Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
fityere
senior tag
válasz proci985 #52499 üzenetére
Ráadásul ez az xgimi nem a pro verzió volt, ami full Hd hanem 950x540 felbontás és én elírtam mert nem 300ansi hanem csak 210 volt. Kerti bulikra biztos jó, főleg ha mindenki részeg.
Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
fityere
senior tag
Köszönöm mindenkinek az infókat és a segítséget.
Amint meg van a kiszemelt áldozat, úgy is lesz még kérdésem ha úgy alakulNem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
péjé
őstag
válasz fityere #52494 üzenetére
720p-t akkor ajánlunk amikor azt írja vki hogy van max 40-50eft-ja erre....inkább egy ismert márka 720p-s gépe mint a kínai occó csodák.
A régi LCD gépek pláne ha sokat mentek akkor azt valószínűleg megsínylették az lcd panelek, polárszűrők. Ezeket a gépeket rendszeresen takarítani kell és sztem sokan erről nem is tudnak, egy ilyen gépet nagyon meg kell nézni. A DLP gépek felépítése szerencsésebb ebből a szempontból. HA nincs pixelhiba, nem cicereg a táp és nem zörög a színkerék akkor vihető. Ha elfér nézhetsz egy fix vásznat, használtan akad olyan is, mindjárt jobb lesz az élmény. Ha fehér fallal kezdesz az sem gond, ha megjön az ihlet akkor úgyis fejlesztesz. -
fityere
senior tag
válasz Pro Koryak #52495 üzenetére
Tavaly volt egy Xgimi mogo kis felbontasú projektor nálam 2 napig. Tetszett hogy nagy felület, pedig fénye kicsi volt 300ansi és szunyoghálós kép nagy méretben , de ettől még tántoritott el, hogy projektort vegyek. Eddig csak azért nem nézegettem, mert sokat költöztem. Most lesz meg a fix helyem végre.
Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
Pro Koryak
addikt
válasz fityere #52494 üzenetére
"nem nagyon volt projektorom és nem tudom nekem mennyire jön be"
Ha valami nagyon tré géppel kezded, akkor valószínű, hogy nem fog és lehet azt mondanád: ennyire sz.r a vetítés? Pedig nagyon nagy élmény egy megfelelő géppel/vászonnal/környezettel = ráadásul nem kell denevérbarlang sem! -
fityere
senior tag
Köszönöm a ViewSonic megnezem ha úgy alakul, egy vélemény meg nem mérvadó, de lehet igaza van.
A régi LCD projektorok miért nem ajánlottak?Nagyon Max a 100e, de mivel nem nagyon volt projektorom és nem tudom nekem mennyire jön be így nem akarok egyelőre sokat költeni. Nézegettem 720p projikat is, de arról lebeszéltek.
-
péjé
őstag
válasz fityere #52492 üzenetére
Én nem vennék régi lcd-t ami ment vagy 6-7000 órát...DLP-ben még oké ez az óraszám.
A Viewsonicról jobb ha elolvasod ezt a véleményt és jobb ha megnézed személyesen .... [link]
A benq w1070 jó belépő kat. gép, sokaknak volt itt.
Itt ez a Mitshu 4000-es, azt írja vki hogy halkabb mint a 1070, érdemes utánaolvasni.... [link]
Persze ha 80eft fölé mennél akkor lenne még pár megnézni való gép. -
fityere
senior tag
Tegnap már érdeklődtem és kérdeztem hogy milyen/melyik projektort és mennyiért szeretnék.
Most képbe került még kettő projektor.
Az egyik Viewsonic PJD7820HD ez épphogy olcsóbb mint az ajánlott benq w1070.
A Másik nem dlp ez egy Epson TW3200 új izzóval és egy tartalék izzóval ez olyan 80-85ft körül lenne. Ebbe tavaly került bele az új izzó az elsőt 6-7 évig használták, tehát nem fiatal gép.
Olvasgattam róluk, de kikérném a ti véleményetek is ha nem gond pro és kontra.
Köszönöm a türelmeteket.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52487 üzenetére
Ahogy Márton is mondja, mindig a lejátszón kell beállítani, hogy a tartalomnak megfelelő frissítési gyakoriságot küldje a kijelzőnek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Márton
nagyúr
válasz tobias40 #52489 üzenetére
Igen, a beállítások/lejátszó résznél (nincs előttem) van olyan, hogy minden videó indításkor váltsa a frekit, ha nem megfelelő.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
tobias40
veterán
A képfrissítést mennyire kell állítani a vetítőnél? 23,98-60-ig lehet...
-
tobias40
veterán
válasz alphamooncam #52485 üzenetére
Köszi,minden tiszta!
A laminált szegélyt pedig lefestetted vmilyen fekete festékkel,vagy bevontad vmi fekete vászonnal?
Nem holnap kezdek hozzá de kedvet adtál hozzá,kíváncsiságból is! -
alphamooncam
őstag
válasz tobias40 #52484 üzenetére
Köszönöm a méltatást Neked és Vhiktornak is.
Milyen vetítővel vetítesz rá?
Epson EH-TW-5300És alá bútorlapokat tettél vagy miket?
XPS hőszigetelő lap.Talán 2cm vastag. Olyasmi mint a polisztirol csak simább, kisebb a szemcsszerkezete.Sima egyszerű fehér lepedő vagy vmi minőségibb?
Ami itthon volt legnagyobb lepedő, sima egyszerű szövött, így a lukakon átmegy a fény.Alá a fekete polár miért kell?
Fontos, hogy legyen mögötte fekete elnyelő anyag, mert ha kihagyod "visszapattan" a fény egy része és az nem annyira jó.Gombostűvel feszítetted ki?
Igen. Az XPS lap élébe szúrtam bele. Tartós, egy ránc sincs rajta.Valamikor egy kolléga már linkelt ide egy kifeszítési sorrendet, keress rá. Talán Cinemaazelot, de ha nem akkor bocs.
A keret az miből van?
Laminált padlóhoz való szegély. (OBI-s)
Majd dobj egy képet, ha kész vagy...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
tobias40
veterán
válasz alphamooncam #52472 üzenetére
Milyen vetítővel vetítesz rá?
És alá bútorlapokat tettél vagy miket?Sima egyszerű fehér lepedő vagy vmi minőségibb?
A keret az miből van?
Alá a fekete polár miért kell?Gombostűvel feszítetted ki?
Lehet csinálok vmi hasonlót a teraszra....
Jól megcsináltad ,tetszik![ Szerkesztve ]
-
fityere
senior tag
válasz cinemazealot #52481 üzenetére
Egyelőre használtat nézek és igen 70000ft.
Vhiktor köszönöm, megnézem a w1070-et is.
-
Vhiktor
veterán
válasz fityere #52479 üzenetére
Ha 100ig feltudsz menni akkor Janaboy Benq w1070-es projektora nem rossz választás
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
fityere
senior tag
válasz Janaboy #52477 üzenetére
Szobám 4x4
Egyelőre falra tudok vetíteni, majd később vászonra.
Projektor elhelyezése polc.
KB 2-2.5méteres képet szeretnék vetiteni.
Szoba elég sötét lenne és napi használatra. tvt váltana ki a későbbiekben, de csak filmezés és játék mert nem nézek semmilyen tv adót.Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
Vhiktor
veterán
válasz fityere #52475 üzenetére
Én egyiket sem ajánlom. Manapság FHD a minimum.
A optoma PC Ready 3D-je nem egyenlő az igazi 3D-vel!Mennyi a keret rá? Szerintem fogunk tudni jobat ajánlani ezektől.
[ Szerkesztve ]
-
fityere
senior tag
Sziasztok.
Projektor vásárlásán gondolkodom. Első projektor így egyelőre nem szánok rá túl sokat. Nyilván nem brutális minőségű projektort fogok kapni azért az összegért amit rászánok Ha bejön akkor majd komolyabb készülékre cserélem.
3D is érdekel már ha lehetséges azoknál a készülékeknél amiket nézegettem.
Válaszokat előre is köszönömAmiket nézegettem azok ezek lennének.
Optoma HD67
Optoma HD65
Promethean PRM35
LG PA1000-KRNem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
Janaboy
Topikgazda
-
Vhiktor
veterán
válasz alphamooncam #52472 üzenetére
Ügyes és szép kivitelezés
-
alphamooncam
őstag
-
Dorian
félisten
Oldalfeszített vászonnál a feszítők valahogy meglazultak. Jól gondolom, hogy ez mielőbb feszítsem újra?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52467 üzenetére
Nem tudom, olyat még nem láttam élőben. Viszont spéci festékkel festett falra vetített képet már mértem is műszerrel és a fényerősségtől függően össze vissza verte vissza a fényt, tehát a gamma görbe csodálatos volt
De mint fentebb is írtam arra tökéletes, hogy valaki kipróbálja milyen a vetítés, aztán késöbb lecserélni vászonra. Egyáltalán nem lesz nézhetetlen a kép falra vetítve sem.
[ Szerkesztve ]
-
Metalmedve
csendes tag
Most jelenleg lepedőre segìtek, szal annál biztos jobb lesz! Tudja esetleg valaki, hogy melyik festék az?
Maci
-
cinemazealot
addikt
válasz Metalmedve #52465 üzenetére
Néhányan istenkáromlásnak fogják tekinteni, de ha épp nincs más lehetőséged, nyugodtan vágj bele! Nekem bevált, próbának kiváló volt, aztán idővel én is továbbléptem.
-
Vhiktor
veterán
válasz Metalmedve #52465 üzenetére
Az ideálistól nagyon messze van, de természetesen nézhető.
Van egy festék amit ajánlani szoktak erre a célra, de pl számomra az is borzasztó eredményt ad.
Ha festeni szeretnéd akkor viszont azt használd, biztos valaki majd megírja mi a típusa.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Metalmedve
csendes tag
Sziasztok! Glettelt falra szeretnék vetìteni, fehérre festve. Sima jó minőségű diszperzittel festeném. Vélemény?
Maci
-
Márton
nagyúr
köszönöm
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Vhiktor
veterán
válasz Márton #52455 üzenetére
Hatalmas
-
szepi0808
senior tag
válasz Pro Koryak #52386 üzenetére
Atya ég!
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok. Milyen olcso (elfogadhato) projektort tudtok ajánlani, ami 110k korul mozog. Eloadasoknal kellene vetitesre.
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52450 üzenetére
Jó így ahogy van
Ha 4:2:2-t szeretnél kiküldeni akkor pipáld be azt amit fentebb Martin Eden mutatott:
Use 4:2:2 colour subsampling.
[link]De én hagynám így ahogy van.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Márton #52449 üzenetére
Szervíz visszadata volna, hogy sikerült megjavítani, 30ezer
-
tobias40
veterán
válasz Vhiktor #52443 üzenetére
Tehát akkor nekem az jó amit mutat a box a kimentere?
"Nekem erre a parancsra ezt adja:
cur_VIC: 32 VIC: 32 1920x1080p24hz Colour depth: 10-bit Colourspace: YUV444 Colour range: limited EOTF: SDR YCC colour range: limited Colourimetry: BT.709 PLL clock: 0xc800024d, Vid clock div 0x000b0000 audio config: on 3D config: off ------------ /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/dc_cap ------------ 444,10bit 444,8bit 422,10bit 422,8bit rgb,10bit rgb,8bit
Tehát YUV444 . Hogyan állítsam át a megfelelőre?"[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #52448 üzenetére
+esetleg elküldeni szervízbe.. ott meg néznek, hogy wtf
-
cinemazealot
addikt
válasz DougButabi #52446 üzenetére
Még jó, hogy nem szedted szét emiatt a projektorodat.
Viszont nagyon ügyesen festesz Paintben, ha fekete és fehér vászonra is pont oda sikerült a két folt. Hacsak nem egymás inverze a két kép.
-
Márton
nagyúr
válasz DougButabi #52446 üzenetére
-
Márton
nagyúr
válasz DougButabi #52444 üzenetére
paint-ben készített
nem nyomtál rá valami ecsetre véletlen?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
DougButabi
tag
válasz cinemazealot #52441 üzenetére
Tegnap sokkolt a látvány, szóval csak pár paint-ben készített egyszínű 1920x1080-as képet néztem meg kodiba sima fényképmegjelenítőbe.
Kodi menüben nem láttam semmi nyomát.Nekem is ma jutott eszembe, hogy a projektor alap kék hátterén megnézzem. Most nem tudom megnézni de ha lesz időm rázoomolok.
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #52442 üzenetére
Ha tud a lejátszó YUV jelet küldeni az jobb.
Így történik a konverzió a megjelenítőn:
4:2:0->4:2:2->4:4:4->RGB tehát a panel végül mindenképpen RGB jelet kap.Ha 4:2:2 jelet küldesz akkor a megjelenítőnek csak innen kell végrehajtania a konverziót. Ha 4:4:4-et akkor csak onnan.
Itt fel is merül a kérdés, hogy miért nem RGB jelet kell neki akkor küldeni. Azért mert nem lehet tudni, hogy a panel pontosan mit tesz akkor amikor RGB jelet kap. Általában úgy vannak tervezve, hogy pl 4:4:4 -> RGB konverziót hajtsa végre mindenképpen. Tehát ha RGB jelet kap akkor elöször vissza fogja konverátlni 4:4:4-re vagy még rosszabb esetben 4:2:2-re majd innen meg jön az amit fentebb leírtam. A sok konverzió miatt romlani fog a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Janaboy #52435 üzenetére
Nagyon jól teszi, hogy azt küld mert a filmek mind YUV színtérben készülnek. A méret miatt nem 4:4:4-ben hanem 4:2:0-ban.
-
cinemazealot
addikt
válasz DougButabi #52439 üzenetére
Oké, milyen alkalmazást használsz a képek megjelenítésére? És mi van, ha nem JPG-ket jelenítesz meg, hanem pl. PNG-t, BMP-t, TIFF-et, PDF-et stb.? Mit látsz, ha csak egy alkalmazás homogén hátterét nézed? Mit látsz, ha bekapcsolod a projektor OSD menüjét? Mi van, ha más forrásból (másik PC, laptop, média lejátszó stb.) vetítesz?
Mert ha a fentiek közül kizárólag a JPG vetítés esetén jön ki a folt, akkor a JPG megjelenítő alkalmazásod sz@r... bár ez így leírva, elég bizarr jelenségnek tűnik.
-
Márton
nagyúr
válasz DougButabi #52439 üzenetére
A tesztábra tuti jó?
-
DougButabi
tag
A mozgóképet úgy értettem, hogy filmnézés beleértve a pause-t is. Szóval a jpg képeken kívül sehogy sem sikerült még előcsalogatnom, egyszerűen csak akkor látom, de akkor nagyon.
Nem kiégett pixelnek tűnik, mert maszatos, és baromira nagy.A fénykép nem adja vissza, de kék színű.
Ez egy pause-os kép filmből. Bocs a minőségért, mobilos. Próbáltam sötét filmeken is, ott sem láttam.
-
cinemazealot
addikt
válasz DougButabi #52436 üzenetére
Egyfelől nekem is gyanús, hogy állóképnél ott van, mozgóképnél nincs. Ha a filmlejátszást megállítod, akkor hirtelen ott terem?
Közelről kéne megnézni, hogy a pixelekkel és pixelhatárokkal összefüggésben van-e (gondolok itt LCD megfolyásra), vagy csak valamilyen "amőba", ami odavetődött valahogy. Viszont az is különös, hogy világos képen sötét, sötét képen világos a folt.
-
Márton
nagyúr
válasz DougButabi #52436 üzenetére
És mozgóképen eltűnik? Na ez már valami
-
DougButabi
tag
Sziasztok tegnap egyszínű jpg-t vetítve próbáltam a projektor helyét belőni, (Sony HW55), akikor ezeket a nagyon csúnya foltokat láttam. Ami érdekes, hogy nagyon durván látszanak, kb 2x2 cm-esek, viszont mozgóképen semmi nyomuk.
Ez valami végleges lehet, vagy megoldható probléma?
Gondolom valami bejutott kosz, tudtok mondani valami jó Budapest környéki szervízt?
-
tobias40
veterán
válasz Márton #52433 üzenetére
Köszi,így van!
Nekem erre a parancsra ezt adja:
cur_VIC: 32 VIC: 32 1920x1080p24hz Colour depth: 10-bit Colourspace: YUV444 Colour range: limited EOTF: SDR YCC colour range: limited Colourimetry: BT.709 PLL clock: 0xc800024d, Vid clock div 0x000b0000 audio config: on 3D config: off ------------ /sys/devices/virtual/amhdmitx/amhdmitx0/dc_cap ------------ 444,10bit 444,8bit 422,10bit 422,8bit rgb,10bit rgb,8bitTehát YUV444 . Hogyan állítsam át a megfelelőre?
-
Márton
nagyúr
De könyörgöm azzal kezdte, hogy "CE 9.2.7 alatt".. Ott nincs ilyen opció!
Korábbi verziókban volt rá, de kiszedték, mert bugos volt.
Itt maximum ssh-n tudja megnézni a dispinfo paranccsal. Ott lesz a listában, amit keres.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Martin Eden
tag
válasz tobias40 #52430 üzenetére
Gyakorlatilag most kapcsoltam be, ahogy nézegettem a Coreelec kapcsolóit. Hagytam magam meggyőzni a kapcsoló leírása által, miszerint "some display (usually LG) work better with this".
Én meg pont egy LG tv-n néztem, gondoltam bekapcsolom. Bár fogalmam sincs a "work better" mire akar vonatkozni.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Martin Eden #52428 üzenetére
Látom te is a darts-ot nézed!
A 4:2:2 miért van bekapcsolva neked?
-
Vhiktor
veterán
válasz Martin Eden #52428 üzenetére
Nem.
De ebből a képből tisztán látszik, hogy nem RGB jelet küld ki hanem YUV-t
A USE 4:2:2 colour subsampling azt jelentheti, hogy nem a az eredeti 4:2:0 jelet küldi ki hanem felkonvertálja 4:2:2-re így a megjelenítőnek már csak a 4:2:2->4:4:4->RGB konverziót kell elvégeznie.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Janaboy #52425 üzenetére
Itthon n incs CE-s boxom, hogy megnézzem.
De nem lehet, hogy alapjáraton nem RGB jelet küld hanem YUV-t?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52423 üzenetére
Tudsz róla lőni képet?
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52414 üzenetére
Settings/System/Display -> Use Limited color range ?
-
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #52410 üzenetére
A vászon nem ad világos képet, csak visszaveri a fényt. A gaintől függ mennyit, ha nagy vászonra vetítesz 500 lumennel akkor 1.4 gain-el sem lesz világos.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #52411 üzenetére
Azért veszett el rengeteg részlet mert a kijelzőt nem állítottad utána.
Sokszor az auto beállítás csak azt ismeri fel, hogy YUV vagy RGB jelet kap. De az RGB-ről már nem tudja eldönteni, hogy az limited vagy full.Pl PS4 esetében ha autóra van állítva a PS4 kimenete, akkor játékok esetében rgb limited-et küld ki, viszont ha BD-t játszol le vele, akkor YUV-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pro Koryak
addikt
"Ha IPS-en belövöd a fényerőt hogy a feketéd 0,025cd/m2 legyen, akkor lesz 25cd/m2 fehéred." = akkor a sötét részletekből csak egy pacát fogsz látni + az egész képből szinte semmit.
Kb. úgy állsz hozzá, mintha ALR vászonnal szinte teljesen sötét, élvezhetetlen képet kapnál. 0.8 vászonnal az 1.0-hoz képest nem veszítesz 75% fényerőt, 1.4-hez majdnem, de az baromi világos képet ad amúgy is, főleg világos falú helyiségben. Lehet nagyobb lesz a fényerő, de a többi ... kb. mintha va monitoron 30-40%-al feljebb tolnád a fényerőt.
-
Balázs Z.
tag
válasz cinemazealot #52408 üzenetére
Ezt megtaláltam, azért kérdeztem aktuális elérhetőséget, mert ez 2018-as De ha még mindig stimmelnek az adatok, akkor köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Balázs Z. #52379 üzenetére
Segítek Neked beírni a nevét a keresőbe. De Vikthor kolléga itt összefoglalta az eddig ismert elérhetőségeit.
-
Balázs Z.
tag
válasz Balázs Z. #52379 üzenetére
Erre tudnátok valamit mondani? Köszi!
Van egy lassan másfél éves, még garanciális Optoma 144X gépem, amit szeretnék rendesen kitisztíttatni. Ezt garanciavesztés nélkül meg lehet csináltatni valahol? Visszaolvasva sokan ajánljátok a Batyó nevű kollégát, hozzá tudtok aktuális elérhetőséget adni?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #52405 üzenetére
De, ha a 4000:1 kontrasztú VA paneled be van lőve 100cd/m2-re, akkor a fekete fényerő 0,025cd/m2. Ha IPS-en belövöd a fényerőt hogy a feketéd 0,025cd/m2 legyen, akkor lesz 25cd/m2 fehéred.
Mint mondtam az lehet az egyéni ízlésed hogy milyen "szürke" elég neked fehérnek, valójában meg erre is van egy ajánlás 10-16fL tartomány, a feketeszintet ehhez viszonyítva meg a projektorod határozza meg a natív kontrasztjával, nem a vászon. Vászon tud segíteni a visszaverődés miatt az ANSI kontraszton, de ott is inkább egy ALR mint a szürke.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Pro Koryak
addikt
Projektoron nem számottevő annyira, mert sokkal nagyobb képfelület úgymond "világít" mint monitor esetén.
IPS monitoron nem is lesz soha va szintű feketéd, max. kikapcsolt állapotban.Inkább nézek egy kicsit sötétebb fehéret, amit az első film felénél már észre sem veszel, nem tűnik fel, mint világító feketét = világosszürkét.
-
Vhiktor
veterán
válasz tobias40 #52401 üzenetére
Ettől egy kicsit bonyolultabb a helyzet
A filmek egytől egyig YCbCr-t használnak.
De ha mindent fixen 0-255-ra azaz fullra állítasz abból baj nem lesz, legalább a rangek rendben lesznek. Nem lesz túl sötét vagy fátyolos a kép.@makkmarce
A limited 16-235.
A filmek mind limited szinteret használnak. A konevrziók során torzulni fog a kép a kerekítések végett.PS4-nek a megfelelő beállítása a limted range. Full azért van benne ha monitoron használod.
Autora sem a kijelző sem a lejátszó eszköz esetén nem szabad vakon hagyatkozni, ki kell tesztelni, mert sokszor hülyeséget csinálnak.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
válasz tobias40 #52396 üzenetére
HDMI módot alapból a forráseszközön tudod állítani, de asszem a projin is meg tudod nézni, hogy miben fut (itt általában AUTO-n szokott lenni, és a forráseszköz alapján választ).
Az eszközön általába szokot lenni YUV, meg RGB Limited (16-248) meg RGB full (0-255), nekem a Full jött be általános használatra leginkább (xbox, yt, xbox bluray, sima UPC tv box,etc). Ha átállítod, utána mindenképp újra kell kontrasztot/fényerőt állítani.okoskodom, tehát vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Vivaldi (böngésző)
- Házimozi belépő szinten
- Steam topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Netflix
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.