- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ez nem dráma, asszem 8 éves volt a téligumi, amivel megcsósztam és koccantam. Tiszta útun, csak hideg volt, de nem volt lefagyva. A "gumi" már olyan volt, mint a tejfölösdoboz.
Lehet, h raktárban 5 évig új, de ha felrakod, akkor bizony a nap, hó, hideg, só, meleg, etc... tönkreteszi. Szal. felrakástól ~3 évente csere nálam. Persze mindenki azzal jár, amivel akar. -
cucka
addikt
Azért nem kell túldramatizálni.
Ha jól emlékszem, gyártás után 4 vagy 5 évig a gumit újként el lehet adni. Olyan is simán előfordul, hogy egy ritkább verziójú gumiból csak 2-3 évente gyártanak egy adagot.#17Fecogame
BYD tudtommal nincs amerikában, és ahogy a dolgok kinéznek, nem is lesz. És ez igaz a többi kínai márkára is. -
-
Akkor BYD se lesz az USA-ban?
-
Sirus86
aktív tag
+1
Meg par eve egy gumi elment 10 evet is, vastagabb/melyebb/nagyobb volt a gyari profilja es nem kellett kidobni, mert tervezett modon megreped 5 ev utan. Lassan megfulladunk sajat elektronikai hulaldekunkban, egyre dragabb az elelmiszer, a megelhetes, Magyarorszagon 40 fokok vannak, de majd az AI megmondja, hogyan vezessunk majd kornyezettudatosan. --Pirelli innentol messzirol kerulendo marka lett szamomra. -
ViZion
félisten
és akkor beálltam a szervizbe, mondom gumikba 2,2 bar és 4,7 V legyen, köszi...
OK, hogy kémkedik, de az sok energia, engem az a része érdekelne. Meg a fentebb feszegetett adattovábbítás. Kapcsolódik az autóm rendszereihez, vagy mi? Ki fogja azt beállítani, h az új gumik csatlakozzanak?
Az meg netto fake, h az utak állapotához kell, arra most is vannak járművek és csillió más lehetőség, az nem lehet ok.
Magam is nagy IoT fan vagyok, rengeteg bigyuszkám van otthon. De az ilyen mikrohullámú smart wifi WC keféktől idegállapotba kerülök. Minek?
Kellene lassan egy céget alapítani, buta cuccok gyártására. -
Így gondolom én is, önmagában a gumi ártalmatlan, kell hozzá valami 5G, vagy wifi/nfc/bluetooth eszköz ami továbbítja a jelet.
Ott pedig meg lehet fogni a az adatokat...
Na mindegy, nekem nemhogy okosgumim, de okosautóm, sőt okosotthonom sincs
Az előny kevés, a kockázat meg sok
-
Reggie0
félisten
válasz
Donki Hóte #11 üzenetére
A kinai appal, kornyezo kinai routerekkel, telefonokkal, kozelben levo kinai ugynokokkel, stb.. Igazabol a gumi csak egy poloska, valakinek vennie kell az adatot es tovabb kuldeni. De ha eleg surun an ilyen poloska, teszem azt minden 20. auton, az kockazat.
-
Egy autógumi, ami bármennyire okos is, hogyan küld adatot Kínába?
-
awexco
őstag
önvezető autóknál hasznos lehet ...
-
Reggie0
félisten
Nem ilyesmire gondolok, hanem pl. odaig lehet vinni a fejlesztest, hogy pl. informaciokat ad az autonak a pillanatnyi utfelulet allapotarol/sikossagarol stb. vagy pl. kanyarodas kozben a gumi terheltsegerol, pl. mennyire deformalodott mar az oldalfala, mennyire sodrodik, ezt akar jobb esp-hez is fel lehetne hasznalni vagy eppen a sofornek ad infot, hogy mennyire kuldheti meg a kanyarban.
-
Sinesol
veterán
Fene tudja mennyire izgalmas adatok ezek, a felfüggesztést megnézik műszakin, plusz szerviznél is, ha nagy baj van érzed is, a gumi megint olyan, hogy azert nagyon amatőrnek kell lenni, hogy ne lásd ha cserés, na meg 5 évente ajanlott akk is cserélni, ha amugy nincs vele gond. Az ut állapotáról meg amugyis gyűjtenek adatokat a közútnál, de műholdas képről is megoldható a dolog.
Szóval nem látom a megoldandó problémát, mitől van erre olyan nagy szükség, ez csak szemétgyártás plusz profitért.
Rá lehet irni, hogy okosgumi és el lehet kérni több pénzt, a gyerekeknek a bányában mindegy, ha kicsit több ritkafémet kell bányászni, a vizek is elbirnak még egy kis nehezfemszennyezést, a népnek meg ugyis csak szolni kell, hogy kicsit többet járjanak már biciklivel, meg vegyenek több mandulatejet, mert sehogy sem akar csökkeni a fránya üteme a felmelegedésnek... /s
Na és ez akkor még csak egyetlen elem a sokszáz/ezernyi useless környezetszennyező f.szságból. Ne érts félre nem a fejlődés ellen vagyok, csak azt nem birom, amikor teljességgel felesleges dolgokat erőltetnek a nagyobb profit miatt, miközben az egész csak nettó környezetszennyezés. -
Sinesol
veterán
Őszintén szolva nem is értem minek ez, csak egy ujabb useless dolog, ami növeli a szénlábnyomot és szeméttömeget, amit termelünk...
Egyáltalán milyen értelmes dolgot vonnak le az adatokból? Szar az uthálózat? Arra egy ellenőrző autó is elég ami végigmegy a szakaszon, nem kell soklezewr okosgumi. De szerintem egy részletes műholdas képről egy jó ai szoftver is kidobja, hogy mit hol kell felujitani... -
grizlisandor
veterán
Okosgumiabroncs, itthon nem kell, mert felesleges bármilyen adatot is gyűjteni az úthálózatunkról.
-
Johnny001
senior tag
Nem hiszem el, ott valami más van a háttérben
-
direwolf
őstag
A következő cég a Durex lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Milyen széket vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- ArchiCAD és Artlantis topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest