Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szerviz topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Mini-ITX
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wms
senior tag
Sziasztok!
Pár napja már segítettetek, de ha lehet szeretnék még kérdezni. Teljesen amatőr, de annál lelkesebb felhasználónak Oly PL7 vagy E-M10? Esetleg valamelyik Pana?
-
|AP|
veterán
válasz
üzenetére
Esetleg még amit itt írtam.
Amúgy sokáig én is azt hittem, hogy az övtáskában hordás lesz az ideális nyaraláshoz, de rá kellett jönnöm, hogy engem már bizonyos méreten felül nagyon zavar a hasitasi. Főleg ha még van nálam egy fél literes ásványvíz, vagy bármi más a tárca-telefon kombón kívül.
Nálam most a legjobban bevált megoldás a válltáska táskabéléssel, séta közben pedig az övemen lóg a gép egy ilyenen.
-
-
szpetri
tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Fém bajonettes?

Ez új volt, kösz az infót! -
törölt tag
-
törölt tag
Urak, tudnátok nekem ajánlani vmi hasitasit nyaralásra ? Férjen bele az E-M10 a kitobival (felcsavarva) + pénztárca + mobil. Hát és válltáskát nem bírom nyáron, aláizzadok. Hason ideális lenne vmi.
-
-
szpetri
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem nagyon értem, miért temetjük a 14-45-öt.
Nekem ilyen van. Nemrég le akartam cserélni egy 14-42 PZ-re, hogy kevesebb helyet foglaljon a táskában (merthogy kell egy alapzoom, bár a ritkán van fent gépen a két fix mellett).
Néhány próbakép után nagyon gyorsan úgy döntöttem, hogy inkább marad a "nagy és nehéz" 14-45.
Nikon 18-105-ről átszokva nagy előny lehet még a fizikai OIS kapcsoló is.Az új 14-42 hozza ugyanazt a képminősséget?
Ill. annyival olcsóbban megy használtan?
-
Mercutio_
félisten
válasz
MrChris
üzenetére
Elírtam, de mivel Bali vette a fáradságot és kattintott látta, hogy 14-42 II-ről beszélek.
Balinov : Régi pana kitobinál elég nagy a gyártási szórás és nagy eséllyel vackot fogsz ki belőle. Van a réginek egy faceliftes verziója, más színű a festés a bajonet felőli részén, de ugyanolyan felejtős. Csak az új II verzióval foglalkozz. Vagy a 12-32 ami elég baba.
-
Balinov
titán
hmm..ugy latom, jo baratsagban leszunk a G3-al. Rawok nem igenyelnek tobb utomunkat, mint a D5000/D90 nefjeinel. Elso publikus proba(pano) ha egy 4 eves mft teknyika igy teljesit, mit tudhat egy mai "csucs" mft..

-
Balinov
titán
Nem a te hibad, ANOka, en felejtettem el ezt az aprocsepro reszletet beirni.
Studi: hat ha meg a Nikkor 18-55hoz hasonlitottad volna meg el is tudnam a terben helyezni

Merci es a tobbiek, koszi, keresek hasznaltam 14-42 II-t,.
szerk: 12-35 nagyon rossz? D90el foleg tajakat szeretek fotozni, ott meg minden mm szamit a WA vegen..
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Neked a Panákat érdemes vadásznod, azokban van stabi. Abból a legjobb minőségre talán az új 14-42-es. Onnan ismered fel, hogy a frontlencse körül a szöveg elolvasásához nem kell körbeforgatni az obit.
(Így vannak a feliratok, és nem pedig így. -
athomi
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én tegnap esküvőn voltam, mivel a kitobi sötétedés után elhasalt beltérben, a 45-öst pattintottam fel. Sokszor szűk volt, eléggé korlátozottak voltak a lehetőségeim vele, egy szélesebb fix nagyon hiányzott.

-
Mercutio_
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
14-45-öt felejtsd el, nagy, nehéz és mára túlárazott.
G3-ra az új Pana 12-42 II vagy Pana 12-32 -
Balinov
titán
14-45, csak nem ugrott be a kezdoertek....az milyen? nem zarkozok el a 12-42-tol sem, csak arrol hallottam, tobb fajta revizio is van (oly es pana istalobol), nem tudom, melyik elesebb, vagy gyorsabb az AF-e.Kitobitol nem ijedek meg, D5000-en sokaig 18-55 volt, aztan kicsit kesobb beujitottam a 18-105VR-be, amit a mai napig hasznalok a D90-en.
-
Balinov
titán
Sracok, biztos szamtalanszor feljott mar a topikban, de...
mi az a budget zoom, amit a 30-as fix melle meg erdemes lenne megvenni. Budget,mert hasznaltat keresnek.
-
jjeahh
nagyúr
Látom már ismert a neve a topikban, pedig nem is topiktag

(#65843) hegyimorc: ez nagyon bejön most, főleg mert ma én is hasonló helyen voltam

(#65836) mondomén: majd megszokod, szerintem az evf kihajtható taccskijelzővel együtt fantasztikusan jól használható
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Majd egy 25/1.8-at is próbálj ki, kültéren elég távol lehet lenni és kellemes a szinvilága.
-
scarabaeus
őstag
-
qpakcovboy
őstag
A kerti partin a 45 fix vitte a prímet. Gyors és pontos, meseszép a rajzolata, és mindez az oly színeivel...
Sosem fogom megbánni hogy rábeszéltetek az mft-re a dslr eszembe se jut, kicsit se hiányzik!
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Hehe, a tengerszemnél oda másztunk mi is ki az öcsémmel, én elindítottam az E-M10-en a lájvkompót, ő maradt a cuccnál, én meg elmentem a susnyáson keresztül megvilágítani a szikákat

Persze nem sikerült, töksötétben elbénáztam.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
"A Bél-kő csúcsa"
-
zolko74
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Gratulálok! Három éve mi is megmásztuk a Bél-kőt. Nagyon durván visszaadja az élményt ez a gömbpanoráma.

-
hegyimorc
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
-
scarabaeus
őstag
Kihasználva a napos hétvégéket, felkerestem egy évtized kihagyással pár környékbeli helyet, most már a gömbpanorámákra is felkészülve.
Szász-bérc a Bél-kő mellett
A Bél-kő csúcsa
A Bél-kő szikláiról még Balaton is látszik (nem "a" Balaton, hanem Balaton)
Megyer-hegyi Tengerszem, az egykori malomkőbánya bányatava a Sárospatak melletti hegyekben -
Lassú Víz
addikt
válasz
fischi
üzenetére
Mindhárom gép előrelépés, de hiányozni fog a kereső. Vegyél inkább E-M10-est most nyáron pénzvisszafizetési akcióban. Rossz hír, AF képes adapter nem létezik. Egyedül az E-M1-nek van szenzorra integrált PDAF érzékelője. Lassú AF lesz kontraszt alapon is, a megfelelő adapterrel. A makró amúgy is inkább manuál fókuszos téma.
-
mondomén
őstag
Szűk nekem ez a 19-es sigma. :/ Nagyon sok árnyékról lemaradtam, mert nem tudtam elég magasra nyújtózkodni. EM10 meg fasza, szeretem, de a kereső, illetve a bökős kijelző sokszor megkavar.
Több funkció, többet varjálok, többet is hibázok. Plusz a kereső olykor ellustít. Azon kapom magam, hogy nem keresem a legjobb szöget, nem guggolok, ugrálok, hajolgatok, egyszerűen az arcomhoz emelem a gépet azt kész. Képek meg egyre egyhangúbbak...Itt van például amit útóljára felraktam. Össze vissza szerencsétlenkedtem. Először a keresővel, aztán a kijelzővel, el is mászott a fókusz, rekeszt is úgy felejtettem, az árnyékát is lefejeztem (levágtam végül), majdnem le is maradtam róla... Szoknom kell még a berendezést.

-
fischi
tag
Sziasztok, egy e520 mellé vennék egy kisebb gépet. Valamelyik e-pl5/6/7 szerintetek jó lenne? Kellene egy af képes adapter, van ilyen? Mert az eredeti dupla kit mellett van 50es macro és 7 0-300 telém is, jó lenne őket még használni.. Vagy mit tudtok ajánlani? Köszi

-
qpakcovboy
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Tudok egy eladó feketét
-
madgie
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Mindkettő, de amúgy a 45, a kertben meg jó esetben van hely, hogy mászkálj.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
A 17-est. Vagy a 25-öst. Vagy a 45-öst. Vigyél egy 12-40-est, az jó lesz mindenre.

Alapból a kit obit, és ha portréra kerül a sor, akkor cserélném. Szükséged lesz a nagyobb látószögre is, de a kit obi f5.6-ja nem sok játékteret ad portrénál.
-
Mercutio_
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
12-32
jó lesz a kitobi övtáskában meg elfér a 45-ös, potakku, iratok, dcr-250 -
qpakcovboy
őstag
Megyek nemsokára egy kerti partiba és nem tudom eldönteni hogy az e-m10 re a 45 mm fixet vagy a 14-42 kitet tegyem fény lesz bőven úgytűnik. Te melyiket tennéd fel?
-
|AP|
veterán
ezen a héten jjeahh hugi képviseli a topikot

-
cselt
senior tag
-
sticky35
tag
MFT és m43 jelölésű objektíveket tehetsz rá (de adapterezve szinte bármit), itt a választék:
[Full m43 lenses chart]
Én még mindig a Pana 20/1.7-et szeretem a legjobban a lassúcska AF ellenére is
-
Bazsee71
őstag
Ha a kit objektívek nem fedik az igényeidet, illetve ha még jobb képminőség a cél, mint ami azokkal elérhető, akkor természetesen. Hardveraprón a m4/3 objektívek között lehet keresgélni.
-
csmat
senior tag
Érdemes lehet megvenni az em10 es vázat és használtan egy obit hozzá? Milyen lencséket lehet rátenni?
Hogy keressek rá a használt cuccok között? -
wms
senior tag
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, sokat segítettetek!
Remélem, hogy hamarosan én is egy boldog E-M 10 tulajdonosa lehetek. 
-
Degeczi
nagyúr
A már említetteken kívül kérdés az is, hogyan használod a vázat?
Ha uis JPG-ben, akkor sokat számíthat az M10-ben lévő újabb, nagyobb tudású JPG motor (ami már pl. CA korrekciót is végez)De a jobb kialakítás sem lebecsülendő, mert a hasonló méret ellenére akár kesztyűben is egészen jól lehet használni, ami a Pen szériás váznál nem menne.
Szóval mindenképpen megéri az OMD-t választani, ha van rá módod.
-
Lassú Víz
addikt
Szenzor ugyanaz. Stabilizátor, EVF, live composite mód, wifi a leglényegesebb különbségek. Szerintem megéri a felárat, nekem sokat számít az, hogy milyen kezes a gép amikor el kell készíteni a képet és nem csak a monitoron vagy nyomtatásban látott végeredmény. Igaz, E-M1-et használok, közvetlen tapasztalatom a 10-essel nincs, de a kereső önmagában eldöntené a kérdést.
-
Bazsee71
őstag
E-M10 szenzor tudtommal AA-szűrő mentes, ezáltal a "tücsökpöcs" képe talán egy "hangyaf@sznyival" jobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami viszont nagyobb difi, és szintén befolyásolni tudja a képminőséget, az a jóval komolyabb képstabi. Olyan hosszú záridőket ki lehet vele tartani kézben, hogy el sem akarom hinni.

Továbbá E-M10-ben van 0 sec Anti-Shock funkció a shutter shock kiküszöbölésére.
-
wms
senior tag
Sziasztok!
Képminőségben van különbség az E-M 10 és a PL 5 között? Vagy csak inkább a több szolgáltatás, illetve a testre szabhatóság amiben jobb a drágább gép?
-
trlala
aktív tag
Srácok!
Tudja valaki, hogy az e-pl5-ön hogyan lehet kikapcsolni a videofelvétel gombot? Egyáltalán ki lehet kapcsolni?
Már jó párszor előfordult, hogy véletlenül megnyomtam és elkezdett felvenni.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autószerelők, autószerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Interactive Brokers társalgó
- Energiaital topic
- Szerviz topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Kutyusnak: mekkora a brifko? csajosan kicsi, vagy fopinceres? Telefon meg 6" phablet vagy Asha 203?

Meg a jó öreg 50d

..32vegure gondoltam, de szerintem ugyis max egy II 14-42 lesz belole.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)