Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz Peat;) #87717 üzenetére
A paradox ebben az, hogy a távolról készített képek szimplán nem működnek, ha csak ebből a célból készülnek, hogy nem akar az ember közelebb menni, ennél nyomósabb ok kell a használatukra (pl. én esetenként úgy szoktam használni, mint ahogy azt a filmekben szokták, egész utcát messziről, lehetőleg nem vízszintből).
Szerintem utca a 35-50mm vagy annak megfelelő látószöget adó m43 obi a legnormálisabb - vagy a provokatívabbaknak 28mm - akár okostelefonnal Tüntetéseken akár 15mm
Számomra ezek azok, amikre x év távlatából is vissza lehet vonatkoztatni, egy idegenről készített kép önmagában kevés(ha nem egy sorozat része ami akár a hely akár a tele téma része)
Persze ezt ellensúlyozandó, a jogszabály probléma stb. valós. -
totálkezdő
tag
válasz Peat;) #87714 üzenetére
Azt hiszem, részben van igazad.
A kilencvenes évek elején voltam egy szigetszentmiklósi építkezésen (lakást szerettünk volna venni). Egészen letaglózó élmény volt: két háztömb között összesen annyi hely volt, hogy át lehetett köpni az egyik ablakból a másikba. Ha itt vettem volna lakást, nyilván eszembe sem jutott volna a másik házat fotózni. Az már más kérdés, hogy szerintem ott aztán szó szerint be lehetett volna bámulni a szemben lévő lakó szájába, és nem hiszem, hogy emiatt mindenki mint a bolond, befüggönyözött (beton) lakásokban élne.
Ez esetben a következő a helyzet: mindkét ház előtt van kb. 3-4 méter füves rész. A füves rész után mindkét oldalon van egy-egy elég kényelmesen széles betonozott sáv az autók számára. A két sáv között mindkét oldalon egy-egy (ferde beépítésű) garázssor húzódik.
Azt képzelem, hogy ez azt jelenti, hogy a két ház egymástól kb. 30-40 méter távolságra van.
Te szerinted milyen távolságra kellene lennie a két háznak egymástól, ahhoz, hogy ne merülhessen föl a "kukkolás" gyanúja. Pl. az Andrássy út egyik oldaláról átfotózhatnék-e gyanú nélkül a másikra? Ha nem, akkor vajon az Oktogon két egymástól legtávolabbi épülete elegendő távolságot jelent-e?
És akkor még nem is beszéltünk arról,hogy vajon egy Pana 14-140-es objektívről van-e szó, vagy egy Pana FZ3000-ről.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz Peat;) #86480 üzenetére
No, ma vissza vittem dobozostul mindenestől. Nagyon rendesek voltak, egyből mondták, hogy cserélni fogják, igaz szürke nem volt, ezért most várunk, hogy az megérkezzen. Azért az eladó is megjegyezte, hogy a 66 expo kicsit fura, illetve a többi is.
Azért vettem boltban, mert On Tour volt, lett kuponom és kaptam még 10%-ot. Most már tudom, hogy erre is figyelni kell (egyébként este utána olvastam és ez tipikus E-M1 és illet E-M5 II hiba, esetleg ugyanaz a zár van bennük?) és nem lesz gond.
Egyébkét én ezt neten rendeltem meg, mert múlt héten sem volt nekik raktáron (csak boltban vettem át), az számít bármit is?
Most jön az ON része a dolognak. Azért pár képet lőttem vele. A színekkel és az egész RAW kidolgozással az Olympus Viewerrel továbbra sincs gondom, ez az, ami nekem bejön, tetszik. Viszont (de ezt csak érzésre tudom mondani) a GX80 + Silkypix páros zajban azért elveri az E-m5 II + Viewert. Főleg az égbolton, még iso200-on is jelentős a zaj Olympusnál, Panánál viszont gyakorlatilag nincs, igaz ott ennyire kék ég se volt nekem soha.
De ez csak érzésre, majd előszedem a Neat Image-t újra, az E-P1-el csodát tett, itt azért könnyebb dolga lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Peat;) #86326 üzenetére
Nekem régebben jobban tetszett a Canon jpg motor, mostanában mintha irányt tévesztettek volna. De ez persze szubjektív.
De ha már váltás és jpg, akkor sokkal inkább Fuji, szerintem. Az újabb vázaik vidóban is sokat fejlődtek.
Oly vonalon az E-M10mk3 videóban elfogadható tudású. Persze nem Pana, nem Sony, de a Canontól már nincs igazán lemaradva. -
-
Tikakukac
titán
válasz Peat;) #77917 üzenetére
Mikrofonnal és touch kijelzővel kérem vissza az LX100-at. 1 óra babrával lehet most olyan képet lőni, mint régen csukott szemmel. Elég fájó. Árban pedig ugye csak a váz újban nem is tudom mennyi egy EM5 mkII.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
hibavissza
veterán
válasz Peat;) #74940 üzenetére
Ez a fajta eladói korrektség ritka. Nem is értem. Ha rendben működik a gép, mit számít egy összetört védőüveg? Amúgy az, hogy berepedt sok mindentől lehet. Nem feltétlen az ötödikről dobták le. Akár egész kis terheléstől is berepedhet, ha kellően kis felületen oszlik el. Még az is előfordulhat, hogy maga a védő üveg volt gyárilag hibás, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Peat;) #74608 üzenetére
Kérdés milyen szintet
Egyébként írj konkrét típust, mert a dualsimes topicot olvasgatva maga a Sony modul még messze nem garancia a képminőségre.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
t72killer
titán
válasz Peat;) #74461 üzenetére
Én is erősen gondoltam, hogy búcsúztatom az olyt az rx100iv mellett - bizonyos szitukra nem is viszem az epl5-öt, de valahova kell. Telézni viszont nem lehet a picur sonyval - az olyt meg nem fogom zsebrevágni a 40-150-es obival Ezenkívül az olyra van nagyvaku vagy fényerősebb fix - ha sötétben kéne alkotni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mercutio_
félisten
válasz Peat;) #73409 üzenetére
Te nem nikonos voltál?
Mert, akkor nem értem, abban a topicban naponta van annyi "keménykedés", mint itt 1 hónap alatt
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
válasz Peat;) #73220 üzenetére
Ha kirakod a paramétereket egy - mondjuk - .xml fájlba, akkor azon mit tudnál hekkelni? Visszaolvasásnál csak azokat az értékeket venné figyelembe a program, melyeket felismer.
A frissítésekkel sem tudsz mit kezdeni, pedig azok végképp tartalmazzák a teljes programot binárisan.
(Szoftverfejlesztőként dolgozok.) -
t72killer
titán
válasz Peat;) #73001 üzenetére
Ahogy család lett, az 1.8/45 kivételével összes fix eltűnt a mindennapi fotóstasiból, de szvsz még egy pörgősebb egyedüli kiránduláson se életszerű a cserélgetés - nem véletlen találták ki a profibb 2.8-as zoomokat, amikben még hi-res módban is van kakaó.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FEDman
addikt
válasz Peat;) #71841 üzenetére
Vannak már jelenleg is kapható ehhez nagyon hasonló gépek. Ezek alapján nagyjából be lehet lőni, hogy milyen méretre lehet számítani.
-
80hun
addikt
válasz Peat;) #71476 üzenetére
Mármint erre gondolsz
-
-
Balinov
titán
válasz Peat;) #71152 üzenetére
b+, 6USD korul tolnak DHL-el UK cimre.... kar,hogy nincs lovetta ra, UK-bol meg tudnam oldani siman, hogy idejusson
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
válasz Peat;) #71152 üzenetére
Tengerentúl vannak érdekes akciók, de nagyon nincs értelme az ottani viszonylatokat a hazaival összevetni.
Ear001: Hú ez az avatar
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hibavissza
veterán
válasz Peat;) #69414 üzenetére
Ez nem a vásárlási szokásokról szól.
Ha a márkaboltnak az a dolga, hogy kiskerként kitermelje a rezsit meg a hasznot akkor az nem márkabolt. Az úgy hívják hogy szopás.
Egy márkaboltnak az a dolga, hogy 1000%-os szakmai támogatást adjon a kereskedőknek, usereknek és koordináljon (szerviz, kiszállítás, akciók) a rábízott régióban. Az, hogy van egy kirakata és tudsz vásárolni, az ne tévesszen meg.
Én egy ilyen vállalati környezetben dolgozom. Az anyacég minden régiós megkeresést hozzánk továbbít. -
jeni
félisten
válasz Peat;) #68135 üzenetére
ehhez kapcsolva itt kapható a jelzett töltő is
-
Gépötty
senior tag
válasz Peat;) #67471 üzenetére
Igen, nevetséges amennyit kérnek érte, az Oly és a kínaiak is, csak más irányból.
Nekem nem dobott ki ilyet a kereső (már többször figyeltem a eBay keresőjének találatait, sokszor nem szerepelnek benne konkrét termékek, amik egy másik lapon meg vannak nyitva a böngészőmben), ezért már beszéltem marós ismerőssel, hogy hozok 10-es alulemezt, és legyártjuk. Először vettem két cseretalpat az állványomhoz, különböző méretekben, aztán megláttam, milyen olcsón van L-plate, és rendeltem egy olyat is, hogy majd arra építjük, erre pár nap múlva találtam ezt. Azt kell mondjam, ötezernél többe került volna az anyag-mászkálás-munkadíj, és akkor még a beletett időt nem is számoltam, ez viszont igen tisztességesen meg van csinálva, le a kalappal a kínaiak előtt. Azért is tettem be ide, hogy ha valaki gondolkozik rajta, és csak az tartja vissza, hogy nem tudja milyen minőség, az bátran rendelje meg, nem fog csalódni.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
HÁZIGAZDA
-
.mf
veterán
válasz Peat;) #65381 üzenetére
A-módban lehet auto / manuális ISO és manuális EV is. Ha meg záridőt csökkenteni kell, akkor a rekeszt nyitom manuál ISO és EV mellett.
Egész éjszakás blue hour, nyehehe csak az a nyavalyás eső...
Egyelőre csak fb, flickr megint szívat... milyen elmeroggyant találta ki ezt a hitelesítéses macerát minden egyes új wifi-hálózatnál?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
válasz Peat;) #61505 üzenetére
Egy ilyen szép gépre biztosan magam készítettem volna egy jó markolatot, van is éppen rózsafám, mahagónim, feketével kicsit beeresztve szépen mutatna, meg alulra alulapom... Éppen csak P5-öm nincs Erre a régi filmes gépre is faragtam egyet, de ez még csak első próbálkozás műanyag fogóval. Ki lehetne használni a P5 markolat csavarját is a jobb rögzítésért.
Sajnos G6-ra semmi barkács cuccot nem tudok elképzelni, az önmagában jó és elég ronda -
Schanyee
senior tag
válasz Peat;) #61501 üzenetére
Igen, olyan. Igazából a jobb fogás miatt még könnyebbnek is érződik az egész. Egyébként konyhai mérlegen mérve 127g a cucc (az oldalsó részt leszedtem), az olyan 20% plusz súly. Nekem ami tetszik benne, hogy elfér egymás alatt a 3 ujjam és nem az van, hogy a kisujjam a váz alját támasztja. Plusz a nagyobb markolat miatt fotózáskor és hordozáskor is sokkal stabilabb tartani. Ha csak az első tárcsát használnám, akkor egykezes használathoz tökéletes lenne a többi gomb/tárcsa eléréséhez alapból kicsit csúszós. De annyira nem borzasztó azért, csak elsőre volt furcsa. Meg amikor megfogom hideg Ami még hátránya, hogy kicsit nehezebb kinyitni a kijelzőt. Összességében nekem megérte, még úgy is, hogy 90%-ban csak mini obik vannak a vázon. Nem olyan szép így a váz, de ez alatt a pár nap alatt amióta meg van sokkal szívesebben vettem kézbe a fényképezőt, mert nem attól félek, hogy mindjárt kiejtem
Vicces, mert amazonon volt a legolcsóbb, még a vámmal, fizetős futárral együtt is olcsóbb volt mint ha ebay, aliexpress-ről rendeltem volna free shippinggel és átcsúszott volna a vámon.erzol: köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Peat;) #59941 üzenetére
nem mondom, hogy sz*r, de a műanyag az műanyag... egyszer próbálj ki egy aluminium-acél nagy pen-t, attól kezdve allergiás leszel mindennemű műanyagra az 1/2000 meg még a kitobival is korlátozhat főleg télen. szal nem cikizem a pl1-et, biztosan jó kis cucc, de ha már nagytesót is választhatnék helyette, nem lenne kérdés számomra melyik legyen. Persze mint kiderült ebben sem vagyunk egyformák, van akinek a markolat és kisvaku fontosabb, mint az anyagminőség, több gomb, tárcsák, és gyorsabb zár
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Tulku
veterán
válasz Peat;) #59609 üzenetére
Az az igazság hogy nem érzem a képeken hogy oly mértékű minőségromlást kellene elszenvednem mint ezeken a pixelkukkolós teszteken látom...rendkívül jó képeket készít megfelelő jpeg motorral rengeteg beállítási lehetőséggel...és ugye persze nem esküvői fotózásra használom ezért családi események, illetve érdekes témák készítésére kiválóan alkalmas....
Talán erős napfényben a dinamika szűkössége lehet sokaknak szűk keresztmetszet 4/3-al szemben...
Mercutio: Vagyok-vagyok és már pesti vagyok....
McChris: Na de konverter nélkül is 28-300...
[ Szerkesztve ]
-
kamilyon04
csendes tag
válasz Peat;) #56171 üzenetére
Szerintem akkor lesznek elérhető használt e-pl5-ök negyvenért, ha lesz egy modernebb alternatívájuk hasonlóan gombokért, talán e-pl7? Amíg ugynezt a szenzort más, komolyabb vázakban 100k felett kapod meg használtan addig nem lesz olyan, aki ezt ennyire leárazná.
Ha ilyenre fened a fogad mostanában, akkor lehet marad a JuSzT féle megoldás, vagy az e-pl1[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz Peat;) #50837 üzenetére
Igen én is ezt hallottam, csak arra már nem maradt idő, akartunk pár napot pihenni is. Vasárnap volt az utazás Plitvicéhez + útközben Zágrábot megnéztük. Hétfő reggel Plitvice, hogy a legkisebb legyen a tömeg, majd délután le a tengerpartra. Szerdán volt közben délután egy Zadar látogatás aztán szombaton jöttünk haza. Szóval a 4 nap meg kellett azért a tengerparton. Majd legközelebb
-
MC Pite
veterán
válasz Peat;) #44292 üzenetére
EPl3 plusz kitobi esetén nem biztos... stylust nem használtam még, de papírforma/tesztek alapján hasonlót kéne alkotnia mint a párom X10esének, ami átlagos beltéri fényviszonyokig teljesen jó, sőt... [P-ben kicsit felülexpóz, EXR-ben viszont frankó, és a zaj is emészthető.] Ahogy a többiek is írták, egész jól megoldja a feladatokat. Nyilván nem extra kevés fényre valók, de kisebb, cserélgetni sem kell(szerk: obit), ill stylus/X20 af-ben is felveszi a versenyt, plusz kicsik.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HÁZIGAZDA
válasz Peat;) #41003 üzenetére
- majd szólj, ha megvetted..
- hallottál engem vagy bárkit e-pl3 ergonómiát dicsérni itt?várjuk meg, hogy kézbevéve milyen ez a sigma, nem vagyok meggyőzve még arról, hogy über kényelmes lesz (de lehet). egy dologban tudom elképzelni, hogy mégis: egykezes, arc elé tartott (azaz kompaktos) fotózáshoz. pláne, ha érintős lesz az lcd, itt tényleg van elég hely ahhoz, hogy a jobb kézzel rendesen megtartsd egyenesen a gépet, a bal kezed meg szabad. de azért kérdés, hogy például hova kerül a hüvelykujjam... az af pontot állító joystickre? (ami ráadásul nem érintős lcd-t sugall)
Mercutio: nem használom az asszony gépét egyáltalán (ő sem, el is fogom adni alóla, csak egyelőre ellenáll)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
rbalint88
addikt
válasz Peat;) #38044 üzenetére
Igen, megláttam a képeket és az volt az első reakció, hogy egy kompakt hogy merhet ilyen képeket csinálni...
Rendben van, hogy olyan képeket csináltak direkt, ami eladja a cuccot, de szerintem sok ember jobban járna egy ilyennek, mint egy ugyanennyibe kerülő dslr cuccal. Kiemelt fókuszban a 'merténmegtehetem'nyugdíjasoklaikusok, akik full automatában kattintgatnak, jellemzően rosszabb képeket, mint egy megkomponált kompaktos kép.e-pl1: 20e, 14-150: 70-100e. de ennél lejjebb már nincs hova esnie szerintem
-
b.vr
őstag
válasz Peat;) #35340 üzenetére
most ki is próbáltam, az USÁ-ból ez sajna nem működik. Amikor próbálnék a kosárból továbbmenni akkor hibaüzenet jön:
"This item cannot be shipped to the address you selected. (Learn more.) You may either change the shipping address or remove the item by clicking Delete. "[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
-
titán
válasz Peat;) #33562 üzenetére
Csaknem lesz erre is "luxus"áfa. Ezeknek teljesen elmentek otthonról.
Tisztára mint 30 évvel ezelőtt. Lassan eljutunk oda, hogy a turmixgépen kívül minden mást csak dollárboltban lehet kapni, a húsért meg sorban állunk amíg el nem fogy...
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Studi
veterán
válasz Peat;) #30427 üzenetére
Azt akkor tudod állítani, ha olyan objektív van a vázon, aminek nem tudja megállapítani a gyújtótávolságát. Ezt minden módban tudod állítani, ha ilyen az objektíved. Ha például valami régebbi 50mm-es objektívet adapterezel rá, akkor 50mm-re kell állítani. Ha 135-ös telét, akkor 135-re, hogy megfelelő legyen a szenzor elmozdulásának mértéke.
-
gg72
veterán
válasz Peat;) #28873 üzenetére
De igen, egy NX1000-est cseréltem le PM2-re. Nagyon jó gép volt az is, de gondoltam ez még jobb lesz, főleg a gyorsabb autófókusz miatt. Az így fél nap után már biztos, hogy gyorsabb (=villámgyors), ill. nagyon tetszik az érintőképernyőn történő fókuszálás lehetősége is. A többiről még nem tudok nyilatkozni, csak most "ismerkedünk",
-
norbiphu
őstag
válasz Peat;) #27141 üzenetére
Persze, de a második obit nem muszáj magammal vinnem mindig, ha mobilitás kell csak feldobom a nyakamba és megyek vele a többi cucc nélkül.
Voltam MM-ben megnézni a gépeket délután, amúgy egész jó fogásra az E-PL1, mérete is kiváló a 14-42-vel, talán a gombok lehetnének kicsit nagyobbak. E-PL3-at is megfogdostam, de a kihajtható LCD meg a pár plusz gomb nem ér meg +30k-t nekem.
Volt egyébként még egy kiállítási NEX-3F 100k-ért, de kiállításit azé' nem kéne. E-PM1-nél fogásra jobb, 18-55ös kitobival pedig nem is sokkal nagyobb (telével viszont elég viccesen néz ki már ). Holnap még rákérdezek egy másik üzletükben ahol az eladó szerint több db van készleten hasonló áron, hátha az egyik nem kiállítási darab (bár kétlem, hogy ne az lenne ennyiért). Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt venném-e az az Oly helyett."Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
HÁZIGAZDA
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Peat;) #26522 üzenetére
szerintem is sokkal jobb/kényelmesebb a 14-150 (ráadásul nem is nagyobb és nem is rosszabb képminőségű, mint a 40-150). az e-pl3 pedig gyakorlatilag egy e-pm1 + dönhető lcd, viszont ez utóbbi miatt nagyon megnyomorított kezelőszervekkel.
egy szó mint száz, ha kellően jó áron adják, én egy e-pm1 + 14-150 kombót javasolnék.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #15041 üzenetére
Semennyit nem éri meg rászánni! Várd meg azt a napellenzőt!
Nem tudom, miért ilyenek az emberek. Valamelyik fotós könyvben biztos leírta valamelyik okos, hogy a szűrő az fontos. Vizes lesz? Hmm, letörlöm. Ezek a mai bevonatok nem olyan puhák ám, mint 30-40 éve. Megkockkáztatom, hogy egy mezei porszem , meg sem karcolja a frontlencsét, no para! Inkább egy jó törlőkendő ezért a pénzért!
Szerk: A napellenzőnek mi köze van az obi fényerejéhez?
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #15036 üzenetére
Úgy, ahogy Nesa kolléga mondja. Minek az rá? Ha rallyet fotózol, vagy terepbringásokat, ahogy elszáguldanak az obitól 20 centire a sáros erdei úton, akkor esetleg. De amúgy minek? vigyázni köll' rá!
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
nesa
veterán
válasz Peat;) #15036 üzenetére
Nincs szuksege semmilyen gagyi vedelemre ez ugy hulyeseg ahogy van, max ott van ertelme ahol froccseno sar lehetseges de az ugyis oda froccsen ahonnan nemtudod kiszedni.
Ha a frontlencse kozepere belekarcolod a neved akkor se teszel akkora kart a kepeidre mint egy fos UV szurovel.
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #12848 üzenetére
Én sem erről beszéltem, kicsit elkanyarodtunk.
Nem is a fejlődés a cél, de ha okosan csinálod, akkor akkor is fejlődsz.
Néha a kevesebb-több. És tényleg, vegyél egy tekercs kodak ektar 100-at, adok hozzá gépet is akár. 2500 huf+ normális labor 1000 huf+ normális szken alsóhangon néhányezer huf. Az eredmény: micro 4/3nál jobb minőségű képe, és mivel ekkora összegre/vel kell képet alkotnod, lassul is a képgyártás és átfordul fotográfiába. Na, pontCsütörtök este Deák tér. Izókétezer efegynyóc
-
PRO-peller
senior tag
Ez teljesen követhető. Szokásokba nem lehet beleszólni. Legfontosabb a görcsmenetesség. Lehet napi 1k képet puttyogni, ha ezt vki így szererti.
Egy idő után gondoltam azt, h 1 témáról egy nézőpontból max 1 kép (nagy ritkán! 2-3), amikor a sorozatok kezdtek unalomba fulladni és egy jól elkapott képet is lehúz ha dömpingen nyomom.
Én még szoktam csinálni rövidebb animációkat sorozat képekből összefűzve. Fokozva a változatosságot. Különleges hatásokat is el lehet érni, panorámázás és videjózás mellett. Sőt, sztereo képeket is csinálok.
-
Tulku
veterán
A fejlődés itt lehet akár a jobb kompozíció elérése...nem kell nagy dolgokra gondolni.
Még így is sok képet fogsz kidobni, nem megy rögtön, sőt...
Marseille csak azért írta a filmet, mert ott bizony minden képkockáért meg kellett izzadni, nem beszélve az utómunkáról...és a filmcseréről. -
Mercutio_
félisten
válasz Peat;) #12843 üzenetére
Ezzel a metodikával csak az a "gáz, "hogy majd otthon 1-2 hónap után a képeket átpörgetve döbbensz rá, hogy "Jéééé, ennyi jó helyen jártunk, fel se tűnt"
Mert azzal leszel elfoglalva, hogy ellődd azt a 800 képet, ahelyett, hogy ott abban a pillanatban az adott hely lehetőségeit élvezd. Végig "kívülálló" leszel akit egy gép választ el minden mástól.Ha megtanulsz komponálni, akkor meglövöd azt a 50-100 valóban jó képet (és mondjuk még másik 200-at ami neked és a társaságnak emlék, így értékelhető) és a felszabadult 5-800 képnyi időben a pillanatokat is élvezni fogod amit itt eltöltesz, meg magát a fotózást is, mert nem egy feladat lesz számodra, hanem örömforrás....szerintem.
-
hegyimorc
senior tag
A tágabb ismerettségi körömben látottakra gondoltam, de a mondanivalóm lényege nem a gépkimélés, vagy a kártyák ára lett volna, hanem az, hogy még nem láttam arra példát, hogy a mennyiség minőségbe fordult volna. Saját képeimnél sem.
Az "át sem másolja" kicsit más téma. Ez arról szól, hogy valójában nem is érdekli az egész, csak csinálja, mert a szerepe szerint csinálnia kell. El kell menni nyaralni és ott fotókat kell csinálni, mert mások is ezt teszik. Még a filmes korszakban volt olyan, hogy megkérdeztem a haveromat ősszel, hogy nincs-e kedve megmutatni a nyaralás képeit. Mondta, hogy még a gépben van a film, mert van még rajta 4 kocka .... WTF?!? Ez manapság is gyakori, csak kicsit másképp. Lehet, hogy átmásolja a gépeket PC-re, de azt sem tudja, hová - ahová a windows teszi - utólag nem talál meg semmit és ha megdöglik egy winchester akkor mindene elveszett. Majdnem azt írtam, hogy "kárbaveszett", de az ilyenért nem kár
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Marseille199
senior tag
Nem os konkrétan a nyaralásról van itt szó,meg koncertről. Hanem arrol, hogy ha ész nélkül lősz, attól nem lesz több jó fotód és fejlődni sem fogsz. Egy "intenzív" nyaraláson is van idő komponálni, mwg eldönteni, hogy kell-e az ötödik fotó a nyolcadik ugyanolyan házról. 3 tekercs filmre is meg lehet lőni egy nyaralást teljes egészében, jó képekkel. Csak hozzáállás kérdése. Vegyél egy teker profi színes negát kb 2500 forintért (+ hívás és szken) és megtanulod, hidd el
-
OPiiPO
veterán
válasz Peat;) #12141 üzenetére
az mFT-t nem ismerem ebből a szempontból, de régi cseppálló váz+obik elég jól bírták
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
BiriBum
őstag
válasz Peat;) #12141 üzenetére
Nem jó kiszárítás nélkül rögtön zárt táskába rakni a lencséket. Emellett a szilikagél is hasznos lehet, de nem abszolút védelem.
Gombaspórák sajnos mindenhol vannak a levegőben, zoomoláskor (a porral együtt) bejutnak az objektívbe és ha magas belül a nedvességtartalom, elkezdik enni a lencsebevonatot. A régi bőrtokok abszolút előnytelenek voltak, mert dunsztba rakták a lencséket, ugyanakkor jó táptalajul szolgáltak a gombáknak.
-
szaby_gyerek
tag
válasz Peat;) #12018 üzenetére
Ez a tilt shift hatás. Sok mindenre jó. A tilt shift objektívekkel pl. épületeket lehet fotózni a szokásos perspektíva torzítása nélkül, ha jól emlékszem. De ezen kívül ilyen szelektív fókuszálásra is alkalmas. A hatás spéci objektív nélkül is elérhető egy PS trükkel. És makett szerű hatás elérésekor használják.
Angol wikipédia
Time lapse, tilt shift video
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest