Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Khm, én a Zuiko 75-300 linkre reagáltam, a 9-18 (nagyjából) rendben van, bár ahogy madgie úgy én is álmodozom egy 80-90ezres árról persze, de tudom, hogy ahool nincs konkurencia, ott semmi nem szorítja rá a gyártókat az árcsökkentésre
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
Biztos, hogy más zár van az új Oly vázakba?
Semmi jelét nem látom annak, hogy kicsi vázakban gyorsabban mozgó zár lenne, mind a 3 váz 1/4000s-re képes.
A 5,5 fps mellett se működik gyorsabban zár, csak gyakrabban.
Ez különbség ilyen digitális vázak esetében inkább képfeldolgozó rendszer sebességén múlik. Ami mondjuk szintén nehezen magyarázható, hogy akkor miért tud többet az olcsóbb gép..Nekem mondjuk van egy gyanúm, hogy mi állhat a háttérben.
Például hogy az E-P3 a 3 fps működése mellett működésben marad a fénymérés és az AF, míg a kisebb modellek 5,5 fps sorozata a NEX-ekhez hasonló favágó elven működik, azaz lockolja a fénymérést és az AF-et is és csak bután darálja a képeket.
-
HÁZIGAZDA
ja, egyébként nincs ekkora áresés általában digitális vázaknál, a nikon esetében például 20%-ot esik egy termék az életciklusa során. ehhez képest a gh1 volt harmadáron az eredeti árához képest, mindezt úgy, hogy egy olyan lapka van benne, amit a panasonic hülye volt bárhol máshol használni (ergo komparatíve drágább). az mft vázak egyelőre piszkosul túl vannak árazva.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
HÁZIGAZDA
új, kisebb zárat kapott a két kisebb váz. az e-p3-at viszont nyilván át kellett volna tervezni, hogy beletegyék ugyanazt, és ezt nem vállalták be, olcsóbb volt a régit használni. ami csak azért ciki, mert ugye így az olcsóbb modellek a jobbak ilyen téren. no meg használhatták volna a plusz helyet másra az e-p3-nál, például evf-re, jobb stabira, vékonyabb vázra, bármire. egy igazán új olympus váz tehát továbbra is várat magára, ez egyelőre egy az egyben egy e-p2 egy új szenzorral.
-
FEDman
addikt
A digitális vázaknál úgy általában nagy az áresés. Aki ezt nehezen nyeli be az ne vegyen frissen bejelentett vázat.
Például az ára miatt a GH1 engem is csak mostanában kezdett érdemben érdekelni.A zárnál gondolom arra gondolsz, hogy az E-P3 3 fps tud míg az olcsóbb E-PL3 és E-PM1 meg 5,5 fps képes.
Hát hogy ezt hogy sikerült összehozni az Olympus-nak..
-
HÁZIGAZDA
a vázak mindenképp túl drágák, eleve van pár tanulságos dolog:
- ha a gh1-et egy éven át árulják 299-399 dollárért, vajon mennyi volt drága 999-ért?- ha az olympus képes volt egy kisebb, gyorsabb, jobb zár fejlesztésére az e-pl3/e-pm1-hez, akkor vajon mit jelent az, hogy az e-p3-hoz mégis megtartotta a régit? (annyit sem akartak költeni, hogy egyáltalán hozzányúljanak a vázhoz, konkrétan a szenzort cserélték és helló)
ezen felül azért jópár obinak mulatságos az ára, mi kerül 100e ft-ba egy kitobin például?
-
Dare2Live
félisten
válasz rumos14 #2079 üzenetére
ez duplakit van benne tele is.
másik hszedre: Olvastam vhol erröl, hogy egyrészt a kissebb szenzor másrészt a tükör nélküliség miatt sokkal olcsobban lehet hozzá obit tervezni/gyártani. Ha így is van és tuti akkor se látunk mi ebből sokat.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #2076 üzenetére
"nem arról volt szó, hogy kisebb, könnyebb és olcsóbb obikat jelent a m4/3 rendszer?"
Ezt én sose értettem, soha semmi ilyesmi nem hangzott el hivatalos forrásból. Szerintem ez a kezdetektől fogva nem volt több egy sima vágyálomnál.
Persze én is tudnám díjazni az olcsóbb obikat, de azért ha belegondolunk ha valamit azonos minőség és teljesítmény mellett megtudnak építeni kisebb méretben az ritkán szokott olcsóbb lenni.Ettől függetlenül kétségtelen, hogy jelenleg sok minden túlárazott és ez később még mérséklődhet, ellenben szerintem naivitás azt várni, hogy egy igényes rendszerre idővel majd az olcsóság lesz a jellemző, csak mert kisebb.
-
Szulita28
senior tag
válasz rumos14 #2076 üzenetére
Peeersze, és mellé még egy 25 f1.4 + lajka 45 + mZD 75-300-at. És gyorsan át is léptük a millát
Elgurult a gyógyszerük ezeknek...A G3 sztem is korrekt, és ha kicsit esni fog az ára, akkor Nadie-tól egész jó áron beszerezhető lesz
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
MLaca
őstag
nem baj
leírom azért: FF gépet vennék, mert az nincs MILC-ben. legolcsóbb aps-c-t átmeneti megoldásnak, míg ki nem jön a profi MILC, aztán piacra a dslr-rel. (FF "dslr-ből is leginkább már csak a leica m9-t venném - nem sznobizmusból, hanem az egyszerűsége miatt)
[ Szerkesztve ]
http://mlzphoto.hu/
-
Mercutio_
félisten
válasz rumos14 #2080 üzenetére
Akinek jó a 18-55 + 55-200 annak ugyanezen kitobik m4/3 "változatai" is jók lesznek.
Ami hiányzik az valóban az olcsó(bb) fényerős fixek és a 3rd party gyártók cuccai, de legyünk őszinték még a nagyok se rögtön rukkoltak ki ezekkel a cuccokkal, és az m4/3 lényegében egy 3 éves rendszer. Ugyanezért nem is nagyon van használtpiaca, amire DSLR-nél alapozni lehet.
Az már a useren múlik, hogy a kis súlyért és kisebb méretért bevállal-e egy drágább fixet, vagy 1-2 konverteres manuálobi kézi élességállítását.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rumos14
nagyúr
válasz Mercutio_ #2078 üzenetére
mármérnem?
Sonynál: kap a júzer egy jó alap zoom-ot (18-55) meg egy jó telét (55-200), de mindegyik megszerezhető használtan is 20-30k között.emellé választhat 35-50-85 fixek közül 45-65k között. újonnan, gyári obik! kezdő szinten ez sztem a Zemberek nagy részének elég is.
ami még számomra baromi nagy versenyhátrány a m4/3-nál, hogy nincs Sigma/Tamron. -
Mercutio_
félisten
-
rumos14
nagyúr
válasz Szulita28 #2069 üzenetére
váááárj, vegyél még mellé egy 12/2-t is, az úgy már fél milla?
amúgy az én szememben a váz áraknál sokkal szomorúbb az obik ára. nem arról volt szó, hogy kisebb, könnyebb és olcsóbb obikat jelent a m4/3 rendszer? mert jelenleg minden obi aranyárban van. gondolom be akarják hozni a rendszer bevezetéséhez kapcsolódó költségeket, de aki figyelmes, az látja, hogy a Nikon és bakker most már a Sony is kitűnő optikájú, olcsó obikat hoz ki.
tudom, a júzerek nagy része a kitobiknál nem lát tovább, de én meg igen. -
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Szulita28 #2068 üzenetére
Ha nem ver oda durván mindenben a G3-nak itthon nem lesz ezen az áron nagy piaca
-
-
Szulita28
senior tag
Mondom én, h nem normálisak az Olympus-nál..
"E-P3 listaárak (bruttó)... váz 239.990,- Ft, 14-42 II kit 269.990,- Ft, dupla kit 309.990,- Ft, 14-150 kit 349.990,- Ft, 17-es kit 269.990,- Ft. "
Vagy csak nekem kiábrándító, h +19e-ért D7000-est kapok??
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
MLaca
őstag
-
Messer22
senior tag
válasz Murderer69 #2065 üzenetére
HI
Nem!
nx100 ugyanannyi és jobb (de az nx100-tól meg az oly EP1 jobb)Messer
-
Murderer69
őstag
Van valakinek tapasztalata a Samsung NX5-el?
18-55mm-el lenne 89900Ft vajon megéri?https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
Szulita28
senior tag
Sokkal jobb lett volna ha simán megtoldják az E-PL2-est a kihajtható kijelzővel meg a gyors AF-el.
Mennyire igaz. A PL2-ből szinte csak a hajtogatható LCD-hiányzik. Na jó, meg a G3 szenzora
-
FEDman
addikt
Mondom én, hogy NEX-esedünk.
-
FEDman
addikt
Azért majd érdemes lesz személyesen is kipróbálni. Ettől függetlenül a képeket elnézve nekem is hasonló érzéseim vannak.
Fájó pont ez a remek kialakítású E-PL2 után..
Kár volt ezt a formát ilyen rekord sebességgel elvetni. Sokkal jobb lett volna ha simán megtoldják az E-PL2-est a kihajtható kijelzővel meg a gyors AF-el.Ráadásul gondolom az E-PL3 nagyjából egy áron lesz a Pana G3-al, ami azért erősebb csomagnak tűnik.
-
HÁZIGAZDA
ebből kiderül számomra, hogy az e-pl3-at nem lehet megfogni, illetve még egy addon grippel sem lenne hely az ujjaknak sehol. úgyhogy, bár abszolút ez volt az új jelölt, félek, e-p3 vagy semmi lesz belőle.
pontosítok:
- állati jól néz ki az e-pl3
- egyszerűen nem látom, hogy a hátoldalán hova férnek el az ujjaim, hogy tudom kezelni azt a tárcsát stb. (ha nem épp a szobában játszom vele egy asztalon, két szabad kézzel, hanem kint vagyok a természetben fél szabad kézzel)[ Szerkesztve ]
-
haarmaan
tag
Kicsit bővíteném a tapasztalataimat Panasonic DMC-G3 ügyben.
Tehát az egyhetes használat utáni véleményem a Panasonic G3-ról:Negatívumok:
- Az aksi sajna 240-270 képnél nem bír többet.
- Videofelvételt indító gomb nagyon rossz helyen van, ráadásul nagyon be van süllyesztve a vázba, szinte semmit nem ál ki a vázból ezért nagyon nehéz működésbe hozni, kapcsolni.
- A fent leírtak sajna igazak a DISP./Fn1 gombra is azzal a kivétellel, hogy ez legalább nincs rossz helyen.
- Kicsi gombok zsúfoltan elhelyezve.
- HDMI USB csatlakózó fedél nagyon merev, és feszíti, a csatlakoztatott kábelt.Pozitívumok:
- Magasabb ISO bealításokon is nagyon jó képek ISO 1600-tól már nem az igazi.
- Béltérben is nagyon jó képminőség, még rossz fényviszonyok közt is, akár vaku nélkül is.
- Atombiztos inteligent autó mode, és inteligent auto plus mode. Jól választja ki a témákat, és bealításokat. Nagyon szép képek készíthetők ebben a módban is.
- Gyors fokuszálás, és a gép maga is nagyon gyors.
- Nagyon gyors arcfelismerés.
- Pinpoint (hajszálpontos) AF nagyon jó, nagyon pontosan be lehet lőni az éles tartományt.
- Jól testre szabható a gép. A quick menü minden egyes eleme szabadon cserélhető, válsztható (15db elem vehető fel a gyorsmenübe). Két gombhoz egyedi funkció rendelhető, hisztogram pozíciója szabadon alítható, stb.
- Érintöképernyös vezérlés.
- Autofokusz és manual fókusz egyszerre használható (nekem nagyon bejött).
- Full HD videó minőség egész jó egy fényképezőgéphez képest.
- A (P,A,S,M) mód bealításai érvényesek maradnak videofelvételnél is, lehet kreatívnak lenni videózás alatt is.
- 720p módban is jó videó képminőség. Ebben a módban (720p) az extra tele conversion funkciót használva 14-42 es kitobival elérhető 28mm-280mm zoom tartomány is.
- Az LCD kijelző nagyon jól testreszabbható (fényerő, élesség, szinek, stb,)
- Érintöképernyös exponálás.
- Videó alatt nagyon jól jön az érintöképernyös autofokusszálás.
- Van, aki panaszkodott a vaku újratöltési idejére, de nekem ez is gyorsnak tünik a kompakt gépek után.Nagyjából ennyi. Remélem segíteni, tudtam annak, aki esetleg egy ilyen gép vásárlásán töri a fejét. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. A Panasonic DMC-G3 egy nagy tudású, remekül testreszabható, jó mindenes fényképezőgép, ami bizonyos paramétereket tekintve vetekszik a DSLR gépek tudásával.
-
FEDman
addikt
Nocsak, ez érdekes!
Ha az év második felében tényleg érkezik a Panától egy Pro GF váz beépített EVF-el, akkor utána már simán el tudom képzelni, hogy a GH3 már valami ehhez hasonló sokkal merészebb koncepcióra épül majd.
Már csak azért is mert így a retro Pro GF mindjárt nem jelentene konkurenciát a modern GH-nak. -
FEDman
addikt
A Fuji első mFT váza Voigtlander 25/0,95 obival!
No persze ebből egye
nlőre semmi nem igaz.
Csupán egy ügyes M9-re épülő ps munka, de olyan jól néz ki, hogy gondoltam beszúrom.[ Módosította: MLaca ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Dare2Live #2046 üzenetére
beépített evf, tökös kialakítás sok tárcsával, g3 szenzor és af stb. vinnék, mint a cukrot.
a d7000 valóban nagyon ütős, de már ehhez a konfighoz is egy komoly állvány kell, valamint nagy és nehéz. ráadásul egy 12-50/2,5-3,3 zoommal szépen kontrázna a kisebb és könnyebb m43 csoport.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Dare2Live
félisten
de mit hozhat? Kvázi mindent megkaptunk(am) amit lehetett... feltéve, hoyg a szenzor lépett előre egyet.
amúgy baromira elgondolkodtató egy D7000is. Ahoz azonnal ott a 15-105vr+70-300vr+sb800 ami így alapból igen ütős....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
csak hogy fokozzam a kedélyeket:
- a GF Pro 100%
- NEX-7 augusztus 24-én, NEX-9 később
- sok új obi ide-oda ősszel(asszem kitartok az e-pl1 mellett, megvárom, mit hoz még 2011)
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
Tanácsot kérnék, hogy megéri-e ezt megvenni ennyiért vagy gagyi illetve drága.
-
FEDman
addikt
válasz Messer22 #2029 üzenetére
Nemrég még az volt a hír, hogy valójában nem lesz APS-C Pentax EVIL, de még csak nem is tervezték és a Q-t komolyan indították csatába ebbe a kategóriába.
Na ezután arra gondoltam, hogy még 1-2 év és utána már csak az lesz a kérdés ki fogja felvásárolni a Pentaxot.
Úgy látszik tévedtem.. -
HÁZIGAZDA
válasz Messer22 #2029 üzenetére
olvastuk. a nap híre. látszik, hogy a pentax sz@rt ér (sajnos), 124m dollár semmi, konkrétan. kíváncsi leszek, hogy ki tudnak-e találni valamit együtt, kreatívak, az biztos. még az olympus kéne melléjük.
-
Messer22
senior tag
HI
Olvastátok, hogy a pentaxot megvette a ricoh?
4/3rumors-on van hír..Messer
-
HÁZIGAZDA
azért, mert nagyképű, arrogáns, felvágós, erőszakos seggfejek. mert igyekeznek izomból tárgyalni a gyártókkal. és igen, mert emellett még hülyeségeket is írnak alkalmasint, minden egyéb erényük mellett (mert nyilván nem kevés energiát tesznek azért a tartalomba).
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #2023 üzenetére
köszi. nem foglalkozunk ilyesmivel, de pont az EXKLUZÍV!!! pixinfós szaroknak nem örülünk, hülyegyerekek.
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #2021 üzenetére
kint van a mi cikkünk is, nem igazán örülök a konkurenciás linkeknek...
-
SpongyaBob
veterán
Akkor kezdjük: E-P3 tesztfotók
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
MLaca
őstag
mindenki ezért verekedett az újságírók közül, én meg megszereztem
ja, az tetszik még, hogy akár marokalt nélkül is lehet használni az e-p3-t, baromi szép úgy az ezüst. a csavarmenet gusztán van megcsinálva, nem zavaró, nem kell bele dugó, ha nem teszel fel rá markolatot.[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
igazából hű de művészi fotókat senki se várjon, végigloholtatták velünk bécs belvárosát, igazából k.rva meleg volt és tűzött a nap, meg mindenki rohadt fáradt volt. hazaúton majdnem elaludtam vezetés közben, szal gáz, na. szép és tulajdonságmutató képeket majd akkor fogok, ha tesztre lesz nálam a gép (1-2 héten belül).
-
FEDman
addikt
Durva mód összerakták ezt a 12/2-őt, már csak az árán kéne egy kicsit faragni.
-
MLaca
őstag
- af: na végre 67%-ban, 37% marketing
- képminőségről semmit nem tudok, majd megnyitom a képeket (madj az orfokat is valahogy..)- magánvélemény: ha meg tudom venni a 12/2 obit, akkor jó lesz az e-p1 is, igazából csak a vf-2 hiányzik, de az nagyon. összességében baromi gyorsan működik az e-p3, igazi szép vas, de még megvárom a következőt a sorban
-
FEDman
addikt
"ha le is tiltottam (egy adott felületet kell megnyomni a kijelzőn), magától visszakapcsolt, ha nyakban hordva vittem, mert hozzáért a hasamhoz egész felületével, így ott is, ami unlockolja és azt vettem észre, hogy az előttem haladó csajok fenekét magától (!) fotózza."
Wow, látod ez a jövő, az intelligens fényképezőgép, tudja mikor és mit kell fotózni!
-
HÁZIGAZDA
mesélj személyes benyomásokról! két kérdés:
- összességében az af "na végre, rendesen megcsinálták!" érzés, avagy szerinted "kicsit parasztvakítás, a pana rendszer még mindig sokkal biztosabban áll rá a témára bármilyen fényben, igazából ehhez képest az e-pl2-é sem volt sokkal rosszabb"?- ugyanígy a szenzor: a képeknél alapvetően azt érzed, hogy szépen előreléptek, vagy igazából csak jpg-mágia, és nincs különbség a régiekhez képest?
-
MLaca
őstag
no, most jöttem meg nem egész egy órája bécsből, az oly sajtónapjairól. e-p3 volt tesztre, íme:
- AF: optimális körülmények között, bekapcsolt folyamatos AF mellett (NEM AF-C!) ÉS az új optikákkal valóban nagyon gyors, de nem gyorsabb a pana gh-2-nél, ráadásul sötétben jócskán lassul és "vadászik", majd feladja.
- OLED kijelző: fantasztikusan szép a képe (lásd xz-1), azonban engem zavart az érintésérzékenysége. ha le is tiltottam (egy adott felületet kell megnyomni a kijelzőn), magától visszakapcsolt, ha nyakban hordva vittem, mert hozzáért a hasamhoz egész felületével, így ott is, ami unlockolja és azt vettem észre, hogy az előttem haladó csajok fenekét magától (!) fotózza.
- képminőség: lásd majd cikkben, rengeteg képet hoztam (csináltam).
- beépített vaku: hasznos, semmi extra -> lásd e-pl sorozat (kivéve, hogy itt nem bounceolható)
- af segédfény: kicsi, nem mindig tud megfelelően segíteni az af-nek, de hasznos, mert az esetek többségében tud.
-
-
Mercutio_
félisten
Hümm, depipreview képeket elnézve egész összeszedte magát az Oly, bár nálam még mindig a G3 felé áll a zászló az EVF és az ártyikulatív kijelző miatt, ugyanakkor 14-150 megléte esetén lehet, hogy más lenne a vélemény , ez a cserélhető "markolat" is nagoyn jó ötlet, jöhetnek majd az elborultabbnál elborultabb kiciócó megoldások
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest