Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsig
csendes tag
válasz
bacsig
üzenetére
Még egy halvány próbálkozást teszek, hátha...
Ha valaki tudna nekem segíteni egy e-m10 vásárlásában egy mintabolti prémium klub tagságival, azt nagyon megköszönném.
Sőt a felajánlott üveg bor mellé választható egy az alábbiak közül:
- 52mm-es noname (kernel?) variable NDX szűrő
- 52mm-es Canon close up 250D lencse
- Egy Olympus váz kupak és egy objektív hátsó sapka (természetesen utángyártottak)Valaki?
-
b.vr
őstag
Nekem elsőre tetszik a gép. Jó ez a három tárcsa is, így A meg S módban ezek szerint direktbe mehet az ISO-állítás (a rekesz/záridő és expokomp mellé) De azért kíváncsi leszek mennyire testreszabható a 3 tárcsa (bár az expokorrekció helyből elég deidkáltnak néz ki ha már így feliratozták (lehet körbe sem fordul, csak azok a lépcsői vannak). De pl. ha M módban vagyok akkor autoISO-ban még van értelme a expokorrekciónak, viszont ha már van három tárcsa, akkor valszeg inkább külön-külön szeretném a rekeszt, záridőt, iso-t tekergetni, viszont így szívás lenne ha az a tárcsa dedikáltan csak expokorrekció, akkor ez így nem lenne lehetséges.
-
|AP|
veterán
Most nézem, a beépített vaku az enyészeté lett... (nem mintha az E-M10-en egyszer is felnyitottam volna
) -
nemtom, nekem nex-6/a6000-ből még mindig a nex-6/a6000 tetszik a legjobban. de egyébként elég funkcionális váz ez is, a kettetlen nyűgöm, hogy a bajonett mehetett volna ki jobban a szélére (amihez nyilván az egészet át kéne tervezni, szóval tipikus fórumos sípolás ez, de az implementáció már legyen a mérnökök baja) és hogy az lcd arányai, használt részén kívüli holt terei szörnyűek.
-
silmatauki
őstag
Kár, hogy nem stacked lesz benne a Sony szenzor. A másik rumor alapján a teljes szenzor kiolvasási sebessége max. 27 fps, azaz nem is álmodhatunk full pixel oversampling-os teljes szenzoros videóról. (A 4k valszeg cropped lesz, ahogy eddig általában – vagy line skippinges, ha a Pana bevállalja a rossz minőséget.)
-
Mirman
őstag
Sziasztok ! Holnap énis belépek egy egy Oly PL6 duplakittel + egy 45 mm f1,8 obival. A kérdésem az lenne hogy a 45 mm-es obira rámegy az alap kitobi lencsevédője ? Úgy olvastam hogy a 45öshöz alapból nem mellékelik.Tárgytalan félre értettem.

-
|AP|
veterán
Holnapután jön a GX8. Eddig meglepően nagy volt a csend, se egy kiszivárgott kép, se más infó. Most is csak annyi van, hogy LX100-hoz hasonló forma és talán új 20Mp-es szenzor. Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Mondjuk jöhetne vele egy 9mm/2.0 és egy 12-60/1.8-3.5 kitobi (természetesen palacsinta
) is, máris érdekesebb lenne a bejelentés.szerk: talán mégis vannak kiszivárgott képek: [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Most el van csomagolva a g3, mert utazok el, de asszem a q menüben van af/mf átállítási lehetőség, sőt van olyan is, hogy af után nyomvatartott expó gomb mellett lehet manuálfókusszal korrigálni (bár ez szerintem a pana af mellett kb. sosem szükséges) és ha akarod automatikusan bele is nagyít az élőképbe

Szerk: a gh2-őn erre is külön kapcsoló van a vázon, imádom azt a gépet
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
A gh2-őn semmi utalás nincs fps-re sehol, a g6 meg nincs nálam, de a haver akinél van, abban sem találja
Amúgy lőttem pár videót gh2-vel, és megnéztem pc-n, manual movie módban 29fps-t mutat... azt vehetem 30-nak?
Az a baj, azt akarja az egyik srác, hogy az összes kamerával 30fps-be vegyünk -
jjeahh
nagyúr
Na akkor egy kis komolyság

Gyors, sürgős kérdés: g6-on vagy gh2-őn látom specifikációkban, hogy választható többféle fps... de nem tudja valaki hogyan kell? MrChris? délig rá kéne jöjjek
-
jjeahh
nagyúr
Gomba sajnos nincs mert szárazság volt, de most pont esik, úgyhogy valszeg lesz
Edinára nincs idő meg neki sincs ideje, most a werk, dokumentumfilm forgatás lefoglal engem, ő meg benne van a zenekarban szóval gyakorol, zenél... utánna meg állhatunk neki egy másodikán megtartandó fesztivált megszervezni
Ha annak vége van, akkor egy hét jazzfesztivál, ami = egy hét piálás + két hét kóma 
-
Fujis2950
tag
Tisztelt Hölgyek, Urak!
Mai csodás naptól én is beléptem a klubba, boldog Olympus e-pl 6 dupla kit tulajként. Tanuló gépnek NEkem úgy érzem megfelel. Köszönöm Nektek, hogy segítettetek dönteni. Ha valami kérdésem lesz úgyis kérdezek.Most tapizás, ismerkedés a géppel meg tanulás van. Remélem Hétvégétől több időm lesz kitapasztalni a gépet- addig is öröm és bodottá van!

-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
"ha a pana hd képét felkonvertálnám fullhd-re is élesebb lenne, mint a kánon fullhd videója" ne dögölj meg mert ezt kipróbáltam képmintán és így van. De még ha nem is így van az eredmény úgy néz ki. Szinte az összes kamera fhd-ja felkonvertált hd. DPR-en van egy olyan hogy video still image és ki lehet próbálni. A7s-é a legjobb moiré, aztán jön a pana-sony meg a samu is felzárkózott, többi kullog. Nem véletlen, hogy óriási a különbség az 5dmk2-3 'sima' és raw videója között, pedig nem kéne ekkora részletességi különbségnek lennie.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
"Nőtt az élesség, natív fhd kamerák közül csak az a7s veszi fel a kesztyűt, többi vérzik."
Ez tényleg így van?
Mert az a7s-nek nagyon nem rossz a videója, a low light teljesítmény is besza-behu, de én mintha úgy néztem, hogy a gh2 videója élesebb
Sőt, gyakorlatilag fényképelők között a pana gh sorozat meg g6 videójánál élesebbet nem láttam, már-már olyan anyagot köpködnek, mintha állókép lenne... Először akkor lepődtem meg nagyon, amikor a gh2 anyaga mellett megláttam egy 5d mk III videóját, amit nálunk sokan istenítenek filmezésre, hát...
Dögöljek meg, de összehasonlíthatatlanul élesebb a pana képe, meg merem kockáztatni, ha a pana hd képét felkonvertálnám fullhd-re is élesebb lenne, mint a kánon fullhd videója 
-
MrChris
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
avchd fhd-ban 28mbps a max valszeg szabvány miatt, mert más gépeknél is ez van. A 4k-ról butított fhd nagyon király amit eddig láttam. Nőtt az élesség, natív fhd kamerák közül csak az a7s veszi fel a kesztyűt, többi vérzik. Legalábbis én így látom az eddig látott minták alapján. Viszont a gh4 4k-ja egy hangyapöcsnyivel jobb

-
theporcupine
tag
A G7 4k-ja azért érdekes, mert az szintén 100Mbps, mint a GH4-esé. Viszont FHD-ben minden a GHx-eken kívül le van korlátozva, nem tudom, talán 20-28Mbps-re. Így van ez a G7-en is? De a leméretezett 4k jobb képet adhat így, mint az FHD, Nem láttam még ilyen összehasonlítást, de kiváncsi lennék rá, G7 FHD vs G7 leméretezett 4k.
-
theporcupine
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Egyrészt előre rögzítem a két távolságot, másrészt nincs pumpálás, mert az azért nagyon csúnya és amatőr hatású és 100% biztos lesz a találat és oda, ahová én akartam, felvétel közben nem kell már ezzel foglalkozni és lehet a képre koncentrálni, nem lököm meg a gépet emiatt, mozgó célpontnál/kameránál is működik. Rengeteg előnnyel jár. Nyilván kellene fejleszteni rajta, hogy még jobb legyen, amiket írtam, vagy az, hogy manuálisan is lehessen állítani, belenagyítva a képbe focus peakinggel, és manuál módban a félig lenyomott exponáló gombra válthatna A-B-A-B...
Mivel csak szoftver és csak memóriát fogyaszt, annyi okosságot lehetne még belerakni a gépekbe. Jó lenne egy szoftver plugin rendszer, ahová mindenki egy szkript nyelvvel, vagy valami magasabb szintű programnyelvvel írhatna ilyen kiegészítőket. Nyilván vannak speciális igények, ami csak néhány embernek jelent pluszt, de nekik nagyot és ezek soha nem kerülnének be amúgy a gyári firmware-be.
-
theporcupine
tag
Csak az összes Pana obi (nekem csak az van) focus by wire megoldású, vagyis nincs fix pont és érzékeny a tekerés sebességére. Ezt amúgy furcsálom a Pana részéről, ha már a GH sorozatot kifejezetten videós gépnek szánta (és a többi G sem rossz videóban), hogy más gyártó objektívjét kell megvenni, ha komolyabban akar valaki filmezni. Ez kicsit olyan öntökönszúrás szerű. És akkor még ott van az, hogy azokban meg nem nagyon lesz stabi. Néztem, hogy két-három pro oly obiban van kapcsolható direkt manuál fókusz, de azt olvastam, az sem teljesen az igazi. És csak ezért venni egy drága pro obit, amiben nincs stabi sem. Vagy átalakító és valami nem MFT olcsón. Szóval ezért tetszene egy ilyen funkció a GH4-ben. Ingyen megoldaná bármelyik saját obira ezt a funkciót külső eszközök nélkül.
-
hibavissza
veterán
Nagyon jó gép a G7. Csak G5 tulajként nekem most nem ér meg ennyit a 4k. Egy 12-35 jóárasított kit már érdekes lehet számomra.
(#66635) theporcupine: ezt a pull focus funkciót nem igazán értem. A G5-ön is oda fókuszál videó közben ahová áthúzom a fókusznégyzetet és objektívtől függően hunt-tol egy picit. Ez miért újdonság?
-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ezaz, hogy kettőn áll a vásár. Hogy melyik a hunyó nemtom. De ettől még tényleg gáz, hogy a legfőbb erénye nincs kivesézve a canonhoz szokott dp-nek és hogy PS/LR-on kívül nincs más programjuk. De az apróhírdetésekben is így van, ha nincs odaírva a sigma, tamron... obihoz hogy milyen a bajonett biztos lehetsz benne hogy EF
Valszeg számukra a raw konverter a LR, mint a titkárnőnek a szövegszerkesztő az msoffice, autó meg csak bömös lehet
Csak a szűklátókörűség bosszantó és hogy engem meg pár lelkes amatőrt nagyon érdekel a panaG7 
-
PNP
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Nem arról van szó, hogy hibátlan lenne a G7, csak a dpreview szerintem kissé túltolta a kritikát. Én az Oly stabilizátorát hiányolom belőle nagyon, főleg mert valamiért az objektív gyártók úgy gondolják, hogy a stabinak annyi a dolga, hogy a gyenge fényerőt kompenzálja, így aztán fényerős objektívbe elvétve építik bele.
theporcupine: én most azon gondolkozom, hogy motorizált follow focust kellene csinálni hozzá. Ott könnyen megadható két végpont, állítható a sebesség, sőt oda rakom a potmétert, ahova akarom.
-
theporcupine
tag
Tetszik a G7 pull focus funkció. Már régóta álmodozom egy ilyenről a GH-ákba, csak lehetne jobban paraméterezhető. Sebesség állítása, gombnyomásra induljon, ne egy külön snap movie-ba legyen ... De azért ez is valami, hogy eszükbe jutott, hogy a Pana focus by wire, meg a pumpálos auto focus mellett kellene valami használható az amatőr videósoknak. Kiváncsi vagyok, a focus stacking automatizálás is előjön-e egyszer.
-
madgie
titán
Nézd, lassan csak a Panasonic (és a Leica) képtelen az Adobe mérnökeivel összedolgozni. Oly, Fuji, Sony, Nikon, Canon, szinte akármilyen más gépnek ott vannak a színmódjai a PS/LR-ban, csak pont a Pana nem.
Ez szerintem ordas negatívum. Nyilván aki nem Adobe programokat használ, annak nem az.
-
PNP
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Nyilván én elfogult vagyok, mert megvettem a gépet, és senki nem szereti megkérdőjelezni a saját döntését, de nagyjából az összes angol nyelvű rivjút elolvastam a G7-ről. Mindegyik lelkendezik, kivéve a dpreview-t, ami persze komoly oldal, csak ez pont nem érződik a teszten. A videót - ami a gépet eladja - letudja néhány sorral, majd visszatérően azon pörög, hogy egy amatőrnek túl komplikált a kezelése.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Akkor ez van. Ott a raw. Nagyon jót ki lehet hozni belőlük, nem olyan rossz a helyzet, talán csak az a baj, hogy a rendszerben van egy Olympus és az erős ellenfél. Aki only jpg nélkül nem tud élni és nem is felel meg a Panáé annak nem pálya.
-
konyi79
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha van igény a videó mellett a minőségi hanghoz, nem értem miért nem rögzítitek külön, ahogy Madgie írta lehetőleg több csatornán. Utólagos feldolgozás gondolom tuti lesz, nem olyan vészes alákeverni, és sokkal szabadabban tudod hangolni a különböző térpontok hangerejét és a hangminőséget
Főleg amint írod, több kamera is lesz, mindenféle wireless átvitel belerak neked egy kis csúszást, könnyen beszívod a sok kamera hangsávjával... -
törölt tag
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Elég korrekt teszt. Mondjuk, ha az a mondatot nézzük, hogy "The colors won't be to everyone's taste" és hozzátesszük, hogy angol oldal, akkor revideálnom kell magam és a JPG szín biztosan nem eye candy.
Az is bosszantó, hogy a mechanikus zár továbbra is berázza a gépet-képet 1/100 és alatta...szóval ez nem user error nálam a G5-ön.Szóval átnézve a tesztet nem futott össze a számban a nyál. 12-35-tel csomagban, kifutási akcióban még érdekes lehet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ez most nem koncert lesz
Kimegyünk egy vadas helyre a természetbe a bandával, felállítunk pár plexifalat, és ott vesszük fel a teljes új albumjukat. Erről kéne egy dokumentumfilm féleséget csinálni, mert elég egyedi és hajmeresztő ötlet, marketingnek sem rossz.schawo: Én láma vagyok ehhez, de gondolom a wireless hang alapján csak nagyjából lőjük össze, majd lehet korrigálni ha kell
Igazából nem én fogom összevágni az egészet, szal nem tudom, rájuk bízom. -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Lehet csak én vagyok picit kényes, itthon harman kardon gla-55-ön hallgatgatok tömörítetlen flac-et vagy minimum 320kb/s mp3-at, ahhoz viszonyítva sz*r minőség, olyan mintha agyon lenne tömörítve, és én annyira nem értek hozzá, de valszeg így is van
De mindegy végülis, csak a szinkronizálás menjen majd akadály mentesen 
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
& theporcupine: No, úgy tűnik user error volt, csak nehezen jár a jack, izomból be kellett nyomni
Rákérdeztem mi ez a wireless cucc, ezzel helyettesítjük a kamera beépített mikrofonját, mert az annyira sz*r minőségben vesz fel, hogy nagyon nehéz lenne az alapján szinkronizálni a videóval a külön felvett, kevert hangot. Ez a wireless izé valami olyasmit csinál, hogy a keverőből veszi a hangot vezeték nélkül a videó alá, ez sem tökéletes megoldás, kicsit úgy szól, mintha valami agyontömörített mp3-at hallgatnék, de a beépített miki hangjánál azért sokkal jobb... Kicsit mondjuk fura, hogy a panákon minimumra kell venni a hang hangerejét, és a wireless cuccról hangosítani, mert ha a panán felhúzom, zúg
De ennyi baj legyen, köszi a segítséget! 
-
theporcupine
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Amúgy pont abból ismeri fel a rádugott mikrofont, hogy a harmadik és negyedik pin rövidre van zárva. Ezt egy sima sztereó 3 pines hosszabító kábellel, vagy akár egy sima jack dugóval is ki lehet probálni, amin nincs semmi. Ki fogja írni a szokásos külső mikrofonos szöveget és kirakja az ikont. Nem tudom, mi okozott gondot. Ezért kérdeztem, hogy mit akartok rárakni, milyen a pin kiosztása. Gond lehet az is, ha nem megy rendesen, koppanásig bele a csati, mert elég szűk a hely a GH2-ön.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
theporcupine
üzenetére
Nem én akarok rácsatlakoztatni 2.5mm jack-et, hanem egy együttes, akinek videózni fogunk jövő héten. Én nem értek hozzá, de valami wireless kütyüket kéne rádugni a kamerákra, ők úgy gondolják, hogy így minden kamerának lesz jó minőségű hangja asszem egyenesen a keverőből (?). Na de mindegy, mert én ehhez tényleg teljesen láma vagyok, a lényeg az, hogy állítólag a g6-ba is 4 pinest kellett szerezzenek, mert a 3 pinessel nem ment, és most a gh2 sem ismeri fel rendesen

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

A q menüt meg teljesen testre lehet szabni, át lehet rendezni ahogy tetszik

Gyári 24fps-nél legalábbis így van, valójában 23.976 fps

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha annak vége van, akkor egy hét jazzfesztivál, ami = egy hét piálás + két hét kóma
Mert az a7s-nek nagyon nem rossz a videója, a low light teljesítmény is besza-behu, de én mintha úgy néztem, hogy a gh2 videója élesebb