- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook hibák
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin Eden
tag
válasz sasa174 #51463 üzenetére
És android alatt mi a felbontás, képfrissítés? Lehet valami nagyon nem szerencsés van most beállitva alapból, mondjuk 30 fps és minden belsős lejátszó ilyen fps-sel játszik minden anyagot. Mindenképpen hdmi-n kellene valami normális lejátszót rákötni és azzal tesztelni, ami rendesen vált frekit (CE valóban a legjobb, de még egy windowsos laptop is jobb lehet, mint a gyári androidos lejátszók)...
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Ha hamarabb kérdeztél volna bennünket....:-)
A lejátszónál próbáld meg hogy VLC-t használsz, ha nem egy akkor hdmi-re köss rá vmit, laptopot pl. A wifije csodálnám ha elbírná a folymatos 1080p-t.
Ha sikerül beüzemelni, a tapasztalataidat írd le léci, én ezekről a nem ismert hátterű gépekről lebeszélek mindenkit. Erről is olyan fizetett reklám-tesztek vannak csak amikben dicsérgetik.wolfman, még mindig eladó ez az epson... [link] sztem inkább azzal szemezzél. Kültéri vetítést nappali fényben el lehet felejteni, árnyékolni kell mindig, esetleg speckó ALR vászonnal még lehet vmit pluszt kihozni de ehhez kell fényerő. Este persze más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Mindenképpen firmware frissítást eszközölj, talán most jött hozzá friss februárban. Én is ezután a projektor után kezdtem érdeklődni nemrégiben, de kb ugyan úgy ugyan azt tesztelték mindenhol. Korom sötét szobában, 3 méterről, engem meg az érdekelne kültéren mit virít a cucc, de ezt kerülik megválaszolni.
Amúgy a filmnézést kb androidos VLC-vel próbáld meg. Mintha valahol azt olvastam volna róla, hogy third party lejátszó alap hozzá., gyári nem remekel.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 3
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...