Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz Vhiktor #62997 üzenetére
Az hogy kék lehet a rossz fehéregyensúlytól is, hogy a fekete kékbe húz, nem ritka.
ezt akartam en is irni, vagy a kamera automata feheregyensuly ment el hideg fele..de nem is tudom miert foglalkozunk ezzel
a nagyobb kepmeret miatti kontraszt csokkenest viszont jol szemlelteti ez a kep..es hat sotet szobaban ez meg mindig sokkal jobb lehetne.nalam sotetebb falakkal is +30-50% kontraszt javulas volt vegig (1%, 50%), amikor kisebb kepet vetitettem (3m szeles helyett ha jol emlekszem 1,8-2m kornyeket). annak ellenere, hogy a fenyero 2-3x annyi lett.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #62996 üzenetére
Hogy skálázta össze? Ha minimum zoomon van akkor oda nem is vetíthet a projektor.
Az hogy kék lehet a rossz fehéregyensúlytól is, hogy a fekete kékbe húz, nem ritka.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makkmarce
őstag
válasz Vhiktor #62995 üzenetére
ok, arra jó megoldás, de a nagy gond a második kép, hogy a "fekete" az nagyon világos, ez ennek a projectornak a sajátossága, vagy ez valami hiba lehet? szinte világít az a sötétkék, és a projectorral lett összeskálázva picinek a kép, tehát nem az van, hogy pc-ről jön az a kék szín. Sajnos én nem láttam még sok 3LCD-t élőben, de nekem ez nagyon fura.
okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #62994 üzenetére
Nem tudom milyen Kék kocka, de én erre írtam.
Így, hogy távolabb kerül a falaktól, sokkal kevesebb a szórt fény és a kontraszt is látványosan jobb
ha sötétíti a falakat akkor teljes képpel is jobb lesz vagy vesznek egy arl vásznat.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bikkrom
senior tag
válasz Chosen #62988 üzenetére
Az eco mellett még átrakhatod Cinema módba. Az is sokat csökkent a fényerőn és általában színben is "helyesebb" a többi módnál.
A vászon is javítana valamennyit, egy jó ALR vászon például ami a környezeti fény egy részét szűri ki, akár 3-4*-es kontrasztot hoz. Nekem is világos helyiségeimben vannak a projektorok ALR vászonnal.
Vagy lehet optimalizálni a szobán. Minél több sötét felületekkel. De ezek együtt hoznak nagyobb javulást. Tehát ALR vászon plusz javítani a szobán, hogy ne legyen ennyi fehér.
Egy biztos az a gép elég gyenge mozira. Ha cserélnél akkor avx-en vagy hardveraprón találsz a fentebb említett LCD-kből. Fényévekkel jobb képpel megúszhatod azonos árban. Új még a gép vagy használtan vetted? Mikori vásárlás?
Fent volt még egy kérdésed, hogy hogy lehetséges ekkora kontraszt eltérés. Sok tényezős, teljesen más a gép felépítése egy mozira szánt Epson TW9XXX gépnek meg annak az FH06-nak. Furcsa is, hogy nem 16:10-es képarányú az FH06, mert teljesen olyan, mint prezentációs testvérei. Nagy fényerő, gyenge kotraszt. Az inkább prezentációra való gép.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Vhiktor
veterán
válasz eboostr #62991 üzenetére
Nem tud dinamikus tone mappinget. Van egy linkerem és egy vertex2-m is. Annyit tud hogy azt kommunikálja a lejátszó felé, hogy mondjuk nem hdr képes a vetítőd.
Meg hdr mataadtokat tud atirni, így egy 4000 nites masterbol csinal mondjuk 1000 nitest vagy amire beállítod, stb.Illetve a verrtex2-vel át lehet verni a megfelelő lejátszót, mondjuk zidoot, hogy a nem dolby vision képes megjelenítőd(projektor vagy tv) tud dolby visiont, ekkor a zidoo lldv-ként dolby visionben le fogja játszani a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Chosen #62988 üzenetére
A vászonról is kb ennyit fényt fog visszaverni. Ezen csak a falak sötétítése segít.
-
Chosen
addikt
válasz makkmarce #62987 üzenetére
Igen itt a projektor teljesen korrekt, csak rengeteg szórt fényem van. Ha 0 szórt fényem lenne akkor talán még filmekre is el tudnék lenni ezzel a projektorral hosszabb távon.
Köszi a képet! Csináltam én is kettőt. Ugyanolyan beállításokon (záridő, iso, rekesz), így összehasonlítható a kettő.
Teljes kép: jobb oldalt látszik a fehér fal mennyit visszaver és ettől mennyit fakul a kép.Kicsinyített kép e-zoommal: Így, hogy távolabb kerül a falaktól, sokkal kevesebb a szórt fény és a kontraszt is látványosan jobb. Ezt tudná nagyban is a projektor ha lenne rendes vászon vagy sötétített tér. (Persze ilyen méretben nézhetetlen, de a tesztnek nem ez a lényege, nem így használom).
A fényerő az eco mód révén már le van véve egyébként, annál jobban nem engedi sajnos, de ez pont jó is kb.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz Chosen #62971 üzenetére
kipróbáltad, hogy a brightness-t lehúztad a projectoron, és még akkor is világít a kép?
van a kép körül ilyen szórt fényed, mint ezen a képen?
Javítani szerintem azzal tudnál, ha visszább vennéd a fényerőt, esetleg szürke vagy ALR vászon. Viszont ha csak most kezdtél neki a projectorozásnak, akkor először a beállításokat nézd meg, annyira nem lehet világos az a fekete.
Lehet az is jó lenne, ha lefotóznád, hátha akinek 3LCD-je van, látna rajta valamit.
Itt a lenti képen az enyém(ez DLP gép), fehér falon. A kép adott, ameddig a grafika tart. Mögötte kék sarkokkal jelölve a projectorból kijövő fény képe, tehát kicsit nagyobb, de gondolom ez gépenként változik.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz eboostr #62985 üzenetére
Nekem van. Mire szeretnéd használni?
-
eboostr
aktív tag
válasz cinemazealot #62979 üzenetére
Igen igazad van, én csak a normál, szemből képet vetítő projektorokat tapasztalva írtam, az ust-t nem vettem figyelembe.
Más, valaki használt már HDFury átalakítót projektorhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz makkmarce #62976 üzenetére
Köszi a tippet! Megnéztem YouTube-on is, minden extra funckiót le is kapcsoltam, de ugyanaz az eredmény. Viszont úgy tűnik ahogy cinemazealot kolléga írta, a környezeti fény lesz a gond főként és a vászon hiánya.
Csináltam egy tesztet úgy, hogy a projektort egy ajtó felé fordítottam úgy, hogy félig az egyik, félig a másik szobába projektáljon. Ha csak az egyik felére tettem világos tartalmat, akkor csak az egyik oldala lett világosabb. A másik oldal, ami másik szobában jelent meg arra nem volt szinte semmilyen hatással. Ezzel kizárva hogy valami képjavító funckió lenne. Szóval nekem meglepő, de tényleg ennyire érzékeny a környezeti fényekre, hogy a fehér falakról a szobában visszaverődik a fény annyira, hogy brutálisan csökken a kontraszt tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Bikkrom #62974 üzenetére
A 300:1 durva, nem gondoltam volna, hogy ennyivel alatta van a komolyabb projektoroknak.
Hogy lehetséges egyébként, hogy 3LCD tud 300:1 és 4000:1 is lenni akár? Monitoroknál azt szoktam meg, hogy egy technológia kb egy szintet hoz, pl IPS 800:1 és 1500:1 között valahol, de hogy duplája vagy 10x-ese legyen az durva.
Köszönöm a tippeket egyébként, ezek közül valamelyik akár össze is jöhet. -
Ájvé
veterán
válasz cinemazealot #62979 üzenetére
Hát igen, de egy ilyen projektorhoz eleve szükséges egy feszített technikai képernyő, direkt ultra rövid távolságú projektorhoz, mert ezen elvileg olyan mintázat is van ami egyenesen előre tükrözi a képet. Pont ezek miatt, meg mert egy ilyan vászon horribilis árakon van (most már vannak olcsóbbak is talán) egy ilyen vászon, vetettem el a dolgot és lett normál projektor ami szemből vetíti a képet.
Spot lightot nem írtad amúgy (azt hiszem így nevezik), több ilyen projektor közvetlen a kép alján sokkal erősebb fényt bocsát ki a vetített képen, ezt is csökkenti egy jó vászon. -
Vhiktor
veterán
válasz Necroman_Mk2 #62978 üzenetére
Nálam járt samsung lsp7 és lsp9 is. Ez nagyban attól függ mihez hasonlítjuk.
-
cinemazealot
addikt
válasz Necroman_Mk2 #62978 üzenetére
Két hete merült fel egy ezzel analóg kérdés. Szerintem a nagy látószögben történő vetítés eredményezhet rosszabb képminőséget, más szerintem nem. Én érveltem, más nem.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
Valakinek van tapasztalata az ultra rövid távú projektorokkal? Van olyan jó a képminőségük, mint a hagyományos, "ágyúként" előre vetítőké?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
makkmarce
őstag
válasz Chosen #62971 üzenetére
Ha pc-ről játszod, akkor simán lehet, hogy limitedben küldi ha videót indítasz rajta, nekem volt ilyen gondom.
Youtube-al teszteld, ott nem vált általában üzemmódot.
A világosodásos cucc az a dinamikus kontraszt/auto iris/dinamikus brightness, én személy szerint utálom ezeket, és mindig kikapcsolom, van aki szereti.
Ha ezek mind ki vannak kapcsolva, akkor utána érdemes egyesével bekapcsolni, hogy melyik csinálja a zavaró hatást. Aztán központozni.okoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
Akkor rossz a lejátszó. Zidoo simán viszi.
-
Bikkrom
senior tag
-
Chosen
addikt
Áh köszi szépen, ezt jó tudni! Kezdtem aggódni, hogy a 3LCD ennyit tud.
Esetleg 3LCD-ből van olyan modell, ami szintén jobb a felsoroltakban, de azért nem sokkal drágább? A 9400-as jól hangzik, de a 900k sajnos egy kemény 3x-os szorzó árban.
(DLP nekem kiesik a rainbow effekt miatt, bárhol kiszúrom és rosszul vagyok tőle. 3DLP meg ugye szintén egy másik árkategória...)
-
Chosen
addikt
válasz cinemazealot #62958 üzenetére
Nagyon köszi a részletes válaszokat!
1. Optika, élesség - szerintem itt az lesz a gyengepont, mert annyira merőlegesen van amennyire csak lehet.
2. Köszi!
3. Fehér tartalomra kivilágosodás - Ezt nehéz megítélni, de úgy tűnik mintha maga a kép világosodna, lehet próbálok majd egy videót felvenni róla.
4. Persze, a VGA megvan hozzá, egy RTX 4070-nel próbáltam. Közben a részletes manualban megnéztem és 60Hz-et ott már leírják, ez ennyit tud sajnos.
5-6. Köszi köszi, akkor ez ennyi
-
tobias40
veterán
válasz nexuspolaris #62961 üzenetére
Én erre a célra hagytam meg a Mederer600 3D lejátszómat,igaz egy évben 2-3 alkalommal használjuk viszont arra nagyon jó.
Nem drága használtan ha találsz és ez erre lett kitakálva(amúgy porfógó mert mindent az Amlogic lejátszókkal nézünk KODI-n.. )[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz nexuspolaris #62967 üzenetére
Az is jó, de mennyi? Nem vennék már Z9X alatt semmit, az használtan olyan 70k.
-
Vhiktor
veterán
*3D-hez
-
Vhiktor
veterán
Zidoo is jó mindenféle +D-hez és ráadásul az kadenciahelyes is a 3D-vel, a többiben nem vagyok biztos.
-
Vhiktor
veterán
Az mk3d kiterjesztést csak át kell írni mkv-re
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
vagy esetleg himediara is nezz ra. en 3d miatt is vettem q10-et. ez tudja a frame packed-et is, sbs, ou is. viszont mk3d kiterjesztest nem tud ez sem.
-
cinemazealot
addikt
SBS és OU verzióhoz lehet, hogy elég a Chromecast. Viszont a specifikációja nem ír semmit 3D tartalomról, így ha frame-packed 3D lenne a cél, szerintem ahhoz kevés lesz.
-
nexuspolaris
tag
3D-hez a Google Chromecast jó lehet? Vagy nézzek inkább egy Popcorn, vagy Dune lejátszót?
-
péjé
őstag
válasz Chosen #62957 üzenetére
szia,
ez a proji tesztelni jó de vedd figyelembe hogy nem egy tipikus házimozi vetítő, inkább egy irodai-mindenes gép. Ha megnézed majd egy mozis epson képét (pl. 9400-es) akkor a felsorolt képhibák zömét nem fogod látni, beleértve a nem teljesen kiélesíthető kép, szürkés fekete stb. Végpontozással a szemmel elérhető beállítást meg tudod csinálni, többi műszeres kalibrálás kérdése. -
makkmarce
őstag
Az 5-ös ponthoz csak annyit, ha nagyon irreálisan világos a fekete, akkor lehet, hogy a színtér rosszul van kiválasztva. Ellenőrizd, hogy PC-RGB 0-255(full PC RGB) vagy PC RGB 14-235 (limited PC RGB) van beállítva mind a projectoron, mind a lejátszón. Ennek a kettőnek meg kell egyeznie.
okoskodom, tehát vagyok
-
cinemazealot
addikt
1. Nem normális, de az optikai tengelyre nem pont merőleges vászon vagy csak szimplán gagyi/sérült optika esetén előfordul.
2. Én is így gondolom, de nem csak a fényerő miatt tartom ezt ideális beállításnak, hanem a lencse optikai tulajdonságai is (lásd 1. kérdésedet) ilyenkor a legjobbak.
3. Ez lehet amiatt is, hogy a vászon előtti környezet világos és a fehér felirat fénye visszaverődik a vászonra, beszennyezi azt, rontja a kép kontrasztját. Próbálj meg a vászon előtt és körül minél sötétebb és minél kevésbé fényvisszaverő környezetet kialakítani!
4. A 60 Hz-nél nagyobb képfrissítési frekvenciát a VGA-nak és a kábelnek is tudnia kell, nemcsak a projektornak. (És most nem a képtartalom változását játékoknál is jellemző FPS-re gondolok, hanem a videó jel átvitelét és a megjelenítés képmódját jellemző frekvenciára. A kettő nem ugyanaz.)
5. Keress rá itt a topicban a kalibrálásra, szerintem Nálad is elkelne majd. Vagy kérd szakértő kollégák segítséget. Érdemes.
6. Bármilyet biztos nem, minden képmegjelenítőnek van egy minimum lag-je. Én úgy tudom, hogy a DLP és az LCD közül utóbbi a lomhább.
A többi kérdésedhez én kevés vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Teljesen új vagyok projektor témában, de érdekel és tetszik a dolog.
Sikerült tesztre beszereznem egy Epson EB-FH06-t. Már helyből rengeteg kérdésem fel is merült:
1. Az normális, hogy a fókuszt nem tudom úgy beállítani, hogy a teljes kép fókuszban legyen? Pl a fórumon a középső oszlop éles, de már a két szélső is homályos valamennyire.
2. A fizikai zoom csúszkán mi az ideális beállítás? Valahol azt olvastam, hogy a legkisebb kép a legjobb és fizikailag közel tolni a projektort, mert úgy veszít kevesebb fényerőt. Ez igaz?
3. Filmeknél ha sötét rész van, de megjelenik a fehér felirat, akkor az egész képkocka is világosabb lesz valamennyivel. Amit csak tudtam kikapcsoltam a menüben, de ez nem szűnik meg. Ez a 3LCD technológia hátránya, vagy ez valami Epson feature?
4. A specifikációban oda van írva, hogy "2D Vertical Refresh Rate192 Hz - 240 Hz". Hát én szomorúan tapasztaltam, hogy Windowsban 1080p 60Hz a maximum amit látok. Most akkor a specifikáció hazudik, vagy valami nincs jól beállítva?
5. A brightness az Epsonnál úgy tűnik a sötét részekre van hatással. A gyári érték 50, de nekem úgy tűnik, hogy azzal túl világosak a sötét részek, már irreálisan. Lehetséges, hogy levéve 40-45-re reálisabb? Nem akarom elrontani a képet, de szemre úgy jobb.
6. Bármilyen input lag csökkentést el tudok érni ennél a típusnál? Már desktopon érzem, hogy egy jókora késéssel mozog az egér, de FPS játék teljesen felejtős rajta. Nem használok keystone-t és amit lehet lelőttem, de még így is elég nagy a késés.
7. ECO módban csak a fényerőt veszi lejjebb, vagy ott másban is ront a képen, ezért azt ne használjam?
8. Bármilyen egyéb ajánlott beállítás, amit érdemes megtennem?
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni ezekben.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz nexuspolaris #62955 üzenetére
Igen, így számolja.
-
nexuspolaris
tag
válasz nexuspolaris #62954 üzenetére
Találtam egy ilyet, ez lehet amire vonatkozik? :
Total (equivalent) lamp hour = 1.63 x (hours used in Normal mode) + 1.30 x (hours used
in Economic mode) + 1.00 x (hours used in SmartEco mode) -
nexuspolaris
tag
A BenQ lámpa üzemidő menüjében az "Equivalent lamp hour" érték mire vonatkozik, ha a Normal, Eco, SmartEco beállításoknál különböző értékek vannak?
-
Bikkrom
senior tag
-
Whist
aktív tag
Sziasztok!
Van egy hónaoja vásárolt Benq W1070+ gépem. Vadiúj lámpával vettem, én raktam bele kb 50 órát 1 hónap alatt.
Most bekapcsolnám, de villog illetve pár másodperc után világít a ''lamp'' fény. A Power és a Temp nem villan fel ilyenkor.Létezik,hogy ez a lámpa hibás volt és csak ennyit bírt? Befolyásoló tényező,hogy hogy,hova,mivel lett felfogatva a falról?
-
proci985
MODERÁTOR
ja, w2000 egy ritka modell volt. kb semmire nem jo lesotetitett hazimozizason kivul (talan nemi light gaming kivetelevel), viszont a hatranyait lehet orvosolni, feljebb lepni meg nehez. plusz az egyik elso short-throw projektor, rendes optikaval. vaszonnal rendes sotetitessel es egy jo surround setuppal szuper.
barati korben van harom hazimozira befogva, jellemzoen a kep a toredekebe kerult a hanghoz kepest.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
w2000 tokeletes a celra egyebkent. haloban kb 100"et tudok kivetiteni, ami kozelebbrol oke.
annyi baja van, hogy nincs auto keystone, szoval lifestyle projektorok erre jobban mukodnek. viszont abbol meg kb a viewsonic x10 ami mar kb oke, ami tobbszorose a budgetednek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tisztában vagyok ezzel, a méret amit írtam megfelelő a felsorolt gépekhez (2.4-2.8 méterről 90-110", nyilván a 110 már nem biztos hogy belefér, szóval itt inkább felfelé kerekítettem). Kicsit belefáradtam a keresgélésbe már, de jó lenne bővíteni a listát hasonló minőségű és vetítési távolságú gépekkel, mert ezek itthon nehezen beszerezhetőek.
A B opció német vagy osztrák aprós oldalakról rendelés ismerőshöz, aki majd hazaküldi, de egyelőre nincs kedvem ehhez a macerához, itthon lenne jó letudni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Azt döntsd el először mekkora képméretet akarsz vetíteni. Azt írtad 3 méter van a két fal között. Ebből a 3 méterből lejön a vászon mélysége, a készülék mélysége plusz az esetleges csatlakozók, kábelek mélysége. A 3 méterből így marad kb. 260cm +- pár centi. Ekkora távolságról nem sok vetítő tud értelmes képméretet vetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ágyban döglős másodlagos mozizáshoz keresek használt fhd projektort. Mivel hálószobáról van szó, ezért sajnos csak 3 méterem van a két fal között, olyan 90-110"-es képméretre lövök. A keret kb. 150eFt lenne csak a gépre. Amit eddig kitúrtam, és aktívan keresek az a Benq W2000, W1110 de itthon lehetetlen jelenleg ilyeneket találni. Van az aprón egy W1210ST (W2000 ST változata) új izzóval, nem is lenne rossz vétel, de az meg túl rövid, nem szeretném ha az ágy felett lógna a gép a szoba közepén (nem biztonsági aggályaim vannak, egyszerűen csak nem akarom ott látni ), a fal síkjába tenném inkább polcra vagy konzolra.
Opció lenne még a W1070, amiből árulnak is 1-2 példány, de 10-12 éves gépekért valahogy nincs kedvem azokat az összegeket kifizetni amiket az eladóik megálmodtak (140-170kHUF), akkor inkább nyitok külföldi beszerzés felé, ahol ennél olcsóbban van W2000.
A keresés szélesítéséhez tudnátok még ajánlani ezekkel a paraméterekkel hasonló minőségű és árú vetítőt? (volt már DLP-s gépem jó régen, az szivárvány nem zavart engem sem és a feleségemet sem, szóval a technológia kb. mindegy).
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Tikakukac #62939 üzenetére
Vidd a lézerest, annak az adatlapján nagyobbak a számok (kivéve a fogyasztást), így nyilván a gép is jobb. Egyébként meg kalkuláljatok egy ~10% bukó lehetőségével, így ha nem jön be, használtan továbbadjátok.
Bájdövéj, a két készülék nem feltétlenül csereszabatos. Az LH650 throw ratio-ja 1,15...1,5, az SH753P-jé 1,39...2,09. Tehát míg az előbbi képtávolsága min. 76 cm (30" képátlóval), max. ~10 m (300" képátlóval), utóbbié min. 184 cm (60" képátlóval), max. ~14 m (300" képátlóval).
-
proci985
MODERÁTOR
en 55"ot masfel meterrol neztem TVnel ha filmeztem. most 120" kb 3-3.5rol szokott menni, ez kb a maximalis meret amit a kanaperol meg belatok.
135"ot meg neztem, az pont elfert volna, viszont ott meg a hangfalakat nem tudtam volna hova rakni.
-
Hooper
őstag
Köszönöm! Bevallom ez sok olyan gép amivel még nem találkoztam.. ha képminőség szerint sorba lehetne tenni ezeket, hogy nézni ki?
Ja igen, azt írtam hogy a 4k, 3D, HDR, ilyesmik nem hoznak lázba.. de a hangja..vagyis az h csendes legyen az fontos a W1300 ecoban már van h zavar.. és mögöttem van kb 1méterrel...
sajnos a lakás adottságai miatt nem mindig van lehetőség meghajtani az erősítőt...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Szerintem nem szokod meg, nem egy túlzott méretű a vásznam, de még 3 év alatt nem éreztem hogy nagyobb kellene. Tv-nel mindig lepkedtem feljebb. 42-50-65-77". 65, főleg 77 amire azt mondom látványosabb sorozathoz sem kell nagyobb. Ha lenne 100" 2.4:1 oled akkor már csak a vetítés hangulata, és persze hogy elkülönített moziszoba nem zavar senkit vica-versa maradna gyakorlati elonykent, mert ha kiszelesedne a mostani tv-m mozis keparanyra az közel lenne a számomra elfogadható merethez. Valószínűleg egy 200" felett vetítő ezzel vitatkozna, de jelenleg 4k, dci-p3 200" felett lehet olyan 100 milliós nagysagrend. De még sima rec709 16-20fl-el sem egyszerű ügy.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hoppy
csendes tag
A Grandview-t forgalmazó szombathelyi cégnél vannak Kingpin és Multiscreen vásznak is. Ezek milyen minőségűek? Egy kézi pull-uppal szemezek.
-
Vhiktor
veterán
válasz Hooper #62930 üzenetére
Én azt mondom, hogy mindkét benq amit néztél visszalepes lesz az 1300-hoz képest.
-
m3ss
veterán
válasz Hooper #62933 üzenetére
Csenelest is erdemes keresni izzoval, karbantartassal kapcsolatban
Már nincs meg az újjakban a bestbuy minőség amit anno a W1070el leraktak?
ezt a velemenyemet persze lehet nem mindenki osztja itt, de sztem kb. a 9400 lett az jo par eve, ami a w1070 volt anno. jo allaround megfizetheto vetito egyel magasabb kategoriabol minden teren. mostanaban 400-500 kozott voltak mar hasznaltan.
de minimum egy sotetebbre festett szoba (nem full vilagos kozelben levo padloval, mennyezettel persze) kell hozza, hogy egyaltalan barmit eszrevegyel abbol, amit tud. persze ha ugy nezzuk ez minden mas vetitore is igaz..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
péjé
őstag
HA 4k hdr 3d nem érdekel akkor esetleg régebbi felsőkat. dlp-t is megnézhetsz...Sim2 HT3000e van éppen az avx-en, Runco LS5 esetleg, LED-es dlp a Projectiondesign FL32, Digital Projection M-Vision LED.... [link]
A benq w2700 kb. ua. mint a w2000 csak rezgetős 4k-t is tud meg magasabb színteret.LCD vonalon meg az említett epson 9400 de most van egy sony hw65 nagyon alacsony órával kitéve.
Ezek felett meg a jvc/sony 4k gépei vannak.
Ezek felett meg a mégjobb 3 chipes dlp-k.... -
Hooper
őstag
Falak szürkék, szőnyeg végig szintén. Mennyezet optimalizálása még folyamatban
420rol vetítek. 330ról nézem a 107"-t (+- pár cm most nem mértem le hajszál pontosan)
Továbblépés: Sötét jelenetekben sokszor nem sok mindent látok de ez a körülmények áldozata is tudom.. A világos részek, színek, élesség az kb rendben. szeretem a képét.. mondom ezt úgy hogy fotózással/videózással foglalkozunk.. van akkora szerencsém hogy a párom is, így könyebb az út egy falfestéshez
Bikkrom:
Már nincs meg az újjakban a bestbuy minőség amit anno a W1070el leraktak?Köszönöm a tippet a cserére így jobban hangzik Legendás Batyót hogy érem el?
9400et it annyira írják h kíváncsi vagyok.. bár pont azoknak nem tetszett akik DLP képét szeretik..
Tényleg: uj genes Apple TV minőségével van tapasztalatotok projektor mellé?
-
Bikkrom
senior tag
Annyira azért nem vészes az izzó. Küldd el Batyónak takarításra, izzócserére. Fele sem lesz árban és lesz egy tiszta géped.
Eleve modullal dupla az ára. Elég csak izzót venni.
Ha feljebb lépnél akkor az új BenQ-k nem nagy csodák. JVC vonalat én is javaslom. A 9400 is szuper. De el kell menni megnézni.
-
m3ss
veterán
kampot, karnist, dulux applikaciot ilyeneket elso korben
kerdes milyen teren akarsz tovabblepni. milyen tavolrol vetitesz? amugy jo helyre jottel, majd elmondjak a tobbiek milyen vetitokkel tudsz tovabblepni dlp-n belul. runco, pd stb...azert ha teheted menj el valakihez es nezz meg egy 9400-at is akar hatha megtetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Benq W1300 vetítőmben 4300 óra van ECOban. Gondoltam megérdemel egy új izzót. Eredeti lámpa modul (ha érdemes ezt venni) 110.000 Ft körül van.
Sok éve használom felmerült bennem hogy az izzó cserére helyett eladom és hozzáteszek újabbhoz.
w1800 vagy w2700 amit néztem h újabb és leírás szerint hasonló.
Az 1300 visszafogottabb "filmes" képvilága tetszik (a lejátszó himedia q5, emellé majd bekerül lassan egy apple tv 2022 - a vászon egy grandview 107"), az új szeriát is ezzel reklámozzák.
4k, HDR, 3d nem érdekel.Érdemes rákölteni vagy ugyan azt kapom valószínű az új szériában csak 4k / HDR képes kiadásban.
Vagy tartsam még meg egy ideig és használtan valami JVC / Sony régebbi fhd mozigép.. vagy sokan írjátok itt az epson 9400et.. csak az nem dpl.. amit lehet megszerettem.
Ti merre indulnátok? -
m3ss
veterán
sose neztem meg filmet kozel ulve egy tv-hez, szoval nincs ilyen iranyu tapasztalatom. de lehet benne vmi, engem a 4m-es 16:9 vaszon sokkolt le. pedig ha jol emlekszem 5-5.5m kornyekerol neztuk, de full mas elmeny volt. nem tudom miert, vagy azert mert az egesz falat szinte a kep boritotta be es emiatt mas feeling volt, vagy csak szimplan ez az oriasi terulet, passz. lehet megszokod az is ugyanolyan utana, es nincs is ertelme a meretet hajszolni ha megvan az idealis nezesi tav.
-
m3ss
veterán
avs forumon annyi fele szinten "triple black velvet" anyagot is probaltak, ami aztan utolag vagy fenylett, vagy szurke volt ehhez kepest hogy ugy voltunk vele inkabb ne kiserletezzunk. lehet van amugy itthon is, en nem jartam sikerrel.
alu sin ilyen profillal azert nem fog meghajlani, ha sokkal nehezebb lenne a fuggony akkor se sztem. en a fuggony hasara ertettem a 20 cm-t, kb. 3.6m fesztavnal kellene ennyibe belefernem.
Ha hullámos a fal akkor pár m6 anyát tennék a fal és a karnis sin közé ahol nem fekszik fel.
en is gondoltam hasonlora, meg utana kitolteni akrillal/sziloval a reseket, csak akkor a 7mm magas slim karnisbol fat karnist csinalok. sztem csak a veses lenne a jo megoldas, persze lehet meg akkor is alateteznem kell majd.
egyre inkabb azon gondolkozok, hogy mi az elonye egyaltalan ennek a fuggonyos megoldasnak az akasztoshoz kepest? mert nem igazan van sok...ha ugy fog csuszni mint a vaj, egyedul is behuzhato lesz akkor ok, de ennek mennyi az eselye?
lehet csak ossze kellene varrni a mennyezeti meg oldalso fuggonyoket egy darabba 4 karikat belerakni es felakasztani 4 helyen a mennyezetre. ha akarom belevarrok az anyagba a karikak melle egy kis muanyag nyelet is, es akkor fel se kell allnom lehet semmire..tegnap nezegettem, 25x a belmagassagom. labujjhegyre allva nem vagyok messze a mennyezettol. vaszon ket szelere ha diszleceket teszek majd a falra, el is tudok oda rejteni ket fali akasztot is...de akar dekor dolgokkal is lehetne alcazni ezeket a kis kampokat. akar valami lampa, mennyezetrol lelogo virag, biztos el lehetne egyeb lakberendezesi dolgokkal is rejteni oket...lehet ez lenne a legokosabb megoldasAz a helyzet hogy nincs legalább 100" 2.40:1 oled tv hogy elengedjem a projektort. Ott van a 77" oled de csak sorozatokat nézek rajta, annyira más élmény a 120" 2.40:1 kép.
ha odaulsz kozel a tv-hez akkor se kapsz hasonlo elmenyt? 120 col atmero szeles vaszonnal az mit jelent, mekkora a vasznad szelessege?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
tatárlaki
csendes tag
Ezt a szövetet nem ismeritek?
3 munkanap alatt meg szokott jönni a rendelés...
https://www.adamantium-audio.de/collections/stoffe/products/adamantium-audio-dark-2-0Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, 6xIMG STA 2000D, Tulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom milyen tömege van, anno egy órát keresgéltem a legfeketebb anyagot meteraru nagykerben, tuti hülyének néztek. Egyébként keresgeltem mi ez a black velvet itthoni elérhető verziója de nem találtam.
Nekem fém csipeszekkel volt megfogva, hajtottam egy kicsit az anyagon hogy dupla réteget fogjon. Ha a karnist fel tudod fúrni mondjuk méterenként az sokat segít, nálam 3m-en volt megfogva. Az is kérdés mekkora hasat engedhetsz meg az anyagnak, a feszites miatt. Ha van mérnöki venad az anyag tomegebol ki tudod szamolni mekkora feszítő erő kell mennyi belogashoz.
Ha hullámos a fal akkor pár m6 anyát tennék a fal és a karnis sin közé ahol nem fekszik fel.Én még allitgattam az anamorf prizmat, valami csavarodas van a vaszonban és bal alsó sarok homályos kicsit. Nehéz közel tökéletesre beloni. Mpchc-vel is szarakodni kellene, mert éreztem hogy valami nem ok a képpel, feltettem egy kodit, kapasbol mintha ips panelrol váltottam volna va-ra, feketeszint nem stimmel mpchc-vel.
Az a helyzet hogy nincs legalább 100" 2.40:1 oled tv hogy elengedjem a projektort. Ott van a 77" oled de csak sorozatokat nézek rajta, annyira más élmény a 120" 2.40:1 kép.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
m3ss
veterán
ez az anyag. nem tudom a pontos tomeget meg, ha lehet hinni a kommentelonek 200 g korul lenne nmenkent, szoval valszeg konnyu. azt tudod esetleg a tied milyen nehez volt?
en is felek ha nagyon megfeszitem akkor a gorgok rafeszulnek majd a sin belso oldalara es nem fognak mozogni meg szilikonzsirban uszva sem. a csipeszt javaslod? hogyhogy? nem fog abbol kicsuszni? nem fogja elszakitani a fuggonyt? mondjuk jobb lenne, ha nem kellene behuzot (felteve ha igy hivjak, amibe az akasztokat bele lehet akasztani) varratni a fuggonybe, na meg az a szog miatt lehet meg jobban megfeszitene a gorgoket, mint a csipesz.
amugy talaltam vmi ilyesmit, bar ez is elegge off, de vajon ha erre visszahajtom az anyagot es ravasalom akkor ez lehetne a szele amibe a csipeszt csiptetem?
esetleg ez a vasalos modszer szalaggal ket anyag osszetoldasara is jo lehetne, varras helyett? vagy teljesen eltevedtem?amugy az volt az eredeti terv, hogy felrakok a vaszon melle ket egyenes karnist eloszor tesztelni, es kiprobalom ott egy darabbal hogy egyaltalan meg tudom-e fesziteni elegge, mozognak-e egyutt jol. ne kelljen megvennem feleslegesen 60e ftnyi alu karnist. aztan most megszivatott a mennyezet domborulata is, mert lehet inkabb vesnem kellene kezdeni...ahh. nem tudom. a tv tulajok meg neznek ram nagy szemekkel, elment a maradek osszes esze ennek...es lehet igazuk is van
mondjuk ha mukodne, biztos jo lenne. evekkel korabban indulhattam volna ilyen iranyba mar..na mind1 most mar nincs mas hatra, mint az elore.mit csinaltal a szoban?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Ez milyen anyag, honnan szerezted?
Milyen a tömege egyébként? Fesztávtól függően, értelemszerűen minél nagyobb annál jobban meg fogja feszíteni a karnisokat és a csipeszeket. Valami masszív sínt javaslok és jó görgős csipeszeket. Nálam a viszonylag könnyű anyag 3,5m-en hasat csinált a 20mm rúdkarnisnak, és néha be kellett fújnom szilikonspray-el hogy csússzanak a gyűrűk rajta.Ma én megint eltöltöttem a moziszobán 2 órát, hihetetlen mennyi időt, melót bele lehet ölni ebbe az egészbe.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Én is gondolkodóban vagyok még, hogy fogom a falat beborítani vele. Egyenlőre úy tervezem, hogy vékony párnafákat teszek fel a falra és mennyezetre, arra pedig rátűzöm tűzőgéppel az anyagot. Nekem annyival könnyebb dolgom van, hogy nálam fixen rajta lesz
Ha valakinek van jobb ötlete a felszerelésre szívesen várom.
-
m3ss
veterán
arra en is. kicsit felek tole, hogy majd 4 kampo lesz a vegen belole vagy Viktor lemeri az ovet, megkerem hogy a mert kontraszt ertekeket szorozza be masfellel, eladom vkinek avxen es johet a nagy tv amugy valszeg kampoval sem lenne tobb ido fel es leszerelni, sztem fel perc alatt fellepovel az is megoldhato lenne. es tutira mukodne, amit tervezek ennel azert vannak kerdojelek..4 kis kampo meg talan kevesbe is lenne feltuno, mint barmilyen sin.
raadasul valszeg nem is bambusz, mert amit szereztem ez sima nadnak tunik, huvelykujjnyi vastag. lehet egy wc papir guriga atmero idealisabb lenne gorgetes miatt.
meg ha ezt a mennyezet sikolast valahogy abszolvalom is lesznek meg buktatok...jol meg kell fesziteni majd a mennyezeti fuggonyt, hogy ne logjon majd ra a vaszonra kozepen...emiatt nem tudom mennyire fog szorulni. egyaltalan lehetseges-e megoldani 20 cm hassal ezt a mennyezeti fuggonyt...mondjuk ha nem, erre meg mindig van megoldasom. lehet az elhuzas is problemas lesz...de meg a rolettat is hekkelni kell, kozepen annak a rudjat is meg kell toldanom, mert 3m hosszu kellene..aztan a szekreny...hekkELEK a javabol.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
BBéci
legenda
Kíváncsi vagyok a végeredményre! Remélem a szokásos, kiváló minőségű fényképeket mztatsz róla!
A bambusz fűféleség, nem nád, téves, hibás az általad és a KFT által alkalmazott elnevezés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
m3ss
veterán
válasz Bikkrom #62918 üzenetére
ezt neztem, ilyen van mar itthon egy, 90 fokos iv is.
vaszon alatt lesz kb. egy bambusznad vaszon szelessegben, es arra feltekerek anyagot, majd legorgetem egeszen a hallgatoi pozicioig.
vaszon folott szinte mar mennyezet van, ugyhogy folotte alatta nem fog latszodni a fal igy. vaszon mellett lesz esetleg egy 20-30 centis felulet ahol latszodhat majd a vaszon fala, utana mar jon majd a fuggony. egyebkent most sem latom a falat a vaszon mellett film kozben, eleg sotet a festek. a masfel meterre levo oldalfal az meg tud azert vilagosodni meg igy is, de maga a vaszon fala az nem..persze ha ritka sotet lesz lehet latszodik majd, akkor majd az oldalso fuggonyt kb tepozarral vagy magnessel felcuppantom a vaszon keretere es kesz...mar ha ebbol igy ertesz barmit is, nehez igy elmagyarazni..
plusz meg rolettat is szeretnek 21:9 maszkolashoz.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz Bikkrom #62916 üzenetére
a rudkarnisos megoldasra gondolsz? az a baj az is nagyon latszik a mennyezeten, meg ott a 90 fok problema...vidga eleg magas is, meg ezekkel az L konzolokkal nagyon feltuno lenne. ehhez kepest ez a 2.5 cm szeles, 7mm magas alu karnis szinre festve szinte eltunik.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
Link
Meg kell nézni ez a VIDGA jó-e neked. Valami hasonlót linkeltek pár hete, ott is sínekkel volt megoldva, csak lett egy kis rés a fenti meg az oldalsó szövet közötti. De az megoldható ha az egyik anyagon ráhagysz pár centit.Ehhez a művelethez kell jó varrónő is. Nem ár ha a jobbik felünk szeret varrni
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Így, hogy a függönyök nem fi el lesznek hanem mozgathatóak.
-
Vhiktor
veterán
Mobilisra szeretnéd? Nem fixre?
-
m3ss
veterán
válasz Bikkrom #62911 üzenetére
melyik ikeasra gondolsz? ha elkezdem vesni, az tuti hogy vmennyit mindnekepp vissza kell glettelnem, sajnos igen...eleg lenne par centi szelessegben vesnem viszont.
ket karnisra osszeillesztve gondoltam en is, de sztem ott a toresnel mindig csak a szivas lenne vele, meg fog akadni, meg ha at is lehet huzni valahogy rajta...kb 1-2 cm lehet kozepen pluszban a gerinc, ami szepen szet van huzva, hogy egyenletesnek tunjon tavolrol...ha rafektetek egy egyenes rudat a gerincre, akkor kb. 5 cm-re elall a mennyezet sikjatol 1 meterrel arrebb...szoval nem jo. esetleg meghajlitani, megtorni a karnist aztan aluminiumheggesztovel esztergalyossal, vagy csak vmi kemenyre koto anyaggal esetleg megprobalni osszehozni a 2 sint...ganyolas az a baj ketes eredmennyel. ket fele karnison gondolkodtam amugy, ezekhez van iv/90 fok hogy be tudjam kanyaritani a szekrenybe. egyik muanyag 2 soros, de inkabb azt szeretnem, hogy ilyen kicsi 1 soros aluminium sinbe tenni, ilyenem van itthon es alig latni a mennyezeten. persze lenne 60k+ a sin. ebben az lenne a jo, hogy 1 sinbe menne a mennyezeti is meg a fuggoleges / oldalso fuggony is, egymast valtva. egyik gorgon mennyezeti, kovetkezo gorgon fuggoleges es igy tovabb...es akkor a fuggoleges fuggonyok kihuzasaval tudnam elhuzni a mennyezeti fuggonyt is...elmeleti sikon kerdes hogy mi fog ebbol megvalosulni ekkora mennyezeti fuggonynel megfeszitve...lehet zsakutca.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
mar "csak" haza kell kuldetni, es epulhet a fekete lyuk
persze a mennyezetem olyan szinten nem sik, pont van egy "gerinc" kozepen, valszeg aram kabelt nem hornyoltak...nem tudom hogy fogok igy mennyezeti karnist rakni, remelem ki tudom vesni egyenesre azt a kis szakaszt, mert meghajlitani nem tudom a karnist.[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #62908 üzenetére
Jó kis gép az. Nekem is már visszajöhetne Batyótól, mert plafonra fúrhatnékom meg mozizhatnékom van.
Aztán majd elkap a gépszíj és lépkedsz fentebb. A házimozi beszippant. Meg a bankkártyádat is. Jobb gép, jobb vászon, hangrendszer. Végeláthatatlan. De minden perce megéri.
-
Bikkrom
senior tag
válasz nexuspolaris #62906 üzenetére
Megkérdezném melyikben van gyári izzó. Ha azonos akkor w1110.
-
nexuspolaris
tag
Két használt vetítő között vacillálok, melyik lenne szerintetek a jobb vétel? Szállítással kb. egy árban lennének:
- BenQ W1110s: 234 lámpa órával (dobozban, minden tartozékkal) ~80e
- BenQ W2000: 801 lámpa órával (csak projektor, kábel és távirányító) ~90e -
m3ss
veterán
3 chipesek biztos jo vetitok, lehet ra is csodalkoznek moziszobaban magas ansi es a relative magas onoff miatt milyen gyorsan utolerik kontrasztban az ajnarozott gepeimet, meg utana milyen jo kontrasztjuk van...de minek nezegessem ha nem kivitelezheto nalam.
hozzateszem felteve, ha lehet moziszobaban vasznon egyaltalan 400+ ansit merni...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
ezt mondtam, hogy reszrehajlo vagyok, elismerem. de nem indokolatlanul nincs vele baj, hogy sokan nem ertetek egyet vele. van itt helye mindket tabornak sztem.
Elmondtuk már jópárszor, azért nem a vizsim brightos F22 a dlp vetítés csúcsa.
de ha meglatnek egy szabad szemmel alig lathato mertekben jobb nativ kontrasztos f32-ot vagy akarmilyen 1 chipes dlpt akkor miert valtozna meg a velemenyem? mert nagyobb a szinter lefedettsege? random filmnel ez fel se tunne sztem, max ismert dolgoknal, demo jeleneteknel, bar ott se biztos hogy konnyen...tulertekelt dolog ez.
gondolnam, hogy hasonlo okok miatt is helyezik pl. a kalibralo emberkek, tesztelok is elobbre a kontraszt fontossagat, mint egyeb kepi parametereket. mert ha a kedvenc jeleneted kell sasolni, pixelkukkolni hogy elesebb-e meg tobb szinarnyalat van-e a kep egyik reszleten akkor az kevesbe fontos, minthogy barmilyen film jelenetenek 50%-aban mondjuk lenyegesen kontrasztosabb kepet nezel. ezt laikusnak is konnyebb eladni, mert latja..
3 chipesek biztos jo vetitok, lehet ra is csodalkoznek moziszobaban magas ansi es a relative magas onoff miatt milyen gyorsan utolerik kontrasztban az ajnarozott gepeimet, meg utana milyen jo kontrasztjuk van...de minek nezegessem ha nem kivitelezheto nalam.mindkét technológiának meg van a helye és a létjogosultsága
egyetertunk, ezt mondom en is, pd vetitonek hungexpon a helye, 5m magassagban[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Szedd szet, pucold meg. Tegyuk fel 3m szelessegre kizoomolod a gepdet es 16fl fenysuruseget mersz. Prizmaval ugyan igy raallitod a gepet es ujra mersz. 21fl kozeleben kell, hogy kapj. Volt par anamorf lencsem es prizmam. Mindegyik tudta a plusz 30% fenyero novekedest…
milyen prizmara tettel szert?
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-KP-
addikt
"volt nalam 1-2 napra egy fluroit f22 feher mennyezettel, 1.4 vaszonnal, de tuti nem tudott 60-nal tobb ansit vasznon."
Elmondtuk már jópárszor, azért finoman szólva sem a vizsim brightos F22 a dlp vetítés csúcsa.
"ez megnyugtat, hogy nem vagyok teljesen indokolatlanul reszrehajlo."
De, minden írásodból lejön, hogy ****** részrehajló vagy. Hiába meséled be magadnak az ellenkezőjét. Egyszerűen el sem tudod képzelni, hogy nem mindenki a te koordinátarendszered szerint gondolkozik, és hogy mindkét technológiának meg van a helye és a létjogosultsága.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- Alaplap-proci probléma
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest