Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz Morph76 #50897 üzenetére
Esetleg egy S095X stick Kodival, ami szintén tud hdr->sdr konverziót.
Nekem 7e Ft-omba került anno. Vettem is kettőtEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #50894 üzenetére
Jó lenne valami kompakt megoldás vetítőkre. Sajnos párszor már látszik sorozatoknál hogy HDR-re lett masterelve, SDR verziója sötétebb, dinamikátlanabb.
Pont most nézem 15 év után újra a Band of Brotherst, látszik hogy azt például még DLP-re masterelték, szinte lemászik a vászonról./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Meg jo megoldas lehet erre olyan vetito ami per frame elemzi a képet es annak megfeleloen valos idoben allitja a konverziot.
Na persze ehhez az is kell hogy megfeleloen legyen metadatazva a film[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
Pár éve vettem egy WD Elements merevlemezt, tele filmekkel, többek között rajta volt az összes LOTR BD50-ben. Az elsőből megnéztem a felét, majd mindet kitöröltem.
Ízlés dolga.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
Hát most jött ki épp a Gyűrűk Ura 4k verzió, ami természetesen csak HDR. A képek alapján elég masszív az élességbeli differencia, és nem mert annyival jobb az UHD, hanem mert a régi BD változat szerintem messze nem éri el az 1080-as felbontást, főként az első részre igaz. Szóval még 1080p-s vetítővel is látványos lehet a különbség, persze HDR miatt ez nem számít mert senki nem akar hamuszürke képet nézni, hiába sokkal részletesebb.
Ezt a példát részben azért mondtam mert a jövőben egyre valószínűbb hogy UHD HDR kiadások jönnek, amivel valamit kezdeni kell SDR megjelenítőkön.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Vikthor #50887 üzenetére
Szerintem az a gondja hogy nincs jó HDR-SDR konverziós opció. Ugye ehhez HTPC-t és madvr-t használnak, de erre még nem bírtam magam rávenni amíg van sdr opció. És természetesen ebből sem sikerült egy szabványt kitalálni. Így az SDR-re konvertálás plusz művészet.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
Általában a filmeket 1.000, 4.000 és 10.000 nitre készítik.
A projektor ettől fényévekre van, hogy megjelenítse, ezért tone map-elik az értékeket. Ha nem tone map-elnék, akkor egyszerűen a projektor dinamika tartományán kívűl levő értékeket mind a sötét mind a világos részen egyszerűen nem jelenítené meg (clipping).
Valószinűleg Neked gyárilag 1.000 nitre lett belőve és a többi film ami ettől többre készült az lesz sötét.
Az már projektor függő, hogy lehet e állítani a tone mapet vagy nem.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Mik76
senior tag
Tovabb kuzdok a HDR filmekkel. Ez a Disney plus tele van veluk, es ugy tunik a streaming vonalrol az automatikus felismeres nem tortenik meg a projektoromban. Amit viszont eddig nem hasznaltam az a UHD BR lemez. Van esetleg erre tapasztalat valakinel epson tulajok kozul?
Ami meg rosszabba teszi a dolgot hogy raadasul a hdr 10 szabvanyu filmek sem egyforma szintre vannak fenyelve, igy nem lehet csak on/off szinten elkepzelni a dolgot. Az en hc4010-esemen is ot kulonbozo hdr mod van amik leginkabb a vegeredmeny vilagossagat es kontrasztjat befolyasoljak. Mint valami gamma skala. Legutobb a Finding Dory volt lejatszva es ott mar a hdr1 (ami teljesen jo volt a Moana es az Onward eseteben) itt keves volt. Hdr2 volt a helyes beallitas, pedig szolgaltato, hdr szabvany, sot meg a gyarto studio is ugyanaz volt. Esetleg mas gyartonal mashogy mukodik ez a dolog? Ha valakinek van infoja azt megkoszonnem.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Morph76
aktív tag
Az előző ps4, xbox genhez játszani jó bármelyik, hiszen ott legtöbbször még 60 sincs, inkább 30.
Ott semmit nem profitálsz semmilyen input lagból.
A hőskori nagy gépek kb 20ms alatt vannak. De azújabb projik is mind 30 alatt általában, kikapcsolt képjavító elektronikák mellett.
A ps5 és xbox x fog tudni fhd120hz-t , szerintem bármelyik. Csak az adott játéknak kell támogatnia, ami nem mindig megoldott és nem is mindig lesz. A játék fejlesztőin múlik implementálják-e... -
Morph76
aktív tag
válasz Aninini #50866 üzenetére
Szerintem arra gondolsz, hogy csukódik az alja. Eltűnnek a sötét részletek és csak feketeség van azon a részen, ahol ki kéne rajzolódnia valminek?
A fényerőn is lehetne húzni a menüből és nézni, ahogy megjelennek a várt részletek.
Fényerővel az alját, a kontraszttal a tetejét állítod.
Először ezt nézném, és utána állítgatnám a gammát. Persze az is első körben legyen 2.2.[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
Annyiból nem elhibázott, ha utánakalibrál. Buta értékeket kell beállítani, de vissza lehet hozni a képet. (majdnem tökéletesre) Csak úgy arra vetíteni, nagyon eltolja a színegyensúlyt!
Persze, ha el lehet kerülni, akkor inkább átfesteném a falrészt fehérre, vagy az egész falat. -
Aninini
kezdő
Bocs a helyesírás ellenőrző hibákért
-
Aninini
kezdő
Arra gondoltam, hogy a hangrendszer beállításain is szeretnék pontosíttatni szakemberrel (=kihívói valakit, hogy beállítsa a rendszert), de olyan valaki kellene, aki nem csak a hangot, se a projektort/képminőséget is meg tudná mérni, be tudná állítani. Hol találok ilyen szakembert szerintetek, aki vágja a teljes rendszert, hang/kép/beállítások?
-
Vhiktor
veterán
válasz Aninini #50866 üzenetére
Szerintem a black crushra gondolsz.
HDMI-ből tök mindegy milyet teszel semmi különbség nem lesz.Az a problémád, hogy a sötét részletek elvesznek?
Megpróbálhatsz emelni a fényerőn, erre vannak tesztábrák, vagy a gammát csökkenteni mondjuk 2.2-ről 2.1-re vagy 2.0-ra és nézd meg úgy.
Ha dinamikus kontraszt be van kapcsolva akkor azt is ki kell kapcsolni.Mi a lejátszó?
Még az is lehet, hogy a lejátszó által küldött HDMI range és amit a projektor vár HDMI ranget nem passzolnak.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Aninini
kezdő
Hű elfelejtettem, van még 2 részlet
- a projektor 1 méterrel szélesebbet vetít, de a film annak a közepén jelenik meg (tehát ez a 3 m képszélesség, de van egy nagyon halvány, kb fél-fél méter nagyon halvány sáv minden oldalon. Ez miért van?
- Denon 2700h az erősítőm. Szinte minden alkalommal bekapcsolom a projektort és az erősítőt, de a projektor nem “látja” a jelet, és újra kell indítanom. Akkor már ok. Be kell melegednie, vagy mitől lehet ez?
köszi a választ, ha adtok -
Aninini
kezdő
Sziasztok!
szeretnék segítséget kérni tőletek.
házimozit építettem, xgimi aurora4 projektorral. 3 m képszélesség, 4 méterre ülök, fehér polimer festékkel festett falra vetítek. Sajnos kicsit messze raktam a projektort a plafonra (4,3 m) minél nagyobb képátmérőt szerettem volna, de aztán kicsi szűkítenem kellett a képszélességen.
a kérdésem, hogy bár nagyon meg vagyok elégedve a képminőséggel, de néha mintha egy kicsit sok lenne a fekete árnyalat. Persze függ a fájlminőségtől, (shield médialejátszóval lejátszott) netflix szinte tökéletes.
szóval mitől lehet, és tudok-e tenni érte valamit? Ami eszembe jutott, hogy közelebb teszem a projektort kb 1 méterrel (így még kb tudom tartani a képátmérőt), kicserélem a hdmi kábelt (olvastam, hogy erről megoszlanak a vélemények, de itt a hosszt is elszámoltam, a mostani 8 m helyett elég lenne 5 és emelhetnék a minőségen, a mostani nem high speed). Tudom ez is sokat beszélt téma, de ekkora vásznat jó minőségben nagy kiadásnak tartok.
szóval mit gondoltok? -
nagyúr
válasz Pro Koryak #50864 üzenetére
1.3-as használok 9300-as epsonnal, nincs csillogás a fekete teljesen jó. Aki 3D-zik mint én is, oda kellenek ezek a magasabb gaines vásznak.
[ Szerkesztve ]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
péjé
őstag
válasz Szalonna1456 #50860 üzenetére
Az összefoglaló alapján adj meg majd infókat + használt jöhet-e, ez általában egy kategória ugrást jelent. 150eft-ért nem igazán látni, ez ami belépő mindenes gépként jó lehet... [link]
-
f8enter
aktív tag
Hallgattam Rátok és beruháztam egy használt 9400-esre. Nagyon elégedett vagyok a képével.
3D szemüveggel is ki szeretném próbálni, mit tud. Mit ajánlotok hozzá?Esetleg ha valakitől lehet kölcsönözni Gödöllő környékén, jelezze, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #50858 üzenetére
4 m szélesről van szó, azon is elegendő lesz a fénye?
#50860Szalonna1456
Durván elhibázott ötlet zöld falra vetíteni.
A vászon minősége, felülete, színe legalább annyira meghatározója a képminőségnek, mint maga a vetítőgép.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Szalonna1456
csendes újonc
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok vagyok projektorok terén.
Az első vetítőm vásárlásán gondolkodom.
Filmnézésre és játékra lenne használva a készülék. Az első kérdés az lenne, hogy színes (zöld) falra mennyi lenne jó ötlet vetíteni? Kezdetben nem lenne vászon, csak projektor.
Milyen projektort tudtuk ajánlani 150 ezer forintig g bezárólag? -
Pro Koryak
addikt
... és egy 1.3-as vásznon milyen kellemes lesz a fekete, hiánya...
Nehogy már ne legyen elég az 1.0 vászon a w9400-hoz?[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Rumcsaka #50856 üzenetére
Csak Natural módban, teljesen nyitott irisszel talán még ecoban is meglehet Rec.709 mellett 12-14Fl fényerő.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Rumcsaka
tag
Ha már szóba került az Epson 9400 és példának ha veszünk hozzá egy normális 1.0-ás vásznat aminek a szélessége 4 méter(!) és ha ezt egy dedikált szobába szereljük fel akkor kalibrálás után maradna elég fényerő illetve megbirkózna ekkora felülettel a 9400 ha a kép minőségét is nézzük?
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Morph76 #50854 üzenetére
kosz az infokat akkor sztem marad a vaszon is, aztan majd meglatom esetleges csere utan, hogy kell-e sotetebb. amugy vhol hatareset, par ezer oras izzoval egyaltalan nem sok a fenyerom, viszont most uj izzoval egy kicsit majdnem sok...ellenben igy friss izzoval a 3d fincsi nagyon. epp tegnap neztuk meg a pi eletet, mellesleg ez a film is jofele. asszem most 3d mania lesz, elso par szaz oraban..
ja es koszi a kalyhatomito tippet itt vkinek, szepen megfogta a torott izzot a helyenegyebkent nem hc pc gamingrol lenne szo, egyelore ps4 pro, neha vmi fps, de egyre ritkabban. ps4 pro nem is tud 120hz-et. elobb-utobb biztos veszek egy ps5-ot, de ott is kerdeses, hogy hany jatek fogja tamogatni a 1080p 120hz-et, sztem inkabb 4k 60hz lesz a jellemzo ott is. ugyhogy kb csak annyi erdekel, hogy 30ms-nel ne legyen tobb az input lag. a regi nagy mozis vetitok amiket emlegettetek, milyen input laggal rendelkeznek vajon?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Morph76
aktív tag
Sima 1.0-ás vásznon , ami 3 méter széles láttam a 9400-t. Elég volt a fényerő. 1.3-as vásznon, akár még sok is lehet, bár fényerőből sosem elég. Ha játszol oda meg igazán jól is néz ki.
9300 vagy 9400 nagyjából ugyanaz, minimális eltéréssel benq1070 és 1090-t is használnak sokan megelégedéssel. A 4k-120hz, ami játékhoz nagyon jó lesz majd, de ezt 1 vetítő sem tudja jelenleg. Na oda kellene a 2.1-es kábel, de kár még rohanni a boltba, mert olyan erősítő sincs még...Ha tudsz olyan vetítőt, ami fhd 120Hz működik, na ott nagyon kicsi lesz a lagja a vetítőnek. Általában a dlp mikrotükreinek az átállása egyik pozícióból a másikba, gyakorlatilag 0, ha jó elektronikával van párosítva a legjobb input lagot lehet kihozni. De! Az ipar általában nem erre megy rá, mert nem ez a fő csapásirány. A sony gépein van game mode, ahol 20 vagy az alá bemegy a lag. Az már jól játszható, de igazi gémer inkább 10 vagy 5 alatt keresgél az FPS-hez, na azt nem hinném, hogy bármely vetítő tudná jelenleg. Azért játszani általánosságban 20 alatt már jó. Barco, Norxe display porton kereszül tudnak 1440p 120hz-et kb 9ms-es laggal. De mennyiért?! fhd 120hz, ha igazán jót akarsz egyelőre nem horror áron...[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Epson EH-TW9300 Natural modban teljesen zart irisz mellett rec. 709 szinterrel 19fl 101" gain 1.2 vasznon. Teljesen nyitott irisz mellett 135" gain 1.0 vasznon 18fl
Cinema vagy digital cinama modban ahol mar DCI-P3 színtere van a fenyerobol egybol veszit 42%-ot mivel egy szinszurot betol a feny utjaba. A 9400as Epson ugyan ez.[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
boba6
senior tag
-
péjé
őstag
Amelyik vetítőnél lényegesen jobb képet kapsz azzal meg nem lehet jól játszani.
Jellemzően a 3500 lumenből 600-1000 között marad a kalibrálás végére ahogy nézem az értékeket.
Én w1070+ hoz vagy mondjuk epson tw9400-hez nem tennék erősített vásznat 110" méretig, az inkább kell mondjuk a ledes Runco-hoz aminek 6-700 lumen a fényereje, kalibrálva gondolom még kevesebb és csak kisebb vászonra elég. Mekkora a vásznad? Nálam 16fL a fénysűrűség 106-os 1.0 -ás vásznon (14-16 a mozis érték), ez nekem elég (persze sötétítve) de van aki ennél kevesebbel nézi és van akinek meg több kell.
Például egyszer láttam kb. 110-es 1.4-es vászonnal egy kalibrált tw9300-ast és majd kisütötte a szemem.Mondjuk az teljesen jogos hogy képminőségben nem lépnél előre túl nagyot, ezek inkább játékra való gépek.
-
boba6
senior tag
A gyerek szobájában szeretnénk egy LED-es 720p LG PB62G-ről feljebb lépni picit. (ami eladó is lesz ha vki ráizgulna )
A fal az ominózus Tikkurila H499-re van festve, a nézési táv 250cm, a vetítési 290cm és 120cm magasan van fej felett a vetítő polcon. Ez már sajna fix.
A kívánt képátló kb.190cm és a kép alja jó lenne nem lenne 70cm-nél feljebb.
Film és Nintendo Switch.
A keret 90-120e Ft használtan.
Én a Benq W1070 (194cm széles ebből a távból a legkisebb kép, sokallom)
vagy a Mitsubishi HC4000-ig (nincs lense shift)
jutottam egyelőre, egyéb javaslat esetleg ami fel is szokott itthon bukkanni?
Köszönöm!... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
-
m3ss
veterán
válasz Polcrendszer #50792 üzenetére
passz, de nekem egy regi optoma dlp csinalt hasonlot...eleg hulyen volt megtervezve, mindig por ment a szinkerek szenzorara es gyakran kellett takaritani emiatt.
-
m3ss
veterán
ezekkel gondolom nem kapnek lenyegesen jobb kepet, mint a mostanival, szoval nem latom ertelmet a cserenek. 1070+ is hasznalhato mar, ami az input lagot illeti. ha mar a jo input lag...ma reggel majdnem leutottem egy visszakuldott hd30-at 300 bruttoert edigitalon. aztan megneztem a hdmi 2.1 kabel arakat es elment a kedvem kene egy 10m-es, meg egy 7m-es, meg 1 rovid. ez kb 100e?
raadasul erolkodom se 4k kompatibilis.az viszont erdekelne, hogy mennyi ezeknek a kalibralt fenyereje (585, 685), hogy sokallod az 1.3-as gaint. kivancsi lennek 1070+-hoz kepest...
-
Ájvé
veterán
válasz Morph76 #50837 üzenetére
Ajánlom a Magyar Rádió "Beszélni nehéz" című műsorát, ott rendesen kivesézik az ilyen és ehhez hasonló kifejezéseket, jó néhányszor meg nem mondtam volna, hogy egyáltalán hibás egy adott mondat. Ettől mi nagyon messze vagyunk és szerintem ne is akarjunk a szinthez hasonulni, mert minden kommentben lenne legalább tucat nyelvtani hiba.
Szóval nem értem minek kell ilyenekbe belemenni, nem vagyunk nyelvtani professzorok.
Ez egy fórum, próbáljuk magunkat érthetően és a lehetőleg helyesen kifejezni, de nem vagyunk nyelvészek, biztos hogy mindenkinek vannak hibás kifejezései és nyelvtani hibái, csak ügye saját hibáinkat kevésbé vesszük észre, de ha már hibáit észleljük, nem kicsinyes megjegyzésekkel kellene a tudtára adni, mert ez is legalább annyira etikàtlan, mint amennyire szakmaiatlannak tartod.
Régi Tv-nêl is àtló volt a helyes, mivel a körnek (vagy kör alakzatok) van átmérője, ezt legalább megtudtuk általad, köszönöm a fórum olvasói nevében is. -
péjé
őstag
Ha fontos a fényerő, 3D, alacsony lag akkor esetleg ezeket megnézheted... [link]
Ezeknek viszont nem kell az 1.3-as vászon, elég az 1.0 esetleg egy 0.8-0.9-es szürke ami kicsit dob a kontraszton csak vki kell hozzá hogy bekalibrálja.
A tw9300-asnak egyébként 28ms a lagja, akár jó is lehet neked, az 1.3 vászon oda is sok sztem. -
m3ss
veterán
válasz Morph76 #50839 üzenetére
utoljara akkor lattam lcd vetitot, amikor a ptae3000 megjelent, szoval nem most akkor ezek meg erosen screendoorosak voltak, meg a szinek is jobbak voltak dlp-n. de ez mar nem tul relevans gyakorlatilag azota nem is lattam semmilyen vetitot. sztem 15 eve dlpzek. amikor vettem a benqt akkor vettem egy ha jol emlekszem 144x-et is, de pl annak a lassabb szinkereke mar nagyon banto volt feliratos filmeknel, benq 6x (?) szinkerekkel vilagon semmi bajom nincs.
de elegge fillerb*szo vagyok muszaki cikkeknel, ha azt latom hogy kicsivel jobb csak a kontraszt es egyebek mondjuk a feher plafon miatt, akkor tuti nem akarok 4x penzt erre kolteni, val eleg hobbim/egyeb amire ra tudom locsolni..bar a plafon festesen mar gondolkozok
fenyero teren egyebkent milyen a 9300 1070+-hoz kepest, 113 colos 1.3 gain-es vaszonnal idealis lenne? mellesleg arrol se vagyok meggyozodve, hogy ez az 1.3 gain jo otlet volt..mintha a regi gagyi vasznammal a feketem jobb lett volna, de parhuzamosan ezt sem tudtam letesztelni, igy meg csak talalgatok..#50840Vikthor
ahogy lattam teszten, 9300 20-30 ms kozott van, az teljesen jo. foleg hogy az elvileg sokkal gyorsabb gaming monitor amit teszteltek mellette, szinten 20-25 ms-t mutatott[ Szerkesztve ]
-
Morph76
aktív tag
Az epson tw9300, majd ugyanaz, mint a 9400. Ha jó áron hirdetik bátran megveheted, nem rúgsz téglába vele. ha nem ismered a technológiák előnyeit és hátrányait, lcd vs dlp, akkor mindenképp a szemednek hidd el, amit látsz. A 1 chipes dlp szivárványos( ha látod), éles, kisebb natív kontrasztú. Az lcd kontrasztosabb, kevésbé rajzos képet ad, szivárványmentesen. az új natív 4k-s Sonyk, ötvözik az előnyöket, de az nem is az az árkategória. Játszani a dlp jobb, de ha szimulátorozol kb mindegy. A 3d-hez meg fényerő kell marha sok, olyat kell választani.
A 9300 jobb lesz minden szempontból a Benq-nál. Talán a game-ben nem... De csak talán.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
hasonlo arkategoriara en is valtanek 1070+-rol, ha nem visszalepes semmilyen teren. 3d fenyero, hasznalhato input lag (nem tobb mint 30ms) es ne kelljen vele mast csinalni mint takaritani, valamint izzot cserelni par ezer orankent (sokat megy relative)
es erdemi elorelepes kontrasztban, mozgasmegjelenitesben, szinekben ha mar sokszoros arat ki kell erte fizetni.milyen gepek johetnenek szoba? az a baj, hogy ezeket a hasznalt kepeket mar demozni se lehet sehol, eleg nehez igy eldonteni a parametereket nezgetve, hogy mondjuk meger-e nekem a 9300 4x arat a benq-hoz kepest. ha latnam a sajat szobamban, sajat vasznammal egyszerubb lenne vagy el kellene vkihez vinnem a projektoromat, ugyanazt a filmet berakni parhuzamosan, es neha letakarni az egyik vetito lencsejet nem egyszeru..
-
Morph76
aktív tag
Nem igazán értem a reakciót:
"Szóval az átmérő nem értelmezhető négyzet alakon, de szerintem ezt te se tudtad és van ahol szinonimának írják a kettőt"
Nem szinonima az biztos, ezért is reagáltam rá. Utálom a tv hirdetéseknél is, amikor átló, helyett átmérőt írnak. Téves rosszul rögzült dolog. Persze a ba-be, ban-ben, sem megy sok embernél, de ez nem a topik szerves része, ezért azokon kár rugózni. Az írására igényes ember, azért oda próbál figyelni, mi hagyja el a klaviatúráját. Mindenki tudja miről van szó csak a színvonal megy lejjebb avval is.
devil-k
Nem beszólás volt, hanem kiigazítás. De részemről úgy hívsz bármit, ahogy szeretnél.
Az meg, hogy az AVX-ről Neked mi marad meg a Te dolgod. Én nem csak a fröcsögést látom...[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Az ilyen beszólások nélkül nem szakmai topik egyeseknek a PH, az AVX-es fröcsögést át kell ide hozni. No, meg ha 2 havonta nem cserélsz eszközt "feljebblépés miatt", akkor sem vagy szakmai, csak egy ócska tag, akinek a moziját látva/hallva a nagy szakmai guruk rosszul lesznek.
- mozi bolondéria -
-
Polcrendszer
tag
válasz Polcrendszer #50792 üzenetére
a kérdésemre semmi ötlet?
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
péjé
őstag
válasz f8enter #50828 üzenetére
HDR hatást a vetítők nem igazán tudják visszaadni mert nincs elég fényerejük és kontrasztjuk hozzá ha ezt akarod akkor marad a tv. Közelíteni tudják, jellemzően a sony/jvc többmilliós vetítői ezek.
Vannak olyan fullhd vetítők amik fogadnak HDR jelet, esetleg a színterük közelíti a DCI szabványt de ott sincs elég fényerő így a képességeinknek megfelelően tudják csak ezt megjeleníteni. Esetleg érdemes keresni jó minőségű fullhd gépet használtam, akad pl. sim2 HT3000e is az avx-en vagy projectiondesign, digital projection...mind felsőkat. gépek. -
Ájvé
veterán
Csak nem bírom ki, direkt rákerestem mert szerintem ez csak kötöszködés megint (teljesen értelmetlen, először azt hittem szinonímák),
átmérő: Középponton áthaladó egyenes, amely egy kör, kerek tárgy két szélső pontját köti össze.,
Átló viszont: Összekötő egyenes. Négy- vagy sokszögű mértani alakzatnak, testnek két távoli (nem szomszédos) csúcsát összekötő egyenes.
Szóval az átmérő nem értelmezhető négyzet alakon, de szerintem ezt te se tudtad és van ahol szinonimának írják a kettőt, nem vagyok egy nagy matekos de gondolom csak ott van köztük különbség, ez miatt meg felesleges belekötni ha mindenki tudja miről van szó.
50832 törölhető köszönöm, bár kb ez is meg amire reagáltam az is... -
-
laca891
aktív tag
optoma hd 144x esetén, azt írja kezelési könyv:
3.500/10.000/12.000 óra élettartammal Bright/Eco/Dynamic lámpamódban . Tehát, akkor érdemesebb Dynamic Black módban használni, egyébként az alapbeállítás is ez.Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
f8enter
aktív tag
válasz Pro Koryak #50827 üzenetére
Ezt tudom róla.
Inkább arra irányult a kérdésem, hogy van-e ehhez hasonló vetítő, ahol nem kell kifizetni a 4k shift technológiát (azt feltételezem ez mérhető költség), ha úgysem használom. Nem a milliós kategóriában nézelődöm, egy tényleg jó fullhd-t szeretnék, ahol már pl. HDR megjelenik. -
f8enter
aktív tag
Használt lehet, nem idegenkedem tőle.
A linkelt gép _nekem_ drága. 1,5év garival elgondolkodnék, de 3-4 hónappal nem mernék ennyi pénzt belerakni.+ Az az "érzésem", hogy a 4k nekem felesleges, mert a nagyobb felbontás miatt nem látnék különbséget a képben, most sem látok pixeleket 2 méterről sem, és 4-ről nézem. Emiatt nagyon meg kellene valakinek győznie, hogy miért jobb mégis 4k-t venni.
-
Morph76
aktív tag
válasz devil-k #50822 üzenetére
Telne többre is csak hogy...
De sajnálatos módon ez nem elírás, hanem matematikai hiányosság, amely ezen esetekben, amit nem csak Te használsz rosszul, súlyos tévedésnek is minősül.
Gyűjtögetem a hozzászólásokat. Látod, már 8 év alatt majdnem 600-nál járok. Ez is csak, azért, mert ezt lesem, hogy hol lehet belekötni valakibe.
Eddig majd ennyiszer szedtem ízekre valakit.
A projis méret és Oled tv nem igazán jó hasonlat. Inkább úgy volna értelme, hogy az Oled árán vehető proji képét kellene összehasonlítani. Máris nem egyértelmű a választás.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Morph76 #50819 üzenetére
Ennyi telt tőled az AVX-ről? Elírtam egy szót és begyűjtöttél egy hozzászólást gyorsan? Well done.
Ha pedig választani kellene, hogy 100” 720p vetített képet nézzek vagy egy 65” OLED-t, az utóbbit választanám. Hiába is jön itt valaki azzal, milyen király a 720p 100”-as méretben.... marhára nem az.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
m3ss
veterán
válasz f8enter #50820 üzenetére
ez engem is erdekelne, en is tervezek 1070+-rol valtani. egyebkent gondolom a vasznad, meg a vetitesi tavolsag miatt is kevesled a fenyerot. nekem 1.3 diamond feher 113" vaszonnal, majdnem a leheto legkozelebbrol vetitve annyi fenyerom van, hogy pl focimeccs vagy bongeszes/youtube felkapcsolt lampaval/behuzott fuggonyok nelkul siman hasznalhato. lehet jobb lenne vmi "sotetebb" vasznat vennem majd masik vetitohoz
en meg kicsereltem az izzot, kiportalanitottam a projit, persze vmi por kerult a dmd chipre takaritas kozben, mert foltos most a kep itt-ott. az egesz hutobordat le kellene mutenem hozza, hogy hozzaferjek, vagy valahogy kortepumpaval be lehet nyulni ha kiszedem optikaval egyutt?
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 6 éves Benq W1100+ projektorom, és szeretnék feljebb lépni.120"-ra (Gain 1.0, szürke) vetítek kb. 5m-ről, kb. 4m-ről nézzük. Moziszoba nincs, de redőnyökkel elég sötétet lehet csinálni, mindamellett örülnék, ha alacsony nappali fénynél is értelmezhető lenne a kép (legalábbis a mostanihoz képest).
A Full HD nekem megfelel, ebből a távolságból egyáltalán nem látom pixelesnek --> nem látom értelmét a 4k-nak.Az új projinál a LensShift fontos lenne, mert egy szekrénybe szeretném rakni.
Nem vagyok egy csere-huszár, szeretném az újat is legalább 6 évig használni. Tudtok ajánlani olyan vetítőt, ami kb. TW9400 szintet tud, de nem 4k (és ezért olcsóbb)?
-
Morph76
aktív tag
válasz devil-k #50788 üzenetére
Nem is tudom, hol lehet venni még katódsugárcsöves tv-t?! Ott még tudtam értelmezni az átmérő szót, de a lapos megjelenítőknél már sehogy. Az új tévéknél átlót adnak meg...
Meg aztán mi a nagy? Kinek mi ugye, de azért ne gondoljuk már, hogy képméret szempontjából versenyre lehet kelni egy projival... -
spiky03
veterán
válasz Martin Eden #50815 üzenetére
De sokszor láttam kiskoromban azt a filmet.
Legnagyobb, főleg a zenéjé a Buggy.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
aranymakk
tag
válasz Martin Eden #50815 üzenetére
Korrekt válasz, köszi
-
aranymakk
tag
válasz Pro Koryak #50813 üzenetére
Másodpercig nem sértődtem meg azért natív fhd projektor amit Ti is ajánlotok az nem 10-30e ft-tal több ahogy én néztem közel új állapotban, de lehet nem voltam alapos és sejtettem hogy le leszek beszélve róla, de az alap kérdésem amiért jöttem az input lag amivel akkor valahol jogosan nincs tapasztalat, mert nem is ajánljátok és alapból nem egy elterjedt történet.
Btw, megrendelem, leírom a tapasztalataimat, kellően kritikus vagyok az ilyenekkel kapcsolatban, szóval nem fogom azt írni hogy nekem jó, ha szar, de mégsem elégíti ki az igényeimet Nektek lesz plusz infótok én meg max eladom annyiért amennyiért vettem vagy kicsi veszteséggel, és köszönöm a hozzászólásokat tényleg
-
Martin Eden
tag
válasz aranymakk #50796 üzenetére
Igazából csak amiatt lehetett fölösleges a kérdésed, hogy szerintem ember nem él a földön, aki ezen projektorok kapcsán ezt a két értéket meg tudná jelenleg mondani, szerintem még a gyártónak sincs lövése sem róla, ezeket tényleg ki kellene mérni, de még ha a gyártó publikálna is valamit, azt is erős fenntartásokkal kell kezelni (lásd a kínai projektoroknál a fényerőt is igen túlzó adatokkal szokták megadni, rálicitálva a konkurensekre).
Amúgy én arra voksolok, hogy ha ennyi a keret, akkor simán bevállalhatóak ezek a gépek, sőt ki merem jelenteni, hogy vegyes használatra élvezet lesz bármelyiknek is a használata, ugyanakkor játszani nem igazán szoktam, vagyis az input lag szerepéről nem sokat tudok.
Bár tudom, a BenQ W2000 se egy nagy durranás, de én (filmezésre) teljes megelégedettséggel használom, ugyanakkor mielőtt erre beruháztam volna, én is futottam egy kört az épp aktuális kínai csodával, az Excelvan cl720-szal vagy valami ilyesmi. Igen, ha nem pont középről vetítettem vele, akkor a sarkoknál már nem volt tökéletesen éles, persze a színek sem hibátlanok, a fényerő sem brutális. De mégis megvan a mai napig (bár a távirányítóját egyik nyaralás alatt elhagytam, ahová vittük a projektort is), a kertben időnként még mindig használom és egyáltalán nem okoz fizikai fájdalmat a használata a Benq-hoz képest sem, még akár 120" közeli átlóban sem. És biztos vagyok benne, hogy az általad linkelt projektorok köröket vernek már erre az Excelvan-ra. A szokásos aggodalmakon kívül (mennyire fog megbízhatóan működni esetleg hosszabb távon, gariztatásról ugye nem nagyon beszélhetünk ezeknél a Kínából rendelt dolgoknál, de ez hazai használt projektornál sincs nagyon másképp) egy dologra lehet érdemes még figyelni a nehezen belőhető input lagon kívül, hogy vajon a hűtése mennyire hangos. Az Excelvan-é például eléggé az. Ez kint semennyire nem zavar engem, de beltérben, kisebb szobában azért már zavaró.
Pár képet megpróbálok feltenni, sokaknak biztosan elrettentésül, de: a fal sárga és érdes és a telefonom kamerája is rajzfilmesen elmos minden élt (OP5), az egyik kép erős szürkületben, a többi már sötétben készült: -
Pro Koryak
addikt
válasz aranymakk #50800 üzenetére
Akkor összegezve:
ilyen olcsó proji itt a topikban nincs = nincs vele tapasztalat. Aki itt eddig le lett beszélve ennyire olcsó gépről nem bánta meg, hogy pl. 10-20-30e ft-tal többért vett egy sokkal jobb, akár használt gépet.Ezen nem kell megsértődni, nem ajánlott kategória, nem véletlenül.
-
Ijk
nagyúr
válasz aranymakk #50810 üzenetére
Én első körben nem vennék magamnak ilyen gépet, főleg házimozira. De nem vetem el hogy játékra, gyereknek vetíteni, haverokkal focimeccset nézni az árazásnak megfelelő elvárásokkal még jó lehet úgy 80"-ig. Aprón kapható HD Projectiondesign gépek szoktak menni hasonló áron, ami biztos elkeni képminőségben és házmiozra biztos azokat venném például ilyen büdzséből, de ezeknek a nagy előnye a LED világítás, tehát teljesen igénytelenek ki-be kapcsolgatásra.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Vhiktor
veterán
válasz aranymakk #50807 üzenetére
Szerintem nem is fogsz találni erre vonatkozóan érdemi infót.
Az input lag méréshez spéci műsuzer kell, amit a nagyobb teszt oldalakon szoktak használni.
Egy sima gamer otthonában nem hiszem, hogy van belőle, teszt oldalak meg sajnos nem fogják ezeket a modelleket tesztelni.Viszont ha olyanok ajánlják játékra akik amúgy is sokat szoktak játszani, akkor valószinűleg nem lehet olyan rossz az inputlag. Most hogy tudsz hozzá párosítani egy konkrét számot vagy nem az kb tök mindegy mert nem tudni, hogy hiteles e a forrás.
Ha gamer csatornákon ajánlják játékra, akkor szerintem meg is van a válasz a kérdésedre
#50808 Ijk
+1
Én is kiváncsi lennék rá[ Szerkesztve ]
-
aranymakk
tag
Értem de most általános igazságokról beszélsz amivel nem vsgyok előrébb ne haragudj. Utánaolvastam és nem is az volt a kérdés h. Jobb e dlp vagy jobb e a 200e ftos mint a 60e ftos mert szerintem ezt mindenki tudja, nekem játékra is kellene de nem fpsre hanem mondjuk autósra meg h kivigyem a teraszra meccset nézni ez a keret most erre. A kérdés h ismeri e valaki az input laggját de konkrét választ nem kaptam feltehetőleg ilyen oldalról senki. Az hogy a színek valódisága a kép minősége megint egy másik kérdés. Azt pedig nem állítanám arányba feltétlen, hogy mit adnak 200ért meg 60ért feltétlen mert 8 év után lecseréltem az iphonejaimait (én se gondoltam) 8plust egy xiaomi 9T-re, fele annyiba se került és sokkal jobb, akkor hol az arány??
-
péjé
őstag
válasz aranymakk #50801 üzenetére
Azért próbálunk lebeszélni az olcsó kínairól mert kidobott pénz de mondjuk nekünk nem fáj mivel a tiedé....:-)
Ha kicsit utánaolvastál volna akkor tudnád hogy a dlp-k alapvetően jobbak játékra. És igen, van amikor jobban jársz egy tévével de milyet kapsz 60eft-ért? Akkor gondolj bele milyen projektort adnak ennyiért. Kis pénz, kis foci. -
aranymakk
tag
Köszi kicsit drágábban keresek mint látod a kérdésemből nem értem komolyan akkor inkább ne is válaszoljatok rá, ennyi erővel ajánlgathatnál BMW-t is kérdésemre ez a keret most, ha az a kérdés h veszek 60ért egy projektort vagy 100ért egy alap tvt hát bocs projektort és kövezz meg de nem fogok 200ért dlpt venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek