Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Monya78
üzenetére
Decenter, garoztasd. Egyenlő mértékben kellene a szélek fele romlania a középpontra tükrözve a szemközti oldalaknak és az normális, de az nem, hogy a bal oldal széle fele haladva kevésbé romlik, mint a jobb oldal ugyanannyit kifele haladva a széle fele. Szóval ott vmi van. Kalibráltatni kell vmelyik lencsetagot kb. vagy full gar, nem tudom, van-e szerviz itthon. De nézesd meg, ha teheted.
-
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
talán fuss neki mégegyszer, mert nagyon nem ezt írtam (ezt a nem elég jó az Oly stabija dolgot főleg nem értem, honnan veszed)."Ennél tágabbra csak akkor megyek, ha már elfogyott a fény de isot még nem szeretnék emelni"
1/30, 1/25 a leghosszabb, amit 45-össel még többször tud élesre, mint nem. Ha f4-en és ISO200-on ennél hosszabb lenne a záridő, akkor következő lépcsőben f2.8-f2.5; ha meg ez is kevés, akkor vagy addig próbálkozok, amíg összejön egy éles kép, vagy előszedem az állványt. ISOt akkor emelek, ha állványra nincs lehetőség vagy idő, vagy a téma mozog és ezt a képen el akarom kerülni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
szata.68
üzenetére
A 10x zoom is jó, csak elsősorban nem erre a felhasználási célra. A 4/3 rendszer szorzófaktora 2, tehát 40 mm körüli rendszerobjektíveket keress. Sacc/kb a teljesség igénye nélkül, kútfőből ár szerint: Sigma 60 f2.8 Art, Olympus 45 f1.8, Olympus 60 f 2.8 makró, Pana 45 f2.8 makró, Pana 42,5 f1.7
-
szata.68
senior tag
Helló
Korábban már segítettetek nekem kiválasztani a gépet (Pana G6) a fogászati dokumentációhoz. (köszi mégegyszer!)
Azóta beszéltem az egyik legnagyobb fogászati fotóssal (még könyvet is írt erről),és ő is azt mondta,hogy a gép minősége biztosan elég,csak jó obi kell rá. Mivel m43-ban nincs otthon azt javasolta kérdezzek utána melyik lencse lenne alkalmas.
Amit mondott,hogy kb 80mm-es fókusz kell a torzításmentes képhez, szóval olyan obi kellene ami tud tele állásban makrózni.
A Pana G6 14-140-es kitlencsével akkor jó lehet nekem szerintetek? Vagy inkább csak váz,és rá egy makró üveg? -
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
én az eredeti Peak Design talpról beszéltem, az tényleg 30$ (sokba kerül a logó, na
)
Ahogy elnézem a Capture Camera Clip-et viszont sikerült lemásolni a szorgos kínai kezecskéknek, így már barátibb az ára: [link] -
|AP|
veterán
Igen, néztem Peak Design cuccokat, van is tőlük csukló és hosszú keresztpántom. A minőséggel nincs baj az biztos, néztem a capture camera clip-et, de ez valóban nem olcsó, főleg ha vennék hozzá még egy kisebb, m43 vázra jobban passzoló plate-et is (+30 dodó).
Olcsóbb megoldás kellene, de ott meg a minőség/használhatóság erősen kérdéses.Magyarul egyébként mi ennek a cuccnak a neve? Bevettem a fogalmazásgátlót és egyszerűen képtelen vagyok rákeresni

-
3YEW
tag
úgy emlékszem, hogy korábban Te nézted ezeket, nekem ez való van, mondjuk hátozsák pántjára is teljesen jó, vagy bármilyen vállpántra, de övre is fel lehet applikálni. Mondjuk nem a legolcsóbb, de jó minőség. Mondjuk van egy olcsóbb is, de az csak a fiókban pihen olyan nagy csalódás volt

-
.mf
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
Nagy eltérést nem vettem észre, bár nálam ha nem portré és/vagy a háttér elmosása a cél, f4-en van default. Ennél tágabbra csak akkor megyek, ha már elfogyott a fény de isot még nem szeretnék emelni, vagy ha direkt mosoda a cél (de akkor is ált. csak f2.8-f2.5, ritkán f2-ig nyitom).
-
Monya78
veterán
Ha már a oly 45mm szóba jött, más is észre vette? Vagy csak az enyém gyengébb?
Távolra, főleg nyitottan a kép jobb alsó része erősen, jobb felső része kevésbe, de rosszabb minőségű, csúnyán elmossa a bal oldalához képest.
Van néhány másik fixem, oly 25mm F1.8, oly 75mm F2.8, oly 60mm makro, ezeknél egyiknél sincs a jelenség...
a kritikus helyeken 45mm F2.8-ra rekeszelve is jóval gyengébb mint a 25mm és 75mm nyitott rekeszen.
-
|AP|
veterán
Használ valaki ilyesmi övre fűzhető gyorskioldós kamerahordozó cuccot m43 vázhoz? Vagy horror áron vannak, vagy gyanúsan olcsón/gyanús minőségben. Van ezekből valami bevált, ajánlott típus?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
A stílusomhoz tényleg passzolna, és engem az sem zavar ha torzít picit (az előbb csak kutyus miatt említettem meg a torzítást), de az már nem igazán tetszik, hogy jobban bele kell mászni az alany arcába vele ugyanazért a mellportréért, és ettől a modelljeim általában hamar feszélyezetté válnak. Csak a 35-ösért nem veszek még egy fuji vázat is, így is 3 váz pihen már az asztalon, de a 25-ösre szívesen gyűjtenék, csak félek, hogy mégsem válna be a gyútáv és nálunk canikon üvegeken kívül nem igazán lehet mást továbbadni, szal a nyakamon maradna... de mindegy is, egyelőre a 60-as + kitobival jól elvagyok, egy éles telezoomot meg egy nagyobb fényerejű portréobit jobban hiányolok a 25-ösnél, ezért valszeg legközelebb egy F1.2-es manuálba ruházok be vagy egy 45-150-be. Ha kijönne egy F1.4-es portré fix mft-re a közeljövőben, akkor a manuált hanyagolnám, de erre nem látok esélyt... a 42.5-ös nagyon drága

-
FEDman
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
A PL 25/1,4 számomra csak egy szimplán nagyon jó obi. Az XF 35/1,4 ellenben hozza azt a kis plusz karaktert is ami miatt pl te is szereted a manuális obijaidat.
Az meg már ízlés kérdése is, de szerintem a te jellemzően mellportréidhoz is még simán jó lenne ez a kicsit több, mint ekv. 50mm. Ez a látószög ad egy kis bensőséges személyes "ott vagyok" hangulatot a képeknek a "távolságtartó" hosszabb telékhez képest. Lehet tévedek, de szerintem ez a te stílusodhoz passzolna.
-
madgie
titán
válasz
üzenetére
"Fuji ? Túl jó az E-M10 ahhoz, hogy elkezdjek Fujizni. Az csak kütyübuzulás lenne, tehát Fuji neeeeem. Remélem erre most kapok itt a kedves utazóközönségtől egy pirospontot."
Nincs gond, de lehet a 45-öt a tópart túloldalára dobnád, ha a egy XF 35/1.4-gyel portréznál egy akármilyen fudzsin (gép mindegy). Direkt nem mondom az 56-ost, a 35 is besza-behu, és hiába - elvileg - a 25/1.4 ellenfele papíron, a gyakorlatban inkább a 45/1.8 ellen indítaná az ember, csak tágabb, karakteresebb. Én eladtam, az 56 és a 23 mellett annyira nem hiányzik, de ha olcsóbb f*satós cuccot akar az ember ,akkor egy random X-akármire (akár a filléres X-M1/A1) felcsavarja a 35/1.4-et, portrézik párat és lemegy alfába.
szerk: az viszont igaz, hogy az Oly/Pana-féle vázjóságból nem sok jut a fudzsinak. Sem érintőképernyő, se normális arcfelismerés... ott "csak" objektívek vannak, szégyentelenül jók, eszméletlen karakteresek és igen, borzasztóan drágák.
-
törölt tag
45. Rövidebből a 20-as annyira nem vonz. Fullframe-en sem éreztem az 50 milit (vagy akörülit). A 45 a fullframe 90-es makróm feelingjét nyújtja, amivel szupereket portréztam anno. Nagyon szeretem. A 24 hiányzik, ami itt 12 lenne, de ezt úgy-ahogy kielégíti most a kitobi 14-es vége (bár nagylátónál minden mili számít, azért ekvivalens 28 körül is elvagyok még).
Fogalmam sincs perpill,
mi egyebet "kellene" vagy szeretnék venni a vázra, úgy elvagyok. A 75 képe beszabehu, csak nagyon nagy tér kell már egy egészalakoshoz, de szűk portréhoz is magam mögé nézek vele egy stúdióban, hogy minek megyek neki
Szóval arról is lezizzentem már. A 75-össel egy homorú közepű fahídon próbáltam modellt egészalakozni, úgy, hogy a híd túlvégén volt. Nekem át kellett mennem a híd másik végére, hogy beférjen a képbe - de a homorú közepe kitakarta a modellt kb. térdig
Nekem ez a 150 ekvivalens már sok. Egy 70-200-nál ha engedi a helyzet, oda-oda húzhatja neki az ember a zoom-ot, de az ekv. 100 mili körül vagyok jól kb.Most .. kicsit .. nem tudom, merre tovább.
Fotózgatok és próbálok egy kicsit új stílust, új kidolgozást ellesni-eltanulni 1-2 nekem nagyon tetsző külföldi emberke munkájából, aztán meglátom, sikerül-e szintet lépnem az eddigiekhez képest.- Fuji ? Túl jó az E-M10 ahhoz, hogy elkezdjek Fujizni. Az csak kütyübuzulás lenne, tehát Fuji neeeeem. Remélem erre most kapok itt a kedves utazóközönségtől egy pirospontot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- Sony drága azért a pénzért, amit nyújt.. még kiforratlan kicsit nekem, és/vagy kardinális pontokban vérzik. Üvegei nem túl jók a CaNikonhoz képest, a raw-ja veszteségesen tömörített és az A7-et mikor próbáltam, hát az E-M1-hez képest szerintem kb. temetői kriptahangulat volt az arcomon, az E-M1-nél meg fülig vigyor mindkét oldalt. És ezt nem tudom mivel magyarázni, ez a szomorú.. (Sony-ra nézve)..
- CaNikon még nem hagyta el a tükröt, de a jobb üvegek és marginálisan, de jobb AF miatt Canon fele húznék, ha lépnék "fentebb", csak a szenzoraik .. na neeem, én többszázezret megint ki nem adok alapdolgokban "vérző" gépre..
- .. ahogy Nikonra sem, mert ő a csodálatos szenzorával, amibe beleszerelmesedtem, nagyon szuper képet készít, de AF-ben a Canon erősebb, egy zoom-nak pl. Canonnál mindkét végére lehet offset korrekciót adni (AF fine tune) míg Nikonnál zoom esetében is csak 1 gyutávra lehet ilyet megadni. Ami egy 70-200 esetében eldöntheted, 70 vagy 200 legyen
és itt megint 600+ ezrekről beszélünk, csak üveg...- meg úgy alapvetően, tükör, berázás, szűk AF mező, focus shift-es üvegek, bla bla .. - no f* way hogy én mégegyszer tükröst veszek. Milc a jövő.
- a Nikon közeleg valami fullframe milccel, ha igazak a pletyók. [link] Biztos bétaverziós lesz, tele hibával, de a remény ott pislákol, hogy a csúcs Nikon (Sony) szenzorok kapnak végre tisztességes, atompontos kontraszt alapú AF-et is, mert tükrösöknél a LiveView-ban kontrasztalapon arcfelismerőzni egy agyhalál. Marhajól működik és az eredmény pazar volt a D800-ammal, de 10 mp-enként 1 kép kissé agyhalál tényleg, miközben a gép ide-oda kattog a kezedben mint egy bolond. Ha a csíkszélesség tovább csökkenne egyet lefele, talán nem is melegednének a szenzorok annyira, ha sokáig kell live képet adniuk monduk egy EVF-be, nem beszélve dinamika, jel-zaj, stb. de ezek már most is durván jók Nikon FX-nél, csak a körítés a régi.
Kell már a jó öreg Audio Note Ongakuba egy klassz DAC, hogy digitális forrást is fogadjon. Kb így néz ki egy mai csúcs Nikon.

Egy szó mint száz, jelenleg EGYETLEN gépváz-objektív kombó sem éri meg nekem azt a többszázezret - egymilliót, amit én elvárnék a rendszertől. És tök alap dolgokra van szükségem:
Portré, félalak, stúdió:
- arcfelismerő (erről már nem mondok le, annyira praktikus)
- live highlight/shadow jelzés (mindig használom, főleg 100-as iso-n kültéri portrénál, az arc nem éghet ki)
- 10/10 megabrutálpontos AF a teljes képmezőn. Lehet lassú is, de ha a szenzorom 20-30+ megapixel, könyörgöm, legalább rajzolja is ki a gép azt
megfelelő autofókusszal, megfelelő üveggel.
- tudjak "darálni" vele, egymás után (nem gyorsan) ellőni pár képet, elkapni vigyort, mimikát, tekintetetTájkép:
- széles dinamikatartomány (= Sony szenzor, de semmiképpen nem Canon)
- elfogadható felbontás
- rekeszelve éles 24-35mm ekvivalens üvegEzeket az E-M10 megadja a kitobival és a 45-össel. Egyetlen tükrös sem viszont. Vagy egyik, vagy másik fentebbi pontban bukik. Mind, nincs kivétel. Az összes.
Félreértés ne essék, nem írom le őket, semmi flame, de ÉN többszázezret-milliót pontatlan technikába a büdös életbe többet nem tolok. Épp lakást készülök venni a közeljövőben, egy pukkantat, inkább arra tartalékolok még, hogy felújítsam (padlófűtés, full-full-ra felhozzam) és eladjam, hátha tudom kicsit forgatni a pénzem.
Az E-M10 az összes handycap-je ellenére (ami amúgy nem sok szerintem) 1) tudom, mit ad 2) nem aranyáron nyújtja ezt.. szóval ár/érték verhetetlen. Azt kapok, amit veszek. Úgyhogy marad.
Váz is, üveg is.Pláne, hogy vonz a makró. Bár oda néha nagyobb iso nem árt, se a nagyobb felbontás, viszont a kis szenzor vmivel több DOF-ot ad és itt a focus peaking (amiben megintcsak vérezne a tükrös, mert hírból sem ismeri).
Szóval fotózok, de kütyü téren most befagyasztottam magam. Koptatom azt, ami van
Én tanulok, a technika, piaci verseny pedig hagyom, hogy végre meglepjen valami szenzációval. Nincs kételyem, hogy bekövetkezik, csak szerintem kell még 2-3 év neki. Addigra én is jobban fogom tudni, hova tovább. 
-
role_of_72
tag
válasz
üzenetére
Hát igen.. képen láttam eddig még csak 75-öst, valóban gyönyörű, de horror árak vannak mFT országban amúgy is..
A 45-ös is tetszik, de jelenleg ha valamit vennék hozzá, az a 20-as palacsinta lenne.. (meg a canonos Samyang halszemem cserélném m43 7.5mm-re, de a csere nem számít obivásárlásnak, ugye?
) -
törölt tag
válasz
role_of_72
üzenetére
Kézbe ne vegyél egy 75 1.8-at, mert utána rápillantasz az árára és Te is kezded a lejtőt a 45 1.8-cal..
-
role_of_72
tag
@ Studi, MrChris: Köszönöm a gyors válaszokat! Ez így megnyugtatott, a videón látható módon működik az én obim is!
Így akkor - ha megengeditek - tisztelettel be is lépnék a mFT táborba
((ok, azért a Canon cuccom is megmarad
)) Így kezdésnek Pen E-PL5 + 14-42R + 40-150R amim van, egyelőre más nincs tervben, de ugyebár ki tudja... 
Köszi mégegyszer, jó első benyomást tett a topik!

-
MrChris
nagyúr
válasz
role_of_72
üzenetére
Esetleg ez segít. Így kellene működnie. Az Oly mintaboltban ellenőrizhető/összehasonlítható...
-
Studi
veterán
válasz
role_of_72
üzenetére
Ez ilyen, kinyitni egy határozott tekeréssel ki tudod, akkor is ha épp a keresőbe nézel a vázon, nem kell a gomb után kutatnod, tapogatnod. Becsukni nem engedi az obit véletlenül használat közben.
-
role_of_72
tag
Sziasztok,
Szert tettem egy Oly e-pl5 gépre Olympus M.ZUIKO 14-42mm f/3.5-5.6 II R objektívvel.
A kérdésem az lenne, hogy normális az, hogy az "unlock" kapcsoló ~10perc próbálgatás után már nem tartja a helyén az obit? Úgy értem, hogy az elhúzása nélkül is kinyitható az obi 14mm állásba..
Visszafelé (még) el kell húzni..
"This is normal behavior" vagy vigyem vissza még a 3 napon belül?
(hozzátenném ez a 3. gép amit elhoztam, mert az előző kettőnek más gyíkja volt..)
Köszi előre is!
-
MrChris
nagyúr
válasz
FEDman
üzenetére
Volt megint egy adag felgyűlt rawom konvertálásra. Most silkyt vetettem be LR helyett, ennél is megjelenik az a furcsa elütő arcrózsaszín ami komolyabb átmenet nélküli és nem illik oda. Főképp akkor ha nem a fényforrással szemben van és nem alap iso-n. Már 320-nál is előjön. Ha hátulról napfény szemből műfény akkor még hamarabb megjelenik, de általában elég ha hátulról jön a fény és árnyékos ez a rész... Aszem ez van.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Volna olyan valaki, aki 4-5 napra tudna kölcsönözni egy OM-M43 adaptert? Ma Megjött az obim, de az átalakító még úton van. Szerdán utazunk a párommal hosszú hétvégézni, és szeretném magammal vinni az új obit.
-
törölt tag
Tegnap végre szép idő volt és el tudtam vinni egy körre a 40-150-et. Meglepően jó obi, még úgy is, hogy olvasni is jókat lehet leginkább róla, így az elvárások magasabbak. Igaz, hoyg fényes nappal, de marha gyorsan fókuszál, könnyű, kényelmes a használata. Nagyon jó így az Oly 25mm mögé telének.
Már csak egy széleslátó kellene majd, mert szűkebb utcákon ez a két obi nem mindig elég azért. Nincs valakinek jó áron eladó egy 9-18mm?
-
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
De, ki is lehet kapcsolni a stabit + lehet objektív stabi prioritást is állítani.
A CA nem vészes szerintem, bár engem sosem zavart nagyon.
Gyűlnek a plusz pontok a pana mellett; látószög, méret + a ránézésre jobb stabi. Ha még egy kicsit élesebb is, akkor csere lesz.
Na, szal bizakodó vagyok, a képeket köszönöm! -
MrChris
nagyúr
válasz
polcsa
üzenetére
Az Oly dslr-em 2tengelyesét inkább kikapcsoltam, minimális előny mellé enyhe lágyulás társult. Ilyen nincs a penednél?
Arról nincs tapasztalatom hogy jobb e a 14-42, ezeket a képeket meg aszem 3.5-n lőttem, ahhoz képest szerintem elég élessek, részletesek, direkt a gajjakra is mentem hogy ez meg a CA jobban kijöjjön. Exifben nem találtam infót az OIS működéséről pedig összehasonlításkor (OIS-OIS nélkül) 1:1 nézetben van egy leheletnnyi különbség. -
polcsa
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Igen, ezeken a képeken is csak azt látom, hogy a 12-32 kicsivel jobb mint az oly 14-42, de nincs meg hozzá az abszolút hallásom, hogy biztosan ki merjem jelenteni. Ráadásul néha egész jó az oly is, igaz f8-ra rekeszelve.
És a játszóteres kép 1/4 s-os, lehet, hogy a stabija is jobb, mint a 2 tengelyes, váz stabi. -
tacto
aktív tag
Köszönöm mindenkinek. A 14-42-töl szabadulnek (miert is? 14-45-öm volt anno, es kilepni most vadiujan nagyobb eselyem van tan belöle. Aztan lehet, nem is olyan rossz...), ezt a ket lehetöseget meg atgondolm. Valo igaz, a 45-200mm-röl ellentmondasos velemenyeket olvasok, öszessegeben viszont nem rossz a par kep, amit felleltem.
-
mano42
aktív tag
Ma volt egy revelációm (így mondják?) . Ezrelött jópár évvel vettem egy 46 mm filter szettet, ami elkerült a fiók mélyére, és azóta sem vettem elő a mai napig. Volt egy polarizált szűrő is közöttük amit ma feltekertem a 12-32-re.... és láss csodát WOW HATÁSÚ színek jelentek meg. Szóval eddig is tudtam, hogy polarizált szűrővel be tudok kukkintani a víz tükre meg a nájlon ruhák alá (ami ismerjük el egy nagyon vonzó fotós terület) viszont a normális képeket is látványosan feldobja mármár giccses (canon, olympus? ) színvilággal. Cserében a fényerő kb felére esik. Ezek OOC jpeg képek beleturkálás nélkül, Gx7/12-32 pana, standard jpeg szynvillággal, AWB.
és mivel itt a reklám helye, itt egy újabb bogaras kép, oszt kommentálátok meg, hogy ez bogár, vagy rovar, vagy szárnyas állat, vagy güzü vagy mi a szösz.
-
MrChris
nagyúr
válasz
polcsa
üzenetére
Ebből tényleg csak az látszik hogy a 20-as éles. Nálam volt kölcsibe kétszer is 12-32. Pár képet lőttem vele, nagyon jó kis obi, inkább az kéne mint a sima kitzoom. Méghozzá az extrának számító 12mm, kis méret és optikai stabi miatt. Meg az elég jó képminőség miatt is. 1/4 sec simán megy vele kézből, de még a 1/2 is.
Elég vacak idő volt meg pont el sem tudtam menni vele így útközben készült, dőlést nem korrigáltam. Silkyztem
-
polcsa
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Kipróbálnám szívesen, csak Győrben nem olyan egyszerű.
Schanyee kolléga lő nekem pár teszt képet, azokra kíváncsi vagyok még. -
Tin_Shield
őstag
válasz
polcsa
üzenetére
Nekem most Pana 14-42II van, ez kábé hasonló mint az Oly 14-42R, olyanom is volt. A 12-32-t kipróbáltam, kicsit talán jobb, de messze nem volt az a "hűvazze" mint pl a Pana 20 képei után. Persze lehet gyártási szórás is, ki tudja, az igazság az, hogy nem nagyon foglalkoztam vele néhány próbaképen kívül, a kitzoom nálam abszolút mellékes szerepet játszik.
Ki kéne próbálnod valahol a 12-32-t, könnyebb lenne utána dönteni -
polcsa
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ja, nem, oly 14-42 II R-ről van szó.
Tin_Shield:
Pedig egy kicsit élesebb képet várnék tőle.
Persze értem, hogy eleve jobb a pana 20, de az én olym valahogy a széle felé erősebben lágyul, pedig a közepén is szembetűnő a különbség.
Szal most ez a különbség a kettő között:
Balközép kivágásokHa az oly 14-42-nél kicsit is élesebb a pana 12-32, akkor már cserélem is le.
-
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, egy kis tanacsra volna szüksegem.
Ujra m43 (is), egy otthagyhatatlan G5 kepeben. a sima 14-42 kit zoommal. az objektivet okvetlenül elcserelnem, beszamittatnam. Mivel egy telezoommal szamolok, perpill. ezekre adodna lehetösegem:
az egyik versenyzö a Olympus Digital 40-150mm 1:4-5.6 R ED MSC kb. egy az egyben, a masik a Lumix G 45-200/4-5.6 Panasonic Lumix G Vario Mega O.I.S, kb.a duplajaert az elözönek. Mindenkepp idöszerü, hisz a kitzoom 2 napos, hasznalatlan es 2 ev garis.
Ha ezek közül, melyiket javasoljatok? Mindkettö uj allapot, nem Magyarorszag. Köszönet. -
Mercutio_
félisten
válasz
polcsa
üzenetére
Az se mindegy, hogy melyik 14-42-es képek, az új - méretben is kisebb - változat jobb és kisebb a gyártási szórás.
Ja, és Pana 14-42-ről van szó ugye? Mert az Olympus is egy külön eset.A 12-32 mellett a 12-es kezdő is szól, nem csak a jobb rajzolat, no meg az összecsukva lényegesen kisebb méret.
-
Mercutio_
félisten
válasz
polcsa
üzenetére
Egyszerűbb, ha 12-32 képeket nézegetsz, és eldöntöd, hogy azok megfelelnek-e az elvárásaidnak.
Szvsz ha van elég fény megfelelő a 12-32, ha kevés akkor meg fényerős fix kell, vagy vaku, de azt tudni kell használni. -
Fura az e-pl5 stabija. Kitobival 14 mm-en 1/28-as záridővel bemozdul, máskor meg megfog 2 FÉ-t is

-
ma volt elég sok e-m5-ii és stylus 1 tapicska a veletechen. mit is mondhatnák? az új e-m5 kezelése szerintem tökéletes. minden gomb, minden a helyén, még markolat nélkül is kényelmes. az új 14-150 is marha dögösen néz ki, tökéletes páros együtt. a 75/1,8 pedig... ááááá...
a stylus 1 viszont még mindig csak félig győzött meg. valahogy... lassú. lassú a zoom, elsősorban. egy mechanikus zoommal tökéletes volna, így azért a működési sebessége erősen kompaktos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

talán fuss neki mégegyszer, mert nagyon nem ezt írtam (ezt a nem elég jó az Oly stabija dolgot főleg nem értem, honnan veszed).
kell választani, vagy messzebb kell menni. De ha ad is rá, csak nem baj, nem ipari fotózásról van szó.

Fotózgatok és próbálok egy kicsit új stílust, új kidolgozást ellesni-eltanulni 1-2 nekem nagyon tetsző külföldi emberke munkájából, aztán meglátom, sikerül-e szintet lépnem az eddigiekhez képest.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és itt megint 600+ ezrekről beszélünk, csak üveg...
)