Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radeon RX 9060 XT Round-Up, Every Model @ Computex 2025
Hardware UnboxedÉrkezik kompakt, 2 ventis kártya a Powercolor jóvoltából, egyébként többségében túlméretezett hűtések a 160-180W TBPhez... de legalább halk lesz mindegyik.
-
opr
nagyúr
PowerColor. Eleve hasznaltan vettem, talan 2 eve. Nagyon megszolgalta az arat, annyira olcson vettem, hogy ugy voltam vele, hogy ha 3 honapot kibir, mar nyertem.
Csak kozben erosen remeltem, hogy lesz legalabb EGY rohadt vga, ami nem a vilag legszarabb vetele, es konkretan, fizikailag elerheto is. Hat, nos... -
Robitrix
senior tag
Azért egy RX 6800 XT már régi kártya. már nem igen igyekeznek árusítani ősszel már egy 5 éves termék lesz. egyszem Asrockot látok jelenleg árulni az Árukereső szerint. az is 277 ezerért van. Ha van nekik egyáltalán készleten és nem egy beragadt régi hirdetésről van szó. Mondjuk hasonló árért kap az ember RTX 5070-et, ami azért erősebb kártya igaz csak 12 GB a VRAM. Mire leesne az 6800 XT ára 130 ezere addigra már évek óta el is feljetették, hogy létezett olyan kártya...
-
Robitrix
senior tag
Magyar árazásban szerintem 349 dollár kijöhet már 170 ezer HUF körüli áron is. Nagyjából úgy jön ki a magyar ár legalább is az értelmesebb helyeken, hogy veszi az ember a valuta aktuális közép árfolyamát. Ami most dollár esetében 356 ft. azzal fel szoroza a dollár árat. Majd rászoroz még úgy 1,32-1,35-öt Akkor ez a rész tartalmaza a magasabb magyar ÁFA-t szállítási költséget a magyar eladó cég tisztes hasznát. stb. Ettől persze lesz olyan eladó, aki mondjuk 240 ezret akar majd kérni a kártyáért.... De nyilván nem tölük veszi meg az éetelmes vásárló, hanem attól aki 170-180 ezer körül akarja eladni. Szóval lesz szerintem azért bőven 200K alatti ajánlat is. Persze a dolog akkor igaz, ha a 16 GB-os kártyát valóban el lehet érni kint 349 dollár körüli kisker áron. Na meg persze attól is függ az ár, hogy hány kézen megy át a termék, mielött a végső vásárlóhoz kerül. ha valami nagyker cég veszi meg kint majd az adja el valami magyar nagykernek, aki behozza és adja el valami kiskernek stb. akkor mindenki haszna és költsége beleépül az árba és....... Mondjuk a 8 GB-os rtx 5060 TI ára is a 169K és a 241K közt szórnak. persze van eltérés a gyártók és a kivitelek közt(hűtés, ventilátorok, órajelek stb.), de miért hiszi valaki, hogy egy vevő akar 241 ezret adni egy 8 GB-os RTX 5060 TI-ért.
-
Robitrix
senior tag
Ja lehet a másik kártya adatait láttam.....Sőt biztos... annak leírása alatt szerepel a csak 4 DP port.
. az professzionális kártya azt inkább munkaállomásokban használják és egyebek. Azon szerepel 4 DP port. azt vélhetően nem is akarják TV-re rákötni... azt nem otthonra veszi az ember.
Az otthonra vett 9060-at már nagyobb valószínűséggel rákötik TV-re is. Az én PC-m is rá van kötve otthon a TV-re egy 5 m-es HDMI kábellel Autóverseny és egyéb játékokra jó a nagyobb, de lassabb képfrissités. Nem attól fogok leszaladni a pályáról, hogy 60 HZ a kép és nem 144 Hz de egy lövöldözős játékban már múlhat az, hogy ledurrantanak, hogy 60 Hz és 5-8 msec a késlekedés.
-
opr
nagyúr
"A kimenetek tekintetében a referenciamodelleken egy HDMI 2.1b és három DisplayPort 2.1a található. Ezt a konfigurációt ajánlja a gyártóknak is az AMD, noha ettől el lehet tőle térni."
Van hdmi. Vagy legalabbis 100%, hogy lesz olyan kartya, amin lesz. Oszinten szolva kicsit meglepne, ha lenne olyan, amin nincs.
-
ricsip
addikt
Azért a TV-n nem a DP hanem a HDMI port a jellemző videó bemenet.
Ez így elég enyhe megfogalmazás.
Ha bemész bármelyik szórakoztatóelektronikai üzletbe, NINCS olyan TV a kínálatban 2025 májusában, amin lenne DP. Csak HDMI van az eszközök 100%-án. Szóval nem hogy nem jellemző a DP, hanem konkrétan nem is létezik 1 olyan eszköz sem, ami azzal lenne szerelve. -
Robitrix
senior tag
Érdekes, hogy az új kártyának egyáltalán nincsen HDMI portja csak 4 darab DP. Mivan azzal, aki TV-t akar hozzácsatolni? Azért a TV-n nem a DP hanem a HDMI port a jellemző videó bemenet. Az TV.imen egyiken 2 HDMI van illetve az újabbon 3 darab. Az új kártyát nem tudnám hozzákötni egyik TV.hez sem. Eddig úgye a tipikus port kiosztás a kártyákon a 3 DP és az 1 db HDMI volt mostanában. Legfeljebb csak valami DP-HDMI átalakítóval. Mondjuk a kritikusabb reflexes játékokat amúgy elve nagyobb kép frissitésű gamer monitoron játszom DP-n át, de ettől még egy autóversenyt és hasonlót jól lehet játszani egy nagyobb kijelzős TV-n. Szóvl szerintem hiba volt lehagyni a kártyáról a HDMI portot.
-
opr
nagyúr
Én se cserélném még le, ha nem lenne muszáj, de haldoklik szegény, eldobálja a képet, néha picit csíkoz, ilyesmi, szóval mennie kell, de ennél a 350 eurónál többet kiadni vga-ra... annyit azért nem játszok, na.
Ha meg már úgyis venni kell, jó lenne valami érdemleges előrelépés teljesítményben is, a használt piac meg echte döglött.
-
opr
nagyúr
Ez a 9060XT érdekes is lehet, ha tényleg lesz is belőle msrp áron elérhető termék. Vajon egy 5700xt-hez képest mennyivel gyorsabb? Kapnék minimum 50% extra kraftot egy 16GB verzióval?
Kezd a kis 5700xt-m betegeskedni, nem mai csirke már szegény. -
opr
nagyúr
A TDP az nem egy egzakt szám, hanem egy osztály egy ideje.
Tehát van mondjuk (nem tudom fejből pontosan) 65, 90, 125, 200, 350w osztály. Tehát minden, aminek az átlagos fogyasztása 200w felett lesz, 350w-os TDP besorolást fog kapni, akkor is, ha 210w lenne az "igazi" szám.A fenti tdp osztályokat gyakorlatilag hasraütésszerűen írtam, fingom nincs, mik a valós osztályok, csak a rendszer bemutatására mentem rá.
-
Kotomicuki
senior tag
Tehát ez a 9060XT a 7600-as sorozat kicsit felfrissített változata, 7600XT - 7700XT árban ?!
De legalább PCIe x16-os... -
sb
veterán
Most lehúztál mindent, de mi az alternatíva? Hol vannak az izmosmenőjólfogyasztó Intelek? Lemaradtam a nagy durranásokról? NV APU meg majd lesz... majd.
Nem érzem az átütő AMD bénaságot... ill. önmagukban igen, mert ha az volt a cél akkor én is morgok, hogy hozhatnák a - szerintem - jobbnál jobb új cuccokat gyorsabban is. Viszont azt a részét nem látom jogosnak, hogy a többi gyártóhoz viszonyítva le lennének maradva.
Pont fordítva: semmi izgalmast nem látok máshol. Se olyat ami itt lenne és musthave ha ránézek, se olyat amire várnék, hogy mikorjönmárki. Max AMD oldalon.
-
sb
veterán
Fordítva kell nézni. 350W-ból feladathoz mérten jobb a kevesebb mag, magasabb órajel, vagy fordítva.
Felesleges elengedni 5GHz-ig 96 magot, sőt nyilván fizikailag sem lehet, hiszen olyan fogyasztása lenne amivel nem bírnak el. Viszont ha skálázódik akkor több kraft kijön belőle alacsonyabb órajelen is mint mondjuk 32 magból magasabb órajelen. Itt valahol a skála közepére lőtték be szvsz a TDP-t és nem szaroztak vele. A 96 magos, ha visszaosztod nyilván le van fojtva, de 96 maggal szvsz ez a normális/használható szint.
-
Chiller
őstag
Hát ez van a hivatalos slide-on, szóval amíg nem jön ki fizikai valójában a proci, addig csak ennyit tudunk.
Amúgy a CCD-ket is válogatják, és persze a jobban sikerültek mennek a drágább procikba. A leggyengébbek meg a low-endre.Személy szerint én is sokallom kicsit a 350W-ot 12C/24T procinak (valószínűleg inkább max 150W lesz az) - de hát ez van. A hivatalos adattal nem lehet szembe menni. Itt inkább feltehetően egy max. keret van megadva, amit a socketnek el kell bírnia.
-
Alaaf Pi
senior tag
A Pro TR-ek TDP-je tényleg mindegy, milyen magkiosztás, ugyanannyi? Ott akkor vagy az egyik része zabálhat feleslegesen sokat, vagy a másik része van megfojtva vele.
-
Chiller
őstag
Valami hír laptopfronton? Esetleg sikerült már legyártani tíz darabnál több agyon marketingelt strix halo processzort is??
Vagy most már megvárják, amíg évvégén kijön az Nvidia, és a földbe döngöli APU szinten is?
Vagy 16 magnál kevesebb X3D?
Esetleg valami olcsó APU 890M utódjával? Amiben talán gyorsabb IGP lenne, mint a lesajnált Intel féle Lunar Lakeben? Ami nem kerül 2500 euróba, miközben annyiért 5070 Ti-s gépet is kap az ember?
Vagy a mobile radeonok érkezésének megerősítése/ideje? (bár nem gondolom hogy azokból is lesz 10 darabnál több legyártva)
Ejj-ejj, pedig én úgy szeretném, hogy ott legyen a k* híd, Csodabogár...
-
Raysen623
addikt
Reggel átfutottam az előadást és feltűnt mennyire nyomják a Lenowo Workstation kiépítéseket most már AMD procikkal is. Vajon ez idehaza is érezhető lesz? Nem igazán vagyok elégedett Intel fronton, és jó lenne egy rendes összehasonlítást készíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Videó stream letöltése
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest