Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dota1
aktív tag
Srácok, kedvet kaptam ma ahhoz , hogy 21:9-re maszkolom a fix vásznamat. Milyen matt fekete szövetet érdemes vennem? Vannak ajánlott anyagok ehhez? Bár azon kattogok közben ,hogy a lejátszóm menüje érdekesen fog így megjelenni..
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
"A puding próbája az evés." Kis felülettel ki kell próbálni.
Tudom, hogy nem az, amiről írtam, ezért tettem OFF-ba, Csak nekünk, véneknek, a "gyöngyvászonról ez ugrik be leginkább.
Sokszor több tízezer forint is elmegy a kísérletezgetésre. Ha nem abszolút minimális a költségvetés, talán érdemes Szepivel felvenni a kapcsolatot, ő(k) árul(nak) csak vetítővászon anyagot is, amit aztán akár sk. fel lehet feszíteni egy keretre, illetve például az eBay-en találsz pár tíz dollárért PVC alapanyagú vászonnak valót... Akár rollban szállítva is.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Ismerem, suliban használtunk ilyet írásvetítőkhöz, de nem erre a klasszikus gyöngyyel szórt vszonra gondoltam, hanem kb. amit linkeltem is. Szerintem ebből is van blackout hátsó réteggel ellátott változat is, vagy házilag is mögé lehet tenni egy réteg fekete filcet. A kérdés a felület alkalmassága, illetve, hogy ehhez képest milyen egy igazi, vetítésre optimalizált vetítővászon / felülete.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
BBéci
legenda
Gyerekkoromban 16 mm-es vetítőnkhöz volt rolós gyöngyvászon, mindenkinek tetszett a képe, de akkoriban mások voltak az igények. Fogalmam sincs, milyen lenne egy mai vászonhoz képest.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
c4
őstag
Ha nem "fényzáró", akkor nem ideális szerintem. A klasszikus- régi "gyöngyvászon" (talán üveggyöngyök tömkelege borította a vetítőfelületet), inkább diavetítéshez volt alkalmazható.A mai nagy fényerejű vetítők képe csillog és hotspotol rajtuk... Bár nagyban attól is függ a végeredmény, hogy nem fényzáró "vászon" mögött milyen színű a falfelület. A világos szín csak ront a végeredményen sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
ssid3956
tag
válasz cinemazealot #33293 üzenetére
Köszönöm
Ennek a Tikkurila festéknek körülbelül mennyi az ára? Mert ha drága, akkor csak a vetítési felületet festem vele, utána fekete keret (5cm ??) majd a fal többi részét hagyományos festékkel.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz ssid3956 #33292 üzenetére
Bármilyen márka hasonló matt árnyalata jó lehet, csak ne legyen fényes, mert akkor a képen egy hatalmas csillanás lesz a főszereplő. Ez egy többek által kitapasztalt, jól bevált típus, ezért ajánlott a falra vetítők számára. Magának a szürke árnyalatnak egyébként csak annyira van jelentősége, hogy mivel a fehérnél kevésbé veri vissza a ("szennyező") fényt, ezáltal mélyíti a sötétebb árnyalatokat. Ha tehát "korom fekete" (de legalábbis nem annyira fényvisszaverő) a környezet, akkor fehér felület is jó lehet. Talán pont ezért szokták még előnyben részesíteni a kevésbé fényerős projektorokat házimozi célra.
A fekete keret pedig szintén nem kötelező, de elég sokat dob a kép élvezhetőségén: a megvilágított felület körül lesz egy megvilágítatlan fekete (fénnyel nem szennyezett) keret, ami mintegy kivágja (kiemeli? elhatárolja?) a képet a szórt fénnyel hellyel-közzel azért csak beszennyezett környezetből.
Hozzáteszem, hogy nekem se szürke felületem, se fekete keretem nincs (még), ezért csak a másoknál látottakból tudok kiindulni. Majd a többiek beszámolnak személyes tapasztalataikból, ezekért is érdemes kicsit visszaolvasni...
[ Szerkesztve ]
-
ssid3956
tag
Köszönöm a választ.
Akkor inkább hanyagolom a vászon dolgot, inkább a falra vetítek.
Korábban egy fórumtárs linkelte ezt a színt. Vetítésre csak ez a márka felel meg, vagy megteszi a Héra, Platinum és egyéb "egyszerű" falfesték is?
Valamint a vetített kép körüli fekete sáv mindenképp fontos, vagy elhanyogolható?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A hangáteresztő (perforált, szőtt) vásznak jelentős hányadának része a blackout, de annak semmi köze ahhoz a problémához, ami a lepedő esetén fennáll. Ami azon átment, az elveszett, a blackout nem juttatja a nézők retinájára.
A hangáteresztő vásznak lényege, hogy mögéjük lehessen helyezni a hangsugárzókat. Azok gyakran fényesek, csillogóak, a rájuk eső fényt a nézőket zavaróan verik vissza, ezt küszöböli ki a blackout.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
c4
őstag
DIY fronton az általad említett probléma miatt (fényáteresztés) haználnak "blackout cloth" típusú anyagokat...Ezek nem eresztik át magukon a fényt.
-
BBéci
legenda
válasz ssid3956 #33279 üzenetére
Az utóbbi néhány hozzászólásból megtudhattad, mennyire fontos tényező a vászon fényvisszaverő képessége. Egy lepedő átengedi a ráeső fény jelentős részét, ezért vetítővászon szerepre alkalmatlan.
Alighanem megtévesztett a vászon név, pedig azoknak az anyagának, amiket vetítéshez gyártanak, nincs semmi köze sem az említett textíliához, sem a lepedőhöz. Az angol screen jelentéseinek többsége sem áll közelebb a valósághoz, de aki picit járatos a vetítéstechnikában, tudja, miről van szó.
A vetítővászon alapjaiban meghatározza a projektor képének minőségét, ergo az élményfaktort. Sajnos nem olcsó mulatság.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
AVhelper
senior tag
válasz cinemazealot #33282 üzenetére
Jól tudod, de ezzel lehet kalkulálni. Például egy Projecta vászon Matt White (gain 1) felülettel,120 fokos, Datalux (gain 1.5) 70 fokos nézési szöggel rendelkezik. Lásd ezt az adatlapot, ami mutatja, hogy miként változik a gain a nézési szög függvényében.
-
AVhelper
senior tag
válasz pappkarcsi #33264 üzenetére
Most látom, hogy sikerült egy fél mondatot kiszerkesztenem a hozzászólásból.Tehát újra...
Nem véletlenül van a mozikban sötét. Ha egy vetítésre szolgáló helyiségben nincs teljes sötét, akkor a vetítőfelületre is jut a megvilágításra szolgáló lámpák vagy az ablakokon át bejutó fényből. Ez rontja a kontrasztarányt, mert a vetítőfelületen nem lehet feketébb a fekete annál, amit a vetítőfelületről visszaverődő környezeti fények meghatároznak. Minél több környezeti fény éri a vetítőfelületet, annál több gond (költség) élvezhető képet vetíteni rá, és annál elmosódottabbá válnak a színek is.
Vagyis amit először "meg kell oldani", hogy minél kevesebb fény jusson a vetítőfelületre. Ehhez függönyökkel, redőnyökkel mindenképpen meg kell akadályozni, illetve csökkenteni, hogy nappali fény jusson be a helyiségbe - főleg egy napsütéses napon -, és lehetőleg irányított, szabályozható megvilágítást kell alkalmazni.
A vászontól nem független, főleg annak nagyságától, mert minél nagyobb felületű képet kell vetíteni, annál nagyobb fényáramot kell a vetítővel előállítani, hogy egyáltalán értelmezhető kontrasztarányú (ez minimum 25:1) legyen a kép. Ha a helyiségben megvilágítás mellett kell vetíteni, de drága nagy fényerejű vetítőre nem telik, akkor gain 1-nél nagyobb fényvisszaverő tényezőjű (gain 1,5 vagy még nagyobb) vetítőfelületre lehet szükség, ami több fényt ver vissza, de szűkebb nézési tartományban. Vannak speciális vetítőfelületek, melyek a vetítő szemből rájuk irányított fényét jobban verik vissza, mint az oldalirányból érkező szórt környezeti fényt, de ezek jóval drágábbak, mint a vetítőre szánt büdzsétek.
A #33251 hozzászólásban ajánlottam projektort.
-
c4
őstag
Ennél még összetettebb kérdés is lehet. Van olyan erősített fényvisszaverődést biztosító vászon, ami mennyezetről vetítéshez, van olyan is, ami szemből, és van ami asztalról vetítéshez gyártott... És minél nagyobb a nyereség, annál jobban hotspotolhat, valamint csökkenhet a betekintési szög...
-
gyeniko
őstag
Igen, az 1,0 gain feletti vásznak elvileg "irányított" vásznak, a gyakorlatban viszont nem tekinthetjük mindegyiket ilyennek. A komolyabb vásznak gyártóinál elérhetőek az ábrák, melyek a visszavert fény arányát mutatják meg nézési szög függvényében. Az 1,2 gaines vászonnál nagyon széles az a szög, ahol a visszavert fény még megfelelő, ezeknél a nagyon oldaról szemlélődőket sokkal inkább az optikai torzulás, mintsem a lecsökketn fényerő zavarhatja.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
cinemazealot
addikt
válasz AVhelper #33280 üzenetére
Jól tudom, hogy ha a vászon 1-nél nagyobb fényvisszaverési tényezőjű, akkor gyakorlatilag irányított? Tehát van egy bizonyos nézési tartomány amin kívül már nem optimális a vászonra való rálátás? Na, mert ha ez egy tárgyalóban lesz elhelyezve, ahol körös körül ülhetnek emberek, az nem feltétlenül lesz optimális mindenki számára, legfeljebb annak, aki pont a vászonnal szemben ül.
-
AVhelper
senior tag
Nem véletlenül van a mozikban sötét. Ha egy vetítésre szolgáló helyiségben nincs teljes sötét, akkor a vetítőfelületre is jut a megvilágításra szolgáló lámpák vagy az ablakokon át bejutó fényből. Ez rontja a kontrasztarányt, mert a vetítőfelületen nem lehet feketébb a fekete annál, amit a vetítőfelületről visszaverődő környezeti fények meghatároznak. Minél több környezeti fény éri a vetítőfelületet, annál több gond (költség) élvezhető képet vetíteni rá, és annál elmosódottabbá válnak a színek is.
Vagyis amit először "meg kell oldani", hogy minél kevesebb fény jusson a vetítőfelületre. Ehhez függönyökkel, redőnyökkel mindenképpen meg kell akadályozni, illetve csökkenteni, hogy nappali fény jusson be a helyiségbe - főleg egy napsütéses napon -, és lehetőleg irányított, szabályozható megvilágítást kell alkalmazni.
nagyságától, mert minél nagyobb felületű képet kell vetíteni, annál nagyobb fényáramot kell a vetítővel előállítani, hogy egyáltalán értelmezhető kontrasztarányú (ez minimum 25:1) legyen a kép. Ha a helységben megvilágítás mellett kell vetíteni, de drága nagy fényerejű vetítőre nem telik, akkor gain 1-nél nagyobb fényvisszaverő tényezőjű (gain 1,4 vagy még nagyobb) vetítőfelületre lehet szükség, ami több fényt ver vissza, de némileg szűkebb nézési tartományban. Vannak speciális vetítőfelületek, melyek a vetítő szemből rájuk irányított fényét jobban verik vissza, mint az oldalirányból érkező szórt környezeti fényt, de ezek jóval drágábbak, mint a vetítőre szánt büdzsétek.A #33251 hozzászólásban ajánlottam projektort.
[ Szerkesztve ]
-
ssid3956
tag
Sziasztok
Szerintetek melyik a jobb? Ha a falra vetítek, vagy egy házi készítésű vetítő vászonra? (16:9, 720p)
A fal egyenlőre még festésre vár, szóval a szín még nem adott, úgyhogy lehet fehér, de halvány szürke is.
A házi vászon egyenlőre kérdéses, annyi biztos, hogy egy fa keretre feszítenék rá valamilyen vászon anyagot. -
Beni2360
félisten
Hát panoráma képben és is el tudnék viselni nagyobbat de ez a 82" elég és mellette még a két hangfal is éppen elfér.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cinemazealot
addikt
Osztom c4 és péjé szerdai véleményét, főleg ha tényleg zsúfolásig tömött Excel táblákat akartok sok-sok különböző árnyalatban mustrálni. Egy olyan irodában, ahol nincs lehetőség sötétíteni és az egész vetítésre max. 200k + ÁFA a keret, amibe még egy normális vászon sem fog beférni, akkor esélytelen, hogy szimpla falra vetítéssel kivehető színekkel, de főleg kivehető felbontásban és képélességgel tudjatok majd ilyen tartalmat vetíteni. Vetítésnél a színhelyességet a megfelelő gép mellett a profi vászon és a visszaverődés-mentes, koromsötét környezet biztosítja (a tárgyalók pedig nem ilyenek). Ezek hiányában a dolog már elméleti szinten is felejtős.
Nettó ~200k körül már lehet kapni min. 150 cm képátlójú Full HD vagy UHD tévéket, amiknek biztosan van több HDMI bemenete, színhelyesek, világosban is látni őket, nem kell hozzá plusz vászon, ha meg nem tetszik, hogy kikapcsolt állapotban ott feketéllik a falon, elég kell húzni egy fehér függönyt.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz DerDer #33271 üzenetére
Digit már egyszer rá küldtem és ég és föld. De nekem a 82" 16:9-ben az az fekete csíkok nélkül 3.5 m-ről már soknak tünik, de lehet közelebb vinni a projit kisebb képnek ha nem a mennyezetről vetítesz. Tényleg meg kell nézni .
Vetítési távolságról.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
péjé
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz DerDer #33260 üzenetére
Nekem a lentebb ajánlott EPSON EH-TW5210 vetítőm van és én 3.5 m-ről 82" vászonra vetítek. Nagyon szép a képe meglepő, hogy mennyire részletgazdag a kép. Szakember által kalibrált képe még nincs csak az érzetem által állított képek vannak.
Kábel TV már kérdéses ezen a nagyságon is, hogy kinek és milyen minőségben kapod az adást. Nekem IP-TV van a tehomtól, amúgy is gyengén kapom még a TV-n is a jelet nem egy nagy valami. Pixelesedik sok csatorna. na most nagyobb képen még inkább gond lesz. DIGI szerintem tökéletes lenne. Én nem bántam meg, vettem hozzá egy amerikai vászon alapú olasz gyártmányú 16:9 vásznat tökéletes.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tl-x
őstag
Szia. 200 körül nézd meg az Epson EH-TW5210-et, ez 3LCD technológiás, FULLHD, eco módban 7500 órát bír a leírás alapján, a pót izzó se túl drága hozzá. Nincs szivárvány effektus rajta. Színei és feketéje másabb mint a DLP-nek. Nézd meg élőben valahol a képét hátha megtetszik. [link]
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
@c4, péjé
Röviden a probléma: az a gond, hogy elkészülnek bizonyos excel és word fájlok, de főként excel, csilli-villi szines mezőkkel, amik a gépen teljesen rendben olvashatók, míg kivetítve többször belefutottunk, hogy semmi nem volt értelmezhető belőle.
Teljesen sötétet nem tudunk varázsolni, nem is kell, lámpalekapcs megoldható. Ez gondolom a vászontól független?!
250+Áfa is van rá, ha kell, de ezt meg kell oldani. Ötlet?mod: jah, és a 2 hdmi-s kell.
mod2: webáruhazás rendelés nem játszik sajnos, pályázatos lesz a vásárlás.[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
DerDer
tag
Köszönöm a válaszokat, igyekszek élőben is megnézni ezt a kategóriát, tudtok ajánlani bemutatótermet Pesten? Igen, láttam hogy 200-tól van fhd, az árat vászon nélkül értettem.
Mit gondoltok [erről a vászon elhelyezésről]? (kék vonal) Megoldható feltekerhető vászonnal?
-
c4
őstag
Nehéz lenne erről nyilatkozni... Szerintem nézz meg valahol egy belépőkategóriát élőben...
Az talán támpont lehet számodra. 200 ezer kb. pont a FHD elérésére elegendő, vászon nélkül.
Tévét nem vált ki egy család életében a vetítő, eleve sötét kell hozzá, izzós készülék esetén pedig a gazdik rettegnek, hogy kiég... A LED-es vetítők már ebben előrelépést nyújtanak, de ott a fényerő még kevés lehet, valamint a FHD kategória drágább is a kívántnál... A minőségi sokkal drágább. -
DerDer
tag
Sziasztok,
Teljesen laikus vagyok, új lakásba költözök szenvedek a tv elhelyezésével és felmerült a projektor használata tv helyett. 3.5 méterről nézném, kb 2.5 méter széles vászonra tudnék vetíteni. Filmeket, sorozatokat néznék rajta, illetve kábel tv-t. Viszonylag jól be tudok majd sötétíteni, kérdésem, hogy egy belépő, 200e körüli fhd projektortól mit várhatok? Nagyon tetszene a nagy képátló de már megszoktam a tv képét és félek hogy csalódás lenne.. Esetleg tudnék bővíteni a kereten 300-ig ha ennyiért lényegesen jobbak vannak.
-
goldenfish7
tag
Én most még ott tartok, hogy ámulok és bábulok a 720p -s projimon...végignéztem egy sorozat első évadát 360p-ben Youtube és társain...DE...amikor egy megnézett részből egy részletet megnéztem 720p-ben is leesett az állam, hogy mennyi részlet vész el már csak ennyi pixelkülönbségnél is a 360p kárára. Szóval most már inkább csak a 720p vagy e feletti kép, amit igazán érdemes vetíteni. Most itt még semmi maszkolás és egyéb beállítás nem volt eszközölve és még így is a nagy kép teljesen magával ragadó. Mert hisz majdnem olyan ez, mintha odabújnánk 50cm-re egy monitorhoz, de azért a vászon nagysága és az azon megjelenő kép nagysága lenyűgöző tud lenni, főleg ha azon jel tényleges felbontása eléri legalább a HD minőséget.
De tényleg egész más a projin nézni egy-egy filmet, sorozatot, mint TV-n, még akkor is, ha mostanában leginkább ezek hangjait egy fülesen keresztül érzékelem. Ennek is megvan az előnye, hogy a proji hangját a füles kissé tompítja. Szóval eddig nagyon bejön nekem újra ez a vetítés téma.[ Szerkesztve ]
-
majnz
tag
válasz cinemazealot #33256 üzenetére
Hát elég stabil maga az egész cucc. De van egy valamekkora mozgása, a lécek direkt élével állnak, pluszba megvasalva a sarkoknál. Az egész reklamtabla a széleinél felcsavarozva, hagyva helyet a tágulásnak, nagyobb furatok, nagy fejü lapos profilú csavarok, nem mondhatnám hogy sok helyen van rögzítve. Lehetne több léc is benne de akkor már a mozgatása volna macerásabb. Az az igazság hogy lehajtva többet van de nem latszik rajta semilyen elváltozás
A tv ideiglenesen van leszedve, hugom kölcsönkérte mert az ővé elromlott!
3050 x 2030 x 5 mm Stadur Easyprint
Nyomdaker Kft.1097 Budapest, Táblás utca 36-38.
Telefon: +36 1 215 3586 ▪ Mobil: +36 20 320 3920
Telefax: +36 1 476 0260 ▪ Web: www.nyomdaker.huMi kettő egész táblát vettünk. Egyet magamnak meg egyet havernak.
Igaz, ez két éve volt, de be linkelem a beszélgetés egy részét.
2014.01.09. 14:25 keltezéssel, Hopp Edit írta:
Kedves Róbert,Ha sürgős a fuvar, akkor kb. 30 ezer Ft lenne a fuvardíj és 1-2 nap alatt megkapja.
Ha ráér, akkor várhatóan 1,5-2 hét alatt 3-4 ezer forintos díjon kapná meg az árut.
Melyiket választja?Mi az olcsó fuvart valasztottuk. Bács megye, déli határ. Símán lehozták.
18636 Ft/tábla + ÁFA volt a tábla ára.
A tábláról még tudni kell hogy eléggé csillogott. Rettenetesen hotspotos volt. Finom papirral meg lett csiszolva. Tudok küldeni videót arról is
Üdvözlettel
[ Szerkesztve ]
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
cinemazealot
addikt
Nice!!! Néhány korábbi fázist már láttam, de így befejezve nagyon baba a cucc. Az a vászon hátuljába rejtett világítás kifejezetten ötletes. És örülök annak is, hogy a vászon ilyetén (manuális) leemelésével nem vagyok egyedül.
Huzamosabb felhajtva tartás után a polisztirol lemezen látszik némi meghajlás, a fa kereten belüli besüllyedés? Ilyen nagy méretben honnan kaptál?
E szerint a tévé végleg lekerült a falról?
-
thomasrc
tag
Sziasztok,
BenQ W1070-nél a clarity control egész pontosan mit csinál? Próbáltam állítgatni, de nulla különbséget láttam a képen. Igazából azt nem értem, hogy a BenQ ezt zajszűrő funkciónak nevezi, de nem értem, hogy a clarity-nek mi köze van egy zajszűrőhöz. Ha fotós fejjel nézem, akkor a clarity az egy tulajdonsága a képnek, mint pl. a gamma és a kontraszt.
-
majnz
tag
Üdv! A napokban egyszer csak a benq w770st távpöcögö nem volt hajlandó beindítani a gépet, hiába nyomkodtam a bekapcsoló gombot, pár óra elteltével viszont kikapcsolta. Másnap gond nélkül bekapcsolta, de azóta semmit sem csinál. Elemet kicseréltem, a led villog az elejében, szétszedtem, megtakarítottam, de semmi! Külföldről szeretnék rendelni egy utángyártott távirányítót de kimondottan ehez a tipushoz nem találok, valaki esetleg nem tudja, melyik másik modellel azonos a távirányító? Köszi!
A maszkolásra kitérve, én [így] oldottam meg.
Ne búsulj Pöcök! Megtettük amit kőőő!
-
AVhelper
senior tag
válasz pappkarcsi #33242 üzenetére
Szia!
Az EPSON EB-U32-nek van sRGB színmódja, rendelkezik két HDMI bemenettel, sőt beépített WLAN kapcsolatán keresztül is tud vetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz pappkarcsi #33247 üzenetére
Irodai felhasználásra sztem nem jellemző a kiemelt színkezelés (pl. rec.709 szabvány szerinti színkép) ez általában a házimozi projikra jellemző sztem nem lesz baj a színeivel...focimeccsre is ajánlják...:-)[link]
Legjobb lenne ha meg tudnád nézni személyesen bár 2 hétig vissza küldhető ha webshopból rendelted.
Nem épp halk proji, 34dba alapban, 29 eco modban.
itt egy kalkulátor, 3m-ről 90"-117" közötti átmérőt vetít. [link] -
c4
őstag
válasz pappkarcsi #33247 üzenetére
Változó világosság esetén? Semmi. Egyébként az ideális vetítési közegben (teljes sötétség) a kalibrálás.
Persze ez sem a legpontosabb lesz valószínűleg ebben az árkategóriában. De tévé esetén is kell a kalibrálás, ha változó fénymennyiség éri a megjelenítő felületét, akkor az sem lesz pontos színvisszaadásra alkalmas. -
ssid3956
tag
Köszönöm a választ
Most, hogy megvan a projektor, a következő lépés a vetítési felület kialaktása. Most készülök újrafesteni a szobát, szóval a színekkel lehet variálni. Az egész szobát a szürke színűre, illetve annak külömböző árnyalatával gondoltam festeni. A kérdéseim:Mindenképp ajánlott fekete keretet adni a "képnek"?
A felületet hogyan kezeljem? (Glett+csiszolás+festés?) -
péjé
őstag
válasz elefontelefo #33245 üzenetére
egész pontosan avx...
[link] -
péjé
őstag
szia
ebben az árban 2 hdmi-vel magas fényerővel újat egyet találni perpill:
[link]Akármekkora a fényerő teljesen megvilágított irodában nem fog menni ennyiből a vetítés és sztem még egy magas gaines vászon is kellene ehhez lehet jobban játrok egy TV-vel...nálunk is van olyan kistárgyaló ahol nem tököltek hoztak egy nagy ledes tv-t oszt jónapot..:-)
-
c4
őstag
Értékeljétek át a kívánalmakat. Ebben az árkategóriában lehet egy tévével járnátok jobban...
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Projektort keresek egy fényes irodába, ahol a vetítési távolság kb 3-3.5 méter. 99%-ban word, excel fájlok lennének kivetítve rajta. Hang nem számít. HD felbontás és a megjelenített színhűség nagyon fontos lenne. Van egy nagyon fontos kritérium sajnos. 2 HDMI forrást kellene kezelni. Mi erre a legjobb megoldás? Van valami távirányítóval vezérelhető "HDMI váltó"? Van erre tippetek? Mert nem sok olyan projektort találtam, amin 2 hdmi port lenne. Keret kb. 200 ezer.
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
péjé
őstag
válasz elefontelefo #33237 üzenetére
szia,
meg kellene nézned egy DLP projit h zavar-e a szivárványhatás bár az újabb, 6x sebességű színkeréknél ez kevésbé látható. Ha nem akkor szabad a vásár...A használtak között van egy (DLP) Benq w1110 amiben pár 10 óra van garival, az tud olyat h kis mértékben korrigálja a színes falat, nekem a w2000 a halványsárgát korrigálja ügyesen amíg nem lesz vászon...:-) itt érdeklődj [link]
Korrekt áron van most Epson tw5200 bár gari nélkül és egy benq w5000-et is láttam ami bár régebbi de ebben is üveglencse van és azt hiszem ez tudja a 2.35:1-es képarányt is.
Zsírújban Optoma 141x van 170eFt-ért, érdemes megfontolni, nekem ennek az elődje volt, a benq w2000-es azért jobb. Hirtelen ennyi a felhozatal, talán még az AV fórumot érdemes megnézni milyen gépek vannak. -
cinemazealot
addikt
válasz ssid3956 #33211 üzenetére
Az Acer H5381BD-nek ez lesz a felhasználói kézikönyve. Az elhelyezéssel és képmérettel kapcsolatban csapd fel a 20. oldalt. Ha visszakeresel a topicban, láthatod, hogy Gabesz87 topictárs is ilyen gépet vett, kérdezd meg, mi a véleménye róla.
(#33237) elefontelefo
Max. 160 eFt-ért nem nagyon fogsz találni Full HD projektort újonnan. Aktuális árukeresős kínálatból egyedül az Acer X152H-t látom, de ilyen áron most csak egy webshop kínálja, aminek nincs se ügyfélszolgálata, se üzlethelyisége, bármi nyűgöd van, posta vagy futár. Még azt sem árulják el, mennyi garanciát vállalnak a gépre.[ Szerkesztve ]
-
elefontelefo
tag
Sziasztok!
- mennyit költenék rá: előrehoztam ezt a pontot, mert ez mindig elég sok mindent determinál: 140-150 körül, de max. 160-at szánnék rá
- mire használnám: házimozi
- mire vetíteném: enyhén, de azért láthatóan sárgás-vörösesre festett falra. Kép itt, ha látszik valami... a felső sáv elvileg a fehér, alatt az a szín, amire filmet vetítenék. (átfesteni sajnos nem áll módomban, mert nem az én lakásom) Lehet, hogy nem is érdemes ilyen fal mellett pénzt áldoznom a dologra? (Szerintem ez elég relatív dolog, gondolom, ha nem figyelek rá külön, akkor az agyam "átáll" arra, hogy ezt a színt értelmezze fehérnek, és a többit is hozzáigazítsa ehhez, nemde? -> azért mindenképpen szeretnék így is kipróbálni egy projit, majd legfeljebb átköltözöm egy olyan albérletbe, ahol fehér fal van )
- mekkora kép kell: kb. 2-3 méter. honnan nézném: kb. 3-4 méterről.
- mekkora a szoba: szükség esetén akár bő 4 méter messze is el tudnám helyezni a projit a faltól, de a jövőtállóság érdekében jó lenne, ha adott esetben olyan 2-3 méteres távolságból is tudna 2-3 méteres képátlót csinálni
- hol helyezném el: nem probléma, ha csak pont szembe a fallal lehet elhelyezni
- mennyire sötét a szoba: csak esti filmnézéshez kell, tehát elvileg majdnem tökéletesen sötéttel számolok
További igények, megjegyzések:
- 3D: nekem nem kell, de ha tudja, az se bánom
- felbontás: nekem a szimpla HD felbontás kicsit ijesztő, telefonra is keveslem, nemhogy egy 3 méteres képre, szóval legalább egy FullHD-s felbontást szívesen vennék -> vagy szerintetek ilyen ár mellett érdemes ebben kompromisszumot kötnöm?
- új vagy használt: ÚJ, de ha nincs elfogadható ajánlat ilyen áron, megkockáztatok esetleg egy "pár órás" használtat... Látom, hogy hirdetnek az 'Aprón ebben az árkategóriában boltban 200-250-be kerülő modelleket is, szerintetek itt van akkora minőségi eltérés (gondolok itt a sárga falamra), hogy érdemes legyen kockáztatni?
-
motoroskanál
tag
válasz xtremetuning #33232 üzenetére
Az szép. Igazán jól mutatna nálam a műanyag optika előtt. (a nyolcezer forintos hdmi kábel előtt)
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #33234 üzenetére
bocs nem válasz akart lenni...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz dunkel #33228 üzenetére
sőt, madvr felismeri a fekete csíkokat és automatizálni is lehet a képeltolást.
Szepi ajánlott egy ilyen vásznat: [link] akár ez is jó megoldás lehet én nem is annyira drága...
vagy esetleg ez: [link]
gondolom minőségre egyik sem lehet rosszabb, mint a mostani screenline amleto diamond vásznam...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
xtremetuning
addikt
Az neki derogál....
(#33226) motoroskanál : azaz...én is 5 évig gyűjtöttem rá....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
dunkel
őstag
válasz motoroskanál #33216 üzenetére
Állítólag. Aztán késő délután belenéztünk a JVC menübe mert gyanúsan folyt a kép mozgás közben. Vszínű reset után lehetett beállítva és ott a default nem minden 0 hanem minden képjavítón középállás, motion enhance low stb. Levettünk mindent 0-ra.
Szóval ha lesz még ilyen valaha az életben akkor ott azzal kell kezdeni, hogy gyorsan szaladjunk végig a beállításokon az összes gépen.
-
xtremetuning
addikt
-
c4
őstag
válasz motoroskanál #33226 üzenetére
A Pali-féle nem vészes. A gyári motoros maszkolás sem filléres kiadás...
Motoros zoommal sem belépőkategóriás készülékek rendelkeznek.
Szóval bármely irányból is vizsgáljuk, zsebbenyúlós kérdésről van szó.
Ha 16:9-re kell maszkolni, az még olcsó lehet, egy egyszerű 100 dolláros távirányítós, motoros függönyvezérléssel megoldható. -
c4
őstag
válasz xtremetuning #33222 üzenetére
Á, arra az évi 2 filmre nem húzom el a prizmát. Kb. ennyi 16:9-es filmet adnak ki az érdeklődési körömben. A motoros zoom verzió meg mindenre megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
madvr-rel le tudod tolni a képet, így csak felül kellene maszkolni...
de ez az anamorf vetítés most felkeltette az érdeklődésemet...
-
hm15
senior tag
válasz mandju #33214 üzenetére
Engem is foglalkoztat a kérdés. Ahogy fejlődik a kis házimozi, cserélődött a hangrendszer, most nincs mihez nyúlni, kezd zavarni alul és felül a két szürke sáv. Eddig nem foglalkoztam vele, de láttam YT videókon, hogy mennyit számíthat. Amellett, hogy nagyon szeretem a 1070-est, ebben a kategóriában sem a feketéről híresek a DLP-k, maszkolva a kontraszt érzet is jelentősen növekszik. De nem egyszerű alul és felül úgy maszkolni, hogy annak kialakítása a napi életben ne legyen csúnya, ne zavarjon a szobában az inaktív látványa. Valahogy el kéne rejteni, de ötletem sincs.
-
mandju
senior tag
úgy nézem, van még mit tanulnom tapasztalnom a témában...
-
c4
őstag
válasz mandju #33217 üzenetére
Ha jelen voltál a teszten és ott volt Gyulai Pali is, nála van a megfizethető megoldás kulcsa... Egyébként borsos áron lehet ezt a szórakozást összehozni. A vetítőnek támogatnia kell az anamorf vetítést, magyarán letter box-ban is tudnia kell vetíteni, ami függőlegesen megnyújtja a képet, így a kép kitölti a teljes megjelenítőpanelt, a nyújtott képet azután a prizma széthúzza.
Valahogy így...
De még a motoros zoom és élességállítás is megoldás lehet, egyes vetítők több lencsebeállítást képesek memorizálni. Így sem kell maszkolni.
(#33218) ithomas:
Itt már mondhatod, az "úri" topikban nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
ithomas
őstag
válasz motoroskanál #33216 üzenetére
Meg RC-vel, de itt ilyet nem szabad mondani.
Real eyes realize real lies!
-
mandju
senior tag
Szívesen vennék megoldásokat egy sony hw50-hez, ha egyáltalán lehet. Akár privátban is...
Elég fekete folt nekem ez a terület...* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
motoroskanál
tag
válasz bajnokpityu #33175 üzenetére
Minden szolgáltatás kikapcsolt állapotban volt a gépeken. A sony képe sokat javul jól beállított dinamikus írisszel.
-
mandju
senior tag
A szombati nap margójára a DC-nél...
Ami engem meglepett, az a maszkolás fontossága. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyit jelent.
Mintha "egy kategóriával magasabb" gép képét néztem volna, olyan volt az ember érzése...Én inkább arról olvasnék szívesen itt a topikban, hogy ki milyen megoldást használ mondjuk fix vászon esetén.
Néztem maszkolható vásznat, de aranyáron van... diy megoldás van néhány a neten, de kíváncsi lennék a ti megoldásaitokra is. Már aki maszkol...
-
tl-x
őstag
Annyira nem vág a témába de ma Uncharted 4-el játszottam a projektoron, hát leesett az állam. Eddig főleg filmek nézésére használtam. Jobban teljesített játék közben mint gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
ThinkDiffere
csendes újonc
Ha kikapcsolom, akkor nem ugrik, viszont akkor romlik a kep minosege. A hdmi kabel jo minosegu. Ha pl. a tv-t nezek upc belteri egyseggel es beallitom magasra az interpolaciot akkor sem ugrik. A benq-ra mikor radugtam a laptopot akkor lehetett allitani hogy csak a projektoron jelenitse meg a kepet viszont az epsonnal csak tukrozni tudom.
-
ssid3956
tag
Tovább szűkült a lista. Ha nektek kellene választani, akkor melyiket választanátok (és miért)?
-
péjé
őstag
válasz ThinkDiffere #33206 üzenetére
szia,
nekem himedia q5 prom van, ha jól tudom a 3D 24p-t nem kadencia helyesen tolja így ott is lehet némi ugrás, ennek azért kérdezz utána mielőtt veszel egyet (engem nem zavar).
az epsonodon miért ugrik csak találgatok: a 24p valójában 23,976-ot jelent, lehet a vetítő nem szereti ezt és feltételezem a blu-ray jól adja a jelet. A Dune lejátszómon lehetett állítani h 24p v. 23,976 menjen ki. Az interpoláció bekapcsolása azt jelenti h 36 interpolált kép kerül minden képkocka közé így 60fps-es folyamatos mozgást látsz...ezt kikapcsolva is ugrik? -
ThinkDiffere
csendes újonc
Azt szeretnem megkerdezni, hogy: a benq 1070es gepemre laptopon keresztul jatszottam at a filmeket hdmi-n keresztul (3d is ment szepen). Az epson ehtw6700-ra is ugyanigy viszont bluray filmek kicsit akadoznak neha amik a benq-n szepen mentek. Pl. ha bekapcsolom a kep interpolacio funkciot akkor 5-10 mp-kent szaggat olyan 1-2mp-ig ami zavar. Masik topikban olvastam az ilyen adroidos medialejatszokrol es neztem is egyet a Himedia q10 pro talan. Szerintetek ez megoldana a problemat?
-
bajnokpityu
félisten
igen, DMDnél brutál a kapcsolási szám. de pont ezért nem lehetséges DLPnél mozgásmegjelenitési hiba, ill. ezért nem szellemképes a 3d. mert gyorsan kapcsolnak a tükrök.
.DLL: akkor valamiért át volt méretezve a benq képe. de a benq-n belül, mert ugyanazt a jelet kapták.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bajnokpityu #33201 üzenetére
Értem, lehetséges, bár ez már tényleg brutál kapcsolási számot feltételezne. :O de bármelyik is, szerintem a moiré raszter illesztési probléma, ami itt is előjöhet. Szerintem független attól, világosság modulálása analóg vagy pwm, a kérdés, hogy az adott képpont a jó pixelre van-e címezve, és mindkét technológiánál minden pixel pontosan megcímezhető, tehát nem a megjelenítő technológia volt a ludas szerintem.
(#33202) cinemazealot: Jujujuj, Összekevered (vagy keveritek) a Moiré-t a Dithering-gel? A dithering való árnyalatok pótlására két környező árnyalat összekeverésével, a Moiré pedig lehet raszterillesztési hiba, ami élsimítás nélkül jön elő erőteljesen.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz cinemazealot #33202 üzenetére
kizártnak tartom, h a DMD miatt lenne, ez egy fekete-fehér ábra volt. nekem gyanús, h valami szoftveres átméretezés bekapcsolva maradt a benqn belül. mert ugye átméretezéskor is lesz moire hiba. pl 1079es felbontású kép 1080ra átméterezve. én ezt állítgathatom a szoftveremben, de pont a moire félelem miatt úgy állítottam be, hogy inkább legyen kisebb kép középen, de ne méretezzen át sose.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz bajnokpityu #33199 üzenetére
(#33201) bajnokpityu
Egyről beszélünk. Akkor simán lehet, hogy ennek a DLP-nek túl lomhák voltak a tükrei?Ez pontosan milyen DLP proji volt?
A ditheringre gondoltam.
[ Módosította: philoxenia ]
-
bajnokpityu
félisten
így olvastam évekkel ezelőtt, remélem nem emlékszem rosszul:
dlp úgy csinál árnyalatot, hogy ha mondjuk a full állás 256os, akkor 256szor villant fel, de a fél állásban 128szor.
az LCD meg feszültséggel csinál árnyalatot, tehát a digitális jelet átalakítja analóg feszültséggé, és ez vezérli az árnyalatot, forgatja a pixel a polarizált fény irányába, vagy kevéssé abba. tehát kb fele feszültséggel. de nem pontosan fele fényáram megy át, mint DLP esetén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest