- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
|AP|
veterán
válasz MrChris #40097 üzenetére
arra gondoltam, hogy viszonylag olcsón (nem tudom még a végleges árát, de kedvezménnyel lehet a 20-hoz lesz közelebb) kapok egy 9mm-es halszem obit, még ha a képminőség nem is tökéletes. Viszont témától/hangulattól/helyzettől függően születhetnek vele érdekes, hangulatos képek. Ezt értettem játék alatt, nem azt, hogy zsinórra kötöm és húzom magam után...
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
ROBOTER
addikt
Szerintem meg játszani ennyiért "mindenkit hülyének nézünk kategóriásan" sok.
30eFt-ért a Canon 50mm 1.8-as obit ad, amiben AF, rekesz és chip van.
Ennek előállítási költsége a párszáz forintos kategóriában van (ahol pár<5).
Ezeknek nem szabadna kereskedelmi forgalomba kerülni, maximum a vázhoz csomagolva tudnám elképzelni vevőcsalogatóként.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Illés Béla barátunk az ingyen elvihető 50-200-ról:
A reális ára min. 180.000 lenne. Én 150-ért adtam volna, mert volt pár apróbb sérülés a frontlencsén, ami kurvára nem befolyásolta a képminőséget.. Viccből feltettem 100-ra, de ez a sok "profi" még arra sem jelentkezett.. Azért pár retardált ingyen elvitte volna.. De inkább jár suzukival az ostoba, mint egy picit drágábban vegyen egy karcos Audit, ami technikailag, minőségileg 10* felette van.. de hát nektek a kitobi való.. Ja és az Ebayen elment 600-ért.. Gyökerek vagytok nagyon.. A legjobb, megfizethető objektív... Kiváncsi vagyok, mikor tudtok venni ennyiért... -
|AP|
veterán
Nagyjából az oldal közepétől pár kép a fisheye vázsapival. A képszélek természetesen sz@rok, de nem is annyira, mint vártam. Játszani ennyiért jó lesz.
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
HollyBoni
veterán
válasz MrChris #40080 üzenetére
Lehet tök hülyeség, de mi van ha ez csak simán egy GH3 4k-val, és nem is akarták hogy több legyen? Nekem fura hogy nem GH5, és a 4-es számot használják, lehet csak kiadnak egy olyan kamerát ami tud 4K-t mert most az megy mindenhol. Aztán a GH5 lesz az igazi előrelépés.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Schanyee #40041 üzenetére
Az obin és a vázon lévő érintkezőket tisztítsd meg, ja és az akkun és ha tudod a vázban is a tápcsatikat, nekem egyszer volt csak ilyen, akkor ez volt a megoldás.
madgie: Asztro-fotós tali
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
És egy kis OFF kaja:
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
A gh2 után nagyon más lett a gh3. Eddig mind 3 GH-ba másik, egyre jobb szenzor került. Szolgáltatásokban is valódi lépcsőket ugrott. Persze még nem sokat tudni a következő gépről.
-
eeXaa
addikt
elsősorban én egy legalább 20-on mp organikus szenzort vártam, no mehanikus zár, szenzor stabi...
szóval ez nem egy all in one csúcs fényképező lessz, hanem egy videókamera
tehát számomra biztosan kilőve ez az irány, pedig biztos vevő lennék az általam leírt fícsörökre, amik már a levegőben vannak egy ideje, de úgy látszik direkt nem kapkodnak....
....max.várok még mivel ugyis hamarosan meglépik ezeket is... -
eeXaa
addikt
...kicsit csalódott vagyok [link]
-
ati3x
senior tag
Tegnap kint voltunk.. Hó, fehérség, szánkózás.. Szánkó 1 a csajszi ezen kicsit bemozdult, de érzésem szerint nem akkora probléma.. Egy kis sebesség érzet! szánkó 2 szánkó 3. 12-50-el készültek. Egyik manuálon találtam egy soligor 1a UV filtert, azt azért felpattintottam, pont 52-es menet van rajta..
-
FEDman
addikt
Hát ez érdekes. A rumorsos csóka ezt a két ábrát komolyan azonosnak látja??
Kezdek miatta aggódni..
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
"Nem tudnám érvekkel alátámasztani, hogy miért kell mellé egy E-M10"
Á, nem nehéz azt alátámasztani! Jobb EVF, még jobb szenzor és van benne stabi, nagyon is jó stabi
(viszont nem kihajtható a kijelző és ami kérdés az a panához képesti AF-rendszer, de ezeket csak zárójelben, most nem az ellenérvekről van szó )[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Studi
veterán
válasz TayRol #40053 üzenetére
Nem, nem a formával van a gond. Inkább csak az anyagválasztás. Nem tudom, volt-e Oly tükrösöd: még a legalapabb, legolcsóbb vázak is mindig olyan anyagokból voltak, hogy öröm őket kézbevenni. De az Oly milcekre is igaz ez: talán az E-PL1 volt az egyetlen, amit kézbe véve megpróbáltam megnyöszörgetni, mert annyit olvastam róla, hogy műanyag. De igazából nem, az is teljesen egyben van, és nagyon kellemes a kialakítása.
A Panánál ez kicsit más. A G széria nagyon sokat lépett előre ezen a téren is. A G1 nyöszörgős volt. A G3-G5 már teljesen rendben vannak, de azért érezni rajtuk, hogy műanyag. Mint ahogy a G6-on is. Nem olyan förtelmes felületű, mint mondjuk a Canon xxxD tükrösök, de műanyag. Ettől függetlenül rettenetesen masszív, nem nyöszörög, meg se moccan ha tekergetem.És még valami: igazán azokat lehet nagyon szeretni, amik eltérnek az átlagtól. Az előző évtized a DSLR-ről szólt, az volt a csúcs technikailag, és ergonómiailag is. Ettől a vonaltól erősen eltért az Oly a Pen és OM-D vonalakkal, de ugyanígy a Pana is az első két GF-el, majd a GX-el. Nem véletlen, hogy ment utánuk a többi gyártó is. DSLR formához szoktunk, ezért most a retrót szeretjük. De a Pana meghagyta a G vonalat is, ez hozza most az átlagost, a racionálisak számára a legjobb döntést. Mindent tud. Nem tudnám érvekkel alátámasztani, hogy miért kell mellé egy E-M10. De kell.
-
Studi
veterán
-
-
törölt tag
válasz TayRol #40043 üzenetére
Nálam az elégedettségben mindig jelentős tényező az ár/érték. És amennyiért most jöttek ezek a vázak ,azért elég jók. Szar idő miatt nem volt időm még nagyon tesztelni, de a fogása az nagyon patent, meg elég kezes rögtön elsőre. Igaz G3 ról váltottam, szóval nem volt sok újdonság a menü , kezelés.
Jó gép
-
arn
félisten
válasz TayRol #40045 üzenetére
rendesen meg nem volt idom letesztelni, de nagylato resze a pananak tunik jobbnak, a tele resze meg az olympusnakl. normal reszen nagyon hasonloak - itt a legerosebbek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HÁZIGAZDA
válasz TayRol #40045 üzenetére
elég bitang ám a 14-150 is... értem én, hogy 12-120/2,8 zsebméretben a minimum , de ha ezt félretesszük, mit adtak nekünk a rómaiak? szóval jók ezek az üvegek, 25-45 mm között vágnak, mint a beretve, és a többi is totál vállalható.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
TayRol
nagyúr
Akinek van G6 masinaja, meg van vele elégedve? Illetve ez a 14-140 II mennyire kompromisszumos megoldás, mint utazó zoom?
-
Schanyee
senior tag
Újabbe érdekes tapasztalatom van a 20-as Pana fixszel, ha a Pana g3-mat fektetve tartom úgy fókuszál ahogy kell, ha állítva tartom a vázat akkor szinte nem is talál fókuszt ttöbb mint 1mp alatt se.
-
titán
válasz FEDman #40037 üzenetére
Ezek a nagyítások ekv. 50mm objektív esetén érvényesek. Tehát mft esetén 25mm-es, Canon esetén 31mm, Fuji esetén 33mm-es objektív használata mellett.
1x azt jelenti, hogy egyik szemmel a kukkerbe belenézve, és a másikkal mellette elnézve a két szemmel ugyanazt a perspektívát látod.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Mercutio_
félisten
válasz FEDman #40027 üzenetére
Újabb szög a G3 koporsójába már csak a gyengébb AF-ben - és a józan észben - reménykede , vagy egy brutális GX7 áresésben
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
Az megvan, hogy az E-M10 EVF lag szempontjából nagyjából a Fuji X-T1 szintjén van?
Azaz ilyen téren nem csak az E-M5-nél, de az E-M1-nél is jobb?
Ha valaki csak AF-es rendszer üvegeket használ akkor ez talán fontosabb is, mint a kicsit nagyobb méret és felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz TayRol #39983 üzenetére
Megmondom őszintén, soha fel nem csavartam beltérben. 88.5° vízszintes látószög (90.0° 2:3-os multiaspin) ennyit lát. Drága? Akinek nem elég vehet sokkal drágábbat és sokkal nagyobbat. Kicsit úgy vagyok vele, hogy egyik szemem sír hogy eladom, másik meg azért, ha látja mennyi lé áll az üvegekben...
Én túrázáshoz használtam, oda első osztályú. Tavaly a Dolomitokban 95%-ban ez volt fent, 5%-ban a 45-ös. Igaz, f7.1-re rekeszeltem, de volt bőven fény, és tájképeknél előny a nagy mélységélesség, meg persze a sarkok is javulnak. Aztán megfogadtam, hogy visszamegyek (álom hely) legközelebb viszek egy halszemet is!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #40012 üzenetére
oké, annyira azért nem brutál makrók, csak kisebb gombák, ez pl. asszem 6 képből van lőve, így nem tom már kb. mekkorák lehettek, de talán elég viszonyítási alapnak, hogy az a zöld izé körülötte moha...szal csodákra én sem vagyok képes de egy om-d-vel sztem simán tudnék makrózni állvány nélkül, főleg mert szinte mindig le kell tenni a cuccot és úgy tologatni...sőt, legtöbbször be kell ásnom a földbe, hogy egy szinten legyen kb. a gombacskákkal
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
válasz schawo #40009 üzenetére
A reciprokot biztosan illetve hosszabb fokusznal a pl2nel azt is inkabb feleztem, mert ugy is bemozdultak. Meg ez nem jelenti azt, hogy ne menne kevesebb is, csak ezek a szinte 100%os ertekek. Ha nincs ido csekkolasra, akkor sem szeretnek bemozdult kepeket.
Igy azt hiszem ertheto, hogy miert kardinalis kerdes nekem a stab
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ati3x
senior tag
Jam.. Amit írsz igaz rám is.. Az én igényeimet bőven kielégítené ez az új palacsinta 14-42, vagy 12-32, 25/1.8, 45/1.8 as sor.. Ugye a 12-50 meg jó makrózni (már amennyit én makrózom) meg ha esetleg valami "nedvesebb" túrára mennék.. Em-10 nálam már nem játszik, , De véleményem szerint jó kis gép lett.. Tuti ezt választanám..
Más.. Feltettem az E-m5re a v2.0-át. Pont jókor jött Tegnap 2 óra alatt esett 20 centi hó.. (Végre.. ) Szal, lett benne low azaz iso100.. Kérdés: ez most valódi iso100, vagy csak a szokásos szoftveres trükközés? Várom a focus peaking update-t is, ugye van egy "kazal" régi manuálom..
-
jjeahh
nagyúr
há nekem 50-es manuál 1/10s-el még rendben van, kéttengelyes stabival ezek szerint elképesztő mit el tudnék művelni egy om-d-vel...állvány nélkül csillagfotó?
szerk: már nem tom melyik topikban páran azt sem hitték el nekem mondjuk, hogy lehet kézből makró-fókuszsorozatot csinálni[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
válasz jjeahh #40007 üzenetére
Ez szvsz bakfitty... Meg azt hozzatennem, hogy ezeket az idoket sose tudtam megkozeliteni. Erdekes, hogy sehol sem irnak az obik hosszarol. En mindig kikiserletezem, hogy mi a biztos pont az adott obinal, es akkor megyek alaja, ha muszaj. Ez 25osnel olyan 1/15, a 14essel 1/5, a 12essel 1/10, a 20assal 1/13ad volt.
-
jjeahh
nagyúr
-
ati3x
senior tag
Jójeza E-m5. Egy kép a 12-50-el, 36 mm-en F5.7 iso 200-on, 1/10s-el.. Magyarul "direkt" durván elcseszve..(tán egy kicsit bemozdult) LR-ben több mint 2,5 fényértéket húztam rá, és még mindig használható..(legalábbis szerintem) Itt két másik kép, régi Canon ssc50/1.4 manuállal f2-2.8 körül, 1/50s iso 2000-en, LR-el megpiszkálva: canon ssc 1
canon ssc 2Ezek az utóbbi képek már bőven kielégítik az igényeimet
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Tin_Shield #40003 üzenetére
Nekem is az ekv 35 már bőven a mindennapokban használható gyutav. A 12-50 mérete jogos.
Vagy az uj 14-42... Bár az már 28-84...
-
Tin_Shield
őstag
válasz TayRol #39993 üzenetére
Távol áll tőlem hogy lebeszéljelek a 9-18-ról, frankó üveg az. A felső vége már belelóg a normál tartományba* szóval általános célra is jó lehet nem csak ultranagylátózni.
A 12-50 nekem a mérete miatt nem tetszik, ha nem kell időjárásálló kivitel és/vagy a makró, akkor inkább egy kitből bontott jóárasított Pana 12-32.* tudom, az ekv 35 hivatalosan még nagylátó, de nekem már normálnak számít
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest