- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nekem nem jó az időpont + a
világváros másik oldala. Az előadás és a képek biztosan érdekesek, de amúgy mit várhatunk? Megtudhatnánk milyen k. jó a 300 f4 + E-M1X. Ja, azt még nem, csak az Mk II.-t.
Tudjuk, ettől még nincs rá keret, és hát ahányszor fotóztam 300 mm-en elég értelmetlen is lenne pénzt tenni bele.gorgo pedzeget egy kocsmázást az offosban, ha most hozzáfogunk szervezkedni talán a karácsony meg szilveszter közti szabi alatt össze is jöhet.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Valahogy így. A DC bemenetű töltőt nem érdekli, hogy az AC táp mennyivel tudna többet mint ami neki kell, mármint terhelhetőségre. A 12V nyilván nem lenne jó az 5 helyett. Csak az a lényeg, hogy annyit tudjon mint amennyit a töltő akar. A mellékelt töltő esetében ez 5V 2.1A. Ebből állít elő 8,4V 500 mA-t 2x. Másképp fogalmazva felvesz 10,2 W-ot, lead 8,4 W-ot, a különbség meg a hővé alakuló veszteség. Ugyanez otthon bármelyik fogyasztód. Attól, hogy van egy 16 (vagy több) A-es biztosíték a hálózaton egy LED-es izzó még nem akar 16*230 VA-t elfogyasztani.
-
t.imi
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Szió!
Nekem gx80 panához van [ez] a fajta.
Kimenet: DC 4,2V / 8,4V 800mA
USB Kimenet: DC 5V 1000mAA zöld patona 770mAh akkut 40% környékéről kb 30 perc alatt, a gyári 1050(?) akkut 22%-ról kb 40 perc alatt nyomja tele.
Első használatkor ki is húztam, irreálisan gyorsnak tűnt a töltési sebesség.
Én 230v-ról használom, autóban még nem próbáltam. 2A töltő van, gondolom ott sem lehet számottevően több. -
Mercutio_
félisten
November 23-i (péntek) ingyenes program, egyben topictali?

-
-
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Az USB-t félre ne értsd: nem USB-ről töltenek a dupla töltők, hanem van rajtuk USB kimenet!
Van a Patonának USB bemenetes töltője is, de az csak szingliben.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Patonának vannak ilyen cuccai. Egy telefon töltőfejre (5V, 2.1A) tudod kötni. De van olyan is, amelyik hálózatról muzsikál, fogalmam sincs milyen kábellel. Google találta, nincs saját tapasztalatom vele. Az akkuk ajánlottak tőlük, hátha a töltőjük se egy kalap szar.
-
Balinov
titán
Sracok, olyan toltot keresek EM1MK1 akkuhoz, ami:
* tud egyszerre 2 akksit tolteni
* 220 kabelet lehessen cserelni EU es UK dugo kozott (hasonloan a gyari Oly egyaksis toltohoz)Van valakinek valami jo tippje/ajanlott modell?
B
-
voriae
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Csak ajánlani tudom
arra figyelj, hogy csak középen éles, de ott nyitva is; máshol ken-csavar-mos-fos 
-
voriae
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
Royo85
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem mondom, hogy életem írása, de ha gondolod olvasd el!

-
Royo85
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tessék! [link]
Nagy csodát ne várj.
Játszani jó! -
bakosgabor57
őstag
Pana hírlevél (bocs ha volt már)
-
Peetta14
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ahogy nézem a Minoltákat, az F3.5-hez MD adapter kell és van rekesz állítás az obin, az F2.8-on nincsen és a ritkább a adapter kell, viszont ritkább, és talán portrénak is elmegy.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Peetta14
üzenetére
Egy sokkal könnyebben és gyorsabban használható megoldást javaslok: Raynox DCR-250 makró-előtét.
Aprón 15k-ért ki lehet fogni.
Annyi, hogy kell a 37/46mm-es szűrőmenetű obikra egy step-up ring aminek 52mm a másik oldala (500-as ebay-ről, itthon 500-1000 között találsz) mert a Raynox rugós rögzítőjével 52-67mm közti átmérőre lehet felrakni.Kedvcsinálónak néhány vele készült kép vegyesen 20/1.7 és 45/1.8 (+néhány 40-150) obira téve.
-
Peetta14
tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
30-35mm-et rövidnek találom, és még mindig a két Minolta, amik beszerezhetőek 30-50k Ft között adapterrel, csak kevés a gyakorlati tapasztalat.
-
Balinov
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Tudom hogy nem fényerős, de az O12-50 makró módban (43mm)egész jó kizelkepeket tud
-
Peetta14
tag
válasz
trlala
üzenetére
A nekem és családomnak tetsző képek zöme 15-20mm-en és makróval készülnek egy csecsemőről. Ne szaladgáló, vagy teperő gyerekekre gondolj, hanem alvó babára. Az apró kezecskéét, talpát mi mással fotóznád? Keress rá, hogy newborn pictures.
Azt reméltem, hogy van élet az Oly 60-on túl is, és mennek a manualok.
A-Mount adapterezhető M4/3ra? -
Lassú Víz
addikt
válasz
Peetta14
üzenetére
"Elsőként a megszületendő gyermekem (babafotók) fotózásához lenne szükségem egy makró lencsére,"
Annyira nem pici
A Pana 20-as vagy az Oly 45-ös tökéletes lesz rá. Ha makrózni akarsz, az más kérdés. Azt elfogadom, hogy a baba születése után egy darabig nem lesz keret új objektívre. Natív, fókuszsorozatot is támogató objektívbe érdemes beruházni, ha a váz is támogatja. -
domedee
senior tag
válasz
Muerte68
üzenetére
Ez azért nem teljesen igaz. Látható swirly (csavart) bokeh FT/MFT-n, bár természetesen "jóval" kisebb mértékű, mint FF-en.
Még anno Vivitar Series 1 70-210 F3.5 OM makróval FT-n és Helios 44-2 MFT-n is csináltam ilyen képeket. Bár a Helios-om szerintem decenteres (legalábbis a csavarodó effekt). -
Peetta14
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az ideális makró lencse megtalálásában. Panasonic GX7 vázam van, és kb 50k Huf keretem. Rendelek bárhonnan a világból, ez nem akadály.
Elsőként a megszületendő gyermekem (babafotók) fotózásához lenne szükségem egy makró lencsére, majd később egyéb főképp statikus témákhoz hobbi szinten. Rendelkezem Samyang halszem, 12mm, Pana 20mm, Oly 45mm obikkal, ebbe a sorba keresem, bár hajlandó lenék eladni az Oly 45mm-t.Nem ódzkodom a manuál obiktól. Ezek kerültek elém.
Minolta MD MACRO 50mm 3.5
Minolta AF Macro 50mm f/2.8 -> ez adapterezhető M4/3-ra?
Oly 60mm 2.8 -> nagyon ritkán látom a használt piacon, és ehhez mindenképp el kell adjam az Oly 45mm-tMit ajánlanátok, mivel van tapasztalat?
köszi szépen
-
Mercutio_
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az.
Bár 30-50k-s reducert venni azért, hogy a filmes FF-re tervezett 10k-s obi kirajzolja amit aps-c-n is....

-
konyi79
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Lens booster / Lens turbo / Focal reducer néven olvass utána.
Ja, pont bele szerkesztettem.
-
Royo85
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nagy csodát azért ne várj tőle.
Nagyobb szenzoron jobban kijön a Helios karaktere. -
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek, akkor ahogy értem a 44-2 a jobb ár/értékben. Az irányjelzősre rá is írtam.

-
Mercutio_
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mintha irányjelzőn a napokban lett volna fent adapterrel együtt.
-
Muerte68
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A 44-2-nek 8-van,a 6 az általános.
Vannak kevesebb lamellával egészen régiek de azok ritkák és drágábbak az egyedi bokeh miatt.
Ha jól emlékszem 2 meg 4 lamellás van szögletes bokeh-val.
A 8 lamellásnak kerekebb a bokeh.
De ezt inkább a manuális topicban kellene megkérdezni. -
konyi79
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A 2-es még több rekeszlamellával bír, a 6-7 talán valamivel élesebb. Meg a végének ha jól rémlik van valami bevonata, ami azért túl sokat nem ér.
Persze. Itthon is lehet, érdemes normálisabbat venni, legyen rendes végtelened, meg ne faragja szét a bajonetted. -
Speeedfire
félisten
Heliosból melyiket érdemes megvenni? Adaptert itthon lehet hozzá kapni?
-
-
nikkor
aktív tag
Sziasztok. Canon M50 + 18-150 páros szimpatikus a tesztek alapján. Főleg utazásra és gyalogtúrákra lenne. Fontos a MILC a méret és a fókuszhiba mentesség miatt, ill. az aps-c szenzor méret. Kereső és jó videó is kell. Viszont ebben a fórumban szinte semmit nem találtam róluk. Lehet, hogy más fórum az illetékes? Ha mégsem, tudtok jobb alternatívát ebben az árkategóriában?
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
mpierre
üzenetére
Igen, teljesen rendben van. Az 5 tengelyes stabis gépek mind zúgnak, nekem is furcsa volt az E-P1 után, hogy zúg a GX80, aztán az E-M5 II is. Kettő között az a különbség, hogy a Pana stabija kikapcsolt állapotban lötyög, az Olympusban lévő meg nem.
Videózni külső mikrofon nélkül szerintem esélytelen, festői szép tájat körbe videóztam, hegy tetején, szél se fújt és a videó alatt olyan volt a hang, mint amikor vidéken laktam és 2 traktor trágyázta a földet.

-
FoxiestFox
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na várjunk, én néztem be valamit, mikor próbálgattam, mert most sikerült élesre állítani lenézve a parkolóra

Eddig csak portréztam vele, nem kellett a végtelen. -
Mercutio_
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vagy a Héliosz volt babrálva/hibás és eleve nem tud végtelent, vagy az adapter nem méretpontos azért nincs, egyébként simán a végtelenre állítva lennie kellene. Illetve megrázta nézd meg, hogy a helioson a végtelen elé vagy után tekerve (ha engedi) nincs-e
+1 tipp, bár kicsi az esélye: az nem lehet, hogy macro közgyűrű is van az adapter végén?
-
Royo85
tag
Pici hangja még az Olympus E-M10 MKII-nek is volt, hiába nem ment a stabi. Úgy gondolom ha nem tapasztalsz semmi rendellenességet akkor ez normális.
-
Royo85
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez nem nikon, itt nincs szükség lencsés adapterre. Alapból lennie kéne végtelennek. A helios nem volt szétszedve, babrálva?
-
FoxiestFox
félisten
Hogy lehet megoldani, hogy Helios 44-2-vel legyen végtelen fókusz E-PL5-ön? Sima adapterem van, amiben nincs lencse.
-
mpierre
veterán
Lenne egy kérdésem: Kikapcsolt IS és AF mellett normális, ha zúg az Em10? Pentax macro obi van rajta éppen, tehát minden manuális...
-
runnner
csendes tag
válasz
fregoli
üzenetére

Ezt két napja kaptam meg,igy hosszabb tesztre nem volt még módom.Igaz ez EM10-hez való noname.
Még azt nem tudom a gyári akkut merjem tölteni ezzel a töltővel mondjuk szivargyújtóról?
2016 agusztus ban pedig ezt vettem
[link]
mostanra kezd egyre gyengébb lenni,de eleve kis teljesítményű volt. -
fregoli
újonc
Szervusztok! A segítségeteket kérném. Olympus Omd EM1 Mark II-höz milyen tartalék aksit érdemes választani? A kínai gyártók közül érdemes bármelyiket is?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
gabesz839
üzenetére
Bár nem szívesen javaslom, hogy még egy harmadik topikba is beleírd, de alapvetően ide való:
Vaku topik
Ropi "kolléga" mint topikgazda azt rendszeresen követi, és szokott válaszolni is.Persze ha MFT rendszer függőek a kérdéseid (ernyő vs. softbox mondjuk nem az), akkor viszont jobban jársz, ha itt teszed fel.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Pedig pont azt lehetne méret csökkenteni, a lencséje mindössze 14,5mm átmérőjű, szétszedve sok az üres hely benne. Sokkal kompaktabb felépítésű a 14mm-es objektív.
-
gabesz839
senior tag
Sziasztok. Érdekel hogy foglalkozik itt közületek valaki stúdió fotózással, vagy legalábbis vannak kellékei? Csak azért kérdezem itt mert nekem is panám van, és volna egy két kérdésem.
-
-
t72killer
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Úgy legyen, én ezeket az apróságokat sajnos csak képen csodáltam
Lényeg, hogy legyen egy tényleg zsebben elférő, 200g-os vázacska is, a jelenlegi megszokott tudással (IBIS, 20MP BSI szenzor, 100mbit/s hevc videó). Ehhez passzolna a robusztus kivitel, kvázi "akciókameraként" lehetne használni, anélkül, hogy az ember szívinfarktust kapna attól, hogy pl leesik a sárba a gépecske. Tudom, ehhez új lencsék is kellenének, leginkább a picikönnyű de fényerős fixekből (pl 1.7/20) látnék szívesen vízállót. (+persze a vízállóságot is "fel kéne találnia" az olypanának, eddig csak esőálló cuccokat csináltak) -
t72killer
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ezt az elkötelezettségüket megalapozhatnák egy vízálló GM1 utóddal (aka Nikon 1 AW rendszer)
-
Speeedfire
félisten
-
Muerte68
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az EF- et egy filléres adapterrel m42-re alakítod,vagy akár másmilyenre is.
Általában EF-es reducert szoktunk venni mert az így több fajta obihoz jó, nem csak egyhez főleg hogy a reducer nem olcsó. -
Terapeuta
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Keress meg, ha EF bajonettre szeretnéd...
-
FoxiestFox
félisten
Budapesten sehol sem lehet focal reducert kapni Olyra? Még csak webshop találatot sem kaptam rá kereséskor.
Kicsit vonakodom megvárni a heteket, míg ebayről megjön. -
Tomi_Sci
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Continuous focus mellé mindegy hogy AF-C-t állítok-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tudjuk, ettől még nincs rá keret, és hát ahányszor fotóztam 300 mm-en elég értelmetlen is lenne pénzt tenni bele.
fizikabol sosem voltam eros