Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zsoleszhun #11357 üzenetére
Jelszót kér hozzá
Azt hiszem, az lesz a legegyszerűbb, ha bemegyek a Telekomhoz. -
válasz
SztiviVander #11353 üzenetére
Telekomos vagyok. Régebben ott volt, és most pont az a bajom, hogy nem megy a volte, hívás közben nincs net...
-
zombei
aktív tag
válasz
SztiviVander #11353 üzenetére
Nekem Yetteles kártya van benne, akkor lehet azért.
-
Eltűnt a beállításokból a volte funkció, és gyanús, hogy nem is működik. Ez nálatok is így néz ki?
-
-
TODI1111
veterán
válasz
Ricardo #11340 üzenetére
Máshol mást írnak. A samsung útjai kifürkészhetetlenek.
[Szerencsére azért még nem mondhatók elavultnak a Galaxy S21 készülékek, sőt, hamarosan megkapják az utolsó nagy verziófrissítésüket, az Android 15-öt, illetve az erre épülő One UI 7 felületet.] -
csorbajeno
veterán
válasz
Ricardo #11340 üzenetére
Ezt én is olvastam, de egyenlőre túl nagy hitelt nem adtam neki. Elvileg idén még havi szinten kellene kapnunk, bár most kezdődik az 5. év és az A15-öt hónapokkal ezelőtt meg kellett volna kapnunk. Szerintem ez az egész azért van, mert (velem egyetemben) sokan vannak, akik még indokolatlannak látnak egy S21->S25 cserét.
-
mhydas99
aktív tag
-
mhydas99
aktív tag
válasz
Ricardo #11340 üzenetére
Android 15 OneUI 7-tel JON az S21-re. Eddig azert nem kaptak a telefonok frissitest, hogy nagyobbat szoljon az S25 megjelenese es nyilvan eladasai.
Aztan marciustol kezdve 3 havonta jonnek bizt. frissitesek, valoszinuleg 2026 januari lesz az utolso. Kis szerencsevel aprilis. Aztan kaput. -
Ricardo
titán
Most futottam bele ebbe a hírbe. Tud valaki erről valami konkrétabbat?
Újabb Galaxy telefonok frissítését ritkítja meg a Samsung
"Ezen a cég mostantól a Galaxy S21 sorozatot a havi helyett negyedéves frissítéssel szerepelteti, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy azok a korábbiaknál ritkábban fognak foltokat kapni."
"Ezekre a modellekre ugyanis a Samsung még "csak" 5 év frissítést vállalt, ami azt jelenti, hogy jövőre elvileg teljesen meg fogja szüntetni azok foltozását."
"Jelenleg nem egyértelmű, hogy a gyártó ki fogja -e adni az Android 15-ön alapuló One UI 7-et a Galaxy S21-ekre az elkövetkező hónapokban vagy sem."
A telefon 21 ben jelent meg. 25 van., Tehát ez a negyedik év. Elvileg jönnie kelleme a droid 15- nek one ui 7-tel, jövőre meg csak a biztonsági frissítéseknek. Még ha nem is havonta.
Ha viszont a hír igaz , akkor egy évvel rövidebb a támogatás mint amennyiről szó volt eredetileg.Kíváncsi vagyok mi lesz.
-
csorbajeno
veterán
-
csorbajeno
veterán
válasz
mhydas99 #11332 üzenetére
A képeket nem a telefonokon, hanem egy 43"-os TV-n néztük. A nagy felbontású képeknél az S21 csúnyán elvérzett, de a sima főkamerás képeknél és 2x nagyításnál is az S21 jött ki nálunk győztesnek. Agyon nagyítgattuk és részleteiben az S24-gyel megegyezett, az S22-t leiskolázta, viszont nem volt úgy beégve az esti ég, mint a másik kettőn. A színhűsége meg megint az S21-nek volt a legjobb. Az S24-ben az AI nagyon műtermi színeket adott a Parlamentnek.
Más márkákkal nem tudom összehasonlítani, mert az nincs itthon, de elhiszem azt, amit mondasz. Az általam leírt eredeményt csak azért osztottam meg, mert megdöbbentem rajta. -
mhydas99
aktív tag
válasz
csorbajeno #11301 üzenetére
1 ev mulva mar erosen az lesz az ellenerv az S21 ellen hogy nem kap frissiteseket. A mai vilagban, ahol ezerrel terjednek a csalasok, adathalasz appok egyre kifinomultabb modszerekkel, AI-t is bevetve nalam eros szempont, hogy legyenek biztonsagban az adataim, ha mar a telefonom mindent tud rolam...
-
mhydas99
aktív tag
válasz
Gabesz87 #11291 üzenetére
En masfel eve csereltettem akksit az enyemben, mivel berepedt a kinelzom es kompletten csereltek csak a kijelzot/keretet/akksit hivatalosan.
Azota ha van dogunalmas napom, hogy csak telefonon olvasgatok, youtubeozok meg ilyen alapveto dolgok (jatek nem), akkor 100%-rol nekem olyan 6 ora alatt merul le teljesen. Most. De amikor kicsereltek az akksit sem erezhetoen jobb uzemidot, talan ha erzetben 10%-kal jobban birta sokat mondok. -
mhydas99
aktív tag
válasz
csorbajeno #11305 üzenetére
Belenagyitva a kepekbe jon elo a kulonbseg az ujak javara. Emellett reszletgazdagabb, szinben telitettebb, elesebb kepeket keszitenek az ujak. Ha csak telo kijelzojen nezegeted nem jon elo a kulonbseg. De amugy van.
Egyebkent mar evek ota nem a Samsung csinalja a legjobb kepeket droidos fronton, sokkal inkabb a Vivo X200Pro, Honor Magic 7 pro, Huawei P szeria. Kinaiak feltortek mar mint a talajviz.
Toltesi sebessegben is, ujtipusu akksik alkalmazasaban is jobbak.
Egyedul a szoftvertamogatas hossza/allandosaga es a lehetseges biztonsagi resek miatt jobbak mar csak egyedul a nagyobb vezeto gyartok. Amugy semmi masban... -
mhydas99
aktív tag
Mas is tapasztalt irgalmatlan glitcheket, belassulast, meg nem nyilo appokat a januari frissites telepitese utan? Lehet kezdek paranoias lenni, de olyan mintha a Samsung szep lassan kinyirna szoftveresen a telefont...
Gboardon befagy, akad, hihetetlen idegesito par napja (eddig soha nem volt ilyen)
MS appjaim nem nyilnak meg, tobbszor elindulnak loopban de nem lepnek be.
Szakadozik a gorgetes.
Szellemerintesek a telefonban...kijelzom amugy hi atlan, nem fizikai lesz a gond.
Masnal is van ilyen? -
mhydas99
aktív tag
válasz
csorbajeno #11315 üzenetére
Csak ovatosan. Hiaba Qi2-esek az uj S25-ok, NEM magnesesek! Maga a QI2 csak az uj tipusu vezetekmentes toltesszabvany, azt jelenti hogy elviekben kepes lenne magasabb aramfelvetelre, gyakorlatilag ez le van szabalyozva az S25-okben. Azt hiszem a Qi2.1 a magneses. De nezz utana. Elegge megcsavarjak a megnevezeseket.
-
Magnat
veterán
Üdv,
hogyan tudok tiltani egy alkalmazást? Régebben csináltam ilyet, mondjuk lehet, h még az S10Lite-on, de nem találom sehol ... egy 3rd party app, letörölni nem akarom, de tiltani jó lenne amikor nem kell.
-
Ricardo
titán
Sima S21 TMH-ra megjött a januári frissítés.
-
Ceree
senior tag
válasz
csorbajeno #11320 üzenetére
Ha meg nincs fem a tokban, akkor nem eleg eros a kapcsolat. Legalabbis i14-nel ezert kellett uj "vasas" tokot vennem, mert a sima tokban csak a lelek tartotta a felesegem kocsijaban. Ha meg a tokkal kapaszkodik, felesleges, hogy a telo is tudja szerintem.
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #11319 üzenetére
Igen, valami olyasmi van a háttérben és én is sokkal esztétikusabbnak tartom, ha nincs korong ragasztva a hátlapra. Mivel én a gyári átlátszó tokot szeretem, így nálam ezek a tokok és tartók ki vannak lőve.
-
SztiviVander
őstag
válasz
csorbajeno #11315 üzenetére
Nekem most is magsafe töltőm van a kocsiba meg az asztalon is. És igen, nagyon szeretem hogy csak oda kell dobni rá a telefont
Nem nagyzolásból van, hanem mert a tactical carbon tokban van magsafe gyűrű, így a sima qi töltők nem is töltik mert úgy érzékelik hogy idegen fém van a telefon meg a töltő között. Szóval muszáj volt beruházni ezekre. De amúgy felragasztható gyűrűt is lehet venni, csak az szvsz elég rondán néz ki. És amennyire tudom nagyjából ennyivel tudnak többet a qi2 (alias magsafe) töltők, hogy nem hisztiznek a fém miatt mert tudják hogy az normális.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz
Hát mondjuk az újabb modellek rendes optikai zoomos kamerája viszont sokkal jobb.
Meg pl az S23 qualcomm és nem exynos, és még kompaktabb. Utóbbi nálam nagy előny volt. -
Ceree
senior tag
válasz
csorbajeno #11309 üzenetére
Nem hiszem. En kikoltoztem SIM-ekkel az s21-bol es az ertesiteseket is kikapcsoltam, de a szinkron maradt otthon az ejjeloszekrenyen, wifin logva.
(Sajnos vannak feladatok amikre nem tudtam meg ravenni az iphonet, pl. kodi bovitmenyek elerese es vezerlese (androidon yatsee) ill. linux disztro torrentek menedzselese (ios-en az ingyenes alternativa csak mutatja de nem tudsz torolni). De emellett neha ezen valaszolok meg uzeneteket is.
Nos, ilyen felhasznalas mellett 4-5naponta kell tolteni. Az eredeti 4eves akksival. Szoval a szinkron onmagaban nem csinakja ezt.
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #11312 üzenetére
Még csak most jutott az eszembe, hogy nekem most jó lenne a Qi2 szabvány, mert az ha jól tudom, akkor már mágneses elvű, mint az Apple-féle, így az autós tartóra könnyebb, kényelmesebb lenne betenni. De még ez sem feltétlen késztet telefoncserére. Szerintem az S21 széri nagyon jól sikerült.
-
csorbajeno
veterán
Munimális témaváltás, ha már így felpezsdült itt az élet🤣
Az AoD-nél rosszul emlékszem, hogy volt felvő nézetű óra? Ha igen, akkor hol lehet állítani? -
Magnat
veterán
válasz
csorbajeno #11309 üzenetére
Sztem igen, én eddig minden telefonommal ezt tapasztaltam, h mikor megvettem őket de még nem költöztem át mert nem volt időm vagy nem jött meg a tok vagy éppen eladás előtt amikor már nem volt rajtuk az összes accountom bekapcsolva wifi kapcsolattal gyakorlatilag 8-10 napot elmentek készenlétben ... és pl az előző telefonom ami Sanpi 855 volt (s10 Lite) szintén ugyanúgy merült kb 1%-ot óránként, mint a mostani S21+
Persze lehet, h ha pontosan kimérném vmilyen tenyésztett környezetben, akkor kiderülne, h a Snapi csak 0.95%, az Exynos meg 1.2 ... -
SztiviVander
őstag
válasz
csorbajeno #11311 üzenetére
De azok meg sokara lesznek vallalhato vekonysaguak meg sulyuak. Az arat leszamitva engem ez a ket tulajdonsag is visszatartana egyelore. Vagy taskaba kellene hordani ahogy a nok
[ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #11310 üzenetére
Én a kétfelé nyíló alatt nem a foldot értem, hanem a fold+1 oldal, hogy ne 1:1 legyen az oldalarány, hanem 3:2. És ha lehet, akkor a külső kijelző is legyen normál szélességű
A flipnek konkrétan nem látom értelmét, szóval azt nem nekem találták ki.
-
SztiviVander
őstag
válasz
csorbajeno #11308 üzenetére
Igen, foldot ertettem en is a kinyithato alatt, a flip az szerintem csajoknak idealis. Sajna a merules tobb dologtol is fugghet, lehet gyenge mobilhalozat meg beragado/bugos app is. Amelyik telefon gyari visszallitas utan nem merul appok nelkul ott egyertelmu hogy valami app szivja. Azzal meg nehezen lehet mit tenni miutan google a13 ota kiszedte az osszes lehetoseget hogy ki lehessen nyomozni mi fogyaszt a hatterben.
-
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #11306 üzenetére
Először én is azt mondtam, hogy egy kinyitható lesz a következő, de szerintem a négyzetes kijelzővel sok esetben nem lennék előrébb. Viszont a kétfelé nyíló telefon már mozgatná a fantáziámat, viszont az ára az én kedvemet is elveszi
-
zombei
aktív tag
válasz
SztiviVander #11303 üzenetére
Én még ezeket a batár nagy kávákat is rühellem benne.
