- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Projektor topic
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin Eden
tag
válasz Martin Eden #62056 üzenetére
* egy második próbálkozásra már átszalad ott is...
-
tobias40
veterán
válasz Martin Eden #62020 üzenetére
Ezt a függönysínt hol vetted és mennyibe került,mivel-hogyan vágtad bele a másik hornyot?
Olyat nem találtál amin gyárilag két horony volt?
Én is ezen a sínes vagy a kampós megoldáson agyalok,a sínes megoldás kultúráltabb a kampós olcsóbb és egyszerűbb,vmint nyilván "asszony barátibb" mert el lehet könnyen távolítani a vásznat... -
python1
veterán
válasz Martin Eden #62033 üzenetére
Annál biztosan minden jobb!
-
Vhiktor
veterán
válasz Martin Eden #62020 üzenetére
És megérte, mennyi javulás érzel? Ég és föld ugye?
Élhető?[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
achilleuss
tag
válasz Martin Eden #57141 üzenetére
Amit linkeltél, azt írja, hogy onnan nem szállít Magyarba. Viszont találtam egy másik lengyel oldalt, ahol szállítanak. A 265x148-as méretben nincs szállítási költség sem. kb 45 E forint-ért jön cakk-pakk a cucc. Kérdés az, hogy elég e egy ekkora vászon, nem kell e inkább a 305x168-as, ami még szállítással együtt is innen , 64 E forint [link]
-
achilleuss
tag
válasz Martin Eden #57109 üzenetére
Hello! Na igen, ez a kérdés, hogy milyen a minőség. Nem zavar engem, hogy kínai/kérdés, hogy a másikat hol gyártják, lehet azt is Kínában /, ha elfogadható a minőség, és ez nagyon olcsón. Nem tudnád belinkelni azt a lengyel oldalt, ahol 52 000 Ft-ért láttad ezt a vetítővásznat?
-
Márton
nagyúr
válasz Martin Eden #53269 üzenetére
"a dvb-t legalább annyira megbízható"
Persze, ha van megfelelő vétel, akkor megbízható, de épp nemrég voltam egy helyen tesztelni, ahol a honlapjuk szerint minden okés, mégsem volt jel, még kockás sem. És 2 különböző vevővel is készültem. Az antenna pedig erősítős.
Tehát a szobából kivezetés ilyen esetekre kéne. Akkor úgy néz ki marad az utp kábel +hdmi->utp fordító mindkét oldalra megoldás. Ez 20 ezerből megvan és garantáltan stabil kapcsolatot jelent.köszi mindenkinek!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tobias40
veterán
válasz Martin Eden #52428 üzenetére
Látom te is a darts-ot nézed!
A 4:2:2 miért van bekapcsolva neked?
-
Vhiktor
veterán
válasz Martin Eden #52428 üzenetére
Nem.
De ebből a képből tisztán látszik, hogy nem RGB jelet küld ki hanem YUV-t
A USE 4:2:2 colour subsampling azt jelentheti, hogy nem a az eredeti 4:2:0 jelet küldi ki hanem felkonvertálja 4:2:2-re így a megjelenítőnek már csak a 4:2:2->4:4:4->RGB konverziót kell elvégeznie.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Martin Eden #51929 üzenetére
Na akkor nem lőttem nagyon melle a 10es osztassal.
Ha jatekra jo akkor filmre is.
Személy szerint nem teszek különbséget film és játék között képminőségben. Ha valaminek rossz a képe filmmel annak játékkal is rossz lesz.
Prezentáció és film között viszont már van különbség.[ Szerkesztve ]
-
sasa174
lelkes újonc
válasz Martin Eden #51475 üzenetére
1920x1080 Pixel mellett 53 HZ-t ír a KODI -és nem is lehet állítani rajta ott.. laptopom nincs, asztali gép meg messzi van , 'szal nem tudom kipróbálni...külföldi fórumokon viszont a HDMI-t sem dicsérik (túl gyenge minőségű kép, néha nem ismeri fel a HDMI-re kötött eszközt) ... stb
-
spiky03
veterán
válasz Martin Eden #50815 üzenetére
De sokszor láttam kiskoromban azt a filmet.
Legnagyobb, főleg a zenéjé a Buggy.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
aranymakk
tag
válasz Martin Eden #50815 üzenetére
Korrekt válasz, köszi
-
gyulaipal
tag
válasz Martin Eden #47623 üzenetére
> ... lassan ott tartanak a hozzászólások, hogy a baba Barco/Sim vetítő alatt nem létezik semmi ...
Valóban lehet ilyen érzése a fórum olvasóinak, de szerintem ennyire azért nem "sarkos" a helyzet.
Egyéntől (nagyon is) függ, hogy mennyire veszünk "komolyan" egy adott (szabadidős) tevékenységet. Én nem csak a vetítésben, de pl. a Hifi, az autózás, kávézás, borozás, "sajtozás" vagy akár az amatőrcsillagászat esetén is szélsőséges különbségeket látok a hobby-ra fordított pénz- idő- és "lelkesedés" mértékében. Szerintem ez természetes.
A fórum célja (szerintem) az, hogy együtt megtaláljuk azokat a lehetőségeket, módszereket, termékeket vagy technológiákat, amelyek segítenek az (abszolút értékben vagy ár/teljesítmény hányados alapján) "legjobb" végeredmény elérésében.
A vetítés (szerintem) NEM való mindenkinek, mivel (az átlagos vásárló számára) túl sok (azaz a nullánál több) szellemi erőforrást kell "invesztálni" a vetítésbe ahhoz, hogy a kapott eredmény tényleg jó legyen. Sajnos a fogyasztói társadalomban alapvetően nem szokás a vásárlóknak az agyunkat használni és a kereskedők is sokszor csak a "drágább jobb" ("különösen azért, mert azon nagyobb profitot realizálok") szinten értenek a projektorokhoz. Fura, de nekem meg pont a feladat komplexitása tetszik ...
A vetítés azon kevés témakörök egyike, ahol a konzumidióták garantáltan pofára esnek ... még akkor is, ha amúgy valóban jó minőségű a megvásárolt készülék (hiszen egy jó projektor is gyenge képet ad, ha rosszul van beállítva, vagy ha a vetítési környezet nem megfelelő). Ezen okok miatt én különösen fontosnak tartom, hogy a feladat "finomságai" kiderüljenek a fórumon. Nem gondolom, hogy probléma lenne az, ha mindenki tudja, hogyan lehet optimális eredményt elérni. Attól, hogy tudjuk hogyan, merre (és persze mennyiért) lehetne a minőséget javítani, még nyugodtan élvezhetjük a vetítést egy kevésbé jó projektorral, kevésbé optimális körülmények között is. Szerintem legalábbis ...
-
Vhiktor
veterán
Én pl egy Benq w2000-rel vetítek nagyon nem optimális körülmények között. De így is megérte nekem belevágni, semmi pénzért nem cserélném vissza a tv-re. Viszon azt én is látom és idegesít is, hogy még ennek a relatíve olcsó gépnek is tönkrevágja a képét a nem megfelelő vetítési körülmény. Inkább fogalmazok úgy, hogy 5-ször is lehetne ezzel a géppel szebb képt vetíteni sötét falak között.
De szerintem csak akkor éri meg vetíteni nem optimális körülmények között ha cserébe tényleg jó nagy batár a kép, különben csak kompromisszum a vetítés mindenféle pozitívum nélkül.
Akkor inkább közelebb kell ülni a tvhez.
Én is az Infocusra szavazok egy Grandview vászonnal. De a W1070 is jó. Nem optimális körülmények között kb tök mindegy. Ha semmiképpen nem fér be nagyobb vászon én közelebb húznám a kanapét.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Egyszer BBéci írta évekkel ezelőtt és igaza van:
Különbség van videó és filmnézés (vetítés) között.Szóval hajrá!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Martin Eden
tag
válasz Martin Eden #43658 üzenetére
Sokáig gondolkodtam amúgy, hogy a BenQ helyett is esetleg valami kínai "csodára" váltok feljebb, a Xiaomi Tyy01zm-t meg az Xgimi H2-t figyelgettem, szerintem képminőségben/fényerőben nekem mindkettő elég lett volna, előbbinél a könnyebben/olcsóbban beszerezhető verzió erősen kínai piacra szánt mivolta tartott vissza (más Xiaomi terméknél van már kellemetlen tapasztalat a csak kínai interface miatt), utóbbinál meg volt pár negatív vélemény a neten a hosszútávú megbízhatóság kapcsán...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Jönnek a Horizon Zero Dawn és a Helldivers mozifilmek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 2 hónapos Philips OLED TV (718-as modell)
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- LG OLED55B2 Smart Tv! 55"/ 4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Magic Remote
- Rode Wireless Go 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest