H​i​r​de​t​és​

2018. május 23., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#86451) Studi válasza Smith Ügynök (#86450) üzenetére


Studi
(PH! addikt)

Jó. :K Nyáron, sok napfénynél kicsit szenvedős számomra komponálni, én emiatt kizárom a kereső nélküli gépeket. De ettől eltekintve jó. :K

"Life is too short to remove USB safely." - Képeim a Flickr-en: https://www.flickr.com/photos/rstudi/

(#86452) MrChris válasza hibavissza (#86439) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Az arc jobb lett, toltál még egy kis szaturációt is? Viszont a zöld kezd uvézni, a sárga meg zöldülni. Továbbra is a raw híve vagyok, számomra kb lényegtelen az ooc jpg, olyan kis piszlicsáré mozdulat a wb-t esetleg a világosítást helyre húzni...

(#86453) trigorin


trigorin
(fanatikus tag)

Végül beszereztem a Panasonic 25mm 1.7 objektívet.
* Volt szó korábban típushibákról. Mit is célszerű akkor gyorsan letesztelnem és hogyan?
* Feltéve ezt az obit a házra (Panasonic G80) folyamatos, bár nagyon halk zúgást (mintha fújna vmi lágy szellő a házban) hallok kikapcsolt stabilizátorral. Ha a stabi be van kapcsolva és félig lenyomom az expó gombot, akkor persze hangosabb, hiszen a stabi is működésbe lép. Ez az alapzaj, főleg a stabi nélküli folyamaots kis zúgás rendben van?

(#86454) jaanoo89 válasza trigorin (#86453) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Nekem olyan objektívem nincs, de a 12-32 is zúg, míg a zuiko 14-42 nem. Én is csodálkoztam ezen, de azt mondják, ez rendben van. Az E-P1 + kit obi nem zúgott, totál néma volt, a gx80 és a 12-32-nél pedig a váz és az objektív is zúgott.

(#86455) jjeahh válasza hibavissza (#86448) üzenetére


jjeahh
(PH! nagyúr)

Nem vagyunk egyformák. Én arról beszéltem, amit a 60d-vel tapasztaltam 50/1.8, 50/1.4, 18-135mm obikkal... ha most nálam lenne a canon szívesen lőnék raw összehasonlítást is akár (ja nem, mert a g6 bedöglött :((( ), de kétlem, hogy bármivel is meg tudnám változtatni a véleményed.

Flickr: goo.gl/Oinpxa | Fb: facebook.com/n.barni

(#86456) jaanoo89 válasza jjeahh (#86455) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Szerintem erre nincs is szükség. Pont ez a jó a fotózásban, hogy mindenkinek más jön be, nincs olyan, amit ha pontosan betartasz, úgy csinálsz, akkor az mindenkinek bejöjjön, mert akkor mindenki úgy fotózna és előbb utóbb sablonossá válna az egész.

Különbözőek vagyunk.
Én például belenéztem egy croppos Canon váz keresőjébe jó párszor és szabályosan elkezdtem szédülni, mint a gagyi 3d-s mozikban. Pedig éles képet láttam, már amennyire láttam valamit, mert egy kis lyuk volt csak, szóval nem tudom mitől fájdulhatott meg a fejem, de igazából nem is érdekel, mert nem fogok venni olyan gépet. Más meg az EVF-re mondja, hogy használhatatlan, nekem attól meg nem fáj a fejem, egész nap után sem és elnézve az E-M5 II keresőjét, hát egy "picit" nagyobb mint a középkategóriás Canon vázaké. Innentől kezdve el se jutottam a jpg színekig, meg milyen szoftverek vannak hozzá, meg milyen objektívek, mert konkrétan nem bírnám használni azt a keresőt.

Tudom, hogy a FF-es vázaknál szép nagy a kereső, meg FF lapka miegymás, de nekem már a croppos tükrösök is nagyok, valakinek meg a MILC-ek túl picik.

Különbözőek vagyunk.

(#86457) trlala


trlala
(tag)

Megjelent a Darktable Windowsra. Eddig teljesen elégedett voltam at Oly viewer 3-mal, de kipróbálva a Darktable-t mintha kellemesebb végeredményt produkálna. Még tesztelem kicsit...

(#86458) domedee


domedee
(senior tag)

Sziasztok!

Mi lehet a reális ára egy használt E-M10 MII-nek, ECG-3 markolattal, minimális használati nyomokkal?
2015/05-ös mintabolti vétel. Minden tartozékkal és még:
3db DSTE utángyártott akksik + hozzájuk hálózati/USB töltővel.
Sandisk Ultra SDHC 16GB UHS-I kártya.
Exposzám:23e, gyerek születése okán szaladt el az expó :DDD

Amúgy hiba nélküli, megkímélt, etc... a szokásos, de tényleg. :DD

Eladás oka: váltás E-M1-re.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#86459) trigorin válasza domedee (#86458) üzenetére


trigorin
(fanatikus tag)

Sztem olyan 50 ezer. Ja, és viszem is :D

(#86460) MrChris válasza trigorin (#86459) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

De ugye csak kitobival együtt! :DDD

(#86461) asdf_ válasza domedee (#86458) üzenetére


asdf_
(PH! addikt)

Mondjuk 115-120 a gép, 15 a grip, a sallangot add hozzá, az aktuális visszatérítéses akció összegét (23 ezer erre a gépre, ha jól remlik) meg vond le (vagy az akció lejárta után add el).

Olympus XZ-2 fényképezőgép eladó https://hardverapro.hu/apro/olympus_xz-2_csucskompakt

(#86462) Smith Ügynök


Smith Ügynök
(kvázi-tag)

Na meg is kaptam a kis E-PL5-öt. Eddig tetszik, bár a színtónus az alap Vividen elég ocsmány, azt normálra átraktam, meg a vaku alap beállításon elég halovány szerintem, erre adtam +1FÉ korrekciót, így már egész jó, bár van hogy +2FÉ-t sem érzek soknak.

Azt szeretném még kérdezni, hogy ha szeretnék minél nagyobb látószöget elérni(zárt térben, vagy egy nagyobb épület esetén) , és mindezt viszonylag olcsón :) szeretném, akkor mi a megoldás?

Azt olvastam, hogy ez a legolcsóbb használható megoldás,
[link]
de ennél olcsóbb, akár valami manuális obit mit lehet erre a gépre? Bocs a béna kérdésért, de eddig mint mondtam mobillal fotóztam, most kezdem kóstolgatni ezt a fotós témát. :)

(#86463) jaanoo89


jaanoo89
(lelkes újonc)

Srácok, kezdek egy kicsit kiakadni. Ugye kedden vásároltam az E-M5 II-t újonnan, majd itthon próbálgattam, de igazából most értem rá kivinni. 20 perc alatt 4szer csinált olyat, hogy elsötétült a képernyő, de a zársebesség és egyéb adatok ki voltak rá írva, és azt írta hogy 30 perc a záridő. Semmit nem lehet vele kezdeni, minden menüre reagál de a kép nem jön vissza. Lekapcsolom, majd vissza és amikor vissza kapcsolom olyan hangja van, mintha egy képet lőnék vele (valszeg a zár összezár valamiért) és újra van kép, újra lehet fotózni vele. Ezt tök random csinálja, azt hittem, hogy a Panasonic objektívvel nem jön ki. Hazaértem, rácsavartam az m.zuiko 14-42-t letettem az ágyra és egyszer csak magától ugyanezt megcsinálta.

Nem igazán állítottam el semmit benne, fogalmam sincs mi lehet ez, de valszeg menet közben gondol egyet és összezár a zár benne.

A poén, hogy ma volt a 3. nap és zárva vannak a boltok, szóval ha ez hibás, akkor jó eséllyel van egy méregdrága gépem, amit a 4. napon szervizelnek (és nem cserélnek). :/

Remélem valakinek lesz valami ötlete erre, de eléggé el vagyok keseredve. :((

(#86464) bigsee válasza jaanoo89 (#86463) üzenetére


bigsee
(őstag)

Akksi ki-be, esetleg egy gyári visszaállítás?

Amúgy nyugi, ha hibás nem javítják, sztem...

Ilyen: [link]?

[ Szerkesztve ]

Compact II - ............................................................................... - Note 8

(#86465) jaanoo89 válasza bigsee (#86464) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Igen! Pontosan ugyanezt csinálja. Kikapcsolom majd vissza és akkor kinyitja.

Akkut kivettem, resetelem is, de mivel tényleg semmit nem állítottam be, csak felfrissítettem 4.0-as verzióra, így nem hiszem, hogy a reset megoldaná, de azért megcsinálom.

(#86466) bigsee


bigsee
(őstag)

Azért ez se kóser, szerintem, amit itt írsz:

Még egy furcsaságot észre vettem, hogy a gép szerviz menü szerint nem teljesen új! Dobozból kibontva, egyrészt a kézi könyv első és utolsó lapja gyűrött, olyan furán volt belegyömöszölve, gondoltam egyből megnézem a szerviz menüt (1 képet se lőttem akkor még vele) és a számláló 66-on állt!! :D Szóval ezzel az egyébként makulátlan külsejű géppel - semmi hajszál karc, fólia is rajta volt a kijelzőn - lőttek 66 képet úgy, hogy én dobozosan vettem meg. Fura. Mindenesetre ezen túl teszem magam, nem sok az a 66, de az ember 0-t várna.

Nem visszaküldött volt ez a gép? Vedd fel a kapcsolatot Olyservice felhasználóval, itt a PH!-n!

[ Szerkesztve ]

Compact II - ............................................................................... - Note 8

(#86467) jaanoo89 válasza bigsee (#86466) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Igen, furcsa volt nekem ez az egész, próbálom nem a rosszat beleképzelni a dolgokba, de gyárilag nem gyűrik bele a kis könyvet, ez egész biztos! Még ha teszt miatt lőtték volna azt a 66 képet vele, akkor is, azt kis könyvet nem gyűrik bele.

De aztán megnyugodtam, biztos én vagyok parás... és most jött ez. Túl sok a véletlen. Viszont mit csináljak? Hogy lehet ez ellen védekezni?

A boltban kibontották a dobozt, hogy megmutassák milyen szép ezüst, majd visszatették. Csak a kibontást én nem láttam, mert épp az objektíveket próbálgattam. Most ha kicsit fantáziálok, akkor simán lehetett az, hogy szándékosan mutatták meg, hogy ne lássam, hogy a doboz eleve nem volt lezárva gyárilag, ezt a cselt megettem és hazahoztam egy egyébként 3 napon belül vissza küldött hibás gépet. És én ezt hogy bizonyítom? Sehogy.

Szóval akármi is az igazság, nagyon rosszul érint, mert nem kevést pénzt fizettem érte ki és ha csak szervizelik és nem cserélik, akkor pedig eléggé rosszul jártam.

(#86468) dzz válasza zoltannnn (#86404) üzenetére


dzz
(tag)

Ha lehet, akkor inkább egy zhongyi lens turbo II-t vegyél, óriási a különbség! Camdioxom van, fel volt téve párszor eladásra, de tizedáron akarták csak megvenni. Ez is jelent valamit...

goo.gl/BFtD86

(#86469) MrChris válasza Smith Ügynök (#86462) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Az ultra nagylátószög drága mulatság, amit találtál az egyik legolcsóbb, de nem túl acélos és halszem. Másik olcsó megoldás egy konverter előtét lencse ebből csak a jó fajták amik elfogadható képminőségűek. Nekem 0.8-as szorzójú Panasonic gwc1 van, 14mm-ből 11 lesz. Könyvespolcteszt,
ilyen nélküle és ilyen vele, így megmarad az AF. Régi manuálokból nincs érdemleges nagylátó.
Mzuiko 9-18 a legolcsóbb natív AF-es nagylátó használtan.

(#86470) MrChris válasza jaanoo89 (#86467) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Hol vetted, melyik cég volt? Nehéz lenne ezt nem szándékosnak gondolni.

(#86471) Smith Ügynök válasza MrChris (#86469) üzenetére


Smith Ügynök
(kvázi-tag)

A halszem nem annyira ajánlott?

Egy ilyet találtam még(előtétlencse)
[link]

Leírás:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#86472) jaanoo89 válasza MrChris (#86470) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Fotoplus.

Ott volt kedden On Tour, azért vettem ott. Furcsáltam is, hogy amíg az objektíveket próbálom kibontották nekem a gépet hogy megmutassák milyen szép, persze lehet ez egy nemes gesztus, de mindenesetre nekem fura volt. Meg ez a 66 kép is, meg a kis könyv is és az is fura, hogy most meg tuti, hogy ez a gép hibás.

Itthon mindig megkapom, hogy jajj már mit gondolok mindig csak a rosszra, a könyvet véletlen gyűrték meg, a 66 kép az gyári teszt volt, az eladók pedig kedveskedni akartak azzal, hogy megmutatták a gépet. De akkor miért rossz? Nem gondolnám, hogy az Olympusnál túl sok ilyen hibás e-m5 II lenne, persze kifoghatok pont egy rosszat, de ez így mind együtt had legyen már fura.

Írok az Olympus mintaboltnak, és szeretnék cserét kérni. A gyári számát pedig fel is jegyzem magamnak. Ha szervizelik, majd tovább járok az ügyben mik a lehetőségek, de nem szeretném, hogy egy szervizeltet kapjak vissza.

(#86473) totálkezdő válasza Smith Ügynök (#86471) üzenetére


totálkezdő
(kvázi-tag)

Itt van hozzá egy teszt.

(#86474) Muerte68 válasza dzz (#86468) üzenetére


Muerte68
(PH! addikt)

Az árában is :) Nekem Camdiox-van szerintem teljesen használható,az élességet szerintem nem rontotta max a képszéleken gyengébb,ami a m4/3-nál igazából nem olyan lényeges mivel az úgyis levágódik a képről.
Ha kevesebb a pénz az is teljesen jó-ha van sok pénze akkor érdemes a drágábbat venni.
Az is oka a kevés érdeklődőnek hogy a camdiox nem jó az EM10-re pld.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#86475) Smith Ügynök válasza totálkezdő (#86473) üzenetére


Smith Ügynök
(kvázi-tag)

Olvasom.

Ja még egy kérdés: amit kaptam hozzá akksi kicsit döglődik, azt honnan érdemes venni? Nem lenne baj, ha a gyárinál nagyobb kapacitású lenne...

(#86476) asdf_ válasza Smith Ügynök (#86475) üzenetére


asdf_
(PH! addikt)

Nem lenne baj, ha a gyárinál nagyobb kapacitású lenne...

Nincs olyan. Tetszik tudni, fizika. (Rairni barmiit lehet persze...)

Olympus XZ-2 fényképezőgép eladó https://hardverapro.hu/apro/olympus_xz-2_csucskompakt

(#86477) MrChris válasza Smith Ügynök (#86471) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Valószínűleg ez is pont olyan jó mint a Pana. Már hogyha neked ez egyáltalán megfelel, mert azért ez se lesz még uw obi, csak kicsivel nagyobbat lát, tapasztalatom szerint picit lágyít a képen és a széleken sarkokon tájfotónál kicsit ken. Bár van olyan másik rendszer amiben alapban rosszabb a kitobi. :DDD

jaanoo89: pedig ez nem olyan rossz hírű cég. Mást nem nagyon tehetsz mint holnap visszaviszed és megpróbálsz hatni rájuk, elsősorban magával a hibával.

(#86478) domedee válasza trigorin (#86459) üzenetére


domedee
(senior tag)

Mármint €-ban. Holnap viheted. :DD

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#86479) jaanoo89 válasza MrChris (#86477) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Írtam nekik most és holnap vissza viszem.

(#86480) Peat;) válasza jaanoo89 (#86467) üzenetére


Peat;)
(PH! kedvence)

Pár expo normális új gépeknél, a többi tünet persze messze nem, de elárulnád miért érte meg személyesen megvásárolni? Valami akció volt csak bolti vásárlásnál? Én minden létezőt amit lehet weben keresztül rendelek meg hogy a 14 napom ott legyen elállni a vásárlástól, akármi miatt, pl ilyen esetben én a végén mondanám hogy emiatt is hoztam vissza...de ne én várjak a szervizre ha már van lehetőség kikerülni, hanem a bolt az újraértékesítés előtt. De most sem lesz baj szerintem mert ez nagyobb bolthálózat.

(#86481) OPiiPO válasza Peat;) (#86480) üzenetére


OPiiPO
(őstag)

+1 - ha a boltban veszem át, akkor is előtte megrendelem a neten, és megvan a 14 napom

Sziasztok, lenne egy Nikon D3200 gépen, nem tudnátok abban segíteni ,hogy meglehet azt csinálni,hogy amikor távolról fényképezek csak a közeli tárgyakat jelenítse meg?

(#86482) bigsee


bigsee
(őstag)

Bemész, kifizeted és viheted haza, a tied. Ennyi. :)

Compact II - ............................................................................... - Note 8

(#86483) jaanoo89 válasza Peat;) (#86480) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

No, ma vissza vittem dobozostul mindenestől. Nagyon rendesek voltak, egyből mondták, hogy cserélni fogják, igaz szürke nem volt, ezért most várunk, hogy az megérkezzen. Azért az eladó is megjegyezte, hogy a 66 expo kicsit fura, illetve a többi is.

Azért vettem boltban, mert On Tour volt, lett kuponom és kaptam még 10%-ot. Most már tudom, hogy erre is figyelni kell (egyébként este utána olvastam és ez tipikus E-M1 és illet E-M5 II hiba, esetleg ugyanaz a zár van bennük?) és nem lesz gond.

Egyébkét én ezt neten rendeltem meg, mert múlt héten sem volt nekik raktáron (csak boltban vettem át), az számít bármit is?

Most jön az ON része a dolognak. Azért pár képet lőttem vele. A színekkel és az egész RAW kidolgozással az Olympus Viewerrel továbbra sincs gondom, ez az, ami nekem bejön, tetszik. Viszont (de ezt csak érzésre tudom mondani) a GX80 + Silkypix páros zajban azért elveri az E-m5 II + Viewert. Főleg az égbolton, még iso200-on is jelentős a zaj Olympusnál, Panánál viszont gyakorlatilag nincs, igaz ott ennyire kék ég se volt nekem soha. :D :D

De ez csak érzésre, majd előszedem a Neat Image-t újra, az E-P1-el csodát tett, itt azért könnyebb dolga lesz.

[ Szerkesztve ]

(#86484) bigsee válasza jaanoo89 (#86483) üzenetére


bigsee
(őstag)

Na ugye, jó fejek mégiscsak. Sztem online rendelted, ezért a 14 napos elállás joga megillet...! :K

Más: ISO200-nál azért nem illene zajnak lennie. Ezt: [link] olvasd át és állítsd majd be a gépet, sok okos dolgot ír ez a Robi gyerek.

Compact II - ............................................................................... - Note 8

(#86485) jaanoo89 válasza bigsee (#86484) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

https://www.dropbox.com/s/6szk4l4dpl5ulf0/P5180247.JPG?dl=0

Ezen a képen semmit nem vacakoltam, igazából azért lőttem, mert arra voltam csak kíváncsi, hogy kikapcsolt zajszűrés mellett, iso200-on minden mást automatára véve, ha a kép 3/4 részét egy épület tölti ki, akkor mit csinál az éggel. Szerintem ez picit zajos, bár könnyű javítani.

Köszi a linket, mindenképp elolvasom.

(#86486) MrChris válasza jaanoo89 (#86483) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Na ez remek, legalább sínre került. A viewert én is szerettem az e510-hez, de a pl2-vel a részletesség gyengébb volt. Mostanában néha neat-el szűrtem a gx80-t. Alap ison az xe1 sima zajtalan, 1600-on lényegesen kevesebb a zaj, viszont a gx80 alapvetően élesebb és jól szűrhető, míg az xe1-t nem tudom szűrni, a vízfesték/labirintus effekt nagyon előjön.

(#86487) scarabaeus válasza scarabaeus (#86259) üzenetére


scarabaeus
(őstag)

Most ismét rákerestem, és pár nappal későbbről már volt pár minta, amit a Laowa 4 mm f/2,8 halszemmel készítettek. Hát, igen, ez bizony mft-n is full circular fisheye, annak következményeivel...

(Innen)

Quoth the Raven "Nevermore."

(#86488) jaanoo89 válasza MrChris (#86486) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Neat image-vel mi a bevált zajszűrési technikát panára?

(#86489) jaanoo89 válasza jaanoo89 (#86488) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

*technikád

(#86490) Mercutio_


Mercutio_
(PH! félisten)

Skacok, valaki kölcsön tudna adni 1-2 utángyártott aksit GX80-hoz? :U

1 hétig jobbára OFF

(#86491) MrChris válasza jaanoo89 (#86488) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Azt a profilozóst szoktam csinálni, de még nem jöttem rá mi jó neki. :D Homogén terület hol jó, hol nem, van, hogy az arc felel meg. Már próbáltam szürkekártyával több féle isoval lőtt képekről profilt menteni és azt felhasználni, de nem igazán vált be.

Mercutio: csak utágyártott? Elhagyás veszélyes?

(#86492) jaanoo89 válasza MrChris (#86491) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Aham. Vajon csak a kék csatornát meg lehet szűrni? Nekem jól rendbe rakja az eget, de cserébe mást is.

(#86493) Mercutio_ válasza MrChris (#86491) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Jaja, nincs kizárva, hogy elkavarodik:( esetleg ha valakinek van utángyártott eladó az is jó de csak ma és max belvárosig tudok értemenni :B

1 hétig jobbára OFF

(#86494) Smith Ügynök


Smith Ügynök
(kvázi-tag)

Üdv újra!

Próbálgatom az E-PL5-öt, ezen korábban linkelt leírás alapján beállítottam:
[link]

Youtube-on megnéztem, hogy kell előcsalni az expozició számot, ez nálam 38 000.

Kicsit soknak tűnik, az a baj nem kérdeztem rá vétel előtt.....
Lesz ebből baj, vagy bírnia kéne még neki egy pár évig?

(#86495) Muerte68 válasza Smith Ügynök (#86494) üzenetére


Muerte68
(PH! addikt)

Mennyit fotózol?
Még a régi gépek is min 50e et bírtak manapság a 100e- a minimum.
Belépő szinten.
Szerintem még egy darabig biztos jó lesz.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#86496) MrChris válasza jaanoo89 (#86492) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Pár képen próbáltam, de valahogy nem azaz eredmény jött amit vártam. Engem annyira nem zavar az a zaj amit a gx80 produkál.

(#86497) Smith Ügynök válasza Muerte68 (#86495) üzenetére


Smith Ügynök
(kvázi-tag)

Köszi. Akkor sztem egy pár évig el leszek vele:)

(#86498) zoltannnn válasza dzz (#86468) üzenetére


zoltannnn
(újonc)

Köszönöm az infót.

Most kb 23 ezer körül van a Camdiox ára az ebay-en. Nekem 13 ezret megérne egy használt hogy kipróbáljam érdemes e ezzel a megoldással egyáltalán foglalkozni. pk bajonettes obikat használnék vele.

[ Szerkesztve ]

(#86499) zoltannnn válasza Muerte68 (#86474) üzenetére


zoltannnn
(újonc)

Köszönöm a segítséget neked is.

(#86500) MrChris válasza zoltannnn (#86498) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

A legolcsóbb 23e-ftos mire kínából ideér 30e lesz a vége. 20e-ért az aprón ripszropsz elviszik.

(#86501) zoltannnn válasza MrChris (#86500) üzenetére


zoltannnn
(újonc)

m.ebay.com/itm/Focal-Reducer-Speed-Booster-Adapter-Pentax-K-PK-lens-to-Micro-4-3-mount-GX7-E-P5/322952241852?hash=item4b317422bc:g:NpMAAOxyUylTQiXq
Tévedtem, kb 25 postával és innen az eu-ból :)

(#86502) Muerte68 válasza zoltannnn (#86501) üzenetére


Muerte68
(PH! addikt)

Inkább EOS végűt vegyél azt lehet adapterezni több mindenre(PK-ra is)-több a lehetőséged és könyebb eladni is ha arra kerül a sor :K

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#86503) zoltannnn válasza Muerte68 (#86502) üzenetére


zoltannnn
(újonc)

Köszi, ez jó ötlet.

(#86504) MrChris válasza zoltannnn (#86501) üzenetére


MrChris
(PH! kedvence)

Akkor hajrá!

(#86505) Oly-Service válasza jaanoo89 (#86483) üzenetére


Oly-Service
(kvázi-tag)

Szia!

Minden vadi új gépben van expo, ami 10 és 150 között bármennyi lehet:
Gyártás után tesztelik, beállítják, ettől kerül bele expo.

Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely

(#86506) oil120


oil120
(senior tag)

Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni.
Ma megjött a Panasonic 45mm f/2,8 makró obim. Van mellette egy 42,5mm f/1,7-es is. Érdemes-e megtartani, mondjuk portrézásra? Vagy a makró van olyan jó?
Továbbá, azon gondolkozom, hogy 14-140-es és a 100-300-as obim eladnám és vennék egy 100-400-ast. ami mellé van 12-35 f/2,8-am. Vajon érezném-e a 14-140 hiányát, utóbbi időben nem is használtam.
Minden ötletet köszönök!
oil

(#86507) dzz válasza zoltannnn (#86498) üzenetére


dzz
(tag)

Az enyém ilyen, 135€ volt postával EU-n belülről. Mindenáron nem adom el :) viszont ki tudod próbálni vásárlás nélkül is ha erre jársz. Igaz, Karlsruhe-ba kell jönnöd, de szívesen kölcsönzöm pár napra!

goo.gl/BFtD86

(#86508) Muerte68 válasza dzz (#86507) üzenetére


Muerte68
(PH! addikt)

Hát ez nem Camdiox+blendés is
A Camdiox az ez volna pld[link]

Ha pont ilyet vettél akkor legalábis-ha nem akkor elnézést :R

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#86509) jaanoo89 válasza Oly-Service (#86505) üzenetére


jaanoo89
(lelkes újonc)

Szia!

Köszönöm szépen a megerősítést. Akkor lehet mégsem egy visszaküldött példány volt és szimplán egy új, zárhibásat fogtam ki. Gondolom ez azért ritka, szóval a következő biztos jó lesz :)

(#86510) Balinov válasza jaanoo89 (#86509) üzenetére


Balinov
(PH! félisten)

Tényleg, van valami fejlemény?

3yrs, 13.5kg :) HTC U11, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#86511) Oly-Service válasza jaanoo89 (#86509) üzenetére


Oly-Service
(kvázi-tag)

Ha minden igaz, ma jön a gépedért a Fotoplus, jó esetben holnap, max. pénteken átveheted!

Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.