Igazából az újabb szériák üzemidőben, meg kamerában talán annyit hoznának, hogy gyorsabb a feldolgozás, pl. az A55 is egy sötétebb képet harmad annyi idő alatt elkészít kb. ugyanabban minőségben mit az S21.(bár ezt szerintem szoftver oldalon meg lehetne oldani, csak azzal már nem foglalkoznak) Engem egyedül a viszonylag magas standby drain zavar a 21-ben. -
SztiviVander
őstag
válasz
Simán elhiszem
Nekem amire egy telefonnal készített kép/video kell arra az s21 is bőven tökéletes. Szóval a 25-nél is a "jobb" kamera az nyilván papíron jobbat jelent. Én a kinyithatóakkal szemezek már egy ideje, mert abban látom az újdonságot meg a bugit, de a samu az még mindig egy vállalhatatlan tégla, a honornál meg a support olyan tipik kínais, azaz 1-2 év után már általában magasról letojják hogy arra költsenek. Igazából ha egy magic v3-at csinálna a samu akkor arra lecserélném a 21-et. Persze nem 0.8-1M -ért mert annyit adni egy telefonért sajnos genetikailag képtelen vagyok
[ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
válasz
SztiviVander #11303 üzenetére
Hugomnak vettem S24-et tavaly, majd összevetettem a kamerákat és én nem éreztem előrelépést, majd dec. végén haveroméknál voltam ezt elmondtam neki és ezért összemértük a felesége S24-ét, az ő S22-ét és az én S21-emet a Parlamentnél és vakon megnézve a képeket TV-n az S21 jött ki győztesen, amennyiben nem nagy felbontású képeket csináltunk. Ha érdekel az összevetés, akkor feltöltöm a képeket drivera.
-
SztiviVander
őstag
válasz
zombei #11302 üzenetére
Nekem egy A35 a céges, baromira utálom is kézbe venni (azt már hagyjuk is hogy az s21 minden téren körbehugyozza). Lehet hogy a szemnek szép ez az apple koppintásos éles szélű forma, de a kezem nagyon utálja. Oké persze, tegyem tokba és legyen még nagyobb tégla. Persze 3-4 év után néha azért elkap az ujdonság varázsa utáni vágy, de az a helyzet hogy se a 23-ban se a 24-ben nincs semmi érezhető újdonság a típusszámon (meg a kényelmetlenebb fogáson) kívül. A mix2s után az s21 érezhetően sokkal gyorsabb volt meg sokkal szebb a 120hz-es oled kijelző, de a 21 és 24 között már semmi ilyen érzésem nincs. Szóval az s25 se fog lázba hozni, mert nagyjából abban is minden ugyanaz lesz, csak kicsit jobb procival (amiből érezni ugyse lehet kb semmit) meg kicsit jobb kamerával és ennyi. Ez az AI hype se hoz lázba, főleg mert egyelőre nem tudom elképzelni hogy egy telefonon mi hasznosat tudna nekem (aki nincs az insta/tiktok/stb világba beszopódva) nyújtani.
-
zombei
aktív tag
válasz
Gabesz87 #11299 üzenetére
Hát ha kvázi azonos használatot feltételezünk, és azt nézzük, hogy a két mérésben kb. azonos a kijelző idő, akkor a merülési %-ot vissza oszva 60%-a az új mérés a réginek, szóval azért van javulás, főleg, hogy ez az exynos készenlétben is úgy merül mint az állat.
csorbajeno: Pont a lekerekítés nem tetszik ?
Szerintem épp az teszi kecsessé, a mostaniak olyanok mint egy tégla. A minőség érzet is teljesen más ilyen kidolgozásnál, van egy A55 is nálam, de az ehhez képest egy bóvlinak érződik.
[ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mit fog hozni a S25 széria, mert erőben én nem érzek hiányt sem a mindennapi használatban, sem játék közben, a kamerát meg év végén volt szerencsém összevetni egy S22 és egy S24 társaságában és nálunk a vak szavazáson az S21 képe lett a legjobb, igaz csak a Parlament lett fotózva mindhárom telefonnal. Szóval 4 év után az egyetlen érv számomra, ami teljesen szubjektív, az a sík oldalél, lekerekítés nélkül, viszont az S21 egy nagy kameraszigete is jobban bejön, mint a különálló szigetecskék😂
Új hozzászólás Aktív témák
ma Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Spórolós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...