Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
válasz jjeahh #67298 üzenetére
Na akkor ez az átalakító és ez a filter működőképes ha jól gondolom . Kérek egy utolsó áment rá és be is rendelem ha már mindkettő van raktáron.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mirman #67297 üzenetére
Elég fura méretű a szűrőmenete a 45-ösnek vagy nem tudom, 37mm szűrőt nem találtam Ezért nagyobbat kell vásárolnod, és átalakítógyűrűvel tudod felapplikálni a 45-ösre... ennek az a hátránya, hogy napellenzőt nem tudsz használni vele, az előnye meg, hogy más (nagyobb) objektíveken is tudod majd használni egy átalakító segítségével. Én is adapterekkel használom a szűrőimet amúgy, mert minden üvegemnek más a szűrőmenete
Na akkor pár ebayes link csak a példa kedvéért... sima nd-ből legalább nd32 kelleni fog szerintem, de ez is kompromisszumos lesz, mert gyengébb fényben emelned kell majd az érzékenységen.
A kényelmesebb megoldás a varind, ezt nd3-nd400 között lehet állítani, így gyakorlatilag bármilyen fényben elérhetsz szinte bármilyen záridőt iso emelés, rekeszelés nélkül. Előbbi átszámolva kb. 8-10k, utóbbi 18-20k, ha jól számolom, + az átalakító.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mirman
őstag
válasz jjeahh #67293 üzenetére
Ez a videó alapján az elgondolás kifejezetten működőképes és az eredmények is jók lettek vele. Oly 45mm f1,8-ra pontosan milyen szűrő lenne jó akkor nappali portrézáshoz akár verőfényes napsütésben ? Linkel együtt ha lehet mert én egyáltalán nem igazodtam el a választékban.
-
Studi
veterán
válasz anaqer #67284 üzenetére
Én a módválasztó tárcsa létjogosultságát már jobb tükrösökön sem értettem. Ezt úgyis előre kiválasztja az ember, bőven jó lenne egy kis gomb, és a tárcsa kombinációja. Így van az E-5-nél is például. Kis gépeknél méginkább jó lenne elhagyni, erre minden vázon ott díszeleg.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mirman #67292 üzenetére
Én sem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet, de ha igen, akkor sima nd-ből kenko, hoya b+w, szerintem legalább nd32 kelleni fog, vagy variable nd... Utóbbiakból ritka a jó minőségű, nekem ilyen hoyák vannak, ezek nagyon jók, csak drágák. Cserébe egy ilyennel bármilyen fényben el tudod érni az 1/250-es vakus limitet rekeszelés nélkül, sőt én verőfényes napsütésben is videóztam már vele F1.4-es üveggel 1/50-es záridővel De érdemes utánnanézni, hogy egy nd tényleg jó megoldás-e számodra, mert azért a fix nd-k sem annyira olcsók...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
válasz Mirman #67286 üzenetére
- Megvárod amíg gyengül a környezeti fény.
- Veszel mellé egy rádiós kioldót és nem a gépről villantasz, hanem közelebb viszed a vakut az alanyhoz.
- Megpróbálod a gép kis vakujával indítani a rádiós kioldás helyett slave módban.Viszont HSS módban jelentőset esik a vaku teljesítménye, ezért jobb lesz, ha megbarátkozol a "bumfordi" nagy vakukkal erre a célra.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
voriae
tag
Hello! Hol láttok képet róla?
Nemrég lettem én is EM-10 tulaj, igazán megszerettem a kis ékszert Amúgy tükrös Canon DSLR rendszerrel dolgozom, de ég és föld, mármint az élmény. Márpedig az az egyik legfontosabb, ha kreatív munkáról van szó Dupla kittel vettem a gépet és egy 30-as Sigmával erősítettem eddig. Amiben esetleg az üvegek gyengébbek a Canon termékeknél, azt elég jól pótolja az, hogy itt viszont mindig éles a kép, nemcsak a termés 85%-a (mondtam egy számot). Ha tehetem, ezt viszem magammal dolgozni is (mínuszos sajtótájékoztatókra, utcára... ), néz is néha a többi fotós, hogy mi ez a kis pöcsköszörű. Hát ez a kis gép 2 kilóval könnyebb és a képei annyira élnek, mint még egyetlen Canon gépemé sem
Szóval üdv nektek! -
Studi
veterán
Gratt Pollai fórumtársunknak a Mintabolt képversenyén elért dobogós helyezéséért!
-
Mirman
őstag
Sziasztok !
Megjött a Meike 320 , eddig nagyon elégedett vagyok vele , életem első rendszer vakuja úgyhogy még nem sok tesztelést végeztem rajta de eddig meggyőző. Amazonról rendeltem express szállítással hétfőn és ma már a kezemben van , ezért hatalmas pirospont az amazonnak. A vaki minden irányban forgatható , portré módban is tud a plafonra lőni pl. oly E-PL6hoz vettem , egyáltalán nem bumfordi így az összeállítás.
-
Dolphin
tag
válasz Ferenc1989 #67271 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyen hátizsákom van, hasonló, bár 2 objektívvel nagyobb szetthez használtam, nagyon jól bevált, de már jó ideje csak porosodik a fiókban. Ha érdekelne esetleg, szólj. Természetesen töredék áron...
-
Ferenc1989
tag
Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy e-m10-nek és hozzá a 14-42+40-150-nek. Tervezek venni még vakut és a 45 1.8-as obit. Továbbá hamarosan érkezik egy rollei c5i állvány is.
Kérdésem, hogy ezekhez ki milyen hátizsákot javasol? Körülbelül 15000-20000 között keresek, az sem baj ha használt..
KösziSosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #67266 üzenetére
uj kell.
"Tudtommal minden obin kikapcsolható a stabi, csak nem dedikált gombal az obiról, hanem a menüből"
ezt vki erositse meg, mert akkor nem sok ertelmet latom g6 vaz + 45-150-nek 200-ert. amikor 209 a g6 duplakit.
pana 20 1.7 az ajanlott, ugye?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jjeahh
nagyúr
Tudtommal minden obin kikapcsolható a stabi, csak nem dedikált gombal az obiról, hanem a menüből. Amúgy indexen most van egy ilyen is, nem tudom milyen a képe, de videóra az elektromos zoom jól jöhet
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
van ez a pana teleobi. adjak ezt vmihez kitben? ismeros akar g6 meg 20 1.7 melle venni ilyet videozni...de mivel tobbi kitobin elvileg nem kikapcsolhato a stabi ezt nezegeti. jo vetel ez amugy ennyiert?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Studi
veterán
válasz jjeahh #67255 üzenetére
Mazsi ábrája nagyon jól szemlélteti a multiaszpi szenzor képeit. A nem multiaszpi ettől abban különbözik, hogy az amúgy keskeny 4:3-as kép szélességéhez (az ábrán 4000px) igazítja a 16:9 kép magasságát, ami így már csak 2250px lesz.
Tehát azonos, 4000x3000-es 4:3 képet adó szenzorok esetén a multiaszpi szenzornál 4352x2448-as 16:9 képet kapsz, míg a nem multiaszpisnál 4000x2250-est. Veszítesz 350 sort, 200 oszlopot a szélekről, ezzel együtt elég sokat a látószögből.
-
Balinov
titán
Srácok, G 3-nál lehet valami módon back button focus módot hasznalni? Vagy mivel nincs dedikált af/ae lock gomb ne is almodjak ilyenről? Kicsit hiányzik ez a mód...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
g_g_g
őstag
Ha valaki épp E-PL6-ot keresne, nagyon jó áron van. Kérdés, hogy mennyi van készleten.
-
jjeahh
nagyúr
Egy ideje kattogok néha a gh2-vel is, és csak most vettem észre, hogy a multiaszpekt szenzor miatt 16:9-ben nagyobbat lát, mint 4:3-ban, ez azt jelenti, hogy a crop faktor is más? Vagy tévedek? A 14mm így ekv. mennyinek felel meg? Azért elég durva, hogy amit amúgy nemrég panorámában kellett volna meglőnöm, hogy beleférjen a képbe, azt 16:9-re váltva simán meg tudtam lőni egy képből ugyanolyan gyútávval
[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
válasz Real_Necro #67243 üzenetére
Linkelnél valamit, hogy milyen kapcsos pántra gondolsz? Előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz s7evcsenko #67241 üzenetére
Obi nélkül egyetlen szűrő sem fog a G5-re rámenni ...
Hoya Pro1 Digital-t használtam anno a Nikon D800-on, a 82 milis verziót. Csodajó képem volt vele, gyakorlatilag pixelszintre lehetett karcolni vele úgy is, hogy fent volt a szűrő, szóval nagyon elégedett voltam vele. (És még van a HD szériája is, az a csúcs, de a Pro1 szerintem bőven nagyonjó).
Kb. egy hónapja ugyanennek vettem meg a 37 milis változatát a kis Oly-m két obijára és ugyanúgy szuper képe van + slim + tovább szűrőzhető, ha szükség lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #67243 üzenetére
Ehhez már nincs türelmem, azt is meg kell keresni, külön megrendelni, lehet, hogy gyenge minőségű, túl hosszú-túl rövid lesz vagy nem talál anyagban-színben a táskával stb Amúgy nekem semmi gondom a crumplerrel sem, csak nagyon nehéz eligazodni a méretekben, mondjuk ez igaz a manfrottora is.
-
Real_Necro
veterán
válasz jjeahh #67242 üzenetére
Nem kötelező gatyára fűzni, veszel egy műanyag kapcsos pántot aztán oda kötöd ahova akarod, gatyától függetlenül.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #67240 üzenetére
Igen, viszont ez így macerább, mert lehúzza a nadrágom és levenni is macera, ki kell fűzni hozzá az övet és akkor megint csak leesik a nadrágom... Szal a nyilvános pucérkodás elkerülhetetlen
s7evcsenko: kenko, hoya, b+w
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Van egy Panasonic G5-öm, szeretnék venni rá egy polár szűrőt.
Van kimondottan ajánlott példány, vagy bemegyek a boltba és veszem amelyik szimpatikus?
Köszönöm."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Real_Necro
veterán
válasz jjeahh #67239 üzenetére
A hátulján van két masszív pánt, tehát övre fűzhető.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #67238 üzenetére
Jól néz ki ez a manfi, de ha jól látom nem övtáska... egy acme made union kit-em már van, szal válltáska nem játszik, kizárólag övtáskát keresek, valami olyant, amivel nem nézek ki úgy mint egy virágárus
-
Real_Necro
veterán
válasz jjeahh #67236 üzenetére
Hát ez olyan mint egy szuszpenzor...
Akkor már inkább a Manfrotto/Kata tatyói, pl Advanced shoulder bag. Az 1-es jó lett a GM1 Panához meg 20-as obihoz.
-
jjeahh
nagyúr
Pf, igazatok volt, kipróbáltam egy sima átlagos övtáskát, a g3 a 60-as sigmával is simán belement és nem tűnt zavaróan nehéznek Picit szétnéztem milyen fotóstáskák vannak ebben a szegmensben, eddig ez a Crumpler tetszik a legjobban, nem tűnik túl nagynak, mégis elveszik benne a gép. Crumpler táskához még nem volt szerencsém, remélem jó minőség a cucc...
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #67234 üzenetére
Obicsere szerintem annyira nem gond, mert én inkább nagylátóval használnám több okból is (ahogy elnézem más sem telézik velük ), abból meg csak egy van . Fókuszálás sem gond nekem, lehet sokan lenéznek ezért majd, de a g6-ot a Came-Mini gimbal-al folyamatos af-el használtuk, és nagyon jó lett az eredmény szerintem. Videó alatt picivel lassabban fókuszált, de cserébe szépen lassan, folyamatosan állt rá a témára, egyetlen egyszer sem huntolt-keresgélt Persze vannak korlátai a dolognak, de a manuális fókusznak is, és utóbbit egy ilyen mini nebulán macera is lenne megoldani. Esetleg le lehet rekeszelni az obit, belőni a fókuszt manuálisan egy adott pontra, oszt mehet a móka. Nagylátóval minden bele fog esni az élességi síkba... De valamennyire sokszor úgy is az automatikára kell bízni a dolgokat, mert ha nagyon mozogsz meg váltogatod a témákat full manuális videóval néha ki fognak égni-be fognak bukni a dolgok, ha a gimbalon van a kamera, nem tudsz rekeszelni, korrigálni a záridőn, vagy a varind-n...
-
Fujis2950
tag
tud valaki valami jó képszerkesztőt? e pl 6 hoz
-
jjeahh
nagyúr
Glidecamen, steadin is agyalok, csak eléggé elvették a kedvemet tőle a videós topikban. Meg fórumokon stb. azt írják, egy ilyen ég és föld egy glidecamhez viszonyítva, aztán nem tudom... Erről a legózásról annyit, hogy fél órája a nebula 4000 kalibrálását meg szoftveres tuningját nézegetem, tutorialokat stb, de nekem még ez is magas és ijesztő, nem hogy összerakjak egyet... Lövésem sincs, hogyan kalibrálnám be, gh2-höz userek által belőtt profilokat sem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz jjeahh #67222 üzenetére
Glidecam? Láttam már párat működés közben, bár nem néztem volna ki sokat a szerkezetből, az eredmény mégis egész elfogadható lett; bár biztos az operatőr sem aznap kezdett vele dolgozni. Ha egy lassú sétatempó is elég, akkor házilag olcsón ki lehet hozni.
Ha viszont mégis komoly motoros gimbalra vágysz és nem félsz a legózástól... (ez csak a váz, kellenek még motorok, vezérlő, akku, ez-az, sk kell összerakni és beállítani). Bár lehet, hogy a végére ez se lesz olcsóbb annál a Nebulánál, főleg ha a vám is elkap.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
-
madgie
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #67223 üzenetére
Drága Én a Came-Mini-vel is elégedett lennék és ahogy elnézem a nebula is hozza amit az tud, kivéve, hogy csak egy kézzel tartható, ami idővel fárasztó lehet. Amúgy csak én látom itt úgy, hogy nem valami stabil az a Ronin? 6:59-től elég remegős a felvétel, de lehet csak a tag béna
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #67221 üzenetére
De ennél olcsóbb 3 axis gimbalt nem láttam még... Eddig CAME-MINI-hez volt szerencsém, azzal sem lehet kihajtani az lcd-t, de szerencsére nem takarja ki. Engem a nebulán az zavar, hogy ott lógnak szabadon a kábelek, nem tudom így mennyire sérülékeny...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #67214 üzenetére
A fotózást hobbi szinten űzöm, de a videózást csak üzleti szinten akarom, mert nálunk rengeteg a "fotografi", videós meg nagyon kevés van a környéken, pedig szükség lenne rájuk... Néhányan a helyi tv-től néha lőnek pár felvételt koncerteken, fesztiválokon, de mindíg katasztrófális minőségben, egy pontból állványról, beépített mikivel stb., az ilyen felvételek unalmasak, hiányzik a dinamika, nincs játék a dof-al, hiányzik a "mozis hangulat", a hang meg gyalázatos. Az utómunkájukról annyit, hogy ráapplikálnak movie makerben valami feliratokat oszt csók Drónra szerintem egyelőre nem lesz szükségem, ha mégis kell, akkor tudok kölcsönkérni. Gimbal-ból MrChrisnek hála a nebula 4000-et néztem ki, ha esetleg van valakinek tapasztalata vele, egy beszámolót szívesen vennék... Amúgy ha valamit pénzért csinálok, annak megvan az az előnye, hogy szerelemből semmilyen cuccot nem veszek, csak alapos megfontolás után ha szükségem van rá
[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz jjeahh #67213 üzenetére
"Lassan mindenem megvan amire szükségem van " egy merész kijelentés. De én azért irigykedem, hogy van lehetőséged használni is. Ja, Pana 20-asom nekem is van. Giroszkópos stabit még nem próbáltam sajnos, elég izgalmas cucc lehet. Drón is. Még ilyen jib cucc is érdekelne,kötélpályás kamerán is agyaltam már. A lehetőségek végtelenek.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
titán
Persze, de az is kell, alap dolog.
Jaa, én az extrát nem eszközökben értettem, olyan nem létezik, a piacon minden kapható. Szolgáltatásban kellene kitalálni valamit (fogalmam sincs, hogy mit lehetne, hiszen akkor én csinálnám).
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz jjeahh #67213 üzenetére
A gimbalos drónt kihagytad.
Aztán elkezd gondolkozni az ember, hogy ha már ekkora halom pénze áll benne, és régóta ezzel foglalkozik hobbi szinten, akkor át kellene ültetni üzleti alapokra. Aztán arra jut, hogy ha nem talál ki valami extrát, akkor csak elfárad, szóval valami különleges kell. Én is végigjártam ezt az utat egy másik témában.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
Igaz, a belépő dslr-ek kisebbek, én csak a xxD canonokat meg a D7xxx nikonokat ismerem Lassan mindenem megvan amire szükségem van fotó-videó fronton, még egy jó fluid állvány és egy heveder kéne, oszt utánna lehet egy pana 20mm lesz a cél, valszeg úgyis egyedül nekem nincs olyan a topikban Ha mindez megvan, kezdhetek gyűjteni egy 3 axis gimbal-ra, sajnos azok kva drágák
-
gorgo
őstag
-
jjeahh
nagyúr
Viszont ez a tatyó elég méretes már, ha jól látom akár egy dslr is elfér benne + egy obival, ami azt jelenti, hogy több a hely benne, mint a jelenlegi válltáskámban Amúgy nem néz ki rosszul
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #67160 üzenetére
Egy G3 palacsintával akármilyen tatyóban elvan.
Nekem egy Crumpler Light Delight hipster 400-as van, elfér benne ez:
EM5/12-32+20+45+halszem. De most kicsit változtattam, és EM5+12-40/f2.8 mellé még fér apróság.
Vagy Fuji XE1 + két méretes fix elfér.
És nem böszme táska, normál méret. Gyalog és montival (terepen is) használom."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz anaqer #67142 üzenetére
"A 12/f2, a 14/f2.5 meg a 17/f1.8 mellett kicsit fölöslegesnek tűnik, nem...?"
Tudod a poén pont a fordítottja: a 15-ös mellett lehet hogy fölösleges a másik három! (amúgy a 12-t nem illik idevenni, az messzebb van gyutávban, nem vehető egy kalap alá). A Leica felirat az obin egy nagyon jó reklámfogás, csak emellett az a nagy harci helyzet, hogy a 25 és a 42.5/f1.2 piszok jó két üveg, és azok alapján kíváncsi lesz az ember ezek kistesójára is. Sajnos a gyengébb fényereje mondjuk mást is sejtet, de az ára versenyképes a 17 mellett (legalábbis az az egy ami eleddig felbukkant)!
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
PNP
őstag
Igen és nem.
Leegyszerűsítve:
- kétféle objektívet lehet rátenni, fullframe-et, és crop-osat (utóbbin belül van még az EF-S, ami fizikailag nem megy rá, de pl 17-55-ön ha jól látom szerszám nélkül át lehet alakítani - és vissza is)
- optikailag kétféle Speed Booster van, 0.71x és 0.64x szorzóval
- (egyes) MFT vázakon kétféle crop van, alapból 2x (fotó és FullHD), és 2.3x-2.4x (nem tudom pontosan, de GH4 és G7 is különbözik pl. - ez 4K videóra érvényes)
Tehát ezek kombinációival kell számolni, optikailag a legrosszabb, ha kis szenzorra készült objektívet teszel XL adapterre, 4K-hoz. De így is működik, ha jól tudom, csak jobban vignettál, meg életlenebbek a sarkok.
-
PNP
őstag
Most lusta vagyok videót csinálni róla, de más már megtette: ilyen az AF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest