Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz cinemazealot #47995 üzenetére
Tapasztalataim szerint a kapcsolós elosztók rontják a kép- és hangminőséget. Ezért csakis olyanokat használok, amiket elismert cégek hifis és házimozis célokra készítettek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sixpak
nagyúr
válasz cinemazealot #47997 üzenetére
Ja, hogy villám... persze, én már akkor is húzok ki mindent, ha a szomszéd megyében villámlik.
[link]https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
cinemazealot
addikt
válasz sixpak #47996 üzenetére
A tápegység által elszenvedett sokkhatást valamelyest még elfogadom. De az esetleges túlfeszültség vagy zárt hurkokban villámok által indukált impulzusok miatti kinyiffanástól jobban féltem a készülékeket. Továbbá a sok stand-by módban lévő táp össz. fogyasztása is szemmel látható egy idő után, azt meg ugye minek fizetni, ha nem muszáj.
-
sixpak
nagyúr
válasz cinemazealot #47995 üzenetére
Még a 2000-es évek elején olvastam egy értekezést valami hifi/ht magazinban, ahol ugyanezt a kérdést feszegették.
A konklúzió az lett, hogy az állandó hálózatról való leválasztás, majd visszakapcsolás legalább akkora "sokkot" okoz (a tápegységnek mindenképp), mintha 10 évig ki sem húznád a konnektorból....aztán mindenki eldönti melyik a rosszabb.
Szerintem nagy jelentősége nincsen.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
cinemazealot
addikt
Amikor mozizni kezdünk, én 3 kapcsolós elosztót kapcsolok fel egymás után: erősítő, projektor, hálózati switch. 4-et, ha a tesztelés alatt álló mélynyomót is nyomatni akarom (az még nincs a végleges helyén és javításra is szorul, ezért ritkán kapcsolom csak be). Mivel a mozi nálunk amolyan "jutalom falat", tehát különleges alkalmakkor megyünk fel a nagy vászon elé a tetőtérbe, az eszközök pedig drágák voltak a zsebünkhöz mérten, soha nem hagyom őket feszültség alatt használaton kívül.
De még a napi használatban lévő tévé+RPi+erősítő+mélynyomó kombó előtt is van egy kapcsolós elosztó, pedig az csak a nappaliban van. De lefekvés előtt azt is mindig áramtalanítom.
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz ctrlaltdel13 #47993 üzenetére
Amúgy meg egy távirányítható konnektorral ez is egyszerűen megoldható kérdés...
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz #99499520 #47992 üzenetére
Mert ez ipari projektor.
Arra találták ki hogy több is tudjon működni egyszerre.
Ki kapcsolt állapotba, is a hátsó panelsor aktív, így ha egy gépet bekapcsolnak távolról, minden be tudják egyszerre.
De így hogy a portok élnek hűteni is kell.
Ennyi.
Remélem érthetően átment.😉 -
péjé
őstag
válasz ctrlaltdel13 #47983 üzenetére
szia,
hdmi passtrough ha be van kapcsolva akkor megy a proji nem? Sztem az erősítőn vmi el van állítva mert ez úgy hangzik hogy ha vki épp nem tévézik/projektorozik akkor zenét/rádiót nem tud hallgatni az erősítővel. Tuti nem így találták ki a Denonnál ezt. Ha használsz tv-t akkor be tudod csapni egy hdmi splitterrel amin keresztül a tv is kap jelet így az av mindig érzékel egy hdmi kapcsolatot. Mondjuk találkoztam Denon erősítővel ami háklis volt a splitterre, mindenesetre elméletileg működhet ez (Harmannal megy ez, sőt nálam is ki van kapcsolva az F22).[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #47985 üzenetére
Több átgondolatlan dolog is van ott.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
devil-k
nagyúr
Egy gyönyörű lakás eléggé átgondolatlan mozi szekcióval.
A lakás egyébként szép.
- mozi bolondéria -
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Alábbi problémára keresnék megoldást, ötletet.
Adott egy Denon 4300 avr, és egy f22 proji amiket egy hdmi kábel köt össze.
Ha a proji bekapcsolt vagy készenléti állapotban van minden működik ahogy kell.
Ha viszont kihúzom a hálózatból, (ki kell hogy a ventik ne pörögjenek) az avr nem érzékel aktív kapcsolatot és a hang kimeneteket letiltja,nem ismeri fel.
Tudok bármit álligatni, de hangszóró ikon nem jelenik meg a kijelzőn, szóval hangot nem tudok kicsikarni.Ha kihúzom a hátuljából a proji hdmi-jét, minden működik ismét.
Szerintetek🤔🤔 -
-
LanyUs
senior tag
Projektor vásárlás előtt kimértem a falra vetített képet, de nehéz volt elképzelni. Ezért vettem egy olcsó gépet ( Toshiba 3LCD TLP-WX2200 ) -> így már látom mire van a későbbiekben szükség ( végre látom a méretet, így később nem ér csalódás ).
A kültéri teraszon vetítenék a gyerkőcnek mesét ha melegebb lesz az idő. Az is lehet, hogy beleégnek majd a rovarok, meglátjuk ( erre is jó lesz a teszt ).
Van egy 4mx4m-es falam, de nemes vakolat van rajta. Gondoltam veszek egy olcsó vásznat vagy anyagot vagy egy kemény lepedőt Eső nem éri, de levegő páratartalma természetesen igen. Tesztelgetni, pénzkidobásnak sokallom ezeket:
Medium Rollo Vetítővászon 305×229 cm 150″ 4:3 [link]
ELITESCREENS M135UWH2 167.6x298.0 [link]
Van esetleg egy olcsóbb gondolat? -
BBéci
legenda
válasz sixpak #47978 üzenetére
Nálam sötétzöldek a falak és a plafon, viszont nincs fehér elválasztó, ami nagyon feldobja az egészet, mert nem mertem vállalni annak festését. Mi döntő többségben zenehallgatás és filmnézés céljából megyünk be a nappaliba, ezért a legcsekélyebb mértékben sem zavaró a szín.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Vhiktor
veterán
válasz sixpak #47975 üzenetére
Köszi!
Nagyon jól lett.
Meglepően jól működik a bordó fal.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
sixpak
nagyúr
válasz Vhiktor #47968 üzenetére
90 cm magasságig barna szövetes tapétát raktam, felette meg bordóra festettem...a díszléceket muszáj volt felraknom, mert elég bénán sikerült abszolválnom az átmeneteket, mondjuk a képre 0 hatása van, de lehet egyszer bekemem azokat is...
Viszont ez nem nappali, ezt hozzá kell tennem, tehát olyanra csináltam, amilyenre kedvem volt, nappalinál ez nehézkesebb, mivel a mindennapi létezést is figyelembe kell venni, ha már a ház központi helyiségéről van szó.
-
Vhiktor
veterán
válasz sixpak #47967 üzenetére
Tudsz mutatni képet a falról és plafonról?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
sixpak
nagyúr
válasz cikasz #47962 üzenetére
Nagyon jó lett, jó szórakozást hozzá, grat.
Sötét(ebb) plafonnal (nem feltétlen fekete) a későbbiekben még sokat javíthatsz a minőségen, de gondolom egyelőre élvezed a nagy képet.
Nálam sötét a plafon (is), emiatt a low cost berendezéseimmel is kielégítő (számomra) eredményt kapok.
A vászon házát tervezem még matt fekete fóliával bevonni, mert az egy kicsit még zavaró.
-
BBéci
legenda
válasz taki1111 #47963 üzenetére
"a Projiból szedem ki a hangot"
Ez a legnagyobb butaságok egyike, bennem fel sem merült, hogy valaki képes lenne rá. A lejátszóból menjen a kép HDMI-n az erősítőbe és valami más módon, akár HDMI elosztóval a hang a soundbárba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
taki1111
csendes tag
SZóvaL!
A sound barban van Bluetooth arra tudnék csatlakozni. CSAK A SAT, illetve a PS4 -ben nincs lehetőség hogy csatlakozzak igyen módon. ezért gondoltam, hogy a Projiból szedem ki a hangot mert HDMI-n oda beviszem a jelet illetve hangot, mind a PS4 meg a SaT.
BBéci! hogy-hogy mi értelme?
nekem sajnos nincs 40bemenet a sounbárron... ileetve mindent külön rákötni kábellel ? csupa tyúkbél így is minden.... NA ezért akarom csak a Projit összekötni soundbárral[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz darthpeet #47959 üzenetére
Úgy tudom, hogy a BC-t azért találták ki, hogy növeljék a színek fényerősségét(mondjuk ezen kívül növeli a fehér fényerősségét is), mert dlp projektorotknál a színek flényerőssége sokkal kevesebb mint a fehéré.
Viszont szerintem ha bekapcsolják a BC-t akkor kontrasztosabb lesz a kép, de a színhelyességnek lőttek.
Erre lennék kiváncsi, hogy tényleg így van e.[ Szerkesztve ]
-
darthpeet
csendes tag
válasz Vhiktor #47958 üzenetére
Majd az okosabbak megmondják, de szerintem vetítő, kalibráció és környezet függő.
Több vetítőt próbáltam ki egyszer ugyanabban a dedikált környezetben, és azt vettem észre, hogy volt olyan vetítő ahol kifejezetten jól működött a BC, másik vetítőnél pedig ugyanabban a módban már nem annyira.
Ami szemmel látható volt, hogy pl egy St-s vetítőnél a kép kicsit "zajos" lett a BC bekapcsolásakor, míg két másik nem St-s vetítőnél cinema módban egy picit mintha jobb kontraszt érzetet hozott volna zaj nélkül.
Úgy gondolom, hogy a BC használata ennek ellenére nem hiszem, hogy típusokra rámondható hogy jó vagy nem jó.
A vetítés komplex dolog és valóban több komponensnek kell stimmelnie, de talán tényleg az egyik legfontosabb a vetítési környezet. Amennyiben az ember rászánja magát és meg tudja oldani pl a fehér/világos falak kérdést, a fényelnyelést, visszavert fény stb problémákat, máris kategóriákkal ugrik felfelé az élmény és jobban tesztelhető pl a BC hatása is.
Hardveresen jó optika, nagy DMD amit minden profibb vetítő javasol, ennek ellenére a hi-tech méregdrága projik is sokkal gyengébbek élményszinten világos, rossz környezetben.
Fizikailag, meg mérések tekintetében nem tudom, milyen "hátránya" lehet a BC használatának, valamire azért csak kitalálták, szóval szerintem a szemedben bízz, illetve azt is vegyük figyelembe, hogy a filmek minősége sem egyforma, valószínűleg a BC hatása sem lesz homogén. -
Vhiktor
veterán
Olcsóbb projektoroknál van valamilyen hátránya a Brilliant Color használatának?
-
péjé
őstag
válasz taki1111 #47953 üzenetére
Az eszközeidet hdmi-vel rákötöd a switchre, a projektor/tv felé pedig megy a kimentről a hdmi kábel.
A projihoz így csak a hdmi-t kell odavezetni, azt nem írtad hogy tv-t használsz-e, ha igen a hdmi-n keresztül az kap hangot is.
Erről a switchről le tudod venni a hangot külön is optikaival ill. 3.5-ös jackkel.
A Bluetooth is működhet de akkor minden eszköznek BT képesnek kell lennie.Ha a projitól hozod vissza a hangot és bedugod a soundbarba akkor majd ha váltasz az eszközök között akkor mindig átdugdosod a hdmi kábelt ami a proji felé megy?
-
BBéci
legenda
válasz taki1111 #47943 üzenetére
Miféle készüléket akarsz a soundbárhoz csatlakoztatni 15 méteres HDMI-vel?
Ugye tudod, hogy a Bluetooth hangminősége pocsék, az aptX valamivel jobb, de az sem éri el a vezetékes szintet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
péjé
őstag
válasz taki1111 #47950 üzenetére
Egy ötlet: van olyan hogy hdmi switch...mondjuk 4be/ 2 kimenetes...minden eszköz bemegy hdmi-vel, egyik hdmi a soundbar másik a proji felé megy így mindegyik képét ki lehet küldeni a projektor felé. Erről pl. külön le lehet venni a hangot optikaival/3.5-es jackkel is és akkor még egy tv felé is mehet hdmi..... [link]
Jobb minőségű lenne ebben az esetben a hang mintha BT-vel vagy 15-20m rca-val hoznád vissza a projektor nem túl acélos kimenetéről. -
Ájvé
veterán
válasz taki1111 #47950 üzenetére
Én így okosítottam fel a hangfalam, szerintem tökéletes megoldás, mivel ilyen sok eszközöd van ezért neked különösen jó lenne, mivel csak egyszer párosítanád és gond nélkül tudnád használni amelyiket szeretnéd (ha sat és PC is BT képes persze). Amúgy nagyon jó ez a Logitech amit linkeltem, elégedett vagyok vele.
-
robi-k
őstag
Ajánlat kőgazdagoknak házi moziszoba építéséhez - Christie projektor (Dolby Vision és Dolby Cinema támogatás)
A mostani 5 lottó nyereményből biztosan futná erre is -
péjé
őstag
Ha a lejátszódon van optikai azzal is össze lehet kötni a soundbart, legtöbbön van ilyen de ha megadod pontosan mik az elemek akkor ötletelünk egyet.
A 15m hdmi határeset már inkább, próbáld ki, ha nem megy akkor szerzel egy jelerősítőt.
Léteznek az optikai fiber hdmi kábelek, kb 15eft környékén van Aliexpressen, azok nem igényelnek jelerősítést ekkora távra. -
Vhiktor
veterán
Szerintem a 15 méter még simán vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
taki1111
csendes tag
Még egy kérdésem lenne hozzátok. pontosabban 2db.
-A hangot a soundbárhoz hogyan tudnám eljutattni? annyi bemenete nincs hogy minden eszközt rácsatlakoztassak. illetve a proji nem bluetooth-os..
- ugy vélem kelleni fog 15m hdmi kábel. 15m mennyire gázos.erösítö esetleg kell e már neki?
hálás köszönet a tudásért! -
BBéci
legenda
válasz Dorian #47939 üzenetére
Viszont olyan csúcsminőségű Nikon objektívje van, aminek a lens shiftjét vidáman, minőség- és élességromlás nélkül lehet használni. Persze lehetőleg nem a legszélső állásokig tekerve.
Az optikai tengely adódik a frontlencse középpontjából, nem kell hozzá műszaki leírást nézegetni. Nálam a talpára állítva, polcon volt a C3X, amikor teszteltem, ezért könnyedén elhelyeztem pontosan a vászonnal szemben.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz cinemazealot #47940 üzenetére
A kisoebb nagyobb mértékű alatt mit értesz?
Nekem is gyári konzolom van és a köynvben benne van a rajz is méretekkel együtt, de annak köze sincs a valósághoz, főleg úgy, hogy a projektort 1000 féle képpen rá lehet aggatni mert a konzolon található lábak szabadon csúsztathatóak és fogathatóek még véletlenül sem esik oda az optika, ahova a rajz szerint kellene.
[link]
Úgyhgogy szeirntem mindenképpen jó ha van vertikális lencse offset, különben nagy szívás az egész.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Dorian #47939 üzenetére
és (#47937) Vhiktor
Ezért kell olyan konzolt választani, ami alkalmas a kisebb-nagyobb mértékű igazításra. Vagy építeni egy polcot polccal. -
gyeniko
őstag
válasz Vhiktor #47937 üzenetére
Az én vetítőm gyári konzolon van, ami csak kb. 10 cm-rel engedi a födém alá. A kezelési kézikönyvben megtalálható a készülék rajza, méretekkel (mm-ben). Ennek segítségével mm pontosan számítható minden. A konzol födémre rögzítendő talplemezén ovál furatok vannak, ez néhány mm-es tologatást biztosít vízszintes síkban, minden irányban. A pontatlanság a mérésből ered (belóg a mérőszalag, nyúlik a spárga, stb.).
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Vhiktor
veterán
válasz cinemazealot #47936 üzenetére
Azért nagyon profinak kell lenni, hogy valóban jól sikerüljön a kimérés.
Már a konzolnál nehéz meghatározni, hogy pontosan hova a fenébe is fog kerülni végül a lencse.
A felszerelés végén simán lehet több cm eltérés is.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Vhiktor #47935 üzenetére
Sajnos simán előfordulhat az, hogy ha hajszál pontosan is méred ki a vásznat a gép optikai tengelyéhez képest, a kép akkor is torz lesz, pusztán azért, mert maga az optika pontatlan. Ez különösen belépő kategóriás gépeknél lehet jellemző.
Ugyanakkor viszont még a 3 mm-es mértékű pontatlanság is könnyen orvosolhatóak a ma kapható, állítható felfogató konzolokkal (vagy ha polcon csücsül a gép, akkor egy egyszerű odébb tolással/forgatással).
-
Vhiktor
veterán
válasz gyeniko #47933 üzenetére
Akkor nagyon ügyes voltál
De még így sem egyszerű és egyértelmű a végeredmény.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gyeniko
őstag
válasz Vhiktor #47932 üzenetére
Én vettem a fáradságot és kiszerkesztettem a vetítő pontos helyét. Csak spárga, ceruza és mérőszalag kellett hozzá, no meg némi emlék a geometriai szerkesztésekről (felező merőleges szerkesztése). Az ellenőrző mérések szerint a vászontól 5,5 m-re lévő vetítő 3 mm-rel van közelebb a vászon egyik széléhez, mint a másikhoz. Szerintem ez elhanyagolható, a vetítő optikájának egyenetlensége önmagában több hibát közvetít.
Szerkesztés: ja, kellett hozzá a feleségem is, mert egyedül ez (sem) megy![ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Vhiktor
veterán
Szerintem pont horizontálisan kemény dolog jól elhelyezni a projektort, sőt szinte lehetetlen, pár centit tévedve is látszik a probléma.
szerintem nagyon fontos dolog, hogy egy projektor tudjunk horizontális és vertikáélis lencseeltolást is, különben szívás az egész. Nem nagy korrigálásra gondolok, de egy +/-10 fokos nagyon jól tud jönni. Azon belül pedig már el kell tudni helyezni a projektort.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gyeniko
őstag
Kicsit elkanyarodott a dolog, innen indult BBéci:
"Alap, hogy a vetítőt pontosan a vászon függőleges középvonalában kell elhelyezni!"
Ezt a mondatot csak a vetítő vízszintes helyzetére lehet értelmezni, BBéci minden további hozzászólása ennek a folytatása. Nyilvánvaló, hogy a gép függőleges irányú pozícionálása során szinte minden esetben használni kellhet a függőleges lencse eltolást.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Ez így igaz lehet !
Nálam is ez a vetítő [link] a vászon aljával egy vonalban elhelyezve adja a képet !Apropó : Hogyan tudom elérni azt,hogy kikapcsolás után ne egyből álljon le a projektor,hanem pörögjenek még azok a ventik a hűtés érdekében ?
Vagy nem szükséges ?
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
Tul sok fogalmam nincs a tobbi markarol, de pl az epson projektorok altalaban talpra allitva felfele vetitenek. Tehat fuggolegesen nem kozepre kell oket rakni hanem vagy a vetitett kep aljaval vagy tetejevel megegyezo magassagba. Vagy rosszul tudom?
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #47919 üzenetére
Mi akadálya van a pontosan középre helyezésnek?
Igen, lehet lencseeltolás használatával vetíteni, de nem az volt az alapkérdés. Törekedni kell arra, hogy ne kelljen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SP-A600 projektorom, amit 2011 szeptemberétől kb. 6 éven keresztül, kb. heti egyszer használtam, majd dobozba került, és többször költözött velünk. Azóta is a dobozban van.
Most, hogy önkéntes karantén van, újra üzembe helyezném, de nem tudom, hogy ajánlott-e. Valamiért úgy rémlik, hogy az évek során a benne felgyülemlett por problémát okozhat bekapcsoláskor, hogyha többször is volt mozgatva utolsó használat óta.
Bekapcsolhatom, vagy előtte portalanítani kell mindenképp?
Köszi!
-
taki1111
csendes tag
válasz cinemazealot #47918 üzenetére
Értem. Azért gondoltam így mert akkor megoldódna a probléma, hogy mindent valahogy a soundbárboz kellene "erőltetni"
Vagy esetleg otikai kabel eloszto beiktatasa? -
Ijk
nagyúr
válasz devil-k #47919 üzenetére
Romlik a kepminoseg lens shift miatt, mindig az objektív közepén a legelesebb. Nem arról van szó hogy látványosan romlik a kép, de ez a lencseeltolas mértékétől függ.
Vízszintes lencseeltolas elkerülhetetlen, ezért érdemes törekedni arra hogy függőlegesen vászonnal tengelyben legyen./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
cinemazealot
addikt
válasz taki1111 #47917 üzenetére
A soundbar-hoz (vagy bármilyen hangkeltőhöz) elsősorban nem a projektorból venném ki a forrásjelet, hanem közvetlenül a lejátszóból (beltéri, PS, PC) pl. egy másik HDMI, optikai, coax vagy vonali szintű analóg jelű kábelen. Felesleges elmenni vele a projektorig majd vissza (akár rézen, akár levegőn át) a hangkeltőhöz.
-
taki1111
csendes tag
válasz cinemazealot #47913 üzenetére
így igaz. sondbárhoz csatlakoztatnám de így akkor nem tudom. az összes berendezés a vászon alatt van beltéri, ps, pc. és a hdmi kábelből is kell vagy 10m ami már lehet hátrány is.
mindenféleképpen olvasom a leírásod és köszi a segítségeket -
proci985
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #47913 üzenetére
igaz mondjuk.
de par projektor uzemel hangszorokent
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
cinemazealot
addikt
válasz proci985 #47912 üzenetére
Screen cast a Bluetooth max. 2-3 Mbps-os sebessége mellett?
(#47906) taki1111
Ahogy azt a készülék leírásának 22. oldalán olvashatod, a BT kapcsolat hangátvitelre és 3D szemüveg párosítására van fenntartva, de utóbbi néhány ország és régió számára le van tiltva.A készülék felszerelésével (elhelyezésével) kapcsolatban ajánlom az írásom.
-
taki1111
csendes tag
köszönöm a válaszokat!
és esetleg a bluetooth hiányzik belőle vagy a kézikünyv sablon és az miatt van benne.
bár a bluetooth szerintem már egy alap modellnél is ALAP lenne szerintem.
A "mozi" módot ecoban probáltam de igy is a fehérnél homályos lesz. lehet tényleg a visszaverodő fény. -
péjé
őstag
válasz taki1111 #47906 üzenetére
szia,
ha középen van a vetítő akkor sztem kb. jó lesz az élesség bár 6700-est nem láttam még..ez egy belépő kat vetítő nyilván nem a legdrágább optikával.
Alap beállítás a végpontozás, ezt meg tudod csinálni... [link] youtube-on is vannnak videók erre... [link]
Ezt is nézd át sztem... [link]
Keresd meg a Cinema v mozi módot, ott lesz a legkisebb a fényerő, lehet hogy eco-ra állítva a lámpát is van még elég fényereje.
Magyország teljes területén nem leszel olyan magasan hogy be kelljen kapcsolnod a magaslati üzemmódot...:-) Ha esetleg vmi hegyen vagy külhonban akkor meg ott a GPS, megsúgja. -
BBéci
legenda
válasz taki1111 #47906 üzenetére
Alap, hogy a vetítőt pontosan a vászon függőleges középvonalában kell elhelyezni!
A világos falak és mennyezet miatt szokott nappali világosságot előállítani a vászonról a falakra verődő fény.
A tengerszint feletti magasságot megtalálod a Google-val.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
taki1111
csendes tag
SZiasztok.
Mediamarkt kiállított darabjakénk akciósan sikerült szert tennem egy EH TW6700-ast teljeskörű garival.
lenne pár kérdésem.
-kézikönyve írja hogy van rajta bluetooth de én nem találom
-illetve fokusza nem egyenletesen éles. bal sarka homályos akkor ha mindenhol máshol jó..
ez talán attól lehet? hogy a projektor egyenlőre teljesen jobb szélén van a vászonnak amennyire lehet.
-fehér színt nem lehet valahogy kalibrálni valahogy (tudom hogy ez annyira nem lehetséges)
ugyanis film nézésnél (full sötétben), a jelenetben a világos résznél olyan mintha felkapcsolnám a villanyt. erre keresnék megoldást ha van.
-és legutolsónak kézikönyve írja hogy tengerszint felett 1500méterrel be kell kapcsolni a magas üzemmódot. ez mit jelent? honann tudom milyen magasan vagyok most?
Kösztönöm a válaszokat -
balfek
tag
ha a világ tökéletes lenne ennél még a projektor gyártója sem ismert... nem hogy a légszállítási adatokra rá tudnék kérdezni
azért is akarom szétkapni, hogy hátha ventikról le tudom olvasni a típusaikat:
- hány amperes, wattos, voltosak
- hány kábeles, van-e pwm, thermostat vagy bármi...a 12V az én tippem, miután végignéztem pár cserealakatrészt a kínai projektorokhoz
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
balfek
tag
sziasztok!
segítség kellene
van egy ilyenem : GT-S8 [link]
hangos a hűtése... ki akarom cserélni 1 vagy 2 ventilátorat
annyit tudok róluk most: "There are two fans in the machine, a main fan 6028 rotates 3500 rpm, noise: 35.2 dB An auxiliary fan 5020 rotates 3800 rpm, noise: 21.6dBThank you for your understanding."még nem nyitottam ki... de valszeg 12V mindkettő. az 5020 - as blower típusú. a 6020 is az lehet (bár jobb esetben" sima").
van-e esélyem 5020 blower esetében halkabbra cserélni?
Hol találhatok halkabbat...?
mire kell figyelni a projektor szetszedesenel?Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája