Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz devil-k #49497 üzenetére
1) Hányan nézik rongyosra ugyanazt a filmet, mert kedvenc?
2) Miért ne lehetne saját 3D kamerája, akár barkácsolt?.
3) Youtube-on is van még sok aktív user 3d feltöltésekkel
4) stbEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
lemmy9
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Cseneles #49483 üzenetére
VRnek az egvilagon semmi de semmi koze nincs a mozis 3Dhez.
VR headsetet probalj ki, egy rendesen konfolt Vive / Rift / Index hatalmas elmeny megfelelo content mellett. az alapjan, hogy a 3Dhez hasonlitod egesz biztosan nem volt szerencsed egy fullos rendszerhez. mozis 3dnel nem volt presence (csak papirmasek), VRnel meg kb ez az ami az egesz lenyege.
cel is mas, VR total alkalmatlan filmezni (pedig pl a Rift OLED gyonyoru szinekkel), a projektort meg jellemzoen a topikban mind arra hasznaljuk.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz Real_Necro #49494 üzenetére
-
lemmy9
őstag
-
Netudki666
lelkes újonc
válasz Real_Necro #49489 üzenetére
Akkora tudáshalom birtokában könnyű ellentmondásokba keveredni ám !
-
Mik76
senior tag
válasz Real_Necro #49489 üzenetére
Na jo de azt sose irta le mekkora az a gomb. Lehet olyan nagy hogy annyi melo lenyomni mintha lenyirnad a fuvet a haz korul...
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Real_Necro
veterán
Emlékeim szerint pedig pont te írtad, hogy automatizálva van a redőny, miegymás, hogy gyakorlatilag egy helyből ülve indulhasson a mozizás és a legkisebb erőfeszítést se kelljen tenni a sötétítésért.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
BBéci
legenda
válasz pet007 #49487 üzenetére
Igaz, nem 40 hanem 50 colos a tévém, néha előfordul, hogy 1-2 sorozat epizódot azon nézünk. Amikor nincs kedvem redőnyöket leengedni és sötétben kuksolni. Pedig full HD a vetítőm és nem belépő kategóriás, ahogy a vászon sem.
Nyilván sokkal nagyobb élmény a hatalmas méretű képet nézni, de van létjogosultsága a tévének is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pet007
aktív tag
válasz szMartin17 #49482 üzenetére
3 meterrol nem fog igazan zavarni a 720-s felbontas, de 100col fole akkor se nagyon mennek, 90colon 3 meterrol elvezheto kepet kapsz meg 720p-n is, en 2 evig hasznaltam igy egy optoma ew536ot ( az is 1280x800as) es egyszer nem ultem vissza a 40es fullhd tv ele.
-
mettek
addikt
Annyiért próbáld ki ha jó állapotban van és bírja az izzó vagy olcsón tudod cseréltetni
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
cinemazealot
addikt
Ha 20-25 körül be tudod szerezni jó állapotban a fent említett projektort, akkor szerintem adhatsz neki egy esélyt. Ha másra nem, arra biztos jó lesz, hogy rájöjj, jó dolog az otthoni mozi hangulat. Én is XGA felbontással kezdtem, amivel a hozzáadott (kici-óccó) vászonra lőttem. 5 év után léptem feljebb FHD-ra, amit először gipszkartonon próbáltam, majd minőségi vászonra váltottam. Mindegyiket imádtam/imádom (asszony is), nem bántam meg, hogy belevágtam.
-
Cseneles
őstag
válasz spiky03 #49475 üzenetére
Par film utan a 3D mar nem lesz erdekes. Az egy zsakutca ugyan ugy mint a Vr is.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
szMartin17
csendes tag
Sziasztok,
Véleményt szeretnék kérni, hogy érdemes lenne- e beruháznom egy Epson EB-1760W projektorra?
Nem volt még projektorom, és relative olcsón hozzá jutnék, csak nem tudom lenne-e értelme, menynire használható ez a gép?
Felbontása sajnos nem FullHD, ez nagy gond mai világban filmezésnél?
Izzó üzemidejét meg lehet valahogy állapítani, illetve ha bedöglik 50ezerért láttam hozzá, van esetleg valami olcsóbb hely (ebay?)?- mire szeretnéd használni a projektort? - Ritka használat, de filmezni szeretnék nagy méretben, nem tudom messziről a gyengébb felbontás mennyire lenne zavaró (43"-os FullHD TV-hez képest)
- mire szeretnél vetíteni? - Falra gondoltam, de ha érdemes akkor vásznat beszerzek
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt? - 50"-tól fölfelé, és kb. 1-3méter távolságból
- mekkora a szoba? 20m2
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort? - nincs
- mennyit szeretnél rá költeni? - 20-25ezerért tudnék hozzájutni ehhez a típushoz
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda? - szoba, nappal sem túl világos, de szeretem használni a redőnyt.Köszönöm
Martin -
spiky03
veterán
válasz Vhiktor #49477 üzenetére
Köszi neked is az infókat.
@devil-k
Nem arra építek, tudom, hogy már kezd kikopni és átveszi a helyét a 4k.
Csak gondoltam itthon csak nagyobb élmény lehet mint a moziban nah meg a 42es plazman.De lehet az lesz majd ha meglesz a ravalo akkor az adott felhozatalból azt választom ami megfelelő lesz az adott meretekhez. Aztán ha tud 3Dt akkor örülünk Vincent, ha meg nem akkor ez van.
De legalább már majd elvezhetem a nagy képet.Nagyobb falat úgyis az ALR vászon lesz. Mert azt vsz újonnan kell, hogy megvegyem mert használtan, mint a fehér holló.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #49478 üzenetére
Nekem is a 3D miatt jöhetettt egyáltlaán szóba a vetítés, direkt az miatt kezdtem bele.
Persze most már 2D filmet sem néznék tv-n, de a 3D lökött a vetítés irányába és én most sem mondanék le a 3D-ről, még akkor sem ha jobb 2D-s képet kapnék.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
BenQ W2000 és W2000+ tudja a 3D-t is. Epson EH -TW 6700 esetleg? Az egy fényágyú.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
Én is anno szerettem volna 3D-t de egyrészt nem volt 3D-s gép rövid vetítési távolságra, másfelől a pár darab 3D-s moziért nem érdemes a több száz film képminőségén túl sokat áldozni.
Én min. 600 lumenes (kalibrált fényerő, nem gyári speckó) gépet ajánlok, azt elvileg DLP-nél tudja egy 250W-os UHP lámpa. LCD ugyanekkora lámpával fényesebb.
Az Infocus szimpatikusnak tűnik.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
spiky03
veterán
válasz Cseneles #49471 üzenetére
Köszi neked is az infót
Nah pedig pont tegnap került fel egy X30 is, de akkor az sem lenne jó nekem.Úgy érzem nehéz lesz ez a projektor vásárlás.
Igen néztem a Te gépedet is, csak igen az nem tud 3Dt meg igen messze vagy hozzám.
Mondjuk lehet ha nagyon nem lesz semmi jó vétel akkor lehet bealdozom a 3Dt a jobb képért ha lehet majd ilyet.
Mert szerintem max azt a pár filmet/animációt néznem meg ami megvan.
Asszonyont nem érdekli a 3D.
Talán még haverokkal néznék 1-2 filmet.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #49471 üzenetére
Használtpiaci áruk mellett más gép nem nagyon rug ez a kettő mellett labdába ennyiért. Egy Pali által tuningolt Barco F22 gépet is bármikor mellétennék. Csak az élesség amiben az jobb, minden másban ez a kettő dombirítana. Péjé gépe(F22) volt már itt tavaly egy hetet. Hála égnek mindig van itthon vagy 4db jobbféle gép így kitakarós módszerrel lehet elemezni a képességeket
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz spiky03 #49463 üzenetére
Ezek közül a Pana 6000 és a JVC X35 kilőve. A célra JVC kevés fényerőben a Pana meg javithatatlan ha elkoszolódik. Se Batyó se én nem tudok vele mit kezdeni, Olyan vékony az lcd panel előtti polár szűrő,h bármivel érsz hozzá vagy fújatod sürített levegővel eltörik és kb a kontrasztod ha az kikerül belőle akkor felére csökken.Ultrahangal sem lehet lepucolni, hő végett szépen ráég a por és vetitett hófehér képnél foltok, sárgás beégések tapasztalhatók. Persze ez nem azt jelenti már most de előbb utóbb az lesz a vége! Mindkettő gép jobb mint az Epson TW6000 de nem ajánlanám őket. ALR vászonhoz kell fényerő
Az Infocus SP8604-et én árulom AVX-en és napokban felrakok egy Optoma HD86 gépet is válogatott optikai elemekkel, magamnak raktam össze 380 órával és eredeti izzóval. Az pl 24fl fényerőt tud ecoban 100" gain1.1 vásznon. Infocus 19.9fl. Ez a 2 Dlp gép minimálisan hangosabb mint egy JVC
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Az 1200-1300 lumenes JVC gépekről(X3,X7,X30,X35,X55) annyit hogy magas lámpa módban tudnak 14-15fl-t vetíteni 100" gain 1.1-es vásznon. Ezt azért nem árt figyelembe venni. Kalibráltam már jópárat 120" már felejtős ha dinamikus képet akarsz! JVC-ből 100" felett csak az X5000-től felfelé kategóriát ajanlanám Ezek már 265W NSH lámpával szereltek így 1700-2000lumen fényerőig kihoznak belőlük. Még annyit ha valaki X3,X30,X35 gépet venne azt nem árt szemelőtt tartani h csak lámpakimélő üzemodban halk ahol a fényereje 11fl. az X7,X70,X75 és ettől felfele már kapott egy plusz ventillátort a zöld D-ila panelnál(ami a legnagyobb hőt kapja) és magas fényerejű módban sem hangosabb mint ecoban a gép, ellenben az X3,X30,X35 hangosabb mint egy DLP
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz spiky03 #49468 üzenetére
Szerintem Epson 7000-es vagy sony HW a barátod. Úgy tudom ezeknek viszonylag jó fényerejük van, ALR+3D-hez azért kell a fotonágyú.
De zárójelben megjegyzem ha 400-ból ki lehetne hozni jó 3D-s 120" vetítést motoros ALR vászonnal fehér falú nappaliban, akkor már kihalt volna a tv piac 50" felett mert mindenki vetítene./人◕ ‿‿ ◕人\
-
spiky03
veterán
Oo igen a kepmeretet véletlenül kihagytam, elnézést.
A két front hangfal közötti távolság kb 250 cm, ide elvileg egy 244es széles kepmerettel rendelkező vászon fér be.
A nezesi távolság meg kb 350 cm lenne.Igen nekem is a JVC a szimpatikus így tesztek és videók alapján.
Persze, ha eljutok oda akkor élőben is megnézem majd.Igen tudom, hogy sajnos a vászon többe lesz mint a projektor. De remélhetőleg azt utána nem kell cserélni és több projektort is kiszolgálhat.
Tavaly lett volna pont egy ami jó lett volna használtan de sajnos nem volt rá keret, az 260 lett volna. Újonnan kb plusz egy 100assal több (tavalyi árakkal nézve)Jah és a 3D is szempot, mert megnéznék azért itthon 1-2 ilyen filmet is, hamar van pár ilyen lemezem.
Meg most még mindig a hazkoruli munkák viszik el a penzt, csak érdeklődtem, hogy ez jó irány e amerre nézelődők?
Köszi mindenkinek az infókat.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Mennyi lehet egy alr motoros vászon? 400-500 ezer?
Almennyezetbe süllyesztethetok vannak, megnézed a műszaki rajzát gyártó oldalán, lemered a helyét. Ha kicsi a hely legfeljebb kilóg kicsit, azt konnyen kozmetikazhato.Engem a helyedben az árak aggasztananak, jó fényes proji kellene, tisztességes on-off kobtraszttal + a vászon ugyebár.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
péjé
őstag
Használt vetítőnél érdemes kiguglizni hogy lehet a szervíz menübe belépni és megnézni a valós óraszámot. 1-2-3000 óra nem kunszt ezeknek de 6-7000 órás lcd gépet én nem vennék.
Kb. mekkora képet szeretnél nézni? bevált arány a vászon szélessége x 1.5...van aki ennél nagyobbat szeret, nem ártana kiszámolni.
A benq w2000 2.5m-ről 2.5m széles képet vetít tehát be kell lógatni. A gyártóknak van kalkulációs oldala ami segít kimatekozni hova lehet elhelyezni. Ha hátső falra akarod tenni és cc. 4.6m-ről vetítesz (mínusz a gép hossza) az nem igazán tudják a belépő kat. gépek (a lencse-vászon távolságot számold).
A felsorolt vetítők közül én a jvx x35-t nézném meg, ha dlp-t keresel akkor a Sim2 domino 60 és az infocus sp8604 is szóba jöhet (avx.hu). Ez a a jvc pl. 410cm-ről 147-294cm széles képet tud vetíteni.... [link]
Majd mások is írnak gondolom, a motors ALR azért nem kis pénz lesz arra készülj fel. -
Beni2360
félisten
Azért ha nézel projektor akkor keress rá a vetitési kalkulátorra mert nagyon sok az a 460-50cm mivel a lencse elől van. KN 400 cm számolhatsz. A Epson TW6000 -nak nagy a távolsági vetítési pontja a hetekben én is néztem. Meg nem írtad mekkora vászon lesz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
spiky03
veterán
Szerintetek hozzám milyen projektor lenne majd jó?
A nappali ugye fehér, igy a vászon az adott lesz majd egy valamilyen ALR motoros.
Az ugye nem gond, ha 20 centire lesz a faltól mert úgy tudom majd leengedni a tv meg a BD polcok elé.
Vagy a plafonba epithetok azok mennyivel drágábbak? Meg gipszkarton plafonba, hogy lehet berakni? Úgyhogy felette már csak a szigetelés van?A nappaliban 280 cm a belmagasság és a két szemközti fal közötti távolság 480 cm.
Vagyis a projektornak 460 centi helye lenne.Amiket most így hirtelen talatam a használt piacon azok a következők:
Panasonic AT6000 - ebben majdnem 2400 óra van az nem tudom sok e?
Epson TW6000
JVC X35Mondjuk ha használtat veszek előtte Batyoval atnezetnem, hogy tényleg semmi baja sincs. Kivéve, ha megbízható forumtarstol tudok venni majd.
Ha újat vennek akkor kb a Benq W2000 férne bele.
Olyan 250 max 300 ezer keretig nézelődok majd.
Eddig élőben egy Benq W1070et láttam, meg egyszer a Dreamcinemaban a projektor teszten sok nagyon drágát.
Kb az a szint jó lehet amiket nezegettem?
Jah meg elhelyezve a hátsó falon lenne a plafonhoz közel az ablak felett.
Köszi előre is az infókat.
-
olajecset
tag
válasz Netudki666 #49460 üzenetére
A tisztítás árát nem tudom, de a szerviz cseheknél van és oda-vissza a szállítási költség olyan 14-18 ezer.
-
olajecset
tag
válasz Netudki666 #49458 üzenetére
Szia! Köszönöm!
Végül is nem tudom mit csináljak, megnéztem az Acer oldalán és még garanciás. Ha más cég szedi szét elveszhet a gari, Acer szervizbe küldeni tisztításra meg elég költséges lenne. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Szerintetek ha a gép front lencséjén apró foltok (nem por) vannak, az mitől van? Hol szoktátok tisztíttatni a projektort? Az eladó azt állította van még rá garancia, de garancialevelet nem adott. Az Acer nem vállal garanciába tisztítást? Kösz![ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz olajecset #49451 üzenetére
16:9-es vásznat keress aminek van felső nagy kifutója így le tudod engedni rendesen. Én a Grandview-t merem ajánlani, ilyent használok már 6 éve, nagyon minimális hullám van benne amit nem venni észre filmnézés alatt. .... [link] Esetleg nézz körül avx-en, jófogáson, hátha.
A méretbe számold bele hogy a vásznaknak van tokozása ami plusz méret még oldalanként. -
olajecset
tag
válasz cinemazealot #49452 üzenetére
A gép Acer H6521BD, remélem jó lesz mert nem sok infót találok róla. Az ülési távolság 3 méter, a vetítési távolság változhat vagy asztalra rakva 0-2 méterig vagy falra 3,5-re. Közben megnéztem az Acer kalkulátort is, igazad van, nem vehetek csak úgy akár mekkorát.
[ Szerkesztve ]
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Új vagyok a projektor témában. Vettem használtan egy fullhd DLP belépő szintű projektort, és hozzá keresek vásznat. Szerintetek melyik legyen [Funscreen] vagy [Bydium] . Egyáltalán van különbség köztük? Köszönöm! -
péjé
őstag
válasz Netudki666 #49448 üzenetére
Nem tudom mennyi az üzemóra a tiedben, LCD vetítőknél a rendszeres szűrőcsere/tisztítás mellett ajánlott időnként az ultrahangos belső takarítás. Az optikai elemekre telepedő por szép lassan ráéghet ezekre és akár a végét is jelentheti egy idő után a gépnek.
Én itt jártam, ajánlott szervíz, epsonokat alaposan ismerik.... [link] -
Netudki666
lelkes újonc
Üdv Kedves tagok !
Szerintetek javít valamit (észrevehetően) a kép minőségén egy alapos belső kitisztítása a vetítőnek ? /Epson EH-TW6000 /
Olvastam ilyen-olyan lézeres és egyéb technikákról amiket ajánlatos elvégezni.
Esetleg Pesten foglalkozik ilyesmivel valaki ? Vagy érdeklődjek valami szerviznél ?
Köszönöm a segítséget. -
Khaosz55
addikt
válasz mettek #49440 üzenetére
Én kínából vettem XYscreen, ebben van rizikó, mármint nem abban, hogy nem kapod meg, hanem, hogy mi van ha sérül stb, meg csomó ügyintézés (vámoltatás), gondolom, ha gariztatni kell az sem egyszerű.
Ha európait szeretnél akkor keresd meg Szepi ha jól tudom az elitscreen radiance ALR forgalmazza. -
Khaosz55
addikt
válasz proci985 #49442 üzenetére
Cinegrey 5D-t hanyagolnám, nekem nem tetszett a minta, sok külföldi fórumon panaszkodnak, hogy brutálisan csillog és szar a betekintési szöge. Gondolom azért csillog, mert a szürke felületen egy 1.5 erősítést ígérnek. Kértem mintát tőlük kb 10 euró volt, de nekem nem tetszett.
-
Khaosz55
addikt
válasz spiky03 #49414 üzenetére
Ezek korábban készült képek, látható fehér vászonhoz képest. Enyém 0.8-gain viszont külföldi tesztben megtaláltam és valójában 0.6. Lényegesen több lumen kell neki a vetítőm 1500-at tud maxba, kalibrálva teszt szerint.
Tudom, ez telefonos kép, de érzékelhető a különbség.
Elöl van a fehér vászon.
Jobb oldalt van az ALR minta, bal oldat egy hangáteresztő minta, lent meg egy fehér vászon.
Azt hiszem ez már sötétített szobában csináltam.
Itt 2 féle ALR+fehér ez is sötétített szobában készült.Ez a kínai ARL-em, világos falakkal besötétítve.
Ami fontos, hogy az összes ARL-nek van csillogása ez az erősítéstől függ (nekem a cinegrey 5d zavaró volt), viszont én a korábbi fehér vásznamon is láttam a csillogást.
Mindenkinek a saját ízlésére bízom mi tetszik neki. -
Ijk
nagyúr
válasz Real_Necro #49425 üzenetére
Nincs kedved meglesni az RVR-t hol van ha megint szétszeded?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Márton
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
válasz Real_Necro #49425 üzenetére
Azt szerintem felejtsd el. Nem az a Sim2, amit érdemes megvenni ennyi idősen. 90%-ban egy átmatricázott Benq, kicsit csiszoltak rajta, ennyi. Előrébb nem lennél.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #49431 üzenetére
Több körös volt a dolog, de nem tartozik ide.
-
Dorian
félisten
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #49427 üzenetére
Azt nem tudom milyen kategóriának számít, de az enyém 100"-os Screenline.
Elégedett vagyok vele egyébként, csak a hullám volt csalódás ha már kifizettem a feszítés felárát. Lehet állítani kellett volna rajta valamit, de nem mertem piszkálni nehogy csak rontsak rajta, úgyhogy így van évek óta.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
A Runco szétszedése majd összerakása óta javult a helyzet, de a hiba még jelentkezett, bár kevesebbszer. Következő próba, hogy megint szét fogom szedni és az összes csatlakozó kap egy kis kontakt sprayt.
Kicsit elgondolkoztam egy Sim2 Domino60-on is, de a jelenlegi helyről nem tudnám valószínűleg kivetíteni a teljes képet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
péjé
őstag
válasz xAttilaxB #49417 üzenetére
Ha be tudsz sötétíteni és a falak nem hófehérek akkor nem kell ALR. Lehet jobban jártok ha újragondoljátok a szoba színét minthogy egy motoros ALR-t vennétek cc.3--400eft-ért, egy hálóban nem lehet gond ha nem hófehér, sőt.
Fix vászon jó ötlet, érdemes AVX-en is nézegetni, hátha akad használt jó vászon.
Nekem Grandview manuál rolós van, valszeg kínai , 6 éves és nem hullámos, normál emberi áron beszerezhető igaz nem 30eft ez sem.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz xAttilaxB #49411 üzenetére
Nagyon szűkös a büdzsé élvezhető mozihoz. Egy teljesen kontrollált helységbe sokkal könnyebb ajánlani, mert fehér vászon és régebbi nagycsipes DLP már szűkösen kijönne ennyiből.
Ami ajánlott lenne egy motoros ALR vászon, sajnos ezekből a jobb minőségűek nem olcsók újonnan, aprón is elvétve akad néha 1-1. Olcsóbb kínait majd ajánlanak akinek van tapasztalata. Ilyen vászonhoz mindenképp fényesebb gép ajánlott, itt elsősorban LCD-re gondolok (Epson 7000-es széria használtan), vagy kétlámpás projectordesign (DLP).
Többiek megmondják ezeknek a újabb kisebb DMD-s gépeknek milyen a fényerejük, mert én a gyári speckóban megadott 2000 lumenek felét sem nagyon hiszem el, csak ha lézeres.Szerk: vetítési arány ha a távból lejön a durván fél méter a projektornak, akkor 3/2,2=1.36, 100"-os vászonra, elvileg ebbe még az epsonok beleférnek az 1.35-el.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
mettek
addikt
Az elite screens kínai, jó ha tudod. Valószínűleg be fog hullámosodni elég hamar.
Szepi fórumtárs foglalkozik vászonnal, nekem is tőle van ScreenLine márka. Olaszok gyártják. Nekem 2 éve van meg és nem hullámosodott be.
Az enyém 100col, motoros. Ez anno akcióban 180-200 körül volt.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Én ezt láttam élőben, igen meggyőző volt. Az ára is.
https://www.screeninnovations.com/materials/black-diamond/ -
xAttilaxB
csendes tag
válasz mettek #49415 üzenetére
Köszi az infokat.
A projektor nem kell, hogy motoros fokusszal rendelkezzen.
A hangrendszer meg lesz oldva, HDMI kábelt már behúztuk minősített márkás 4k-s kábelt(nem volt olcsó valóban).A vászonnál milyen típust illetve márkát tudnátok ajánlani. Eddig egy másik kommentben ajánlották, hogy mindenféleképpen ALR vászon legyen. Amit eddig néztem az az Elite Screens. Náluk találtam ALR vásznat.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
nalam ablak mellett van egy motoros Grandview Fantasy, igaz van meg kozben egy sotetitofuggony meg egy redony.
projectorcentralnal ra tudsz keresni, hogy adott tavrol oke lesz e a projektor. Benqnal jellemzoen van tobb modell, picit eltero throw ratiokkal amik kb mukodhetnek: [link] ld itt. arban hatalmas kulonbsegek nem lesznek, de egyertelmuen haromfele use caserol van szo.
erosito vagy soundbar jellemzoen kelleni fog, a beepitett hangszoro van, de sokra nem jo. meleg dolni fog a projektorbol, de amig senki nem ul kozvetlenul fel meteren belul a venti kimenettol addig annyira nem zavaro.
hosszu hdmi kabel van, specre ugyelj, a 4K kabelek egy resze csak 4K@30at tud. 15 meter draga, de neha kell es adott esetben meg mindig olcsobb, mint az erositot a projektor ala rakni, majd kihuzni parban 10m 4mmes kabelt a ket fronthoz dual amp modban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mettek
addikt
Ez a Benq tuti nem motoros fókuszos. Ahhoz kicsit feljebb kell lépni hogy motoros fókuszt kapjon az ember. Illetve számolni kell a projektor zajával is ami nem kevés. 32-30 dB ami halkabb jeleneteknél eléggé hallható, zavaró. Illetve ezeknek a beépített hangszórója semmit nem ér. Ezzel is kalkulálni, minimum egy soundbar kell mellé meg egy PC, laptop vagy androidos lejátszó. Aztán 10-15m hdmi kábel ami átviszi a 4K jelet is ehhez pedig az optikai szálas hdmi-t javaslom. De ez is plusz 25-30ezer Ft minimum.
Motoros vászon kb 150-250 ezer ami már nem a gagyi 1-2 hónap után behullámosodó kategória.
-
spiky03
veterán
Vilagos szobaba az ALR vaszon ajanlott.
Olvass vissza itt a forumon volt rola szo es meg kepeket is talalsz, hogy milyen korulmenyek kozott hasznaltak.Nalam is vilagos a nappali igy ez jon csak szamitasba nalam is, ha nem fako kepet akarok nezni.
-
Exian
addikt
Ugorjunk egyből a végére:
"nagyon világos [a szoba], a vászon az ablak előtt jönne le."
Amíg ez nincs megoldva (teljes sötétítés lehetősége), addig kár beszélni a többi pontról. Ez az alapja a mozizásnak, világos helyre TV kell. Projektorhoz meg teljes sötét, plusz a környezeti feltételek is kellenek, főleg egy kisebb helységben (úgymint falak megfelelő színe, sötétsége, tükröződés mentes felületek, stb). Az ablak nemigen mondható tükröződés mentesnek, szóval azzal is kell valamit kezdeni, ha ott lesz a vászon mellette. Minimum kell elé egy blackout jellegű függöny. Volt nekem is ablak mellett vászon, sőt, akvárium mellett is, katasztrófa. Most már sokkal optimálisabbak a feltételek, sokat javult a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
xAttilaxB
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném projektor illetve vászon kiválasztásában. Sajnos villanyszerelők gyöngye előre bevezette az áramot illetve a kábeleket a projektor álltala meghatározott helyére, úgyhogy egy két adat sajnos fix. Tudom, hogy nem ideál, de azzal dolgozunk amink van. Rólam: informatikus vagyok az egyik ügyfél megkért, hogy a majdani háló szobájába csináljunk házimozit. Érteni nem értek a dologhoz, de könnyen tanulok.
Az infók következőek:
A projektor és a fal amelyre kerülne a vászon távolsága: 3530 mmA fenti kalkulátorral számolva a vászonnak: 2348mm széles és 1342mm magasnak kell lennie. Mindenféleképpen motoros vászon kéne, a szoba belmagassága 2500mm.
A vászon szélesebb nem lehet, mert akkor sajna belelóg az ajtóba.A fenti kérdéskre amikre eddig nem adtam választ:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)), házimozi, maximum 4k film, illetve hd tv(digi)
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni), plafon mindenféleképpen.
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?), előljáróban utána néztem a benq tk810-et néztem ki e felé már nem mennék. Ha van olcsóbb akkor örök hála!!
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda. nagyon világos, a vászon az ablak előtt jönne le.Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
szia,
ha fontos az online játék akkor perpill sztem az aceré a legjobb, az is 4K kompatibilis és 8,3ms fullhd-nál a input laggja... [link]
Amúgy az optoma is megfelel ha ez a cél hogy kerti mozi legyen meg játék, a fényereje nagyobb. Kerti vetítés tényleg csak este lehet naplementétől azért ezt tervezd be.
Mozizni is lehet velük de nem ua kategória mint a kifejezetten mozira tervezett gépekkel...azokkal meg mondjuk játszani nem lehet ilyen jól....:-) -
Beni2360
félisten
Ne hagyd ki a számításból a telihold effektust, nyári késői sötétedést, és a környezeti bevilágosítást.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hyb
csendes tag
Sziasztok,
segitseget szeretnek kerni projektor vasarlas elott:
- mire szeretnéd használni a projektort
Legfokeppen hazimozi, azon belul is leginkabb kerti mozi, valamint reszben jatek
- mire szeretnél vetíteni
hazfalra szeretnenk felrogziteni leveheto-osszecsavarhato vasznat, vaszonnak hasznalhato anyagot. Tudnank szerezni 210g-os horgolt polieszter textilt, amire kulteri rendezvenyeken szoktak digitalis kepet nyomtatni. Hasonlo otlet meg a fekete hatoldalu blockout. Ez esetleg hasznalhato lehetne, vagy milyen hasonlo anyag lenne, amit konnyen rogzithetnenk csavarokkal es vehetnenk le osszecsavarni hasznalat utan. (2 alu sinre gondoltunk alul felul, hogy ne gyurodjon)
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt
durvan 340x190cm korul lenne a felulet a kerti hasznalatnal
- mekkora a szoba
leginkabb kerti hasznalat
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort
kerti asztal, nincs korlatozas
- mennyit szeretnél rá költeni
netto 200-300k
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda
esti oraktol (amint lehet) kertbenamit kineztem eddig es a legszimpatikusabb: optoma uhd30 (kedvezo ar, 4k, hdr, magas fenyero a kerti hasznalat miatt, jo contrast, alacsony input latency, magas kepfrissites, nyilvan utobbi ketto a game miatt erdekes, de ugy nezem egesz jo velemenyek vannak a mozizasrol is)
Koszi a helpet, hasznos tanacsokat elore!
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz proci985 #49404 üzenetére
0,33"-os DMD van benne, XPR-el tudja a FHD-t.
H.Ferenc:
Teljesen sötétített szobába lehet csak használni, kevés a fényereje (LED projektorok amúgy is kevesebb fényerővel bírnak mint hasonló hagyományos izzóval működő projektorok), ez mellett érdemes lenne megnézni működés közben, mert mondjuk egy mezei TV jobb képminőséget fog produkálni. -
-
Márton
nagyúr
Vászon feltekeréséhez keresnék habfóliát, mert a meglévő sajna elszakadt az évek során..
Ilyen parketta alá tehető fehér anyag, biztos többen ismeritek. A gond az, hogy mindenhol csak 1-1.2 méteres tekercsben árulják, holott nekem egy kb. 2x3 méteres darab kéne, egyben.
Tud valaki esetleg segíteni?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
H.Ferenc
csendes újonc
Sziasztok! Erről mi a kialakult vélemény?:Xiaomi Mi Smart Compact FHD
TV helyett gondoltam nappaliba.Érdemes gondolni rá,vagy még felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest