Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
Nem a kis képkör a gond, én bírom a sötétebb képszéleket, de az EF-S mélyebb kialakítású, még az érintkezősor mögé nyúlik. Ezért nem ajánlott tükrös FF vázra tenni (lehet egyáltalán?), de a Speed Boosterre se megy fel. Barkácsolni kell, amivel megint nincs gondom, csak ha garanciális a cucc.
Third party objektíveknél ez nincs. -
HÁZIGAZDA
válasz MrChris #67197 üzenetére
akinek már van speedboostere, annak poén lehet az az obi
PNP: ezt az ef-s-séget nem értem, jó az így is, legfeljebb vinnyetál picit, másrészt az ellenpéldának hozott üvegek is mind ef-s obik. vagy stm kontra usm a gond igazából?
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
MrChris
nagyúr
canon 10-18 + AFspeedbooster = 77e+174e= 251e
-
HagaNRG
őstag
25 ezrem van egy M4/3 teleobjektívre.
Ha tud esetleg valaki nekem ennyiért Zuiko 40-150mm-t, az kérem keressen privátban!
Nagyon köszi! -
PNP
őstag
válasz hibavissza #67193 üzenetére
Azt írják, hogy a pontosság volt a prioritás, nem a sebesség, ehhez képest még csak lassúnak se mondanám, ma helikoptert fotóztam telével, nem okozott gondot (ha nagyon máshol áll a fókusz, akkor azért érezhetően lassabb, mintha rendszerobjektív lenne, akár Panasonic, akár Canon viszonylatban). Kevés fénynél is szépen dolgozik, de nincs igazán MFT tapasztalatom, nem használom a kitobit, 5DII meg már akkor is elavult volt ilyen téren, amikor kijött.
Szóval tükrös géphez képest nekem bármi pontos.
-
PNP
őstag
Tudom, hogy holnap jár le a cashback, igazán megvárhatnák vele a nyár végét
10-18 az EF-S, tehát barkácsolni kell, akkor már a 17-55/2.8 IS izgatna, jó tartomány, kézből is jó videónál.
Tokina 11-16/2.8-at szokták ajánlani videóhoz, meg Sigma 18-35/1.8-at.Nekem XL van, szóval 0,64x a szorzó, és 1.3 blende a nyereség. Elvileg ez már inkább a fullframe objektíveket kívánja, de mivel a 4K videó többet vág a képből, APS-C is jó hozzá.
Nem mondom, hogy teljesértékű AF-et kaptam, de meglepően jól működik, és korrekt gesztus, hogy utólag is támogatják a termékeiket. Amúgy a support is normálisnak tűnt, volt egy bug (LCD-n fókuszpont mozgatástól lefagyott a gép), ami eléggé zavart, kértem, hogy nézzenek utána, és bár ezt nyilván nem csak én tettem szóvá, de a firmware-ben aztán javították a hibát, plusz ugye kaptunk AF-t is (bár szerintem a két dolog összefügg).
-
HÁZIGAZDA
jól hangzik. lehet rá venni canon 10-18 nagylátót, holnapig még van rá 11e ft cashback is, de amúgy sem vészes az ára. egy ilyen speedboosterrel már ütős lenne. de egyébként még nélküle sem rossz, ekv. 20 mm
-
.mf
veterán
válasz MrChris #67167 üzenetére
Fogalmam sincs, de nem hinném, hogy ilyen egyszerű lenne. A fura ugyanis az, hogy legalább 3 érték megváltozott (kioldás, rekesz, ISO), és mindhárom ugyanazokra az értékekre állt át mindkétszer.
X-akták.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mirman
őstag
Sziasztok! Milyen itthon beszerezhető vakut tudtok ajánlani egy Oly E-PL6hoz ? A Nissin i40 jónak tűnik csak normális boltok nem forgalmazzák itthon , amik meg igen azok ilyen sufni boltoknak tűnnek weboldal alapján. A meike 320 is szimpi de az sem rendelhető hazai webshopon. Van egyéb alternatíva akit itthon be lehet szerezni és nem ormótlan nagy valamint 70 ezernel olcsóbb?
-
.mf
veterán
válasz #40935168 #67184 üzenetére
Nekezdjükmármegintújrakönyörgöm
Ha nem zavar a reklám, maradhatsz free tag; ha reklámmentességet szeretnél, ahhoz valamennyi tagságot kell fizetni; de ha fizetés nélkül próbálnál reklámmentességet pl. adblockerrel, akkor Parci azt mondta, hogy a rendszer valahogy keresztbetesz időnként, pl. jön Rudi és beszerel a monitorod fölé egy kakukkosórát, ami ha érzékeli, hogy adblockerrel nézed a ph-t, kakukkol és kiugrik egy szigorú tekintetű Parci.
Szerk: de lassú vagyok, meg lettem előzve
Jjeeahh: Bp-en csak félborsó méretű volt kb. Ma jártam Tatán, a város egyes részein elég rendesen megkopasztotta a fákat, minden fa alatt félméteres halmokban álltak a letört ágak és levelek...
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HÁZIGAZDA
válasz #40935168 #67184 üzenetére
neked is csak azt tudom mondani, hogy ha se a klubtagsággal megoldott reklámmentesség, se a reklámok megtekintése nem elfogadható számodra, azaz mindenképpen szűrni fogod és adblockerrel fogod ezt megtenni (azaz nem vagy hajlandó egy petákot sem fizetni az egészért), akkor... akkor a rendszer ezért piszkálni fog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lassú Víz #67180 üzenetére
A kocsikat itt is No, de ami a lényeg: lesz gomba...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #67178 üzenetére
Tegnap volt. Szerencsére csak a híradóban láttam, hogy mit művelt amerre a legerősebb része haladt, elég volt a széle is. Tényleg mint a nő. Amikor jött forró volt és nedves, amikor ment vitte a kocsit meg a házat.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
hibavissza
veterán
válasz hemaka #67165 üzenetére
Jó gyors lett. Cserébe kifagy. Szerintem a felugró napmutató ablak. Minden indításkor felugrik és kifagyasztja a Bridge-ből indított kötegelt műveletet. Továbbá mikor 50 fölötti kép van az ACR-ben akkor is fagyogat (14 GB ramot engedtem neki megenni). Ebben semmi változás.
-
Gondwana
addikt
Az előbb érkezett egy WC-E68. Első benyomás, hogy már értem, miért fizettem 220€-t a Pana DMW-LW46-ért. A kihézagolásával lesz még mit kísérletezni, a Panához elég volt egy üres szűrőkeret, itt még a kettő kevés 14/2.5-ön.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
jjeahh
nagyúr
.mf, Gondwana, Lassú Víz, Schanyee: köszi, utánnanézek ezeknek Én is attól tartok amúgy, hogy nehéz lesz, egy óvatlan pillanatban leesik a nadrágom
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
OPiiPO
veterán
Nézd Parci, felőlem a dolog még jól is sülhet el - tavaly teljesen eredménytelen levelezést folytattam az Időkép.hu supporttal, hogy a mobilalkalmazásuknak hajlandóak-e reklámmentes változatát biztosítani, némi zsebpénz ellenében. Meg sem akarták érteni mit akarok, cserébe ott van az idegesítőn kikerülhetetlen reklámokkal teleszórt androidos kliensük.
Részemről megvárom hogy elinduljatok élesben, egy ideig gyűjtöm majd a tapasztalatot mielőtt döntök, de maga az elképzelés tetszik erősen"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
.mf
veterán
válasz jjeahh #67160 üzenetére
Már megint write-only-ban vagy
Sokan, mondanám a fél társaság. Nálam nem csak egy palacsintával: a 20-as rajta, a 9-18 és a 45 mellette. Decathlonos nagyobb övtáska, utólag sk polifoamból vágott párnázással.Más, volt-e már másnak is ilyen?:
Tegnap mentem fel a hegyre, éreztem, hogy jó kis vihar készülődik, gondoltam jól megképelem ezt is. Már csak fent vettem észre, hogy az időzítős távkioldóba elfelejtettem elemet vinni; sebaj, workaround: shutter delay 2s, delayes lassú sorozat. Állítok rekeszen, ISOn, stb. Bár a 12-50-nel a gép időjárás-álló, de azért húzok rájuk egy zacsit. Indul a móka, távkioldó hold-ra, klikanyik.. klikanyik.. klikanyik... Rámolok, majd én is nézem a vihart, klikanyik.. klikanyik.. klikk. He? Gép live viewt mutat, tehát nem képel. Megtört a távkioldó kábele? Kiugrott a holdból? Nem, a gép önmagától elállítódott: sorozat helyett egyes (ezért nem lő tovább), más rekesz, más ISO. Wétéef?? Gyorsan visszaállítom, kioldót újra benyomom, de egy perc múlva csont ugyanezen értékekre magától átáll.
Szóval nem csak jól megáztam, de még használható videó se lett belőle, és fogalmam sincs, hogy mitől állítódott elFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hemaka
nagyúr
válasz hibavissza #67164 üzenetére
Amikor megjelent én is kipróbáltam, de akkor még nem volt nagy különbség sebességben CS6-hoz viszonyítva, de úgy látom azóta azért reszeltek rajta, feldobom a trialt én is, megnézem milyen lett.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hibavissza
veterán
Kipróbáltam az Adobe PS CC-t. Kb. 3-10x gyorsabb mint a PS6. Beteg.
Az addig rendben van, hogy új fícsörökhöz nem fér hozzá a CS6, de úgy néz ki, hogy már meg sem próbálják updatelni. Arról nem is beszélve, hogy a Bridge CC már normálisan kezeli a lokális dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz pandur99 #67147 üzenetére
A fizetős opciò _vàlaszthatò_ lesz, csak jòl kell kitalàlni a tartalmàt. Régesrég a Chip magazinért is pénzt adtam
Én az EstFM-et egyszer màr elsirattam, ott nem volt tàmogatàsi opciò, a RadioCafét meg bedöntötte a maffia. A Tilosnàl működik a közösségi finanszìrozàs, Ràdiò Q-nàl kampànyként, szelektìvebben szintén. Miért ne működhetne itt is? (Mondjuk, aki a pixinfòért is fizetne, az meg is érdemli )Szerk: övtatyò - Kata DH421 - GH1+20mm de vetkőzés nélkül nem kifűzhető, mint a LowePro AW-k.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Lassú Víz
addikt
válasz Schanyee #67161 üzenetére
Az a jó, amelyiknek van vállpántja is. Az öv csak annyit old meg, hogy ne lengjen ha le kell hajolni, stb.
Legutóbbi beszerzésem egy Canon Gadget Bag 100EG. A kiegészítő rögzítő csatja különösen szimpatikus sok hasonló méretű tatyó lifegő cipzáras tetejével szemben.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Valaki hordott már G3 méretű gépet övtáskában palacsintával? Esetleg nem tudtok valami jó övtatyót?
-
PNP
őstag
Kijött a friss Metabones firmware.
AF
Gyors. -
ati3x
senior tag
válasz Freddy76 #67128 üzenetére
Engem pl nem zavar a reklám.. Ha majd igen, akkor fizetek.. Ez van. Asszem van ilyen üzleti modell néhány tv adónál. Most ne a propa. akarom mondani "közmédiára" gondoljunk. Legalábbis ne a magyarra. Mondjuk az itteni közmédia kicsit más. Ha van TV-d akkor fizeted a tv adót, ami éppenséggel függetlenül szednek be az aktuális kormányzattól.. Igaz olyan 5XX korona/3 vagy 4 hónap.. Nem épp occsó.. DE nem is merik politikailag piszkálni..
-
HÁZIGAZDA
válasz MrChris #67145 üzenetére
mert a patkány google erősen érdekelt abban, hogy herélje a klasszikus reklámpiacot, ott ugyanis ő nem annyira erős, viszont ott az adwords, azt érdekes módon nem szűri a tetű chrome. a google egy gonosz, rohadt nagy trójai faló és a média oldalról vígan szalad mindenki a bárd alá.
(azért is éri ez meg a google-nek, mert egy-egy nagy médiával nehezen tud alkudozni, de ha azokat kvázi tönkreteszi, marad a sok-sok blog, ott meg mi sem természetesebb, mint kirakni az adwords blokkot és örülni a havi 30e ft-nak. persze ez nem más, mint verseny, csak éppen azt egy szereplő a saját érdekei szerint torzítja brutálisan. a facebookba bele sem kezdek. ezek végtelenül profi, hatalmas szereplők, a büdzséjük szó szerint végtelen, több ezer, tízezer programozójuk van. kíváncsi vagyok, hogyan lehet majd életben maradni mellettük, egyelőre minimum nem triviálisnak tűnik)
-
jjeahh
nagyúr
Utolsó láma kérdés, mert nem értek hozzá :
Amúgy csak az adblock plugin szirszarokkal van gond vagy pl. azzal is ha mondjuk kicserélem a host filet vagy mittudomén? (asszem vannak egyebek is, pl. admuncher stb, én sosem próbáltam egyiket sem)Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pandur99
aktív tag
válasz philoxenia #67146 üzenetére
Moderátornak nem illik személyeskedni.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
pandur99
aktív tag
Nekem másfél évtizedes tapasztalatom van ingyenes városi újság (nem reklámújság, hanem közéleti) szervezésében, kiadásában. Amikor megpróbáltunk akár 20 Ft-ot is kérni érte, rögtön a nyakunkon maradt az egész. Hirdetőkkel, szponzorokkal kellett egyeztetni, hogy azóta is működni tudjunk. Nem könnyű, nem azt mondom, de akkora a konkurencia, hogy pénzért csak a legjobbat, a legkülönlegesebbet és az egyedit lehet sajtó terén eladni. Az internet meg még rosszabb helyzetben van, akkora a nyüzsgés. A google fordító óta a nyelvet nem tudók is olvasgathatnak és fórumozhatnak száz nyelven. Lehet, hogy bejön nektek, lehet, hogy nem, és lehet, hogy csak az ördög ügyvédje vagyok.
-
HÁZIGAZDA
válasz pandur99 #67143 üzenetére
jó, hát állunk a kihívás elébe, na. rohadt nagy biznisz hardverszájtosat játszani, gombamód indul majd a konkurencia. leírtuk, hogy mi lesz az új rendszer, arra biztos nincs semmi esély, hogy ki se próbáljuk. ha elindítjuk és tragikusak a tapasztalatok, akkor majd változtatunk, korábban is volt rá példa, nekünk nem ciki beismerni, ha elkalibráltunk valamit. annyit azért hozzáteszek, hogy ezen elég sokat gondolkodtunk, mérlegeltünk, számoltunk és terveztünk. csodálkoznék, ha orbitális bukás lenne, ugyanakkor öreg vagyok már a netes világban, nem lepődök meg semmin.
-
pandur99
aktív tag
válasz Oliverda #67133 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem mindenki gazdag, aki fórumozik és egyes honlapokat nézeget. Sőt még az sem, akinek milce van. Az meg, hogy sajnálom az 1-2000 Ft-ot, tiszta demagógia. 1000 Ft ide, 1000 majd egy másikra, mert ha nálatok beválik, akkor más miért ne kérjen? Aztán lassan 10-20 ezerbe kerül csak néhány honlap olvasása. Plusz az internet havidíja. Meg kell ezt oldani másként, mint ahogy mások meg is oldják. Ha meg ráfizettek, hát akkor valamit rosszul csináltok. Ha ez nem, lesz majd másik. Mert ha valahol űr támad, azt biztosan betöltik.
-
Oliverda
félisten
válasz MrChris #67138 üzenetére
Igazad van, bele is írtam, hogy szerintem, illetve is. A megállapítás nem kifejezettem a fórumra vonatkozik, illetve sajnos továbbra sem tartom túlzónak. Tudtommal nincs nálunk szabályba foglalva, hogy ne lehetne bármiről is kulturált formában véleményt nyilvánítani.
Viszont az OFF-ot most már tényleg függesszük fel.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Studi
veterán
Szerintem kitárgyaltuk.
15/1.7-et látott már valaki élőben? Nem olyan új obi, érdekelne már némi személyes tapasztalat vele.
-
MrChris
nagyúr
válasz Oliverda #67133 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Kivéve az utolsót és azt nagyon jó lenne moderálni! Szerintem a felhasználók töredéke rendelkezik '100 millás lakással, 20 millás kocsival, 2 millás fotóscuccal, meg 1 millás notebookkal'. Ha ez az általános akkor egy nagyon-nagyon gazdag jóléti országban élünk csak én vagyok kivétel. De ha a szarrágásra akartál utalni az se országspecifikus. Ha hazánkra szerinted ez a mentalitás jellemző és ilyet le lehet nyugodtan következmény nélkül írni, akkor más is nevezhet meg országot társítva kollektív csúnya mentalitással, tulajdonsággal, általánosítássall? Természetesen bármilyen negatív következmény nélkül! -
HÁZIGAZDA
viszont lassan zárjuk le az offot, igazából itt rossz helyen is van, de nem bántam, hogy egy amúgy független társaság megteszi az észrevételeket, sok hasznos visszajelzés jött.
a tartalom ajánlón szerintem finomítunk, a fehér háttér helyett megnézünk egy olyat, amikor a fórum hátterét kapja (a helye marad, meg az is, hogy lesz ilyen valamilyen formában, egyelőre). a klubtagságit meg nyomjuk, terveink szerint első körben bevezetjük, rá pár héttel pedig beindítjuk a szigorítást adblocker ügyben.
-
Lassú Víz
addikt
válasz radi8tor #67123 üzenetére
Miért nem csináltok belőle üzletet? Felhasználó által szerkesztett avatar jóváhagyása, avatar elkészítése mind lehet fizetős. Az eddigi rangrendszerben és gyakorisággal marad ingyenes, akinek sűrűbben kellene, áldozzon rá.
-
Oliverda
félisten
Mindig megdöbbent, amikor tagok időről-időre meglepődnek azon, hogy bizony az oldal már hosszú évek óta nem egy hobbitevékenység, amire a szerkesztők szabadidejükben írogatnak a tisztelt nagyközönségnek. Hihetetlen, de sokan még mindig ebben a hitben élnek.
A másik sajnálatos dolog, hogy az emberek egy részének zéró realitás érzéke van. Fogalmuk sincs, hogy minek milyen költségei vannak, miben mennyi munka van, így az ilyenek azt gondolják, hogy ez csak úgy alanyi jogon jár, hiszen ő fizeti a zinternet havidíját.
Legvégül pedig ott van a szerintem hazánkra (is) igen jellemző mentalitás, miszerint 100 millás lakásra, 20 millás kocsira, 2 millás fotóscuccra, meg 1 millás notebookra azonnal van pénz, de ha be kellene fizetni valami apróságra 1000-2000 forintot (ami némi trükközéssel akár ingyen is elérhető lenne), arra már nincs.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
HÁZIGAZDA
válasz pandur99 #67122 üzenetére
további félreértések elkerülése végett: kizárólag reklám/bevétel/piaci szempontok alapján mondom, hogy ha nagyon sokan elmennek, akik semmiképp sem néznének reklámot ÉS semmiképp sem fizetnének egy fillért sem, akkor azon mi semmit sem fogunk bukni, ezekből az emberekből egyáltalán nem tudnánk megélni így sem úgy sem.
vegyünk egy über extrém példát, lelép a userek fele (bárd alá teszem a fejem, hogy 10% sem lesz a lelépők aránya egyébként, sőt). mostanra ott tartunk, ott tart a piac, hogy azzal sem vesztenénk semmit. a kutyát sem érdekli ma már, hogy hány csilliárd látogatója van egy oldalnak, az az érdekes, hogy a kampány, ami fut, hatékony-e. ez nem csak kattintásokat jelent, sokkal okosabbak ma már a webes eszközök. egy image kampánynál például nem is a kattintás a cél, hanem, hogy eljusson az üzenet a userhez. állatira nem mindegy, hogy látja-e ezt az üzenetet jól (= eljutott) vagy sem.
summa summárum, mi itt már sarokba szorított portálka vagyunk, nincs már vesztenivalónk. ezzel együtt szerintem egy tök frankó dolgot találtunk ki és remélem, hogy sokan értékelni is fogják.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sokan hozzászoktak ahhoz, hogy ingyen van minden a Neten: torrent, gmail, facebook.
Csak elfelejtik, hogy azért van ingyen a szolgáltatás a multiknál, mert ott maga az ügyfél a termék. Titeket árulnak pénzért a hirdetőknek. A ti keresési, levelezési szokásaitokat, like-ok, checkinek a szállásokra, stb. Ezek sok pénzt érnek a multiknak.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Freddy76
addikt
válasz pandur99 #67122 üzenetére
Ezt szerintem terjeszd szélesebb körben, mert éppen most döntöttél meg egy olyan mítoszt, amire kb. száz éve épül a média...
Amúgy tényleg nem értem ezt a féktelen rinyát. Semmi sincs ingyen, nyílván az üzemeltetőnek egy zsák pénzbe kerül az oldal, a bérek, a tárhely, az alvállalkozók, stb. Az is nyilvánvaló, hogy bevétele csak reklámból lehet. Nem értem, mire fel várja el bárki, hogy csak azért, mert ír a fórumba, ő ingyen kapja a szolgáltatást. Az én szememben ez nagyjából azzal egyenértékű, mintha valaki étteremben nem akarja kifizetni az ebédet, mondván, örüljenek ők, hogy ott evett.
Amit Parci ír, világos: pénzbe kerül az oldal, pénz kell nekik, reklámoznak. Sőt, nyilván az is benne van, hogy a tulajdonosok esetleg több pénzt akarnak keresni, amiért nem tudok haradgudni rájuk. Hogy te megvásárolhatod a reklámmentességet egy csomagban aprópénzért, extra, nekem tetszik. Az pedig, hogy ha valaki reklámot sem akar, fizetni sem akar, akkor fórumozni se akarjon, teljesen rendben van. Kissé pátoszosan erről szól a kapitalizmus. Lehet megsértődni persze, de aki ezt teszi, az szerintem vagy túl sokat képzel magáról, vagy nem ért alapvető dolgokat.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
eeXaa
addikt
..remek ötlet lesz ez az ignore fícsőr, legalább kiderül, milyen is a közösség, kikért is érdemes idejárni. Bár a reklámblokkolót kikapcsoltam, kiváncsi vagyok lesz e ennek értelme, de szerintem ez nem csak nekem derült égből villámcsapás... amúgy teljesen egyetértek fattyuval...
-
goranje
tag
Szia!
Bocs a kései reagálásért, de csak most estem a gép elé.
Mondjuk ennél a gépnél a vaku kevésbé izgat, inkább arra kellene hogy ha elmegyek túrázni akkor egy minél kisebb váz kellene hogy létrákon, sziklapárkányokon (stb.) egyensúlyozva könnyen előkapva tudjak fotózni.
Na meg hogy mindig nálam levő szaladgálós gép is lenne egyben.A GX7-et is már nagynak érzem erre a célra.
Nagy valószínűséggel a GM5 lesz, csak bizonytalan vagyok a +60 ezres miatt hogy megéri. Na meg a szerencsekerék is elbizonytalanít mennyire lehet használni. A többi vázon, így a az 5-ösön levő tekerő, benyomó sokkal szimpatikusabb.
Ugyan csak ez kettő lényeges különbséget látom a két váz közt, de egyre jobban érzem hogy a GM5 lesz az igazi. A Fotóplus-ban megfogdostam már, és azért nem annyira vészes a kicsi EVF. Persze a GX7 mellet csak jelenthet, de jobb mint ha csak az LCD lenne.Más téma, lehet hogy van akinek tanulságos eset lesz.
A GM1 tesztjében írta MLaca a 12-32 obiról:
"Az objektívet a 12 mm-es álláson túltekerve lehet összecsukni, s használatakor nem kell félnie senkinek attól, hogy véletlenül túltekeri a végponton, mert az jóval nagyobb erőt igényel, mint a sima zoomolás."Na ez enyém a hétvégén így járt pedig. Már volt egy kis bizonytalan érzésem hogy valami nem stimmel, aztán odaadtam a gépet az egyik lánynak hogy Ő is csináljon pár képet, majd mikor visszakerült hozzám egyszer csak észre vettem hogy a külső gyűrű letekeredett.
Most úgy tudom használni bekacsolt, 12mm-es állásban rögzítettem. Így tökéletes, képminőségében nincs változás csak a mérete lett állandó.
Szóval azért érdemes vigyázni vele, mert ha olyan kezekbe kerül igenis gallyra lehet vágni -
pandur99
aktív tag
Szerintem fordítva ültök a lovon. Az fizessen nekem, aki azt akarja, hogy reklámokat nézzek. A tévén is elkapcsolok a reklámblokknál, vagy kimegyek a szobából. Itt ezt nem tehetném. Ha nekem kell(ene) majd fizetni, akkor többet nem látogatom a fórumot. Szerintem nagyon sokan leszünk így. A reklámot nem vagyok hajlandó nézni. Nullszaldósok lesztek legjobb esetben. De mindenképpen beszűkültök.
-
HÁZIGAZDA
válasz fattyu #67117 üzenetére
jó, de pont erre és pont neked és hasonló helyzetben lévőknek van kitalálva a tagsági. érted, régi motoros vagy, veterán fórumozó, sokat vagy itt, szereted, de nem akarsz reklámot látni. van megoldás. sőt, kapsz egy szerintem egyáltalán nem szar extra listát is mellé (tovább lehet szerkeszteni a hsz-t, ignore feature a fórumban, nagyobb képfeltöltési korlát és nulla tömörítés, napi privát limit eltörlése stb., csak hogy párat kiemeljek), mindez kerül havi 1-2 euróba mondjuk (de az első 1000 tagnak inkább 1 mint 2). szerintem sima ügy.
tv: én sem bírom nézni a reklámok miatt (meg mondjuk nélkülük is szar a műsor). de azért attól mi marha messze vagyunk. a gemius popup egy szar volt, de ez megint olyasmi, amit nem tudtunk kivédeni: auditálni kell magunkat, az audit meg ezt csinálta, nem mi fűztük be, nem kértük, sőt. a teljes hátteres reklámmal viszont szerintem nincs gond, arra sajnos a jövőben is számíthatsz, valamit azért muszáj csinálnunk (az olyan reklám, ami meg a legérzékenyebb usert sem zavarja, nyilván olyan, amit alig vesz észre, na de az meg nem lesz túl eredményes )
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
nemtudom. hálistennek nem kell ilyeneket tudnom és értenem ehhez. ez nem a beleszarok. csak nekem nem ez a szakmám.
a demagógság.
nem tudom. lehet annak hangzik. de pl ugyanezen alapon nincs tv előfizetésem sem. ugyanezért nincs androidom se ( amíg volt root és adkiller ott is ) Köszönöm nem kell reklám jeligére. szóval nem hiszem hogy demagóg. Nagyon érzékeny vagyok rá és a magánszférám megerőszakolásának érzem.
Amugy próbaképp megnéztem valóban nem vészes a PH most.
de voltak idők amikor azért durva háttér reklámok a fórum köré. meg a sonda ipsos popup.
Részemről ennyit tudok erről elmondani.
Olyasmi lehet ez mint a projektoroknál a DLP szivárvány effekt. van aki nem látja és nem érzékeny rá valakinek meg megöli az egész élményt. na így vagyok. azzal is meg a reklámokkal is.
Szerk: és komolyan szempont az erőforrások megevése is.
Itthon nem érdekes mert van elég kraft de a melós gépemen. 84 ablak van nyitva munka miatt 4 giga rammal. így is döcög. ha még reklámokat is hagynék betöltődni...
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HÁZIGAZDA
válasz fattyu #67115 üzenetére
nem-nem, nem kéne most elvinni ezt ilyen irányba, az "értéket" kizárólag a reklámpiacra értettem, nyilván nem úgy, hogy mint ember nem ér semmit, és igen, tartalmat is csinál, alkalmasint értékes tartalmat.
viszont.
ez a "saját otthonomban" nem szűrhetem a reklámot, már bocs, de állatira demagóg. azt csinálsz, amit akarsz, de ne várd el tőlünk, hogy amikor te publikusan az arcunkba röhögsz (ti: dögöljetek csak meg, engem ugyan nem érdekel, ha ebből éltek, hát majd nem éltek meg részemről -- az adblock ugyanis ezt jelenti), akkor mi fülünket-farkunkat behúzva meghunyászkodjunk és inkább csődbemenjünk. neked jogod van szűrni, nekünk meg jogunk van kikötni, hogy nálunk tilos és erre elég kemény módon felhívni az adblockert használók figyelmét.
és egyébként egyszerű etika, elviselem a reklámot, ha tudom, hogy ez az ára annak, amit kapok. mert van ára, valamilyen módon mindenkinek meg kell tudnia élni. ráadásul épp ezért csináljuk meg a klubtagságit, hogy legyen harmadik út is: nem kell reklámot nézni akkor, sőt, csomó tök hasznos extrát kap a klubtag.
aki viszont se ezt, se azt nem vállalja, azt igen-igen gyakran figyelmeztetni fogja a rendszer, hogy adblockerezni állati szemét dolog és tönkretesz minket.
szóval nem igazán értem, hogy akkor mit javasolnál nekünk, mit tegyünk. de most komolyan, te mit tennél a helyünkben? ennél több alternatívát nem tudunk már mutatni, és mégegyszer, ha eltűrjük az adblockereket, akkor rövid úton betérdelünk (hála a goglénak és a fáccsénak, hosszú úton még lehet, hogy így is, de az már egy másik történet).
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
én tényleg értem hogy ti is pénzből éltek.
isten bizony.
de ilyet leírni???
"(ha elmegy, elmegy, amíg adblockolva van itt, nekünk sajnos már "semmit sem ér"). ez a három út lesz."
Egyszer valaki leírta hogy a ph FÓRUMon a fórumozó aki ért és megosztja tudásást tapasztalatát az érték. mert a fórumba is visszajárnak ezért az emberek. és emellé akkor már fogyaszt tartalmat stb.
ezen lehet vitatkozni meg nem egyet érteni.
de az hogy már a saját gépemen a saját otthonomban nem használhatok reklámszűrőt mert csak ez engem megborít rendesen. az én monitorom az én hardverem az én netem. azért megyek bárhova hogy azt lássam amire kiváncsi vagyok. Nem reklámokért.
Részemről is a viszlát kategória lesz. nagy fájdalommal mert rég itt vagyok és jó is itt. de fizess vagy reklámokat nézz vagy szétszopat az oldal.
a falhoz állításra sokan középső ujjal reagálnak.De mint leírtad szart sem érnek úgysem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Real_Necro
veterán
Egy próbát megérne, felhívni a fórumközösség figyelmét arra, hogy kapcsolja ki az oldalon az adblockot, ezzel támogatva kicsit az oldalt. Én pl eddig nem is igazán figyeltem erre, de az alábbiakat olvasva most kikapcsoltam a prohardver.hu-n.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
HÁZIGAZDA
válasz Gondwana #67109 üzenetére
még nem végleges az ár, de biztos, hogy kevesebb lesz, mint 2 euro/hó, illetve az első 1000 klubtag kedvezményesen lehet az. nem kell donate gomb sem, ez a rendszer kész, csak arra várunk, hogy az extra feature-öket a hardverapróhoz is megcsinálják a rendszer fejlesztői, a mi oldalunk készen van.
-
Mercutio_
félisten
Így érthetőbb az egész.
Ha az adb-seket sikerül jobb belátásra bírni, akkor viszont elvileg nem lenne szükség az új ajánlóra, mert nő a "látható " userek száma. De lehet valamit félreértekbitpork: Persze, meg animágus kedvezmény amíg egy appot örökre megkapok 1k alatt a havi 1k kicsit meredek lenne.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz bitpork #67107 üzenetére
egyrészt köszönjük, másrészt te csináltad korrektül, mert nem a markodba röhögve szartál a fejünkre, hanem felelősen viseltettél. valamiből muszáj megélnünk, vagy a hirdetőkből, vagy a userekből valamilyen formában (szolgáltatások), de ingyen nem megy, aki adblockol, mégis ezt várja el, ráadásul a többiek kárára. igazi potyautas-szindróma.
viszont, hogy valami "jót" is mondjak: elvileg hamarosan senki sem fog tudni stikában adblockolni, valamerre el kell majd mozdulnia ebből az állapotból. vagy velünk együttműködve szűri (kap még egy csomó extrát mellé, de fizet érte), vagy kikapcsolja és nézi a reklámokat, vagy ellenünkben blokkol, de akkor a site megőrjíti rövid úton (ha elmegy, elmegy, amíg adblockolva van itt, nekünk sajnos már "semmit sem ér"). ez a három út lesz.
magyarán, neked semmi dolgod sem lesz, hiszen most sem szűröd már.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Én is használom az adblockot, de anno lezso megaszonta h akkor van smiley ha nincs reklám blokkoló. azóta nincs. És most mégis én járok rosszul, mert mások használják. Szeretem a ph-t, ezért nem hagyom itt, de nehezen fogom megélni, hogy más butasága miatt, én vagyok büntetve.
Ha már úgy is nézi a rios h ki mit használ, nem lehetne a rendesebbjét kevésbé bekönnyeztetni?[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #67105 üzenetére
Ha már offolunk: Nálam (ZTE V5, droid 4.4.2, dolphin browser) minden Ph site teljes verzióban jön be, kivéve HA. Illetve néha ismeretlen okból egyszer csak átkattan az adott site fórumozás közben mobil nézetre és onnantól bármit csinálok abban marad, se böngésző, se teló reboot nem segít, de ha site-ot váltok onnantól minden OK, mintha mi se történt volna meg )
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
Opera minivel amit nemtom mennyien használnak 0 reklám van PH-n.
Amúgy jó reklám lenne ez, csak kissé keskenyebbre kéne vágni, valahogy most túl magasnak tűnik. Kb a benne lévő kockakép nagyságúnak kéne lennie esetleg a háttere se fehér hanem hasonlíthatna a fórum háttérszínére. Meg ha cikkeket reklámoz akkor ami cikket néztem és hozzászóltam akkor ha érkezik hozzá új hsz. az a cikk szerepelhetne benne azzal a plusszal hogy új hsz érkezett. Ahogy az 'itt szóltál hozzá legutóbb' cucc.
Az persze más kérdés hogy engem 99.9%-ban csak digicam-es cikk érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest