Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OLED monitor topic
- 3D nyomtatás
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseben
junior tag
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár hét múlva de ráér később is.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
80.000-200.000Ft
3. Felhasználás?
Böngészés, fotószerkesztés
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14" matt, IPS (FullHD)
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Semennyit, nem
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
1db 256GB SSD + 1db 1TB SSD
16GB RAM
8. Egyéb kívánság, speciális igények?
100% SRGB, de minimum 95%
Fémház, ha megnyomom a touchpad mellett a házat ujjal ne hajoljon be
Világítós, magyar nyelvű billentyűzet -
Tim82
félisten
válasz
alphamooncam #3201 üzenetére
Jó gép a T495, nálam jelenleg is napi használatban van. Azzal számolj azért, hogy 4 mag/8 szálas CPU-k vannak benne (még a "csúcs" Ryzen 7 3700U-s változat is ilyen), ez gondolom, számít a DAW-nál.
Szerintem amúgy az a 82.000,- Ft-os ár egy picit már túlárazott - ha mondjuk valóban tökéletes állapotú gép, jó akkuval és legalább fél, de inkább egy év megbízható helyre szóló garanciával, akkor megéri ennyiért.
-
Kbali
nagyúr
válasz
alphamooncam #3201 üzenetére
Jó a 495 elsőre - HP Elitebook 840-850 széria (G5 nem) - a lényeg szerintem, hogy minél újabb, potensebb processzor és sok ram (vagy bővítési lehetőség) - ezek már általában fullHD kijelzősök. Szóba jöhet még latitude 7400-as, 54xx, 55xx (ez utóbbiak nem fémházasak, de jófajta műanyagok szerintem). Nem tudom, hogy beesett-e már ebbe az árkategóriába, de esetleg Asus Expertbook sorozat is érdekes lehet.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #3199 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy a kép amit beillesztettem az asztali gépemről "jött".
A VST-k különbözőek, vannak köztük olyan is ami "zabálja" a processzor teljesítményt, és egy lehet nem is elég a láncba.
Aztán a madVR-ről meg azt olvastam még pár évvel ezelőtt, hogy van olyan beállítása, amit a legpotensebb gépet is képes elfogyasztani reggelire. Nyilván olyan beállításokkal használnám, amit még elvisel.
Filmezés közben egyszerre kellene futnia a kép és a hang processzálásának "on the fly" valós időben, nem tudom mennyire voltam érthető.
Nem tudom, hogy legalább a szintet jól lőttem-e be, jó felé indultam el a keresgéléssel pl. egy Lenovo T495/16Gb-l, vagy sem.
Kaphatnék pár ajánlást ?
-
alphamooncam
őstag
Ha eddig jó volt a 6910p (ami a maga idejében egy irgalmatlan jó cucc volt - én is használhattam egy darabig), akkor kb. bármi jöhet szerintem, de mondjuk 15,6-ban.
Az utóbbi időben már sajnos nem volt jó a 6910p, azért kéne az újabb...
Csak példának hoztam fel, hogy milyen minőségben, és milyen időintervallumban gondolkodom.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pyttawrx #3197 üzenetére
Szia.
Előszőr is, tudni kellene, hogy akkor mi lesz a felhasználás. Addig nem is lehet megfelelőt javasolni. Ha lesz videó szerkesztés azt is jó lene tudni, hogy milyen mértékben. Plusz az LCD mérete... stb, az hogy 50+ korosztálynak lesz semmit nem mond, mert ebben a korosztályban is vannak olyanok akiknek szinte tökéletes a szemük.
OK ! Van egy pár éves asztali gépem Ryzen5 5600G 16Gb RAM-mal. Ha valami dolog olyan kell, ami intenzív számolást igényel, erre bíznám.Nincs konkrét feladat, általában DAW-ként használnám VST pluginekkel kitömve.
Egy magra vetítve nem szeretném, ha 10-20% fölé menne a processzor használat , illetve a latency-t is jó lenne alacsonyan tartani.Alkalmi film lejátszó is lehet, szeretném kipróbálni a MADVR-t [link], full HD-ben, még nem tudom.
Az orrom elől egy újszerű, pixelhiba és karcmentes Lenovo T495-t vittek el 16Gb RAMmal. 82k-ért. Az akksijára már nem emlékszem milyen volt, de az is min jó, de lehet hogy kiváló állapotban volt...
Tesztje szerint csendes, jó a hűtése - ami nekem fontos a felhasználási célt tekintve.
Azt gondoltam, hogy ezekkel a paraméterekkel akár optimális is lehetne Nekem.
Fekete, vagy sötétszürke házat jobban kedvelem, de nem ez lesz a döntő.
Nyugger vagyok, a szemem rossz, de van szemüvegem és merem használni
.
-
válasz
alphamooncam #3193 üzenetére
Szia.
Előszőr is, tudni kellene, hogy akkor mi lesz a felhasználás. Addig nem is lehet megfelelőt javasolni. Ha lesz videó szerkesztés azt is jó lene tudni, hogy milyen mértékben. Plusz az LCD mérete... stb, az hogy 50+ korosztálynak lesz semmit nem mond, mert ebben a korosztályban is vannak olyanok akiknek szinte tökéletes a szemük.
Csak pontos tények ismeretében lesz jó az ajánlás. a talán/lehet az ilyenkor nem mérvadó. Kérlek ezt döntsd el.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Kb. két hetet szánok keresésre, kiválasztásra
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)max. 140.000.-
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Még nem tudom, talán videó szerkesztés, renderelés lehetséges.
Fő profil, az multimédiás lejátszás külső képernyővel, és digitális audio munkaállomás, mindkettő pluginezve, ( képjavító eljárásokkal ill. millió, VST on the fly )
Matt, IPS, FHD, mérete átlagos, vagy nagyobb 50+ korosztálynak lesz.
Nem igazán.
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Elvileg fel tudok telepíteni egy windows-t, lényeg hogy Win11 képes legyen, mert hosszú távra tervezek vele.
Egy HP Compaq 6910P-t vált. Legfőbb problémám vele azon kívül hogy eljárt felette az idő, az az hogy, vinnyog a venti és a túlmelegedés.
A szokásos elég, nem releváns.
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Üzleti gépet szeretnék, magnézium/fém vázast.
Tizedik generáció utáni intel i5, és Ryzen 5 ...-ben gondolkodom.
HP, Dell, Lenovo, esetleg még Acer, Asus márkák jöhetnek szóba.
Köszönöm az ajánlást. -
honlapos5
csendes tag
válasz
honlapos5 #3191 üzenetére
Az a kiegészíteném hogy egy régi pc-n van aminek a sebességét körülbelül hozni a kéne. Az egy i7 8700 es gtx 1060 3gb. Egy i5-ös proci is jó lenne ami 10-11-es generáció, a gtx 1060-as gpu-t pedig nem nehéz túlszárnyalni bármilyen dedikált videókártyával ami a laptopban van. Ezért gondolkodom valami pár éves használt gamer laptopban, ha ilyen elérhető 200 ezer forintig. (A ram meg az ssd mérete az mindegy mert azt rakok bele)
-
honlapos5
csendes tag
tavasszal
100..200 szerintem
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Photosop, Adobe premiere rövid videók, szóval nem kritikus hogy villámgyorsan rendereljen videót.
nem fontos
vinném ide oda, de hálózatról működne
Windows
belerakok sajátot, természetesen ssd
Használt érdekelne -
-
monaka
csendes tag
#3156 Kbali
#3157 teptep
#3158 totronKöszönöm szépen a visszajelzéseket!
-
válasz
NdrewSunix #3184 üzenetére
Itt az MS "álláspontja": [link] De ezzel kérlek fáradj át a win11 topikba. [link]
Viszon picit emelj a kereten, ha tudsz, mert ahogy nézem, amit te szeretnél az kb 80-110 közt fog mozogni.
Lényeg csak hogy ne húzzuk itt a sorokat feleslegesen:
(Osztva Kbali véleményét). Ma már nem érdemes olyan gépet venni, ami alapból nem felel meg a win11-nek. Lehet trükközni, de nem biztos hogy meg fogja érni. -
teptep
senior tag
válasz
NdrewSunix #3186 üzenetére
Én nem látok egyet nem értést, hiszen hasonlóan vélekedtünk:
Állítás1: "6-7. gennél alapból nem megy fel a win11 csak trükkel"
Állítás2: "Igen, ha például Rufussal készíted a telepítő pendrájvot."
(Tehát a Rufus az egyik trükk, amivel lehet telepíteni gen6-7 procira.) -
-
teptep
senior tag
válasz
NdrewSunix #3184 üzenetére
Miért kérdezed ugyan azokat kétszer? Illetve ha kételkedsz a a Win11 működésében, akkor azt a [Win11] topicban tedd meg, mert a laptop vásárlásban ez offtopic.
"És ha trükkel felrakom (ami egyelőre nem tudom mit jelent)"
Válasz: [#3179] Infó: [https://rufus.ie/hu/]"akkor utána már nem kell vele újra trükközni kisebb frissítéskor?"
Válasz: [#3181] Infó: [Win11 topic Rufus szűréssel] -
-
válasz
NdrewSunix #3180 üzenetére
Ez így nem fedi a valóságot, mivel 6-7. gennél alapból nem megy fel a win11 csak trükkel.
-
teptep
senior tag
válasz
NdrewSunix #3180 üzenetére
Ha win10 van rajta, akkor felmegy rá a 11 is. A Defender frissítéseket pár naponta, a rendszer biztonsági frissítéseket havonta (minden második kedden) meg fogja kapni. Egyedül a főverziót kell kézzel frissíteni 1-2 évente 1 alkalommal. Ilyenkor a Win11 oprendszer alól kell indítani a (Rufussal létrehozott) pendrájvos telepítőn lévő setup.exe alkalmazást.
A PassMark legalább 3000 [fölött legyen], és akkor már elfogadható a sebessége SSD-vel és legalább 8GB RAM-mal. És a kijelző FullHD IPS legyen, vagy IPS-Level. A TN vagy egyéb meg nem nevezett panel kerülendő nagy ívben. Gen6-7 esetében nem a proci a kritikus, hanem az akkumulátor állapota.
[ Szerkesztve ]
-
-
teptep
senior tag
válasz
NdrewSunix #3178 üzenetére
Igen, ha például Rufussal készíted a telepítő pendrájvot.
Van olyan laptop felújító cég ahol gen6 procis gépeket Wi11-el árulnak...[ Szerkesztve ]
-
-
teptep
senior tag
válasz
NdrewSunix #3176 üzenetére
Nekem az i3 gen3 asztali gépem rendben működik Win11 24H2 rendszerrel. A frissítéseket folyamatosan és automatikusan összeszedi. Egyedül a főverzió frissítéskor kell majd kézzel besegíteni amikor a 25H2 vagy 26H2-re kell majd frissíteni. Passmark alapján a 6300U és a 7500U is erősebb mint a 7020U laptopom a hálószobában - amit szintén megelégedéssel használunk netezős és mozizós laptopnak.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
NdrewSunix #3174 üzenetére
8-as szériánál régebbi procival idén már nem vennék laptopot, ha natívan szeretnéd támogatottnak látni a win11-et.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
NdrewSunix #3172 üzenetére
Szerintem ez elég alacsony keret ehhez az igényhez - még sima tabletből sem kapsz normálisat.
-
Sziasztok!
Anyámnak keresek laptopot a mostani 10+ éves asztali PC-je helyett.
Leginkább híreket olvas, Facebookozik, Youtubeot néz nagy ritkán.
16-17" lenne talán az optimális, jó lenne, ha ssd lenne és nem hdd a háttértár. (Szerintem elég neki összesen egy 256GB-s is.)
Windows opr. természetesen. Nem kell erőgép, de ne aludjon el amíg egy weblapot betölt.
Használt tökéletesen megteszi szerintem. Létezik 50 000 Ft körül hasonló?
Cipelgetni nem igazán fogja, kb az ágyig. Mondjuk azért egy használható akksi nem baj, ha van benne, még ha kicsit feláras is úgy már. -
FullGas
aktív tag
Köszi a választ!
Egyébként nem kizárólag ezek közül akarok választani, csak így első körben ezek tűntek szimpatikusnak. Nyilván ha azt mondod hogy XY processzorral rendelkezőt keressek, vagy mondjuk a T14 jobb választás az L14-el szemben akkor abban az irányban keresgélek
Gondolom érdemesebb a frissebb generációs procis változatokat keresni, vagy nincs nagy jelentősége mondjuk hogy 10. 11. vagy 12. generációs -
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetekre/Véleményetekre lennék kíváncsi!
-Most a napokban, ezen a héten!
-100-150 ezer Ft között nézelődöm
- Böngészés, Youtube, Film (4K TV-re kötve), Régebbi "retro" játékok nem baj ha elindulnak de nem feltétel. Játékra PS5 van.
- 13,3"-15,6", ha lehet inkább IPS
- 70%-ban a lakásban lenne mozgatva
- Támogassa az újabb Op. rendszereket is a jövőben
-SSD min 256, de inkább 512GB, Lehetőleg 16 GB
-HDMI lenne a legfontosabb mivel általában TV-re(LG CX55 4K OLED) lenne kötveNéhány modellt már kinéztem használt piacon:
-Lenovo Thinkpad L14 Gen3 (i3 1215U, 16GB ram, 512Gb SSD) 140 ezer Ft
-Lenovo T14 (i5 1145G7, 16GB ram, 512GB SSD) 140 ezer Ft
Egy picit kereten felül:
-ASUS ROG G513 (Ryzen 7 4800H, 16GB ram, 512GB SSD, + GTX 1650) 160 ezer Ft
Illetve ha újban gondolkodnék akkor esetleg:
ASUS Vivobook X1504VA-BQ1105 (i3 1315U, 8GB ram, 512GB SSD) 130 ezer Ft + 8GB ram amit bővítenék.
Ti mit választanátok?[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz
Permet Elek #3166 üzenetére
Szerintem simaliba
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok.
Menyire ajánlott ez a gép? HP Elitebook 850 G8
Netezésre, HDMI-n keresztül 4k HDR filmezésre lenne használva.
-
teptep
senior tag
-
Andris837
senior tag
Sziasztok, szeretnék vásárolni használt notebookot. Szeretném kikérni a véleményeteket és a segítségeteket.
Konkrét kinézett gép: Lenovo Thinkpad T14 i5-10210u; 16 GB Ram; 1TB SSD; FullHD IPS kijelzővel.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
100.000Ft +/- 20.000Ft
Office munka leginkább és időnként előadások közvetítése OBS-el facebookra vagy YT-ra. Játék nem, arra ott a PS.
14"-15" FullHD, IPS, matt
5. Mennyit lesz hordozva a gép?
Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lenne, menet közben ritkán lenne használva. Esetleg ha vonattal utazok akkor ott használnám, de ez ritka.
Windows
1 TB tárhely legalább; SSD; 16 GB ram.
Nagyon nincs, stabil, használható és megbízható gépet keresek elérhető áron.Előre is hálásan köszönöm, ha foglalkoztok a kérdésemmel!
-
totron
addikt
Nem a cselekményedre irányult, hanem eleve a kínált technikai színvonaltalanságra, az ár/érték arányt tekintve meg főleg vicc. Sokan nem is találkoznak a 100%-kal, így fel kell hívni rá a figyelmet, hogy lehet jobb is az életük. Nem feltétlenül egy pillantás alatt derül ki - távolról meg főleg nem - hogy mi a jobb. A mi micsoda nincs meg a fejekben, épp ezért lesz a kérdezőből kérdező. A lényeg, hogy ennyiért öntökönszúrás 45%-ost venni.
-
teptep
senior tag
Én úgy látom, hogy az üzleti kategóriás gépek első körben a burkolat stabil kialakítására fókuszálnak. És csak egy kategóriával feljebb jelennek meg a 100sRGB kijelzők. Például az ajánlott Elitebook 850 sorozatnak megnéztem a G6 specifikációját, az is csak 45%NTSC. De az a lényeg, hogy korrekten oda legyen írva, hogy mi micsoda, és a kérdező majd maga eldönti. Te pedig javasolhatod NEKI, hogy ezért vagy azért ezt vagy azt válassza. Szerintem az nem bohóckodás, ha mutatok alternatív lehetőségeket is (köztük 100sRGB-t is), ami egy rápillantást megér, oszt legfeljebb figyelmen kívül hagyja...
-
teptep
senior tag
300 ezres keretből újat is vásárolhatsz.
Igaz nem üzleti, hanem full alumínium burkolatos konzumer kategória:
Lenovo IdeaPad Slim 5 83BG0031HV, i5-12450H, 16GB, 512GB, 239900 Ft
16" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC, Low Blue Light
1.89kg, alumínium burkolat, 75.4Wh, oprendszer nélkül
Lenovo IdeaPad Slim 5 83DD001DHV, Ryzen 5 8645HS, 16GB, 512GB, 264990 Ft
16" (1920x1200) IPS 300nits matt 45%NTSC
1.82kg, alumínium burkolat, 57Wh, oprendszer nélkül
Ha "normálisabb" (IPS 100%sRGB) kijelzőt szeretnél, akkor 15" méretben:
LENOVO IdeaPad Slim 5 83D0000BHV, i5 120U, 16GB, 512GB, 239900 Ft
15.3" (1920x1200) IPS matt 300nits 100%sRGB
1.79kg, alumínium burkolat, 57Wh, oprendszer nélkülA fentiek közül egyiknek sincs RJ45 Ethernet portja. Ha feltétlenül szükséges akkor a műanyag burkolattal és alumínium fedlappal rendelkező ThinkBook szériát tudom javasolni:
300e alatt, 16", 45%NTSC, 16GB RAM, 512GB SSD, NoOS: [árukereső]
Illetve zárójelben még meg lehet említeni a full aluburkolatos [E16]-ot is, ami a ThinkPad legolcsóbb szériája. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
Permet Elek #3154 üzenetére
Arra egy aktuális integrált kártya is elég. Viszont egy notebook nem csak processzorból és VGA-ból áll, hanem a legfontosabb a körítés, hogy milyen házban, milyen hűtéssel van.
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Kinéztem egy használt notebookot. 4K HDR filmeket szeretnék nézni róla a tv-n. A kérdésem, hogy megfelel-e erre a célra?
Processzora egy Ryzen 5 6600HS
És van benne egy NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB GDDR6 -
monaka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, tudnátok esetleg ajánlani az elmúlt 3-4 év kínálatából néhány jobb minőségű típust 16-17" üzleti notebook vonalon, amik között érdemes keresgélni?
Általános otthoni felhasználásra lenne használva a gép (internet, sorozatok, alap irodai programok, semmi extra). Jó lenne a fém ház, normális IPS kijelző, elfogadható (nem tejfölös doboz szerű) billentyűzet, ethernet port (esetleg ram-ssd bővíthetőség). Több gyártó is érdekel, nincs konkrét kiszemelt. A keretem kb. 200-300 ezer között lenne.
Előre is köszönöm, ha tudnátok ajánlani néhány típust, hogy merre érdemes elindulni. Első sorban olyan típusok érdekelnének, amiket azért itthon is be lehet szerezni használtan.
-
roseben
junior tag
válasz
neato3loco #3151 üzenetére
Sziasztok!
Egy régi HP Probook 640 G1 típusú laptopot szeretnék lecserélni. A lényeg, hogy ugyanilyen masszív fémházas legyen, de háttérvilágításu magyar billentyűzettel, FullHD és IPS matt kijelzővel, valamin 8. gen i5 processzorral a négy mag miatt (Virtualboxban szeretnwk két magot megadni a vboxnax és még mindig maradna 2mag a rendszernek. A héten két használt laptopot is vettem (Dell Latitude és HP Probook de full műanyag mindkettő).
Most
100.000Ft +/- 20.000Ft
Fotószerkesztés( a színhűség nem olyan gontos), iroda, Virtualbox
14"-15" FullHD, IPS, matt
5. Mennyit lesz hordozva a gép?
Használnád-e utazás közben is?
Keveset, nem.
Linux
2db SSD, M.2 és/vagy SATA. 256GB a rendszer és 512GB az adat. 16GB RAM.
Alumínum ház!
Nem bánnám ha CPU pasztázáskor nem kellene kiszerelni az egész alaplapot. HP Probook 650 G5-nél ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
neato3loco
senior tag
Szép napot! Segítségeteket igénylem.
Január vége, mivel még nem tartózkodom Magyarországon.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200ezer Forint3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Online oktatás-tanulás, netezés, néha LOL vagy W3 játék.4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
LOL, W3, egyéb nem atomreaktort igénylő játékok, "szaggatásmentes" játékélménnyel.5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kompakt gépet szeretnék, úgyhogy max 14"6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Relatíve sokat, utazásnál is velem lenne.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Lehetőleg Windows.8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD min 256, RAM min 8 GB9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI lehetőleg igen.Köszönöm szépen. Türelemmel várom a választ.
-
fecaga21
senior tag
Üdv.Használt laptopot keresek munkához,sokat utazok,ezért fontos lenne,hogy a zsanérjai elég masszívak legyenek,a mostani Dell XPS nem húzta sokáig. Cad/Cam programozáshoz kellene Fusion 360-hoz.13-13 col is bőven elég. L14 gen2-őt néztem ki meg a Thinkpad P15-öt. Ti mit javasolnátok strapára max 150-200.000-ig hosszú távra?
-
Sziasztok!
Egy éven belül. Azért kérdezek ilyen korán, hogy tuti legyen időm lecsapni egy kedvező ajánlatra.
2. A gépre szánt összeg forintban?
100 ezer
3. Felhasználás?
régebbi játékok
15.6", vagy nagyobb, fullHD lenne az igazi, de ezen nem fog elbukni a dolog
Nem, csak asztalon. Az sem baj, ha nem műxik akksival.
6. Operációs rendszer?
Majd én heggesztek rá Win11-et.
8GB RAM elég, ssd mindegy
8. Egyéb kívánság, speciális igények?
Az a cél, hogy a Ryzen 5 3500U-ban lévő Vega8-nál sokkal (legalább 3-4x fps) gyorsabb legyen jatékban.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz
zsotty4 #3140 üzenetére
"5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs különösebb igényem, amit szeretek az a magas képernyőfrissítés, de tudom, hogy ez csak vágyálom ebben a kategoriában. A színhűség jó, ha van."
Színhűség és magas frissítés tényleg nem - de méret, felbontás is mindegy? -
zsotty4
tag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék, javarészt Java backend és js Frontend fejlesztésre, sok szaladgálás miatt, egy strapabíró, jó akksival megáldott gépet. Nem kell erőműnek lennie, de előfordulhat hogy pár órát nem lenne bedugva a gép, így tényleg örülnék ha valahogy beleférne ebbe a keretbe hogy különösebb nagy terhelés nélkül ennyit kibírjon.Használtban gondolkozom inkább. 16 giga ram legalább, lehetőleg dualboothoz 2 ssd bővítőhely, és a kicsit fürgébb compile timeokhoz legpörgősebb proci amit ki lehet ebből sajtolni .
A következő 2, max 3 hónapban.3. Felhasználás?
Javarészt Jetbrains forrású fejlesztői környezetek.2. A gépre szánt összeg forintban?
200e forint, kicsit feszegethető. Főleg használt.5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs különösebb igényem, amit szeretek az a magas képernyőfrissítés, de tudom, hogy ez csak vágyálom ebben a kategoriában. A színhűség jó, ha van.6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem, de gyakran lesz használva hálózati áram nélkül, igy fontos az akksi időtartama.
7. Operációs rendszer?
Ha üres, annak örülök a legjobban, dualbootot tervezek rajta. Windows + Linux.
8. Tárhely mérete és típusa.
Szeretnék 2 külön SSD-t a gépbe (utólag szerelem), tudom ez szűkíti a kört, de a Grub okozott már kellemetlen meglepetéseket mikor ugyanarra a fizikai meghajtóra raktam a windowst és linuxot is.9. Egyéb kívánság, speciális igények?
Azt hiszem a 2 ssd bővítőhely elég különleges igény. Valamint a full size HDMI jól jönne.10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használtban gondolkoztam főleg, ebben az árkategóriában tudom, hogy az lehet a megérősebb. Inkább az akksik állapota és a procik fogyasztása miatt aggódom, ha régebbi generációkról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz
Elektrosokk #3137 üzenetére
Beárazós topikok a Lokál szekcióban vannak. Ezt keresed: [link]
-
Elektrosokk
veterán
Sziasztok.
Nem találtam a beárazós topicot.
Lenovo Ideapad Gaming 3 82K2007VHV 15,6", AMD Ryzen 5 5600H, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB GDDR6, 8GB RAM, 512GB SSD, DOS
Két éve vásároltam barátnőmnek, de nem igazán nyúlt hozzá, kb 4-5 óra üzemidő van a készülékben. Szerintetek mennyiért adható el?
Köszönöm ha maradhat.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Corleone33 #3130 üzenetére
Ha ennyiért be tudod szerezni, akkor nem lehet rossz választás erre a felhasználásra.
-
Corleone33
senior tag
Sziasztok
Jelenleg már van egy kinézett "versenyző", a Thinkpad T14 (AMD RYZEN 7 Pro 4750U, 32 gigabyte RAM, Raden RX VEGA 6): [link] viszont szeretném megerősíteni, hogy az elkêpzeléseimnek megfelelő lehet-e a masina vagy pedig más modellt ajánlanátok inkább
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem annyira SOS de nagyon nem akarok várni se vele
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)200-240 000Ft között
GoPro 4K videó és képvágás, programozás, netböngészés és light gaming
1920*1080 bőven megfelel, tisztában vagyok azzal hogy ennél extrasabb már nem biztos hogy beleférne a büdzsébe ilyen téren
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Használnám utazás közben, de a súlya nekem annyira nem "kardinális kérdés" 😅
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Windows 11 legyen minimum támogatva
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?512 gigabyte minimum, ha van benne legalább SSD akkor az már good enough, minimum 16 de inkább 32 giga RAM-ot akarok belőni a videóvágas miatt
Nincs -
naja
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszod! Nem szeretnélek megbántani, de nem értem miért nem a kérdésedre válaszoltam. Átfogalmazom:
Erőgépre nincs szükség (bár később jól jöhet még, így pár év múlva nem kell újat venni).Viszont a QHD-ra és a 6GB VRAM szükség van. Ha megnézem milyen gépeket lehet kapni pusztán ezek alapján, és úgy hogy még nagyjából a keretbe is beleférjünk, akkor ez a két gép jön ki. "Mellékhatásként" amúgy tényleg erőgépek (amire egyelőre nem lenne nagy szükség), de emiatt nem panaszkodunk
.
A garanciás véleményed köszönöm, teljesen meggyőztél.
Ezek szerint tapasztalat ezekkel a konkrét típusokkal/szériákkal nincs, csak elméleti az okfejtés (ami amúgy helytállónak tűnik)?
A kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata ezekkel (Lenovo Thinkbook (16p G2 ACH) és Asus Rog Strix G614JU-N4126) ?Abba nem mennék bele hogy a fél kiló számít vagy sem. De nem is erre gondoltam. Csak az érdekelne, hogy valódi-e ez a szám? Azaz létezhet-e 2kg-os dGPU-s laptop, vagy csak elírás lenne?
Valaki a 3,3kg-osra írta, hogy könnyű. Hogy innen nézzük, már elég nagy a különbség a 2kgos-hoz képest, pláne ha folyamatosan cipelni kell. -
Kbali
nagyúr
Nem a kérdésemre válaszoltál - a súlyt sem értem: ha vékony, akkor elégtelen lehet a hűtése nagyobb kipréselt teljesítmény esetén, emiatt meg throttlingolni fog. Fél kiló nem oszt, nem szoroz. Ha kezdő gépnek kell, akkor az eddig itt és az új notis topikban leírtak szerint nem lesznek óriási renderek, bonyolult 3d modellek, amikhez kellene a bikaerős GPU-CPU.
Használtban ilyen gépet viszont csak üzletből, garanciával vennék (legalább bolti garanciával) - magánszemélytől gari nélkül semmiképp, mert gyakorlatilag bármilyen hiba az gazdasági totálkár.[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
A CPU combossága nem feltétlen kell az elején, később vagy rendernél szükség lehet rá. Viszont a QHD-t és a 6GB VRAM-ot ezeknél találtam csak meg, amik még beleférnek a keretbe.
A kérdés az, hogy ezek a szériák/típusok jók lehetnek-e, ajánlottak-e? Vagy van valami kizáró ok amiért nem ajánljátok...
Illetve még az is kérdés, hogy a Lenovo kb. 2kg-ja hihető lehet? -
naja
aktív tag
Köszönöm szépen!
ArchiCAD-ezős gépnek ezek jók lehetnek? Lementem 6GB VRAM-ra:
-Lenovo Thinkbook (16p G2 ACH)
-Asus Rog Strix G614JU-N4126Ráadásul a Lenovo csak 1,99kg. Ez hihető lenne?
Az Asus 2,5kg, ami úgy látom átlagosnak számít. -
Kbali
nagyúr
válasz
Shade45 #3122 üzenetére
Dell-ből a Latitude 7-es sorozatot tudom ajánlani, minél újabbat (vékonynak vékonyabbak már ezek is, de azért szerintem jók).
HP-ból Elitebook 840 G6 szériától
Thinkpad T480-tól felfeléAmiből a legjobb állapotú, legtöbb garanciásat kapod. Kijelző egyik sem lesz OLED, de fullHD-nál kisebbet is nehéz kifogni.
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Bármikor, nincs időhöz kötve.
100-150k
Irodai programok, netezés, ritkán játék (de ez utóbbi a legkevésbé fontos szempont).
14, full hd IPS vagy OLED (bár azt hiszem ez ebben a kategóriában még nem lesz), matt.
Lakáson belül max.
Linux distro lesz rajta.
16 giga ram, min 256 SSD
HDMI port, 2-3 teljes értékű USB port, cserélhető/bővíthető RAM, fém váz.
Jelenleg egy Dell Latitude E6440-et használok maximális megelégedéssel, immár 8 éve, egyedüli hibája, hogy a benne lévő 9 cellás aksi már döglődik, a billentyűzete etalon számomra, ennek az utódját keresném.Tisztában vagyok vele, hogy ez a vaskosabb, strapabíró kategória már kihalt a piacról, és inkább ultrabookokat lehet manapság kapni, de ha szeretnék egy frissebb hardvert a fenti paraméterek alapján, mi lenne az, amit bátran ajánlani tudnátok?
Nem vagyok elfogult egyik márkával sem, bár eddig inkább Dell gépekkel volt dolgom, azokkal meg voltam elégedve.
De ha választanom kellene, akkor a következő lenne a sorrend:
1. Dell;
2. HP;
3. Lenovo.Köszönöm a segítséget!
-
peet05
aktív tag
Szia!
Érdemesebb megcélozni az RTX szériát (3060/3070), mert a CUDA/TENSOR magok jól jönnek CAD-nél, a 6-8GB vRAM mellett.
Ezek jellemzően "nagy-böszme-nehéz" gépek (~2,5kg+töltő), mert a teljesítményhez kell a hűtés, és a bővíthetőség miatt is. Nem utolsó szempont az anyaghasználat sem.
Ha grafikai munka is lesz, akkor min. QHD, és minél nagyobb színtérlefedettség (100% DCI-P3).
Legion 5 Pro-t mondanám első körben (5800H/6800H/12500H, RTX 3060/3070), mert a követelményeknek megfelel, de nem hiszem, hogy a keretbe belefér. -
naja
aktív tag
Sziasztok laptopot keresnék egyetemistának. Lesz ArchiCAD*, TwinMotion, Photoshop és némi videószerkesztés.
A programigények miatt GTX1660/RTX2060/3050 (6GB VRAM), és a QHD képernyő lenne a megcélzott irány.
Kb. 9-10gen i5+, 32GB RAM, 1TB SSD.Lesz hurcolva, de a menet közbeni használat nem jellemző. Van olyan ebben a kategóriában ami nem nagy és böszme?
A keret a max 300eFt, használtan.1. Mikor: Hamarosan, de nem sürgős.
2. Mennyi: Max 300e Ft
3. Felhasználás: ArchiCAD, TwinMotion, fotó- és videószerkesztés, tervezés, ezek tanulás szintjén.
4. Játék: nem jellemző, vagy semmi extra.
5. Kijelző: 15"+, QHD (de min:FullHD/WUXGA, ha nem férünk bele)
6. Hordozva lesz, de utazás közben nem lenne használva.
7. Operációs rendszer: Mindegy. Ha nincs Windows majd intézzük, nem szá.
8. Min: 32GB RAM, 1TB SSD, GPU: CUDA 7.0, 8GB VRAM, CPU: mindegy csak haladjon.
9. Monitor csatlakoztatás kelleni fog.
10. A jobb ár/teljesítmény miatt lehet használt.*ArchiCAD sys.req.: 6-8GB VRAM, CUDA 7.0+ (minimum: GTX 16x0, RTX xxxx,)
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
ismerősnek segítek keresni.
Akár azonnal is.
2. A gépre szánt összeg forintban?
Kb. max. 150.000 HUF
3. Felhasználás?
irodai programok, játék, hobbi/tanulás szintjén
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem jellemző, de felbontás legyen FHD
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14", FHD
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
lesz hordozva is (egyetemre), de utazás közben jellemzően nem lenne használva
7. Operációs rendszer?
Windows 11, jó lenne előre telepítve, jogtisztán
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
16 GB / 500 GB SSD
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI jó lenne egy külső monitorhoz
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet, főleg az ajánlóban szereplő "használt üzleti notebook" kategóriából. Dell vagy HP készülékre gondoltunk.
Ha valaki esetleg olvassa ilyen boltból, akkor privátban várok ajánlatokat is.
Személyes átvétel Egerben, Budapesten vagy Miskolcon akár megoldható lenne -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Keresem első laptopomat, azonban teljes bőség zavarában vagyok, hogy a rengeteg modell közül, melyiket válasszam...
- Ezekben a hetekben.
- Nagyon max 400eFt.
- Programozás, lightweight játék, irodai programok használata.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Minecraft, Spiral Knights, Anno 1404 és retro LAN játékok legalább FHD minőségben.
- Max 14 inch
- Szeretném hordozni is (táskám van, amiben tudnám hordozni). Maximum méret, amit gondoltam az a 14 inch.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows 11 Pro. De az se baj, ha nincsen semmi
- 1TB SSD és 16/32GB RAM
- HDMI/DisplayPort - tervezem 2db monitorra kötni (1440p & 1080p)Egy Lenovo YOGA 7 2in1 | ultra7-155h |16gb ddr5 | 1tb ssd | OLED 120hz 2,8K modellt néztem ki (nem kifejezetten ilyesmit szeretnék venni, csak ismerősöm ajánlotta), azonban mondtak róla sok hűvöset és meleget (hinge probléma, kijelző probléma, hűtési megoldással kapcsolatos probléma):
- https://www.reddit.com/r/Lenovo/s/UPZtdBVFmO
- https://www.reddit.com/r/Lenovo/s/Pyd5Kdbvqa
- https://www.reddit.com/r/laptops/s/924BVJuXX7Számomra fontos szempont lenne, hogy a laptop üzemideje és anyagminősége, összeszereltsége a toppon legyen és ne egy összedobott valami legyen. Lehet én gondolom túl, csak már régebben fürödtem be laptopokkal.
Beszúrok egy képet, amin a Yoga 7-l kapcsolatban lenne még egy problémám. Az pedig az, hogy miért lejt mindkét oldalt a kijelző része? [kép] Fotózás miatt lenne?
Köszönök szépen minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kisskd
tag
válasz
gretaaa #3113 üzenetére
A keret nem túl bő, így a játék (bár ha jól nézem, ehhez a cloud megoldáshoz nem sok kraft kell), illetve a képszerkesztés mérsékelten komfortosan tud megvalósulni. 17 colosat üzletiből, ebben az árban még nem találsz szerintem, úgyhogy én maradnék egy HP EliteBook 850 G6-nál/G7-nél/G8-nál 16GB memóriával, 500GB/1TB SSD-vel (bár ezek relatíve fájdalommentesen bővíthetőek), ahogy találsz aprón/használt notebook boltokban szimpatikus ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
gretaaa
újonc
Sziasztok, saját részre keresek gépet
December, januar, ártol fugg
max100-150e, de ha olcsóbb, az sem baj
netezés, online film nézés (ne legyen halk!!!), programozni tanulás, játék Geforce Now-val, képszerkesztés hobbi szinten
max méret !!!, tobbit nem tudom
keveset hordoznám, utazás közben nem használnám
Windows
Passz
Monitorral ossze lehessen kotni, jack dugo
koszi elore is! -
gabf
csendes tag
Sziasztok!
Minél hamarabb
bruttó 200e-350e Ft
Irodai programok, ELTE-n tanulok, nem lesz játékra használva
-
13"
Lesz, rendszeresen
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
MacOs
Fogalmam sincs, hogy a 256Gb elég -e. Lehet kevés, későbbi upgrade lehetőség nagyon kecsegtető.
Nem tudom melyik gépeket lehet bővíteni, 2017-ig talán? Fogalmam sincs. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Kolléganőm venne laptopot
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 250.000
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén): grafikai programok, videó vágás, audio szerkesztés, vizualizáció
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? ami alkalmasabb a felhasználásra
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? minimálisan, kb 15 col lenne az ideális
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win11
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? ami alkalmasa a feladatra, ha bővíthető az csak jó
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Lenovo preferált érzelmi alapon, de nem kőbe vésett
Köszi szépen -
kisskd
tag
Kis mázlival találsz ennyiért (bár számlásan, garisan szerintem még ritkán) Dell Latitude 7490/7400-t, vagy HP EliteBook 840 G6-G7-et, esetleg Lenovo ThinkPad T480-at (a T490 már forrasztott memóriás!) ezek teljesítik az elvárásaidat. 8. generációs Intel alá a mókolásmentes Win11 miatt nem kéne menni, ennél újabb meg nem nagyon fér a keretbe üzletiből ennyi SSD-vel/RAM-mal.
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Aránylag specifikusan keresek használt "könnyű workstationt", hátha van valakinek tippje:
- nincs fix határidő, de ha találunk jót, azonnal vennénk
- 300e HUF az álom, megfelelő érték esetén mennénk fel 400-500e-ig (számlával, garival), a világ minden pénze elkölthető itt, keressük az ésszerű kompromisszumot
- kezdő építész, ArchiCAD (+ tartozékai) a fő felhasználás az irodai munka mellett
- fix 15-16 col, kisebb kevés terepen, nagyobb nem fér táskába
- workstationhöz képest sokat lesz mozgatva (heti 1-2 út vonaton, használva is akár)
- Win11
- RAM 32GB valszeg, SSD 1-2TB (de nem itt lesznek a gondok, lsd. alább)
- HP Zbook 15 G3-at váltunk (Xeon 1505M, M2000M, 28-29mm vastagság), úgy szól a "megrendelés", hogy ennél lassabb ne legyen (jövőállóan legyen gyorsabb), legyen érezhetően vékonyabb (ergo a 15,6-os táskába férjen be, netán könnyebb is ha lehet), és legyen NumPadja (útközben/terepen dolgozva így lehet méretezni). Business workstation széria a cél, nem játékos vödörcsavar, a mostanit is sikerült szétnyúzni pár év alatt.
Mik azok a típusok, amikben egyáltalán meg van ez a csillagállás? Kihagytam valamit, vagy ezek a kompromisszumok vannak?
HP Zbookban úgy látom vagy a Firefly (G8 üti ezt a tempót, G9-G10 gyorsabb az ársáv fölött) játszik, vagy a Power (már G7-től játszik, cserébe kb. ugyanolyan vastag) játszik, Studio/Create NumPad nélküli, Fury vastag.
Dell Precisionben úgy tűnik max az 3570-3580 lehet érdekes (55xx, 56xx NumPad nélküli, 75xx vastagabb a mostaninál is, 35xx korábbi modellek lassabbak).
Lenovo ThinkPad P-ből meg a P15(v) Gen2-3 jöhet esetleg (bár az sem túl slim), mert a P16-ok batár vastagok, P1-eken meg nincs NumPad megint (az s mint solderedet meg én hanyagolnám) -
vidocq
csendes tag
Hello! Ismerősöm kért meg, hogy javasoljak neki valamilyen használt gépet, tudtok segíteni szűkíteni a kínálatot? Ajánlott bolt/eladó is segítene már.
Amint lehet.
100 ezer forint maximum
Google Docs, WordPress, szövegszerkesztés, videó nézés
- Maximum készülék méret: 32x45cm (ahogy nézem, 14 col simán belefér, 15 col is akár)
- Jó lenne FullHD kijelző és ha matt az is jó, de nem kötelező
Hordozva lesz, utazás közben nem lesz használva
Win 11 támogatás szükséges
RAM: 16 GB
SSD tárhely: 512 preferált
Ezeket a kritériumokat kaptam: "A fő szempont h szívósabb irodai változatot szeretnék, ... nem baj, ha esztétikai hibás."
Köszönöm! -
chosa91
aktív tag
- 2024. karácsony előtt
- Plafon 50k
- Csak böngészés és számlázás (fateromnak kéne, útdíj rendezésre, FB és YT)
- IPS
- Keveset, de lesz hurcolva
- Mindegy
- SSD: 128GB+
- Memória: 8GB+
- Semmi speckó igény