- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Vikthor #51494 üzenetére
arra figyelj, hogy mindig a megfelelő módon állítsd le, mert akkor a lámpa után még hűti a rendszert egy jó darabig, hogy lehűljön az izzó. Ha elmegy az áram működés közben, akkor tudnak így megégni bennt az alkatrészek. (az én projectorom ezt is menti, esetleg neked is meglesz valahol a menüben a hibás leállítások száma).
-
péjé
őstag
válasz
Vikthor #51494 üzenetére
Azért egy ultrahangos nagytakarítást lehet érdemes lenne megpróbálni.
Ha homogén fehér képet vetítesz akkor van foltosodás? ilyenkor lehet látni ha van kosz az optikai elemeken, ezeket rendszeres takarítás el tudja tüntetni, meg lehet előzni a ráégést. Remélem a levegőszűrő rendszeres takarítása alap, ezt ne felejtsd el, nem tudom mekkora óraszámonként kéri a manuálja a 9200-nek. -
robi-k
őstag
válasz
wolfman #51495 üzenetére
Hőterhelés miatti a lencséken lévő bevonat optikai tulajdonságai változhatnak, ami kromatikus aberrációt és optikai torzítást válthat ki.
-
krisz12356
tag
Sziasztok!
Céges használatra, azon belül is prezentációkra keresünk projektorokat.
Alapvetően 2 felhasználásra 2 különböző projektorra lenne szükségünk.1.Projektor
Kb 10MX15m széles előadóterem, 3 méteres belmagassággal.
Nézési távolság értelemszerűen leghátsó embertől a legelsőig lenne a legjobb de ha kb 5 méterről nézve jó akkor a hátsó sor kaphat egy-egy tv-t.A vetítési méret kb 2,5 széles 1,5 magas-16:9 képarány lenne.
A terem sötétítése megoldható, de az se gond ha felhős időben erre nincs szükség.
A vetítési felület roll up vászon lenne, de ha van jobb ötletetek , örömmel fogadom!
(Előny ha csendes)
Ár: kb 200-400k max
2. Projektor
Ez egy kisebb, kb 15 m'2 szobába kerülne, a vetítési felület , fal lenne , a méret ennek megfelelően nagyjából 1,5m x 1m.
A vetítési távolság maximum 2m.Itt fontos lenne a bluetooth funkció és a beépített média lejátszó (ezt a projektort főként tabletről vagy pendriveról használnánk).
Mindkét projektor esetében HDMI csatlakozás lenne a legjobb illetve a cég a LED-et preferálja de nyitott vagyok az egyéb technológiákra is.
Ár: kb 150-200k
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Sziasztok!
Epson 9300-as projektorom a vetített kép közepe tájékán zöld foltot vetít de csak fekete jelenetnél jön elő és nem vészes de én már látom. Hol vállalnak ilyen tisztítást? 838 óra van az eredeti lámpájában.
Epson márkaszervíz jó lehet?
Üdv,
Vikthor -
makkmarce
őstag
válasz
Pro Koryak #51488 üzenetére
hát, ha elég nagy számú az eladott eszköz
de nem erre gondoltam, hanem arra, hogy próbálja a bankkártya adatokat és kontaktlistákat feltölteni a kínai szerverre, csak beakadt a program. Ez az adatbányászat, a bitcoin az más
Bónuszként lehetsz része egy botnetnek, támadhatod az USA kormányzati infrastrukturáját, vagy épp dekódolhatod mások bankkártya adatait, nem kell mindig a gonosz bitcoinra gondolni -
makkmarce
őstag
-
A beépített lejátszót hanyagolni kell, egy olcsó MI stickkel 1080p-ig el lehet boldogulni (projektor úgy sem tud többet). Közvetlenül be lehet dugni a projektor HDMI portjába.
-
makkmarce
őstag
válasz
sasa174 #51481 üzenetére
Az MX playerben próbáld software-es HW-es gyorsítás közt változtatni. Nekem a software-es codec-ek stabilak voltak, és 1080p-t egész jól ki tudta kódolni egy gyengébb proci is.
Ha esetleg VP9 akkor sima mp4-be convertálni?
A másik, hogy nem lehet, hogy lassú a pendrive-od? mert amiatt is lehet bufferes akadás.
Próbáltad HDD-ről, vagy SSD-ről?
esetleg egy minőségibb másik pendrive-ról?
(mondjuk minimum 15mbyte/secet tudj olvasni róla) -
Martin Eden
tag
válasz
sasa174 #51477 üzenetére
Hát az az 53 hz semmilyen videóval nem lesz szinkronban. Android rendszerbeállításokban nem lehet változtatni? Bizonyos Android rendszerekre is van valami AFR (auto frame rate) script, ami ezt beállítja (bár nem tudom, hogy erre az új projektorra/androidra is létezik-e valami ilyesmi).
-
sasa174
lelkes újonc
Ez egy pendrive-ról Kodival lejátszott részlet egy 720 p, 1,8 GB , mkv - filmfájlból:
-
-
-
wolfman
veterán
válasz
devil-k #51473 üzenetére
Én már minden ilyen ismeretlen cucc előtt feljövök ide PH-re és körbeolvasgatok, kérdezek. Nekem ez evidens, aki nagyon igényes, az bele se megy ilyenbe, csak ismert EUban is hasító márkát vesz, aki meg ért a technikai részletekhez, az zsigerből tudja mire kell figyelni, mi az átverés, mi lehet a csúsztatás.
DE!
Tudod (vagy tudjátok) mi a legnagyobb genyaság? Hogy netes teszteket, youtuberek álltal készített elemzéseket is nézve minden szupi, minden jó, ha nem is csodálatos, de élvezhető, mindenttudó, átlag usernek bőségesen használható masinának állítják be. Erre meg a valóságban egy rakás fos, amit tényleg csak a legesleg optimáisabb közegben lehet használni, minimális állítással. Tehát az összes teszt HAZUDIK! Ha ennyire retek én semennyire nem adnék rá jó pontot, meg ajánlanám, ha egy zsáknyi lepkét nem ér. A vásárlókat a youtube teszterek erősen megvezetik, csak hogy a gyártó továbbra is majd küldje a szarait nekik, amiből nézettség lesz, amiből pénz! De ez nem kicsit geciség!
(bocs, de kicsit kiakadtam).
Jó, most éppen lehet hogy sasának valami egyedi probléma lesz ez, de a net és szaggató film problémától függetlenül is messze van a jótól fényereje. Így persze érthető, hogy egy árva lélek nem készített bemutatást arról mit tud kültéren este.(A Blitzwolf egyébként a kínai csodák közt annyira nem a gagyibb márka, elég elfogadható dolgokat csinálnak, nekem mondjuk volt egy usb kábelem tőlük, csak megtörtem véletlenül én hülye egy rácsukott ajtóval. De teljesen érthetetlen számomra, hogy a 3 másik projektoruk mellett, amiknek 3500lumen a fényerejük, a legtöbbet tudó miért csak 2000 lumennel rendelkezik [még ha az nem is ANSI]?).
-
sasa174
lelkes újonc
válasz
Martin Eden #51475 üzenetére
1920x1080 Pixel mellett 53 HZ-t ír a KODI -és nem is lehet állítani rajta ott.. laptopom nincs, asztali gép meg messzi van , 'szal nem tudom kipróbálni...külföldi fórumokon viszont a HDMI-t sem dicsérik (túl gyenge minőségű kép, néha nem ismeri fel a HDMI-re kötött eszközt) ... stb
-
Martin Eden
tag
válasz
sasa174 #51463 üzenetére
És android alatt mi a felbontás, képfrissítés? Lehet valami nagyon nem szerencsés van most beállitva alapból, mondjuk 30 fps és minden belsős lejátszó ilyen fps-sel játszik minden anyagot. Mindenképpen hdmi-n kellene valami normális lejátszót rákötni és azzal tesztelni, ami rendesen vált frekit (CE valóban a legjobb, de még egy windowsos laptop is jobb lehet, mint a gyári androidos lejátszók)...
-
-
péjé
őstag
válasz
sasa174 #51468 üzenetére
A lejátszó részt ki tudod kerülni egy s905x lejátszóval, CE os-t kell rátelepteni és visz mindent, én ilyeneket használok itthon... [link] ár/érték arányban verhetetlenek.
Maga a vetítő hogy mit tud azon ez nem segít de legalább vmi megy rajt.
Megnéztem, a Quad core A55 az S05D socket, arra azt hiszem felmegy a CE...hát ez érdekes megoldás lenne...:-)Amúgy csinálj nekik videót a szaggatásról meg minden hibáról, hátha vissza lehet küldeni.
-
sasa174
lelkes újonc
válasz
wolfman #51464 üzenetére
Megvolt a frissítés, (három napig szedte le ,közben rengeteg download failed), telepítés után semmi változás sajna... VLC-t nem enged telepíteni ez a verzió , (MX plaxer és Kodi van) én is ezt akartam...
Az enyém WIFI-je is nagyon gyengusz, a youtube 1080 p -ket iszonyat lassan tölti le, és közben szépen laggol... Telefonos cast, mirror, esélytelen nálam (folyamatos homokóra) felraktam a netspeed tesztet , és írja hogy nagyon gyenge a sebesség (az ugyancsak kínai settop-boxom és telefonomon meg hasít a wifi), néztem IP jam-et is de nincs... Kábelről még nem próbáltam a netes dolgait , egyelőre csalódás.... -
-
péjé
őstag
válasz
sasa174 #51463 üzenetére
Ha hamarabb kérdeztél volna bennünket....:-)
A lejátszónál próbáld meg hogy VLC-t használsz, ha nem egy akkor hdmi-re köss rá vmit, laptopot pl. A wifije csodálnám ha elbírná a folymatos 1080p-t.
Ha sikerül beüzemelni, a tapasztalataidat írd le léci, én ezekről a nem ismert hátterű gépekről lebeszélek mindenkit. Erről is olyan fizetett reklám-tesztek vannak csak amikben dicsérgetik.wolfman, még mindig eladó ez az epson... [link] sztem inkább azzal szemezzél. Kültéri vetítést nappali fényben el lehet felejteni, árnyékolni kell mindig, esetleg speckó ALR vászonnal még lehet vmit pluszt kihozni de ehhez kell fényerő. Este persze más tészta.
-
wolfman
veterán
válasz
sasa174 #51463 üzenetére
Mindenképpen firmware frissítást eszközölj, talán most jött hozzá friss februárban. Én is ezután a projektor után kezdtem érdeklődni nemrégiben, de kb ugyan úgy ugyan azt tesztelték mindenhol. Korom sötét szobában, 3 méterről, engem meg az érdekelne kültéren mit virít a cucc, de ezt kerülik megválaszolni.
Amúgy a filmnézést kb androidos VLC-vel próbáld meg. Mintha valahol azt olvastam volna róla, hogy third party lejátszó alap hozzá., gyári nem remekel.
-
sasa174
lelkes újonc
Üdvözlet!
vásároltam egy BlitzWolf BW-VP9 -es projektort (specifikációja itt lenn)
https://m.blitzwolf.com/1080P-LCD-Projector-Android-9.0-6500-Lumens-p-625.html
... sok sebből vérzik... ami nagyon zavar , hogy mind a netes mind pedig a letöltött tartalmakkal kapcsolatosan is a lejátszásnál brutál darabos, szaggat a kép. mintha régi fekete-fehér Stan és Pan filmeket néznék...a gyári beépített médialejátszókban nem lehet frissítést állítani , a frame/sec-ot sem tudom megjeleníteni a lejátszóba. 3 méterről próbálom nézni , a specifikációjában a projection distance-nak 1,8 - 5 méter van megadva. Reklamálásomra Kinából azt írták , azért szaggat mert közelről nézem....Nem vagyok ott témában, és most nem tudom távolabb kipróbálni, lehet ez az ok?
Köszönöm előre is ! -
makkmarce
őstag
válasz
SONAJ58 #51461 üzenetére
hát, ha semmi más nincs, én ilyenkor rápróbálnék esetleg a sámánkodásra (panel ujraforrasztás).
Nálunk az "okos" túlelektronikázott mosógépnél bevált, ráadásul itt jóval nagyobb a hőterhelés, így nagyobb eséllyel engedi el magát a forrasztás.
Esetleg kondikat ellenőrizni, púposodnak e. Panelokon van e égés nyom, feketedés van e az ellenállásokon. Ha esetleg erre téved valami szaki, aki ilyesmiket javít, tud okosabbat is mondani. -
SONAJ58
csendes tag
az a gond hogy csak a Warming-ig jut el.
A ventik külső tápról jók.
Semmilyen hibakódig nem jut el,azt sem jelzi ha nincs is benne lámpa.
Ha különböző csatikat lehúzok,akkor hibákat jelezi.
Normál esetben Temp-et kéne villognia ha az rossz,vagy hiányzik a hőmérséklet szenzor.
Sőt el is kéne indulnia rövid időre,de semmit sem csinál.
Mintha még egy "engedélyre"várna .A lámpafoglalatnál is csak a Lámpatáp van és
a Táppanelről egy vastag 2 eres vezeték.
Kapcsoló is tudtommal csak a lámpafedélnél van,ha nincs kapcsolva ,jelzi.
Még egy block diagram sincs róla,hogy minek hol kellene benne lennie. -
makkmarce
őstag
válasz
SONAJ58 #51459 üzenetére
érdemes megnézni a ventillátort és a színkereket, mindkettőt előbb kapcsolja, mint a lámpákat, meg a színkeréknek is van jeladója valahol.
Itt találsz lámpakódokat
Ha a lámpával van gondja, azt is kivillogja.
Mindenképp kell valahol benne lennie hőjeladónak, érzékeli a ventillátort, és a lámpát, ezt a 3-at tuti mutatja. -
SONAJ58
csendes tag
Sziasztok!
Hozzátok fordulok,hátha valaki tud segíteni.
Vettem egy hibás Optoma X416 projektort,ami nem indul. [link]
Hálózatot kap,bekapcsolásra csak az indítást jelző kék LED kezd el villogni a végtelenségig.
A tápboardon van 5v ,bekapcsra megjön a 12V és a 360V is.
A többi panelen is van 5V és 12V.
Nem pörögnek fel a ventik/ 3 db van benne,szűrő egy sincs/
Nem pörög a színkerék sem.5V tápot kap,a szignál kábelen is van 5V illetve leesik 1.2V ra ha megforgatom,talán lenne négyszögjel belőle ha forogna.
2 lámpa van hozzá,az egyik új,igaz Kínai.Mindkettővel ugyanaz a helyzet.
Az optocsatolókkal 2K ellenállásal testelve a lámpák felvillannak rövid időre.
Nem találok benne thermo szenzort egyet sem.??
A bemeneti paneleknél van egy pici 2 eres üres csati.Onnan hiányzik valami?
Talán a lámpaórát kellene nullázni?de kép nélkül nem tudom.A projektor gombjainak kombinációjával lehet? Nincs infóm.
Nincs ötletem,ha valaki tud segíteni megköszönném.Optoma X416
4300 Ansi-Lumen
20000:1 kontraszt
0,2150 fekete szint
3D Full HD -
makkmarce
őstag
válasz
wolfman #51455 üzenetére
én esetleg egy használt optoma HD144, 143... (kb 4 méterről vetítve) ilyesmit is megnéznék. azok 3000 lumen körül vannak. Én most 120"-ra vetítek, az már borult időben nem rossz, tehát ha a naplemente nem a vásznat süti, akkor már lehet kezdeni vele valamit. Vászonból meg kínai 20-ezres van ebben a méretben szerintem (de a keretet neked kell összedobni)
-
péjé
őstag
válasz
wolfman #51455 üzenetére
Itt egy ami a Blitzwolf árában van, kevés órával egy belépő epson fullhd... [link]
150"-es vásznat nem láttam használtban, lehet érdemes lenne egy fixet házilag készíteni, rendelt vászon anyaggal.
Jobb minőségért azért használtban is kell adni min. 200-300eft-ot. 150"-es vászonhoz mondjuk nem minden vetítőnek van elég fényereje kalibrálás után, ezt azért körbe kellene járni hogy tényleg ekkora felületre akarsz-e vetíteni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
wolfman #51455 üzenetére
a benq w2000 ujonnan 200ezer korul az, ahol egyaltalan erdemes vele foglalkozni, ha csak kep kell, de szepen. meg erre meg rajon a vaszon. es sotetiteni kell. meg kell melle egy erosito is.
150" egyebkent lehet necces vele, de minimum kell vagy 5 meter tav throw miatt, es akkor itt egy short throwrol beszelunk.
rovidebbrol UST kell, ott kb 1500 eurorol indul ami 150"et megbir felhomalyban elvileg.
-
wolfman
veterán
Na akkor erről leteszek, mert nekem nem korom fekete szobába kellene.
100eFt alatt értelmes projektort kapni fullHD-ben, amiben semmi extra csak képet adjon, de azt szépen?
-
makkmarce
őstag
-
Ijk
nagyúr
-
makkmarce
őstag
válasz
wolfman #51450 üzenetére
a gond az, hogy 90%, hogy 6500 az kínai lumen, nem ANSI, így az lehet, hogy csak 650 valós. Legjobb talán YT-on megnézni pár összehasonlító videót egy "normális" projectorral, ahol egyszerre ugyanarra a felületre vetítenek.
150"-hoz tényleg erős fény kell, mert minél nagyobb, annál több.
A legeslegolcsóbb vászon az sima kínából rendelt vászonanyag, amihez itthon mondjuk fából csinálhatsz keretet.
ilyet találtam:
https://gadgetshop.blog.hu/2021/01/19/blitzwolf_bw-vp9_projektor_teszt_vigyel_haza_egy_mozit500 az töksötét szobában is kevész szerintem a 150"-hez, kb 90" körül lehet max nézhető(de ez csak tipp, majd az okosabbak megmondják)
"Az új vetítő 6500 lumenes fényerővel (fényáram) bír, a kontrasztarány pedig 2000:1-hez. A gyártó ANSI értéket nem ad meg, de azt tudjuk, hogy az előd VP6 esetén 6000 lumenhez 500 ANSI jár, és feltételezhetjük, hogy az újabb gép 6500 lumenje mellé 500 ANSI-nál magasabb érték tartozik."
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest