul egyiket se. igyekeztem kerulni az ilyen helyeket, ahol demozni lehet, ez a penztarcabarat megoldas...
volt nalam 1-2 napra egy fluroit f22 feher mennyezettel, 1.4 vaszonnal, de tuti nem tudott 60-nal tobb ansit vasznon. ahhoz nem kell 1 het, hogy lassam mennyire eles. lattam szovetes moziszobaban 295es-t, bar ne lattam volna, vagy lehet utolag nagyitom fel az elmenyt? nem tudom, de meglatod baramilyen jelenetnel azt, hogy ez 4x kontrasztosabb, mint amit otthon nezel akarmilyen vetitovel..pofan vag. elnek a szinek, tinta a fekete...persze foleg a szobarol beszelek.
lattam nappaliban 520es-t, 9200-at. lattam festett full fekete, szinte moziszobaban 4m szeles vasznon 9400-at, 700ezres alr vasznon epson12000-et, meg most mennyezetet leszamitva full fekete szobaban x7900-at, 8602-ot.
ezeket is ugy ertem, hogy 30-90 percet neztem oket max.
kb ebbol epitkezem meg a szoba sotetitessel kapcs. a sajat mereseimbol...olcsobb meg vilagos nappalis rendszerekbol korabban lattam tobbet is azert.
ti nem lattatok (L)C(D) sugarakat csillogni a sotetben a tannhauser kapu mellettnaon elfogult vagyok a kontraszt fontossagat illetoen, elsimerem. erdekes modon az osszes projektor tesztelo is mindig ezt szajkozza..ez megnyugtat, hogy nem vagyok teljesen indokolatlanul reszrehajlo. lehet akarmilyen eles, lehet akarmilyen jo mozgasmegjelenitese nekem ha harmad annyi a kontraszt nem kell. nyilvan fontos az elesseg, szeretnek elesebbet is, de biztosan nem a kontraszt, fekete aran. ha most odaulok egy oled ele azon is latom, hogy nem kicsit elesebb, de nem ez az amiert irigykedek...es a masik problema, hogy 3d, zajszint, input lag, motoros lens shift is fontos nekem. engem nehez lenne meggyozni, hogy ebben az arkategoriaban massal vetitsek..ha kesz lesz a fuggonyom remelem meg nehezebb lesz
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Ájvé
veterán
Hát ha rá gondolsz akkor igen tesztelte már.
Ugyan itt láttam hogy hirdette az oldalt ahol 1839 a C2 ( 100"-os ALR vászon is árban). Azért bárki gondolkodik itt vásárlásban, mindenképp utána járást javaslom, én se ismerem az oldalt, itt hirdetik, az oldalt ismerem, de amit ajánlott itt találkoztam vele először.
Nekem Mijia ALPD 3.0 van, ez nem UST hanem normál vetítő, de én elégedett vagyok vele, nyilván ilyen SIM2 és társai ellen labdába se rúghat, de nem is ez volt a célom
Én elégedett vagyok vele, hozza a házi mozi élményt, van hozzá XYScreen 120"-os, lézer vagyis nincs lámpa csere, sőt zárt ház az egész gondozásmentes és ezen felül iszonyat halk, nem hallani pedig mellette ülök vetítés közben, nekem ezek fontosabb tényezők.[ Szerkesztve ]
-
-
m3ss
veterán
válasz devil-k #62889 üzenetére
mar nem, de abban az idoben, vagy utana amikor ezeket a vetitoket tovabbvihettek volna, pont akkor kaptak fel megint a 3d-t. mondjuk nem hiszem, hogy emiatt kevesebben vettek volna, tenyleg keveseket erdekel a 3d...
hozzateszem sajnos, en mar azt nezegetem, hogy vajon mi lesz az olyan utolso 3d-t tudo jvc vagy sony vetito amire esetleg majd par ev mulva valthatok.
valszeg addigra mar egy akkorra sok eves sony nem biztos, hogy jo valasztas lesz. bar ha kolorimeterrel megyek nezelodni. egy meg 10e 1%-ot tudo 760es-t megneznek magamnak. azt mondjak ennek meg az optikaja is fincsi volt.
en szeretem ujranezni a jo (3d) filmeket, de dokumentumokat plane barmikor ujra lehet nezni 3d-ben. meg van azert szerencsere par tucat film amit szinte barmikor szivesen megnezek 3d-ben.
hatha megint jon majd egy ujabb 3d hullam[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
1839€-t találtam Fengmi C2
ez ugyanaz, mint a xiaomi cinema2 (c2)?
belefutottam avsen ebbe a vetitobe vmelyik topicban, azt irjak 3e nativot tud, jo fenyero, dv, jo szinter lefedettseg es ranezesre a screenshotokbol elesebb volt mint a nativ 4k-s jvc.
latott mar vki ilyet? kedvenc francia grafikonos tesztemberkemnel lett volna rola teszt, de nem mukodik a honlapja...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
devil-k
nagyúr
A 3D filmek már nem igazán opció. Elég, ha csak a szigorú tényekre támaszkodunk. Hány db 3D-s film is jelent meg az utóbbi 3 évben? Cameron avataros agymenésére pedig nem lehet hagyatkozni, hogy majd ő visszahozza a 3D-t otthonra és a mozikba egyaránt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ájvé
veterán
válasz proci985 #62884 üzenetére
Azt hiszem ALPD 4.0-ban van 3 RGB lézer és egy külön kék (Blue) lézer ezekhez (ALPD 3.0 talán csak piros (Red) és két kék (Blue) plusz foszfor kerék amivel többi színt lehet képezni). De elvileg sokkal jobb kontrasztban és színkép is jobb. Formovie Theater 3600 on/off kontrasztot tud, előtte ALPD 3-al 3000 körül volt a maximum.
Igen Appotronics gyártja ezt a technológiát és tőle veszi az aki használni akarja a termékekben. Elvileg mozikban is használják ezt, de okosabbak majd biztos megmondják. -
m3ss
veterán
megjelent a konkurencia a 4x 5x kontrasztu gepekkel alacsony adl mellett..az mar mas kerdes, hogy par ev mulva visszadegradalodott nemelyikuk a 0,66" dlp nativ szintjere megjelentek az oledek is. ki fog sok penzt aldozni egy 2e nativos vetitore? a 3 chipes meg gondolom draga, plusz a meret, zaj miatt is korlatozott piaca van.
ha most ignoraljuk a szokasos kontrasztos trollkodasaimat, akkor ha mashonnan nezed, 3d-t se tudtak ezek a gepek. felbontas sem nez ki jol papiron, hiaba is eles. emlekszem amig nem nagyon astam bele a temaba magam, en is csak azon voltam leragadva, hogy 4k vetitore kellene upgradelnem...egy laikusnak ezek, hogy feher homogenitas, szinter lefedettseg, elesseg, pixelkontraszt, mozgasmegjelenites nem letezo fogalmak. annyit lat, hogy ez nem 4k es mennyibe kerul
valszeg nehez egy ilyen gepet tomegeknek marketingelni..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Cseneles
őstag
Veszel egy 1.33-as abamorphic prizmat es a problema megoldva😉 raadasul fullhd kepet nezel. Masik meg, h a felsorolt gepek mindegyikehez valaszthato volt az objektiv szeles korben.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Cseneles
őstag
válasz Janaboy #62882 üzenetére
Batyoval folytattunk egyszer egy beszelgetest ezekrol a gepekrol… feltunoen kiemelkednek nativ kontrasztban a tarsaiktol. Ő emlitette hogy 0,66” ban is volt DC4 es hogy lehet ez a gepcsalad az.
Ezert irtam h feltehetoleg….dc3 gepek 1500:1 nativ kontraszt amit teljesitenek. Ez a 4db felsorolt alapottol fuggoen 1900-2200:1 kozott merten.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #62880 üzenetére
0,95” DC4 chipes gepek.
ProjectionDesign Avielo Quantum (F22)
Runco VX22 3chip
DigitalProjection Titan1080 3D 3chip
Runco Ls5
Runco Q750i
Planar PD8150
Sim2 Ht3000e
Sim2 Ht5000e
Sim2 Nero sorozat de csak a 0’95” dmd-s gepek
Infocus IN83
Marantz VP11s2Feltehetoleg 0,66” dc4 dmd
Infocus SP8602
Infocus SP8604
Optoma HD86
Optoma HD87[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz deexteer #62877 üzenetére
Az hogy valami oldal azt irja h DC4 az attol meg nem ugy van! DC4 dmd-k sorozatszamat meg a TI sem adta ki. En a kedvedert elovettem azert egyet a fiokbol. Ez 100% hogy DC4, szamtalan gepbe raktam mar probara es merten rendere verte 10% kontraszt es 10-15% fenyerovel a benn helyet foglalo DC3-at.
1910-9130
9065569Nem veletlen hogy errol semmit nem talasz a neten😁
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Neil Watts #62873 üzenetére
Ha UST akarsz ahhoz mindenképp kell ALR technikai Screen, normális 100"-os vászon kerettel minimum 200-300k forint.
Ha esetleg tudsz magad fából is készíteni, azzal sokat lehet spórolni, úgy csak a vászon kell, de az se olcsó éppen.
Így mivel Hisense komplett csomag az lenne a legegyszerűbb.
Vannak ennél jobbak, csak hát ennyiért nem kapod meg szinte a projektort se (nemhogy vászonnal). 1839€-t találtam Fengmi C2 és 100"-os ALR vásznat (ezt nem tudom milyen, de elvileg van róla teszt ott ahol az oldalt is találtam). 3000€-t van már Formovie Theater ALPD 4.0-val, valami vászon is van hozzá, de azt nem tudom milyen (elvileg ALR). -
BBéci
legenda
válasz Neil Watts #62873 üzenetére
A mennyire világos/sötét a falak és a plafon színére is vonatkozik. Ezt sokan kihagyják a számításból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cseneles
őstag
-
veterán
Sziasztok!
- Mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók))
Hazimozi illetve TV adasok nezese
- Mire szeretnél vetíteni
Normalis vetitovaszonra, azt is szeretnek venni
- Mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt
Mivel a falon a 65"-os TV-t kicsinek erzem, igy 100" :)
- Mekkora a szoba
Ha jol emlekszem 3,6x10. Ebbol egy 6,2-es falszakasszal gazdalkodhatunk.
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
Rovid vetitesi tavolsagu projektort keresek igazabol. A plafonra is fel tudom szerelni, ha arrol van szo.
- mennyit szeretnél rá költeni
Maganszemely vagyok, jo lenne vaszonnal egyutt 620 korul megallna.- mennyire világos/sötét a szoba
Amennyire szukseges (tudok sotetiteni).Amit neztem eddig komplett pakkban:
Hisense 100L5F-B12
Amit megprobaltam magam osszelegozni (projektor+vaszon):
- Optoma UHD38x vagy Acer Predator GM712
- Elite Screens R100WH1Vegyek esetleg mast?
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
deexteer
csendes tag
Sziasztok! Tudja esetleg valaki hogy a projectiondesign f22 most 8 vagy 10 bites? A prospektusok szerint 10, máshol meg nyolcat írnak. Ezekből az összes dc4 chipes volt?
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #62870 üzenetére
Én is onnan vettem az w1110-est, mert a w7500 habár jobb, de a hálóban nincs elég helyem neki, 80 pár colt tudott volna 110" helyett. A 7500-as nagyon helyre való. Meg itthon kb nem kapható w1110/w2000, ezért vettem onnan. Ebay-en ritkán 2-3 havonta előfordul.
Namost, unboxing video, 100%-os eladó, tele szeméttel, kosszal, az izzó utángyártott szar, a végét járja. De a legnagyobb baj, tele van üvegdarabokkal... Az előző izzó felrobbant, betett egy 10 dolláros szart és hajtotta tovább.
Jelzem neki, hogy nem ez volt a leírásban. Kedves eladónk rögtön lekicsinyel, hogy én mit képzelek, nem ő nála lett baja. Ne rágalmazzam, mert baj lesz... DHL törte össze, keressem őket. Ezzel a lendülettel ment az unboxing videó, a kihulló izzó darabokkal meg szeméttel, megírva, hogy ja az izzót összetörte a DHL mégis egészben van benne, sőt a futár 2800 órát bele is vert 3 nap alatt, meg fél kiló port meg szöszt tett bele. Ja a DHL volt... Szerintem is... Azóta nincs válasz...
Paypal már nem ad vissza ebay vásárlásnál, ebay-en intézzem. Namost a partial refund a visszaküldés menüből indítható. Ergó kérhetem, hogy felezzük el a takarítást meg új izzót. Csak a felét kérném, szerintem az fer. Legyen mondjuk 60 eur a partial refund, simán elutasíthatja és akkor küldhetem vissza neki a csomagot. 17-19 ezer visszaküldeni. Nem eszik olyan forrón az ebay-t sem. Se projektor, meg buksz majd 20-at...
Persze vettem már ezen kívül 3 gépet, azokkal nem volt ekkora gond. De az könyvelhető, hogy tiszta retek a belseje, tehát fekete képen foltos lesz. Postával együtt 20-25 ezer takaríttatni. Meg míg hazaküldeted külföldről... Plusz izzó 30-40... Ez arra jó csak ha valami nagyon nem kapható idehaza. De lehet szerencséd lesz.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
nexuspolaris
tag
válasz Bikkrom #62867 üzenetére
Vettem már műszaki cikket külföldről, nagyértékűt használtan is, eddig szerencsére nem volt problémám vele. Az ebay-en vagy amazonon vásárlásnak megvan az a nagy előnye, hogy aki gyakran ad el itt, nem kockáztatja meg egy gagyi vagy megbízhatatlan termék eladását a negatív kommentért cserébe, sokkal több vevőt bukik, ha kap egy rossz értékelést. Az ebay garancia is erre van kitalálva, hogy védje a vevő érdekeit. Ami le van írva a termék leírásban, az általában megállja a helyét. Egy projektor se kényesebb, mint bármilyen műszaki kütyü, minden csak az eladó megbízhatóságán múlik, ha kb. 98%-os az értékelése, attól már nem olyan kockázatos rendelni.
Sajnos EU-n kívülről rendelésnél a 27% ÁFÁ-t még rádobják, meg szokott lenni valamennyi vámköltség is, ezeket nyilván még bele kell kalkulálni. -
lemmy9
őstag
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #62866 üzenetére
Ugyan az a kettő, fogod tudni használni. Látatlanban külföldről viszont nagy kockázat venni. Projektort csak személyesen, ahogy itt a mondás tartja. De ha nem is személyesen, idehaza azért lehet futárral is megbízható eladóktól venni.
Ha külföldről veszed, esetleg ütött kopott, karcos, foltos vagy nem százas a vetített kép. Tiszta por lehet a belseje vagy selejtes utángyártott kínai izzós... Akkor egy takarítás, izzó 50 ezer plusz...
Kérdés, hogy mennyi a vám, szállítás, melyik céggel mennyiért hozatod haza.
-
nexuspolaris
tag
A BenQ w2000 amerikai verzióját (HT3050) érdemes megvenni? Itthon fogom tudni használni?
-
-
Vhiktor
veterán
Arra gondol, hogy ilyen közelről a fehér falak úgy működnek mint egy tükör és annyira verik vissza a fényt . Nekem az előző helyen több mint 1.5 méterre voltak az oldalfalak, nem 40 cm-re és mégis javult majdnem ennyit a kép mint ami a videóban látható.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
válasz thomasrc #62861 üzenetére
Nekem leginkább az egymásba csúsztatható, állítható cső hézagolása miatt lötyög az egész, azt próbáltam tömíteni, de annyira kókányolás az egész hogy el akarom engedni.
Tovább ront a helyzeten hogy forgalmas út mellett padlástéren nagyok a rezgések és azokra remekül berezonál egy plafonról mélyen belógatott konzol. Ha 20 kilós vascső lenne akkor is rezegne, mert a plafon gipszkarton./人◕ ‿‿ ◕人\
-
thomasrc
tag
Hasonló tapasztalat miatt én a polcot tartom a legjobb megoldásnak, de azt is valami atomstabil konzollal feltéve a falra. Ha én most újracsinálnám sokadjára, akkor a polcot is úgy csinálnám, hogy alulról csavarokkal lehessen finomhangolni a projektor vízszintjét a polc döntögetése által, ne a projektor saját lábait kelljen használni erre a célra, mert kicsarva azok is hajlamosak elállítódni/billegni kicsit. Mondjuk én képes vagyok fél órákat eltölteni a pozicionálással, hogy tökéletes legyen a vászonra illesztés, de ez egyéni hülyeségem.
Egyébként egy olcsóbb konzol típussal nekem "csak" ennyi problémám volt, hátha valaki utólag ráakad és hasznosnak találja:
https://i.imgur.com/yBy0klN.png
Bocs a paint ábráért, csak ezt egy régi privát beszélgetésből emeltem ki, ott nem számított a külcsín.
Haveromnál egy 70 ezres oldalfali tartókonzolon van egy Sony projektor, az stabilabb, de ugyanúgy hajlamos elmozogni a tengelyek mentén... -
makkmarce
őstag
ez konkrétan egy tükör, 40cm-re a vászontól, és csodálkozik, hogy micsoda előny, ha már nincs ott a tükör Én is vettem egy szürke függönyt, sokkal jobb lett a szobám Ez messze van a denevérbarlangtól, vagy bármiféle épített sötét szobától. Kár volt így örök igazságnak eladni a tükörfalat egy mondjuk 1.5m-re lévő fehér falhoz képest.
okoskodom, tehát vagyok
-
Ijk
nagyúr
válasz cinemazealot #62855 üzenetére
Azzal vigyázz, mert nem biztos hogy megfelelő lesz a szellőzése a gépnek.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Rettenet mennyit szívok projektor felfüggesztéássel. Van egy mennyezeti konzol de olyan hulladékok, hogy mivel nem a projektor súlypontja esik a közepére egyszerűen hátranyeklik az egész, és lehetetlen vizszintbe hozni a gépet. Ráadásul nyeklik-nyaklik az egész.Ha egy dróttal fellógatnám az sem lenne sokkal labilisebb. Már ott tartok hogy felfúrok egy polcot és csinálok egy riget a projektornak hogy egyszerűen fejjel lefelé rátegyem a polcra. Sajnos PD f22-ben csak felefelé van lens shift.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
cinemazealot
addikt
válasz MrZenan #62850 üzenetére
Maximum zoom alatt azt a helyzetet érted, amikor legnagyobb az optikából kicsikarható képméret? Ha igen, akkor az a vetített felület minőségétől függően okozhat rosszabb képminőséget.
Pl. ha a felület nem teljesen matt, és a diffúz fényvisszaverődés mellett lapos beesési szög mellett kialakulhat némi spekuláris csillanás is, akkor a kép szélei felé laposabb szögben beeső fénysugarak olyan mértékben is visszaverődhetnek a felületről, ami károsan bevilágíthatja a kép környezetét, ami így rontja a kontraszt arányt.
Ha pedig a felület nem teljesen sík (pl. vakolt, nem glettelt falfelület, ami még rücskösen is van festve stb.) vagy szimplán egyenetlen, akkor az ugyancsak laposabban beeső fényben ezek az egyenetlenségek árnyékokat vethetnek magára a képfelületre, ami nyilvánvalóan rontja a képminőséget.
Mondjuk, ezek főként a (ultra) short throw optikák esetén okozhatnak fejfájást. De nagy vetítési szög mellett a gyengébb minőségű lencsék kromatikus aberrációi is láthatóbbá válhatnak a kép szélei mentén.
-
Vhiktor
veterán
válasz MrZenan #62848 üzenetére
Nálam az oldal falak nem voltak ennyire közel, a belmagasság meg a legtöbb helyen ugyanannyi. Nekem is nagyon sokat hozott, konkrétan olyan volt mintha 2 kategóriával drágább projektort vettem volna.
Ez egy mezei társasház 54 nm-es lakása volt, aki ilyen helyen vetít, az biztos lehet benne, hogy sokkal, de sokkal jobb lesz a képe.
Szerintem mindenki emlékszik az iskolában történő vetítéskere, ahol nagy eséllyel nem volt közel fal és mégis kontraszttalan, nézhetetlen volt a kép hiába volt besötétítve.
De a falak távolsága nyílván sokat számít.
A mozikban sem világosak a falak, sőt még csak nem is festettek, nem véletlenül...[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
MrZenan
junior tag
Ez a videó szerintem egy kicsit túl van lihegve, látszódik, hogy nagyon durván közel vannak a falak, meg a plafon is, persze, hogy bevilágítja.
Találtam én is egy ilyen kontraszt ábrát amikor fehér volt a plafon, megnéztem, de közel sem voltak ennyire szürkék a fekete kockák!
A videó a legszarabb, és a legoptimálisabb körülményt közötti különbséget prezentája, de azért a legtöbb nappaliban nincsen ennyire közel sem a plafon, sem a fal.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Gentlemanga #62843 üzenetére
Kérlek ezzel menj a megfelelő topikba, nagyon nem tartozik ide.
KösziJanaboy
-
cinemazealot
addikt
Ha jól értem, akkor az IPv6 szivárgás akkor következik be, ha IPv4 kapcsolódás mellett a végpontodon bekapcsolva hagyod az IPv6 protokollt is. Így ha IPv4 kapcsolattal VPN mögé is bújsz, a végpontodhoz más protokollon (IPv6) keresztül még létrejöhet VPN-en kívüli kapcsolat. Értelmezésem szerint ez nem következhet be akkor, ha a végpontodon kikapcsolod az IPv6-ot, mert akkor csak az IPv4 marad, ami viszont VPN mögött lesz.
Az első kérdésedre a válaszom az, hogy ha a telefon a végpontod (tehát ő a gateway/kapu az internet felé az általa kiszolgált többi eszköz számára), akkor a telefonnal kell a VPN szolgáltatóhoz kapcsolódni.
Egyébként szerintem a VPN topicban tedd fel a kérdésedet, ott nagyobb eséllyel kapsz egzakt és megbízható(bb) választ.
-
péjé
őstag
talán ez segít de sztem vmi szakfórum többet tud nálunk, nálam az ipv6 alapban ki van kapcsolva.... [link]
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62838 üzenetére
A legolcsóbb egy egyszerű lux mérő, hiszen másra úgysincs szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Bikkrom #62838 üzenetére
nem tudom melyik kolorimetert erdemes megvenni, de hajra. ha megunod eladod nulla bukoval kb. amugy maga a kontraszt meres nem bonyolult, tudok adni hozza minta kepet. persze ahhoz nem art ha legalabb egy gammat le tudsz ellenorizni / be tudsz kalibralni. de majd belejosz
#62840makkmarce
elvileg a topic osszefoglaloban is talalhato videoban levo szoba sotetitve az optimalis, es a nem optimalis pedig kihuzott fuggonnyel ugyanaz. es ugye az arc azt irta avsre, hogy a lencsevel szembe forditott meresi ertekek 90%-at hozza kb. az o szobaja...most latom a topic osszefoglaloban is benne van kb. ugyanaz amit tegnap linkeltem...mondjuk kicsit en is szkteptikus vagyok, hogy tenyleg ilyen tudott-e merni 520-as sonyn...10e 1% meg 6200 2%. ez meg lencsevel szembeforditva is emberes lenne.
w2000 ansi merese is ijesztoen jo majd meglatjuk viktor pl. mit mer hozza kepest.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
makkmarce
őstag
ja, csak az maradt ki belőle, hogy mit értünk nem optimális alatt.. ha körberakom tükrökkel (láttam, itt linkelt valami ilyet, még a plafonon is üveg volt), akkor lesz ilyen..
Ha csak sima nagy nappali, akkor közel se ilyen ronda a végeredmény.
Jópofa, hogy ezeket a mágikus ábrákat senki se tudja, hogy milyen szobában mérték.okoskodom, tehát vagyok
-
péjé
őstag
válasz Gentlemanga #62835 üzenetére
szia,
nem itteni téma tényleg...:-)
Sztem a mobilon kapcsold be, elvileg ha azon van vpn akkor minden ami azon keresztül megy ki a netre vpn-en keresztül teszi.
Ua mintha a routereden lenne vpn beállítva. -
Bikkrom
senior tag
Lehet benne valami. De hozzám meg senki sem fog eljönni ingyen mérni. Amúgy ha mutatsz egy kici ócó eszközt amivel tudok kontrasztot mérni, meg valami videót amiben benne vannak a minták, egy kis magyarázattal, hogy mit hogy mérjek akkor kimérem. Pár tíz ezret rászánok, aztán végigméregetem a full fehér hálóban, meg a kicsit már optimalizáltabb nappaliban. Tekintve, hogy végül ugyan az az alr anyag lett a két helységben. Meg akkor már kibontom az ócó alr-eket is.
Azzal nem járnál jól ha Ő vinné. Egy mágus sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.
A dombházat azért mondtam, mert a tömeg hangszigetel. Tehát bitang hangszigetelés van a házon. A 3 rétegű biztonsági üvegnek is megvan az a jó tulajdonsága, hogy a 4 helyett 6 mm-es üveg nagyon hangszigetel. Tehát a zaj kizárására nagyon adtunk. Mert város szélén meg mindenki kutyát tart, de úgy portánként 6-ot.
-
Vhiktor
veterán
Renbdelned kellene egyet és magadnál megnézni, hogy ne a szoba különbségei miatti tanulságot vond le
-
m3ss
veterán
válasz Bikkrom #62834 üzenetére
az a baj a multkori tesztben, ahol a 3x 4x-es kulonbsegek voltak ott nappali korulmenyek voltak. ha sotetben, vilagos nappaliban is ekkorat javitana a kepen, akkor kb. hozna a moziszoba szintjet...azt meg azert gondolom nem fogja. jo lenne tudni megis mit tudnak. de hat annyi fele alr van...engem mar csak elmeleti sikon erdekel, plusz a vetitom sincs kozepen, ugyhogy ne kuldd megse el gandalffal a vaszon anyagot
-
Gentlemanga
újonc
Sziasztok.nem projektorral kapcsolatos de biztos van aki tud segiteni,esdig itt mindenki nagyon segítőkész volt.korlatlan mobilnetet osztok meg laptopra.ha onnan toltenek le bizonyos oldalról,akkor a vpn-t ( cyberghost-om van) a telefonon kell bekapcsolnom,vagy elég a laptopon.a szolgáltatóm ellen így is védve vagyok?mert tesztet futtatva a telefonon bekapcsolt vpn-re azt irja az ipv6 nál szivárgást észlel.ezt se tudom pontosan mi,de a laptopon minden okés a teszt szerint.segítségeteket előre is köszönöm
-
Bikkrom
senior tag
Ha gondolod van egy mezei ócó alr-em. Bakeey néven fut banggoodon. 6-ért vettem, 100". Nem volt még idő kibontani sem, nemhogy tesztelni.
Meg van egy tartalék anyagom az XY-ból, 110", Black Crystal. Ez az alu vászonra való, 100-ba fájt vámmal mindennel.
A másik két alis ócó még nem jött meg, 25 usd volt darabja. De azok is vasalós ALR-ek lesznek. Engem is már érdekelne, hogy mit tud egy márkásabb, meg a mezei kétfilléres alr.
De ha csak a kontraszt érdekel ott van a német teszt amit Khaosz linkelt. A google fordító szuperül fordítja ezeket a német meg francia teszteket angolra. Ha jól emlékszem anyag függő, de 3-4*-es kontrasztot hoznak.
Azért az már nem gyenge. Közepesen optimailzált szoba alr-rel már egész jó. Egy-két függöny, bútor, szőnyeg, plusz egy alr már jó kompromisszum ha a nappaliban van csak hely és nem lehet feketíteni. Szerintem.
-
Vhiktor
veterán
válasz cinemazealot #62831 üzenetére
Nem mertem rákérdezni, hátha hülyének tűnök
-
m3ss
veterán
ezek a dombhazak iszonyat hangulatosak
biztos szeretik bikkromek a lotrtamugy belefutottam most ebbe a ket abraba, na hat ezert nem erdemes atlag nappaliba feher vaszonnal vetitore kolteni... ezert nem erti aki nem ul be moziszobaba demozni.
nem optimalis szoba
optimalis szoba
meg 1% adlnel is elhanyagolhato kulonbseg van a vetitok kozott, amik amugy fenyevekre vannak egymastol..nalam, ami kb feluton van a deneverbarlang meg a feher szoba kozott, ez az 1% modosul mondjuk 2-3%-ra...minden forint amit egy 9400-nal jobb kontrasztu vetitore koltok, sima penzkidobas az ablakon...de mar az is az amugy. valojaban nektek van igazatok, a dlp+elesseghajhaszas legalabb nem veszett fejsze nyele..
sotetitsetek. meg konyorgom vki merjen mar alr vasznon kontrasztot. sztem meg a szar alr vaszonra is racsodalkoznank.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62828 üzenetére
Dombház?
-
Bikkrom
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bikkrom #62824 üzenetére
F22ot nem hallottam. W2000 van itthon. Eco mondban csendben van (de ki lehet hallani), normal modban oke.
viszont, ez fugg az ambient zajpadlotol. Budapesten a korut mellett fa nyilaszarokkal nagyon konnyu csendes rendszert epiteni, egy almos kisvarosban szelcsendben az ejszaka kozepen ez mindjart nem annyira egyszeru.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
válasz Bikkrom #62824 üzenetére
A w2000 annyira kalibrált gyárilag mint ide a hold, legalábbis az enyém, illetve amiket eddig személyesen láttam
Monitorokhoz is szoktak adni ilyen papírt és közük nincs a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz proci985 #62823 üzenetére
Félreérthetően írtam. Bocsánat. A w2000 több annyival, az kapott egy rec709 kalibrált cinema módot, meg benne is van a tanusítvány a dobozban. Az amcsi nevük HT2050 (w1110) és HT3050(w2000).
Szerk: én sem értem ezt a zaj dolgot. Köze nincs a w1110/w2000 hangjának egy F22-höz. Lehet egy venti hibás példány volt, amivel hasonlították fentebb az F22-t.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bikkrom #62809 üzenetére
w2000 is mondjuk gyari kalibralva van egyik modjaban. nem csak annyi volt a kulonbseg, hogy az egyik az USA neve?
w2000 eco modban nekem elviselheto es en nagyon haklis vagyok a zajra. ertsd, az elvileg csendes Dyson szobaventit egyes fokozaton tekintem csendesnek.
btw, a ledes DLPk itt nagyon jok, a lesajnalt XGimi CC Aurora pl teljesen csendben volt. modern USTknel az osszes megfelelo hutest kap mondjuk, ami megintcsak hallatszik.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Cseneles
őstag
válasz devil-k #62815 üzenetére
Az a 10millas jvc felveszi a versenyt a csucs dlp gepekkel. Egyik veglet lcd fronton.
-
m3ss
veterán
válasz devil-k #62815 üzenetére
en a helyedben lecserelnem egy x7900/x9900-ra ha talalsz egyet. nyernel csomo fenyerot, mert a filter itt nem vesz el annyit, ha jol emlekszem neked AT vaszonnal azert fenyero hianyod van. vagy mar filter nelkul nezed? akkor nem nyernel fenyerot..plusz nalad moziszobaban legalabb lenne ertelme is...nalam meg forumtarsnal nappaliban ez a mert 4000 alatti 1% kontraszt annyira nem palya, valojaban szinte ugyanazt nezzuk, mintha 9400-unk lenne. kiveve 0-1% kozott..nalad viszont rogton kijonne minden elonye.
csak rovidtavu megoldasnak amugy, szinte egy arban vannak. nem akarlak a komolyabb upgraderol vagy a dlp vonalrol lebeszelni sztem amugy kep karakterre is jobb, kikapcsolt rezegtetes mellett egyertelmuen, de bekapcsolt rezegtetessel is kicsit filmesebb, termeszetesebb..elesseg margojara, amugy en atgondolva a filmek fele amit nezek 1960-2000 kozotti. meg ha ezekbol van is 4k release, egy-ket kiveteltol eltekintve ezek elessegben sehol sincsenek egy modern filmhez, sorozathoz kepest elessegben. ellenben a kontrasztot erzekelem meg a 4:3 fekete feher filmeknel is
rengeteg gyenge uj film van sajnos. tarantinonak igazat kell adni, ez a korszak a leggyengebb hollywood torteneteben kb. de hogy hozzak ellenpeldat is, a leave the world behind kifejezetten tetszett.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
boldog karit minden kedves dlp projektor topic tagnak! 🌲
-
Vhiktor
veterán
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Bikkrom #62809 üzenetére
Hát pedig nekem itt volt mindhárom és mindhárom egykutya, rohadt hangos. Max más a frekvenciája, de 4 embernek is volt szerencséje meghallgatni, és egyik szerint sem volt hangosabb, sem halkabb a másiknál. Kicsit más frekvenciájuk volt. Ennyi.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Bikkrom
senior tag
válasz Atomgeszi #62806 üzenetére
Fura. Nekem sem visít a w1110 (w2000-rel megegyezik, csak kapott egy hivatalosan kalibrált módot, tehát a hardver azonos). F22-t egyszer hallgattam, jobb nem a közelében lenni. Hangosabb a w1110 a TW9200-nál, de még határeset.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Cseneles
őstag
-
Ijk
nagyúr
válasz Khaosz55 #62802 üzenetére
F32 szintű gépek általában nem a nappaliba fej fölé akasztósak, külön moziszoba dukál egy csúcsgépnek ha igazán ki akarod aknázni a képminőségét, ott meg leválasztasz egy kis szellőztethető zugot. Nappaliba kifejezetten házimozi gépek ajánlottak, pl. Runco, Sim2.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cseneles
őstag
válasz Khaosz55 #62802 üzenetére
En mint mindig a keprol beszeltem! Egy mostani barcot, christie, vagy lezeres (kozepesen-maxon jaratva) Sony gepet sem szeretnel a fejed folott hallgatni.
Visszaterve a fekete szintre…ez csak egy a fenyero, elesseg, egyidelyu kontrast, mozgas megjelenites, szinterlefedetseg mellett. Egyben-kettoben jobb minden masban gyengebb es ez 90% egymas melle teve latszik is vetitett kepen. On/off kontrasztot nem hoznam ide mivel az egy magas ansis gepnel csak sotet jeleneteknel latszik.
A hangja a gepeknek mas kerdes. Senkinek nem kozelezo feje fole belogazni a gepeket. Ha nincs mas lehetoseg ez is magan problema es a vetitett kep minosegen semmit nem valtoztat.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Cseneles #62800 üzenetére
Ez az én véleményem, de az F32 hangját nem tudom elviselni illetve a 60négyzetmétert befűtőtte 45perc alatt, kb klímát bekapcsoltam volna.. A fekete szint nekem elég fontos tényező. Volt nálam F32, ok lehet szarúl volt beállítva, de fekete szintjét láttam, minimum fényerőn. Illetve a távolságomból kb 100"-os képet tudott.
Lányommal mozizok halkan, fiam, párom alszik a szomszédos szobában, tisztán hallom a dialogust halkan is. Na ez F32 kb lehetetlen küldetés. Persze nem ez a fő szempont, de az tényleg egy porszívó. -
Cseneles
őstag
A tarsadalom berendezkedett a tömeggyártás , olcsositas, “fogyasztoi” tarsadalomra. Igy a 💩-t is el lehet milliokert adni laikusoknak es a felhasznalok 1%-a az a kozeg aki ertekeli is a leirtakat es igenyli a minoseget. Kifinomult maximalista es lát a nevezetes jelzovekkel (Hdr,Alr,Dolby V) ellátott termekek kozott.
Ugy hogy be a vackokat a fák ala!
Kellemes Unnepeket mindenkinek! 🙂🌲👌
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest