Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
megjött a tölcsérem a mazzer minihez.az antisztatikus rácsot meg kell vennem hozzá?fragola oldalán nem látok rajta.
-
törölt tag
-
Dimaj
aktív tag
Nespresso gépből melyiket ajánlanád 25k ig Mac? Illetve hol lehet venni hozzá kapszulát, és mellyek a jók?
-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én a Cady-nél nyáron vettem Evo bekötő idomot ~ 2500.- Ft. volt az ára.
-
stereofan
tag
Ha esetleg brikkát veszel, előfordulhat, hogy gyártási hibásat fogsz ki, ezért érdemes megbízható online kereskedőtől venni, ahol ismerik a garanciális ügyintézés fogalmát.
mindenesetre első főzések alkalmával használj durvább őrleményt, győződj meg róla, hogy rendesen mozog a súlyszelep és állj mellette, nézd mit csinál. ha a biztosági szelep elkezd "szelelni", vedd le, hűtsd le. -
SoundON
tag
Amúgy pont az űrgaggia gőzölésen agyalok, mert a feleségem még mindig tejjel issza a reggelit, viszont én nem akarom szétcseszni a jó kis rézbojlert a gőznek kijáró 130-150 C fokkal.
Szerintetek van lehetőség valahogy felpimpelni a gőzölési körét ennek a GCnek?
Bele lehetne tenni pl egy Baby Twin gőzbojlert (thermoblokkot) ami talán bele is férhetne ha lemondok a böhöm nagy felülről beleöntős fekete műanyag víztölcsérről. Persze biztos más is van még amit át kellene variálni, de hát nem tudom mert nem értek hozzá...
Szóval van rá esély hogy használhatóan be lehet építeni egy BT thermoblokkot egy GCbe?
Vagy ez teljesen ördögtől való? -
Saul3
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Valami nem stimmelt vele, mert teljesen máshogy viselkedett mint a többi kávé. Nem igazán hozta az ízjegyeket sem, semmi krema, vagy átömlött a kosáron vagy befulladt, nem szép lefolyás, semmi test. Túlpörköltnek is tűnt az íze alapján. Sehogyan sem sikerült belőle még elfogadható kávét sem készíteni.
-
Dimaj
aktív tag
Akkor [ez] a kávé főző a legjobb 25000ft ig?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ezek alapján nem lesz ilyenem sajnos, mert nem igazán lehet az új belét átrakni a régi kasztnijába (és fordítva). pedig külalakra nekem nagyon tetszik az új, modern lett.
-
fragola.6035
aktív tag
Gőzcsap ugyanaz.
Az a baj, hogy a pumpa a gépházban beljebb került vagy 10 centire, mert a pumpa korábbi helyére tették a kikapcsoló elektronikát. Ez miatt sokkal kevesebb bent a hely, egy normális OPV sem biztos, hogy befér.
A rézcső bojlerre csatlakozását kellene még megoldani, talán jó lehet az Evo idomja, ha lehet egyáltalán kapni.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
az új gaggiánál változott a gőzcsap elzáró megoldása? vagy ugyanaz a fém-a-fémes, csöpögős izé, mint eddig?
-
fragola.6035
aktív tag
3 hetesen még biztosan nem döglött a kávé, azzal más gond lehetett. lehet, hogy eleve szar volt, de a tárolási hőmérséklettől is eléggé függ. Én 2, de inkább 3 hetesen bontom az újhullámos kávékat, filtert is. Egy hetesen, tíz naposan még biztosan nincsenek benne azok a finom ízek, amik később.
Ez megint kezd már legendává válni, hogy egy 3 hetes kávé döglött. -
bl4ze
veterán
válasz
SlayerSub
üzenetére
Ezt nagyon kávéja válogatja.
Az újhullámos (3rd wave) kávék sokkal érzékenyebbek az öregedésre, mint a robusztás(abb) bolti (retail) kávék.
Egy bolti (retail) kávéból ha az megfelelően volt tárolva simán jó lehet egy 3-4-5 hónapos pörkölés is.
De ott is célszerű törekedni a friss jobb elvre
Azt nem tudjuk milyen kávét akarsz venni, és milyen árkategóriában.
-
SlayerSub
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
:( basszus...
-
Saul3
újonc
válasz
SlayerSub
üzenetére
Pörkölés után kb 1-2 héttel szokták bontani tudtommal. Én 10 naposan.
Múltkor találtam kávézóban egy különlegesebb, utolsó zacsit. Igaz, akkor már 3 hetes pörkölés volt, de gondoltam mégis elviszem. Hát, nem kellett volna. Ledöglött bontatlanul a zacsiban.
Én ajándékba csakis frisset vinnék. Ha ért hozzá, úgyis kivárja a megfelelő időt a bontással. Így eleve kisebb az esélye a csalódásnak. Meg lehet nem is baj, ha kicsit várni kell rá.
-
Saul3
újonc
Személy szerint a Lelit Elizabeth gépet néztem ki, a programozható előáztatás, pid és a dual bojler miatt.
Naked karral, vst kosárral, ims felsőszűrővel, disztributorral, maroktamperrel és design vízzel használnám. A nyomást nyilván be kell majd állítani 9 bar-ra. Nem tudom, hogy a vízhozamával kell-e majd variálni. Lelitesek ezt biztosan tudják már.
Az előáztatás miatt szükséges finomabbra, netán durvábbra őrölni a szokásoshoz képest? Általánosan minden kávéhoz, vagy csak bizonyos pörkölésekhez áztatnak elő akik tudnak? Bár gondolom ez megint ízlés dolga lesz.
-
SlayerSub
tag
Mennyi idős pörkölés okés még? Jön a Karácsony amire vennék ajándékba és magamnak is kávét, de félek az ünnepek előtti káoszban ha utolsó hetekben rendelek, akkor nem ér ide.
-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez karos?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Saul3
újonc
-
stereofan
tag
eladó Gaggia Baby Primo Modello a jófogáson
-
bluesfan
tag
Tapasztalatom szerint nem fejt ki akkora ellenállást a nedves papír, hogy emiatt kéne az őrlőn állítani. Én 2-3 alkalommal is használom ugyanazt a szűrőpapírt elmosva, szárítva. Ennél többször viszont nem érdemes, mert már érezhető mértékben lassítja a lefolyást a kimoshatatlan kávéolaj miatt.
-
sz.zs.
őstag
Egy páran így készítjük, többek közt én is… Én leginkább a gép tisztán tarthatósága miatt csinálom, valahogy nem szívesen vegyszerezem a gépet, és így bőven elég két-három havonta ezt a műveletet megcsinálni.
Viszont azt, hogy az őrlő beállítás más-e vele és nélküle, ezt nem tudom megmondani mert én mindig használom.Soldier: nekem a f.o.t. opv nem szimpi és árban majdnem ott van mint amit én építettem be magamnak.
-
Saul3
újonc
Sziasztok!
Pár helyen láttam már, hogy a tömörített kávépogácsára nedves aeropress szűrőpapírt téve húzták az italokat. Valaki készíti így? Mik a tapasztalatok, érdemes? Változtat bármin is (lefolyási idő, őrlőbeállítás)? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Csápájev
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Azt írod ennyi pénzért jobbat nem kapunk, akkor ez azt jelenti,hogy szeinted jobb vétel,mint a Silvia?
-
sz.zs.
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Szerintem ha az ember beletesz egy régi GC opv-t ( ~10e ft) , vagy a pumpára egy olyat mint amit én tettem a sajátomba (~3e Ft ) + egy Evo vízbekötőidom (~2e Ft ), akkor egyrészt a szövetes gumicső helyett mehet a megszokott teflon cső, másrészt ugyanúgy lehet rézcsövezni mint a régi GC-t.
-
szuszinho
őstag
Hol lehet gázfúvókát nem csomagban beszerezni? Lehet egyáltalán?
-
soldier2
őstag
válasz
mester6
üzenetére
Már csak a rézcsövezésre kell egy megoldás, azok akik megcsinál(tat)ták nagyon pozitív véleménnyel voltak az általa okozott változásról.
Textilharisnyás szilikoncső: a nálam szolgált Babyben meg is repedt ahogy kell, szerencsére sikerült a csonkról lebarmolni a bilincset, egy mezei vízszerelési cuccal gányoltam, a cső hosszában meg volt annyi tartalék, hogy levágtam a sérült pénzt, így Karácsony-Újév idejére nem maradtam kávé nélkül

-
SirRasor
addikt
Ha még valaki emlékszik a vízfogyasztásos fejfájós témára: beiktattam plusz ~fél litert és azóta nem fáj.
Úgyhogy vígan fogyasztom tovább a kávét probléma nélkül; köszönöm még egyszer a tippeket
-
mester6
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jó kis leírás született, hasznos lesz mindenkinek!

-
Dimaj
aktív tag
Sziasztok . Karácsonyra szeretnek venni édesanyámnak egy jó kávé főzőt, ami nagyon jó ízű készít , mellette jó ereje is legyen, es lehetőség szerint gyorsan. 25k a keret ra . Mit ajánlatok ?
-
3418
csendes tag
-
fragola.6035
aktív tag
-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
1 liter vízbe 2 ek. citromsav szerintem teljesen jó, csak ne hagyd sokáig a kazánba.
-
590227
aktív tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Tejsav,hígítva.
-
fragola.6035
aktív tag
Csak egy kis érdekesség. Mivel most sehol nem lehet hozzájutni Mazzer SJ, Major motortakaróhoz, bementem egy kis magyar céghez, aki le tudná gyártani. Döbbenetes, 4-500 Forintos árat mondtak 100 darabos tételre, polírozott rozsdamentes acélból. Ez a lemez az Expolygonnál 4700Ft, Majorhoz 7000Ft, alumíniumból!
A gond csak az, hogy szerszámkészítővel présszerszámot kell csináltatni, ami 200 ezer Ft, amihez most nincs kedvem. -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
vízkőtlenítés esetén mi az ajánlott módszer régi GC esetén?( anno citromsav volt, majd ahelyett a borkénsav az ajánlott-by index\kávéológia-. Egy ideig Ro-ztam így nem követtem a vízkőtlenítés témát) -
WiZARD
veterán
A hosszú kávé téma margójára - most írt vki a facebookon feedback-et nekünk: "En konkretan hosszukavetvittam, olyan vizes gyenge volt"

-
-
vendingo
veterán
Üdv
Infó kellene.
Gondolkodok, hogy évek óta nem használt kávéfőzőimet eladnám, de nem ismerem a jelenlegi árakat, meg hogy mi mit érhet.Gaggia Baby: kb 30 éves, korának megfelelő állapotban, kazáncserére szorul. 1-2 éve volt kompletten felújítva (kazánt leszámítva), akkor kapott új pumpát, PID-et. 1 kar van hozzá, réz vízterítő...
Faema Family. Rézbojleres, PID, festése nem a legszebb, nem ártana neki egy új fény. Pid nem működik megfelelően, valszeg kicsúszott az érzékelő, mert egyszer jól mér, egyszer nem, kicsit megrázom a gépet, akkor meg működik. Egyedi vízterítő, 2 karral, az egyik gyári, a másik ipari. Vannak még extrái, de már nem emlékszem mi, ez is anno fel lett újítva, azóta nem nagyon használtam.
Reneka szűrő mit ér használtan?
Mind a kettőről elmondható, hogy működőképesek, hadra foghatóak, de az említett hibákat érdemes lenne megcsinálni rajtuk, illetve egy alapos tisztítás/kis szerviz nem ártana nekik.
Szerintetek mennyiért lehetne eladni őket?
Ha csak gombokért, akkor inkább rohadjanak el a pincében.Ja, és légyszi ne bombázzon senki privátban ajánlatokkal.

Előre is köszi.
-
Paulie86
tag
Érdekes videó... Ilyet csinált már valaki? Ilyen tesztre bevallom még sosem gondoltam. Kérdés mennyire elég ha közben kikanalazol némi mintát?
Ugye ahhoz hasonlít ami legutóbb volt post, amikor 3 fele osztották az italt, ez kicsiben más.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
robusztát én is kétszer ittam: az elején még, először és utoljára.
csokisabb ízvilágú, nem keserű, de nem is savhangsúlyos arabica viszont jöhet, sőt, kell is néha.
viszont amennyire emlékszem, én a nagyon gyümölcsösre pörkölt kávéknál futottam bele nem egyszer abba, hogy igyekeztem gyorsítani a lefolyást (nem stoppereltem soha) relatíve, különben túl fanyar lett.
-
Bazsee71
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Egy mérce van a kávénál: az íz. A kóstolás az egyedüli mérvadó. Kár ezeken a tudományos témákon pörögni, legtöbbször nem támasztják alá szenzori teszttel (éppúgy hiteles, mint az olfaktometria, pedig arra sincs műszer, csak pár összekalibrált orr), anélkül pedig éppen a lényegről nem esik szó.
Iránymutatások vannak, amik vagy bejönnek, vagy nem. Örök érvényű szabály nincs, még akkor sem, ha az olaszok anno papírra vetettek valamit. -
soldier2
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Erről a vergődésről amit produkálsz 2 vicc is eszembe jut. Mivel veleszületett lustaságban szenvedek így éjjel kettőkor, így csak a végét írom le, úgy is ismeri mindenki. Miszerint "már hogy jönne forgalommal szembe egy autós, amikor mindenki velem szemben jön?" illetve "Ki mondta, hogy nem lehet széllel szemben pisilni?“

Zárszóként meg annyit, hogy el tudok képzelni annyira elcseszett pörkölést, hogy ami 20s alatt lejön az kevésbé szar mint a 25-35s alá belőtt ital, de korrektül pörkölt kávénál ez nem fordul elő.
-
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszi, hogy megfejted, hogy hogy gondolkodom
Ugyan!
Frázisokkal való érvelés mennyivel komolyabb, mint az analitika és az összefüggés elemzés? Ne viccezzünk már komolykodás meg tapasztaltság címen, lszi!
Meglehetősen gyengének tartom azt, hogy valaki(k) kijelentenek fix bölcsességeket másodpercekről, egyébként tényekről és összefüggésekről nem beszélnek. ...no, meg azt is, hogy emellett ugyanazok az emberek nyilvánvaló fizikai összefüggésekkel -hát, finoman szólva- nem bizonyítják, hogy tisztában volnának.
Mondd meg, hogy mi indokolja a 30+ másodpercet, amire többen esküsznek itt? Azt látom, hogy az egyetlen, amivel érvelni tudtok: így ízlik. Ja. Másnak meg másképp. Amit meg az aromákról tényszerűen mérni lehet, azzal semmit nem tudtok alátámasztani. A harmónia nem mérhető dolog, urak.
Vitázni, érvelni tényekkel és logikával lehet. Ha valami ezeken kívül esik, az vélemény, tapasztalat vagy érzés - ilyenkor ezt kell mondani, nem magabiztos igazságot.
Azt állítani - bocs-, hogy aki ezt kutatja, nem látja a lényeget annyira, mint Te, erős magabiztosságra vall, és nem feltétlenül reális.
...
Nno. Asszem, ennyi. Nincs szükségem sem, igényem sem arra, hogy bárkit bármiről meggyőzzek itt. -
thomasrc
aktív tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Ebben a szent percben le is adtam a rendelést a PY Choco Madness-re!
És még olcsóbb is, mint a Lucaffé. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy ezzel mit fogok tudni produkálni.Egyébként azt mérte már meg valaki, hogy gyárilag hány fokosra melegíti fel a Saeco Poemia a vízhőmérsékletet (vagy másik kérdés: kézi infrahőmérővel le tudom-e mérni én magam? egész pontosan hol kellene rámérnem?)? Ha jól nézem a PY weboldalán 87-88 fokot ajánlanak ehhez a fajta kávéhoz, vajon felmelegedés után kell hűtőcsapolást végeznem?
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
totál kávéja és pörkölése válogatja, de nem egy esetben értem már el jobb eredményt, ha gyorsítottam a lefolyást. könnyen lehet, hogy egy tripla danos nagymester tudná, hogy ilyenkor mi a teendő, hogy túlkivonatolva is finom legyen, meg simán lehet, hogy ezek mind elrontott pörköléseknél voltak. (jellezően alulpörkölt kávéknál)
-
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Vettem kb. egy éve egy Gastroback 42612 kávégépet. Teszi a dolgát, de akitől vettem nem adott hozzá csak egy darab nagy duplafalű szűrőt. A többit hol tudnám pótolni hozzá, hol kaphatóak ezek? Valamint a víztartájba kellene a vízszűrő, az is kellene.Valamint az is érdekel, hogy ha elromlana a masina, hova vihetem megszerelni? Foglalkozik javítással valaki?
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
ezzel a nagyon elméleti kávékészítessel az a baj, hogy nem sok jóra vezet szerintem. tök jó hogy szeretnéd megérteni az elméletét a dolognak, látszik hogy elég analitikus látásmóddal rendelkezel, ami tök jó, viszont sajnos szerintem nagyon elveszel néha a részletekben. a linkelt cikk 2010-es, azóta elég sok minden változott a kávés világban, meg változik most is, és a legrosszabb az egészben, hogy nagyon nehéz megszűrni a sok információt, kinek lehet adni a szavára, kinek nem. sőt az sem új, hogy egy év múlva kijavítják magukat, hogy baromság volt amit csináltak/gondoltak.
a másik dolog ami miatt nagyon el lehet beszélni egymás mellett az, hogy sokan teljesen eltérő minőségben kávéznak, ha szabad ezt így hívni. amikor pl állítják nekem, hogy a metrós vagy ikeás kávéból olyat csináltak, hogy el sem hiszem és elemezgetik, azzal nem igazán tudok mit kezdeni, mert szerintem értékelhetetlen, de tökre örülök hogy nekik ízlik amit csinálnak, nem vagyunk egyformák, és ezért nem kevesebb valaki a másiktól.
mr?! vizsgálattal vagy kromatográfiával meg szakdogából következtetni ízekre elég félrevezető lehet, a socraticos srácok is csak mérnek és azt publikálják, de nem mondják ki mi a jó vagy sem, mert ez nem ilyen egyszerű. -
sgery
őstag
válasz
leslie76
üzenetére
Köszi!
Nézegettem közben ezt a Decent gépet, látom itt is volt róla pár szó.
Érdekes, hogy egy ilyen forradalmi gépet hogy nem karol fel egyik gyártó sem. Vagy netán áll mögé.
Kicsit olyan ez, mint asztalos témában a Shaper. Nagyon jó cucc és kellett hozzá, hogy a legprofibb Festool mögé álljon mert így tudják piacra vinni és vállalni a profi minőséget.
Ha a Decent mögé is beállna egy profi cég, simán tarolhatnának vele, főleg ha saját kávé brendet tolnak mögé, amire előre írt programok vannak ami garantálná a legjobb minőséget.
Így viszont csak egy nagy (és rossz) befektető kidobott pénzét látom benne
-
válasz
meander
üzenetére
jolvan.
es mindenki azt mond, amit akar - ugye.
ha beszelgetni akarsz, talald meg a fogalmakat meg az osszefuggeseket, mint ahogy megtalaltak azok is, akik leirtak anno az eszpresszo keszites kozos szabalyait. Ha vannak erveid, ird azokat, ha nincsenek, akkor nem tudok veled itt beszelgetni. -
stereofan
tag
szia,
szerintem a nyitott szűrő helyett elsőként érdemes inkább az előkészítésre nagyobb hangsúlyt helyezni.
tapasztaltabb fórumtársaknál is szokott néha meglepetést okozni egy-egy csapolás...
én is csodálattal nézegetem a szebbnél szebb nyitott karos lefolyásokról a képeket, videókat,
szerintem ehhez nagyon sok gyakorlás, tapasztalat és megfelelő eszközpark szükséges.
én pont most nézegetem ezeket a disztribútorokat/egyengetőket, nekem ez lesz a következő lépésem.
itt a fórumon nagyon ajánlott és ismert a keresztapper féle, de létezik más gyártóktól is. -
meander
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Ezek olyan "viták" "érvek" amelyek kapcsán legszívesebben annyit mond csak az ember, hogy élvezze mindenki a 20mp-es presszóját. Anélkül, hogy csak belepillantottam volna teljesen egyetértek Solder2-vel. 20mp alatt még nem sok jó történt a kávéval. De neked egészségedre. A konyhájában mindenki azt csinál, amit akar.
-
SirKero
őstag
válasz
von toth
üzenetére
Szia.
Sajnos akciósan egy gyűrött húszezres árban nincs vagy én nem találok. Inkább 35k árban vannak. Viszont a Poemia-ra alapból 2 év a garancia ha jól látom a Gaggia-ra pedig csak egy.
Ennél több pénzt nem akarok rá áldozni ha esetleg ebben az árkategóriában van jobb ajánlat azt szívesen meghallgatom. -
válasz
qvik27
üzenetére
...bár nem este, de a tömörítés témához:
Inkább három példát hoznék:
1: bazalttal megtöltesz egy nagy gördöt, ráküldesz egy lánctalpas nehéz járgányt, és nem süllyed meg lényegében, de az esővíz könnyen átfolyik rajta,
2: ugyanezt a gödröt telerakod pl. közetgyapottal, a járgány nagyon összenyomja, de a víz ugyanolyan sebességű átáramlásához nagyobb nyomásra van szükség,
3: homokal töltöd lazán a gödröt, a víz azonos sebességű átfolyásához az 1-nél nagyobb, a 2-nél kisebb nyomás kell valszeg; aztán tömöríted a lánctaplassal - eztán már az iméntinél nagyobb nyomás kell a megfelelő térfogatáramhoz. Persze egy érték után már hiába nyomod nehezebb lánctalpassal, nem tudja még szorosabbra rendezni a homokszemeket.
Az átáramló víz nem a pogácsa tetején levő szemcséket nyomja. -
válasz
soldier2
üzenetére
...és ami a "jórészt-en" kívül van - bár nem vita, inkább vélemény vagy álláspont:
Ahogy írtad is: végül harmóniákról van szó, ezek pedig már túlmutatnak a "technikai sport" keretein. Sokkal inkább élményről beszélünk, mint összemérhető elért értékekről. (Méltatom Bartókot, de nem szeretem hallgatni a műveit, viszont szeretem Beethoven szimfóniáit. ) Nyilván nem nélkülözheti a hozzá illő és méltó technikákat.
A másik, amiben eltér az álláspontunk valamelyest, a mérések használhatósága. (Persze ez már átvezet az analízis-elméleti modellezés-modell megfelelőség vizsgálat-gyakorlati alkalmazás világába.) Pl. az emlegetett olvasmányok és a hivatkozott mérések alapján következtettem, hogy a Kedvesemnek szánt tejes kávéhoz (~flat white) 23-28mp-ig csapolok, magamnak a duplát tipikusan 28-35 mp-ig. Ahogy megjelennek az ízvilágban a tanninos jegyek, ő azt mondja, hogy "kicsit fás", és azt, hogy karakteresebb.
Persze a fajtától, pörköléstől függő egyéni tapasztalat mondja meg, hogy épp mennyi a határok között. -
Nibiru
tag
A Bükk forrásvizei csodálatosak inni, Miskolcon születtem és 4-16 éves koromig szinte minden időmet a hegyen töltöttem, imádtam. De egyszer próbáld ki az alap SCA vizet (keserűsó + szódabikarbóna puffernek, ha kell) és meglátod, a kávé íze remek lesz, viszont nem lesz gondod a vízkővel.
A klór az valóban nem kívánatos egyébként a kávéfőzésnél, de mi másfajta klórt használunk mint pl. az amcsik, ahol ez probléma volt, ráadásul sokkal kevesebb van belőle a vízben mint náluk. Akkora hígításnál meg amiről beszélünk, érzékszervileg teljesen észrevehetetlen, ha pedig áll a víz egy kicsit a tartályban, akkor meg végképp nincs semmi jelentősége. Szóval nem ezért, hanem a kálcium miatt tértem át a magnéziumos vízre.
-
sgery
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
És hol tudok szerezni hozzá Silvia gőzcsövet? Illetve kompatibilis a meneteknél vagy nagyobb csere ez?
Biztos lehet vele jó tejhabot csinálni, csak hozzá kell szokni. Mennyiség kérdése is, a babyvel egész kevés tejből is jót tudtam csinálni, itt ez esélytelennek tűnik (0,4-es a legkisebb kancsóm, főleg egy személyre csinálok tejet)
A kapszulák másik gépbe valóak, az van a vendégeknek ha sokan vannak

-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, jó reggelt! Hol tudnám megnézni, hogy milyen határokon belül keressem az ideális hőfok (pid) beállítást a kávék fajtajellege, arabica, robuszta összetétel, a pörkölés módja, stb. szerit? Tudom, ez nem egzakt, és tapasztalat alapján működik egy adott kávénál, meg sok összetevős, csak esetleg van egy elérhető általános összegzés.
Más. Ikeaban voltam (nem kávéért!) de megláttam a saját 100% arabica "blendjüket" elvileg szeptember végi pörkölés volt. Gondoltam talán még nem túl öreg, kipróbálom, (nem kellett volna) illatra kellemesnek tűnt. Én még ennyire olajos fekete szenet nem láttam. Örlés, dózis állításra jó volt.
-
Jókv
csendes újonc
válasz
Nibiru
üzenetére
Köszi.
Erre a mostani mérésre azért került sor mert korábban én is csapvízzel kevertem, de abban van klór is ami nem kívánatos. Most bükki forrásvíz van benne. Ezzel meg hozza ezt az eredményt. A karbantartás szintű vízkőtelenítés pedig elengedhetetlen, mert előbb utóbb megtelepszik a fűtőszálon a kalcium.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Arc Raiders
- 3D nyomtatás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Éjszakai műszak
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Lego autó dekoráció - RAKD A FALRA
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És még olcsóbb is, mint a Lucaffé. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy ezzel mit fogok tudni produkálni.