- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz tpeter77 #50696 üzenetére
Kiváncsiságból átpörgettem az árukeresőt, 1920x1200-as oktatási ST proji szinte alig, nagyon drágán, kb darabár amit te írtál és gondolom manapság már nem 1024x768-as gépet leresel mint a régi volt.
fullhd-ban magas fényerővel van pár versenyző ami neked jó lehet+ és belefér az árba: [link] , [link] , [link] , [link]
Kalkulátorral meg tudod nézni pontosan melyik mit tud... [link] -
tpeter77
addikt
Szia, csak újat lehet venni és számla is kell róla.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Epson EB-460 projektorok vannak többnyire az iskolában. Tönkrement kettő, gazdaságtalan lenne a javításuk.
700ezer bruttó keretösszegből kell venni helyettük másikat.
A lencse és a vászon teteje között 60 centi a táv, a vászon közepe és a lencse között már 1.2 méter van.
Ultra rövid vetítési távolságú projektort tudnátok ajánlani max. 350e/db áron? Ha igen, milyen típus felel meg a célnak?Sajnos még az idén be is kell szerezni úgyhogy nehéz menet lesz....
üdv, Peti -
makkai
aktív tag
válasz Vhiktor #50694 üzenetére
Látom.
De mivel Én vagyok az első tulaja, ettől nem kell tartanom.
3 óra difi van csak benne, mert új korában véletlenül lenulláztam.Na akkor rendelek izzót, remélem csak ennyi baja van.
De szerintem szét szedem teljesen és ki is takarítom.
Találtam egy Brazil videót, ahol egy BenQ W1110-et (Kb. ugyanaz mint a W2000) szednek szét, mert felrobbant az izzó. 2 videó van, az elsőben kicseréli a modulban az izzót. A második meg arról szól, hogy a felrobbant izzó üvegdarabjaiból a DMD chip hűtőbordáját hűtő ventilátor lapátjai közé szorult egy darabka és megszorult.
[Videó 1]
[Videó 2][ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Vhiktor
veterán
válasz makkai #50693 üzenetére
A Lamp Hours azt jelenti, hogy óra van az adott lámpában,
A Total Hours meg azt, hogy a projektor mennyit üzemelt már, lámpacserétől függetlenül.Ugye így lehet lebukatatni valakit aki azt állítja, hogy 1500 óra van a lámpában és az az első lámpa benne, de ha a total hours mondjuk mutat 6000 órát, akkor aonnan lehet tudni, hogy a 2. vagy 3. lámpa van már benne.
De mint ahogy látod, service menuből az egész resetelhető
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makkai
aktív tag
válasz Vhiktor #50684 üzenetére
Szia!
Este benéztem a szerviz menübe és lőttem fényképeket. A sima menüről is.
Nem láttam sehol hiba jelzést. Annyit látni csak, hogy 2 db abnormális leállítás volt. Ebből 1 áramszünet miatt volt, a másik pedig amikor a gyakori áramszünetem miatt vettem egy szünetmentes tápot és véletlenül kikapcsoltam amikor még nem végzett a projektor a kikapcsolás fázisban lévő hűtéssel.
De ezek valamikor tavasz környékén voltam még.Ja és a lámpa adatok a 3. menüpontban vannak.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
renatto
őstag
válasz Vikthor #50675 üzenetére
A pixelshift nálam is elmossa a "széleket", kontúrokat, szóval tényleg élesebb a 1080p megjelenítés. Így a 4K anyagokat is 1080p-ben küldöm a kivetítőre HDR-rel.
Az előzőnél "egyelőre".
[ Szerkesztve ]
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz renatto #50364 üzenetére
Mostanra ért ide a PremiumCord HDMI 2.1-es 15 méteres optikai kábel. Egyenlőre minden remekel. LG OLED tévével teszteltem 4k@120Hz + 10 Bit HDR átmegy. A kábel nagyon vékony és hajlékony (már már hátrányosan).
Ha később valami hibába ütköznék, megírom.ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #50675 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy a 4K-nak mondott gép ad élesebb képet, mint a 1080p-s. Ahogy te is tapasztaltad a 9100 és a 9300 összehasonlításakor.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
Akkor lehet nem az első oszlopban van.
A fenti oszlopokon nyugodtan lehet lépkedni. Ok gombbal nyitja le őket, a back-el lehet visszalépni az oszlopokra.Majd legközelebb szerintem pénteken fogom bekapcsolni a projektort, akkor megnézem melyik oszlopban található.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vitee
aktív tag
Én is kíváncsi voltam erre, ki is próbáltam még egy hete, egy korábbi válaszod alapján, amit más kérdezett, beléptem a szerviz menübe, oda álltam ahová ajánlottad, de egyetlen opció se volt, ami az izzó, vagy a lámpa élettartamára, vagy óraszámokra vonatkozott volna.
Fent érdemes lenne a számoknál léptetni? Nem akartam valamit elbarmolni."Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
makkai
aktív tag
Köszi. Este ránézek.
Lámpáról vélemény? Kompatibilis, azt tudom, de megfelelő minőség-e?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz makkai #50683 üzenetére
Szervízmenu belépés:
Menü gomb megnyom, majd az info panelra kell menni.ű
Ott a következőt kell beütni: fel, le, fel, le, fel, le, OK.
Bal feslő sarokban megjelennék négyzetek bennük számokkal.
Az elsőre rá kell állni, de alapból az van kijelölve, ok gomb és akkor látod bontásban az óraszámokat.
Egyébként itt azt is meg lehet nézni, hogy van e warning vagy bármilyen hiba.Arra viszont figyelj, hogy ne állíts el semmit.
Az a lámpa jó bele.
[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
válasz Vhiktor #50682 üzenetére
Nem jártam még. Nem tudom hogy lehet belépni.
Smart ecoban nem igazán használtam.
Normál és takarékos módban használom. Kb 2/3 takarékos, 1/3 normál.
Remélem tényleg csak izzó.
Takarítva még nem volt. Ha nem tapasztalok foltokat a vetített képben, akkor otthon is kitakaríthatom a belsejét és a ventillátorokat? Nem levegővel, hanem TFT/LCD tisztító spray-t fújva mikrószálas szemüveg törlő kendőre és azzal törölve? Illetve az izzót is kicserélném Én a modulban.
[Ez] az eredeti lámpa modul nélkül 37K-ért jó lehet?mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Vhiktor
veterán
válasz makkai #50676 üzenetére
Szervízmenüben jártál már?
Ott szépen kiírja lámpamódonként, hogy hány órát ment és összegzi is.Egyébként ha smart ecoban van akkor számolja az 1 óra üzemidőt ténylegesen 1 órának.
Ha Ecoban van akkor ha jól emlékszem 1.5-nek, normálban pedig 2-nek.
Tehát ha normálban megy 1000 órát a gép, akkor az már 2000 órának számít a lámpa élettartalmát tekintve.Lehet egy lámpacsere megoldaná.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz metron #50672 üzenetére
Egy valóban jó FHD projektor jóval élesebb képet ad mint egy 4k ready projektor.
-
Ijk
nagyúr
válasz metron #50656 üzenetére
Szia, nagyon spéci felhasználásra vennék csak olcsó 4k projektort, ahol kifejezetten fontos a magas felbontás. Ráadásul ezek vagy dlp-k amiből nincs natív 4k, lcd-ből is olcsóbbak csak rezegtetéssel tudják a felbontást.
Házimozira őszintén szólva előbb használnék egy 720p-s 3dlp gépet minden felbontáson túli mozis előnyével, mint egy belépő 4k csodát. Filmezésnél a felbontás lenne a legutolsó szempont, mert nincs nagy gyakorlati különbség fullHD-vel szemben mozifilmeknél. Főleg ha gyengébb optikát, jóval kisebb natív kontrasztot vállalsz be mellé.
Többmillás gépeknél ahol már nagyon rendben vannak a paraméterek nyilván adja a pluszt az UHD, csak ugye azt meg is kell fizetni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cseneles
őstag
válasz proci985 #50673 üzenetére
Sajnos én még nem láttam olyan pixel rezegtetést ami éles lenne, javítok...élesebb mindt a kikapcsolt állapot.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
makkai
aktív tag
Üdv!
BenQ W2000 projektorom van. Most decemberben lesz 3 éves.
2 napja olyat "csinál", hogy sokkal sötétebb az egész kép. Olyan mintha nem világosodna ki rendesen, mint eddig bekapcsolás után, ahogy bemelegszik. Lámba hibát nem jelez. A lámpa üzemmód változtatáskor (normál, energiatakarékos, smartECO) nem érzékelek változást.
Mostanában takarékoson volt, de mindig változtatgattam a normál és takarékos között. Most egyébként átkapcsoltam normálra.
A lámpa óra értékek nekem homályosak, hogy most mit kell nézni. A menü utolsó fülén (információs) az izzó élettartamára kb. 1800 órát ír, az izzó beállítás menüben pedig a teljes lámpa üzemórára kb. 2900 órát.
Még az eredeti gyári lámpa van benne.
Ez lámpa hiba lehet, vagy elektronikai?
Ha lámpa, akkor tudtok ajánlani helyet és konkrét gyártót, amit érdemes megvenni? Csak izzót vennék, nem komplett lámpa modult.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
nagyúr
"egyebkent igy is elesebb, mint az 1080p."
Nos ez téves kijelentés. Nem csak én, hanem több epson 9300 és 9400 tulaj tapasztalta, hogy a 4K-t homályosabban jeleníti meg és jobb a végeredmény fullHD felbontás alatt. Ezt persze én mint 9300 tulaj tudom megerősíteni és elképzelhetőnek tartom más nem natív 4K-s projektornál is ami nem epson, hogy ilyen lesz a végeredmény. Egy kb 2x vagy többe kerülő natív 4K-s projektor tudna mutatni éles képet 4K-ban úgy mint az epson fullHD-ban. A legjobbak közé sorolható a DreamVision EoS 2 vagy a JVC NX9... (ezek már nem 2x annyiba mennek mint a 9000-es epsonok )
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Morph76
aktív tag
Kétlem, hogy az optomában natív 4K chip lenne. Tudtommal az egyetlen natív , ami piacon van DMD az 1.38- as chip, ami baromi nagy, sokkal nagyobb géptest és optikai rendszer, meg egyebek kellene hozzá. És baromi drága! Csak a chip valami 5-6ezer dodó. Ilyen nagy chipet csak a 3chipes nagy mozigépekben láttam . (6 számjegyű euróért) Az általad említett optoma túl kicsi (és olcsó) , ahhoz , hogy olyan legyen benne. Sajnos nagyon kéne a piacnak egy natív chip, de ugye amíg rezegtetni lehet és nincs igény rá nem fognak gyártani kisebb méretben. Pedig kéne, mert jön a 8k is(mint egy falat kenyér úgy kell ) azt meg 4k rezegtetéssel kéne előállítani!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz metron #50672 üzenetére
4K, viszont pixeleltolast hasznal. tehat framenkent fel framet tol, es igy jon ki a 4K. egyebkent igy is elesebb, mint az 1080p.
valos 4Khoz olyan DMD is kene. a jelenlegi TI 0,47es DMD 1920x1080 tukrot tud, ezt szoktak rakni mindenbe 2000 eur alatt. 2000 eur folott mar van egy nagyobb 0,66os DMD 2716x1528on, de erre meg mindig pixeleltolas kell, hogy meglegyen a 4K. pl az Optoma UHD60ban van ilyen.
nativ 3840x2160as DMD elvileg van, pl a Optoma ZK507 hasznal ilyet, de 4500 eur es az egy ipari projektor (throw ratiobol latszik).
apropo: 120"en en olyan 2.5 meter alatt kezdem el latni a pixeleket, viszont olyan kozelrol nagyon nincs ertelme filmezni ulni, en kb harom meterrol latom at a vasznat legkozelebbrol.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
metron
tag
Koszi mindenkinek a valaszokat Epson TW7000 temaban. Eleg erdekes ennek a marketingje, legtobb helyen 4K egyeb helyeken csak 4K ready. Akkor ezek szerint inkabb HD.
Ugy tunik akkor az 1,1k de meg a 2k Eur is irrealis elvaras most meg egy native 4K projektorra. Ez a fentebbi Sony "belepo" is inkabb 4,5k. Haat azt hiszem varok meg ezzel. Annyit egyszeruen nem "mozizunk", hogy ez megerje.
Varok meg 1-2 evet akkor. Masodik projektornak szeretnek valami jobbat majd, lehet addig megemelem a budgetet is.
Gyerkocoknek egyelore a mostani set-up is a best-of mesemozi[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Vikthor #50670 üzenetére
Hát, attól függ mit nevezünk belépő 4K-nak. Az XPR 4K sem natív 4K, így a Sony VW270-ese lenne a belépő natív 4K, de attól nincs jobb képe. Szerintem most a VW270-es az egy nagyon jó gép, de még ennek is jó lenne, ha csökkenne az ára, hogy több embernek elérhetővé váljon. Meg már le lehetne cserélni az uhp lámpákat is, csak hát a gyártók sem hülyék
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
Epsonnak nincs még Natív 4K projektora és az 4K enhanced módot is érdemes kikapcsolni és 4K felbontást sem adni neki, hogy ne is aktiválódjon. Attól még lehet jó, de ez csak full hd felbontású.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Mik76
senior tag
Na ez az amire nagyon nem figyeltem. Nem tudtam hogy a Disney+ esetleg ilyen anyagokat is felrak. Amugy elvileg ennek automatikusnak kellene lennie az eszlelesben, de lehet hogy valamit ugyesen elallitottam... Mindenesetre koszi a tippet, meg neked is Vitee.
Khaosz55:
Nem, chromecastrol. Eddig mindent remekul atkuldott, szoval gyanus hogy a filmmel lesz kapcsolatos. Marmint a formatummal.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Mik76
senior tag
Tegnap valami erdekeset produkalt a projektorom. A Disney+-rol probaltuk megnezni a Cars 3-at, es a szinek total deszaturaltak voltak (ugy 50%), es a kep is kifakult. A vicces az hogy amikor kimerevitettem a kepet, a timeline mellett felugro kis thumbnail borito kep szep szines es kontrasztos volt. Meg nem volt idom letesztelni (tegnap a gyerek miatt vegigneztuk igy... ), de valami olyasmire tippelnek hogy valami hdr szabvany vagy valami hasonlo lett rosszul beallitva. Valakinek hasonlo?
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Vhiktor
veterán
válasz proci985 #50661 üzenetére
Amit fontos megjegyezni, hogy a viewsonic px747-4k-ben RGBW színkerék van.
A W1720 HDR tudásáról nem írnak jókat, illetve ennél a modellnél megfigyelhető, hogy a vetített kép széláénél pár cm szélességben van egy világosabb keret.
Nem tudom, hogy az Epsonnál ez megvan e.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
proci985
MODERÁTOR
throw ratiora mindenkepp nezz ra, nekem ha jol emlekszem ott esett ki.
viewsonic px747-4k meg hasonlo arkategoria, optoma uhd30 szinten, esetleg a benq w1720. hatalmas kulonbsegek nem lesznek, jellemzoen a throw ratiojuk ami elter, az egyik altalaban picit jobb ebben, a masik abban, arban meg kb hasonlo kategoria.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
válasz metron #50658 üzenetére
Gyorsan utánanéztem, jókat írnak róla, jól kalibrálható, a nagy fényerő meg jót tesz a HDR-nek.
Újonnan ennyi pénzért nem nagyon tudnék alternatívát helyette.[ Szerkesztve ]
-
metron
tag
Igen. Az Epson TW7000 az most 1,1k korul mozog Nemetorszagban.
-
Vhiktor
veterán
Újonnan?
-
metron
tag
Sziasztok,
Keresek egy 4k projektort 1k-1,3k Eur kategoriban. Erdemes lehet az Epson EH-TW7000 -t megvenni?
Jelenleg egy 5 eves szimpla Benq HD projektorunk van egy alap (mozis, nem office) vaszonnal. 2,5-3m. Ez a projektor 2015 korul olyan 400-500Eur volt, de meg ez is annyival nagyobb mozis elmenyt ad, mint egy "TV", hogy nincs kedvenm TV-ket mazsolazni.
Netflixet akarnam 4k-ban streamelni, otthoni csaladi "mozizasokhoz". 1-1,3k-nal tobbet nekem egyelore nem er a tortenet, de csereben nem is varok perfekt high end kepet
Mellette van meg egy regi 42" Pana plazma, jo az meg alap TV-re par evig.
Esetleg mi johet meg szoba hasonlo arkategoriaban? -
Vhiktor
veterán
válasz spiky03 #50651 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Morph76 #50652 üzenetére
Ezzel vegpontozni tudsz es szurkeskalat viszonlag pontos gammat allitani. Ajandek lonak meg ne nezd a fogat🤘
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
Eliras bar vegtere is lenyegtelen. Dla x30 ami d-ila paneles akar csak az rs40e. A ket gep kozott szinte semmi különbség, koritesben az RS40e minden gyari tartozekaval, gyari doboz, kiegeszitok es szinte karc mentes gyongyhaz fenyezesu ritkan fepbukkanu kulonleges darab. Kepi vilaguk megegyezik. 1.0 Philips izzo van az RS-ben is igy nincs kulombseg. Remek gep mindkettő.
Hirdetesben nincs bent de ajandekba adok hozzájuk egy kalibracios csomagot amivel barki szamara otthon alap szintel elvegezheto egy megjelenito beallitasa adott kornyezetben.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz f.zoli75 #50647 üzenetére
Nagyon jó érzés elsőként kicsomagolni és bekapcsolni egy vetítőt, de a megadott pénzből, csak belépő kategóriásra futja. Ha meglátnád egy olyannak a képét, amit ugyanannyiért, de használtan tudnál venni, elsírnád magad és többé be sem kapcsolnád a vadiúj masinát. Vagy ha mégis, akkor minden percben arra gondolnál, mennyivel mélyebb feketét, nagyobb kontrasztarányt, pengébb élességet, pontosabb színeket nézhetnél.
Mindkét JVC kiváló, bár csak az X30-at ismerem személyesen, ha nem lenne gépem, tutira megvenném.#50648Cseneles
Tudtommal DLA-X30, a hirdetésben D-ILA szerepel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cseneles
őstag
válasz f.zoli75 #50647 üzenetére
[JVC DLA RS40E ] vagy egy [JVC DLA X30]
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz f.zoli75 #50644 üzenetére
Ha lehet használt, akkor egyik fórumtársnak van eladó pár JVC projektora, ahhoz egy 100"-os Grandview manual vászon és megáll kb 300 alatt.
-
Vhiktor
veterán
válasz spiky03 #50642 üzenetére
Innen szedd le az mp4 verziót:
[link]
A Basic Settings-ből kell ez a video: 5-Sharpness & Overscan.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
f.zoli75
csendes tag
Sziasztok,
Olvasom a topicot, de bevallom férfiasan, bizonytalan vagyok, nem találom a nekem megfelelő megoldást.
Segítséget kérnék, tudnátok nekem ajánlani projektor+vászon kombót 300 ezer forint környékén?
Vászon: mennyezetre lenne szerelve, 100”.
Nézési távolság: kb. 3,5 méter.
Szoba: 20 m2, jól sötétíthető.
Projektor: Házimozizásra (egy Himedia Q10 Pro lenne rákötve, erősítőn keresztül).
Előre is köszönöm.
Üdv,
Zoli -
spiky03
veterán
Az élesség ellenőrzésére van valami teszt ábra?
Hol találom ilyet? Vagy mivel érdemes tesztelni?Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Márton
nagyúr
válasz Borzasmackó #50637 üzenetére
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ubulhun
tag
válasz Pro Koryak #50634 üzenetére
Köszi!
És köszi mindenkinek... Jeleztem is már érintetteknek, le is mondtak erről a típusról."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Vhiktor
veterán
válasz Ubulhun #50627 üzenetére
Egéybként meg szerintem, ha nincs rá nagyobb keret, akkor próbaként emg lehet venni szigorúan netes rendeléssel és ha nem elégíti ki az igényeket akkor vissza lehet küldeni.
De azért 720p-t illene tudnia, mert így el sem tudom képzelni milyen képe lehet nagy méretben.
-
Vhiktor
veterán
válasz Ubulhun #50629 üzenetére
Erről nekem sajnos az a "csoda" jutott eszembe amikor telefonhoz lehetett kapni valamilyen lencsét amivel kivetítette a mobil képét
-
cinemazealot
addikt
válasz Ubulhun #50629 üzenetére
Hát, ha meglepetést szeretnének, ezzel menni fog.
Ennek a gépnek 480×320-as a natív felbontása, ez az a tipikus "gagyi kínai". Ne költsetek rá! Inkább nézz aprón egy használt XGA-t, csak arra figyeljetek, hogy legyen kitakarítva és ne legyen pixelhibás! Ja, és hogy legyen olyan csatlakozója, amiről tudjátok őt etetni (nyilván ha csak VGA bemenete van, akkor csak PC-ről/notiról fog menni).[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Ubulhun #50627 üzenetére
Nem jó a link
-
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Egyetemista nagy lányom és barátja albérletükbe szeretnének maguknak "meglepetésként" olcsó projektort. (TV-jük nincs, de arra nincs is igény, mert csak filmeket, sorozatokat néznek igazából.)
Ezt nézték ki maguknak. Szerintetek meg szabad ezt venni? És ha nem, akkor esetleg hasonló (kicsit mehet szerintem feljebb is) árban tudnátok ajánlani valamit? Én sajnos elég hülye vagyok a témában.
Köszi előre is a segítő válaszokat!"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
szepi0808
senior tag
válasz Med1on #50545 üzenetére
Tudok ajánlani nagy fényerejű, lézer projektort erre a célra. Írtam neked.
-
m3ss
veterán
megerkezett a 1070+ olcso lampam aliexpressrol, tobb darabban
kep rola, lotyog
amig kuldenek ujat gondoltam ezt megcsinalom, mintha vmi cement szeru anyaggal lenne az izzo rogzitve. ez tort el. vki hekkelt mar ilyesmit? valami hoallo ragasztoval ha odatapasztom? hany fokos lehet az izzo burkolata hasznalat kozben?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
péjé
őstag
válasz ericdrawen74 #50622 üzenetére
Ha játszani keresel gépet akkor a benq TH585, TH685 sztem jobb lenne, esetleg a benq w1090 ár/érték arányban mozizni is megfelelőbb (a belépő kategórián belül).
Ez az Acer eléggé fapad hacsak nem a fényerő kell nagyon. -
ericdrawen74
senior tag
Üdv!
Acer H6541BD-ről tudnàtok mondani valamit? Pc-hez lesz, egy H6518BD-t vàltana.Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
Vhiktor
veterán
Ha valakinek van ilyen projektora és nem lakik messze vagy kalibráltatni szeretné én szívesen kimérném és akkor kiderülne mi az igazság.
Szerintem valami mókolás van a dologban ami nem kikapcsolható.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Nem kell tesztelni, fizika törvényei.
Ez olyan mint a mobilos fotózás vs nagyérzékelős fényképező. Mai szenzorok és algoritmusok annyit fejlődtek hogy a miniatűr mobil sok tekintetben elver egy 15 éves aps-c tükrös gépet, és a legtöbb ember igényét kielégíti. Még én is időnként meglepődök milyen jó képek jönnek ki a pixel 3a-ból.
Projektoroknál, jelen esetben dlp vonalon leginkább a fényforrás fejlődött, jelentősebb mint dmd-k evolúciója. Szívesen megnéznék komoly házimozis gépek mellett hogy muzsikál egy ilyen Xiaomi UST, nyilván 600-700 ezerért nem szabad azt a minőséget várni mint egy 5 milliós csúcsgéptől. Szerencsére aprókon mindig akad egy-egy jó gép még olcsóbban is mint ezek az UST-k, de akinek kifejezetten csak ez opció annak nyilván érdemes számításba venni ha már valóban jó képet nyújtanak. A 3000-es kontraszt azért bíztató tényező./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Redsky
csendes tag
Samsung már 2008-ban is gyártott vetítőket. Ott volt a nálunk is népszerű A-600. Volt, amelyikbe DC4 chip került. [link]
Azzal egyetértek, hogy meddő vita az egész. Készülékeket kell tesztelni, nem DMD-ket. Tuningról sem érdemes beszélni, mert mindenből lehet jobbat csinálni, kérdés megéri-e? -
Ájvé
veterán
Kína márkákhoz képest még az LG is névnek számít. Samsung sem számít projektor terén, most mégis megjelent itt is.
Szerintem a vitátok annyira sok jellemzőt foglal magába hogy nem lehet igazat adni senkinek, csak akkor derülne ki ha teljesen azonos körülmények között két eltérő DMD-t tudnátok tesztelni, kb laboratóriumi körülmények között teljesen azonos fényerő és optika mellett, de ez kb lehetetlen. Biztos nem véletlen drágább a nagyon DMD (gyártás drágább) meg prémium gyártók is nagyobbat használnak, biztos nem hülyék, ettől függetlenül a közép kategóriás is lehet jó vagy elfogadható, sőt akár fejlődhetett annyit a kisebb tükrök révén hogy régebbi több éves nagyobb DMD-vel legalább részben felveheti a versenyt, optikával viszont biztos nem. Többit ti tudjátok én ennyit szürtem le, szerintem elég meddő vita egyébként. -
Ijk
nagyúr
Lg-t azért nem sorolnám nagy projektorgyártók közé.
Azért nem mértek különbséget mert teljesen ugyanabban az üzemmódban megy felthehetőleg, alapból dinamikus szabályozással működik. Lézerrel és megfelelő algoritmussal meg lehet csinálni észrevehetetlennek, csak spéci teszttel lehet lebuktatni ahol egyszerre van jelen fehér és fekete (fehér kis mértékben, ugye 50-50% az ANSI ami messze van a natívtól). Gyakorlatban nincs jelentősége, az a lényeg hogy működik, mit látsz. 1:3000 teljesen jó házimozizásra szerintem.
A lényeg hogy nagyobb dmd-vel és értelemszerűen nagyobb lézerrel még jobbat ki lehet hozni, ami kontrasztban is versenyképes lehet az LCD házimozi gépekkel, és 0.65-ös képakotóval nem kerül 10+ ezer dollárba mint a nagycsipes csúcsgpek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ájvé
veterán
Azért írja hogy dinamikus=statikus mert nincs különbség kontrasztba ha bekapcsolod. Azt nem tudom miért van, de itt mindenki nagyon okos majd leírjátok. Én elégedett vagyok ezzel a kínai cukormázas géppel, a többi meg nem érdekel.
Mellesleg nekem pont úgy tűnik hogy nagyobb gyártók követik a kínai "csodákat". Persze nem az ilyen prémium márkák mint a Barco, mert ezeknek teljesen más a piaca.
Xiaomi szerintem jól csinálja, átlag ember nappalijába készít terméket, nem egy rétegnek és én elégedett vagyok ezzel. Már Samsung is beszàllt az UST lézer projektor piacra ez azért sokat elmond erről.
LG is csinált 0,66"-os UST lézert, Xiaomi körbe röhögi 0,47" DMD-vel, persze ALPD technológia miatt lehet ami használ, vagy csalnak valamit, állandó dinamikus kontraszt?
Nem tudom de elég meggyőző nekem, persze nem mérhető azokhoz a gépekhez amiről itt beszéltek, de egyáltalán nem is ez célja.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Egyáltalán nem ördögtől való a dinamikus írisz vagy lézernél, lednél dinamikus fényerő szabályozás (utóbbiak előnyösebbek a gyorsabb váltás miatt, míg az írisz mechanikusan zár, tehát lassabb). Sőt szinte pazarlás nem alkalmazni egy jó projektoron amikor a gyengéket ahogy a Xiaomi teszt is mutatja elég komolyan felhozzák vele. Ráadásul RGB lézer, LED még a szivárványon is nagyon sokat segít, aki érzékenyebb rá.
Egy 0.95"-os csippel de még 0.65-össel is baromi jó házimozi gépeket lehetne építeni, szerintem utóbbiból előbb-utóbb lesznek komoly lézeres példányok./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
Nem mértük az enyém (LS-5) kontrasztját, majd lámpacsere után, de azt ki merem jelenteni, hogy szemre nagyon magasnak tűnik. Igaz, dolgozik a dinamikus írisz. 200 fokozatú, ezért alig észrevehető a beavatkozása.
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #50611 üzenetére
Nem kamuzás szerintem jelen esetben, egyszerűen mérnek egy fehér ábrát majd egy feketét. Le is írja hogy a dinamikus kontraszt = natív, ami nyilvánvalóan hülyeség. Sajnos nem nagyon vannak komoly tesztoldalak, rendre kapják ezek a kínai gépek az aranyplecsniket mindenhol, agyon van öntve minden a cukormázzal.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Én is sok mindent csak akkor hiszek el ha a saját szememmel látom és én mérem. Mert nagyon sok helyen megy a kamulás.
@Ájvé
Azt az oldalt hitelesnek tartom.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Vhiktor #50607 üzenetére
Hát nyilván UST esetén sokkal jobb a fényerő 40-50 cm-ről.
De ez is tud 1098-at persze lézer miatt leginkább. -
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #50607 üzenetére
Bárcsak hihetnénk a meséknek. 0.45"-os dmd kontrasztja kb 1:500 és nem is lehet nagyon feljebb tornázni, főleg ha 1600 lumen jön ki belőle. 800 lumennel talán meglenne az 1:1200, de csak ilyen lézeres gépnél. Szerintem nincs az a csoda TI-nél hogy hirtelen ilyen sokat fejlődött a dmd, hacsak nem valami fekete lyukakat helyeztek el a mikrotükrök között titokban.
Nyilvánvalóan valami kikapcsolhatatan dinamikus trükközés, mivel a lézerrel pillanatszerűen lehet fényerőt szabályozni. Az ilyet gyorsan le lehet buktatni hogy a fekete képen elhelyezel egy fehér kis négyzetet és ebből az egy tesztképből mérsz.
Kérdés hogy gyakorlatban mennyire működik ez a csalás, mennyire észrevehető a lézer fényerő változtatása jelenteknél, váltáskor. Ha nem vagy alig akkor okos trükk és nem megvetendő, de hazugság natív kontrasztként kezelni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz Cseneles #50601 üzenetére
Ha jól emlékszem Takinál irisz tuning nélküli f22-re kalibráltan mértünk 1:2.200 körüli kontrasztot 2.2 gamma mellett.
-
Vhiktor
veterán
És valóban.
De ezt majdnem 180 cd/m2 vagy 53 fl mellett mérte. 16 vagy mx 20 fl-nél kiváncsi lennék a kontrasztra.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
Barconak van a Balder gépe, DCI színkerékkel 3600 lumen, 1800:1 kontraszttal. Baromi nagy tartalék van benne, 600-1000 lumenig rekeszelve szerintem meglenne 12 ezres de még a 24 ezres kontraszt is. Csak összehasonlításként régi DLP-k fejletlenebb DMD-kel 1200-1500:1-ről indultak csak épp 600-1200 lumennel (lámpától függően), ez meg 3x fényerőt tud.
Persze legyen aki megfizeti./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Cseneles #50604 üzenetére
0.95-ösre már sokkal nagyobb fénnyaláb érkezik az alagútban, tehát vele.
Második felére meg pont ezt magyaráztam az elején hogy nyitott írisz nem egyforma méretű különböző méretű chipnél. Ugyanakkora F értékű blende átmérője 40%-kal kisebb 0.65"-os dmd-nél, tehát 40%-kal lesz kisebb fényerőd. A kontraszt ugyanannyi lesz, a fényerő meg jóval kisebb. És fényerőből lehet kontrasztot csinálni.
Igen, abban igazad van hogy a kisebb chip kontrasztja nem rosszabb (már amennyire ez értelmezhető önmagában), de a fényereje és ezáltal a blende szűkítésével nyerhető kontraszt kisebb lesz és ez a lényeg, a többi semmit nem számít.
De mint mondtam nincs olyan hogy dmd natív kontrasztja. Optikai rendszerrel együtt létezik, és ott mindig a nagyobb nyer.A gond az hogy elbeszélünk egymás mellett. Te elméleti síkon ugyanakkora F értékű nyitottt blendéről beszélsz, én meg a gyakorlati oldalról ahol semmit nem számít hogy neked ugyanúgy F2.4-es blendéd van. Csak ha a nagcsipeset F3.4-re állítod ugyanolyan fényes képed mellett lesz dupla kontrasztod és nagyobb élességed.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cseneles
őstag
Gondolkodjunk logikusan. Adott egy fenymennyiseg ami belep a fenyalagutba a lampabol, legyen a fenyalagut adott 16:9 arányú, ebbol halad a dmd fele ami vagy 0.95" 16:9 mereten oszlik el vagy 0.65" 16:9. Kerdesem a következő? Melyik dmd merettel lesz nagyobb a fenyerod? Ez egyben megadja a kontrasztra is a valaszt.
Nativ chip kontraszt...Oke akkor ertelmezzuk ezt ugy h teljesen nyitott irisz mellett. Lenyegtelen a szamok akkor is ugyanazok.
Ego tuning... Tisztaban vagyok a rovidebb ivhosszu egok elonyeivel es hatranyaval is a ballast oldalon foleg vidi lampavezerleses gepek eseten. Barco vagy Pj 10eves gepekben a gyari 1.3 helyett 1.0 meg beleteheto amit a rendszer mind hutermeles es hutes oldalon teljesen jol toleral. Ezzel kapsz 20-30% plusz fenyerot. De ettol meg az h nyitott irisz mellett 1300:1 a kontrasztod nem fog valtozni. Nagyobb fenyero a fekete szinzedet is viszi magaval nem csak feher fenyerossegedet. Egy elonye van, h kisebb ivhossz miatt tobbet tudsz csukni az iriszen mondjuk 2 lepessel, kevesbe csokken a fényerő. Ezt kontraszt novekedest eredmenyez.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Cseneles #50601 üzenetére
Nincs olyan hogy chip natív kontrasztja. Optikai rendszerrel együtt van kontrasztja és trükközés nélkül az optika blendéje határozza meg a kontrasztot adott dmd esetében. Nagyobb dmd-hez nagyobb optika kell ami több fényt enged át. Lehet pontosan ugyanakkora natív kontrasztod 0.65-ös dmd-vel mint 0.95-sel, de előbbi fényereje a felület arányt számolva 40%-kal lesz kisebb mint az utóbbié. Nyilván itt bekavar a dmd típus, mert eltérő lehet a mikrotükör felület és hézag arány, előbb fogsz fejlettebb 0.65-ös dmd-vel találkozni konzumer gépben mint 0.95-össel mivel utóbbiból nincs is.
Tehát nagy chip esetében van egy masszív fényerőtöbbleted, amiből áldozhatsz vígan hogy a blende szűkítésével vagy más fényútba épített megoldással szűkíted és ezáltal kontrasztot nyersz. Minél kisebb a képalkotó annál kevesebb ebben a mozgástér.
A dinamikus íriszt azért találták ki mert elfogy a fényerőd nagyon zárt írisszel, lehet gyakorlatban jó dolog, de mérni csak kikapcsolt állapotban kellene (itt ugye dinamikus kontrasztról van szó különben). Statikus íriszt meg nem tartom csalásnak (mert natív kontrasztot ad). Házimozira kalibráltan szerintem elég kb. 600-800 lumen (100-130" vászon), erre szűkíted a blendét és mérsz kontrasztot. Attól házimozis gép valami mert van benne állítható blende, írisz mert fenének sem kell 1200+ lumen már csak a fényerő miatt sem, és mellette ha van 1:1500 natív kontrasztod. PD gépek tuningja meg azzal kezdődik hogy a régi UHP lámpa helyett újabb rövidebb ívhosszút teszel bele, különben nem lesz fényerőd blende zárásához.Gyártók nem veszik meg méregdrága 0.95-ös dmd-ket amióta fejlődtek a fényforrások. Most vagyunk ott hogy kisebb (0.65-ös) dmd-vel lehet hozni egy nagyon régi nagycsipes gép natív kontrasztját, mert a modern lámpák pont azzal a 40% körüli fényerőtöbbletet biztosítják ami a chip mérete miatt elvesztett, tehát annyival szűkebb blendét lehetne pakolni mögé. Lézerrel ez még feljebb tornászható. Így lehet sokat spórolni a gyártóknak, a gond hogy sem a régi csúcs DLP-k és ezzel együtt az új olcsósítottak hasonló kontraszttal nem képesek versenyezni a mai LCD-kel.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Cseneles
őstag
Felreertesz valamit. Arrol beszelek h mindenfele dinamikus iris, dinamikus gamma nelkul nem lattam egy chioes dlp gepet mukodes kozben ami megugrotta volna a 3000:1 kontrasztot! Ezt eddig sikerult ertelmezned????
Egy Epson 9300 tud 7600:1 kontrasztot mindenfele dinamikus irisz nelkul. Ne nevettess h ezt a Runco LS5 tudja ugyan igy irisz minden nelkul..
Dinamikus irisszel vagy gammaval(a jobb gepek) igen kepesek az altalad is leirt 8000:1 eleresere mint a Runco ls5 amit emlegetsz. Pelda kedveert Optoma HD86 nativ 1990:1 dinamic gammaval 1es allas 9200:1 2es allas 12000:1
Irogatod itt az iris tuningolt Palifel gepeket. Lattal egyrol is calman kontraszt merest? Sebaj nem kell h mindenhez erts. Meseld el nekem h hogyan hozol ki egy olyan gepbol 6500 meg ez felletti kontrasztot, amiben 2 iris van, egy az objektivben(En13, EN11 ami a 13 felebe kerul) a masik meg a fenyalagutban tier prizma belepo felenel, es teljesen becsukott 2 iris mellett nem lepi meg a gep a 3000:1-et ugy h mar a teljesen nyitott allapotot (35fl fenyerot @101") lecsokkentettem 14fl-re es igy nem hoz a gep 3000:1-et Most egy ProjectionDesign F32 pali fele 16:10 keparanyu geprol beszelek. Segitek sehogyan. De ha meg netalan annak a csoda folytan h a hatso iriszt ami zart alapotban egy negyzetre hasonlit es ragasztott femplap segitsegevel szokasahoz hiven kor alakura atalakitja sem fogja megugra 2lampaval az altalad emlegetett szamot, Foleg nem 10000 oraszammal.
DE MEG MINDIG HANGSULYOZOM EZ MAR NEM A DMD NATIV KONTRASZTJA MIVEL IRISSZEL HOZZA VAN SEGITVE. SZOVAL DINAMIKUS.
Akkor jöjjön az f22. Alapbol 1500:1 kontraszt amivel semmit nem tudsz kezdeni. Csak abban az esetben ha az objektivbe beépítesz egy fenyszukitest, "fix irist" ami egymasba forditott negyed hold alaku es a dmd-hez viszonyitva 45 fokban elvan forditva. Mivrl ezek a gepek ipari prezisek vizsim bright kerekkel leteznek itt a forumon ezert van bennuk potencial ha a felesleges fenyt a kontraszt javara tudod forditani. De ez sem a dmd nativ kontrasztja, az az 1500:1.
Par pelda amik utobb nalam jartak :
0.95 "Sim2 d80e nativ 2500:1 dinamic gammaval 4000:1 plusz
Sim2 d60 nativ 1400:1
Pj f32 nativ 1300:1 irisszel 2400:1
Pj Cineo32 nativ 1300:1 irisszel En13 al 2600:1
Pj f22 nativ 1500:1
Benq w9000 nativ 1100:1 irisszel 2500:1
Marantz vp15s1 nativ 2998:1 irisszel 4000:1 plusz0.65"
Optoma HD86 nativ 1990:1 irisszel 9200:1
Infocus Sp8602 nativ 1800:1 irisszel 6500:1
Infocus Sp8604 naativ 1900:1 irisszel 7800:1Nem sok jo 0.65" Dc3-as gepet ismerek mivel nem divat normalis koritest epiteni a dmd kore mostanaban, viszont van par de alltalad emlegetett uhz65 nem az.
A kisebb 0.65" dc3 nativ kontrasztja nagyobb mint a 0.95"dc3 chipe. Remek vetitok a regi felsokategorias gepek en is kozuluk valot hazsnalok viszont a varazs nem a 0.95" amiben van az elesseget leszamitva hanem a koritesben.
Reszemrol zarom a vitaalapot, a szabad hit mindenki szive joga.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest