Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szata.68
senior tag
Tudja valaki,hogy a Pana G6 kezeli-e a 128Gb-os kártyákat? (64 van a könyvében,de azért gondolom "megeszi" a nagyobbat is)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Rum.cájsz
üzenetére
Köszi! A 10-essel én nem vagyok teljesen kibékülve, bár én sem tudom mi a bajom vele, ezért flickr-re még fel sem raktam.
Econ:
Nem értem hogy érted az egybegyúrást, de köszi!Amúgy nincs uwám, csak sima ósdi első gen pana 14-42.
szerk. + gorgo: áh, most ahogy te is említed esett le, hogy mire gondoltatok az uwa meg egybegyúrás alatt

-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Hű, az agyam valahogy összekapcsolta a felső két képet (és még úgy is tetszett
), olyan, mintha egy UWA obi lett volna a gépen.
Nem vagyok a hasonló obik rajongója, de ilyen megközelítésben, a két képet egybegyúrva talán még érdekesebb lett volna a végeredmény. Egyébként jó képek, gratulálok! -
jjeahh
nagyúr
válasz
pandur99
üzenetére
Grat! Gondolom magas iso-s esti képek, majd ha felavatod jó fényben is, akkor fog az állad leesni igazán
Csak vigyázz, hogy tartsd ki egy picit még expó után a gépet, mert a legapróbb bemozdulás is durván látszik ilyen élesség mellett, gyakorlatilag 1/320-nál is be lehet rázni. -
jjeahh
nagyúr
-
FEDman
addikt
Az E-M5 II-n már egész korrekt volt a focus peaking. Emlékeim szerint nem szaggatott és ment videó alatt is, ahol tényleg elég jól jön néha.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Kicsit merész kijelentés a "tehát nem igaz" úgy, h semmit nem tudunk a feldolgozó processzorok sajátosságairól... simán lehet, h a korábbi vmiért nem lenne jól használható ilyen célra.
(és ha valahol, videóban lenne csak igazán hasznos a peaking - függetlenül attól, h maga a videó funkció ritkábban használt, manuális obikhoz nagy segítséget adna) -
MrChris
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
Nem is volt kérdés a viedó, fotóhoz nincs szükség videó alatt peakingre. Ha videó alatt nincs peaking az egyébként is kibírható, de ha jól tudom em10-en sincs videó közben. Viszont az em5-be belerakhatták volna állóképhez. Ráadásul a baromi hasznos egyik effektszűrőt EM5-ön át lehet állítgatni és akkor peaking szerű hatás jön létre, tehát semmiből nem állt volna. Tehát az nem igaz hogy a processzor nem képes rá és emiatt 'régi'. Szerintem üzleti oka van.
-
Schanyee
senior tag
focus peaking oly módra olyan mint halottnak a csók. pontatlan belenagyítás nélkül és közben még szaggat is a keresőkép, legalábbis ep5 esetében. ha kíváncsi vagy milyen keress vissza valaki leírta hogy lehet hasonlót előhozni em5-ön. mobilról vagyok, úgy nincs kedvem keresgélni.úgy rémlik a művészi szűrők vonalak típus az alapja.
-
ati3x
senior tag
Na szóval. Ma lőttem egy kazal képet GM1-el, 12-32-el, 12/32-es végen f3.5/5.6/8-on. Feltekertem rá a 12-50-et is, ugyanezt 12/32mm-en. Majd EM5-el is a 12-32-el, meg a 12-50-el ugyanezeken az értékeken. Raw-ban, és jpg-ben. Szal a 12-32 érezhetően élesebb! Viszont a EM5-ön termeli a CA-t a képszéleken rendesen. (ugye nem "szedi" ki a váz.) Aztán poénból öszzehasonlítottam a 12-50 50-es végét egy régi canon 50/1.4-es SSC-el. Verőfényes időben, ellenfényben.. És ugye még az 1/16000-is pirosban volt 1.4-en.
(de annyira nem égett ki..
) Szóval 1.4-en kegyetlen lágy az obi, ez nem újdonság. Viszont F2,F2.8-on már valami brutál éles, Sokkel élesebb mint a 12-50 50-en F6.3- vagy F8-on (nem igazán van különbség élességben a két fényerő között)A másik dolog, A Focus peaking igencsak megkönnyiti a fókuszálást a gm1-en! Kereső az EM5-ön ide, vagy oda.Igencsak kihozhattak volna egy új firmvaret még az omd-hez.. HA mást nem is, a peakinget bele rakhatták volna... Tényleg ez EM10-ben van?
Ha valakit esetleg érdekel, feltölthetem valahová a képeket.
-
jjeahh
nagyúr
jaj de szép...
Már csak egy kereső hiányzik a seggéről 
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Ha Olympus vázad van egyértelműen az Oly a barátod, főleg, hogy a kitből kiszedet új(szerű) darabok 35 körül mennek

Pana 45-200 nagy és nehéz a 45-150-hez képest, a 150 és a lágyuló 200 között pedig nincs akkora difi látószögben, hogy megérje a 200-as véget választani.
-
válasz
n.andras74
üzenetére
én a pana 45-150-et bármikor bevállalnám, de az oly is jó és itt meg az döntsön, hogy melyiket tudod megszerezni 100e ft helyett 30-ért. az oly-ra lesz több esélyed szvsz.
-
tacto
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Jogos, amit mondasz. Egesz egyszeruen nem volt kenyelmes nekem a G5 vazon. Lehet, megis az lett volna a jobb dontes, de mar keso. Eppenseggel a Fuji 50-140-et is volt alkalmam fogni a napokban. Nyilvan, valamit valamiert
, bar nem melyedtem bele a temaba. -
válasz
n.andras74
üzenetére
nem ez a lényeg, mindkét üveg jól rajzol. de 9 mm és 12 mm nagyon nem ugyanaz, neked kell tudni, hogy mit használsz, ha elég 12 mm is, nyilván semmi értelme egy dedikált nagylátót fenntartani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
A pana megfelelője a 7-14, amennyiben a 9-12mm közti tartományt is használod /szükséges . Ha elég a 12-es kezdő, akkor a 12-32-nek annyi előnye van a méreten túl, hogy 32-ig megy.
Összehasonlítás tekintetében majd ír róla akinek volt/van mindkettő, depipreview anno ennyit írt róluk [link]. -
n.andras74
aktív tag
Hétfőn kirándulunk Boszniába...gx1 még mindig megfelel....45hiányzik sokszor és egy tele...
9-18 nagyon jó obi. Imádom a rajzát....pana megfelelője van ilyen jó vagy csak méretbeli előnye van? -
tacto
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
XE-1 es M-1 leica adapterrel (nem hasitanak a Voigtlanderek, de elmegy a szenzor karakterehez, egy arva 18mm es jpeg). Ide egy 27mm esetleg, ha egyaltalan, tobb, mint egy eve nincs dontes. Az m43-ra talan egy pro alapzoom (12-35 vs. 12-40). Utobbi eseteben egy GX-7 esetleg, ha ez epkezlab... vaz stabi van, ha nem is 5 axis.
-
-
tacto
aktív tag
Jok voltak a tippek, egy 45-200-at volt alkalmam probalni. Nem az igazi, föleg a vegen, a mereteröl nem is beszelve, meg a G5-ön sem. Berendeltem egy 45-150-et, meglatjuk. A 14-45-ön kivül anno, nem volt meg zoomom erre a rendszerre, de ez több szempontbol jo kis hosszu mindenesnek tünik igy latatlanban. Meg jelenleg az egyetlen nativ obim lesz.
-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Én nyakban szoktam lógatni a gépet. Kutya nem köt bele.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
Sajnos más nincs oda...Austrian volt még. Dupla áron. Figyelni kell a csomagolásnál. Szerencsére a neten minden info elérhető. Én még nem utaztam velük. Majd meglátjuk.
Igazából abba gondoltam bele, hogy mekkora önszopatás egy ff szett hobbiszinten. Spéci biztosítás, extra csomagköltség....nemrég hozzájuthattam volna egy jutányos 5D-hez. De szerencsére észnél voltam. -
ati3x
senior tag
-
-
.mf
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Wiszér? Mondtad volna előbb. Friends dont let friends book wizzair

Kézipoggyászra ott a szabvány helyett egy sokkal kisebb méretet lehet csak felvinni, és ha nálad véletlenül szabvány méretű kézipoggyász lenne, a gatyád is ráfizetheted. Gusztustalan genyó cég. Inkább az a kicsivel több és Ryanair, ott legalább normál méretű poggyászt lehet vinni és kevesebb a rejtett költség.Ha már utazás: amikor már teljesen lemondtam róla (ugyebár anno úgy kerestek meg a munkával kapcsolatban, hogy vállalnék-e olyat, ami sok utazással jár - ehhez képest bő 2 éve sehol sem voltam), végre kapok pár rövid kiküldetéses utat
Megnézhetem Norvégiát újra, enyhébb időjárás mellett 
Jjeahh: szóval egy gyűjteménnyi Pana vázat szedsz össze, abban reménykedve, hogy hátha jobb lesz a színük - ahelyett, hogy anno egy OMD-t vettél volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szokásos heti rinya

Pana 20/1.7 II széleken elég szépen CA-zik + magas ISO-n interferál az e-pl5 szenzorával. Azért egy 120 rugós obitól nem ezt várná az ember, cserébe 1.7-en is éles.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
& MrChris: Na majd meglátom ha megjött, ha a g3 anyagminőségét és a g6 bőrtónusait hozza egy vázban, akkor valszeg az előbbi kettő megy a fiókba, és csak melóra veszem elő őket majd másod-harmadváznak... na de ne legyünk előre optimisták, nehogy csalódjak
Valami tuti hacket majd ajánlhattok rá 
-
-
jjeahh
nagyúr
Na úton a gh2, lassan külön szekrényt kell vegyek a vázaknak
Amúgy megint elkeseredtem, hogy mi a francért ilyen műanyag bumfli a g6, minden másban egyre jobban szeretem
Színekben, alacsony iso-s szemcsézettségben, amiben a g3 gyenge, a g6 sokkal jobb
Ha ez így megy szétszedem, és át fogom műteni a g3-ba a szenzort
Tudom, hogy hülyeség, de a krumpli biliműanyag ház miatt elég sz*r érzés használni. Gh2 amúgy nem kisebb? -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Ja, olyan a képe kb. mint egy olcsó 40 éves manuálnak, nyitva lágy, CA-zik, F4-től egész jó
Szerintem ennyiért megéri egy kezdőnek tanulni, de ha valaki egy picit igényesebb, az nem tudom elképzelni, hogy elégedett legyen vele... az élesség egy dolog, agyon lehet élesíteni utólag meg leméretezni, a gond az, hogy ezer másik sebből is vérzik a kicsike, pl. az af valami fantasztikusan pontatlan, 10-ből 8x mellémegy a fókusz akkor is, ha egypontos af-el a szemre fókuszálsz, annyira sz*r műanyag, hogy megmarkolni is alig mered, és fókuszáláskor olyan zajt csap, mint egy szimfónikus zenekar 
hibavissza: Már nem is tom, asszem 50k körül vettem

-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
A csonkoláson kívül picit javítottak rajta, leheletnyivel jobban bírja a zajt főképp a sötét részen, legalábbis videókon ezt mutatták.
-
hibavissza
veterán
Most végeztem a Wiszér foglalással. Állványt nem viszek. A teleobi helyére vajon hány alsógatya fér? Basic biztosításban 80 ezer a max. darabár műszaki cikkre...
FF

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/Parci//

(a másodikon, amit én is egybenéztem az elsővel, csodálkoztam is honnan lett neked 9mm...)

Megnézhetem Norvégiát újra, enyhébb időjárás mellett ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Színekben, alacsony iso-s szemcsézettségben, amiben a g3 gyenge, a g6 sokkal jobb