Hirdetés
- Pofonegyszerű beugrót kínál HBM4E-hez a Rambus
- Elengedte az AI gyorsítóinak kínai eladásait az NVIDIA
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Egérpad topik
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Gamepad
- Pofonegyszerű beugrót kínál HBM4E-hez a Rambus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
válasz
M0ng00se
üzenetére
A Gigabyteos VRM-ek nem rosszak, de hajlamosak nagyon melegedni, ennek főképpen az oka az elég karcsú VRM borda. Ha tudod hűteni a VRM-eket, nem lesz bajod vele az fix. Picit több foglalkozást igényel mint egy ASUS, de azért azt hozzáteszem ez árban is tükrözte akkoriban.
EREDMÉNYEKET kérünk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
M0ng00se
őstag
annyira beindult a téma itten, hogy vettem egy alaplapot
igaz csak 970-es chipset, de legalabb 8+2 fazis, meglatjuk mire lesz eleg
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nálam az AIDA64 kíírta, és emiatt volt irgalmatlan lassu az AIDA tesztjeim. Csak én ezt nem vettem észre, az AI szólt hogy 'figyi már ezt amugy offold már ki mert ez zavaró tényező lehet' hát tényleg az volt.
Való életben igazán nem lassít semmit, de a mérőprogramokat meg tudja zavarni. A magizolációtól is bekattanhat a cucc, ami a Gépházban is kikapcsolható.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Még nálam nem néztem rá, de már uton vagyok.
Egyébként nem véletlen írom, ilyen tweakelések megérik az időt, játékokban nem feltétlen de átlaghasználat során ÉREZHETŐEN javít a reakcióidőn a memória-cache tuning. Szerintem többnyire hozza a Zen1/Zen+ pörgősségét, de Zen3-at, ami nekem van, attól már nyílván r*hadt távol áll.
Ahogy régebben is írták, nem tweakelni az FX-et bűn.Egyébként nálam a 0/0 MB/s esetén valami instabilitás lehetett az ok, a Hypervisor kikapcsolása esetén is hasonlo all fent. Lehet te épp nem érzed, de nálam azt hiszem ez volt.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
NB fesz auto ok. Ha lejjebb veszem, akkor Win11 alatt a fordított mosoly+restartol.
Unigine stabil, és elég gyors a félretró vidóval.
Az új Aidával nálam is van kettő db read/write 0MB.
Egy még régebbi Aidával :
Win11 általános használat : boot idő (SATA SSD) kb annyi, mint Zennel, klikkelésekre, programindításra is pattogósan válaszol.
XP : 2TB- os CMR Toshiba vinyón van, ennek persze retrós boot-ideje van, nembaj, halkan ropog-csilingel vinyó, retró feeling megvan.Bepróbálkozok a DOS6.22/7.1/Win3.11 boottal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
erer1000
üzenetére
Az X99 szerver chipsettből jött annó a lecke nálam. CR3 default, nem változtatható(bár monjuk eleve Q-channel, tehát a CR2 dualRAMnál még mindíg gyorsabb), alapon a kínaiak által beírttal. Orosz oldalon van pár UEFI frissítés, simán flashelve mondják hogy nem biztos hogy nem téglásodik a lap, inkább külső író.
Mondjuk a moddoltakban, nem biztos hogy PCIe slotonként lehet aktiválni-tiltani a videókat, úgyhogy marad a default(retró oprendszer esetén kell a direct rábootolás retró kártyára, a modernebb slotját pedig tiltani).
Mondjuk ez CR3+jóval kisebb CPU órajellel is durván lenyomja a tuningolt FX- et.FX- nél a CR1 csak úgy jött, mikor belenéztem a RAM almenübe, klikkeltem 1- re, úgylátszik megy, de este megnézem Uniginevel és SSamHD- vel is, ha azokkal is stabil, akkor így jártam.
-
-
-
válasz
erer1000
üzenetére
Nem értek hozzá
Még nem is tuningoltam, csak annó belőttem sacc/kb a 4GHz- et aztán úgy használtam sokáig, a Phenom-II gyári hőcsövessel. Majd ezt a közepes tornyot tettem rá, de az UEFI set maradt, csak most változtattam láma próbálkozással.
Látom hogy a legtöbb teszten a RAMok CR2- ben, én CR1- re tettem, az gond ?
Mit kéne állítanom az anomália javítására ?Az Intel X99/299/Zen+/Zen2 később jött, de azokat asszem már jobban kiismertem...

-
-
Elég lesz amennyit alapfeszen megy. Mióta a P4- est elfüstöltem, csak mértékkel tuningolok.

3DM01 Win11 :
XP (a régi CPUz nem jó néven ismeri a procit) :
FX- hez képest tűrhető eredmények.
Retróhoz elegendő. Jön majd a DOS....+esetleg a Win3.11, de utóbbi eddig csak HD7970- el sikerült FHD- ben. DOS alatt mindegyik félretró/modern kártyán ok a FHD. -
A vas. Kissé koszos, nem vixeltem, csak mérsékelt kompresszor nyomással kifújtam a több éves dzsuvát.

Csak egy GTX560Ti- ot pattintottam bele, majd hangolás után futtatok retró tesztet. -
Ez a durva, hogy l3 latency ekkora különbség van emberek közt. Én akárhogy küzdöttem, 60 alá nem ment, 2400-2700NB közt sehol, másnak meg alapbom 30-40??
Sus
Nagyon jó ezért hogy mind ide posztoljatok ezt! -
Beüzemeltem én is. Elemcsere, def minden :
Folytatom egy kis behangolással. -
jokeph
nagyúr
válasz
brabbitz
üzenetére
Megtolva lehetne talán jobb, de mivel az OC nem volt cél csak a stabil működés így nem bántottam, pici hőcsöves hűtés van csak a procin ami így kb. némán megbír vele. W11 24H2 is gyönyörűen futott rajta, ám ott nem bencheltem.
Sokkal régebbi az általam használt AIDA64, így közvetlen összehasonlításra sajna nem igazán alkalmas.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Az L3 cache latency-d egesz korrekt, mondjuk kiváncsi lennék hogy tudnám-e az eredmények javítani pl egy Windows 7 alatt (abbol indulok ki hogy lightweight rendszer alatt picit szebb eredmények jöhetnek), bár ahhoz meg már nem lenne kedvem megcsinálni. + sajnos a verziószám eltérések miatt ez picit nehézkes is lenne.
-
brabbitz
aktív tag
Amire itt senki nem figyelmeztetett, pedig kibökte a szememet nekem is, hogy az AIDA bench az nekem Hypervisor módban ment. Ami érdekes, hogy a magelkülintés default ki volt kapcsolva, egy CMD-s parancs segítségével sikerült csak ténylegesen off-olni.
(Ha érdekel bárkit - bcdedit /set hypervisorlaunchtype off)
Instabil 4.4GHz@2715Mhzes eredmény. Ez totálisan rossz, látszik hogy küszködik. + ott volt a Hypervisor is

Eredeti OC-s eredményem amit eddig használtam hibátlanul, immár Hypervisor nélkül.
4.2Ghz@2650Mhz@1935Mhz - A kevesebb néha több.
Lehet később még jobban ránézek, pontosabban az NB-t cseszegetem, de 2700MHzhez már bekéri a 1.45V-ot ami sok. Lehet így hagyom, inkább a RAM időzítéseken faragok.
-
-
brabbitz
aktív tag
Csináltam egy alapfeszes 3.5Ghz@1866Mhz és 4.0Ghz@1600Mhzes eredményt AIDAval, egyszeruen az L1 cachen nem tudja kiolvasni a W/C-t, nem tudom miért.

-
válasz
Hencso
üzenetére
Az igen. Én pld nem is tudom hogy a 8320- am mennyire jó szilícium, évekig használtam fix 4GHz- en, jól kiszolgált. Nekem 4.5GHz is elég lesz sztem, ahhoz mennyi fesz kell ? Lap : M5A97 EVO R2.0, a RAMok 1866- osak, 2x8+2x4GB. Majd lassan beizzítom, már olyan régen nem volt bekapcsolva, hogy a CR2032 tuti lemerült, az SSD meg lehet hogy felejtett
A ráérő nyugger késésben van, mert lusta
-
Hencso
Ármester
válasz
erer1000
üzenetére
az én 8320 am ment 4.8ghz a 8370 is annyin ment a 20 as valamivel kevesebb feszt kért.. de ment 5.2 ghz n is csak itt már irdatlan nagy fesz kelett neki. lehet csak 1600mhz n vagy 1866 menne a ramod de a proci gyorsabban számolna. a memoria tuning nem sokat hoz a konyhára elenben a procival.
-
Az eredmény várható volt,
CPU i7-12700 (8C/16T+4E)
Graphics WX3200 4GB
RAM 2x16GB DDR5 4400
Disk 512GB NVMe M.2 SSDehhez képest az enyém
Átlag 0,38722x
Minimum 0,14x
Maximum 1,32x
Medián 0,25xAmi durva nekem, hogy 7zip mivel csak integert kér, floatot nem, a becsomagolásom 1,51x értéket kapott!! (kicsomagolás lassú ssd-m miatt sokat szenvedett ebből, az 0,58)
Illetve hogy openFOAM-ban kb 1:1
konklúzió, egy 20 magos, 120ezres CPU harmadát hozza az FX-em

By gemini:
" Memória-sávszélesség és "Bottleneck" jelenség
A CFD szimulációk hírhedten memory-bound feladatok. Ez azt jelenti, hogy a processzor gyorsabban tudná számolni az egyenleteket, mint ahogy a memória képes adatot szolgáltatni neki.
Az i7-12700 hátránya a tesztben: A gyári specifikációban megadott DDR5-4400 a DDR5 technológia abszolút belépő szintje. Magas időzítésekkel (CAS Latency) rendelkezik, ami miatt hiába magas az elméleti sávszélessége, a valós adathozzáférés lassú lehet.
Az FX-8370 előnye: A te rendszeredben 4x16GB Dual Rank memória van. A Dual Rank modulok lehetővé teszik a "Rank Interleaving"-et, ami azt jelenti, hogy amíg az egyik rank frissül vagy adatot készít elő, a másikról már olvashat a vezérlő. Ez folyamatosabb adatfolyamot biztosít, ami az OpenFOAM-nak kritikus." -
Amúgy funfact, Geminit használtam OC-hoz, beleértve a ram időzítéseket is
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Na igen. Én nekem is sokszor működött a gép, de szokatlan eredmények jöttek amikor határon mozgott.
A 0MB/s egyértelműen hibát kapott a program, instabil az szerintem.Mondjuk az hogy nekem dualrank neked meg single rank ramod van, az őszintén megmondom, nem tudom milyen hatással van pontosan. Valamire biztosan
-
brabbitz
aktív tag
válasz
erer1000
üzenetére
Ez nem spam, témánál vagy, nem mellé ezt a topikot legalább fenttartjuk
Én az OC-mnál valamit irgalmatlanul elb*szok, mert néhol ott vagyok mint te, néhol meg totálisan sehol. lehet valahol vagy valami nem stabil az OC-mon, vagy bugos AIDA64-em. Szerintem stockon is rámérek egyet. De szerintem az a +200Mhz és 50+/- Mhz előny az NB-n nem dobhat ekkorát, főleg L2 cachen.

-
válasz
Hencso
üzenetére
+300, és 8370->9590 upgrade manuálisan? 😂
Gondolod ennyire gold chip lenne?😂Amúgy specworkstation benchmark megy most
Lényege hogy ad ehhez a lenti referencia konfighoz hasonlítva eredményt, workstation témákban, CPU+RAM intenzívek. GPU dísznek van kb
Industry VerticalsAI & Machine Learning
Energy
Financial Services
Life Sciences
Media & Entertainment
Product Design
Productivity & Development
Hardware SubsystemsCPU i7-12700 (8C/16T+4E)
Graphics WX3200 4GB
RAM 2x16GB DDR5 4400
Disk 512GB NVMe M.2 SSDezek után majd még más bencheket is kitalálok
-
Többet nem spammelek eskü, de sikerült elérni szerintem a mikro akadás mentes világot, normális hőfokon, normális feszültségekkel.
Cyberpunk benchmark (57fps-re maximalizálva), 1440p, Freesync
A hőfokos ablak 1 óra játék után van. GPU 100% CPU 80-90%
De veszek nagyobb tápot mindenképp, mert 420-425W is volt olykor a teljes rendszer.

-
Tudom, screenshot jobb lenne, de jelenleg IMC/cache/ram stresszteszt megy.
A RAM feszültség emelés hozta el a szent grált.
1,59V-on adom stabil, és az FSB, és NB emelés is szépen tartja magát mellette. Ha nem hibázik, akkor szerintem ez lesz a final state, és jöhet a CPU alulfesz, 4,5GHz mellett meddig tudok lemenni
-
-
Srácok, tudnátok küldeni Aida képet, hogy lássam, milyen NB/RAM/kutyafasza kombókkal milyen R/W/copy latency eredményeitek vannak?
Hogy lássam jól skálázódok-e.Képzeljétek, ram drive strenght-eket maxra toltam, és így isten tudja miért, de az alábbi opciók mennek stabilan már
1400MHz CL10 + 2290Mhz NB
És
1333MHz CL11 + 2600Mhz NBBefosok, tovább fogom bújni a leírásokat, hátha még tudok ebből a Dualrankkal csodákat😂
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Kössz, átvészeltem
, nem lettem földönfutó, hajléktalan, a nyuggerdíjam magasabb lett mint a záró fizetésem.
Sok együttállás kellett, variáltak, faragtak, de AMD- nél az volt a mélyrepülés hozadéka, hogy kénytelenek voltak a RyZent megalkotni, és emiatt lehet még ma is kettő procigyártó a porondon

-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hála ég hogy elkerülted, remélem anyagilag helyrerázodtál.
Igen, hozzátevőlegesen az sem segített a dolgon hogy az Bulldozerről már kb 2007 óta lehetett hallani hogy reszelgetik az architekturát, szóval ennek fényében én sem csodálom az akkori hate-t amit kapott.
Annyit hozzátevőlegesen érdemes tudni hogy mikor a GloFo szenvedett a 32nm-rrel, akkor valahol mar az AMD is rájött hogy ez brutális bukás lesz, de már nem állhattak stoppot a dolognak, a Thuban is már csak tűzoltásnak volt jó, másra nem.Utolag azt is sajnálom hogy az Excavator magokat nem implementálták át utolsó iterációként a FX-hez. Sokat dobott volna az IPC-re, és valszeg egy kicsit tűrhetőbbé is tehette volna a várakozást a Summit Ridge-re, komolyabb OC-val a 28nm-en még tán' a R3-1200at is belehetett volna fogni. Mindegy, elmaradt...
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Utólag nézve (a korában nem voltam ott, anyagi mélyrepülés volt akkor, épphogy elkerültem a hajléktalan szintet), az FX korabeli Intel tízóraira megzabálta az AMD- t, hatalmas különbség van, akár Haswell, akár 7900X szinten is(ezekkel pótoltam a koldúsidőszak kimaradásait) , félretró többmagosra képes címekben már látszik, hogy mire lett volna képes az FX, ha nem egy modul/félmagos teljesítményre tervezik - pár mérnök ki is lett rúgva annó...
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Befigyelt nálam is, amíg melóztam. De a második melóhelyemhez már luxusmerci jött itt a vidéki felszállóhelyemhez is, én voltam már csak az egyedüli felszálló itt falun, de le a kalappal, a busz bejött a 81- esről ide Kincsesbe, csak értem
, mert hát én még értettem még a brutál felhőkarcoló power és fileszerverek teszteléséhez is. (állandó örökös belépőkártyát kaptam, nyuggerbemenetelkor, várnak vissza, de nekem elég volt a 43 év...)RiZsa nálam is kettő, a pici folyamatosan megy, a nagyobbikat be kéne kapcsolnom, mert lassan az SSD- k felejtenek
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Intel egész más időket járt akkor, kár hozzá hasonlítani sajnos. AMD oldalon is akkor volt jó az FX ha irgalmatlan olcsó áron jutottál hozzá, alaplapostul.
Nem volt rossz, 2014-2015 után azért megérződött hogy a többmagosítás hatása a játékoknál (programoknál ált nem volt gond), de ez esetben a nem tul eros IPC + a korosodó architektúra jelei megjelentek természetesen. De legalább pl a Doom esetében is lehetett látni hogy mit tudott volna kihozni magából az FX ha minden jól sikerült volna.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Teljesen ertheto ez is - én kénytelen vagyok autot tartani mert videki hevesi faluban nelkule kb meghalsz, ha csak a MAV-Volan jarataira vagy utalva. Lehet birni, de bizony egy ido utan az ember idege elpattan mikor -7 C°-ban bizony nem jön az a busz, és a következo is kemény egy óra mulva érkezik...
Biztonság kevéért azért én is tartok egy Rizsát, de sztm már 1 honapja nem kapcsoltam be, mindent elintéztem eddig FX-en...
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Ilyesmi, még az X99 is lenyomja az FX- et, és alacsonyabb órajelen is. Az X299 meg hát...állva hagyja - mondjuk utóbbi még 2017- ben is millás kiadás lett volna...elképzelhetetlen lett volna.
De a szép emlékek visszatérnek, akkor ez volt az elérhető (még fizettük akkoriban az utolsó törlesztéseket is a házépítésre), a relatíve lassú FX- re is néztünk mint a vettmalac, hogy némelyik cím, milyen marha jól meg.
-
válasz
brabbitz
üzenetére
Kocsit nem tartok, esetleg ha kétszer ennyi lenne a nyugger ellátásom(még meg tudnám venni, de a fenntartás már marha drága). Egyrészt utálok utazni, másrészt a nyugger tankkal a helyi bótbul is félóra alatt megfordulok, a városi kistacskóból meg ingyenesen busszal. Már a szatyrot is elbírom (100 kiló terhelésig), de a covid haldoklásom után szoktam rá a nyugger tankra(mikor kb újra kellett tanulnom járni) - kényelmesebb ma is.
Mi a kisfiammal anno 700W FSP- vel pakótuk össze az FX- et, ma már nálam ladolt. Fiamnak persze erős RyZent adtam ajándékba, hajlított 27" moncsival, meg 2TB SSD- vel, és egyéb nyalánkságokkal.
-
válasz
brabbitz
üzenetére
SLI/CF- re nincs igényem, csak a két különböző VGA- ra, márhogy a félmodern gépen a retró oprendszerek is fussanak, FX/97 lapban nincs meg a teljesértékű PCIe 2x 16 lane, de ahogy fentebb regéltem, mindössze a stabil működés a lényeg itt. Ha ki akarom tekerni, ahhoz vannak X99/299- es konfigjaim. FX- ben már nem cserélek lapot (legalábbis emiatt), jó úgy ahogy van.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem anno C2Q után volt megváltás az FX, bárki bármit mond. Sandys i7-et nem engedhettem meg magamnak, az FX-ek meg le voltak árazva, (talán Skylake is volt már ekkortájt, nyilvan oruletes aron mint a Haswell is), emlékszem tátottam a számat mikor dupláztam az FPS számokat AC-ban és CoD-ban.. Nyílván akik Sandy-Ivyrol valtottak volna azoknak nem volt nagy durranas, én akkoriben igen halas voltam ezert is.
Asszem 970A-UD3 lappal kezdtem, rendkivul korrekt volt azért a pénzért amihez képest tudásban volt az a lap. -
brabbitz
aktív tag
válasz
Yutani
üzenetére
MSI-hez nincsen szerencsém, ASUS-hoz annál inkább, bár ránézésre a EVO-dnál kb annyi kulonbseg lehet hogy az NB-t a VRM mellé rakták, azon kivul mas kulonbseget többnyire nem látok (persze, chipset adottságait most nem nézve, kizárólag VRM/OC-hoz nézve), M5A99FX PRO R2.0 korrektül bírja a strapát egyenlőre, bár nincs agyonhajtva (1.35v@4.2Ghz@2650Mhz NB-HT). VRM-ek jól felvannak építve, ez a zsáner a ASUS-nál korrekt.
MSI lap komolyabb, de Niko-Semi fetekkel van szerelve a lap, ilyen szilikonolaj is tud folyni belölük ami kisebb panikra adhat okot, bár elvileg nem veszélyes ügy, de sokat elmond arrol hogy a VRM-ek melegednek mint az állat.
8320-jol binnelt 8350-8370 (ez utobbi elv a legjobb bin, neha jobbak mint a 9370-9590-ek) az ajánlottak. 8300 se rossz elvileg, csak ritka.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Nálam össze van rakva, nem is bontom el, kell az XFi ElitePro- hoz (PCI csati). Nézem hogy a lapom már fent van RetroWeb- en is

GTX560Ti jó is. Cél-oprendszerek - DOS-Win3.11-Win98-XP (Win11 - már aktív)
Táp : 700W FSP, az optimális hatásfok/80%+/legalább 70% kihajtás a levesben, de nem izgat, ennyivel illik az össznépi CO2 terheléshez hozzájárulnom.Az jó, hogy a PCIe1 az x16, a gond hogy a kettes meg már csak x4
(mint a gagyi B450 lapokon is - X99/299- ben teljesértékű x16 mindegyik slot), bár a tuning nem cél itt, csak a jó működés. Gondolkodom a dual-videón(nem SLI/CF), meglátjuk, lehet egy RTX3050 primer + 7800GTX secunder is akár
Amolyan gondolatok szintjén, a próbapadon vár a vas egyelőre, most még az X299/HD7970/Win3.11- et faragom, lassan kialakul, kb még 1-2 hónap...
, fut már elég jól, de örűtt gépen egyrészt bonyolult, másrészt nyuggerként minek is dógozzak gyorsan, rohantam egész életemben sokat, nem hiányzik a napi észvesztő robot. -
jokeph
nagyúr
válasz
Hencso
üzenetére
Én igazából nem tuningoltam a ramokat, hanem az 5600X IMC-jét hangoltam be, az pedig 3600-on érzi jól magát még, úgy hogy IF=UCLK, 3733 még ment de már nem volt minden szituban stabil és lusta voltam megkeresni az okát. Ezeket a ramokat nem lehetetlen amúgy belőni az XMP értékre sem, csak nekem ez a móka nem fekszik, inkább lebutítottam a betöltött 4400CL19-es XMP-t 3600 CL14-re.
Ezeket a ramokat a 13600K tudná igazán megtekerni.
-
brabbitz
aktív tag
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Yutani
üzenetére
Ha anyagilag megengedheted, akkor nosztalgiának valóban nem rossz, és aránylag nem drága a többihez képest (Sandy-Ivy-Haswell-Skylake <-- itt az értelmesebb procik a nagyon drágák inkább, nem is a Z-s lapok).
Ha rászánod magad, akkor alaplapból ne adj alá, most jelenleg látok elérhetően egy ASUS CVFZ-t, szinte ez a legjobb AM3+ lap, ha ügyes vagy még talán megtudod fogni. -
Asshur
tag
A régi rendszer 2017-ből: Sabertooth 990 FX R2.0, FX 9590, Gskill TridentX 2400 CL10 2x8GB, Sapphire RX 480 8 GB Nitro+, FSP Raider 550, Eisberg pumpa, bay reservoir, 240x60 full copper Alphacool monsta rad a ház elejében (Arc Midi R2):

-
brabbitz
aktív tag
válasz
Yutani
üzenetére
Az a jatek szornyen optimalizalatlan, nem fog kellemesen futni FX-en. FX-nel ugyan nem lesz nagy problema a magszam, de az alacsony IPC odatesz a FPS-nek sajnos. Ha csak emiatt epitenel FX buildet akkor ne kezdj bele szerintem. Ha ra vagy utalva a Skylake-re akkor huznam tovabb azt az i5-ot, vagy raknek K-s I7-et a lapba es azt OCznam, minimum FPS-en tudna javitani valszeg a 4/8as i7, de csodat azert ne varj.
-
Yutani
nagyúr
Halló FX-es kollégák!
A napokban elgondolkodtam, hogy vajon egy FX-8350 procin hogy futna a Borderlands 4?
Van egy gépem összerakva i5-6600K@4GHz procival, 4x8GB DDR3 memóriával (BL4 szereti a 16GB feletti mennyiséget), és emellett egy RX 480 8GB modell (referencia blower hűtős). Na most alacsony beállításokkal is szaggat, és szerintem a 4 magos i5 lehet a probléma. Azt is meghálálta a játék, amikor R5 3600 helyett R7 5700X-et tettem a napi használós gépembe a 2x16GB DDR4 mellé.
Szóval kíváncs lennék, hogy az i5-höz képest az FX-en mennyire képes működni a játék? Sajnos nem találtam erre vonatkozó valamirevaló tesztet sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Hardcore pizza és kenyér topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4527, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megnéztem. Bár az nem derül ki hogy ez mire jó, mire való 
Win11 általános használat : boot idő (SATA SSD) kb annyi, mint Zennel, klikkelésekre, programindításra is pattogósan válaszol.

Folytatom egy kis behangolással.