- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
DougButabi #48392 üzenetére
Esetleg ha megnéznél 1-2 keveset ment használt felső.kat vetítőt akkor lehet lemondanál az új belépő gépekről ahol nagy eséllyel lesz szivárvány....pl. ez.... [link] Sim2 HT3000...esetleg Runco LS3. Ha ezeknél is látod akkor tényleg lcd vonalon kell keresgetned.
De ha bejönnek a keretedbe belefér még egy jobb fix vászon is, szintén avx-en akad pár. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Én is voltam ilyen bemutatón pesten, de azt jó észben tart a i hog, egyáltalán nem biztos hogy a valóságot fogod látni. Nekem az volt a tapasztalatom hogy az olcsóbb gépen ami dlp volt direkt el volt állítva minden a drágább 3lcd gépen pedig nem. Ugyanazt a dlp kipróbáltam otthoni körülmények között és lám teljesen más volt a kép. Szivárvány semmi, míg a bemutatón meg csukott szemmel is látni lehetett. Boltokkal mindig vigyázni kell mert általában a drágábbat akarják eladni és ezért megtesznek mindent.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Szia !
Én bp.-i boltot tudok. [link]
Kérésemre egy EpsonEH-TW5350-et volt alkalmam összehasonlítani egy LG LED-es projektorral két éve.
SIN City sötétebb részeinél is egyértelműen kivehető, zavaró volt színbomlás.
Vásároltam egy Epson 5300-t, amit azóta is nagy örömmel használunk.
Azt nem tudom, hogy a családomban hányan érzékenyek a szivárványosodásra, de én biztosan.
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Sok szó esik itt a DLP szivárványosodásáról, és hogy próbáljam ki zavar e.
Na most az a kérdésem, hogy hol tehetem meg ezt Budapest környékén? Tudtok mondani boltot, ahol meg lehet tekinteni esetleg összehasonlítani projektorokat?
Mondjuk a 200-500 K ársávból? -
cons1902
csendes tag
válasz
Cseneles #48359 üzenetére
Köszönöm a választ!
Közben egyeztettem a forgalmazóval és azt nyilatkozták, hogy ennek a vászonnak (DY3) a speciális (lentikuláris) mintázata miatt a gyártó mérései szerint a 0.4 Gain nagyobb fényességet produkál, mint a hagyományos Matt White 1.0 Gain.Emellett pedig kaptam árat (kicsit olcsóbban) a következőre is:
Clear Black ALR UST 4K felület 0.9 GainNa most vagyok bajban, melyiket is válasszam?
-
Nogren
csendes tag
szia,
inkább az érdekelt volna (tudom nem jól fogalmazni), hogy még jó lesz-e a kép minősége?
Mert értem h mi a throw rate, de ez tuti nem végtelenségig bírja...szóval h ez a projector 4,2m-ről a kivetített 3m*2m-es felületen még "tökéletes" képet produkál.
mert van valami leírásban ami megzavart:
Vetítési távolság wide/tele 1,8 m - 2,17 m ( 60 hüvelyk képernyő ) -
Nogren
csendes tag
Szia,
Megnéztem a pontos adatokat
3.1m * 2m a vetítési felület (nem muszáj az egészet kitötlenie) és a jelenlegi az 4.2 m-re van a vetítési felülettől (fal).
Amit ajánlottál annak ez még ok? Mert mintha ennél közelebbről kellene vetítenie.
Szerintem a legközelebbi pont az olyan 2m ahova tudjuk tenni az álmennyezet miatt. -
Ijk
nagyúr
válasz
proci985 #48381 üzenetére
Ezeknél a "játék" DLP-knél az első szempont a kontraszt, szerintem w2000 jobb ebben mint egy 0.45"-os dmd-vel szerelt. Elvileg lézerrel és írisszel be lehet hozni a hátrányt, de kétlem hogy ezek az alsópolcos gépek között van ilyen.
4k-t javaslom a legutolsó szempontnak, egy minőségi projektor, drága optikával is kellően részletgazdag képet vetít, sokkal fontosabb a kontraszt, mozgásmegjelenítés, színmélység, optika minősége, dmd mérete mint hogy rezgetéssel papíron ott a 4k, csak gyakorlatban semmi előnyt nem mutat.
Sajnos rövid vetítési távolsággal nem foglalkozik egyik nagy konzumer gyártó sem komolyabb HT vetítőknél. Pedig 1-1,5m-ba már beférne egy középkategóriás gép is, igen jó kontraszttal.
Szerintem modulárisan már drágábbak lennének ezek a gépek, továbbá különböző objektívek forgalmazása még egyet tolna az árcédulán. És egy minőségi nagylátószögű lencse sem épp olcsó, úgy egy projektor árában mérhető, ezeknél a kínai gépeknél senki nem foglalkozik hogy taknyol a sarkokban vagy erős párna torzítása van, de egy másfélmilliós gépet már nehezebb lenne eladni így.
Ilyenkor jön egy használt Projectordesign, de pl. én is pont kifogtam a Runco-t 1.0-1.2-es nagylátóval, már ha talál az ember. De mivel használt gépeket kizártuk így marad a w2000, hacsak nincs 10 milliója egy Barco-ra. -
proci985
MODERÁTOR
par honapja hasonlo cipoben jartam, kb tenyleg a Benq W2000, az Optoma UHL55 es a ViewSonic X10-4K az a harom a kaphato gepek kozul, ami a celra megfelel. meg esetleg az UST Xiaomi 150".
viszont a Benq es a Xiaomi 1080ps. Igaz az Optoma es a Viewsonic is csak bitshiftes fake "4K"t tud, cserebe mindkettonek elesebb a kepe a Benqnal.
harom meterrol kb 120"-130" a max amit ki lehet hozni nem USTvel, viszont hasznalhato (altalanos celu) UST meg 1500 eur alatt nincs. 4K meg 2500 alatt.
ja es a Benqn nincs optikai kimenet, szoval az tenyleg akkor jo, ha az ember tudja az erositorol etetni. nem rossz az a projektor, de tenyleg hazimozi lanc melle passzol ahol van egy erosito / chromecast / HTPC levenni rola minden terhet a kepmegjelenitesen kivul. "lifestyle" projektornak az X10 es az UHL55 jobb, tetejeben a kepuk is szebb. DMD tekinteteben a Benq hiaba all jobban, ez inkabb arrol szol, hogy a Texas Instrumentsbe a kovetkezo generacios DMD mar 0.47es volt, es az X10 / UHL55 (/W2700)ba mar az kerult.
-
cinemazealot
addikt
válasz
DonDennis #48363 üzenetére
Jól értem, hogy a vászon a szoba közepén ereszkedne le?
Nem aggályos, hogy bárki megmozdul a nappaliban (vagy akár egy kis légmozgástól is) a vászon elkezd lengedezni?
Én inkább oda tolnám a vásznat valamelyik ablak elé, azoknak úgysem lesz jelentősége vetítés közben (hiszen olyankor úgyis sötét lesz), ráadásul így többen is nézhetnétek a műsort. Ha a vászon átkerül az egyik oldalfalra, akkor a kanapéval és a vetítővel is sokkal több lehetőséged lesz később variálni. Az ugyanis, hogy most úgy érzed, nem kívánsz mozi minőséget kialakítani, nem jelenti azt, hogy később nem fogsz mégis így érezni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48375 üzenetére
Meséljmibánt?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
alphamooncam #48374 üzenetére
Hű,
ez igen !
Jól megmondtad a tutit . -
alphamooncam
őstag
válasz
DonDennis #48367 üzenetére
Az, hogy az emberek 98%-a szerinted tudatlan, nem érdekli, vagy csak nincs lehetősége jobbra, még nem jelenti azt, hogy Neked is így kell tenned.
A linkelt anyag abszolút megbízható, aszt vagy használod, vagy sem kb. nem érdekel.
Ha mégis érdekel, akkor ajánlom a házimozis, vagy hifiről általánosságban topikokat, mert ez itt szürkezóna.
-
péjé
őstag
válasz
Utána olvastam ennek az LG-nek, elsőre a kicsi kontraszt tűnt fel, hát szidják is.... [link]
Van itt 2 érdekes vetítő...Optoma UHL55...sokkal jobb képe lehet és van benne OS... [link] ill ez a Viewsonic... [link] rövid vetítési távval és hordozható szintén bár ehhez inkább fix vászon kellene...az elhelyezés miatt a kalkulátorokat nézd meg, ez utóbbi 2 szimpibb mint az első LG.
Amúgy ezeket a projikat csak mozira nem ajánlanám de itt olyan vegyes felhasználás a cél hogy egy tipikus mozis gép ide nem lenne jó. Egy jó hangprojektor megoldja a hangzást főleg ha nem dolby atmos a cél. -
DonDennis
senior tag
válasz
alphamooncam #48366 üzenetére
Hát ha kifejted én szívesen áttervezem, hiszen van rá mód. Csak nem értem mi a gond mert most is a kanapé a falhoz van tolva (mint szerintem az emberek 98%-nál) és előttem kb 3 méterre van a TV, én hangba nem érzek semmit, hogy rossz lenne, nem zavar semmi. Miben változik a dolog ha TV helyett egy projektort használok és a hang ugyan úgy kvázi a projektor vászontól jön, helyileg pont onnan mint most, a TV-nél. (ahogy írtam nem szeretnék térhangzást és mozis élményt)
-
DonDennis
senior tag
válasz
alphamooncam #48364 üzenetére
Alapvetően kb. ahol a projektor vászon leereszkedik, ott lesz egy dohányzóasztal ami egyedileg készül és így kialakított lesz benne egy hangprojektor. Illetve, az én esetben a projektor nem azért lesz a nappaliban, hogy házi mozi élményt alakítsak ki, szimplán ahogy először írtam nem megoldható a hagyományos TV kialakítás, tehát ha a hangzás kb. olyan lesz mint egy sima TV esetében az nekem tökéletes már.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Ha nem csak a képet akarod nézni, hanem hang is lesz, akkor át kéne gondolni ezt az elhelyezést.
38%-os szabály szerint az üléspozíciót a legközelebbi faltól 38%-ra célszerű elhelyezni, de semmiképp sem közvetlenül a fal mellett, előtt.
Ennél rosszabb már csak az lenne, ha beülnél egy sarokba...
-
DonDennis
senior tag
Alapvetően redőnyök lesznek minden ablakon tehát kvázi nappal is megoldható a korom sötétítés, de igazából most is TV-t csak este szoktunk nézni, amikor már alapvetően sötét van. De itt egy gyors ábra a nappaliról ahova ellet képzelve a projektor, a kékek az ablakok a piros a vászon és a projektor helye lenne. Igazából mindenből szeretnék újat venni, garanciával és számlával. Az első körben kinézett LG HU80KSW modellről van vélemény? Ez ha jól látom lézer és 4k modell, valamint van beépített OS-e tehát van rajta Netflix és Youtube app is, így csak idővel a konzolt kéne rákötni a projektorra.
-
péjé
őstag
válasz
DonDennis #48361 üzenetére
MIvel az elején és még csak tervezési fázisban vagy pár dolgot tisztázni kell.
Mennyire tudod a nappalit sötétíteni? A vetítéshez optimális a sötét fal, plafon de nappali lévén ez nem tudom mennyire opció. Világos fényviszonyok közé ALR vásznat kellene megnézni, ... [link] húzós ára van de vmennyire ellensúlyozza a világos falakról a fényvisszaverődést.
MIvel tévé helyett is lesz használva azt tudnod kell hogy a projektorok képe sötét falakkal töksötétben esetleg versenyképes a tévé képével, különben nem, oled minőség azért ebben az ársávban sem játszik, sőt az projinál felejtős.
Célszerű lézeres esetleg ledes fényforrást választani...használt gép szóba jöhet esetleg?
Érdemes most sokat olvasgatni és körüljárni a témát, majd jönnek az ötletek...:-)
olvasnivaló... [link] -
DonDennis
senior tag
válasz
DonDennis #48360 üzenetére
Találtam egy kalkulátor oldalt az alapján ez a LG HU80KSW 2,5 méterről 217cm átmérőjű képet tud lőni, 3 méterről pedig már 227cm. Ez valós lehet? Mert az már nem rossz annyira.
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni mivel projektor témában nagyon tapasztalatlan vagyok (sose volt még), viszont a házba amibe költözni fogunk sajnos nem megoldható más a nappaliban, számoltunk átterveztünk de nagyon nem lehet hagyományos TV-t felrakni.
Emiatt a választás egy (mivel még épül a ház van rá lehetőség) mennyezetbe süllyesztett vászon és projektor kombináció lett.
Viszont kb. eddig jutottam. Amit tudok, hogy kb. 2,5 max. 3 méterről történne a vetítés, és 4K projektort szeretnék. Nyilván Netflix mellett TV-ként is sokat lenne használva. Olyat keresnék amire: Apple TV (ha van olyan aminek elég okos a belső rendszere pl. dedikált Netflix app van benne akkor ez nem kell), PS4(5) ráköthető, valamint a TV, emellett optikai hangkimenet is kellene. A keret vászonostul és projektorostul kb. 1.000.000-1.500.000 Ft.A kérdésem az lenne milyen projektorokat és vásznat tudnátok ajánlani? Vagy ez a 2-3 méteres vetítési távolság nem elég? Nagyon kicsi lenne a kép?
Én tényleg nem értek hozzá első körben MM-néztem meg ott én ezeket találtam: projektor / vászon
Köszönöm a segítséget.
-
cons1902
csendes tag
válasz
Cseneles #48356 üzenetére
Köszönöm! Akkor ezek szerint a 0.4 -es gain értékű Grandview vászon nem annyira jó, mint egy pl. XY Screen 0.8-asa? Akkor ha jól értem a 0.4-es sötétebb képet nyújt, mint egy 0.8-as?
Egy nappaliba sokkal jobban járok, ha 0.8-ast veszek, ahol nagy ablakok
teraszajtó is van? -
cons1902
csendes tag
A Gain értékről szeretnék többet tudni.
Egy ALR vászon esetén melyik a jobb, ha egy 0.4 vagy egy magasabb pl. 0.8 gain értékkel rendelkezik? Tehát mi a jobb, ha alacsony vagy magas ez az érték? -
péjé
őstag
Egy gyerekszobai vetítőhöz keres lejátszót ám...:-)
Amúgy váltogatom ezeket a boxokat, a hálóban a mai napig egy régi s905 megy CE-vel, a projektort meg egy s905x3-as box hajtja most, szintén CE-vel, pefekt a kép.
Amúgy pedig igen, a 2 verzió amit írsz kb a teteje ennek a témának de ebben az esetben túl sok is lenne, drágább lenne mint a kérdésben említett kínai vetítő. -
Ájvé
veterán
Távolról sem old meg mindent erőből, még FHD alatt is meg tud "röccenni". Nvidia Shield és hasonlók tudják erőből esetleg az Amalogic S922, de igazából nem is igazán a processzoron múlik a dolog hanem a VPU-n, S922 elég fejlett úgy néztem mindent le tud játszani 4K-ig és még frame skip sincs talán.
-
Mik76
senior tag
Altalanossagban kerdeznem hogy mi az oka annak hogy a viewsonic gepek ennyire ritkan vannak megemlitve a topikban meg ugy altalaban a neten is?
Ennyire kicsi a ceg, vagy gagyik a projik, vagy valami tipus hibajuk van?Nem mintha terveznem a megvetelet barmelyiknek is, csak ugy feltunt. Gondolom az ide irogato szakik kezei kozott azert megfordult nehany.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Nogren
csendes tag
köszi szépen. Ez a távolság, ez nem fix, a konzolt azt tudjuk mozgatni közelebb távolabb ahogy a projector igényli. Ami fontos, h lehetőleg a teljes fal felszínt használja ki.
Mi az a nem short throw?
És igen nem mozizni kell hanem prezentációkat mutogatni.Mellesleg az Epson amit mutattál elég jónak tűnik.
Amit itt írnak hátrányok:A sok bemeneti lehetőség közül kevés használható igazán jól - ez némi csalódást okozott.
Nehézkes a képernyőtükrőzés és egyéb hálózati lehetőségek használata közötti váltás.
USB-n szinte semmilyen videófájlt nem képes lejátszani - ezt írja is a dokumentáció.
Képernyőtükrözéskor gyenge a felbontás.
Wifi Directen keresztül nekem gyakran megakad a videólejátszás hosszú tízmásodpercekre, majd gyorsítva/pár másodpercet átugorva hozza be a lemaradását.
Hangja elég minimális. Mint egy laptopé.van esetleg kicsit drágábban jobb?
-
péjé
őstag
válasz
Nogren #48344 üzenetére
szia,
az epson tw5600 inkább belépő kat. mozis gép...kisebb fényerő nagyobb kontraszt.
Neked a fordítottja kell..pl. ez...eco módban 10,000 órás lámpa, 1980x1200-as tipikus irodai fényágyú és bőven a kereten belül.... [link] az epson kalkulátorral nézd meg hogy felrakható-e arra a pontra amit szeretnél. 6 méterről vetíteni már drágább kategóriás gép kell.
Ezzel közelebbről már nagyobbat lehet vetíteni de nem short throw gép ... [link] -
Nogren
csendes tag
válasz
cinemazealot #48343 üzenetére
köszi a választ!
Jól lehet sötétíteni, akár teljes sötétségre.
Közelebb hozni nem igazán lehet, ez egy téglalap alakú tárgyaló egy 12 fős asztallal. és a szoba rövidebb oldalának falára megy a vetítés kb az asztal közepe felett lévő pontról. A nagyobb méret nem megoldható, mert ekkora a fal szélessége, a magasság se mert álmennyezet van és az levágja (arra fog vetítődni a kép egy része) ha nagyobbra vennénk. -
cinemazealot
addikt
válasz
Nogren #48342 üzenetére
"Távirányítható kamera" nem szokott lenni projektorokon. Ha meg fel lesz szerelve konzolra, teljesen fölösleges a távirányítható (vagy automata) fókusz állítás az objektíven. Hiszen ha a falra fogtok vetíteni, akkor csak egyszer kell beállítani a fókuszt.
Ugyanígy nem számít a fókusz vagy a képélesség a nézők távolsága szempontjából, mert az, hogy ők jól lássanak, a képmérettől és a felbontástól függ (ha feltételezzük, hogy a fókusz egyszer jól be lett állítva). Bájdövéj, 10 méterről egy 3×2 méteres képen szerintem nem lesz kényelmes prezentációt nézni a legsasszeműbb kollégának sem.
A kérdés inkább az, hogy mennyire lehet besötétíteni a helyszínen? Illetve lehetséges-e a nagyobb képméret megvalósítása (vagy a 3×2 méter fix)... vagy 10 méternél közelebb hozni a nézőket?
-
Nogren
csendes tag
Sziasztok,
Az irodában keresnék egy projectort a mostani 7 éves helyére. (BenQ)
Nem igazán vagyok képben a projectorok világában és működésében, így igyekszem megadni az elvárásokat amik vannak.Ha lehet full HD minimum
Előny lenne a távirányítható kamera (fókusz miatt), de nem must have
HDMI bemenet, VGA nem muszáj, de ha van nem gond
Éles, jó minőségű kép (ez a legfontosabb lévén a tárgyalóban egyszerre akár 15-20an is ülhetnek változó távolságra - max kb 8-10 m)
Nagyjából egy 3m *2m-es falfelületre menne a vetítés egy mennyezetről elógó konzolról (2m magasan van)
Technológia nincs kikötve (LCD, laser, stb)Ár az a nyújtott szolgáltatással arányos legyen. Alapból 300K körül gondolnék rá, de 500Kig el lehet menni.
Epson EH-TW5600-at ajánlották eddig
Köszi szépen a segítséget.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
cinemazealot #48336 üzenetére
Rendben !
-
lacoszka
tag
sziasztok! Gyerkőcnek vettem 1 owermax projektort mese nézésre de nagyon buta a média lejátszója! Milyen okositót ajánlanátok ami jó böngészésre nas média szerver elérésére ja és legyen rajta bluetotth a soundbar miatt
Köszönöm a válaszokat
Szép estét
-
cons1902
csendes tag
Sziasztok!
Egy Xiaomi Fengmi Wemax One projektorhoz szeretnék vásznat.
A 120" Grandview Dynamique ALR UST Fix keretre feszített vetítővászont ajánlották, aminek a leírás alapján:
- DY3 ALR felület 0.4 Gain - ez lehetséges érték?Továbbá mi a vélemény a (pl. XY Screen) rendelésről Kínából? Megéri onnan venni olcsóbban vagy az nagyon kockázatos (ki tudja mit küldenek alapon) ilyen összegeknél? Vámáfa plusz ilyesmikre gondolok. Van valakinek erről tapasztalata?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
cinemazealot
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #48335 üzenetére
Köss rá egy laptopot vagy asztali PC-t. Vagy vetíts le egy olyan filmet vagy fényképet, aminek tudod, mi jelenik meg a kép szélén (pl. tesztábrákat). Ha annak minden pixelét látod, akkor nincs overscan.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
cinemazealot #48334 üzenetére
De a vetítőn nincs egér !
-
cinemazealot
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #48333 üzenetére
Fogod az egeret és feltolod a bal felső sarokba. Ha minden pixelét látod, akkor nincs bekapcsolva az overscan. Ha a hegye kikerül a kép területén kívülre, akkor be van kapcsolva és érdemes inkább kikapcsolni.
-
válasz
hjtz4t3wrseg #48331 üzenetére
Ha a kép levágott -széle nem látszik- akkor kapcsold ki
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Van a beállítások közt egy ilyen kifejezés "overscan"
Ez mit jelent, és melyik értéken kell használni ?
1. automatikus
2. ki
3. 2%
4. 4%
5. 6%
6. 8%Köszönöm
-
Taki46
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48322 üzenetére
Persze hogy más, mivel most konkrétan a tiédhez szóltam hozzá
Vagy szervizeseket kell kérdezni, vagy ahogy javasolta a Gépész Úr (c4) neten kéne utána nézni. -
Taki46
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48316 üzenetére
Azért az jobb, ha te magad csinálsz egy képet a szerviz menüről, hogy mindenki láthassa az adott hirdetésben, és elkerülhetőek legyenek a későbbi félreértések,anyázások és mindenféle hasonló megnyilvánulások
Csakhogy hadd higgyem, hogy mondok is valamit -
c4
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48316 üzenetére
Általában van egy lámpa infó, amiben kiírja az eltelt és hátralévő órát a készülék. Ehhez nem kell a szervizmenübe belépni. A szervizmenübe már az itteni dörzsölt rókák lépnek be...
Mintha onnan nem lehetne törölni az óraszámot... Vagy egyes készülékeknél átírni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
gaston63 #48314 üzenetére
Van, amikor ez nem baj, mert ha a vevő rosszindulatú, akkor indokolatlanul is képes elrontani egy eladó renoméját, még ha ő is volt a figyelmetlen. A most tárgyalthoz hasonló esetek ellen az egyetlen megoldás, ha a vevő jobban odafigyel a részletekre és rendíthetetlenül kérdez. Ha meg az eladó nem válaszol, nem kell foglalkozni vele. Persze a sok kérdés időbe kerül és amiatt le is maradhatunk a portékáról (én is számtalanszor jártam már így, köszönhetően a túlzott óvatosságomnak), de ez van. Ez sajnos egy ilyen világ.
-
gaston63
tag
válasz
cinemazealot #48311 üzenetére
Akkor ez egy nesze semmi, fogd meg jól. Nem több.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
cinemazealot #48311 üzenetére
Pontosan.
-
c4
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48310 üzenetére
A neten sok készülék kódja megszerezhető, mint ahogy itt is linkelt péjé már neked egyet.
De van olyan készülék is, ami a szervizmenüben például teljesen nullázható. Mintha tök új lenne.Gyártónként eltérhet, mit nullázhatsz, mit nem.
-
péjé
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48307 üzenetére
gugli a barátod....a tw9100-nél ha jól emlékszem a 2. működött de nem egy beállítós menü jött be hanem csak adatok többek között az óraszámok.... [link]
-
c4
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48307 üzenetére
A szervizmenü eléréséhez belépőkódra is szükség van, ami gyártónként változó.
Nem véletlenül zárja el a gyártó, ott az avatatlan júzer ne kotorásszon. Jól el lehet állítgatni a vetítő gyári beállításait. -
devil-k
nagyúr
válasz
DougButabi #48302 üzenetére
Egy korrekt eladó ezzel nyit, hogy lefotózza a szervizmenüt.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Én is most szeretnék projektort venni. Próbáltam utánanézni de nem sok információt találtam a szervízmenü elérésről. Mindegyik készüléken meg lehet nézni? Honnan lehet megtudni a megtekintés módját? Pana PT AT6000 ami tetszik, de sajnos most nincs eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest