- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Nem pontosan így értettem. Leegyszerűsítve kb. úgy mondanám, hogy a kiskúpos Comandatéval a savas ízek voltak hangsúlyban, míg a síktárcsás őrlőimmel kiegyensúlyozottabbnak(lehet, hogy rosszul fogalmaztam az "olaszos" kifejezéssel) éreztem az ízvilágot. Talán ezért is ajánlják a Parancsnokot inkább filteres módszerhez.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Nyugodj meg, a kávéid biztosan nem lesznek rosszabbak. Sőt! Ha jól értettem (és remélem jól) Bluesfan arra értette amit írt, hogy ua. kávéból tapasztalata szerint a síktárcsás (amiket eddig próbált) nem jeleníti meg annyira a kávéra jellemző ízjegyeket, mint az Ő kúposa. Ez valószínűleg sem neked, sem nekem (botnyelvű) az égvilágon semmit nem jelent már amennyiben Te is botnyelvű vagy
Lefordítva: ugyanabból a kávéból, a síktárcsással őrölve nem, a kúpossal őrölve meg kiérzi a tavaszi réten rohanó elefánt homlokverejtékének felhangját
Kell ez neked? 
-
mutyi
senior tag
Azért remélem hogy ha veszek a Graef 800 helyett egy Fio f4e nano-t,akkor nem az lesz a végkövetkeztetésem,hogy basszus, nem hozza az olaszos ízeket,stb,mert akkor tökön szúrom magam,hogy ennyi pénzért nem hogy jobb kávét kapok számomra, hanem újhullámosabbat.

-
bluesfan
tag
Akkor annyiban kiegészíteném a székfoglalómat, hogy az általam használt típusoknál jelentkezett ez a nem jelentéktelen különbség. Egyébként annak idején az Ibiről RR45-re váltáskor is érezhető volt a difi a Rossi javára. A véleményem persze szubjektív és lehet, hogy csak a saját, ficamodott ízlésem ihlette.

-
bluesfan
tag
A témához kapcsolódva megjegyezném, hogy ugyanaz a kávé nálam is egészen más arcát mutatta amikor a Comandatéval őröltem a babot a síktárcsás Obel ellenében. Az Obel őrleménye egy korrekt olasz blendre emlékeztetett(ami egyébként kimondottan finom volt), míg a Comandante a gyümölcsös jellegét hangsúlyozta ki ugyanannak kávénak. Annyira nagy volt a különbség, hogy kapásból feltűnt és hiába próbáltam többféle finomsággal és mennyiséggel játszadozva közelebb hozni a kétféle ízt, mégsem sikerült. Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget jelent, hogy síktárcsás, vagy kúpos őrlőt használunk. Persze mondhatjuk, hogy az Obel Junior nem a síktárcsás High-End, de otthon az F4 Nano-val összehasonlítva is ez volt a konklúzió.
-
gippazoid
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Vetemülnék én...

Dallmayr kávét szoktam inni rendes "nagy" presszógépen főzve, nagyon bejött. Otthon persze semmi hasonló ízt nem tudtam elérni ugyan azzal a kávéval.Azt legalább jól tudom, hogy érdemesebb acél kazános gépet venni? Ilyet csak Delonghi-ból találtam eddig, a többinél vagy alu, vagy nem írja a gyártó még a honlapján sem.
Delonghi garanciális szerviz vajon van Budapesten kívűl is? Mert hiába túrom a netet, nem találok infót erről.
Tömörítőből milyet érdemes, honnan és menniybe kerül kb.?
@Nibiru: Honnan vásároltad az EC156-hoz az EC145 nyomásfokozó nélküli szűrőjét?
-
SoundON
tag
...én nem mondtam hogy szívok a Mazzer SJvel, csak annyit, hogy a Lido E finomabban hangolható

Engem a tények mindig meggyőznek.
És bár senkit nem akarok meggyőzni semmiről, de tény hogy az egyik tárcsát 14,4 fokos szög tartományban, a másikat 90 fokos szögtartományban tudom használni ugyan azzal az őrlési eredménnyel.
Ezt hívom én finomabban hangolhatóságnak, ami tapasztalatot megosztottam. Ennyi.
Ha valaki nőgyógyász, origamis vagy gyémántcsiszoló tuti nem érdekli ez a fajta különbség
Az más kérdés és valóban szubjektív, hogy most finomabbnak és gyümölcsösebbnek érzem a Lido E őrleményét. Továbbra is mondom eszpresszó tartományra mondom mindezeket. -
SoundON
tag
A Mazzer SJ E gyári késsel eszpresszó tartományban nálam max 3-4,
de általában csak 1-2 érték között mocorog a 100ból persze kávétól, pörköléstől függően.
A Lido E T eddigi tapaztalataim szerint szintén 3-4 érték között használható, de itt a 16 ból.
Ha az állító tárcsákat/gyűrűket 360fokban egy kerek tortának képzeljük el, akkor:
a Mazzer SJ E gyári késesnél 4szelet használható a 100szeletes tortából,
a Lido E Tnél pedig 25szelet használható ugyan abból a 100szeletes tortából
EZ IGENCSAK JELENTŐS KÜLÖNBSÉG!
Ezért mondom, hogy szerintem a Lido ET finomabban hangolható és szerintem gazdagabb ízvilágot is eredményez, de lehet ez utóbbi csak a kúpos kés miatt van, nem tudom. -
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm!

-
zolnagy
őstag
Fűtőszál tömítésnek milyen anyagból jobb az o gyűrű, szilikon vagy viton?
-
SoundON
tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Én maximálisan elégedett vagyok ezzel Flair+LidoET szettel,
ami 1-2 kávéból többet kihozott mint az űrGC+MazzerSJE páros. Az biztos hogy ez a Lido ET sokkal finomabban hangolható mint a Mazzer SJE gyárikéses és szerintem szebb őrleményt is ad.
Még bőven van mit tesztelnem, de az is lehet hogy a konyhapulton hagyom az újoncokat
-
sz.zs.
őstag
A Műteremben.
-
válasz
gippazoid
üzenetére
En azert csak batoritanalak.
varj ki vmi kevesbe draga daralot, vegyel jo kavet porkolotol, es meglatod, van kulonbseg az elvezeti ertekben.
a delonghihoz is lehet normal szurot kapni ugy tudom, az lehet egy kovetkezo lepes. ha vmi speci a szuro merete, akkor is meg lehet oldani egy kis barkacsolassal a nyomasfokozo kiiktatasat.
amig nyf van, addig nem nagyon kell tomoriteni, inkabb az orlesfinomsagot kene jol beallitani, meg figyelni az egyenletes orlemeny elosztasra.
aztan ha megis elkap a gepszij, akar el is vetemulhetsz🙂 -
válasz
cotagg
üzenetére
annyi például kiderül belőle, hogy nem a kony kése van benne, hanem "food grade, 70%-kal tovább tartó bla-bla". szóval az italmill, ennyiből ráismerni. persze ki lehet cserélni a kony-éra.
a 330-as fordulatszám amúgy nem túl alacsony? meg a 240 voltos dc motor nem rizikós? nem volna jó, ha ívet húzna a konyhában.
(igen, tök hülye vagyok az áramhoz, elismerem) -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Philips automata kávéfőzőm amit eddig a gyári Saeco majd Scanpartos vízkőtelenítővel tisztítottam. Most elfogyott itthon, viszont van citromsavom. Végig merjem engedni rajta? Ha igen, akkor milyen töménységben, 1ek/1liter?
-
Nibiru
tag
válasz
gippazoid
üzenetére
Az én szettem a legalacsonyabb költségvetésű ami szerintem itt a topiclakók között előfordul. Ennél kommerszebb nincs is, nyugodtan állíthatom. Mégis mennyit szántál erre a projectre összesen? Csak mert káéőrlőből is létezik olyan ami elfogadható minőséget produkál, mégis olcsó: Graef CM702
Nekem olyan van. Viszont ha meg akarod úszni az őrlő vásárlását, akkor örökre az őrölt kávékra leszel kárhoztatva annak az összes hátrányával. -
gippazoid
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Szeretem a finom kávét de ennyire "elvetemült" nem leszek, hogy csak darálóra többet költsek mint amit új gépre szántam. Maradok a kommersz vonalnál.
Gondolom, automata gépeknél is ugyan ez van csak kicsit drágábban - alkatrész katalógusból rémlik hogy azokban is "crema" szűrő van...Köszi az infókat mindenkinek!
-
Koczó93
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ha eldöntöm és elviszi valaki lehet hogy fragola féle Royal.
-
soldier2
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
Milyen daráló, milyen tömörítő? Hidd el egyik sem mindegy.
A Delonghikról ne legyen illúziód, gárilag nyomásfokozósak. Az ottjoni espresso készítés inkább sport/hobbi mint mezei kávézás. Sok mindennek kell találnia, hogy finom legyen a végeredmény.
Olvasd el az összefoglalót ha gondolod, úgy tűnik sötétben tapogatózol. -
Koczó93
őstag
Felmerült bennem hogy megválnék a Fio f64 evomtól. Ha esetleg így alakul, érdekel itt valakit? (Fekete színű, dobozában, bontatlan hopper)új kora óta nálam van, 8hónapos, kb 8kg kávé ment át rajta.
-
Nibiru
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Én utazósnak egy Handpresso-ra gondoltam, de nem volt még senkinek a környezetemben, hogy kipróbálhassam.
-
Nibiru
tag
válasz
gippazoid
üzenetére
Amiben gumi van, az a kosár nyomásfokozós. Ezen kívül vannak az igényesebb fajták, melyeknek dupla fala van egy pici lyukkal. És végül vannak az olyanok mint ami a Saeco-kon van, hogy maga a kosár nem nyomásfokozós, hanem a karban van. Azt is szét lehet szedni.
Akármennyire tömöríted a gép alá nem kerülhet víz. Ha mégis akkor valami tömítési hibával állsz szemben. Ha túl finom az őrlemény, vagy/és túltömöríted, akkor lassabban jön le a kávé, vagy végső esetben befullad, de víz nem mehet a gép alá.
-
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az F4 ugyan valóban fokozatmentes, de nem egy tekerőgombbal kell vacakolni, hanem a gallérját csavarod el. Használhatóság szempontjából nagyon nem mindegy. Egyrészt pillanatok alatt át tudsz állni akárhová másrészt tudod honnan és hová állítottad, akár be is tudod jelölni kis nyilakkal a pozíciókat.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Nibiru
üzenetére
Hát, ilyen panaszt sem hallottam még a fokozatmentesre.

A fokozatosnál éppen előfordulhat, hogy pont két fokozat közé esne a megfelelő beállítás presszónál. Gond nélkül tekergetem oda-vissza, nem tudom mitől lenne körülményesebb, mint a fokozatos. Azt esetleg még megírod, hogy melyik fokozatmentessel volt ilyen negatív tapasztalatod? Hátha úgy kicsit érthetőbbé válik, lehet valami típushibába futottál bele.
-
cotagg
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
"A többi anyaghasználat milyen? Nem gagyi?"
Szerintem rendben van az anyaghasználat, semmiképpen nem gagyi. Nyilván nem hasonlítható a komoly ipari gépek minôségéhez, de nem is lehet cél. Porfestett aluház; a tetô lexán, nem vacak mûanyag; a fém pohár fala vastag és van rendes súlya; a fa pedig… fa.
Felhasználói szempontból látszik, hogy átgondolták a darálót. Minden nagyon egyszerűen, ötletesen van megoldva. A tápkábel felesleges hossza visszatolható a gépházba, így nincs útban a pulton; a poharat tartó kis fa alátét belső pereme megakadályozza, hogy a pohár eltáncoljon darálás köben, a külső perem pedig felfogja az esetlegesen melléhulló örleményt, míg az alátét egy mozdulattal levehető és tisztítható, mert csak az alsó fa tálca rögzító csavarjának a feje tartja a helyén; ha szükségessé válik a tiszítás könnyen szétszedhető, majd egyszerűen újrakalibrálható. ha el is mászik a kalibrálás 1-2 egységet, az alsó fekete gyűrű, amin a jelölés van külön elforgatható, így könnyen vissza tudod állítani a neked megfelelő helyre; ahhoz, hogy a pangó nullához közelítsen ki kellett hagyniuk az antiszatikus rácsot, a sztatikus feltöltődés problémáját viszont szépen megoldja a fém pohár, aminek a használatától mindenki fázott, aki karba szokott őrölni, de valójában tök jól használható megoldás.
Összeségében persze nem ezek a részletek fogják eldönteni, hogy, amit a pohárban kapsz megfelelô-e, de mindenképpen plusz pont, hogy az átlag otthoni felhasználó helyébe képzelték magukat. Csak remélem, hogy a mûszaki résznél is ilyen alaposak voltak és átgondolták milyen kompromisszumokat hoznak meg.
-
gippazoid
őstag
válasz
Nibiru
üzenetére
Igen, ilyen. Nyomásfokozóról tegnap hallottam életemben először.

Gumi csak abban van ami nyomásfokozós?Egyébként van darálóm, és már kézzel is meg tudom annyira tömöríteni a fotón felső részén látható műanyag tömörítővel, hogy alig bír kijönni a kávé. Olyan is előfordult már, hogy a gép alatt jött ki a víz.
-
gippazoid
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
3 Aldis kapszulás volt a családban, eltérő évjáratokból, de mind igen hamar elromlott (csepeg a kapszulánál a víz). Egyiknél tudtam érvényesíteni a 3 éves garanciát de mikor visszajött javításból, félre lett téve mert volt másik. Hiba volt, mert javítás után nem sokkal megint elromlott, akkor épp nem érzékelte a kapszulatartó bezárását és nem indult el.
Az árát meg jól felemelték, bőven 20e felé.
Az Aldiban viszont lehet már kapni Dolce Gusto és Nespresso formátumú kapszulát is.
-
Nibiru
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem értem mit kell ezen magyarázni. A fokozatmentes előnye az, hogy a legeslegpontosabban be lehet állítani.
Olyanoknak való, akik kibontanak egy fajta kávét és végig azt fogyasztják.
Viszont olyanoknak nem, akik rendszeresen más fajta főzésű kávét is szoktak fogyasztani espresson kívül. És olyanoknak sem nagyon akik egyik nap egyik kávé, másik nap másik, vagy harmadik, mert akkor is körülményes.
Én bizony néha filterezek, sőt néha kotyizok is. És legalább kettő, de néha három féle kávé is van otthon. Reggel más kávét iszom mint délután. Kattintgatni jóval egyszerűbb mint tekergetni. -
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Itt egy hosszabb review, még a prototípusról, a második oldalon van kicsit több infó a motorról. Nekem nem tûnik túl részletesnek, de talán neked többet elárul:
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
És nem kell bottal piszkálnom
Persze, csupa-csupa kompromisszum, cserébe az egyadagos kompakt felépítésért. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
nem nagyon találok infót a Niche motorjáról, de úgy tűnik, hogy egy nagyon kompakt méretű kefe nélküli egyenáramú motor, tetején hajtóművel.
A kés tengelye külön nincs csapágyazva, csak a hajtőmű csapágyain múlik a pontosság, stabilitás. Egy ilyen pici méretű hajtóműben nem tudom, hogy van-e egyáltalán golyóscsapágy, vagy csak sima filléres siklócsapágyakon megy a tengely.
Ráadásul a hajtómű miatt túl rövid lehet a tengely, ami szintén nagy méretű golyóscsapágyakat indokolna. Aztán lehet, hogy az van benne, de ha mégsem, akkor simán lehet, hogy kóvályog a tengely. De a kúpos kés elég toleráns az ütésre, klasszik presszóhoz akár jó is lehet ez az őrlő.
Amúgy szerintem szép és az ára is jó. -
Mano66
senior tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Nem a neveléssel van gond.Amikor 3.30-kor kel,nincs kedve se ereje kivárni a felfűtést és a macerát amire elkészülne a kávé.Ilyen esetekre kellene egy kapszulás gép.A Graef kapszulás betéttel,vagy a POD-os kosárral sem vagyok közelebb.
A cél egy gyors iható kávé ami a reggeli kapkodásba belefér. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Hát igen, igazad van. Azt hiszem elsősorban nekem sem az a bajom, hogy romános, hanem értelmetlennek tartom kiadni érte a 400-at. A lélektani határ nálam azért nem egy kőbevésett valami, azt az elvárásaimhoz alakítom és úgy maximálom. Így aztán mivel új állapotban 0 pangós, rögmentes és szép örleményt (ezt mind együtt vállalható kompromisszummal) és pofás kompakt gépet más nem produkál 470GBP körül mint a Niche, így örömmel jelentem, hogy ez az új lélektani határ

-
Bazsee71
őstag
válasz
Nibiru
üzenetére
Na akkor most tisztázzuk mit értesz fokozatmentesség alatt, mert a mondat egyik fele üti a másikat.

bluesfan: Maradjunk Piedone-nál, azt többnyire le tudom írni.
A fő problémám vele, hogy egy összelopkodott öszvér. Kérdés eleve, hogy meddig futhat, mikor szabadítanak rájuk egy ügyvédi irodát. Az pedig már szubjektív, hogy szerintem nagyon ortopéd szegény, a színválasztás meg bazári. Mondjuk ez utóbbi a neves Titus Grinding összes termékére is áll. 
-
bluesfan
tag
-
válasz
Nibiru
üzenetére
azért ebben egy kony kés van. ha pontos is lenne a cucc, akkor ez egy kony (max. tartósságra nem), de nulla pangóval. a sette más szint, biztos népszerűtlen leszek ezzel a kijelentésemmel, de az én szememben az egy kényelmesre húzott iberital. nem is túl acélos minőségi kontrollal...
-
bluesfan
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Pont az a bajom nekem is, hogy amelyik cuccon érezhető a minőségi anyaghasználat, az vagy nem otthoni célra való, vagy ha igen, csilliókba kerül. Ez részben érthető, mert a sok innovációval, várhatóan kis szériában készülő, jó minőségű terméknek sohasem lehet konzum ára.
Én nagyon szeretem a Fio Nanot, sőt, mióta fragola tanácsára kicseréltem az antisztati rácsot a Mazzer Miniére, nagyon lecsökkent a (lap)pangó őrlemény is. Mégis tisztán látszik, hogy ez elsősorban egy folyamatos használatra tervezett készülék. Vsz. emiatt nem érdekelte a gyártót a pangó mennyiség és ezért a minőségi anyaghasználat is.soldier2: én sem aggódtam rajta, főleg, mert nem az enyém, minden esetre nem túl impozáns látvány.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Mano66
üzenetére
Valamit nagyon elrontottál
Az én kedvesem imádja és néha csipásan szidja ha nem úgy sikerül
Csak nevelés kérdése 
@Nibiru: A 270w-ről valóban jókat lehet olvasni, de nekem az már túl bonyolult, tele elektronikával, nagyobb is és könnyebb is. És pangóban, meg rögmentességben az olvasataim alapján annyira nem meggyőző mint a Zero. Árban meg nem fele, henem ugyanott van. A zero egyszerű mint a faék, semmi varázslat, kompaktabb és nehezebb is 25%-al mint a 270w, ha jelent ez valamit. Remélem jelent, mert valamiért ez az egyetlen visszatartó erő (túl könnyű a nagy kúpokhoz), hogy ne nyomjak a megrendel gombra
Persze ha a súlyra mennék ilyen árban, akkor a mazzer lenne a nyerő
Minden esetre az idő nem sürget. Egyet tudok, ha veszek darálót, abban nem lesz elektronika az tuti. -
Nibiru
tag
Bocs, a "Sette fele áron" az csak egy hasraütéses átlag akart lenni, nem néztem meg pontosan.

A lényeg, hogy jóval olcsóbb, innovatív és az sem egy bazinagy ipari darab kilós babtartállyal.
Egyértelmű, hogy ha választanom kéne, hogy a Niche Zero vagy egy F4e nano, akkor ez utóbbit választanám. Míg az előbbi esetben kapok egy fokozatmentes darálót, ami olyan egyszerű mint egy faék, az F4e nano nagyságrendekkel többet tud, amellett, hogy nem fokozatmentes mint a NZ.
Anno nagyon gondolkoztam rajta amikor először kellett őrlőt vegyek, hogy jó lenne egy fokozatmentes, de örülök, hogy nem olyat vettem. Egyébként meg 200 ezerért egy fokozatmentes őrlő ilyen minimális tudással szerintem rablás, de ennek is lesz egy piaca, ahogy a méregdrága kézi őrlőknek is van. -
törölt tag
válasz
Mano66
üzenetére
Van olyan is hogy kapszula adapter, többféle kapszulához létezik. Graef gyártja, talán más 58-as rendszerbe is beilleszthető.
https://www.graef.de/en/p/filter-holder-incl-capsule-application-nespresso/
Talán más cég is gyárt ilyesmit, olcsóbban. Vagy talán lehetne esztergálni egy adaptert és eszkábálni valamit ami felszúrja a két oldalán a kapszulát.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok a Silvia mellé kellene vennem egy kapszulást a feleségemnek.Amikor nem vagyok otthon inkább nem iszik kávét csak ne neki kelljen csinálni.Gondoltam veszek neki egy Aldis kapszulást.Vagy van olyan olcsóbb típus ami normálisabb kávét készít és a kapszula sincs horror árban.Az Aldisba más kapszula is jó?
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
cotagg
üzenetére
A többi anyaghasználat milyen? Nem gagyi? Szerintem telitalálat ez az örlő otthoni egyadagos örlőknek mint én is, meg itt sokan mások. A dizájn nekem kimondottan tetszik, ha tartós is, az annál jobb. Én mazzert max. műhelybe vennék de csak használtan. A nano már másabb, de az meg klasszikus kinézetű, semmi extra, cserébe nem olyan batár mint a mazzerek és talán még szépek is. Az ára? Szerintem rendben, ha újonnan olcsóbb15-20%-al mint a mmini, vagy az f4e evo és 30%-al drágább mint a az eureka mini spec. , amiről itt még sok jót nem olvastam. És ha hozzávesszük az én prefernciáimat, amelyeket mind jól teljesít, így engem meggyőzött. Jobban mint a romános 400-ért

-
Elekellek
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Wellbe-től vettem kóstolót a kétféle Oatly zabtejből, amit ezúton is köszönök.
A natúr is jó illatú, a műfajon belül kimondottan jó ízű cucc. Minden hőmérsékleten jól habosodik, bár elég hamar összeesik a habja, és nagy buborékok alakulnak ki az ital felszínén.
A Barista Edition viszont tökéletes. Sűrű, gyorsan habosodik, jó ízű. Tartós mikrohabot lehet belőle csinálni. Cserébe abnormálisan drága (bár amikor 8-10 éve elkezdődött az alter tejek divatja, mindegyik 7-800 forintba került, ami akkor elég sok pénz volt).
Írom mindezt úgy hogy én nem iszom ilyesmit, épp csak belekóstoltam. Mindenesetre ha valaki ilyesmit fogyaszt, mindenképp érdemes megkóstolnia az Oatly-t is. Pláne, hogy folyton változnak a termékek, mi pl. évekig az olasz Bridge-et vettük, ami egyszer csak habosíthatatlanná vált. Azóta a DM sajátját
isszukisszák, ami ízre egész jó, viszont valami 50-60°C fölött már nem habosodik. Van valami mandulás-zabos keverékük, az eggyel jobban működik (persze az íze is mandulás kicsit). -
Nibiru
tag
Én is néztem ezt anno, de akkor még fejlesztési fázisban volt. Most, hogy van ára is, hááááát. Ennyiért bizony igen jó őrlőket lehet kapni a piacon még újakat is, használtan meg aztán teljes a kánaán.
Akinek pl. egy F4e nano hangos, annak minden az. Ha meg az a cél, hogy ne maradjon benne őrlemény, akkor meg ott a Baratza Sette sorozat, fele áron.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napelem
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lefordítva: ugyanabból a kávéból, a síktárcsással őrölve nem, a kúpossal őrölve meg kiérzi a tavaszi réten rohanó elefánt homlokverejtékének felhangját

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)