Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Superbad
tag
Örök kérdés, elnézést is érte:
Mernétek-e venni objektívet az ebayről? Én úgy gondolom kinőtte már magát ez a dolog és egyre kevésbé kapsz hibás vagy kamu dolgot, de lehet rosszul látom.
Netán ha ismertek megbízható (kipróbált) usert, kérlek szóljatok. Egy 25mm-es Pana/Leica-t akarok vásárolni.
-
schawo
titán
Ez azért van, mert magas ISO-n az ödéma nagyobb mértékben csal az ISO-val, mint a Panasonic. [link]
6400-nál a GX7 (és a G7 valószínűleg hasonlóan) 5000-es valós ISO-t használ, a 5DII 4000-est. Ez 1/3 fé. Hogy ezt elkerüld a Canont ISO 8000-re kell állítani, amikor a Panasonicot ISO 6400-ra, és akkor mindkettő 5000-es valós ISO-n működik.
-
athomi
veterán
Ezzel az Olympus 25/2.8-cal van valakinek tapasztalata?
-
schawo
titán
Nekem olyan érzésem is van, mintha az expozíció is más lenne. Mintha a Canonos üveg kevesebb fényt engedne át. Talán a különbség a két objektív átvitelében van különbség?
-
PNP
őstag
Meglepő eredményre jutottam, egyelőre keresem a user errort. Csináltam egy rögtönzött tesztet szélsőségesen kevés fénynél, és amennyire jó az 5D2 fotóra, annyira gyenge videóban, magas ISO-n. (persze a YT szarrá tömöríti, szóval a különbség valójában nagyobb)
-
madgie
titán
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Most vérig sértetted Mercit!

Amúgy most tényleg nem viccelnek, év végéig itt lesz!
Legyen így! 
-
madgie
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
"A FF Pentax-be állítólag már a 42 Mpixeles A7R2-szenzor kerül"
Ja, ha így haladnak vele, akkor kábé 2197-ben. Mióta jön a Pentax FF? Tíz éve? Minden évben igérik...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Eddig is ki tudtad volna, ha akarod...
-
Peat;)
veterán
Stylus utód lenne a jó hasonló mérettel és egy nagyobb sony szenzorral, az objektív tartománya nekem tökéletes lenne. Képesek kiváló kompakt gépeket gyártani, mint van is rá pár példa, de valahogy nem indul be ez az ág. Szerintem fogyasztói szokás az oka, egy bizonyos összeg fölött az emberek nem vesznek kompaktot, mert lenyúlás szaga van. Régen én is ilyen voltam pedig akkor még elfogadottabb kategória volt.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem mindegy, hogy nagy multi, vagy kis kft, anyacégnek szállít vagy máshova is.. nem hiába van 5 éve ugyanaz az ügyvezetőnk, az előbbi kettő gyorsan váltotta egymást...
De tényleg túl elkanyarodtunk.
Gép ajánlatot köszi mindenkinek, a Panasonicot tovább terjesztettem ügyvezetés felé.

(és akkor ki tudom próbálni a 12-32-t)

-
PNP
őstag
A Lightroom nem a Camera Raw-t használja? Leszedtem a CR 9.1-et, mert az már támogatja a G7-et, Photoshop alatt meg is tudom nyitni a képeket, de Lightroom nem tud velük mit kezdeni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Itt valahogy nem sikerült

DE szerintem húzzunk az OFF-osba.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ez nekem ott paradoxon, hogy anyacégről beszélsz, aminek elviekben ti is tejeltek, ha ők szopatnak, és ez nektek költség, akkor kevesebb lesz a tejci. Mondom, hogy a német kötsög
(különben német cégnél melózom)szerk: de hidd el elég a kompakt, ha nem, akkor jó nehezet vegyetek, és a fejükhöz ba...ni
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Igaz nagyobb cég boltunk, de mi simán sz*pattuk az anyacéget, ha tudtuk, hogy nekünk van igazunk
persze ehhez olyan tökös főnökök kellettek, és nyilván az is, hogy az anyacég nem rendelkezett közvetlen iránytási jogokkal. -
Real_Necro
veterán
válasz
zolka78
üzenetére
Kívülről hiába látjátok így, ha anyacég alkalmazottjai úgy állnak hozzá, hogy beveszik a lesz@rom tabit, akkor ez van. Lehet asztalra verni, attól még a termék nem lesz meg, vevőnek kell, le kell újra gyártani. Utána már csak a gyártásra fordított plusz idő elszámolásához kell a fotó...
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Logisztikának ebben a szegmensében dolgozok már elég rég óta, ha német ilyen köcsög(már pedig ők általában ilyenek ha a szitu hasonló), akkor fotózhatsz te akármit, akkor se fogja elismerni. Balinak kell igazat adjak, ha nem veszik át tételesen, és igazolja a szállítás meglétét, akkor onnan az ő sara, asztalra kell csapnotok. Volt munkahelyemen olyan volt, hogy 40" konténert pakoltunk meg 22 palettányi autós hifi fejegységgel Amerika felé, közben minden dokumentálva lett fotókkal is, ahogyan te szeretnéd, minden paletta felrakása videózva, ott vámolták nálunk a cuccot, ott került rá a vámzár. Amerikában amikor lebontották az "eredeti" vámzárat a konténerről, nem volt meg csak az első kettő, meg a hátsó két paletta, a többi eltünt valahol az úton a lezárt konténerből. Ez 12 éve volt, ott is csak egy szaros kompaktot használtunk, és hidd el jó volt. Amúgy ezek a fotók hivatalason nem igazán érnek semmit, aféle tájékoztató jellegnek jók csak, mondjuk a fenti esetben a biztositónak jól jöttek, a szállítmányozóval szemben.
-
válasz
rumos14
üzenetére
egy d7200 seggén azért azt hiszem, elviselném...
más: a sony azért nagyon nagy tempót diktál szenzorilag, basszus. az rx100m4 így összességében szintén igen durva, és az rx10m2-vel is csak az a legnagyobb bajom, hogy a hülye markolatot nem tették rendbe. (meg hogy leginkább a két gép között félúton kéne nekem valami tudásban és méretben, az egyik túl kicsi, a másik túl nagy)
-
.mf
veterán
Kíváncsi leszek, mit raknak bele és mit nem. Az e-shuttert én is elfogadnám, de amíg az EM5 kihúzza, marad.
Necro: mennyire volt lerekeszelve? A 20-as saroktól-sarokig optimuma f4 körül van. A 20-assal befért az alja-teteje is? (Lehet-e szűkebb, vagy inkább szélesebb kell?). De a 20-as így is az egyik legélesebb obi a rendszerben, tehát én azt mondanám.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Anyavállalat kontra leányvállalat. Ők diktálnak, mi nyeljük. "Eltűnt" raklap elő szokott kerülni, de dobozokat néha elkavarnak ami azért kényes téma. Hiába van leigazolva átvétel, stb... nekik szállítunk. Ha azt mondják nincs, akkor nincs... ezért kell a fotó, mert a dokumentum meg a szó nem elég.
-
jjeahh
nagyúr
Kissé off, de állvány topik szinte halott
... ti milyen állványt használtok mikrós cucc alá fix-el? Valami olyan kéne, aminek cserélhető a feje, mert velbon ph-368 fluid fejjel szeretném használni. Eddig a manfrotto 290-es sorozatot néztem ki, de ha létezik nála olcsóbb, még mindíg masszív cserélhető fejes állvány, akkor azt venném... -
Balinov
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
ertem, ertem, de a CMR akkor is CMR, ha a shipper 5dobozt tuntet fel, az atvevo 5 dobozt ir ala,hogy rendben megerkezett, akkor a german mit kotekszik,hogy csak 4-et lat. hivatalos doku, ha oke, akkor nincs vita, fricc kussol, ha meg tenyleg 4 er oda, azt ugyis ra kell vezetnie a raktarnak, mert a CMR-t leszallitaskor ala kell irni/pecsetelni
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Ó, tűnt már el raklap is anyacégnél... itt szimplán azt akarjuk megvédeni, amikor kiküldünk valamit, Hans lepakolja valamelyik asztal mellé, elkavarják, aztán 2 héttel később mikor rákérdezünk miért nem vételezték raktárra letagadják hogy azt ők megkapták.
Módosításra nincs lehetőség, a vevő így kéri, megadott előírások szerint csomagolunk.
Parci:
Nekem is felcsillant a szemem, csak szerintem ár/értékben nem lesz olyan jó mint egy Tami 17-50.

-
Balinov
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
ize, ne tessek megkovezni, de azt a cimket nem lehet 8-asnal nagyobb botumerettel kinyomtatni? szallitolevel/CMR meg amugyis tetelesen jelzi, hogy x db csomag, shipping claim-nel a CMR meg amugy is bizonyito ereju. azt meg csak latjak a friccek, hogy a cmr-en 12 raklap van, de csak 11 erkezett meg, nem?
-
bár a dslr már ciki egyes körökben, de azért ez az új nikon 16-80/2,8-4,0 elég ígéretesnek tűnik..
-
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Mindent, mikor hogy. Most is van egy reklamációnk, ilyenkor mindenbe belekötnének, ugye nagy pénzekről van szó, de mivel dokumentálva van a tény fotókkal, így nincs gáz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Vedd meg a GM1 duplakitet, és lesz faszányos nyaralós obipakkod, meg esti képekhez tökéletes szenzorod, aztán néha amikor a munkához is kell beviszed
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha nem felejtem el este dobok fel képet milyet lát a 12-32, a 3 nap alatt csak este volt fényerős fix a G3-on, a többi időt a kis gyösz uralta.
-
zolka78
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ha okos vagy, bemész az első boltba ahol valami olcsó kompaktot árulnak, veszel egyett a cégnek, a céges lóvén neg veszel valami fotós cuccot magadnak
. Viccen kívül, erre tényleg elég egy kompakt mókusvillantóval, ugyan ezt csináljuk mi is a kiszállítandó árukkal, egy ezer éves canon kompaktal. A célnak bőven megfelel. -
Studi
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Szerintem ha összedobtok valami fényt hozzá, hogy rekeszelhessetek alap iso mellett, azzal jobban jártok, mint bármilyen fixszel.
-
Real_Necro
veterán
-
pandur99
aktív tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
A vegyes világítás max. a fehéregyensúlyra van hatással, az objektívnek mindegy. A Sigma 19/2.8 teljesen jó rá, + egy Olympus E-PL5 szimpla kit, és mindent meg tudtok oldani vele. Felülről úgyis lcd-ről kellene fotózni, ide felesleges az evf.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Azzal számolj, hogy vakusaru sincs rajta.
-
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
sokkal jobb az a szenzor, meg a jpeg motor is. obiból se rossz a sigma 19mm, ár-értékben pedig verhetetlenek a sigmák.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Sokkal jobb már ez a szenzor, és van e-shutter, ami azért kevés fényben jól jöhet, nem rázza a vázat.
A 12-32 is az egyik leglélesebb kitobi, és a legkisebb is, és még stabi is van benne. -
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
erre nem lesz jó, sarokban nem igazán karcol

-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Újonnan kapni azt még?
Nem igazán dícséretes obi, akkor inkább a 19/2.8 Sigma art, újonnan 55e. ft.
Van még a 17 1.8, az is jó, de nem olcsó ugye.
14/2.5 Lumix obival jobban jársz mint a 17 2.8al.[link]
5 év gari !!! -
madgie
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
200 nettóból szerintem kijön egy mintaboltos Olympus 25/1.8 meg akár egy E-PL6 duplakit is. Tudom, a két kit pont nem kell, csak a Sony szenzor és az OOC jpg miatt ajánlom.
.: JuSzT :.: én úgy értelmeztem ,hogy a jel/zaj arány, tehát mondjuk a 8-as karakterméret olvashatósága volt határeset, nem a látószög.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
kiszállítás fotós dokumentálásához keres a cégünk gépet.
A cél, egy raklapon lévő dobozolt termékek képre rögzítése olyan módon, hogy egy képen a dobozokon szereplő összes címke látszódjon és olvasható legyen. A raklap minden oldaláról 1-1 kép készül.
A raklap alap mérete 80x120 cm, kb 180cm magasságig van max megpakolva, a legkisebb betüméret kb 8-as. A raklapok körül kb 150cm szabad hely van.Tegnap egy Panasonic G3 és egy 20mm f/1,7 objektív segítségével lőttünk tesztképeket, határeset, de megfelelőnek bizonyult. Mivel az saját gép volt, így most a cég is szeretne vásárolni egyet, amire kb netto 200ezer Ft a keret számlásan.
Kérdésem, hogy milyen alternatívában érdemes gondolkodni, akár más márkákban vagy más objektívvel?
Fontos a jó képélesség sarkokban is, valamint a fényerős objektív. Majdnem elfelejtettem, a képeket jpg-ben kell meglőni, utómunka nincs.
Köszönöm előre is a segítséget.

Szerk.:
Tudom, elfért volna a másik topicban is a kérdés, de itt első sorban milc-en van a hangsúly.

-
|AP|
veterán
Bár leginkább csak a kütyümániám miatt. Igazából az e-shutteren kívül sok minden nem hiányzik az e-m10-ből. Jó, mondjuk egy időjárásállóság ráadásként még nem lenne rossz.
-
madgie
titán
Egy kis cicaharc portréobjektívéknál

-
MrChris
nagyúr
Videónál nem kell különösebben nagy sebesség, nincs igazán pufferelés amit mihamarabb üríteni kéne. A 100mbit/s ami már elég magas az is csak 12.5mbájt, amit a legtöbb kártya már elbír. Mikor megállítasz egy videófelvételt kb azonnal abba is hagyja a kártya írást. 28mbitnél már tökéletes a cl10 is.
-
rinpocse
aktív tag
Lenne egy gyors kérdésem. A SanDisk 32GB Extreme Pro 95MB/s kártyát kitudja használni az Olympus M10, vagy elég egy U3-as 60 MB/s is? Előre is köszönöm!

-
törölt tag
Jön a meleg, chill-eljetek
[link] -
jjeahh
nagyúr
& PNP: No, csak egy gyorstesztre volt időm egyelőre, nem tűnik rossznak, sőt kimondottan jó szerintem. Én arra számítottam, hogy gyengébb lesz valamivel mint a sima hoya nd-k, de azért bőven használható marad, és a sötét vége felé minden szempontból rontani fogja a képminőséget. Ezzel szemben csak az utolsó vonalkánál, tehát gondolom olyan nd300-tól nd400-ig színeződik el vele a kép, de nem vészesen, csak picit kékbe fordul, az élességen meg nem igazán ront... itt van pár tesztkép (sajnos az utolsó kettőnél emelnem kellett az iso-t, mert nincs nálam állvány, de az elszíneződés mértéke így is látszik), meg egy videócska, most csak ennyire futotta. Ha valaki kíváncsi érdemes letölteni, mert drop szénné tömörít. Az első nd nélkül lett lőve, a többi nd-vel úgy, hogy minden képnél 2-3 vonalkával sötétebbre állítottam.
Szerintem fotóra-videóra egyaránt untig elég lesz, egyedül hosszúexpós állványos tájképelésre nem tökéletes, arra érdemes egy fix nd-t beszerezni. -
vendingo
veterán
Korábban érdeklődtem kis méretű MILC után, mert a PL2 túl nagy és nehéz számomra.
Képbe került az NX mini. PL2-höz képest milyen? Képminőségben hozza a szintjét?
Obi park van/lesz a samuhoz?Átlag felhasználásra kellene zsebrevágósnak.
Esetleg egyéb olcsó alternatíva 60k környékén? (csúcskompaktokkal mi a helyzet?) -
jjeahh
nagyúr
Ja, már egy éve nézegetem, hogy jó lenne egy ilyen, most meg, hogy videózok is, kötelezővé vált... ilyen és ennyibe fáj darabonként amúgy. Később ha időm lesz letesztelem, én is kíváncsi vagyok

Szerk: csavarmenetes napellenzők amúgy nem mennek rá, csak az ilyen rászorítósokat lehet rátolni
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sigma 19/2.8 lesz ebből...

Legyen így! 

(különben német cégnél melózom)
... ti milyen állványt használtok mikrós cucc alá fix-el? Valami olyan kéne, aminek cserélhető a feje, mert velbon ph-368 fluid fejjel szeretném használni. Eddig a

Ehhez em10 kell. OM 180/2.8 és 100/2.8-al történt